foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ42
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γ ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 2023-24 ▶️ ΟΜΙΛΟΙ | ΟΜΑΔΕΣ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Previews Πρωταθλημάτων | 05 Σεπ 2023 17:17
g_ethniki__afieroma__ (1).jpg

Η νέα σεζόν στη Γ Εθνική κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 8/9 και αναμένεται να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις σε όλους τους φανατικούς φίλους της κατηγορίας. Στο σύνολο 72 ομάδες θα μονομαχήσουν για μόλις 4 εισιτήρια ανόδου στη Super League 2, αλλά τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ποιες θα κερδίσουν την παραμονή τους, καθώς σχεδόν το 42% των ομάδων που θα συμμετάσχει θα υποβιβαστεί!

Ανακοινώθηκε πως θα διεξαχθούν 4 όμιλοι των 18 ομάδων και θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία (Super League 2) απευθείας (σε αντίθεση με πέρυσι που έπαιξαν μπαράζ σε νέο όμιλο) οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερα σωματεία. Θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα συνολικά τριάντα (30) ομάδες.

Απευθείας θα υποβιβασθούν οι επτά τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου. Επιπλέον θα υποβιβασθούν δυο ομάδες, οι ηττημένες των δύο μπαράζ που θα διεξαχθούν ανάμεσα στις ομάδες που θα καταλάβουν την 11η θέση στους 1ο & 2ο όμιλο (1ο ματς μπαράζ) και 3ο & 4ο όμιλο (2ο ματς μπαράζ).

Οι συγκεκριμένοι αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα, θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα ακόλουθα κριτήρια:

1) Μεταξύ τους ματς (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων)
2) Συνολικά (Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση, Καλύτερη άμυνα)
3) Κλήρωση.

cta_box_bg
Super Προσφορά* χωρίς κατάθεση: Κωδικός 200FS ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

1ος Όμιλος

Ο όμιλος απαρτίζεται από ομάδες της Μακεδονίας και της Θράκης, και τελικά θα έχει και αυτός 18 ομάδες, μετά τα... μπες-βγες της Βέροιας. Η ομάδα της Ημαθίας δήλωσε συμμετοχή και συμπεριλήφθηκε στην κλήρωση, αλλά στην πορεία αποφάσισε να αγωνιστεί στο τοπικό της ΕΠΣΗ. Ωστόσο δεν έστειλε το σχετικό έγγραφο στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ και έτσι υπό τον κίνδυνο να παίξει στο… πουθενά, θα κατέβει κανονικά στη Γ’.

Ξεκάθαρο και μεγάλο φαβορί η ιστορική Καβάλα, η οποία διαθέτει μία πολύ ισχυρή διοίκηση σε οικονομικό επίπεδο. Κάτι που φάνηκε από τις μεταγραφικές της κινήσεις, μιας και αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές με εμπειρία όπως οι Σάββας Γκέντσογλου και Βασίλης Κουτσιανικούλης. Στην τεχνική ηγεσία ο πολύπειρος Τιμόθεος Καβακάς, μοιάζει δύσκολο να χάσει την πρώτη θέση από τους υπόλοιπους και λογικά στο φινάλε θα κόψει πρώτη το νήμα.

Υπάρχουν ομάδες με «βαρύ» όνομα (Πανθρακικός, Δόξα Δράμας) και άλλες με σημαντική γνώση από την κατηγορία (Απόλλων Παραλιμνίου, Νέστος Χρυσούπολης, Ποσειδώνας Μηχανιώνας, ΑΟ Χανιώτης, Θερμαϊκός Θέρμης), αλλά ουδεμία απ’ αυτές δείχνει ικανή να… κόψει πρώτη το νήμα και να αφήσει εκτός την Καβάλα. Κυρίως οι συγκεκριμένες θα παλέψουν για μία άνετη παραμονή και λογικά θα τα καταφέρουν.

Οι υπόλοιπες (Ορέστης Ορεστιάδας, Άρης Αβάτου, Άρης Πετεινού, ΠΑΟΚ Κρηστώνης, Νίκη Ευκαρπίας, Αναγέννηση Επανομής, Αετός Βαρβάρας, Κεραυνός Αγγελοχωρίου, Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας) θα δώσουν τη δική τους μάχη για να σωθούν.

