foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ229
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αγγλία, Championship: Preview σεζόν 2016-17

Previews Πρωταθλημάτων | 04 Αυγ 2016 15:02
αγγλια-championship-.jpg

Εκκίνηση της σεζόν για την Championship, τη δεύτερη εθνική κατηγορία της Αγγλίας. Η μεταγραφική περίοδος συνεχίζεται και αρκετές είναι οι ομάδες που δεν έχουν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους, είτε σε προσθήκες, είτε σε αποχωρήσεις. «Νέες» ομάδες στην κατηγορία είναι οι Νιούκαστλ, Νόργουιτς, Αστον Βίλα, που υποβιβάστηκαν πέρσι από την Premier League και οι Γουίγκαν, Μπέρτον και Μπάρνσλεϊ, που πήραν την άνοδο την προηγούμενη σεζόν  από τη League One. Αρκετές ομάδες προχώρησαν σε αντικατάσταση προπονητή και συγκεκριμένα εννιά είναι οι νέοι τεχνικοί (ρεκόρ αλλαγών την τελευταία 5ετία). Τη μεγαλύτερη… αίγλη στον πάγκο έχουν φυσικά οι Νιούκαστλ, με τον Ράφα Μπενίτεθ και η Αστον Βίλα, με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο, οι οποίοι έχουν παράσημα μέχρι και κατάκτηση Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλαγές όμως υπήρξαν και σε ιδιοκτησίες, καθώς σε 2+1 ομάδες υπάρχουν καινούρια «αφεντικά». Οι Γουλβς και Αστον Βίλλα αγοράστηκαν από Κινέζους (παρουσιάζονται σαν οικονομικοί κολοσσοί και υπόσχονται επενδύσεις εκατομμυρίων), ενώ το +1 πάει στη Νότιγχαμ Φόρεστ, που η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου από το Βαγγέλη Μαρινάκη έχει εξελιχθεί σε καλοκαιρινό σήριαλ, λόγω των ανοιχτών υποθέσεων του μεγαλομέτοχου του Ολυμπιακού με τη δικαιοσύνη, αλλά το νυν ιδιοκτήτη, Αλ Χασάουι, να λέει πως μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η αγοροπωλησία. Ξεκάθαρο φαβορί όχι μόνο για την άνοδο, αλλά και για το πρωτάθλημα είναι η Νιούκαστλ και από κοντά ακολουθούν η Νόργουιτς, αλλά και η Ντέρμπι με τον Πίρσον πλέον στον πάγκο. Ερωτηματικό αποτελεί η Αστον Βίλα, καθώς το ρόστερ της ακόμα… οικοδομείται. Πρώτες υποψήφιες ομάδες για υποβιβασμό είναι η πρωτάρα σε επίπεδο Championship Μπέρτον, η Μπάρνσλεϊ (υλικό για να… πρωταγωνιστήσει στη League One) και η Ρόδεραμ (μετράει δύο σερί οριακές σωτηρίες).

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Οι ομάδες που συμμετέχουν παραμένουν 24 και αναμετρούνται σε δύο γύρους (εντός και εκτός έδρας), των 23 αγωνιστικών ο καθένας. Η πρωταθλήτρια, μαζί με τη 2η της βαθμολογίας, κερδίζουν αυτόματα την άνοδο στην Premier League. Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 3-6 δίνουν αγώνες πλέι οφ, με την 3η να αντιμετωπίζει την 6η και η 4η την 5η σε διπλούς αγώνες. Οι νικητές θα αναμετρηθούν στο μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ», όπου θα αναδειχθεί η τρίτη ομάδα που θα πάρει προαγωγή στην Premier League. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 22η, 23η, 24η υποβιβάζονται απευθείας στη League One. Τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι τα εξής: α) συνολική διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) μεταξύ τους αγώνες, δ) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια ε) καλύτερη εκτός έδρας επίθεση.

 

Οι ομάδες της Championship

Αστον Βίλα

Τι έκανε πέρυσι: Καταστροφική η σεζόν της, καθηλώθηκε στη τελευταία θέση της βαθμολογίας από την αρχή και δεν μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι. Δεν βοήθησε ούτε η πρόσληψη του Ρεμί Γκαρντ, μάλλον την μπέρδεψε περισσότερο και απολύθηκε πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μαθηματικός υποβιβασμός της σφραγίστηκε από τα μέσα Απριλίου, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος.

Προπονητής: Ρομπέρτο Ντι Ματέο (46 ετών). Ο Ιταλός τεχνικός ανέλαβε το δύσκολο έργο της ανοικοδόμησης της ιστορικής ομάδας και της άμεσης επιστροφής της στην Premier League. Σημαντικότερη στιγμή της έως τώρα καριέρας του, δεν είναι άλλη φυσικά από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2011-12. Στο παλμαρέ του έχει μία άνοδο από τη Championship, τη σεζόν 2009-10 με τη Γουέστ Μπρομ.

Εδρα: Villa Park (42.682)

Μεταγραφές: Δεν έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις της και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένονται εξελίξεις τόσο στις προσθήκες όσο και στις αποχωρήσεις. Πολύ καλή κίνηση η απόκτηση του φορ ΜακΚόρμακ (Φούλαμ, 21 γκολ πέρυσι), θα βοηθήσουν ο αμυντικός Ελφικ (Μπόρνμουθ) και ο γκολκίπερ Γκολίνι (Βερόνα). Θα λείψει ο χαφ Γκιγιέ που πήγε στην Εβερτον.

Φιλικά: Θετική ήταν η εικόνα της στα περισσότερα φιλικά, χωρίς να αντιμετωπίσει κάποια ιδιαίτερα δυνατή ομάδα. Προβλημάτισε στη πρόβα τζενεράλε, καθώς ηττήθηκε με 3-1 από τη Μίντλεσμπρο.

Εκτίμηση: Η ολοκλήρωση του ρόστερ έχει αργήσει χαρακτηριστικά. Η απόκτηση της ομάδας από τον εκατομμυριούχο Κινέζο Ζία Γιαντόνγκ και η παρουσία του Ντι Ματέο προσφέρουν σιγουριά, όλα θα κριθούν όμως από τις τελικές πινελιές στο ρόστερ. Ξεκινάει ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο, θα πρέπει να το αποδείξει στο γήπεδο η άποψή μας.

 

Γουίγκαν

Τι έκανε πέρυσι: Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, κατέκτησε το πρωτάθλημα της League One και επέστρεψε άμεσα στη Championship. Είχε την καλύτερη ομάδα και απέδωσε μάλιστα πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα.

Προπονητής: Γκάρι Κάλντγουελ (34 ετών). Θεωρείται υποσχόμενος προπονητής και η περσινή άνοδος της Γουίγκαν του πιστώνεται. Είναι στην ομάδα από τον Απρίλιο του 2015.  Στα συν του ότι μπόρεσε να συνδυάσει το αποτέλεσμα με το θέαμα.

