Η ΑΕΚ έκανε πάρα πολλά βήματα προόδου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα υπό τις οδηγίες του Μάρκο Νίκολιτς, κατέκτησε τη Stoiximan Super League και κάνει δυνατό «μπάσιμο» στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.
Ο Ολεξάντερ Ζουμπκόφ ήταν η πρώτη μεταγραφή, ερχόμενος στην Αθήνα από την Τουρκία και την Τράμπζονσπορ, ενώ ακολούθησαν Κάιρινεν και Αλεξίου.
Γενικά, η «Ένωση» προτίθεται να κάνει υπερβάσεις και να δώσει νέα πολύτιμα εργαλεία στον προπονητή της ομάδας, προκειμένου εκείνος με τη σειρά του, να ενορχηστρώσει την... μπάντα του όσο καλύτερα γίνεται ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη να παίξει τα playoffs του Champions League 2026/27.
Ο ίδιος ο Μάρκο Νίκολιτς (ανανέωσε ως το 2029 το συμβόλαιό του) σε συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για τέσσερις σίγουρες κινήσεις στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα είναι οι μοναδικές που θα γίνουν.
Ποιες μεταγραφές θα κάνει η ΑΕΚ;
Με τον Ορμπελίν Πινέδα να έχει ειδική άδεια και να παραμένει στο Μεξικό, τα δημοσιεύματα από τη χώρα του δίνουν και... παίρνουν τις τελευταίες ημέρες και τονίζουν πως είναι πάρα πολύ πιθανό να αποχωρήσει από την «Ένωση» και να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Για τον Μεξικανό υπάρχει κάθε καλοκαίρι καπνός αλλά φέτος μάλλον υπάρχει και... φωτιά κι αυτό έχει ανησυχήσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ.
Οι πρώτες τρεις μεταγραφές της πρωταθλήτριας Ελλάδος, ΑΕΚ, είναι γεγονός. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, Ολεξάντερ Ζούμπκοφ, έγινε κάτοικος Φιλαδέλφειας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ, από την Τραμπζονσπόρ.
Δεύτερη μεταγραφή ήταν αυτή του έμπειρου Φινλανδού μέσου, Κάαν Κάιρινεν, από την Σπάρτα Πράγας μέχρι το 2030, για τον οποίο ο σύλλογος εκταμίευσε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Κάπως έτσι μπήκε σε... δεύτερο πλάνο του χαφ, Όλιβιε Εντσάμ, που έμεινε ελεύθερος από την Τραμπζονσπόρ.
Από εκεί και έπειτα με ένα βλέμμα στο μέλλον ο αρχηγός της Primavera της Ίντερ, Χρήστος Αλεξίου, είναι παίκτης της Ένωσης ως δανεικός με οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι που είναι τρία εκατομμύρια ευρώ .
Και το φετινό καλοκαίρι ο Ορμπελίν Πινέδα ήταν μήλον της έριδος για ομάδες από, το Μεξικό. Συγκεκριμένα, η Μοντερέι του Ματίας Αλμέιδα ενημέρωσε την ΑΕΚ πως θα πληρώσει την ρήτρα του για συλλόγους της κεντρικής Αμερικής που είναι στα 8 εκατομμύρια ευρώ, για να τον κάνει δικό της και απομένουν μονάχα οι ανακοινώσεις. Ρήτρα υπάρχει επίσης και στο συμβόλαιο του Αρόλντ Μουκουντί, με τον 28χρονο στόπερ να έχει μαζέψει πάνω του τα... βλέμματα ομάδων, όπως η Μίλαν.
Πάρα πολύ σημαντική υπόθεση για την «Ένωση» είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Λούκα Γιόβιτς. Ο Σέρβος τα βρήκε σε όλα με την ΑΕΚ και παρέμεινε με ηγεμονικό συμβόλαιο (πάνω από 3 εκατ.) στη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι το καλοκαίρι του 2029.
Τα δημοσιεύματα θέλουν τους Λιούμπισιτς και Ελίασον να είναι υπό αναζήτηση νέας ομάδας, ωστόσο βρίσκονται κανονικά στην Ολλανδία για την προετοιμασία.
Ποιος ήρθε και ποιος έφυγε από την ΑΕΚ;
Δείτε ποιοι παίκτες ήρθαν αλλά και ποιοι αποχώρησαν από την ΑΕΚ για τη σεζόν 2026-27.
| Παίκτης | Κόστος - Ομάδα |
| Χ. Αλεξίου (Α) | Δανεικός με οψιόν - Ίντερ |
| Κ. Κάιρινεν (Μ) | 4.000.000 € - Σπάρτα Πράγας |
| Ο. Ζούμπκοφ (ΜΕ) | 6.000.000 € - Τραμπζονσπόρ |
Ποιες είναι οι μακροχρόνιες αγορές που αφορούν τους «κιτρινόμαυρους»;
Ένας μήνας μένει για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της σεζόν 2026/27 μετά και την κλήρωση του πρωταθλήματος, ωστόσο, οι αγορές που αφορούν την ΑΕΚ είναι ήδη διαθέσιμες στις στοιχηματικές εταιρίες.
Η ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς είναι δεύτερο φαβορί για να κατακτήσει ξανά τη Stoiximan Super League, πρώτο για να αναδειχθεί νικήτρια του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, ενώ, σε εξωφρενική απόδοση συναντάμε την επιλογή να κατακτήσει το Champions League.
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