Ανάλυση: Πάνω στο καλό την έκοψε το διάλειμμα για τις Εθνικές ομάδες. Νίκησε τη Λυών εκτός έδρας με ανατροπή και 2-1, μειώνοντας τη διαφορά από την τέταρτη θέση του Τσάμπιονς Λιγκ και έφτασε στους εννέα αγώνες το αήττητο σερί στη L1, ενώ αυτό ήταν το έκτο διαδοχικό της τρίποντο, κάτι που είχε να συμβεί από το 2022, όταν τότε έφτασε τις εννέα. Αμφότερες οι ομάδες έκαναν επιθετικό μπάσιμο στο ματς, η Μονακό απείλησε πρώτη με τον Ακλιούς στο 15’ και δευτερόλεπτα αργότερα η Λυών απάντησε με καλή φάση, ενώ στο 30’ η Μονακό έχασε ακόμα μία σημαντική φάση. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 42’ και μάλιστα στις καθυστερήσεις είχε και δοκάρι για το 2-0. Στο οποίο μάλιστα έφτασε κοντά και στο 56’. Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση της Μονακό και μέσα σε 10 λεπτά γύρισε το ματς (62’, 72’ πέναλτι). Μάλιστα είχε στιγμές και για παραπάνω γκολ στη συνέχεια (75’, 79’) που δεν τις εκμεταλλεύτηκε και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο 94’ από φάση διαρκείας της αντιπάλου, παρότι από το 88’ έπαιζε με παίκτη περισσότερο. Αν πάρει και το αποψινό κάνει αποφασιστικό βήμα για το Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ακολουθεί αρκετά βατό πρόγραμμα μέχρι το φινάλε.
Αγωνιστικά νέα: Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της διακοπής, ο αριστερός μπακ Ουατάρα και χάνει το τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Επιστρέφει ο πολύπειρος μέσος Πογκμπά που πλέον προπονείται κανονικά, έχοντας ξεπεράσει μεγάλο τραυματισμό. Παραμένουν στο ιατρικό δελτίο, ο μεσοεπιθετικός Μιναμίνο, ο στόπερ Σαλισού και οι Βραζιλιάνοι μπακ Ενρίκε και Βάντερσον.
Ανάλυση: Ένα βήμα μπροστά – δύο πίσω, κλασικά πράγματα αυτά για τη Μαρσέιγ των τελευταίων ετών. Ο κόουτς Μπεγιέ, αναγνώρισε έστω και αργά το πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία και το γύρισε στην άμυνα, ήρθαν δύο ζόρικες νίκες με 1-0, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και πριν τη διακοπή επήλθε εκ νέου η γκρίνια, με τη μετριότατη εμφάνιση και εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Λιλ. Δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο, βλέποντας τη Λιλ να αστοχεί σε δύο καλές φάσεις (6’, 25’), μάλιστα τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στο 18’, όταν ο Γκρίνγουντ τραυματίστηκε. Ωστόσο, ο αντικαταστάτης και συμπατριώτης του, Νουανέρι, κατάφερε κόντρα στη ροή του αγώνα, να ανοίξει το σκορ στο 42’. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (49’), δέχτηκε την ισοφάριση και λίγο πιο μετά το 1-2 της Λιλ, ακυρώθηκε για ελάχιστα εκατοστά ως οφσάιντ. Η Μαρσέιγ απείλησε μονάχα στο 71’, εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους που το κυνήγησαν περισσότερο, είχαν καλή φάση στο 83’ και εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα των Μασσαλών για το 1-2, τρία λεπτά αργότερα. Το κλίμα δεν είναι καλό εδώ και καιρό στις τάξεις της, η διακοπή της χρειαζόταν και οφείλει να βγάλει αντίδραση.
Αγωνιστικά νέα: Άλλη ομάδα αναμένεται να είναι χωρίς τον κορυφαίο της παίκτη, Γκρίνγουντ (ΜΕ), ο οποίος πέρα από το γεγονός ότι συμπλήρωσε κάρτες, τραυματίστηκε κιόλας στο ματς με τη Λιλ και θα απουσίαζε ούτως ή άλλως. Τραυματίστηκε και ο μεσοαμυντικός Κονγκντομπιά, ενώ στην τελική ευθεία της αποθεραπείας του, έχει μπει ο στόπερ Αγκέρντ.
Δέχτηκε 2+ γκολ στα 10/11 πιο πρόσφατα εκτός με Μονακό
3 νίκες στα 4 τελευταία (L1)
Mόλις μία νίκη στα 5 πιο πρόσφατα εκτός επίσημα (1-1-3)
Πιθανές Ενδεκάδες
Μονακό
Μαρσέιγ
Επιστροφές - Απουσίες
Μονακό
Παίχτης
Θέση
Συμ/Γκολ
Αξιολόγηση
Mohammed Salisu
Α
12/1
☆☆☆☆☆
★★★★★
15
Vanderson
Α
14/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
2
Henrique Caio
Α
21/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
2
Kassoum Ouattara
Α
15/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
Paul Pogba
Μ
3/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
18
Pape Cabral
Μ
4/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
16
Takumi Minamino
Ε
15/3
☆☆☆☆☆
★★★★★
16
Μαρσέιγ
Παίχτης
Θέση
Συμ/Γκολ
Αξιολόγηση
Nayef Aguerd
Α
16/1
☆☆☆☆☆
★★★★★
3
Geoffrey Kondogbia
Μ
10/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
Arthur Vermeeren
Μ
0/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
Mason Greenwood
Ε
0/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
TιμωρημένοιΤραυματίεςΆρρωστοιΑμφίβολοιΕπιστρέφουνΆλλοι λόγοι Αγώνες που απουσιάζουν
Σαφώς και η διακοπή περιπλέκει τα πράγματα, αφού από τη μία, η Μονακό χάνει τον ρυθμό της, ενώ από την άλλη η Μαρσέιγ μπόρεσε να δουλέψει πάνω στα αδύνατα σημεία της. Ωστόσο, χωρίς τον Γκρίνγουντ, θα δούμε μία εντελώς διαφορετική ομάδα, που θα χάσει αρκετή δυναμική αλλά και φαντασία από την επίθεση, πράγματα που μόνο ο πρώην παίκτης της Γιουνάιτεντ προσφέρει. Η Μονακό πλέον έχει τρομερή κυνικότητα στο παιχνίδι της και πιστεύουμε πως θα καταφέρει να μείνει με το τρίποντο.
Σαφώς και η διακοπή περιπλέκει τα πράγματα, αφού από τη μία, η Μονακό χάνει τον ρυθμό της, ενώ από την άλλη η Μαρσέιγ μπόρεσε να δουλέψει πάνω στα αδύνατα σημεία της. Ωστόσο, χωρίς τον Γκρίνγουντ, θα δούμε μία εντελώς διαφορετική ομάδα, που θα χάσει αρκετή δυναμική αλλά και φαντασία από την επίθεση, πράγματα που μόνο ο πρώην παίκτης της Γιουνάιτεντ προσφέρει. Η Μονακό πλέον έχει τρομερή κυνικότητα στο παιχνίδι της και πιστεύουμε πως θα καταφέρει να μείνει με το τρίποντο.