Ανάλυση: Πισωγύρισμα σχετικά με την ευρωπαϊκή έξοδο το 1-1 που έφερε στην έδρα της υποβιβασμένης Έλτσε (1,39 – 0,77 εναντίον της τα xGoals). Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού πήρε προβάδισμα με τον Λαμέλα (10') κι έχασε κλασική ευκαιρία για 2ο γκολ, ωστόσο ο Γκέιγ πήρε κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στο 18'. Έκτοτε η Έλτσε ήταν καλύτερη, ισοφάρισε άμεσα (25') κι έχασε ευκαιρίες να πάρει τη νίκη, πάλι καλά που πήρε τον βαθμό η Σεβίλλη. Το θετικό είναι πως ηττήθηκε η Μπιλμπάο, οπότε η διαφορά από την 7η θέση μειώθηκε στον ένα βαθμό, απλά αν είχε κερδίσει μια ομάδα χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, τώρα θα βρισκόταν σε αυτή. Την Τετάρτη (31/5) έχει το ματς της σεζόν, τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ με τη Ρόμα, που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη. Την τελευταία αγωνιστική (4/6) αντιμετωπίζει τη Σοσιεδάδ, εκτός έδρας. «Κανονικά επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι της αγωνιστικής, ωστόσο τώρα είναι ο τελικός σε 4 μέρες και είναι δύσκολο να μην το σκεφτόμαστε», δήλωσε ο κόουτς Μεντιλίμπαρ.
Αγωνιστικά νέα: Τιμωρημένος ο αποβληθείς μέσος Γκέιγ, όπως και ο δεξιός μπακ Νάβας, που συμπλήρωσε κάρτες. Θετικό πως αποθεραπεύτηκαν οι κεντρικοί αμυντικοί Μαρκάο, Νιανζού και ο μέσος Χορδάν, αν και δύσκολα κάποιος από αυτούς θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Γυρίζει και ο εξτρέμ Γκόμες. Χτύπησε και θα λείψει ο μέσος Φερνάντο. Αναμένεται περιορισμένο ροτέισον από τον Βάσκο τεχνικό. Ο αριστερός μπακ Ακούνια θα αγωνιστεί, καθώς είναι τιμωρημένος στον τελικό.
Ανάλυση: Χωρίς να πιάσει υψηλό επίπεδο απόδοσης επικράτησε 2-1 της Ράγιο Βαγιεκάνο (xGoals: 1,16 – 0,53). Υστέρησε στο ξεκίνημα, αλλά πήρε προβάδισμα κόντρα στη ροή (31), με τον Μπενζεμά να αξιοποιεί έξοχη πάσα του Βαλβέρδε. Ο Ραούλ ντε Τομάς έφερε το ματς στα ίσα για τη Ράγιο (84'), αλλά είχαν απάντηση οι Μαδριλένοι με τον Ροντρίγκο (89'), χάνοντας μάλιστα κι ευκαιρία για τρίτο γκολ στη συνέχεια. Τερμάτισαν αρνητικό σερί δύο ηττών σε όλες τις διοργανώσεις και ανέβηκαν στη 2η θέση, εκμεταλλευόμενοι την απώλεια βαθμών της Ατλέτικο. Αυτό είναι το μοναδικό κίνητρο που έχει απομείνει στη Ρεάλ, σε μία χρονιά που απέτυχε να πάρει τους σημαντικούς τίτλους (Τσάμπιονς Λιγκ, La Liga), κατακτώντας -μόνο- το Κύπελλο Ισπανίας, καθώς και ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, νωρίτερα στη σεζόν.
Αγωνιστικά νέα: Παρά το «σβήσιμο» της ποινής του, ο εξτρέμ Βινίσιους δεν αγωνίστηκε στο προηγούμενο, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Χάνει και δεύτερο και ίσως χρησιμοποιηθεί στην τελευταία αγωνιστική (εντός με Μπιλμπάο, 4/6). Λόγω τραυματισμού θα λείψουν και οι Ασένσιο (εξτρέμ), Μπενζεμά (επιθετικός), καθώς και ο αναπληρωματικός φορ Μαριάνο Ντίας. Κάρτες συμπλήρωσε ο δεξιός μπακ Καρβαχάλ.
Τρία σερί διπλά στο «Σάντσεθ Πιθχουάν»
Πριν από αυτά μετρούσε 4 διαδοχικές ήττες (La Liga)
Επτά ήττες σε 18 εκτός στο πρωτάθλημα (10-1-7)
Πιθανές Ενδεκάδες
Σεβίλλη
Ρεάλ Μαδρίτης
Επιστροφές - Απουσίες
Σεβίλλη
Παίχτης
Θέση
Συμ/Γκολ
Αξιολόγηση
Marcão Teixeira
Α
☆☆☆☆☆
★★★★★
9
T. Nianzou
Α
☆☆☆☆☆
★★★★★
8
Navas
Α
5/1
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
Joan Jordán
Μ
☆☆☆☆☆
★★★★★
10
Papu Gómez
Μ
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
P. Gueye
Μ
14/1
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
Fernando
Μ
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
Ρεάλ Μαδρίτης
Παίχτης
Θέση
Συμ/Γκολ
Αξιολόγηση
Carvajal
Α
6/1
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
M. Díaz
Ε
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
K. Benzema
Ε
23/18
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
Asensio
Ε
30/9
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
Vinícius Júnior
Ε
6/3
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
TιμωρημένοιΤραυματίεςΆρρωστοιΑμφίβολοιΕπιστρέφουνΆλλοι λόγοι Αγώνες που απουσιάζουν
Θεωρητικά η Σεβίλλη έχει το ισχυρότερο κίνητρο κι από τη στιγμή που θα λείψουν από τη Ρεάλ οι Βινισιους, Μπενζεμά και ο φορμαρισμένος Ασένσιο γίνεται... δελεαστικό το «τριαράκι» του άσου. Βέβαια είναι και ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ ενόψει και θα γίνουν αλλαγές στους γηπεδούχους. Θα προτιμήσουμε τα γκολ.
Θεωρητικά η Σεβίλλη έχει το ισχυρότερο κίνητρο κι από τη στιγμή που θα λείψουν από τη Ρεάλ οι Βινισιους, Μπενζεμά και ο φορμαρισμένος Ασένσιο γίνεται... δελεαστικό το «τριαράκι» του άσου. Βέβαια είναι και ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ ενόψει και θα γίνουν αλλαγές στους γηπεδούχους. Θα προτιμήσουμε τα γκολ.