foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ισπανία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Πρόγραμμα, Προγνωστικά και Αποδόσεις (Αναλυτικό Αφιέρωμα)

Mundial | 06 Δεκ 2022 20:38
Αφιέρωμα Μουντιάλ 2022 Ισπανία.jpg

Προκρίθηκε από τον 5ο όμιλο αλλά με τρομερή ανατροπή στα δεδομένα, που ενδέχεται να επηρεάσει την εξέλιξη όλης της διοργάνωσης. Ξεκίνησε... υπερηχητικά, με το 7-0 επί της Κόστα Ρίκα, έμεινε ζωντανή μετά το 1-1 με τη Γερμανία και στο τέλος φάνηκε να προτιμά τη 2η θέση του ομίλου από την πρώτη, χάνοντας με 2-1 από την Ιαπωνία. Έτσι, αντί για την Κροατία, θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο στους «16», αλλά το κυριότερο είναι πως με αυτό -ίσως και τυχαίο- τέχνασμα απέφυγε τη Βραζιλία στα προημιτελικά (πήγε στην άλλη πλευρά του ταμπλό). Έτσι, αν διασταυρωθεί με τη «Σελεσάο», που προσφέρεται ως το φαβορί για τον τίτλο, αυτό θα γίνει μόνο στον τελικό.

Στο άρθρο θα δείτε τα εξής:

  • Πρόγραμμα
  • Αποδόσεις
  • Ρόστερ
  • Προγνωστικά

Πρόγραμμα Mundial 2022 Ισπανία

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η «ρόχα» παίζει στους «16» με το Μαρόκο, που τερμάτισε 1ο στον 6ο όμιλο και αν προκριθεί είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την Πορτογαλία στα προημιτελικά. Μετά στο επικρατέστερο μονοπάτι της, αν περάσει φυσικά, θα αντιμετωπίσει Γαλλία η Αγγλία.👇

Αγώνας Ημερ/νια (Αποτέλεσμα) Γήπεδο & Πόλη

Ισπανία – Κόστα Ρίκα

1-0

«Al Thumana», Ντόχα

Ισπανία – Γερμανία

1-1

«Al Bayt», Αλ Κορ

Ιαπωνία – Ισπανία

2-1

«Khalifa», Αλ Ραγιάν

Μαρόκο - Ισπανία

3-0 πεν (0-0 κ.δ. & παράταση)

«Education City», Αλ Ραγιάν

Μουντιάλ 2022 Ισπανία Αποδόσεις

Αυτή τη στιγμή, πριν από την έναρξη της νοκ άουτ φάσης, οι Ισπανοί προσφέρονται ως 4ο φαβορί για να σηκώσουν την κούπα, πίσω από Βραζιλία, Γαλλία και Αργεντινή.

Αγορά Απόδοση
Να φτάσει στα ημιτελικά 2.00
Να φτάσει στον τελικό 3.60
Να κατακτήσει το τρόπαιο 7.50

Το ότι στοχεύουν ψηλά οι Ισπανοί φάνηκε και από την πιθανή μεθόδευση που έκαναν ώστε να τερματίσουν δεύτεροι στον όμιλο αντί για πρώτοι και να αποφύγουν μια πιθανή συνάντηση με τη Βραζιλία στα προημιτελικά. Δεν υπάρχουν και πολλές ομάδες που έχουν παίξει καλύτερα ως τώρα στο τουρνουά, οπότε μια θέση στα ημιτελικά είναι αρκετά πιθανή για τη «ρόχα». Σε απόδοση 2.00 προσφέρεται η εν λόγω επιλογή.

Ισπανία Ρόστερ Μουντιάλ 

Τεράστιο ταλέντο μεσοεπιθετικά και αδυναμίες στα μετόπισθεν. Η τριπλέτα της Μπαρτσελόνα Γκάβι, Μπουσκέτς, Πέδρι «παράγει» το παιχνίδι στο κέντρο, ενώ στην επίθεση  έχει ξεχωρίζει ο Αλβάρο Μοράτα, που σκόραρε και στα τρία ματς του ομίλου, από μία φορά, στα δύο από αυτά μάλιστα ως αλλαγή. Ασταθής ο Ουνάι Σιμόν, στο πρώτο ματς δε χρειάστηκε να επέμβει, αλλά στα άλλα δύο υπέπεσε σε αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις. Τόπο στα... νιάτα δίνει ο Λουίς Ενρίκε, με τον αριστερό μπακ Μπαλντέ να είναι το νέο... πουλέν του. Επίσης, ο πολύπειρος τεχνικός χρησιμοποιεί τον χαφ Ρόδρι σε ρόλο στόπερ.