Εδρα: DW Stadium (25.138)

Μεταγραφές: Δεν προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της. Σημαντική η προσθήκη του μεσοεπιθετικού Πάουελ (Μάν. Γιουνάιτεντ), ο οποίος τη σεζόν 2013-14 είχε αγωνιστεί ξανά στην ομάδα ως δανεικός, πετυχαίνοντας μάλιστα 12 γκολ. Βοήθειες στην άμυνα θα δώσουν οι έμπειροι Γουόρνοκ (Ντέρμπι) και Μπάξτον (Ντέρμπι), «δανείστηκε» από τη Λίβερπουλ τον γκολκίπερ Μπόγκνταν.

Φιλικά: Ανάμεικτη γεύση άφησαν τα φιλικά, καθώς μπορεί οι δύο νίκες στα πιο πρόσφατα να έφτιαξαν τη συγκομιδή (2-1-2), όμως τα αμυντικά κενά και τα πολλά γκολ που δέχθηκε (σύνολο 10) δεν περνούν απαρατήρητα.

Εκτίμηση: Παρότι νεοφώτιστη έχει τον «κορμό» παιχτών από πέρυσι για να σταθεί στην κατηγορία. Αναμένουμε να βρεθεί μακριά από προβλήματα, όχι όμως και ψηλότερα από τη μέση της βαθμολογίας.

 

Γουλβς

Τι έκανε πέρυσι: Κυμάνθηκε στη μετριότητα σε όλη τη σεζόν κι έμεινε μακριά από οποιοδήποτε στόχο. Τελικά τερμάτισε στη 14η θέση, κάτι που έφερε γκρίνια και κριτική από τους οπαδούς.

Προπονητής: Βάλτερ Ζένγκα (56 ετών). Ο Ιταλός, ο οποίος έχει κι ένα μικρό πέρασμα από το Αιγάλεω (2004) κέρδισε στο νήμα τον Μάρκο Σίλβα (πρώην Ολυμπιακός). Ανέλαβε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, με την επιλογή του να προκαλεί έκπληξη, καθώς δεν έχει να δείξει τίποτα σημαντικό στην καριέρα του, παρά τις πολλές ομάδες που τον έχουν εμπιστευτεί.

Εδρα: Molineux (31.700)

Μεταγραφές: Η αλλαγή ιδιοκτησίας πήγε πίσω τον μεταγραφικό σχεδιασμό, ενώ και η αλλαγή προπονητή μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος φανερώνει πως ο προγραμματισμός πήγε… περίπατο. Ανακοίνωσε την Τετάρτη το δανεισμό του εξτρέμ Τεϊξέιρα (Μπενφίκα) και την απόκτηση του Ισλανδού φορ Μπόντβαρσον (Καϊζερσλάουτερν), ο οποίος συμμετείχε στο πρόσφατο Euro με την εθνική του. Νωρίτερα είχε αποκτήσει τον αμυντικό Σίλβιο (Ατλέτικο Μ.) και το νεαρό εξτρέμ Κόστα (Μπενφίκα). Ολες πολύ καλές κινήσεις, αλλά θα χρειαστεί συνέχεια…

Φιλικά: Αποκαρδιωτική η εικόνα της στα φιλικά, στα πιο πρόσφατα ηττήθηκε από τη Νορθάμπτον με 2-1 (26/7) και από τη Σουόνσι με 4-0 (30/7). Αλλο πρόσωπο περιμένουμε στα επίσημα, καθώς έχουν μεσολαβήσει αλλαγή προπονητή και προσθήκη παιχτών.

Εκτίμηση: Ο νέος ιδιοκτήτης, ο Κινέζος επιχειρηματίας Τζεφ Σι, ανακοίνωσε πως θα επενδυθούν 20-30 εκατ. λίρες σε βάθος διετίας και ο ενθουσιασμός έχει φτάσει στα ύψη. Το πρόβλημα είναι πως η ομάδα θα χτιστεί εκ νέου και μέχρι να το πετύχει θα κοστίσει σε βαθμούς. Αν προλάβει τα πλέι οφ είναι ικανή για όλα.

 

Ιπσουιτς

Τι έκανε πέρυσι: Πάλεψε για την είσοδο στα πλέι οφ, αλλά περιορίστηκε στην 7η θέση, παρά το καλό φίνις που έκανε. Το αποτέλεσμα ήταν να προκύψει γκρίνια από τον κόσμο, καθώς περίμενε να γίνει το βήμα παραπάνω.

Προπονητής: Μικ ΜακΚάρθι (55 ετών). Βρίσκεται στην ομάδα από το Νοέμβριο του 2012 και έχει παρουσιάσει αξιόλογο έργο. Οι απαιτήσεις από τον κόσμο έχουν ανέβει φέτος και θα κριθεί πιο αυστηρά.

Εδρα: Portman Road (30.311)

Μεταγραφές: Για ακόμα ένα καλοκαίρι υπήρξε «σφιχτή» στις μεταγραφές. Απέκτησε τον «Καλύτερο Νέο Παίχτη» για τη περσινή σεζόν, τον Γκραντ Γουόρντ (εξτρέμ, Τότεναμ), ο οποίος αγωνίστηκε ως δανεικός στη Ρόδεραμ (43 συμ./2 γκολ). Επίσης αποκτήθηκε ο φέρελπις αμυντικός Γουέμπστερ (Πόρτσμουθ).

Φιλικά: Προβληματισμό έφερε η εικόνα της στα φιλικά, στα περισσότερα εκ των οποίων ηττήθηκε. Στο πιο πρόσφατο υποδέχθηκε τη Σεντ Ζιλουάζ (Β’ κατηγορία Βελγίου) και ηττήθηκε με 2-1. Στα πιο πολλά έβγαλε πρόβλημα στο εύκολο γκολ.

Εκτίμηση: Την περιμένει δύσκολη χρονιά. Οι απαιτήσεις των οπαδών είναι υψηλές, οι δυνατότητες της ομάδας όμως μάλλον χαμηλότερες. Δύσκολα θα φτάσει την περσινή τελική θέση.

 

Κάρντιφ

Τι έκανε πέρυσι: Εκανε τραγικό φινάλε, πήρε μόλις μία νίκη στις εφτά τελευταίες αγωνιστικές και δεν πρόλαβε το γκρουπ των πλέι οφ. Τελικά κατέλαβε την 8η θέση, κάτι που κόστισε τη θέση του κόουτς Ράσελ Σλέιντ.

Προπονητής: Πολ Τρόλοπ (44 ετών). Πήρε προαγωγή από βοηθός σε πρώτο κόουτς, θέση που είχε να πάρει έξι χρόνια (στην Μπρίστολ Ρόβερς τότε). Η άριστη γνώση της ομάδας, αλλά και η φιλοδοξία να πετύχει το στοίχημα με αυτόν αφεντικό, είναι οι λόγοι της αναβάθμισής του.

