foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Στρατηγική για ημίχρονο τελικό

Online στοίχημα | 10 Οκτ 2023 08:00
staghtikh-gia-hmixrono-teliko-1200-x-600.jpg

Το ημίχρονο τελικό θεωρείται μία από από τις πιο γνωστές αγορές στο στοίχημα. Προσφέρεται, ως αγορά, από κάθε στοιχηματική, σχεδόν σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα (και όχι μόνο), από τα διάσημα πρωταθλήματα έως τις υποδεέστερες κατηγορίες της Λατινικής Αμερικής και της Αυστραλίας!  Είναι μια κατηγορία στοιχημάτων όπου παρουσιάζονται αρκετές ευκαιρίες, αλλά εμπεριέχονται και αρκετές «παγίδες».

Η ομάδα του Foxbet.gr ετοίμασε τον παρακάτω οδηγό, με συμβουλές και στρατηγικές για ημίχρονο τελικό, με κύριο γνώμονα το συμφέρον του παίκτη, με κύριο γνώμονα το συμφέρον σας. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε:

  • Ημίχρονο τελικό: Πως παίζεται
  • Ημίχρονα τελικά: Στατιστικά
  • Στρατηγικές με ημίχρονο τελικό
  • Ημίχρονο τελικό: Ανατροπές
cta_box_bg
Super Προσφορά* χωρίς κατάθεση: Κωδικός 200FS ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πως παίζω στοίχημα ημίχρονο τελικό

Το στοίχημα ημίχρονο τελικό αφορά την πρόβλεψη για το αποτέλεσμα του πρώτου ημίχρονου του εκάστοτε ματς, σε συνδυασμό με το τελικό αποτέλεσμα του ίδιου αγώνα. Ουσιαστικά απαιτείται η σωστή πρόβλεψη, όπως γίνεται αντιληπτό, για δύο γεγονότα. Για αυτόν τον λόγο εξάλλου, θεωρείται και από τις πιο «δύσκολες» αγορές για τους παίκτες, εξ ου και οι υψηλές συνήθως αποδόσεις🚀.

Εννέα είναι τα συνολικά ενδεχόμενα που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη αγορά:

Νικητής γηπεδούχος Ισοπαλία Νικητής Φιλοξενούμενος
1/1 Χ/Χ 2/2
Χ/1 1/Χ Χ/2
2/1 2/Χ 1/2

Σε υψηλότερες αποδόσεις προσφέρονται κατά βάση οι ανατροπές (2/1, 1/2), ακολουθούν η νίκη κάποιας εκ των δύο ομάδων στο ημίχρονο, σε συνδυασμό με την ισοπαλία (1/Χ, 2/Χ), έπεται η ισοπαλία στο ημίχρονο με «άσο» ή «διπλό» ως τελικό (Χ/1, Χ/2) και ακολουθεί η μη μεταβολή του αποτελέσματος στο δεύτερο ημίχρονο (1/1, Χ/Χ, 2/2).

Προσοχή! Η αγορά «Ημίχρονο-Τελικό» δεν πρέπει να συγχέεται με την αγορά «Να κερδίσει και στα δύο ημίχρονα». Όταν για παράδειγμα διαβάζετε «1/1», πρέπει να έχετε υπόψιν σας τη σημασία του όρου.

Με το «1/1», εννοείται πως η γηπεδούχος θα προηγείται στο ημίχρονο και τελικά θα κερδίσει το παιχνίδι. Με το να κερδίσει η γηπεδούχος και στα δύο ημίχρονα, εννοείται πως θα προηγείται στο πρώτο μέρος, αλλά θα προηγείται και στο επιμέρους σκορ του δευτέρου ημιχρόνου.

Στατιστικά στοίχημα ημίχρονο τελικό

Προτού προχωρήσουμε στις στρατηγικές με ημίχρονα τελικά, οφείλουμε να αναφέρουμε τον σημαντικό ρόλο των στατιστικών στο συγκεκριμένο στοίχημα. Γενικότερα τα στατιστικά, αν χρησιμοποιηθούν με το σωστό τρόπο, αποτελούν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στο στοίχημα, πόσο μάλλον σε τόσο σύνθετη αγορά σαν το ημίχρονο τελικό.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα σχετικά στατιστικά που αφορούν την ελληνική Σούπερ Λιγκ, για τη σεζόν 2021-2022 (εξαιρούνται οι δύο τελευταίες αγωνιστικές):

Σημείο Εμφανίσεις Ποσοστό %
1/1 58 25.6%
Χ/1 32 14.1%
2/1 6 2.6%
Χ/Χ 44 19.4%
1/Χ 9 4.0%
2/Χ 4 1.8%
2/2 45 19.8%
Χ/2 24 10.6%
1/2 5 2.2%

Μελετώντας τον παραπάνω πίνακα, αντιλαμβανόμαστε πως, τουλάχιστον στο ελληνικό πρωτάθλημα (και στα περισσότερα είναι η αλήθεια), το συχνότερο αποτέλεσμα είναι το «1/1», η νίκη δηλαδή του γηπεδούχου από το πρώτο ημίχρονο. Ακολουθεί η νίκη του φιλοξενούμενου από το πρώτο μέρος, στην τρίτη θέση βρίσκεται η ισοπαλία από το πρώτο «μισό».