Παίχτης (ΗΛ.) Συμ. / Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Ουν. Σιμόν (25) 30/0 Μπιλμπάο
Ντ. Ραγιά (27) 2/0 Μπρέντφορντ
Ρ. Σάντσεθ (24) 2/0 Μπράιτον
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Ζ. Άλμπα (33) 90/9 Μπαρτσελόνα
Χ. Αθπιλικουέτα (33) 44/1 Τσέλσι
Ούγκο Γκιγιαμόν (22) 3/1 Βαλένθια
Π. Τόρες (25) 23/1 Βιγιαρεάλ
Ερ. Γκαρσία (21) 19/0 Μπαρτσελόνα
Αλ. Μπαλντέ (19) 3/0 Μπαρτσελόνα
Ντ. Καρβαχάλ (30) 33/0 Ρεάλ Μαδρίτης
Aϊμ. Λαπόρτ (28) 18/1 Μάν, Σίτι
ΜΕΣΟΙ
Σ. Μπουσκέτς (34) 142/2 Μπαρτσελόνα
Μ. Γιορέντε (27) 17/0 Ατλέτικο Μαδρίτης
Κόκε (30) 70/0 Ατλέτικο Μαδρίτης
Γκάβι (18) 16/3 Μπαρτσελόνα
Πέδρι (19) 17/0 Μπαρτσελόνα
Ρόδρι (26) 38/1 Μάντσεστερ Σίτι
Κ. Σολέρ (25) 13/4 Παρί σεν Ζερμέν
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Αλβ. Μοράτα (29) 60/30 Ατλέτικο Μαδρίτης
Φ. Τόρες (22) 34/15 Μπαρτσελόνα
Γ. Πίνο (19) 7/1 Βιγιαρεάλ
Μ. Ασένσιο (26) 34/2 Ρεάλ Μαδρίτης
Π. Σαράμπια (30) 25/9 Παρί σεν Ζερμέν
Ν. Ουίλιαμς (20) 6/1 Μπιλμπάο
Ντ. Όλμο (24) 28/5 Λειψία
Φατί (19) 6/2 Μπαρτσελόνα
Fonbet
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Εύκολη πλοήγηση μέσω app
check_3c
Ελκυστικές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πλεονέκτημα των «φούριας ρόχας» είναι πως δεν υπάρχει κάποιος που να ξεχωρίζει από το ρόστερ. Είναι το κλασικό ισπανικό στυλ, με το... ακατάπαυστο πρεσάρισμα και το -ενίοτε- κουραστικό passing game και την υπομονή για να βρεθεί ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα. Χαρακτηριστικό το ότι στα προκριματικά είχε 8 διαφορετικούς σκόρερ (σε 15 γκολ στον όμιλο). Ουσιαστικά το κέντρο είναι της... Μπαρτσελόνα, με τους ανερχόμενους Πέδρι, Γκάβι να πλαισιώνουν τον έμπειρο Μπουσκέτς. Πρώτος εν ενεργεία σκόρερ είναι ο Αλβάρο Μοράτα, που πάντως στο πρόσφατο Euro είχε το στίγμα του... χασογκόλη. Για αυτό εξάλλου, το όνομα του δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που οι στοιχηματικές θεωρούν πως θα απασχολήσουν για τον Μουντιάλ πρώτο σκόρερ.

Ο Λουίς Ενρίκε ανέλαβε την Εθνική το 2018, μετά από 11 μήνες παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και επανήλθε το Νοέμβριο του 2019. Οδήγησε τους Ισπανούς στα ημιτελικά του Euro 2020, όπου τέθηκε εκτός στα πέναλτι από τη μετέπειτα κάτοχο Ιταλία, ενώ στη συνέχεια έχασε στον τελικό του Nations League, με 2-1 από τη Γαλλία. Σε συλλογικό επίπεδο, ως τεχνικός, έχει 9 τρόπαια με την Μπαρτσελόνα, με αποκορύφωμα τη σεζόν 2014-15, όπου έκανε το τρεμπλ (Τσάμπιονς Λιγκ, πρωτάθλημα, Κύπελλο) με τους Καταλανούς. Πρόσφατα δήλωσε πως είναι ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου! Επιλέγει διάταξη 4-3-3, ενίοτε με «ψευτοεννιάρι», ενώ χαρακτηρίζεται από τις... αλχημείες και αλλαγές που κάνει στην ενδεκάδα, σχεδόν σε κάθε παιχνίδι.