Εδρα: Cardiff City Stadium (33.280)

Μεταγραφές: Ξεχωρίζει η απόκτηση του φορ Γκουνογκμπέ, ο οποίος πέρυσι με τη Βέστερλο στο Βέλγιο πέτυχε 12 γκολ. Αποκτήθηκε με μεταγραφή ο, μέχρι πέρυσι δανεικός, Ιμερς (μεσοεπιθετικός, Φέγενορντ). Παίχτες που λογίζονταν ως αναπληρωματικοί αυτοί που αποχώρησαν.

Φιλικά: Ανάμεικτη η γεύση από τα φιλικά, ξεκίνησε εντυπωσιακά κάνοντας τέσσερις συνεχόμενες νίκες, έφερε ισοπαλία με την ισχυρή Μπόχουμ, στη συνέχεια όμως έβγαλε κούραση και γνώρισε την ήττα στα δύο τελευταία.

Εκτίμηση: Το ρόστερ δεν αποδυναμώθηκε, ίσα-ίσα δείχνει καλή η προσθήκη του φορ Γκουνογκμπέ, οπότε το σίγουρο είναι πως το υλικό υπάρχει. Ερωτηματικό αποτελεί πως θα ανταπεξέλθει ο Τρόλοπ στο ρόλο του πρώτου κόουτς και αν θα δώσει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται η Κάρντιφ για είσοδο στα πλέι οφ. Αυτός είναι ο στόχος της πάντως.

 

ΚΠΡ

Τι έκανε πέρυσι: Είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά από τότε που την ανέλαβε ο Χάσελμπαϊνκ βρήκε μια ταυτότητα και τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας (12η).

Προπονητής: Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ (44 ετών). Ανέλαβε την ομάδα τον Δεκέμβριο του 2015, έκτοτε η ομάδα έκανε μόνο 7 ήττες σε 27 ματς και στηρίχθηκε κυρίως στην άμυνα. Σαν τεχνικός του αρέσει η πειθαρχία και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Εδρα: Loftus Road (18.439)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε ριζική ανανέωση, παραχωρώντας βαριά χαρτιά, όπως οι Φίλιπς (εξτρέμ, Γουέστ Μπρομ), Φερ (χαφ, Σουόνσι) και Αντζελα (αμυντικός, Ουντινέζε). Θα βοηθήσει πολύ ο αμυντικός μέσος Μπόρισιουκ (Λέγκια) και ο μέσος Κάζινς (Τσάρλτον), όπως και οι προσθήκες στην αμυντική γραμμή των Λιντς (Χάντερσφιλντ) και Μπίντγουελ (Μπρέντφορντ).

Φιλικά: Εδωσε δυνατά φιλικά επί Ολλανδικού εδάφους, παίρνοντας σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Αϊντχόφεν και γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από την Γκόνινχεν. Με ομάδες  από χαμηλότερη κατηγορία έδειξε να δυσκολεύεται να δείξει την ανωτερότητά της (έφερε δύο ισοπαλίες), αλλά στην τελική πρόβα έβγαλε καλή εικόνα και επικράτησε της Γουότφορντ με 2-0.

Εκτίμηση: Θα δυσκολέψει τις «καλές» ομάδες της κατηγορίας, καθώς της ταιριάζει ο ρόλος του αουτσάιντερ. Στα παιχνίδια που θα χρειαστεί να είναι αυτή το αφεντικό θα ζοριστεί, αφού φαίνεται να της λείπει το εύκολο γκολ. Υπάρχουν αρκετές χειρότερες ομάδες για να βάλει από κάτω στη βαθμολογία.

 

Λιντς

Τι έκανε πέρυσι: Αλλη μια σεζόν από αυτές που θέλουν να ξεχάσουν οι οπαδοί. Οι παραξενιές του προέδρου Τσελίνο, επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό την ομάδα και δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την μετριότητα. Τελικά κατέλαβε την 13η θέση, κάτι που έφερε πολύ γκρίνια από τους απαιτητικούς οπαδούς.

Προπονητής: Γκάρι Μονκ (37 ετών). Αυτή είναι η δεύτερη ομάδα που αναλαμβάνει στην καριέρα του. Στους 10 μήνες που έμεινε στον πάγκο της Σουόνσι πρόλαβε να τους εντυπωσιάσει όλους, αναγκάζοντας τον σύλλογο να του υπογράψει νέο συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, αλλά ένα αρνητικό σερί 11 αγώνων με μία μόνο νίκη έφερε την απόλυσή του.

Εδρα: Elland Road (37.914)

Μεταγραφές: Σπουδαία προσθήκη ο εξτρέμ Πάμπλο Ερνάντες (δανεικός, Αλ Αραμπί), όπως επίσης και αυτή του Σουηδού φορ Αντονσον (Κάλμαρ, 10 γκολ σε 12 συμμετοχές φέτος). Περιμένει πολλά από τον υποσχόμενο επιθετικό Ρουφ (Οξφονρτ) για τον οποίο έδωσε 3 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει. Θα λείψει ο χαφ Κουκ (Μπόρνμουθ), μπορεί να καλυφτεί ο στόπερ Μπελούσι (Εμπολι).

Φιλικά: Εδωσε αγώνες με αδύναμες ομάδες κυρίως και ο απολογισμός ήταν θετικός (4-0-1). Στο τελευταίο της, που ήταν και το πιο δυνατό, φιλοξένησε την Αταλάντα, της οποίας επικράτησε με 2-1, δείχνοντας έτοιμη για την πρεμιέρα.

Εκτίμηση: Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σεζόν για τη Λιντς, καθώς η συνύπαρξη των ιδιόρρυθμων Μονκ και Τσελίνο κρύβει πολλές συγκινήσεις. Το πρόσημο των μεταγραφών βγαίνει θετικό, η επιλογή προπονητή ήταν σωστή, αν δεν υπάρξουν… παρατράγουδα θα πάει καλύτερα από πέρυσι. Δύσκολα όμως θα φτάσει μέχρι τα πλέι οφ…

 

Μπάρνσλεϊ

Τι έκανε πέρυσι: Ποιος θα περίμενε το Νοέμβριο που ήταν εκ των ουραγών της League One ότι  στο τέλος θα πανηγύριζε την άνοδο στη Championship; Πρόλαβε να βγει 6η και στα πλέι οφ έκανε… πάρτυ, επικρατώντας στον τελικό 3-1 της Μίλγουολ. Επίσης κατέκτησε το Λιγκ Τρόφι. Κομβικό σημείο η αλλαγή προπονητή τον Φεβρουάριο.

Προπονητής: Πολ Χέκινγκμποτομ (39 ετών). Ανέλαβε την ομάδα τον Φεβρουάριο ως υπηρεσιακός και έκτοτε με απολογισμό 14-5-3 (σε όλες τις διοργανώσεις) πέτυχε κάθε στόχο της ομάδας. Το συμβόλαιό του ανανεώθηκε τον Ιούνιο για ένα χρόνο.

Εδρα: Oakwell (23.009)

Μεταγραφές: Πολύ σφιχτά τα οικονομικά της, προχώρησε σε μεταγραφές από ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών, ενώ της έφυγαν και κάποιοι δανεικοί που την βοήθησαν αρκετά πέρυσι. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Μπράντσοου (φορ, Γουόλσολ) και Μονκιούρ (χαφ, Κόλτσεστερ), ενώ στη δεύτερη ο στράικερ Φλέτσερ (δανεικός από Μάν. Γιουνάιτεντ).