2ος Όμιλος

Θεωρείται και όχι αδίκως ως ο πιο αμφίρροπος της κατηγορίας, με ομάδες της κεντρικής Ελλάδας και των νησιών του Ιουνίου. Δεν φαίνεται πως υπάρχει κάποια που να ξεχωρίζει περισσότερο από τις υπόλοιπες στη μάχη της ανόδου και λογικά θα… πέσουν κορμιά.

Υπάρχουν ιστορικοί σύλλογοι με «βαριά» φανέλα, όπως ο Πιερικός, τα Τρίκαλα, η Καστοριά, η Αναγέννηση Άρτας και η Ζάκυνθος, ωστόσο ουδεμία εξ αυτών θα παίξει με το… πιστόλι στον κρόταφο για την κατάκτηση του τίτλου. Αν και η ομάδα της Κατερίνης με την έλευση του Τομ Παπαδόπουλου (πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ηρακλής) βάζει γερά θεμέλια για να πρωταγωνιστήσει, με παίκτες όπως οι Στέλιος Μαραγκός και Βασίλης Φασίδης. Ψηλά τον πήχη έχουν βάλει επίσης οι Θεσσαλοί με τους πολύπειρους Μιχάλη Μπουκουβάλα, Γιάννη Σκόνδρα και οι Αρτινοί με την απόκτηση του Χρήστου Λισγάρα.

Αλλά όσοι γνωρίζουν τα του ομίλου χρίζουν ως φαβορί τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, που τερμάτισε πέρσι στη δεύτερη θέση. Με προπονητή τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Μόρα και έμπειρους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, όπως οι Μιχάλης Γιαννίτσης, Δημήτρης Κλιγγόπουλος και Κώστας Χατζής. Ενώ ως… κρυφό αουτσάιντερ λογίζεται η Νέα Αρτάκη με ισχυρή διοίκηση και αξιόλογο ρόστερ.

Για την αποφυγή του υποβιβασμού θα παλέψουν οι υπόλοιπες, άλλες έχοντας εμπειρία από την κατηγορία (ΓΑΣ Σβορώνου, Βατανιακός, Αστέρας Πετριτή, ΑΕ Λευκίμμης, ΠΟ Φήκης, Θεσπρωτός, Αστέρας Σταυρού), άλλες με τον ενθουσιασμό που θα έχουν ως νεοφώτιστες (ΑΕ Κιλελέρ, Μαγνησιακός, Θύελλα Κατσικάς, Εορδαϊκός).

cta_box_bg
PS Easter Tournament με σούπερ δώρα* ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

3ος Όμιλος

Τα τελευταία χρόνια παγιώνεται μία… τακτική της επιτροπής διοργάνωσης του πρωταθλήματος να τοποθετεί τις ομάδες των νησιών του Αιγαίου στον ίδιο όμιλο με αυτές της Πελοποννήσου. Όπερ εγένετο και φέτος δηλαδή. Με αποτέλεσμα τα έξοδα των ταξιδιών να είναι αυξημένα και δικαίως να υπάρχουν φωνές και αντιδράσεις από τις περισσότερες διοικήσεις. Ένας ιδιαίτερος όμιλος λοιπόν με… αλχημείες, μιας και συμπεριλήφθηκαν σωματεία και από την Αττική, αλλά και από την Αιτωλοακαρνανία (αδικημένη προφανέστατα η ΑΕ Μεσολογγίου).

Δύο τα φαβορί. Πρώτο η πολύπειρος Ρόδος του κόουτς Μανώλη Σκύβαλου που «αυτοκτόνησε» πέρσι και έχασε τον τίτλο από τον Αιολικό στα… χασομέρια και θέλει φέτος να επανακάμψει. Δεύτερο, η ιστορική Κόρινθος που επανέρχεται δυναμικά με ιδιοκτήτη τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει αποκλειστικό στόχο την επάνοδο της θρυλικής «Μπάρτσα» στις επαγγελματικές κατηγορίες. Γι’ αυτό και δαπανήθηκαν σημαντικά χρήματα στις μεταγραφές για να αποκτηθούν οι έμπειροι Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Αντόνιο Ροχάνο.

