Έγινε το 2/2 στο ντέρμπι της Δευτέρας με τα ειδικά στοιχήματα από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Στην επιλογή με τα λεπτά συμμετοχής του Νεμάνια Νέντοβιτς, είχαμε επιβεβαιωθεί από το… ημίχρονο (είχε ήδη χάσει πάνω από 10 λεπτά στο πρώτο μέρος), ενώ στα εύστοχα δίποντα του Παπαγιάννη ήμασταν τυχεροί, αφού το 5ο σημειώθηκε με την κόρνα της λήξης! Πάμε στα σημερινά, όπου θα ασχοληθώ με την εμβόλιμη αγωνιστική στη Legabasket και το Basketball Champions League.
Αρχίζουμε από την Ιταλία, όπου η Νάπολι υποδέχεται τη Ρέτζιο Εμίλια. Οι γηπεδούχοι είναι σε καλό φεγγάρι, αφού μετά τις δύο νίκες που την απομάκρυναν από τη ζώνη του υποβιβασμού, έφτασε μια ανάσα από το να σπάσει το τρελό σερί της Μπρέσια, ωστόσο έχασε στο τέλος στο καλάθι. Το πρόγραμμα της Νάπολι στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος δεν είναι και το πιο εύκολο, οπότε ο σημερινός αγώνα είναι κομβικός για να κάνει ακόμα ένα βήμα προς την παραμονή στην κατηγορία. Η Ρέτζιο από την άλλη, είναι στις θέσεις των πλέι οφ, ωστόσο έχει την σημαντική απουσία του κορυφαίου φέτος, Ολισεβίτσιους και παράλληλα έχει αρχίσει να σκέφτεται τους τελικούς του FIBA Europe Cup, όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες την Μπαχτσεσεχίρ. Θα πάμε με τον άσο στο 1.75.
Οι τρεις ομάδες που θα διεκδικήσουν το φετινό Basketball Champions League στο final four του Μπιλμπάο είναι ήδη γνωστές. Μετά τις Μανρέσα, Χολόν και Τενερίφη, η τέταρτη θέση θα κριθεί ανάμεσα στις Λούντβιγκσμπουργκ και Κλουζ. Πιστεύω ότι δεν θα μάθουμε ην τέταρτη ομάδα του τουρνουά από σήμερα. Η Κλουζ πήρε το πρώτο ματς στη Ρουμανία στο τέλος, ωστόσο πιστεύω ότι η ποιότητα και η εμπειρία της Λούντβιγκσμπουργκ δεν θα επιτρέψει την… σκούπα σε αυτή τη σειρά. Οι Γερμανοί χάνουν… σπάνια στο γήπεδό τους, με 50 νίκες στα 55 τελευταία εντός έδρας ματς, δεν έχουν απουσίες και θέλουν να στείλουν τη σειρά σε τρίτο ματς. Το χάντικαπ των 5.5 πόντων είναι στα μέτρα τους και θα πάω με τον άσο.