Φιλικά: Ξεκίνησε με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας και πήρε τέσσερις εύκολες νίκες. Στη συνέχεια όμως ανέβασε επίπεδο ανταγωνιστικότητας. Ηττήθηκε «καθαρά» από την Εβερτον με 3-0 κι έφερε ισοπαλία 2-2 με τη Χαλ. Στο πιο πρόσφατο φιλικό επικράτησε της Πιτέρμπορο με 2-0.

Εκτίμηση: Η απουσία εμπειρίας στο ρόστερ είναι εμφανής και θα φανεί, ενώ και η έλλειψη παιχτών με γνώση της κατηγορίας θα της κοστίσει σε βαθμούς μέχρι να προσαρμοστεί. Δύσκολα τα πράγματα για παραμονή, είναι από τα φαβορί για υποβιβασμό.

 

Μπέρμιγχαμ

Τι έκανε πέρυσι: Για δεύτερη διαδοχική σεζόν τερμάτισε στη 10η θέση. Διεκδικούσε την είσοδο στα πλέι οφ στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρωταθλήματος, με μία νίκη όμως στις 12 τελευταίες αγωνιστικές εκμηδενίστηκαν οι ελπίδες της.

Προπονητής: Γκάρι Ρόουετ (40 ετών). Παραμένει στο τιμόνι της ομάδας από τον Οκτώβριο του 2014, δείχνοντας να ταιριάζουνε τα «χνώτα» τους. Ανέβασε τις απαιτήσεις προς το πρόσωπό του, φέτος θα κριθεί πιο αυστηρά.

Εδρα: St Andrew’ s (30.016)

Μεταγραφές: Δεν προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές. Αποδέσμευσε παίχτες που ήταν βοηθητικοί και κυρίως αναπληρωματικοί, φρόντισε να αγοράσει τους, δανεικούς πέρυσι, Σότον (μπακ, Ντέρμπι) και Τέσε (χαφ, Νότιγχαμ Φόρεστ), ενώ ψάχνει στην αγορά για φορ. Στόχος της είναι ο 20χρονος Ανταμς από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αλλά ακόμα δεν τα έχουν βρει οι δύο πλευρές.

Φιλικά: Το καλύτερο για το τέλος άφησε, καθώς η ισοπαλία χωρίς τέρματα με την Ολλανδική Ρόντα (του Αναστασίου) και η εύκολη επικράτηση με 4-0 επί της Μπέρμιγχαμ ενθουσίασαν. Καλή εικόνα είχε και στις προηγούμενες αναμετρήσεις έχοντας απολογισμό συνολικά 4-2-2.

Εκτίμηση: Ενα από τα αινίγματα της κατηγορίας. Ο Ρόουετ έδειξε δύο σεζόν να ξέρει τον τρόπο να αποφεύγει τους μπελάδες, οι μπουκ πιστεύουν όμως ότι φέτος δεν θα είναι τόσο εύκολο. Θα βρεθεί κοντά στην μέση της βαθμολογίας είναι η δική μας εκτίμηση.

 

Μπέρτον

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στη 2η θέση της League One και πήρε απευθείας το εισιτήριο για την Championship. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη άνοδος, καθώς και πέρυσι ήταν νεοφώτιστη. Δεν επηρεάστηκε από τη ξαφνική φυγή του Χάσελμαϊνκ κι έκανε την κατάλληλη επιλογή για τον αντικαταστάτη του.

Προπονητής: Νάιτζελ Κλαφ (48 ετών). Ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2015 και οδήγησε την Μπέρτον σε μια σχετικά άνετη άνοδο. Είναι η δεύτερη θητεία του στο σύλλογο, καθώς το 1998 ανέλαβε καθήκοντα ως παίχτης-προπονητής και διατηρήθηκε στον πάγκο για 11 χρόνια μέχρι το 2009. Είναι φυσικά ο μακριοβιότερος τεχνικός στην ιστορία της ομάδας.

Εδρα: Pirelli Stadium (6.912)

Μεταγραφές: Πήρε αρκετούς έμπειρους παίχτες για να την βοηθήσουν στη νέα κατηγορία. Ξεχωρίζουν οι αμυντικοί ΜακΦάνζιν (ΜΚ Ντονς), Τέρνερ (Κάρντιφ), ο εξτρέμ Ντάιερ (Μπέρνλι) και ο επιθετικός Ο’ Γκρέιντι (Μπράιτον). Δεν είχε καμία σημαντική απώλεια.

Φιλικά: Ανησυχητικά τα δείγματα γραφής, καθώς η απόδοσή της φιλικό με φιλικό αντί να βελτιώνεται, γινόταν χειρότερη. Στα τρία τελευταία αντιμετώπισε ομάδες ερασιτεχνικές και σημείωσε δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Εκτίμηση: Στα συν προσμετρούνται η παρουσία του καλού προπονητή, Κλαφ και η απόκτηση αρκετών παιχτών που ξέρουν την κατηγορία. Επίσης το γήπεδό της, το μικρότερο της Championship, θα της δώσει αρκετούς βαθμούς κόντρα σε ομάδες που δεν θα μπορέσουν να προσαρμοστούν. Εάν αυτοί φτάνουν για να σωθεί, θα αποδειχθεί στη σούμα.

 

Μπλάκμπερν

Τι έκανε πέρυσι: Απογοητευτική σεζόν, κινήθηκε στην μετριότητα και τελικά κατέληξε στην 15η θέση, την χειρότερη της τελευταίας τριετίας. Της κόστισε η πώληση του σκόρερ Ρόουντς τον Φεβρουάριο, ενώ η σφιχτή οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο ιδιοκτήτης δεν βοήθησε στο να τον αντικαταστήσει.

Προπονητής: Οουεν Κόιλ (50 ετών). Προσελήφθη τον Ιούνιο για να αντικαταστήσει τον Πολ Λάμπερτ. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε μετακομίσει στην Αμερική για να προπονήσει το Χιούστον, απ’ όπου επέστρεψε για να είναι κοντά στην οικογένειά του. Τελευταία του δουλειά στο νησί ήταν η Γουίγκαν το 2013, την οποία καθοδήγησε για 6 μόνο μήνες.

Εδρα: Ewood Park (31.367)

Μεταγραφές: Εδιωξε σχεδόν 12 παίχτες και γέμισε το ρόστερ από την αρχή. Σημαντικότατη απώλεια αυτή του στόπερ Χάνλι (Νιούκαστλ), προσπάθησε να τον αντικαταστήσει με τον Χέντρι (Γουέστ Χαμ). Αγόρασε τον μέχρι πέρυσι δανεικό φορ Γκράχαμ (18 συμ./7 γκολ), και τον Ιρλανδό Στόουκς από τη Σέλτικ (πέρυσι δανεικός στη Χιμπέρνιαν).

