foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ209
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πώς ο καιρός επηρεάζει το στοίχημα;

Στοιχηματικά Νέα | 02 Δεκ 2023 12:40
Πώς ο καιρός επηρεάζει το στοίχημα.jpg

Αρκετοί είναι οι παράγοντες που είναι ικανοί να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.

Από μια απουσία ενός βασικού επιθετικού της μιας ή της άλλης ομάδας μέχρι μια τιμωρία έδρας. Έχετε σκεφτεί όμως πως και οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν με τον δικό τους τρόπο την έκβαση των αγώνων και αφορά άμεσα όλους εμάς που ασχολούμαστε με το στοίχημα; Αυτό, βέβαια, δεν σχετίζεται με όλα τα αθλήματα καθώς το μπάσκετ ή το πινγκ πονγκ δεν επηρεάζονται από τη βροχή, το χιόνι ή τον παγετό. 

cta_box_bg
Τριπλή προσφορά* γνωριμίας, με 1 μήνα δωρεάν* Cosmote TV! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ποια αθλήματα επηρεάζονται από τον καιρό;

Το πιο δημοφιλές όμως άθλημα στον κόσμο, το ποδόσφαιρο, θα λέγαμε πως είναι εκείνο που... καλείται να αντιμετωπίσει πρώτο τις συνέπειες μια κακοκαιρίας. Άνεμος, βροχή, χιόνι, παγετός. Πόσες φορές δεν έχουμε παρακολουθήσει μια αναμέτρηση κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Και πόσες φορές θέλαμε το ένα γκολ για να πάμε στο ταμείο, όμως το πολυπόθητο Over 2,5 γκολ ποτέ δεν επαληθεύτηκε. Και όταν βλέπουμε τα στιγμιότυπα την επομένη, διαπιστώνουμε πως σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο ήταν αδύνατο να παιχθεί σωστό ποδόσφαιρο...

Πάντα να δίνετε ιδιαίτερη βαρύτητα στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την ώρα του παιχνιδιού που εσείς έχετε ποντάρει. Τη σημερινή εποχή υπάρχουν δεκάδες σελίδες πρόγνωσης καιρού και ορισμένες εξαιρετικά έμπιστες, οι οποίες μας προσφέρουν στο... πιάτο όχι απλώς τον καιρό που θα επικρατεί στην πόλη διεξαγωγής του παιχνιδιού, αλλά και στο ίδιο το γήπεδο! 

Όταν αναφερόμαστε σε χαμηλές θερμοκρασίες και συνεχείς βροχές, πρώτες χώρες που μας έρχονται στο νου είναι φυσικά οι σκανδιναβικές. Με τα πρωταθλήματά τους να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τους καλοκαιρινούς μήνες και να έχουν ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου, όταν βρισκόμαστε στην «καρδιά» της φάσης των ομίλων των διασυλλογικών διοργανώσεων. Αυτό αποτελεί και ένα ισχυρό πλεονέκτημα για όλες όσες συνεχίζουν στην Ευρώπη, δίνοντας τα εντός έδρας παιχνίδια τους σε γνώριμες (για εκείνες) καιρικές συνθήκες. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ρόζενμποργκ

Η «ισόβια» πρωταθλήτρια Νορβηγίας των περασμένων δεκαετιών, η Ρόζενμποργκ, αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο ιστορικός σύλλογος από τη Νορβηγία εδρεύει σε μια πόλη (Τρόντχαϊμ) η οποία χαρακτηρίζεται από ψυχρό κλίμα, συνεχείς βροχές και αρκετές χιονοπτώσεις. Όλα αυτά συνθέτουν ένα «ιδανικό» για εκείνην ποδοσφαιρικό κλίμα, με το οποίο προσπαθεί να βάλει... δύσκολα σε κάθε ευρωπαϊκό αντίπαλο.  

Πόσο μπορεί να επηρεαστεί ένας αγώνας τένις

Πέραν του ποδοσφαίρου, οι καιρικές συνθήκες είναι εξίσου σημαντικές και στο τένις. Να τονιστεί, βέβαια, πως αγώνες υπό βροχή δεν διεξάγονται, ακόμη και αν αφορά το λεγόμενο «ψιλόβροχο». Αυτό σημαίνει πως μια αναμέτρηση δεν πρόκειται να ξεκινήσει αν βρέχει εκείνη την ώρα, αλλά και να διακοπεί προσωρινά μέχρι το... μπουρίνι να περάσει.

fox.svg
Να θυμάσαι πως:

Αυτό επηρεάζει και το στοίχημα στο τένις, καθώς η φόρμα στην οποία βρίσκονται οι δυο αθλητές θα... εξανεμιστεί σε μια ενδεχόμενη διακοπή μισής (ή και παραπάνω) ώρας.

Το τένις επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό και από το υγρό κλίμα. Όσο υψηλότερη είναι η υγρασία, τόσο πιο γρήγορο είναι το παιχνίδι. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τη ζέστη. Ο ήλιος στεγνώνει την ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα η μπάλα να επιβραδύνεται. Σε κάθε περίπτωση όμως μια υψηλή θερμοκρασία επηρεάζει άμεσα και τη σωματική αντοχή των αθλητών. Την δική του «ειδική αντιμετώπιση» απαιτεί και ο άνεμος, ιδίως όταν μιλάμε για πλευρικό άνεμο. Αυτός (ενν. ο πλευρικός άνεμος) θα αυξήσει τον αριθμό των άουτ, ενώ ο ήχος του χτυπήματος της μπάλας θα χάσει τη σημασία του σε περιπτώσεις δυνατών ανέμων. 

cta_box_bg
Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πόσο σοβαρά πρέπει να λαμβάνουμε τις καιρικές συνθήκες;

Στις καιρικές συνθήκες που μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την έκβαση ενός αγώνα συγκαταλέγονται και οι εντελώς αντίθετες από το χιόνι και τον παγετό. Ένας (πολύ) θερμός καιρός σε συνδυασμό με υψηλή υγρασία είναι ικανός να δημιουργήσει συνθήκες άκρως «αντιποδοσφαιρικές». Αυτό, βέβαια, το κλίμα δεν το συναντάμε στην Ευρώπη, αλλά περισσότερο σε χώρες της Αμερικής και της Ασίας.

Τρανό παράδειγμα ο διαχρονικός τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 στις ΗΠΑ, όταν Βραζιλία και Ιταλία έμειναν στο απόλυτο «μηδέν» μετά από 120 λεπτά αγώνα στην πόλη Καλιφόρνια. Εκείνο το καλοκαίρι είχε μείνει στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών ως ένα από τα πιο ζεστά και μάλιστα ο τελικός είχε διεξαχθεί μέρα (τοπική ώρα) για τηλεοπτικούς λόγους.  

Επιστρέφοντας στη βροχή, θα πρέπει να σταθούμε και στην ποιότητα του κάθε αγωνιστικού χώρου. Η... πολυτέλεια ενός σύγχρονου χλοοτάπητα δεν συναντάται σε όλα τα γήπεδα. Οι πιο δημοφιλείς ομάδες έχουν, θα λέγαμε, ξεφύγει σε αυτό το θέμα με σύμμαχο και την τεχνολογία. Για παράδειγμα, το ιστορικό «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Ρεάλ Μαδρίτης χρησιμοποιεί περισσότερα από 30 χιλιόμετρα πρωτοποριακού δικτύου σωλήνων πολυπροπυλενίου που βρίσκεται κάτω από τον αγωνιστικό χώρο και προστατεύει το χορτάρι από τον πάγο, τη βροχή και τη ζέστη

Επομένως, για μια περίπτωση όπως του γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν αποτελούν «πρόβλημα». Αυτό όμως δεν ισχύει για άλλους συλλόγους και μικρότερα πρωταθλήματα. 

Ισχυρός Άνεμος: πώς να τον εκμεταλλευτείς στο στοίχημα

Ένα σημαντικό tip που θα πρέπει να έχεις στο νου κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού (άρα στο live betting) είναι η περίπτωση ενός δυνατού άνεμου και το ποια ομάδα τον έχει κόντρα στο κάθε ημίχρονο. Αυτό δίνει ένα πλεονέκτημα στον αντίπαλο, ο οποίος αρκεί να διαθέτει αξιόλογους παίκτες στις πτέρυγες και καλούς επιθετικούς στο ψηλό παιχνίδι, προκειμένου να βρει το γκολ.

bet_tip_2.svg

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας περίπτωσης είναι ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους (1-1) το μακρινό 1999 με την μπάλα να παίζει «άσχημο παιχνίδι» στον Ελευθερόπουλο στο τέρμα της ισοφάρισης της ιταλικής ομάδας σε ένα βράδυ με πολύ αέρα...

Υψόμετρο: μια κατηγορία μόνο του

Μπορεί να μην επηρεάζεται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες, όμως δεν μπορούμε να μη σταθούμε και στο υψόμετρο, το οποίο αφορά την έλλειψη ατμοσφαιρικής πίεσης. Όσο μεγαλύτερο το υψόμετρο τόσο χαμηλότερη η σχετική πίεση. Αρκετοί αθλητές έχουν παραπονεθεί πως τους είναι (πολύ) δύσκολο να αγωνιστούν στα γήπεδα της Κολομβίας, της Χιλής ή της Βολιβίας.

Από την άλλη, οι ομάδες που αγωνίζονται εντός έδρας (όπως για παράδειγμα η Βολιβία), έχουν ένα έξτρα πλεονέκτημα. Μάλιστα οι αποδόσεις που προσφέρουν οι στοιχηματικές είναι προσαρμοσμένες σε αυτόν τον παράγοντα, με την πόλη Λα Παζ να αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα για τη Βολιβία. 

cta_box_bg
Προσφορά* χωρίς κατάθεση & VIP ταξίδι στον τελικό του Europa League! Αποκλειστικά στην bwin! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μύθοι γύρω από τις καιρικές συνθήκες

#1 Αναμετρήσεις με λίγα γκολ

Υπάρχει μια «φήμη» πως σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι κάτω από έντονη βροχή το πιθανότερο σενάριο είναι να έχουμε λίγα τέρματα. Αυτό δεν στέκει ως ένα σημείο. Σίγουρα το θέαμα περνάει σε δεύτερη μοίρα, όμως ένα βροχερό χορτάρι είναι γεμάτο κινδύνους για την ομάδα που βρίσκεται στην άμυνα. Ακόμη και οι πιο έμπειροι αμυντικοί δυσκολεύονται να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, υπό τον φόβο κάποιου μοιραίου λάθους.

#2 Αποφύγετε αναμετρήσεις σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Λάθος σκεπτικό. Όταν το ντέρμπι κορυφής στη Ρωσία ανάμεσα στη Σπαρτάκ Μόσχας και τη Ζενίτ θα διεξαχθεί με τη θερμοκρασία στους -2 βαθμούς Κελσίου, δεν σημαίνει πως οι παίκτες θα έχουν πρόβλημα επιδόσεων. Οι περισσότεροι γηγενείς είναι μαθημένοι σε ανάλογες καιρικές συνθήκες, οπότε αυτός ο παράγοντας δεν ισχύει. Κάτι ανάλογο ισχύει και με την πολύ ζέστη (άνω των 40 βαθμών Κελσίου) σε μια αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Αιγύπτου, του Κατάρ ή των Αραβικών Εμιράτων.

Για αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί με τις καιρικές συνθήκες. Τη σημερινή εποχή με τη ραγδαία εξάπλωση της τεχνολογίας, η κάθε πληροφορία για ένα παιχνίδι διαρρέει πολύ γρήγορα. Όπως αναζητάτε όλο το πρόσφατο ρεπορτάζ από ένα ματς και τα τελευταία νέα, έτσι θα πρέπει να σας ενδιαφέρει και ο παράγοντας «καιρικές συνθήκες». 

Κορυφαίες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Φτιάξτε Αγορά
Υπηρεσία Live Streaming*
Μερικό, Ολικό & Αυτόματο Cash Out*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Cash Out*
Φιλικό mobile site
Boost νίκης
Cash out* Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
GR
Cash Out*
VAR Cashback
Αποδόσεις κάτω του 2.00
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