Τα νούμερα που ισχύουν για το ελληνικό πρωτάθλημα, ισχύουν σε μεγάλο βαθμό και για τα περισσότερα του εξωτερικού. Τα στατιστικά όμως, αποτυπώνουν μεν την ευρύτερη εικόνα, δεν αποτυπώνουν δε όλη την αλήθεια. Στοιχηματίζοντας μεμονωμένα σε συγκεκριμένα ματς, οφείλετε να λάβετε υπόψιν το ρόλο της κάθε ομάδας (φαβορί-αουτσάιντερ), το κίνητρο, τον τρόπο παιχνιδιού της, καθώς και σε αρκετές περιπτώσεις διάφορους εξωγενείς παράγοντες.

Στρατηγική με ημίχρονο τελικό

imixrono-teliko-stratigikesΦυσιολογικά,  αν το στοίχημα αποτελεί ένα από τα χόμπι σας, τα παραπάνω τα γνωρίζετε. Πάμε λοιπόν στο μείζον ζήτημα, ποιες οι κατάλληλες στρατηγικές με ημίχρονο τελικό:👇

Από τις συνηθέστερες στρατηγικές, είναι η επιλογή της νίκης του φαβορί από το πρώτο ημίχρονο. Η δυναμική της κάθε ομάδας είναι ένας πολύ σημαντικός προφανώς παράγοντας στο στοίχημα. Η νίκη του εκάστοτε φαβορί συνήθως προσφέρεται σε μικρότερη απόδοση, πολλοί όμως την επιλέγουν, καθώς ανεβάζει σημαντικά το κέρδος, συγκριτικά με την απλή νίκη, ως σημείο (εμπεριέχει φυσικά και μεγαλύτερο ρίσκο).

Κοινή στρατηγική είναι και η ισοπαλία στο ημίχρονο, σε συνδυασμό με τη νίκη του φαβορί. Είναι συχνό φαινόμενο για αρκετές υποδεέστερες ομάδες να αμύνονται μαζικά κόντρα σε ισχυρότερους αντιπάλους, δεν είναι δα και απίθανο να «αντέξουν» για ένα ημίχρονο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η πίεση της επιτιθέμενης ομάδας εντείνεται, όσο περνάει ο χρόνος.

cta_box_bg
Σούπερ Ενισχυμένη Προσφορά* Κάθε Μέρα χωρίς κατάθεση ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Άλλοι πάλι, αντί να παίξουν «ξερή» ισοπαλία, τη συνδυάζουν με ισοπαλία στο ημίχρονο. Όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, είναι συχνό φαινόμενο το σημείο του ημιχρόνου να παραμένει (ως σημείο) μέχρι το τέλος του όποιου ματς. 

Πιο ενδιαφέρουσα στρατηγική είναι αυτή που αφορά τις ανατροπές ημίχρονο τελικό, την αναλύουμε στο τέλος. Η Ανατροπές άλλωστε συνοδεύονται από τις υψηλότερες αποδόσεις, για αυτό είναι πιο ελκυστικές προς το μέσο παίκτη.

Live ημίχρονο τελικό στοίχημα 

Με μια πιο ευρεία ματιά στα στατιστικά, προκύπτει πως τουλάχιστον στο 60% των αγώνων, στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το τελικό αποτέλεσμα είναι ίδιο με αυτό του ημιχρόνου. Ο παίκτης, πριν ποντάρει, πρέπει να έχει υπόψιν του την παραπάνω πληροφορία, ωστόσο οφείλει να μην «παρασυρθεί», μεγαλύτερη σημασία από τα στατιστικά, στα μεμονωμένα τουλάχιστον πονταρίσματα του μέσου παίκτη, έχει η εικόνα του κάθε αγώνα, δηλαδή το ποια ομάδα πιέζει, ποια αμύνεται, κ.α.

fox.svg
 

Γενικότερα, στο Live, με την αύξηση των προσφερόμενων αγορών από τους μπουκ, υφίστανται πια και συνδυαστικά στοιχήματα ημίχρονο/τελικό.

Στις περισσότερες στοιχηματικές το ημίχρονο-τελικό ενσωματώνεται, μαζί με άλλες επιλογές, σε ένα δελτίο (π.χ. Stoiximan - Bet Builder, Bet365 - «Φτιάξτε Αγορά», bwin - «Build a Bet», Betsson - Bet Builder, Pamestoixima gr - «Bet Builder». Κάτι που ασφαλώς, εξασφαλίζει πληθώρα επιλογών.

Ημίχρονο τελικό Ανατροπές 

stratigikes-imixrona-telikaΟι Ημίχρονο τελικό ανατροπές ανήκουν αναμφίβολα στα πιο «hot» στοιχήματα, καθώς χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις; Υπάρχει στρατηγική όμως που να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη αγορά στο στοίχημα;

Καταρχήν, παρατηρούνται περισσότερες ανατροπές στις υποδεέστερες λίγκες (εκτός ίσως της Serie A, στην οποία το 6,5%* των παιχνιδιών περίπου, λήγουν με ανατροπή - και στη Γαλλία το ποσοστό είναι σχετικά υψηλό, περίπου στο 4%*) και στις χαμηλότερες κατηγορίες (National League -  Αγγλία π.χ.). Πότε όμως είναι πιο πιθανό να υπάρξει ανατροπή; (*Σεζόν: 2021-2022)

Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να σας αναφέρουμε πως στο συγκεκριμένο άρθρο, δεν ασχολούμαστε με τυχόν «στημένα» παιχνίδια. Υπάρχουν ενδείξεις πως στήνονται αγώνες, σπάνια όμως υπάρχουν αποδείξεις, δεν ποντάρουμε ποτέ τα χρήματά μας με βάση πληροφορίες τρίτων.

Κατά την υποκειμενική μας άποψη, ημίχρονο τελικός ανατροπές είναι πιθανότερο να υπάρξουν όταν αγωνίζεται μια καλή θεωρητικά ομάδα κόντρα σε έναν αρκετά κατώτερο αντίπαλο, ή όταν τουλάχιστον ένας από τους δύο αντιπάλους δεν έχει οποιοδήποτε κίνητρο.

cta_box_bg
Προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην πρώτη από τις παραπάνω περιπτώσεις, αν σκοράρει πρώτο το αουτσάιντερ, το φαβορί είναι φυσικά και ικανό να ανατρέψει το σκορ. Ειδικά οι ομάδες που τείνουν στα υψηλά σκορ εμφανίζουν συνήθως περισσότερες ανατροπές συγκριτικά με τις υπόλοιπες, για να υπάρξει ανατροπή, προφανώς απαιτούνται τουλάχιστον 3 γκολ.

Φυσικά, μακροπρόθεσμα δεν αξίζει το ποντάρισμα στις ημίχρονο τελικό ανατροπές. Το τελικό πρόσημο του παίκτη θα είναι σίγουρα αρνητικό, έχουμε αναφέρει ξανά πως κόντρα στους μπουκ… επιβιώνει ελάχιστο ποσοστό παικτών.

bet_tip_2.svg

Η μοναδική κατά τη γνώμη μας στρατηγική για ημίχρονο τελικό που τελικά… έχει ψωμί, είναι όταν τουλάχιστον μία από τις δύο ομάδες είναι αδιάφορη.

Έστω ένα ματς που η μία ομάδα έχει ουσιαστικό κίνητρο (ειδικά αν το κίνητρό της είναι η αποφυγή του υποβιβασμού) και αγωνίζεται κόντρα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά αντίπαλο. Δεν είναι απίθανο το ενδεχόμενο η αδιάφορη -στο συγκεκριμένο παράδειγμα- ομάδα να προσπαθήσει να μην «χαριστεί» και στο τέλος απλώς να επικρατήσει η πλευρά που έχει το κίνητρο.

Αν καμία ομάδα δεν έχει κίνητρο (είτε βαθμολογικό, είτε κάποιο ρεκόρ, είτε να… ευχαριστήσει τον κόσμο της, γενικότερα οτιδήποτε παρόμοιο), τότε πάλι αυξάνονται οι πιθανότητες ανατροπής. Παράδειγμα που επιβεβαιώνει το παραπάνω, είναι οι ανατροπές στα φιλικά (δεν είναι λίγες οι φορές που οι προπονητές, π.χ. στα φιλικά προετοιμασίες, αλλάζουν όλη κυριολεκτικά την 11αδα). 

Επίσης, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι ανατροπές προς το φινάλε του εκάστοτε πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ τη σεζόν 2021-2022, σε 15 αγώνες σημειώθηκαν 3 ανατροπές ημίχρονο τελικό!

Συνολικά, θεωρούμε ότι αν ο παίκτης ποντάρει σε ημίχρονα/τελικά σταθερά, μακροπρόθεσμα θα είναι χαμένος. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, ίσως υπάρχουν στοιχηματικές ευκαιρίες, υπάρχουν όμως ποικίλες αγορές, οι οποίες ίσως είναι αποδοτικότερες σε βάθος χρόνου. Για παράδειγμα, πιο ενδιαφέρον, κατά την άποψη μας, είναι το στοίχημα κόρνερ

Κλείνοντας, σας θυμίζουμε πως στο στοίχημα, ο παίκτης είναι απαραίτητο να ορίζει από πριν το μπάτζετ του, στόχος πρωτίστως είναι η διασκέδαση και δευτερευόντως το κέρδος.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Φτιάξτε Αγορά
Υπηρεσία Live Streaming*
Μερικό, Ολικό & Αυτόματο Cash Out*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Cash Out*
Φιλικό mobile site
Boost νίκης
Cash out* Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
GR
Cash Out*
VAR Cashback
Αποδόσεις κάτω του 2.00
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