Φιλικά: Σε χαμηλές πτήσεις έμεινε στην προετοιμασία. Πήρε δύο νίκες στα πρώτα ματς που έδωσε κι έκτοτε έφερε τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα. Ολες της οι αναμετρήσεις της συνοδεύτηκαν από Under, δείγμα του τι θα αναμένουμε από τα παιχνίδια της.

Εκτίμηση: Την περιμένει δύσκολη σεζόν, ίσως χειρότερη και από την περσινή. Δεν έχει πείσει ο Κόιλ όπου και να έχει δουλέψει, ενώ και το ρόστερ μοιάζει κενό σε αρκετές θέσεις.

 

Μπράιτον

Τι έκανε πέρυσι: Εκανε απρόσμενη πορεία, καθώς μέχρι τον Δεκέμβριο τίποτα δεν έδειχνε την τελική εξέλιξη. Τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής περιόδου, συμμετείχε στα πλέι οφ ανόδου, αλλά έχασε την ευκαιρία της διεκδίκησης στα ημιτελικά. Εντυπωσιακό το αήττητο των 14 τελευταίων αγωνιστικών που την έφερε στην τριάδα.

Προπονητής: Κρις Χιούτον (57 ετών). Ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2015 και υπό την καθοδήγησή του η ομάδα μπήκε στα πλέι οφ ανόδου. Επεισε την διοίκηση να του ανανεώσει το συμβόλαιο, το οποίο είναι μάλιστα τετραετούς διάρκειας.

Εδρα: AMEX Stadium (30.750)

Μεταγραφές: Η πετυχημένη περσινή πορεία έδειξε πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερες αλλαγές. Απέκτησε με μεταγραφή τον δανεικό πέρυσι μέσο Σίντγουελ (Στόουκ), ενώ θα την βοηθήσει στο σκοράρισμα ο έμπειρος Μάρεϊ (Μπόρνμουθ). Δεν υπήρξε καμία συγκλονιστική αποχώρηση, παρά μόνο συμπληρωματικοί παίχτες.

Φιλικά: Στο δυνατότερο που έδωσε ηττήθηκε εντός έδρας από τη Λάτσιο με 1-0, έχοντας όμως πολύ καλή απόδοση. Ο συνολικός της απολογισμός ήταν 2-0-4, ο κόουτς Χιούτον όμως πειραματίστηκε αρκετά.

Εκτίμηση: Η μη είσοδος στην εξάδα θα είναι από μόνη της αποτυχία μετά την περσινή πορεία. Ο πήχης ανέβηκε, το αποδέχεται ο Χιούτον, καλείται να αποδείξει ότι η Μπράιτον μπορεί να επαναλάβει ανάλογη σεζόν.

 

Μπρέντφορντ

Τι έκανε πέρυσι: Η προπέρσινη συμμετοχή της στα πλέι οφ, της άνοιξε την όρεξη και πίστευε σε ανάλογη πορεία. Τελικά η προσγείωση ήταν ανώμαλη και αρκέστηκε στην 9η θέση.

Προπονητής: Ντιν Σμιθ (46 ετών). Ανέλαβε το Νοέμβριο του 2015 μετά το κακό ξεκίνημα της ομάδας. Την σουλούπωσε και κέρδισε το δικαίωμα να την χτίσει από την προετοιμασία. Προηγούμενη ομάδα του η Γουόλσολ, στην οποία έμεινε κοντά στα πέντε χρόνια.

Εδρα: Griffin Park (12.300)

Μεταγραφές: Αντικατέστησε τον γκολκίπερ Μπάτον (Φούλαμ) με τον νεαρό Μπέντλι (Σάουθεντ) και τον αρχηγό μπακ Μπίντγουελ (ΚΠΡ) με τον επίσης νεαρό Ελντερ (Λέστερ). Ο μεσοεπιθετικός Σόγιερς (Γουόλσολ) θα δώσει βοήθειες, ενώ ψάχνει να αποκτήσει επιθετικό που της λύσει το πρόβλημα του γκολ.

Φιλικά: Η αλήθεια είναι πως δεν εντυπωσίασε στους αγώνες που έδωσε στην προετοιμασία, καθώς πήρε μόνο μία νίκη σε σύνολο έξι ματς (1-3-2). Στο τελευταίο ήρθε ισόπαλη με την Μίλγουολ με 1-1, σκορ που έφερε στα τρία από τα έξι φιλικά που έδωσε.

Εκτίμηση: Το ρόστερ της -με την προϋπόθεση ότι θα γίνει η προσθήκη φορ-  είναι ικανό για να την βάλει στην εξάδα. Πέρυσι της κόστισαν οι τραυματισμοί βασικών παιχτών για μεγάλο χρονικό διάστημα, δύσκολα να επαναληφθεί τέτοια κακοδαιμονία.

 

Μπρίστολ Σίτι

Τι έκανε πέρυσι: Στην επιστροφή της στη Τσάμπιονσιπ μετά από τρία χρόνια δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί, αλλά από ένα σημείο και μετά πήρε σημαντικά αποτελέσματα και τελικά εξασφάλισε άνετα την παραμονή της. Τερμάτισε στην 18η θέση.

Προπονητής: Λι Τζόνσον (35 ετών). Αντικατέστησε τον Κότεριλ τον Φεβρουάριο και έδωσε στην ομάδα αυτό που χρειαζόταν για να σωθεί. Μαζί του η ομάδα πέτυχε 7 νίκες σε 16 παιχνίδια και απέκτησε «αέρα» από την επικίνδυνη ζώνη. Αυτός είναι ο τρίτος σύλλογος που εργάζεται, με την προηγούμενη ομάδα του να είναι η Μπάρνσλεϊ.

Εδρα: Ashton Gate (27.000)

Μεταγραφές: Χτύπησε μεγάλες πόρτες και κατάφερε να πάρει παίχτες από την Μπάγερν Μονάχου (Λούσιτς, γκολκίπερ) και τη Γιουβέντους (Μάγκνουσον, αμυντικός). Εκανε δικό της τον φορ Τόμλιν, ο οποίος πέρυσι σαν δανεικός της έδωσε 8 γκολ. Θα δώσει βοήθειες και εμπειρία ο χαφ Ο’ Νιλ (Νόργουιτς). Δέχεται πιέσεις να πουλήσει τον πολύτιμο φορ Κοτζιά (18 γκολ πέρυσι), μέχρι στιγμής έχει κλείσει τα αυτιά στις σειρήνες…

Φιλικά: Πολύ καλά τα δείγματα που έδωσε, ο απολογισμός της ήταν 5-1-1. Οι νίκες θα ενισχύσουν την ψυχολογία και θα χτίσουν χαρακτήρα νικητή στην ομάδα. Στην πρόβα τζενεράλε ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Πόρτσμουθ.

Εκτίμηση: Η ομάδα βγαίνει ενισχυμένη από το μεταγραφικό παζάρι, ενώ στα θετικά είναι πως φέτος θα χρησιμοποιεί από την αρχή την έδρα της, η οποία ανακαινίστηκε. Μπορεί να πετύχει μια άνετη παραμονή.

