Στοίχημα NFL – Οδηγός για το αμερικάνικο ποδόσφαιρο

nflΤο στοίχημα NFL έχει φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο και στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου καταγράφονται μεγάλοι τζίροι από τις στοιχηματικές εταιρίες. Το γεγονός ότι είναι από τα πλέον δημοφιλή αθλήματα στις ΗΠΑ, έχει συμβάλει σημαντικά στο να αυξηθεί η δημοτικότητα του, ενώ τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι το πάθος και οι δυνατές μάχες ανάμεσα στους αθλητές.

Ιστορικά στοιχεία 

Το αμερικάνικο ποδόσφαιρο (American Football στα Αγγλικά) αποτελεί την εξέλιξη του ράγκμπι και του… κλασικού ποδοσφαίρου. Ο πρώτος αγώνας διοργανώθηκε το φθινόπωρο του 1869 και τα πρώτα χρόνια οι κανόνες του ήταν παρόμοιοι μ’ εκείνους του ράγκμπι. Τα πάντα, όμως, άλλαξαν με την παρέμβαση του Γουόλτερ Καμπ, ο οποίος είναι γνωστός ως ο «Πατέρας του Αμερικανικού Ποδοσφαίρου». Πρόκειται για τον άνθρωπο που διαφοροποίησε το άθλημα και του έδωσε σε μεγάλο βαθμό τη σημερινή του μορφή.

Κάπως έτσι φτάνουμε στη σύγχρονη εποχή, όπου το αμερικάνικο ποδόσφαιρο είναι από τα διάσημα αθλήματα του πλανήτη, με εκατομμύρια κόσμου να ποντάρει στους αγώνες του NFL (National Football League), δηλαδή του κορυφαίου πρωταθλήματος στην υφήλιο.

Οι βασικοί κανόνες στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο

Όσοι θέλετε να ασχοληθείτε με το στοίχημα στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο και να ποντάρετε σε αγώνες NFL, θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένους βασικούς κανόνες. Αρχικά, πρόκειται για ομαδικό άθλημα, με δύο ομάδες των 11 παικτών στον αγωνιστικό χώρο η κάθε μια. Η μπάλα την οποία διεκδικούν οι παίκτες έχει σχήμα οβάλ και το γήπεδο είναι ορθογώνιο (συνολική έκταση 100 γιάρδες), με μεγάλα τέρματα στις δύο άκρες του.

Όταν μία ομάδα έχει τη μπάλα στην κατοχή της, είναι αυτή που επιτίθεται και προσπαθεί να διανύσει το γήπεδο, προωθώντας τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο με πάσες ή τρέξιμο. Για να συνεχίσει να επιτίθεται μία ομάδα, θα πρέπει να διανύει τουλάχιστον 10 γιάρδες σε μία σειρά από τέσσερις προσπάθειες down. Αν τα καταφέρει, συνεχίζει με 4 νέες προσπάθειες down, διαφορετικά η κατοχή πηγαίνει στην αντίπαλη ομάδα. Η επιτιθέμενη ομάδα εξασφαλίζει κερδισμένους πόντους με την προώθηση της μπάλας στην αντίπαλη ζώνη -ο όρος αυτός ονομάζεται touchdown και προσφέρει 6 πόντους- ή σκοράροντας στην εστία του αντιπάλου (+1 ένας πόντος μαζί με το touchdown, 3 πόντοι αν μπει απλό γκολ). Η αμυνόμενη ομάδα κερδίζει πόντους αν καταφέρει να πάρει την κατοχή της μπάλας και να την προωθήσει στην αντίπαλη end zone ή αν εμποδίσει τους αντιπάλους της να να φτάσουν στη δική τους τελική ζώνη (end zone). Ο τελευταίος όρος ονομάζεται safety, δηλαδή ασφάλεια. Η ομάδα που στο τέλος του παιχνιδιού -μετά από τέσσερις περιόδους- θα έχει τους περισσότερους πόντους, είναι και η νικήτρια της αναμέτρησης.

Οδηγός για στοίχημα στο αμερικάνικο ποδόσφαιροΚρατήστε στις σημειώσεις σας ότι την τελική ζώνη είναι αρκετά πιθανό να την ακούσετε και ως ζώνη βαθμολογίας. Το κάθε παιχνίδι αρχίζει με το kickoff, δηλαδή τη σέντρα. Το ποια ομάδα θα κλωτσήσει πρώτη τη μπάλα καθορίζεται από το στρίψιμο νομίσματος, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη μορφή του ποδοσφαίρου που γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Ο παίκτης που κλωτσάει τη μπάλα στη σέντρα, ονομάζεται placekicker. Με το χτύπημα, η αντίπαλη ομάδα παίρνει τη μπάλα και προσπαθεί να κερδίσει πόντους. Αν η μπάλα βρεθεί σε περιοχή που θεωρείται «νεκρή», τότε αυτομάτως γίνεται διεκδικήσιμη και το παιχνίδι αρχίζει ξανά από εκείνο το σημείο.

Το κάθε down (η κάθε επίθεση δηλαδή) ξεκινάει με τον διαιτητή να τοποθετεί τη μπάλα στο γήπεδο. Οι δύο ομάδες παρατάσσονται εκατέρωθεν στην ουδέτερη ζώνη και το παιχνίδι ξεκινάει με το snap, δηλαδή την πάσα προς τα πίσω. Συνήθως ο παίκτης που κάνει το γύρισμα είναι ο κεντρικός (center), μ’ εκείνον που ως επί το πλείστον λαμβάνει τη μπάλα να είναι ο quarterback. Το down τελειώνει όταν η μπάλα είναι «νεκρή». Στόχος των επιτηθέμενων είναι να φτάσουν στην end zone, όπως αναφέραμε προηγουμένως και τον αμυνόμενων να τους σταματήσουν.

Στη διάρκεια της αναμέτρησης είναι πιθανό κάποιος παίκτης να επιβαρυνθεί με ποινή για παράβαση κανονισμών. Στην ποινή χρεώνεται πέναλτι και οι διαιτητές το υποδεικνύουν με τη ρίψη της κίτρινης σημαίας στο έδαφος.

Οι πόντοι στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο

Στόχος του παιχνιδιού, όπως είπαμε, είναι να μαζέψουν οι ομάδες όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Ο πλέον γνωστός τρόπος είναι το touchdown (όταν η ομάδα που κάνει επίθεση φτάνει στην end zone), που αποφέρει 6 πόντους. Τον ίδιο αριθμό εξασφαλίζουν και οι αμυνόμενοι όταν παίρνουν τον έλεγχο της μπάλας. Μετά το touchdown, η ομάδα που είναι στην επίθεση προσπαθεί να κερδίσει έναν ή δύο επιπλέον πόντους, είτε σκοράροντας στο τέρμα (1 πόντους) είτε προωθώντας τη μπάλα στην end zone από δύο γιάρδες πίσω από το τέρμα (2 επιπλέον πόντοι). Εκτός από τα παραπάνω, οι επιτιθέμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τρεις πόντους αν σκοράρουν με field goal, εκτελώντας πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ανάμεσα στα δύο κάθετα, πίσω, όμως, από την end zone. Ακόμα, η άμυνα μπορεί να πάρει δύο πόντους μέσω της ασφάλειας (safety), που συμβαίνει όταν ανακόπτουν τους αντιπάλους τους επιτυχημένα στη δική τους end zone.

Οι αγορές στο στοίχημα NFL

Όσοι ενδιαφέρεστε να ποντάρετε στις αναμετρήσεις του NFL, μπορείτε να το κάνετε εύκολα και χωρίς καθυστέρηση στις νόμιμες διαδικτυακές εταιρίες. Καθημερινά, θα βρείτε διαθέσιμους όλους τους αγώνες που διεξάγονται για το αμερικάνικο ποδόσφαιρο και -φυσικά- στη διάθεση σας θα είναι και πολλά ειδικά στοιχήματα, πέρα από τις βασικές αγορές. Ως βασικές αγορές θεωρούνται ο νικητής και τα συνολικά γκολ (πόντοι) που θα επιτευχθούν. Όσον αφορά το σύνολο των γκολ, θα βρείτε εναλλακτικές επιλογές και διαφορετικά όρια, κάτι που ισχύει και για το χάντικαπ. Οι εταιρίες δίνουν μερικούς πόντους προβάδισμα στο αουτσάιντερ, αλλά διαφοροποιούν το χάντικαπ, προκειμένου οι παίκτες να έχουν περισσότερες επιλογές για ποντάρισμα. Γενικότερα το ποντάρισμα στο NFL, παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το στοίχημα στο μπάσκετ.

nfl betting

Οι παραπάνω αγορές αφορούν ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, συμπεριλαμβανομένης και της παράτασης. Ταυτόχρονα οι εταιρίες διαθέτουν στην πλειοψηφία των αναμετρήσεων και επιλογές για την έκβαση του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι, οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να προβλέψουν την ομάδα που θα είναι μπροστά στο σκορ, ή να ποντάρουν στο σύνολο των γκολ, έχοντας και εναλλακτικά όρια στη διάθεση τους.

Μερικά ακόμα ειδικά στοιχήματα, τα οποία θα βρείτε σε εταιρίες όπως η Interwetten, έχουν να κάνουν με το ημίχρονο τελικό, τον νικητή χωρίς παράταση, την περίοδο με τα περισσότερα σημεία, τους συνολικούς πόντους της ομάδας και το αν θα υπάρξει έξτρα χρόνος ή όχι.

Live betting και μακροχρόνια ειδικά στο στοίχημα NFL

Το ενδιαφέρον του κοινού για το αμερικάνικο ποδόσφαιρο είναι τεράστιο. Οι αγώνες του NFL έχουν φανατικούς φίλους, αρκετοί εκ των οποίων ξενυχτούν, προκειμένου να δουν την έκβαση της αναμέτρησης που τους ενδιαφέρει ή έχουν ποντάρει. Επομένως, θα ήταν πρακτικά αδύνατο οι εταιρίες να μην έχουν στο μενού του Live Betting τα συγκεκριμένα παιχνίδια, ενώ τα μεταδίδουν ζωντανά με Live Streaming. Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο ζωντανό στοίχημα στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο, μπορούν να ποντάρουν στις περισσότερες από τις αγορές που ήταν διαθέσιμες pregame, αλλά και σε νέες που έχουν ανοίξει για το live στοίχημα.

Επιπρόσθετα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μακροχρόνια στοιχήματα στο NFL. Οι επιλογές για τον πρωταθλητή ανά περιφέρεια ή για την κατάκτηση του Σούπερ Μπόουλ καταγράφουν αρκετά μεγάλους τζίρους, κάτι λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι μπορούν να πληρώσουν σε πολύ μεγάλες αποδόσεις.

super bowl betting

Το εντυπωσιακό Super Bowl

Το Super Bowl (Σούπερ Μπόουλ) είναι από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα της χρονιάς παγκοσμίως. Δεν γράφουμε κάποια υπερβολή. Πρόκειται για τον τελικό στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο, που αποτελεί ουσιαστικά το πιο κομβικό αγώνα της χρονιάς κι αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που εκατομμύρια κόσμου τον παρακολουθούν. Τα νούμερα που καταγράφει το Super Bowl προκαλούν ίλιγγο, ενώ η δράση σε όλα τα υπόλοιπα σπορ στις ΗΠΑ (βλ. NBA) σταματά, προκειμένου ο κόσμος να αφοσιωθεί στην εντυπωσιακή μάχη, η οποία κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή στο NFL.

Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στις 15 Ιανουαρίου του 1967. Πλέον, πρόκειται για κορυφαία στιγμή της χρονιάς στις ΗΠΑ, με τους διαφημιστές να ξοδεύουν ένα πολύ μεγάλο ποσό, προκειμένου τα προϊόντα τους να εμφανιστούν στη διάρκεια της μετάδοσης. Ακόμα, για να καταλάβετε καλύτερα το μέγεθος αυτού του αγώνα, αναλογιστείτε ότι στις pregame εκδηλώσεις ή στη διάρκεια των ημιχρόνων, έχουν εμφανιστεί παγκόσμιοι θρύλοι της μουσικής, όπως ο Μάικλ Τζάκσον, η Μαντόνα και οι Rolling Stones.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά στοιχεία: Ο μέσος όρος των τηλεθεατών του Super Bowl φτάνει τα 100 εκατομμύρια, ενώ η εικόνα μεταφέρεται σε περίπου 200 χώρες του κόσμου. Όσο για τις διαφημίσεις; Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016, οι εταιρίες θα έπρεπε να ξοδέψουν ένα ποσό κοντά στα 4.5 εκατομμύρια δολάρια, για ένα σποτ των 30 δευτερολέπτων! Όπως καταλαβαίνετε, μόνο… άδικος δεν είναι ο τίτλος «η μάχη των εκατομμυρίων», που έχει πιστωθεί το Super Bowl.

Οι κορυφαίες εταιρίες για στοίχημα στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο

ΕταιρίαInfo 
Stoiximan

Ο Stoiximan είναι αναμφίβολα η Νο1 εταιρία της αγοράς. Διαθέτει φιλική πλατφόρμα, μεγάλη γκάμα αγορών pre-game αλλά και στο live, όπως και κορυφαίο mobile. Συναλλαγές απευθείας με ελληνικές κάρτες, άμεσες αναλήψεις και πολλές προσφορές είναι μερικά ακόμα ατού του.

Εγγραφή
Sportingbet

Η Sportingbet είναι ένα παγκόσμιο Brand και από τις πιο «έμπειρες» του χώρου. Προσφέρει πολλές αγορές και ειδικά, πλούσιο Live Betting και ευελιξία στις συναλλαγές. Live Streaming* στα μεγαλύτερα γεγονότα, Cash Out*, υψηλά όρια πονταρίσματος και εύχρηστα mobile και app ολοκληρώνουν ένα «ποιοτικό» προϊόν.

Εγγραφή
Goalbet

Η Goalbet είναι από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές εταιρίες, με ασιατικά και μεγάλη γκάμα ειδικών, ενώ παίζει με τη χαμηλότερη προμήθεια της αγοράς. Διαθέτει πολύ καλό live, εμπλουτισμένο με Live Streaming και Cash-out, ενώ προσφέρει μεγάλη ευελιξία στις συναλλαγές και αρκετά καλή mobile έκδοση.

Εγγραφή
Interwetten

Η Αυστριακή εταιρία είναι από τις παλαιότερες στον χώρο, προσφέρει μεγάλη ποικιλία αγορών στο ποδόσφαιρο με ασιατικά χάντικαπ και καλές αποδόσεις στα φαβορί. Η Interwetten διαθέτει εξαιρετικό mobile, πλούσιο Live και υποστηρίζει όλες τις συναλλαγές.

Εγγραφή
Vistabet

Η Vistabet βρίσκεται στις πρώτες επιλογές των παικτών, προσφέροντας αξιοπιστία, ασφάλεια και ένα πλούσιο σε αγορές και στοιχήματα προϊόν. Στα συν της το Live Streaming* και το Cash-Out* αλλά και το ότι αποδέχεται τα υψηλά πονταρίσματα. Άξιο αναφοράς το 24/7 support και το γρήγορο mobile της. 

Εγγραφή

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.