Μέλος εγκληματικής οργάνωσης κέρδιζε εκατομμύρια από στημένα σε Ελλάδα και Σουηδία

Μέλος εγκληματικής οργάνωσης κέρδιζε εκατομμύρια από στημένα σε Ελλάδα και Σουηδία

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησε ένας νεαρός άντρας στη Σουηδία για κύκλωμα στημένων αγώνων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ανήκει σε εγκληματική οργάνωση με έδρα τη Σουηδία, η οποία σχετίζεται με ύποπτους αγώνες, ενώ στο κύκλωμα εμπλέκεται και η Ελλάδα.

Ο νεαρός έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη μέσω Skype στο κανάλι STV News και κατά τη διάρκειά της ισχυρίστηκε ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ανήκε στη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, με αποτέλεσμα να βγάλει εκατομμύρια σουηδικές κορόνες από το στοίχημα σε στημένα παιχνίδια.

Όπως είναι λογικό, ο ίδιος διατήρησε την ανωνυμία του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα χειραγώγησης αγώνων.

Μέλος εγκληματικής οργάνωσης κέρδιζε εκατομμύρια από στημένα

«Έρχεσαι σε επικοινωνία με τρεις έως επτά ποδοσφαιριστές. Πάντοτε υπάρχει κάποιος στο κύκλωμα που γνωρίζει κάποιον που βρίσκεται στην ομάδα ή που έχει στενούς δεσμούς με την ομάδα. Συναντιέστε, συναισθάνεσαι εάν υπάρχει παλμός ανάμεσά σας και υποβάλλεις την πρόταση», τόνισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, ο ποδοσφαιριστής λαμβάνει ως προκαταβολή έως και τα μισά χρήματα, ενώ τα υπόλοιπα τα παίρνει όταν ολοκληρωθεί ο στημένος αγώνας.

«Δεχόμουν προσφορές για στοίχημα σε αγώνες. Έχω επενδύσει πολλά χρήματα σε τέτοια πράγματα», λέει ο ίδιος και στο ερώτημα από ποιοι καταθέτουν τις προτάσεις, απαντά: «Υπάρχουν κι άλλοι εγκληματίες, ψηλά στο σύστημα. Δεν θα πω σε ποιο σύστημα, αλλά υψηλά ιστάμενοι».

Στη συνέχεια ερωτάται για τον τρόπο που εντοπίζει εκ των προτέρων ποια ματς είναι ύποπτα:«Ζω σε τέτοιο περιβάλλον πολλά χρόνια και γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που προσπαθούν να στήσουν αγώνες. Γνωρίζουν ότι διαθέτω αρκετά χρήματα και ότι είμαι έτοιμος να στοιχηματίσω και ξέρουν ότι θα βγάλουν χρήματα κι οι ίδιοι από αυτό. Έτσι, μου έρχονται πληροφορίες. Δεν πληρώνω πάνω από 15%-20%».

Ο ίδιος σημειώνει ότι κακοποιοί και εγκληματίες πάσης φύσεως μαθαίνουν για κάποιον χειραγωγημένο αγώνα και ενημερώνουν και άλλους κακοποιούς ώστε να ποντάρουν και έτσι να ξεπλύνουν χρηματικά ποσά από παράνομες δραστηριότητες.

«Εκεί βρίσκονται τα πραγματικά μεγάλα ποσά. Ο ένας το λέει στον άλλο μέσα σε ένα κύκλωμα και με τη βοήθεια του ανθρώπου που στήνει το ματς, κάποιο διακεκριμένο μέλος του εγκληματικού συστήματος κάνει την προσφορά για στοίχημα σε ‘ασφαλείς ποδοσφαιρικούς αγώνες'». Τα χρήματα τα οποία ο ίδιος ποντάρει προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως αναφέρει το κανάλι στο site του, ο νεαρός φερόμενος μέλος της εγκληματικής οργάνωσης «ξεπλένει» τα χρήματα μέσω στημένων αγώνων σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία της Σουηδίας, Allsvenskan και Superettan αντίστοιχα, αλλά και στα πρωταθλήματα της Ελλάδας και της Ολλανδίας.

fixed games swedenΤο συνηθισμένο του στοίχημα είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου ή ακριβές αριθμός γκολ σε μία αναμέτρηση όταν ήδη γνωρίζει ότι οι ποδοσφαιριστές είναι «πιασμένοι». Αξίζει να σημειωθεί πως τα χρήματα ποντάρονται σε διάφορες στοιχηματικές εταιρίες μέσα από δύο λογαριασμούς.

Χαρακτηριστικά δηλώνει: «Άνοιξα δέκα λογαριασμούς με δέκα διαφορετικούς ανθρώπους που γνωρίζω. Σιγά σιγά, έβαζα χρήματα σε αυτούς τους λογαριασμούς. Σταδιακά, έκανα αρκετές συναλλαγές από αυτούς τους λογαριασμούς. Στο τέλος, απέκτησα πολύ υψηλό όριο, ώστε να παίζω δυνατά. Το άρχισα πριν από 5-6 χρόνια. Σήμερα, μπορώ να παίζω πολλά χρήματα σε αγώνες, χωρίς κανείς να με ρωτάει».

Ο ίδιος έστειλε στο κανάλι αποδεικτικά των λογαριασμών του σε τράπεζες της Μάλτας, με το ποσό να ανέρχεται σε 1.340.000 κορόνες (137.260 ευρώ). «Η εταιρία έχει υψηλό επίπεδο εχεμύθειας και δεν παρέχει πληροφορίες για τον κάτοχο του λογαριασμού», τονίζει ωστόσο.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, σε όλα αυτά τα χρόνια έχει κερδίσει 3.500.000 ευρώ από τους χειραγωγημένους αγώνες, την στιγμή που ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι λυπηρό που ο αθλητισμός έχει επηρεαστεί με αυτόν τον τρόπο: «Εάν υπάρχει κάτι που πρέπει να είναι ελεύθερο από έγκλημα και πολιτική, αυτό είναι. Αλλά συμβαίνει. Σημαίνει καθημερινά». Τέλος, για τον τρόπο που θα σταματήσει να συμβαίνει αυτό, απάντησε χαμογελώντας: «Πρέπει να αρχίσετε να πληρώνετε τους ποδοσφαιριστές υψηλότερους μισθούς».

Αστυνομία: Υπαρκτό το κύκλωμα

Ο Fredrik Gårdare, ο επικεφαλής αστυνομικός στην ομάδα καταπολέμησης εγκλήματος στον αθλητισμό της Σουηδίας, επαληθεύει ότι εγκληματικές οργανώσεις και δίκτυα σχετίζονται με το στήσιμο αγώνων. Η αστυνομία έχει εντοπίσει περίπου 20 άτομα κλειδιά σε αυτά τα κυκλώματα που χειραγωγούν αγώνες.

«Έχουν διαφορετικούς συνδέσμους με τις συμμορίες ή τις οργανώσεις, που σκοτώνει η μία την άλλη», τονίζει ο Gårdare.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας

Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη

Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.

Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση

Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.

Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία

Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide

Οδηγοί για το στοίχημα

Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.

Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα

Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.

Σύγκριση εταιριών και εργαλεία

Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.

Bonus και προσφορές

Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.
Novibet Skin
Novibet Skin