 

Νιούκαστλ

Τι έκανε πέρυσι: Με τον ΜακΛάρεν στον πάγκο πήγαινε ολοταχώς για τον υποβιβασμό. Από τη στιγμή που έγινε αλλαγή προπονητή, λίγο έλειψε να γίνει η ολική ανατροπή, δεν ήταν στο χέρι της όμως τις τελευταίες αγωνιστικές για την πετύχει.

Προπονητής: Ράφα Μπενίτεθ (56 ετών).  Ο Ισπανός κόουτς ανέλαβε πέρυσι τον Μάρτιο, αλλά χωρίς να κρατάει το μαγικό ραβδάκι δεν μπόρεσε να κάνει θαύματα. Η φετινή ομάδα είναι δική του και τώρα θα μπορεί να κριθεί.

Εδρα: St James’ Park (52.405)

Μεταγραφές: Οι πωλήσεις των μέσων Βαϊνάλντουμ και Τάουνσεντ μπορεί να την αποδυνάμωσαν, γέμισαν όμως τα ταμεία και μπόρεσε να κάνει σημαντικές προσθήκες. Οι σημαντικότερες αυτές των Ρίτσι (εξτρέμ, πρόπερσι με την Μπόρνμουθ στη Championship είχε 15 γκολ και 18 ασίστ), Γκέιλ (Κρίσταλ Πάλας), Κλαρκ (αμυντικός, Αστον Βίλα), Γκάμες (αμυντικός, Ατλέτικο Μαδρίτης) και Χάνλι (στόπερ, Μπλάκμπερν). Φυσικά στην κορυφή θα πάει αυτή του Μοχάμεντ Ντιαμέ (μέσος, Χαλ), εφόσον ολοκληρωθεί.

Φιλικά: Αφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε όλες τις αναμετρήσεις, αντιμετωπίζοντας μάλιστα δυνατές ομάδες. Σημείωσε 4 νίκες και 1 ισοπαλία, με τις επικρατήσεις επί της Λόκερεν (4-0) και Φίτεσε (3-2) να ξεχωρίζουν.

Εκτίμηση: Είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για τον τίτλο από τους μπουκ και όχι άδικα. Διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ, ο κόσμος της θα την στηρίξει αφάνταστα, αν δεν λυγίσει από την πίεση το τέλος της σεζόν θα την βρει να πανηγυρίζει τον τίτλο και την επιστροφή της στην Premier League.

 

Νόργουιτς

Τι έκανε πέρυσι: Κατώτερη των περιστάσεων παρέδωσε τα όπλα από νωρίς και ο υποβιβασμός από την Πρέμιερ Λιγκ ήρθε δίκαια. Τερμάτισε στην 19η θέση, πάνω μόνο από την τραγική Αστον βίλα.

Προπονητής: Αλεξ Νιλ (35 ετών). Βρίσκεται στον σύλλογο ενάμιση χρόνο, καταφέρνοντας να τον ανεβάσει στην Πρέμιερ Λιγκ (πετυχαίνοντας 17 νίκες σε 25 ματς) την πρώτη σεζόν και να τον υποβιβάσει την επόμενη. Η διοίκηση τον εμπιστεύεται και τον άφησε να συνεχίσει το έργο του. Είναι μόλις η δεύτερη ομάδα που εργάζεται ως πρώτος προπονητής.

Εδρα: Carrow Road (27.244)

Μεταγραφές: Σε ρηχά νερά έχει κινηθεί μέχρι στιγμής στο μεταγραφικό παζάρι, θα ακολουθήσουν σίγουρα κι άλλες κινήσεις. Πούλησε τον φορ Φαν Βόλφσβινκελ (Φίτεσε, πέρυσι δανεικός στην Μπέτις) και τον πολύτιμο εξτρέμ Ρέντμοντ (Σαουθάμπτον), από τον οποίο γέμισε τα ταμεία της. Τον αντικατέστησε με τον δανεισμό του νεαρού Κάνος από τη Λίβερπουλ.

Φιλικά: Επέλεξε να παίξει με δυνατές ομάδες και το αποτέλεσμα την δικαίωσε, καθώς έδειξε πολύ ανταγωνιστική. Στα σημαντικότερα, επικράτησε της Ρούμπιν Καζάν με 2-1 και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από το Ανόβερο με 3-2.

Εκτίμηση: Αναμφισβήτητα θα πρωταγωνιστήσει στη φετινή Championship. Οι τελικές μεταγραφικές κινήσεις θα κρίνουν εάν θα γίνει το δεύτερο φαβορί για την δυάδα, ή αν θα χρειαστεί τη διαδικασία των πλέι οφ για να διεκδικήσει την άνοδο.

 

Νότιγχαμ Φόρεστ

Τι έκανε πέρυσι: Ακόμα μία χρονιά κυμάνθηκε στη μετριότητα, τερμάτισε στην 16η θέση, την χαμηλότερη την τελευταία τετραετία.

Προπονητής: Φιλίπ Μοντανιέ (51 ετών). Ο Γάλλος τεχνικός αφού περιπλανήθηκε σε αρκετές χώρες για να μιλήσει με υποψήφιες ομάδες, μία εκ των οποίων και η ΑΕΚ, τελικά κατέληξε στην Αγγλία και τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Είναι η δεύτερη φορά που θα δουλέψει εκτός συνόρων, την πρώτη είχε μια επιτυχημένη διετία στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Τελευταίος σύλλογος που εργάστηκε ήταν η Ρεν, στην οποία έφυγε μετά από τρία χρόνια όταν θεώρησε πως ολοκλήρωσε το έργο του.

Εδρα: City Ground (24.357)

Μεταγραφές: Αρωμα Ελλάδας είχαν οι προσθήκες της, καθώς απέκτησε τον φορ Βέλλιο (Ηρακλής) και «δανείστηκε» τον μέσο Κασάμι (Ολυμπιακός). Επέστρεψε ο δανεικός στη Τσβόλε, Φέλντγουικ (φορ, 14 γκολ πέρυσι στην Ολλανδία), απέκτησε τον ικανό αμυντικό Λαμ (Τσβόλε). Εληξαν οι δανεισμοί τους και αποχώρησαν οι σημαντικοί την προηγούμενη σεζόν, Νέλσον Μιγκέλ (επιθετικός, Μπενφίκα) και Μέντες (εξτρέμ, Λιλ).

Φιλικά: Ξεκίνησε με νίκη επί της Μπράγκα με 3-0 την προετοιμασία της και συνέχισε με δύο εύκολες επικρατήσεις επί των Πορτ Βέιλ και Νοτς Κάουντι. Στη συνέχεια ηττήθηκε από τη Χαλ με 2-1, σκορ που την αδικεί βάση ευκαιριών και έκλεισε τα φιλικά με ισοπαλία κόντρα στην Γκραντθαμ, παίζοντας όμως με αρκετούς αναπληρωματικούς.

Εκτίμηση: Εχει αρκετά ανοιχτά μέτωπα, ενώ όσο δεν ολοκληρώνεται η αγοροπωλησία της ομάδας, δεν μπορεί να επικρατήσει ηρεμία. Εχει ενδιαφέρον η προσαρμογή του Μοντανιέ στο Αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι μπουκ την έχουν κατατάξει μακριά τόσο από την εξάδα, όσο και από τη ζώνη του υποβιβασμού, πιθανότατα έχουν δίκιο.

 

Ντέρμπι Κάουντι

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 5 θέση και διεκδίκησε την άνοδό της στα πλέι οφ, αλλά εκεί αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Χαλ. Η αλλαγή δύο προπονητών αποδεικνύει ότι η σεζόν δεν ήταν πετυχημένη.

Προπονητής: Νάιτζελ Πίρσον (52 ετών). Ανέλαβε το καλοκαίρι για να οδηγήσει με την εμπειρία του την ομάδα στην άνοδο. Το έχει ξανακάνει άλλωστε, καθώς τη σεζόν 2013-14 αναδείχθηκε πρωταθλητής της Championship με τη Λέστερ.

Εδρα: iPro Stadium (33.010)

Μεταγραφές: Δεν κουνήθηκε φύλλο. Το ρόστερ κρίνεται επαρκές για του στόχους που έχουν τεθεί και μοναδική προσθήκη που μπορεί να γίνει είναι εάν βρεθεί ο κατάλληλος αμυντικός.

Φιλικά: Στους δύο πρώτους αγώνες που έδωσε επί πορτογαλικού εδάφους, γνώρισε ισάριθμες ήττες από Σετούμπαλ και Μπενφίκα. Στη συνέχεια όμως πήρε τέσσερις σερί νίκες, τρεις επί «μικρών» αγγλίδων και μία επί της Καρλσρούης.

Εκτίμηση: Η πρόσληψη του Πίρσον έγινε ξεκάθαρα για να προσθέσει με την εμπειρία του αυτό που λείπει για να έρθει η άνοδος. Θέση στην πρώτη εξάδα έχει εξασφαλισμένη θα λέγαμε, πιθανόν να διεκδικήσει και την απευθείας άνοδο.

 

Πρέστον

Τι έκανε πέρυσι: Εξέπληξε τους πάντες με την πορεία της ως νεοφώτιστη και έριξε στον κουβά όλα τα προγνωστικά που την ήθελαν από τα φαβορί για υποβιβασμό. Τερμάτισε στην 11η θέση εξασφαλίζοντας από νωρίς την παραμονή της.

Προπονητής: Σάιμον Γκρέισον (46 ετών). Βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από τον Φεβρουάριο του 2013 και το έργο του κρίνεται άκρως επιτυχημένο.

Εδρα: Deepdale (23.404)

Μεταγραφές: Εκανε δικό της τον γκολκίπερ Λίντεγκραντ (Γουέστ Μπρομ) που έπαιξε πέρυσι στο δεύτερο μισό ως δανεικός. Επίσης «δανείστηκε» τον επιθετικό Κριστόφερσεν (Παλέρμο), που πέρυσι άφησε καλές εντυπώσεις με τη Τσάρλτον. Ανανέωσε τους δανεισμούς των εξτρέμ Ρόμπινσον (Αστον Βίλα) και Πρινγκλ (Φούλαμ).

Φιλικά: Αήττητη τελείωσε τα ματς που έδωσε, έχοντας σαν απολογισμό 4-2-0. Στο δυνατότερο φιλικό έφερε ισοπαλία 1-1 από τη Στόουκ, βγάζοντας πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Εκτίμηση: Οι αντίπαλοί της φέτος θα είναι πιο υποψιασμένοι και θα δυσκολευτεί να «κλέψει» ματς. Με όπλο την άμυνά της θα παλέψει για μια άνετη σωτηρία, αν και οι υπεύθυνοι στην ομάδα έχουν βάλει υψηλότερους στόχους.

 

Ρέντινγκ

Τι έκανε πέρυσι: Στο ξεκίνημα έκανε όνειρα ακόμα και για είσοδο στην εξάδα, αλλά η προσγείωση ήταν ανώμαλη και κατέληξε στην 17η θέση. Φυσικό επακόλουθο να αλλάξει προπονητή στη μέση της χρονιάς, αλλά και το καλοκαίρι.

Προπονητής: Γιααπ Σταμ (44 ετών). Είναι η πρώτη ομάδα που αναλαμβάνει σαν πρώτος προπονητής, καθώς προηγουμένως είχε δουλέψει ως βοηθός στην Καμπούρ και στα τμήματα υποδομής του Αγιαξ. Σίγουρα γνωρίζει από το αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στο νησί.

Εδρα: Madesjski Stadium (24.161)

Μεταγραφές: Εγιναν αρκετές προσθήκες, κυρίως ξένων παιχτών. Πήρε τον φορ Μεϊτέ (Παρί Σεν Ζερμέν), τον μέσο Μπίρενς (Χέρτα), τον επιθετικό Μέντες (Χάβρη), τον μέσο Φαν ντεν Μπεργκ (Χέρενφεν). Πουλήθηκε στην Αστον Βίλα ο πολύτιμος μέσος Τσιμπολά, ενώ ελεύθερος έμεινε ο Ουαλός φορ Ρόμπσον-Κανόύ.

Φιλικά: Δεν εντυπωσίασε με τα αποτελέσματά της, το αντίθετο θα λέγαμε. Ο απολογισμός της ήταν 3-1-2, οι νίκες όμως προήλθαν με ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας.

Εκτίμηση: Δεν διακρίνεται για την υπομονή του ο ιδιοκτήτης της ομάδας και αν δεν βοηθήσουν τα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές, προβλέπουμε πως ο Σταμ θα γίνει ο πρώτος προπονητής που θα απολυθεί. Απαιτείται χρόνος για να βρεθεί ομοιογένεια με τις τόσες πολλές μεταγραφές, ο χρόνος όμως κοστίζει βαθμούς…

 

Ρόδεραμ

Τι έκανε πέρυσι: Με ένα απίστευτο ντεμαράζ από τότε που την ανέλαβε ο Γουόρνοκ, βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού και εξασφάλισε άνετα την παραμονή της. Κομβικό σημείο στο πρωτάθλημα το διάστημα που έτρεξε αήττητο σερί 11 αγωνιστικών. Τελικά τερμάτισε στην 21η θέση.

Προπονητής: Αλαν Σταμπς (44 ετών). Μετά την ξαφνική παραίτηση του Γουόρνοκ, οι διοικούντες έθεσαν ως στόχο τους τον Σκωτσέζο τεχνικό, που οδήγησε πέρυσι τη Χιμπέρνιαν στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Μετά από ένα μίνι σήριαλ ο στόχος επιτεύχθηκε.

Εδρα: New York Stadium (12.021)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε γενναίο ξεσκαρτάρισμα, καθώς αποχώρησαν πολλοί παίχτες οι οποίοι δεν είχαν να προσφέρουν κάτι άλλο. Αποκτήθηκαν έξι καινούριοι, με τον μέσο Τέιλορ (Πιτέρμπορο) να ξεχωρίζει, καθώς το κόστος της μεταγραφής του αποτελεί το νέο ρεκόρ του συλλόγου. Σημαντική βοήθεια θα δώσει και ο έμπειρος αμυντικός Γουίλσον (Νότιγχαμ Φόρεστ).

Φιλικά: Δεν ήταν ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα, καθώς μετά τις εύκολες νίκες στα πρώτα δύο ματς που έδωσε με… ανύπαρκτες ομάδες στη συνέχεια έφερε μία ισοπαλία και δύο ήττες. Στην πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε από τη Σκάνθορπ με 2-1 βγάζοντας προβλήματα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Εκτίμηση: Δύο συνεχόμενες χρονιές γλυτώνει τον υποβιβασμό στο… παρά πέντε. Φέτος ίσως αποδειχτεί η τρίτη και φαρμακερή…

 

Σέφιλντ Γουέν.

Τι έκανε πέρυσι: Αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, κατάφερε να μπει στα πλέι οφ και έχασε την άνοδο στον τελικό από τη Χαλ (ηττήθηκε με 1-0).

Προπονητής: Κάρλος Καρβαχάλ (45 ετών). Αυτή θα είναι η δεύτερη σεζόν του στην ομάδα. Προηγουμένως είχε μείνει σχεδόν τρία χρόνια άνεργος, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει μεταξύ άλλων από τους πάγκους των Αστέρα Τρίπολης, Σπόρτινγκ Λισαβώνας και Μπεσίκτας.

Εδρα: Hillsborough (39.732)

Μεταγραφές: Διατήρησε τον πετυχημένο περσινό κορμό και πρόσθεσε σε αυτόν σημαντικά γρανάζια, όπως τον φορ Φλέτσερ (Σάντερλαντ, πέρυσι δανεικός στη Μαρσέιγ), τον μέσο Αμντί (Γουότφορντ), τον αμυντικό Χαντ (Σέφιλντ Γουέν.). Επίσης ξαναδανείστηκε τον αμυντικό Πουντίλ (Γουότφορντ) που πέρυσι την βοήθησε πάρα πολύ.

Φιλικά: Επαιξε δυνατά φιλικά και πήρε σπουδαίες νίκες, με αποκορύφωμα αυτή επί της Μπενφίκα. Επίσης επικράτησε της Νασιονάλ Μαδέιρα με 4-0, ενώ στο τελευταίο της φιλικό διέλυσε την Πορτ Βέιλ με 3-0, δείχνοντας απόλυτα έτοιμη για την πρεμιέρα.

Εκτίμηση: Η πετυχημένη περσινή συνταγή μπορεί να ξαναπιάσει. Η Σέφιλντ δείχνει ενισχυμένη από τις μεταγραφές και πλέον δεν θα θεωρηθεί έκπληξη η παρουσία της στην πρώτη εξάδα.

 

Φούλαμ

Τι έκανε πέρυσι: Αν η άνετη σωτηρία ήταν ο στόχος τότε μπορεί να θεωρείται επιτυχημένη η σεζόν. Αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες και ευτυχώς γι’ αυτήν υπήρχαν χειρότερες ομάδες. Τερμάτισε στην 20ή θέση.

Προπονητής: Σλάβισα Γιοκάνοβιτς (47 ετών). Βρίσκεται στην ομάδα από το Δεκέμβριο του 2015. Εθεσε υψηλούς στόχους για την πρώτη ολόκληρη σεζόν του στην ομάδα, βάζοντας τον πήχη στην εξάδα.

Εδρα: Craven Cottage (25.700)

Μεταγραφές: Υπήρξε αναδιάρθρωση του ρόστερ με αρκετά έντονο το αλισβερίσι. Στις προσθήκες ξεχωρίζουν αυτές των Αγιτέ (φορ, Μπαστιά), Αλούκο (εξτρέμ, Χαλ) και Οντόι (αμυντικός, Λόκερεν). Στις αποχωρήσεις αυτές των Μαρντάρας (αμυντικός, Σπόρτινγκ Χιχόν), Ντεμπελέ (επιθετικός, Σέλτικ) και ΜακΚόρμακ (φορ, Αστον Βίλα).

Φιλικά: Πολύ καλή η εικόνα της, έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο κόντρα σε ανώτερους αντιπάλους. Γνώρισε μόλις μία ήττα, από την Μπέτις, έφερε μία ισοπαλία με τη Νασιονάλ Μαδέιρα και πήρε τρεις νίκες, με πιο πρόσφατη αυτή επί της Κρίσταλ Πάλας με 3-1.

Εκτίμηση: Αν δεν βρει λύση στις απώλειες των Ντεμπελέ και ΜακΚόρμακ (41 γκολ σύνολο πέρυσι) θα τα βρει πολύ ζόρικα τα πράγματα.

 

Χάντερσφιλντ

Τι έκανε πέρυσι: Θεωρείται μεγάλη επιτυχία η άνετη εξασφάλιση της παραμονής της, καθώς διέθετε ένα από τα μικρότερα μπάτζετ. Το τέλος την βρήκε στην 19η θέση.

Προπονητής: Ντέιβιντ Βάγκνερ (45 ετών). Προσελήφθη το Νοέμβριο του 2015 κι ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί μόνο στις ακαδημίες της Ντόρτμουντ. Μάλιστα όταν παραιτήθηκε από την προηγούμενη θέση του, οι φήμες έλεγαν πως θα πάει στην Αγγλία ως βοηθός του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ, αλλά τελικά κατέληξε στον πάγκο της Χάντερσφιλντ.

Εδρα: John Smith’ s Stadium (24.500)

Μεταγραφές: Πολύ έντονο το πάρε-δώσε, με τον Γερμανό τεχνικό να «ψωνίζει» κυρίως από την εγχώρια αγορά που την ξέρει καλά. Ξεχωρίζουν οι αποκτήσεις των αμυντικών Σίντλερ (Μόναχο 1860), Στάνκοβιτς (Ντόρτμουντ), Λούβε (Καϊζερσλάουτερν), Χέφελε (Ντιναμό Δρέσδης), τον μέσο Παούρεβιτς (Ούφα) και τον επιθετικό Κατσούγκα (Ινγκολσταντ).

Φιλικά: Γνώρισε μόλις μία ήττα, από τη Λίβερπουλ, ενώ έμεινε αήττητη κόντρα σε δύο ομάδες της Μπουντεσλίγκα (έφερε ισοπαλία χωρίς τέρματα με τη Βέρντερ Βρέμης και επικράτησε με 1-0 της Ιγκολσταντ).

Εκτίμηση: Θα μοιάζει με γερμανική ομάδα που αγωνίζεται στην Championship, ερωτηματικό αποτελεί το αποτέλεσμα. Στα μειονεκτήματα οι πολλοί νέοι παίχτες που κάνουν την ομοιογένεια και τη συνοχή να μοιάζει ανέκδοτο.

Μητσέας Κων/νος

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