Α΄ Γύρος:
Κρουζέιρο - Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα 1-2 Σχόλια: 4ος όμιλος – 4η αγωνιστική. Στους «16» προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. Οι τρίτες όλων των ομίλων υποβιβάζονται στο Κόπα Σουνταμερικάνα και θα παίξουν νοκ άουτ παιχνίδια στα πλέι οφ για τους «16».
Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Μεταξύ τους παιχνίδια, 2) Διαφορά τερμάτων, 3) Καλύτερη επίθεση, 4) Λιγότερες κίτρινες, 5), Λιγότερες κόκκινες, 6) Κλήρωση. Συνθετικός χλοοτάπητας.
Α΄ Γύρος:
Κρουζέιρο - Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα 1-2 Σχόλια: 4ος όμιλος – 4η αγωνιστική. Στους «16» προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. Οι τρίτες όλων των ομίλων υποβιβάζονται στο Κόπα Σουνταμερικάνα και θα παίξουν νοκ άουτ παιχνίδια στα πλέι οφ για τους «16».
Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Μεταξύ τους παιχνίδια, 2) Διαφορά τερμάτων, 3) Καλύτερη επίθεση, 4) Λιγότερες κίτρινες, 5), Λιγότερες κόκκινες, 6) Κλήρωση. Συνθετικός χλοοτάπητας.
Ανάλυση: Ξεκουράζοντας βασικά στελέχη, αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ουνιβερσιδάδ Κονσεπσιόν (2-2), εκτός έδρας, για το Λιγκ Καπ Χιλής που θεσπίστηκε φέτος και είναι στη φάση ομίλων. Το εν λόγω παιχνίδι διεξήχθη σε βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω βροχόπτωσης αλλά είχε μπόλικο θέαμα και σασπένς μέχρι τέλους. Νωρίτερα, η ομάδα του Σαντιάγο είχε αλώσει το Γκουαγιακιλ, επικρατώντας της τοπικής Μπαρσελόνα (2-1) στο πλαίσιο του ομίλου του Λιμπερταδόρες. Μπήκε φουριόζα και με δυο γκολ στο πρώτο 25λεπτο «καθάρισε» με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Η μείωση από πλευράς Εκουατοριάνων άργησε (79'), στα τελευταία λεπτά διαχείριστηκε άψογα τον χρόνο και απέδρασε με την πολυπόθητη νίκη. «Θέλαμε τους τρεις βαθμούς και τους πήραμε στο Γκουαγιακίλ. Όπως και η νίκη στο Μπέλο Οριζόντε, είναι αποτελέσματα που τονώνουν το ηθικό όλων στην ομάδα για να συνεχίσουμε στο απαιτητικό πρόγραμμα που υπάρχει μπροστά μας. Φιλοξενούμε την Κρουζέιρο, ψάχνοντας νέο θετικό αποτέλεσμα» ανέφερε ο Αργεντίνος τεχνικός Ντανιέλ Γκαρνέρο.
Αγωνιστικά νέα: Γνωστές οι μακροχρόνιες απουσίες των αμυντικών Άστα-Μπουρουάγα, Ντίας και Λουγιέρ όπως και του επιθετικού Βαλένσια (πρώην Ατρομήτου). Αμφίβολη καθίσταται η συμμετοχή του βασικού Σούκι (Μ) που ταλαιπωρείται από μια ίωση και δεν είναι 100% έτοιμος. Δεν αναμένονται ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις, με επιθετική αιχμή τον αρχισκόρερ Σαμπέδρι θα παραταχθούν απόψε οι «Σταυροφόροι» αναζητώντας ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους φέρει πιο κοντά στην πρόκριση.
30ή συμμετοχή στο Λιμπερταδόρες
Ρεκόρ 90-59-90 στον θεσμό
Εδρεύει στο Σαντιάγο
Ανάλυση: Έδειξε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση για να λυγίσει την Μπόκα στο φινάλε και να κερδίσει με 1-0 (84'). Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση γιατί οι Αργεντινοί πήγαν στο Μπέλο Οριζόντε να παίξουν ξύλο και να καταστρέψουν. Δεν έκαναν τίποτε άλλο από την σέντρα μέχρι το φινάλε. Η Ζέρο απέκτησε (σωστά) αριθμητικό πλεονέκτημα στο 45', είχε την υπομονή να βρει την χαραμάδα στο τέλος και με όμορφο/συνδυαστικό γκολ να πάρει το τρίποντο. Το Σάββατο απογοήτευσε, σε ένα ντέρμπι όπου όλα πήγαν στραβά από την αρχή ως τη λήξη, έχασε 1-3 (0-1/12', 0-2/32', 0-3/72', 1-3/86') από την μισητή Ατλ. Μινέιρο. Δύο φάσεις, ισάριθμα γκολ ως το ημίωρο για την αντίπαλό της και κάπου εκεί μπλόκαρε ολοκληρωτικά, χάνοντας και το μυαλό της στο β' μέρος (έμεινε στο τέλος με εννιά). «Χρειαζόμαστε περισσότερη ψυχολογική ισορροπία στο παιχνίδι μας. Έχουμε ποιότητα και πρέπει να είμαστε υπομονετικοί για να κουράσουμε τους αντιπάλους που παίζουν πιο κλειστά από μας» το σχόλιο του τεχνικού Αρτούρ Ζόρζε.
Αγωνιστικά νέα: Στη Βραζιλία έμειναν ο μεσοεπιθετικός Μπρούνο Ροντρίγκες που ένιωσε ενοχλήσεις μετά το ντέρμπι, ο περιφερειακός επιθετικός Μαρκίνιος που αποθεραπεύτηκε από σοβαρό τραυματισμό και θέλει το χρόνο του, ο βασικός γκολκίπερ Κάσιο που χάνει τη χρονιά και ο νεαρός αριστερός μπακ Καουά Πράτες. Κλασικό 4-2-3-1 από τον Αρτούρ Ζόρζε και πιθανότατα ο δεξιός μπακ Φάγκνερ αντί του Καουά Μοράες θα ξεκινήσει δεξιά στην άμυνα συγκριτικά με το ντέρμπι.
5-7-5 ιστορικό ρεκόρ στη Χιλή
4-4-1 από το 2000 και έπειτα με Χιλιανούς εκτός
Σκόραρε σε 11/13 φετινά εκτός έδρας