Ανάλυση: Ακόμα περισσότερο μειώθηκαν οι ελπίδες της Έβερτον για ένα πλασάρισμα στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, καθώς το 2-2 εκτός έδρας κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, λογίζεται ως ένα αρνητικό αποτέλεσμα, ειδικότερα από τη στιγμή που η Πάλας προερχόταν από ματς υψηλών απαιτήσεων κόντρα στη Σαχτάρ λίγα 24ωρα νωρίτερα. Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες και μόλις στο 6' ο Ταρκόφσκι άνοιξε το σκορ, με την Πάλας, όμως να αντιδρά με τον μόνιμο σκόρερ της, τον Σαρ, στο 34'. Το δεύτερο μέρος αποδείχθηκε στην ουσία του μια επανάληψη του πρώτου, διότι η Έβερτον βρήκε και πάλι γκολ πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 47' με τον Μπέτο. Θα περίμενε κανείς ότι η Πάλας θα το παρατούσε το παιχνίδι, από τη στιγμή που δεν είχε και βαθμολογικό κίνητρο, αλλά όχι μόνο δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά στο 77' ο Ματετά διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Πλέον, η Έβερτον αφενός θέλει τη νίκη στο σημερινό, αλλά και ακόμα ένα τρίποντο στην έδρα της Τότεναμ την τελευταία αγωνιστική που θα «καίγεται».
Αγωνιστικά νέα: Εκτός από τους σταθερούς απόντες, Μπράνθγουεϊτ (Α) και Γκρίλις (ΜΕ), αμφότεροι βασικοί που είναι γνωστό ότι χάνουν το υπόλοιπο της σεζόν, παραμένει εκτός και ο βασικός χαφ, Γκέιγ. Στο μεταξύ, ο εμβληματικός δεξιός μπακ της ομάδας, Σίμους Κόουλμαν, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνει την καριέρα του και ότι αυτό θα είναι το τελευταίο του ματς μπροστά στο κοινό της ομάδας που αγαπήθηκε και αγάπησε για πάνω από 15 χρόνια.
5-6-5 στα τελευταία 16 στην Πρέμιερ
Η 2η ομάδα σε Under 2,5 (20)
6-5-7 εντός έδρας
Ανάλυση: Για τη Σάντερλαντ ουσιαστικά η σεζόν ολοκληρώθηκε την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς για να ελπίζει βάσιμα σε κάποιο πλασάρισμα στις ευρωπαϊκές θέσεις, θα έπρεπε να νικήσει. Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι βρήκε μια Γιουνάιτεντ με πολλές αλλαγές και χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο και περιορίστηκε στο 0-0. Ναι μεν, αν κάποια ομάδα άξιζε το αποτέλεσμα, αυτή ήταν η Σάντερλαντ, όμως αυτό δεν λέει τίποτα στην ουσία, αφού αυτό που έχει σημασία είναι τα αποτελέσματα. Αυτό ήταν και το τέταρτο συνεχόμενο ματς της Σάντερλαντ χωρίς να πανηγυρίσει τη νίκη και κάπως έτσι δεν μπόρεσε να πιάσει την υπέρβαση, σε μια όμως κατά τ' άλλα πετυχημένη σεζόν, που σώθηκε πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Δεν αποκλείεται ο προπονητής της ομάδας, Λε Μπρι (υποψήφιος για τεχνικός της χρονιάς στην Αγγλία), να προχωρήσει σε δοκιμές προσώπων, έχοντας φυσικά στο μυαλό του περισσότερο τα πλάνα για τη νέα σεζόν.
Αγωνιστικά νέα: Ο βασικός κεντρικός αμυντικός, Μπάλαρντ, είναι τιμωρημένος και συνεχίζει να εκτίει την ποινή των τριών αγωνιστικών. Εκτός από τον έμπειρο στόπερ και φυσικά τον εξτρέμ, Μουντλ, ο οποίος δεν έχει προσφέρει τη φετινή σεζόν, η Σάντερλαντ έχει όλους τους παίκτες της διαθέσιμους, αφού και ο επιθετικός, Τραορέ, ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έπαιξε κόντρα στη Γιουνάιτεντ.
0-2-2 στα τελευταία 4
Έχει δεχθεί 10 γκολ στα τελευταία 4
Η ομάδα με τα περισσότερα Under 2,5 (21)