Ανάλυση: Απρόσεκτη στο εκτός έδρας ματς με την Πεντικσπόρ, άφησε βαθμούς (1-1), αν και θα μπορούσε να «καθαρίσει» από νωρίς. Δύο πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο, με όρεξη και ενέργεια στο 1ο ημίχρονο (βρήκε δίχτυα στο 18’ με τον Μπεκίρογλου, που έφτασε τα 5 τέρματα και είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας), για να σπαταλήσει ευκαιρίες στη συνέχεια. Στην επανάληψη οι αντίπαλοι ανέβασαν ταχύτητα, με την ισοφάριση να έρχεται στο 78’. Τέταρτο διαδοχικό «Χ» για την ομάδα της πρωτεύουσας, βέβαια αγνοεί την ήττα σε επίσημο ματς από τις 10/11/23 (2-4-0). Ξανά χωρίς οπαδούς στις εξέδρες μετά την τιμωρία των 5 αγωνιστικών (αυτή είναι η 2η που εκτίει) που της επιβλήθηκε για τα έκτροπα του πρώην προέδρου της (βγήκε από τη φυλακή, με επευφημίες οπαδών). Το όνομα του εξτρέμ Μορουτσάν έπαιξε τις προηγούμενες μέρες για τον Παναθηναϊκό. Αλάνιασπορ και Κασίμπασα τα επόμενα δύο παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.
Αγωνιστικά νέα: Χάνουν ακόμη ένα ματς λόγω τραυματισμού ο ακραίος αμυντικός Ουλουντάγκ και ο αρχηγός – μέσος Τσιγκερσί. Δεν σταματούν εκεί τα προβλήματα, μιας και έχει παίκτες που λείπουν στο Κόπα Άφρικα. Πρόκειται για τον εξτρέμ Γκάρι Ροντρίγκες (Πράσινο Ακρωτήριο) και τον επιθετικό Αλί Σόου (Γκάμπια). Απουσιάζει επίσης ο αμυντικός Κουατένγκ, χωρίς όμως να επηρεάζει ιδιαίτερα το αγωνιστικό πλάνο.
Ανάλυση: Δεν… τρίτωσε το καλό στο πρωτάθλημα για την ομάδα της Μαύρης Θάλασσας, μιας και άφησε βαθμούς κόντρα στην Μπασακσεχίρ (1-1). Καλό ματς, ωραίος ρυθμός, με τα γκολ να σημειώνονται στο 1ο ημίχρονο. Πίσω στο σκορ από το 11’, απάντησε με τον δυναμικό μέσο Μεντί (το τελευταίο διάστημα αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός). Γλίτωσε στη συνέχεια σε 2-3 περιπτώσεις, είχε και αυτή κάποιες στιγμές που μπορούσε να πετύχει το 2ο τέρμα. Αήττητο σερί 4 επίσημων αγώνων (3-1-0), δείχνει πως έχει αντοχές για τη συνέχεια, με απώτερο σκοπό να διατηρηθεί στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Υπάρχει φυσικά και ο… δρόμος του Κυπέλλου, διοργάνωση που θα κοιτάξει «ζεστά», αφού τα τελευταία χρόνια φτάνει μακριά (κατάκτηση τη σεζόν 2019/20). Δυνατή εκτός έδρας, μετράει 5 σερί ματς δίχως ήττα (3-2-0). Αναμένονται προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, το πιο hot θέμα βέβαια είναι η παραμονή του επιτελικού μέσου Μπακασέτα (παίζει για τον Παναθηναϊκό του Τερίμ). Ο κόουτς Αβτσί έχει σερί 6-3-0 κόντρα στην Ανκαραγκουτσού.
Αγωνιστικά νέα: Οι εξτρέμ Πεπέ και Τρεζεγκέ βρίσκονται στο Κόπα Άφρικα, με Ακτή Ελεφαντοστού και Αίγυπτο, αντίστοιχα, σημαντικές απουσίες. Χτύπησε ο χρήσιμος στόπερ Ντένσβιλ, «κόπηκε» και ο επ. μέσος Ομούρ. Εκτός για ακόμη μία φορά ο εξτρέμ Όρσιτς, o φορ Μποζόκ και οι μέσοι Μπάκιτς, Γκουρπούζ. Στην αποστολή για 1η φορά ο στόπερ Χοακίν Φερνάντες, επιστρέφει ο στόπερ Μπένκοβιτς. Υπάρχει σενάριο για παραχώρηση του μέσου Κουρμπέλη στην Καραγκιουμρούκ (στο πλαίσιο της παλαιότερης μεταγραφής του στόπερ Μπανίγια).
3-1-0 στα 4 τελευταία επίσημα
Αήττητη στα 5 πιο πρόσφατα εκτός (3-2-0)
Σκόραρε και στις 7 τελευταίες επισκέψεις στην Άγκυρα
Πιθανές Ενδεκάδες
Ανκαραγκουτσού
Τραμπζονσπόρ
Επιστροφές - Απουσίες
Ανκαραγκουτσού
Παίχτης
Θέση
Συμ/Γκολ
Αξιολόγηση
E. Kwateng
Α
29/1
☆☆☆☆☆
★★★★★
16
A. Uludağ
Α
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
T. Ciğerci
Μ
31/1
☆☆☆☆☆
★★★★★
5
A. Sowe
Ε
18/4
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
Garry Rodrigues
Ε
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
Τραμπζονσπόρ
Παίχτης
Θέση
Συμ/Γκολ
Αξιολόγηση
F. Benković
Α
☆☆☆☆☆
★★★★★
2
S. Denswil
Α
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
Joaquín Fernández
Μ
27/1
☆☆☆☆☆
★★★★★
18
O. Bakić
Μ
☆☆☆☆☆
★★★★★
13
G. Gürpüz
Μ
☆☆☆☆☆
★★★★★
9
Trézéguet
Μ
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
A. Ömür
Μ
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
M. Oršić
Ε
13/6
☆☆☆☆☆
★★★★★
18
U. Bozok
Ε
16/1
☆☆☆☆☆
★★★★★
7
N. Pépé
Ε
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
TιμωρημένοιΤραυματίεςΆρρωστοιΑμφίβολοιΕπιστρέφουνΆλλοι λόγοι Αγώνες που απουσιάζουν
Η Ανκαραγκουτσού δείχνει επηρεασμένη από το ότι αγωνίζεται χωρίς οπαδούς. Είναι, άλλωστε, η δύναμή της. Δύσκολο το έργο της κόντρα στην Τραμπζονσπόρ, παρότι πέρσι της έκανε «ζημιά» στο Κύπελλο. Βολεύεται στα εκτός η Τραμπζονσπόρ, πόσο μάλλον στην Άγκυρα όπου παραδοσιακά βρίσκει δίχτυα. Άλλωστε, ο τεχνικός Αβτσί δύσκολα χάνει από την πρωτευουσιάνα.
Η Ανκαραγκουτσού δείχνει επηρεασμένη από το ότι αγωνίζεται χωρίς οπαδούς. Είναι, άλλωστε, η δύναμή της. Δύσκολο το έργο της κόντρα στην Τραμπζονσπόρ, παρότι πέρσι της έκανε «ζημιά» στο Κύπελλο. Βολεύεται στα εκτός η Τραμπζονσπόρ, πόσο μάλλον στην Άγκυρα όπου παραδοσιακά βρίσκει δίχτυα. Άλλωστε, ο τεχνικός Αβτσί δύσκολα χάνει από την πρωτευουσιάνα.