Οι πολλές διαφοροποιήσεις του Λουίς Ενρίκε κάνουν δύσκολη την εκτίμηση για συγκεκριμένη ενδεκάδα, είναι ενδεικτικό αυτό που παρουσιάζουμε στο διάγραμμα, δύσκολα μπορεί κάποιος να «πετύχει» τις επιλογές του.

Εξέπληξε τον ισπανικό Τύπο η απόφασή του να αφήσει εκτός κλήσεων τους Ντε Χέα, Σέρχιο Ράμος. Ο πρώτος δε θα έπαιζε βασικός, καθώς ο 52χρονος τεχνικός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ουνάι Σιμόν τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν τον πήρε ούτε για τον πάγκο. Στα μπακ, υπήρξε η αντικατάσταση του Γκαγιά από τον 19χρονο Μπαλντέ, καθώς ο πρώτος τραυματίστηκε και τέθηκε εκτός. Τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει ένας εκ των Λαπόρτ, Άλμπα. Στο κέντρο της άμυνας επικρατέστεροι να ξεκινήσουν είναιοι Πάου Τόρες και Έρικ Γκαρσία.

Η μεσαία γραμμή -λογικά- θα είναι αυτή της Μπαρτσελόνα, με τους Γκάβι, Πέδρι να έχουν προβάδισμα για την ενδεκάδα. Μειονέκτημα το ότι ο αρχηγός Μπουσκέτς δε διανύει την καλύτερη σεζόν του. Υπάρχει πάντως πλουραλισμός στη θέση, με τους Ρόδρι, Κόκε, Σολέρ να «βαθαίνουν» το ρόστερ.

Η ουσιαστική αδυναμία αυτής της ομάδας είναι η επίθεση. Όχι στα εξτρέμ, που υπάρχουν αξιόλογες επιλογές (Σαράμπια, Φεράν Τόρες) και συνήθως δίνουν λύσεις, αλλά στην κορυφή. Δεν έχει ένα σταθερό παίκτη να τα «κολλάει». Μάλιστα το πρόβλημα κάνει ακόμα πιο έντονο η απουσία του Ζεράρ Μορένο, αφήνοντας τον Μοράτα, ως τον μοναδικό καθαρόαιμο επιθετικό του ρόστερ. Βέβαια, ο Λουίς Ενρίκε σε αρκετά ματς παίζει με «ψευτοεννιάρι», ρόλο που μπορεί να δώσει στον Ασένσιο, ή κάποιον άλλο παίκτη. 

Χωρίς να ενθουσιάσει, πρώτευσε στον 2ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2022, απέναντι σε Σουηδία, Ελλάδα, Γεωργία και Κόσοβο. Οι απώλειές της ήταν στο εντός με Ελλάδα (1-1) και το εκτός με Σουηδία (2-1). «Καθάρισε» στο τέλος, με 4 διαδοχικές νίκες, χωρίς να δεχτεί γκολ και καθοριστικές τις δύο τελευταίες με 1-0, απέναντι σε Ελλάδα («ΟΑΚΑ») και Σουηδία (Σεβίλλη).

Ακολούθησε η πρωτιά στον 2ο όμιλο της πρώτης κατηγορίας του Nations League, με επίδοση 2-2-0, κόντρα σε Πορτογαλία, Τσεχία και Ελβετία, συνεπώς θα βρεθεί στα ημιτελικά της εν λόγω διοργάνωσης, για να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Θέμα ομοιογένειας
Υπάρχει λόγος που σπανίως τα καταφέρνουν οι «φούριας ρόχας», καθώς ταλανίζονται από τις εσωτερικές διαφορές που υπάρχουν στην Ισπανία (τάσεις αυτονομίας από Καταλονία και Χώρα των Βάσκων), που κάποιες φορές επηρεάζουν και το κλίμα ανάμεσα στους διεθνείς. Πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν η διαμάχη το 2017 ανάμεσα σε Πικέ, Ράμος, στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, ή η κριτική που δέχτηκε στο πρόσφατο Euro ο προπονητής Λουίς Ενρίκε, επειδή δεν κάλεσε παίκτες από τη Ρεάλ κι έκανε αρχηγό τον Μπουσκέτς, της Μπαρτσελόνα.

Παρ' ότι έχει κατακτήσει μόλις μία φορά το τρόπαιο (2010), πάντα οι στόχοι της Ισπανίας τις τελευταίες δεκαετίες είναι πολύ ψηλά στη διοργάνωση. Οι αλαζονικές δηλώσεις του Λουίς Ενρίκε δε βοηθούν, ο Τύπος τον περιμένει στη γωνία. Πάντως, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα ημιτελικά μπορεί να φτάσει, επιλογή που προσφέρεται στο 2.70.

*Το προγνωστικό δόθηκε στις 16/11.

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