Τρία τα αουτσάιντερ. Ο Παναργειακός του «γερόλυκου» Γιώργου Βαζάκα με ηγέτη τον Λούκας Γκαρσία. Ο Παναιγιάλειος με τους μπαρουτοκαπνισμένους Κοντοχρήστο, Σανδραβέλη, Μακρή (πρώτος σκόρερ του Αιολικού). Και η ανανεωμένη Μαρκό των (ερχόμενων από τη SL2) Παυλίδη, Καλλέργη, Ευθυμίου.

Υπάρχουν και εδώ οι ομάδες με εμπειρία από την κατηγορία όπως οι Μύκονος, Ιάλυσος, Πανελευσινιακός, Θύελλα Ραφήνας που είναι ένα σκαλί πιο πάνω. Και αυτές με χαμηλότερη δυναμικότητα που θα παλέψουν για τη σωτηρία με νύχια και με δόντια (Ενωση Ερμιονίδας, Ελλάς Σύρου, ΑΟ Πυλίου Κω, ΑΕΡ Αφάντου, ΠΑΟ Βάρδας, Εράνη Φιλιατρών, ΑΕ Μεσολογγίου, Βύζας Μεγάρων, Αστέρας Βάρης).

4ος Όμιλος

«Ο θάνατος σου, η ζωή μου», «αίμα και άμμος»… Μερικές από τις εκφράσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να περιγράψει τον όμιλο «φωτιά». Έναν από τους πιο δύσκολους και «σκληροτράχηλους» των τελευταίων ετών για όσους παρακολουθούν χρόνια την κατηγορία. Με ιστορικές ομάδες από την Αθήνα, τον Πειραιά και την Κρήτη.

Και για ακόμα μία σεζόν -την τέταρτη συνεχόμενη- που ο Πανιώνιος λογίζεται ως το φαβορί και καλείται να το αποδείξει στο γήπεδο (απέτυχε τις 3 προηγούμενες). Με νέο διοικητικό σχήμα, τον αξιόλογο Κώστα Γεωργιάδη στον πάγκο και ποδοσφαιριστές όπως οι Ποτουρίδης, Μπουρλάκης, Γροντής, Ιγνατίδης (πρώτος σκόρερ πέρσι στη Γ’).

Αουτσάιντερ Νο 1: Ο Άρης Πετρούπολης, ο οποίος έχει δυναμώσει οικονομικά με την είσοδο του Άρη Παλτόγλου (πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αιγάλεω) στη διοίκηση. Στο τιμόνι ο πολύπειρος Κώστας Βελιτζέλος και στο ρόστερ οι Σικαλιάς, Γκότοβος, Παπανικόλας, Τσιλιγγίρης, Κρητικός που έχουν… φάει με το κουτάλι την κατηγορία.

Αουτσάιντερ Νο 2: Ο Εθνικός Πειραιώς που προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με τον Βαγγέλη Χαντέ στον πάγκο. Διατηρήθηκε ο περσινός κορμός και έγιναν σημαντικές προσθήκες σε όλες τις θέσεις, με τη διοίκηση να βάζει το… μαχαίρι στον λαιμό για κατάκτηση του τίτλου.

Από κει και πέρα υπάρχουν ομάδες που δύσκολα θα κινδυνέψουν όπως η Προοδευτική, ο Φωστήρας, ο Ηλυσιακός, ο Αλμυρός Γαζίου, ο Άγιος Νικόλαος Λασιθίου, ο ΑΟ Υπάτου. Και οι υπόλοιπες που θα… βγάλουν μαχαίρια, όπως οι Ατρόμητος Πειραιά, Περαμαϊκός, Αγία Παρασκευή, Χαϊδάρι, Απόλλων Σμύρνης, Επισκοπή, Ερμής Ζωνιανών, ΠΟ Ατσαλένιος, Ελλοπιακός.

Επιμέλεια: Κώστας Λάππας

*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση