foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ57
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Τσεχίας 2023-24: Preview Fortuna Liga

Previews Πρωταθλημάτων | 18 Ιουλ 2023 14:50
A-TSEXIAS_AFIERWMA_foxbet.jpg

Τα Σάββατο 22/7 είναι η φετινή ημερομηνία έναρξης της 1ης κατηγορίας της Τσεχίας, της Fortuna Liga κατά το εμπορικότερο, στην οποία, όπως και πέρυσι, θα συμμετέχουν 16 ομάδες. Η προηγούμενη σεζόν ήταν παράσταση για δύο ρόλους, το ενδιαφέρον μονοπωλήθηκε στην κόντρα μεταξύ Σπάρτα Πράγας και Σλάβια Πράγας που διεκδίκησαν μέχρι τέλους τη λίγκα αλλά και το κύπελλο. Εν τέλει, το φινάλε βρήκε την Σπάρτα Πράγας πρωταθλήτρια μετά από 9 χρόνια και τη Σλάβια στη 2η θέση και κυπελλούχο. Τα άλλα δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια κατέκτησαν η περσινή πρωταθλήτρια Βικτόρια Πλζεν και η Μποέμιανς, με τις Σλοβάτσκο και Σίγμα Όλομουτς να συμπληρώνουν την πρώτη 6άδα.

Στα χαμηλότερα βαθμολογικά στρώματα, καλύτερη πορεία διέγραψε η Σλόβαν Λίμπερετς που πρώτευσε στο άτυπο μίνι πρωτάθλημα των μεσαίων ομάδων και κέρδισε το χρηματικό έπαθλο που θεσπίζει η διοργάνωση. Στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα η Μπρνο ήταν η μεγάλη χαμένη, αφού, παρότι ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι δύο ομάδων, ήταν εκείνη τελικά που κατέλαβε την τελευταία θέση στα πλέι άουτ και υποβιβάστηκε απευθείας, ενώ Παρντούμπιτσε και Ζλιν χρειάστηκαν τα μπαράζ για να διασώσουν τη θέση τους στη μεγάλη κατηγορία, επικρατώντας των διεκδικητριών από τη 2η κατηγορία της χώρας. Η Κάρβινα είναι η νέα παρουσία στο πρωτάθλημα.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Δεν υπάρχει διαφοροποίηση σε σχέση με πέρσι. Οι 16 ομάδες αγωνίζονται αρχικά στην κανονική περίοδο σε 2 γύρους 30 αγώνων. Με την ολοκλήρωσή τους χωρίζονται σε 3 διαφορετικά γκρουπ, στα οποία μεταφέρουν ατόφια τη βαθμολογία τους.

Στο 1ο γκρουπ, που λειτουργεί ως πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, συμμετέχουν οι 6 πρώτες της βαθμολογίας οι οποίες παίζουν μεταξύ τους μονούς αγώνες. Οι τρεις πρώτες της κανονικής περιόδου έχουν 3 ματς στην έδρα τους και 2 εκτός, ενώ οι άλλες τρεις το αντίστροφο. Με την ολοκλήρωση των 5 αγωνιστικών ο 1ος αναδεικνύεται πρωταθλητής και συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League, ο 2ος και ο 3ος συμμετέχουν στα προκριματικά του Conference Laague.

Λόγω της αύξησης των τσέχικων ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Ευρώπη το 2024-2025, οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-10 της κανονικής περιόδου δεν θα παίξουν φέτος για χρηματικό έπαθλο αλλά για τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Conference League. Η 7η αντιμετωπίζει τη 10η και η 8η την 9η σε διπλούς αγώνες. Οι νικήτριες παίζουν σε διπλό «τελικό».

Οι τελευταίες 6 ομάδες σχηματίζουν το γκρουπ των πλέι άουτ, το οποίο διεξάγεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο των πλει οφ πρωταθλητή, σε μονούς αγώνες. Ο τελευταίος υποβιβάζεται απευθείας, ενώ οι ομάδες στις θέσεις 14 και 15 δίνουν διπλούς αγώνες μπαράζ με την 3η και την 2η της β΄ κατηγορίας αντίστοιχα.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια:

  1. Βαθμοί στα μεταξύ τους
  2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους
  3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους
  4. Συνολική διαφορά τερμάτων
  5. Συνολικά καλύτερη επίθεση

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Σπ. Πράγας

2. Σλ. Πράγας

3. Σλοβάτσκο

4. Πλζεν

5. Χράντετς Κρ.

6. Μπάνικ Οστ.

7. Γιάμπλονετς

8. Μποέμιανς

9. Σλόβαν Λιμπ.

10. Μλάντα

11. Όλομουτς

12. Παρντούμπιτσε

13. Μπουντεγιόβιτσε

14. Καρβίνα

15. Τέπλιτσε

16. Ζλιν

 

 

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Σιτίλ (Ε) Σίγμα Όλομουτς

Σλάβια Πράγας

Ολατούνζι (Ε) Σλ. Λίμπερετς Σπάρτα Πράγας
Χάιντεντριχ (Α) Αταλάντα Χράνετς Κρ.
Μάτουσεκ (Μ) Σλάβια Πράγας Μποέμιανς
Βάλεμ (Μ)

Οντ Γκρ.

Σλάβια Πράγας

Τι παίζουμε

Νικητής διοργάνωσης: Σπάρτα Πράγας  2.15

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ

Ήταν πολλά τα 9 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα για την πολυνίκη του θεσμού, «έσπασε την κατάρα». Μεγάλη η συμβολή του Δανού προπονητή Μπρ. Πρίσκε, το κατέκτησε με την 1η, πήρε το 100% από ένα ρόστερ όχι μεγάλης αξίας. Αποκλείστηκε νωρίς στο Conference, κάτι που μάλλον τη βοήθησε σε φρεσκάδα. Ξεκίνησε άσχημα, έμεινε ανεπηρέαστη από τις μουρμούρες, δούλεψε πολύ στη διακοπή για το Μουντιάλ και έχτισε εντυπωσιακό σερί φορτώνοντας γκολ κάθε αντίπαλο. Συνέχισε έτσι και στα πλέι οφ, το πήρε μαθηματικά μια αγωνιστική πριν το τέλος.

Έδωσε το «κανόνι» της φορ Κβανκάρα (30 γκολ) στη Γκλάντμπαχ, τεράστια απώλεια, δεν έχει ξοδέψει αρκετά από τα 11 εκατ. ευρώ που έβαλε ταμείο. Πήρε πρόσφατα το Νιγηριανό φορ Ολατούνζι (18 γκολ) που έκανε σπουδαία χρονιά με τη Λίμπερετς και τον Σέρβο εξτρέμ της Τουλούζ Μπιρμάνσεβιτς, γύρισε πίσω αρκετούς δανεικούς, ενώ απέκτησε τον στράικερ Κούστα που ήταν πέρυσι δανεικός και άνηκε στη Λοκομοτίβ Μόσχας. Αναμένει την κλήρωση για τον 3ο προκριματικό του CHL για περαιτέρω ενίσχυση. Τρία δυνατά φιλικά, εντυπωσίασε με τη νίκη 6-0 κόντρα στην Άντερλεχτ. Δίνεται 2ο φαβορί για τον τίτλο με αποδόσεις λίγο πάνω από 2.00, αν προκριθεί σε ευρωπαϊκούς ομίλους θα είναι δύσκολα τα «δύο καρπούζια» στη μασχάλη.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ

Ξεκίνησε την περσινή χρονιά ως φαβορί, διεκδίκησε δύο τίτλους ως τέλους, πήρε το κύπελλο από τη Σπάρτα, έχασε τη λίγκα από τη μεγάλη της αντίπαλο την προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, τερματίζοντας . Δεν ήταν και για πέταμα ή χρονιά, είχε καλομάθει τους οπαδούς της όμως τη «χρυσή» 5ετία 2016-2021 με 4/5 πρωταθλήματα και φάνηκε ελαφρώς κατώτερη των προσδοκιών. Τα πολλά ευρωπαϊκά ματς σε προκριματικά και ομίλους της στοίχισαν 11 βαθμούς στο ξεκίνημα, οπότε έπειτα κυνηγούσε. Κάλυψε τη διαφορά, την άνοιξη όμως έβγαλε κούραση, μπήκε στα πλέι οφ με -2 που δε μπόρεσε να υπερκεράσει.

Συνεχίζει με τον προπονητή των επιτυχιών Τριπσόφσκι, μεταγραφικά είναι 3 οι πιο στοχευμένες κινήσεις, ο Βάλεμ, ταλαντούχος βασικότατος κεντρικός μέσος της νορβηγικής Οντ και δύο φορ από τη λίγκα, ο Νιγηριανός Τιανί της Οστράβα και ο Τσέχος διεθνής Σιτίλ της Σίγμα Όλομουτς, έκαστος από 12 γκολ πέρσι. Στον αντίποδα πούλησε το μεγαλύτερο αστέρι της στη Μπενφίκα, τον αριστερό μπακ Γιούρασεκ, ιλιγγιώδες το ποσό των 14 εκατ. ευρώ που γράφεται ότι αποκόμισε, αν ισχύει, για τα δεδομένα της. Ενώ τα πήγε καλά στα φιλικά με δυνατότερες ομάδες όπως η Μακάμπι Χάιφα, η Ράκοβ και η ΚΠΡ, προβλημάτισε στο τελευταίο με τη Δυναμό Δρέσδης, ο κόουτς είδε προβλήματα στον άξονα, ανακοίνωσε τέλος των ενισχύσεων, αλλά αρκετές αποδεσμεύσεις ακόμα. Αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί από το CHL, θα την βρει μπροστά του στον 3ο προκριματικό του Europa. Οι μπουκ τη δίνουν 1ο φαβορί για τον τίτλο, στη λογική της σταθερότητας όλα τα χρόνια.

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ

Παρέδωσε τα σκήπτρα σχεδόν αμαχητί η πρωταθλήτρια του 2022 Βικτόρια Πλζεν, στα πλέι οφ ήταν η μοναδική ομάδα που δεν είχε ρεαλιστικό στόχο, μένοντας στην 3η θέση, απείχε πολύ από τις δύο ομάδες της Πράγας, δεν απειλείτο το ευρωπαϊκό της εισιτήριο από τις υπόλοιπες της 6άδας. Θα έχει να θυμάται τη χρονιά κυρίως για το επίτευγμα της εισόδου στους ομίλους του CHL που γέμισε τα ταμεία της, εκεί βέβαια έγινε έρμαιο στα μεγαθήρια που αντιμετώπισε και τα συνεχόμενα ματς συνετέλεσαν στο ανοιξιάτικο ολικό κλατάρισμά της στη λίγκα.

Κομβικές αλλαγές το καλοκαίρι, άλλαξε ιδιοκτησία, με τον Ελβετό Ντέλενμπαχ, ιδιοκτήτη αυστριακών ομάδων, να αγοράζει τις μετοχές της, αφήνοντας τον προκάτοχό του Σάντεκ ως εκτελεστικό πρόεδρο. Η φιλοσοφία του σταθερότητα και όχι αλόγιστα ποσά, μουδιασμένοι οι οπαδοί. Άλλαξε και προπονητή, στη θέση του Μπίλεκ ανέλαβε ο έμπειρος Κούμπεκ, με παρελθόν στη λίγκα, αλλά και στην ίδια την Πλζεν. Φτωχές μεταγραφικές κινήσεις ως τώρα, έδωσε λεφτά μόνο στη νεοφώτιστη Κάρβινα για να αγοράσει τον επιθετικό της Ντουροσίμι, ηχηρότερες οι αποχωρήσεις του μπακ Χιμπς και του στόπερ Κάσερ, καθώς και του αριστερού διεθνούς χαφ Πιλάρ. Δεν τα’ χει πάει άσχημα στα δυνατά φιλικά, ξεκινά στις 27/7 και στο Conference με τη Ντρίτα Κοσόβου. Οι εταιρείες τη δίνουν μακρινό αουτσάιντερ για τίτλο με 8.50, όχι άδικα.

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ

 Έκανε πολύ καλό φίνις τους δύο τελευταίους μήνες της κανονικής περιόδου. Παρά τα αρνητικά της αποτελέσματα στα πλέι οφ, το ίδιο συνέβη και με τους διώκτες της, οπότε της έφτασε μια νίκη επί της αδιάφορης Πλζεν για να σφραγίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, να τερματίσει 4η και να κλείσει τη χρονιά ονειρικά, πόσο μάλλον όταν την προηγούμενη ήταν στο γκρουπ υποβιβασμού. Στα πέναλτι έχασε και την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου.

Συνεχίζει με τον Βέσελι στον πάγκο, σημαντικές προσθήκες ο μπακ Χιμπς της Πλζεν και ο επιτελικός διεθνής Μάτουσεκ από τη Σλάβια, με την οποία έχει συχνό πάρε-δώσε. Στα πιο δυνατά φιλικά προετοιμασίας κέρδισε την κροατική Όσιγιεκ και την Παρτιζάν Βελιγραδίου, αποδίδοντας το ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει ο προπονητής της, με γρήγορες ανακτήσεις και επιθετικό πλάτος. Συμμετέχει στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference, έχει δύσκολο έργο με τη νορβηγική Μπόντο Γκλιμτ.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΛΟΒΑΤΣΚΟ

Ανάμεικτα τα συναισθήματα για την περσινή χρονιά της. Η είσοδος σε όμιλο του Conference League και οι αξιοπρεπέστατες εμφανίσεις της απέναντι σε ανώτερους και πολύ εμπειρότερους συλλόγους θα είναι ένα παράσημο στην ιστορία της. Επιτυχία όμως που δε θα μπορέσει να δοκιμάσει να επαναλάβει φέτος, αφού έμεινε εκτός Ευρώπης. Ενώ με το που ολοκλήρωσε στο Conference αφοσιώθηκε στη λίγκα και κάλυψε χαμένο έδαφος, στα πλέι οφ έφερε συνεχόμενες ισοπαλίες, δεν έκανε έστω μία νίκη, που όπως αποδείχτηκε θα της αρκούσε για να πάρει τη θέση της Μποέμιανς, τερματίζοντας 5η.

Ο προπονητής Σβέντικ της έχει δώσει υπόσταση και το πιστώνεται, ζήτησε από τη διοίκηση 4-5 νέους παίκτες, θα ικανοποιηθεί όπως όλα δείχνουν, καλύπτονται τα πιο χτυπητά κενά. Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Σπάρτα Χέκα ήρθε προς αντικατάσταση του αποχωρήσαντος βασικού Ενγκουγιέν, ο φορ Σισίλια από το Κουρακάο, με ολλανδικό παρελθόν και ο μέσος Βαλέντα από τη Σλάβια είναι οι τελευταίες προσθήκες, ανοικτό παράθυρο για άλλες δύο ως τέσσερις από τον τεχνικό διευθυντή. Στοχεύει ξεκάθαρα τουλάχιστον για την επιστροφή στην 4άδα, «κρυφοκοιτά» και λίγο ψηλότερα.

ΣΙΓΜΑ ΟΛΟΜΟΥΤΣ

Όταν στην αρχή της σεζόν είχε 7 βαθμούς σε 8 ματς ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της δεν θα περίμενε τη μετέπειτα πορεία της. Θωράκισε καλύτερα την άμυνα και μετατράπηκε σε παραγωγική μηχανή γκολ, έχτισε αρκετά δυνατά σερί, οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές στην κανονική περίοδο της στοίχισαν, αφού στα πλει οφ είχε την τρίτη καλύτερη συγκομιδή βαθμών, μετά τις 2 διεκδικήτριες του τίτλου, μένοντας στην 6η θέση.

Συνεχίζει με τον Ζίλεκ στον πάγκο, έχει σοβαρές απώλειες στον άξονα, ο Αφρικανός στόπερ Πουλόλο πήγε στη Μλάντα, αποχώρησαν και οι αμυντικοί χαφ Γκρέσακ και Βάνεσεκ, περισσότερο, όμως, θα της λείψει ο βασικός φορ Σιτίλ και τα 15 γκολ του, που έκανε το άλμα για τη Σλάβια Πράγας. Αμφίβολο αν ο επιθετικός της Σπάρτα Γιούλις, που ήρθε χωρίς συμμετοχές, μπορεί να συνεισφέρει στην κάλυψη του κενού του. Νικηφόρα όλα τα φιλικά της, κράτησε το μηδέν μόνο με πιο αδύναμους.

ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ

Έμεινε νωρίς εκτός στόχων η Σλόβαν και περιορίστηκε στην ανάδειξή της ως νικήτρια της 7ης θέσης με το χρηματικό έπαθλο. Το διάστημα μετά τη διακοπή του Μουντιάλ ήταν καταδικαστικό, προδόθηκε από την αμυντική της λειτουργία και έβλεπε σιγά σιγά την 6άδα να ξεμακραίνει, το τελικό ντεμαράζ που έκανε, απελευθερωμένη από άγχος, δεν της έφτασε για παραπάνω.

Παρέμεινε στη θέση του ο κόουτς Κόζελ, πειραματίζεται αρκετά στα φιλικά προετοιμασίας κυρίως στην επιθετική ανάπτυξη. Πούλησε 2 επιθετικούς της, τον βασικό και 1ο σκόρερ της Ολατούνζι στη Σπάρτα και τον Βόσνιο Ρόντιτς στη Βίτζεβ Λοτζ, δυσαναπλήρωτα τα κενά, έκλεισε την καριέρα του ο γνωστός διεθνής μπακ Γκεμπρέ Σελασιέ. Φαίνεται να εκκινεί με χαηλότερο ταβάνι από το περσινό.

ΧΡΑΝΤΕΤΣ ΚΡΑΛΟΒΕ

Της στοίχισε πάρα πολύ ότι έπαιζε τους εντός έδρας αγώνες σε άλλο γήπεδο, δεν είναι τυχαίο ότι ήταν η 2η χειρότερη ομάδα εντός «έδρας», την ώρα που στα εκτός ήταν στις 6 καλύτερες. Έστω και έτσι κατάφερε να φτάσει στον τελικό της 7ης θέσης, έχοντας αλλάξει και προπονητή στα μέσα Απριλίου, με τον Κούμπεκ να αποχωρεί (πλέον στη Βικτόρια Πλζεν) και να συνεχίζει με υπηρεσιακό τον βοηθό του.

Τα καλύτερα νέα της ιστορίας της είναι ότι το πολυπόθητο νέο γήπεδο είναι πλέον έτοιμο, ένα μικρό «στολίδι» 9.300 θέσεων με σύγχρονο εξοπλισμό και ανέσεις που χρηματοδοτήθηκε από τον δήμο. Η πόλη είναι σε θετικό αναβρασμό, η προπώληση εισιτηρίων αυξάνεται διαρκώς. Ο νέος κόουτς Γ. Βέμπερ είναι ικανοποιημένος από τα φιλικά, ενώ και το υλικό του ενισχύθηκε σημαντικά με ποιοτικές μονάδες όπως ο στόπερ Χάιντενριχ από Αταλάντα, οι μέσοι Πιλάρ και Κρέτσι από Πλζεν και Σπάρτα αντίστοιχα και ο φορ Σασίνκα της Οστράβα, που ήρθε ως αντάλλαγμα για την πώληση του βασικού επιθετικού της Κουμπάλα. Υπάρχει πίστη στην ομάδα για το μομέντουμ, σε αντίθεση με τους μπουκ.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΜΛΑΝΤΑ ΜΠΟΛΕΣΛΑΒ

Σταθερή η πορεία της Μλάντα τις δύο τελευταίες χρονιές, δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο παραμονής στην κατηγορία, από την άλλη βέβαια δεν κάνει και βήμα μπροστά, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στην 6άδα. Ενώ πριν τη μεγάλη διακοπή έδειχνε σε καλή κατάσταση, λίγο μετά την επανέναρξη άρχισε να ξεχνά τι σημαίνει νίκη, κάνοντας μόλις τρεις από το Φεβρουάριο ως το Μάιο. Συμμετείχε στα πλέι οφ για την 7η θέση, μένοντας εκτός στα ημιτελικά. 

Με το δίδυμο Κούλιτς-Χόχτιφ στο τιμόνι της θα συνεχίσει και φέτος. Αποκάλυψη ο αριστερός εξτρέμ Κουσέι που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τις μικρές εθνικές και προκάλεσε ενδιαφέρον σκάουτερς, προς το παρόν παραμένει. Επέστρεψε για λογαριασμό της στη λίγκα ο καλός φορ Πούλκραμπ, ύστερα από σύντομο πέρασμα στη Γερμανία, σημαντικές προσθήκες στην άμυνα ο κίπερ της Γκιμαράες Τρμαλ και ο μπακ της Παρντούμπιτσε Κόστκα. Οι στοιχηματικές τη βλέπουν για ψηλότερα φέτος.

ΤΣΕΣΚΕ ΜΠΟΥΝΤΕΓΙΟΒΙΤΣΕ

Εντελώς οριακά δεν έμπλεξε και πέρσι σε μάχες παραμονής, ευνοήθηκε από τριπλή ισοβαθμία και ήταν η ομάδα που έκλεισε τη 10άδα. Η αλλαγή προπονητή στη διακοπή ήταν προδιαγεγραμμένη, λόγω του κακού ξεκινήματος, δεν υπήρξαν μεγάλες διαφορές στον τρόπο παιχνιδιού, στη φετινή προετοιμασία ο Νικλ είχε το χρόνο να «χτίσει» το δικό του project.

Βοηθήθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό από τη διοίκηση, ποδοσφαιριστές όπως ο φορ της Βίσλα Κρακοβίας Όντρασεκ, ο μπακ Τρούμερ από το αυστριακό πρωτάθλημα και ο μεσοεπιθετικός Σούσαν θα προσφέρουν άμεσα, υποσχόμενος ο αμυντικός χαφ Νικλ από τη 2η ομάδα της Σλάβια. Στον αντίποδα έχασε τον κεντρικό μέσο Πένερ που πήγε στη Λίμπερετς, θα λείψει και ο Βόσνιος μπακ Κόλιτς. Στα φιλικά δεν έφερε καλά αποτελέσματα, στο τελευταίο με την Ούιπεστ έχασε 1-4, υπάρχει ψυχραιμία για να μη χαλάσει το καλό κλίμα της προετοιμασίας.

ΓΙΑΜΠΛΟΝΕΤΣ

Άλλη μια πολύ κακή χρονιά για τη Γιάμπλονετς που δε λέει να «σηκώσει κεφάλι». Μπορεί να βελτίωσε αρκετά τις επιθετικές της επιδόσεις σε σχέση με το 21-22, αλλά είχε την 3η χειρότερη άμυνα της κανονικής περιόδου και έχασε πολλά ματς στα τελευταία λεπτά. Σε συνδυασμό με ένα κακό φίνις, κατέληξε να παίζει για τη σωτηρία, τερματίζοντας στην 13η θέση.

Για ακόμα ένα καλοκαίρι ξεκινά με νέο προπονητή στον πάγκο, αυτή τη φορά τον Ραντοσλάβ Λάταλ, θιασώτη ενός πιο ορθολογικού ποδοσφαίρου. Κινήθηκε αρκετά στο μεταγραφικό τοπίο, οι βασικότερες προσθήκες αφορούν στα χαφ και την άμυνα, ξεχωρίζει η περίπτωση του διεθνούς Γεωργιανού μέσου Τσαντουρισβίλι από τη Ζλιν, έψαξε αρκετά και στη 2η κατηγορία, απ’ όπου πήρε τα δύο μπακ Σλάβικ και Σούσεκ και τον στόπερ Τεσιγιάκι. Οι μπουκ, επηρεασμένοι μάλλον από τη σοβαρότητα που έβγαλε στα φιλικά, την τοποθετούν γύρω στο 6-7 της κατάταξης.

ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ

Να πάει και να μην ξανάρθει η περσινή χρονιά λένε στην Οστράβα, που όχι μόνο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες για 2η σερί είσοδο στα πλέι οφ, αλλά βρέθηκε στο γκρουπ υποβιβασμού, στο οποίο τουλάχιστον «καθάρισε» σχετικά γρήγορα. Ο προπονητής Χάπαλ που ήρθε στο περσινό δεύτερο μισό συνεχίζει, με πίεση όμως πλέον από διοίκηση και οπαδούς για γρήγορα αποτελέσματα.

Ήταν φανερό ότι θα γίνουν πολλές αλλαγές το καλοκαίρι και επιβεβαιώνεται, είναι η ομάδα με τις περσότερες αφίξεις και αναχωρήσεις παικτών. Ο φορ Κουμπάλα που άφησε τη Χράντετς, ο Γκανέζος αριστερός μπακ της Σέριφ Κπόζο και ο πορτιέρε της Σλάβια Μάρκοβιτς είναι επιλογές πρώτης γραμμής. Πωλήθηκε στη Σλάβια ο καλός Νιγηριανός φορ Τιαμί, έμεινε ελεύθερος ο μεσοεπιθετικός Μπουντίνσκι. Πήγε καλά στα φιλικά, από τη μέση και μπροστά υπάρχουν επιλογές για πολλούς σχηματισμούς, στα τελευταία ο Χάπαλ έδωσε βάρος στην αμυντική αλληλοκάλυψη.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΤΕΠΛΙΤΣΕ

Αποστολή εξετελέσθη για την Τέπλιτσε, δεν είχε να προσβλέπει σε τίποτα παραπάνω από την παραμονή, την οποία πέτυχε και λίγο πιο άνετα στα πλέι άουτ, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Κομβικός συντελεστής σε αυτό ο προπονητής Φρτάλα, που την ανέλαβε το Μάρτιο, τη συμμάζεψε πολύ αμυντικά και είχε ξεκάθαρες σκέψεις στη διαχείριση κάθε παιχνιδιού, γνωρίζοντας τις περιορισμένες δυνατότητες του ρόστερ.

Λέγοντας για ρόστερ, θα της λείψει πολύ ο σέντερ φορ Ζακ που πήγε ως ελεύθερος στη Ζλιν, αλλά και ο μέσος Κόνταντ που πήγε στη Μλάντα. Επένδυσε πολύ στον μεσοεπιθετικό της πρωταθλήτριας Σπάρτα Χαβέλκα, πρόσθεσε στην άμυνα τον ταλαντούχο μπακ από το σέρβικο πρωτάθλημα Κρισμάνοβιτς.

ΠΑΡΝΤΟΥΜΠΙΤΣΕ

Μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ φαινόταν απίθανο να αποφύγει τον υποβιβασμό. Το έσωσε λίγο στην επανέναρξη, έκανε καλό σερί αποτελεσμάτων που της έδωσε πίστη ότι μπορεί να γυρίσει την κατάσταση. Τελικά, στα πλέι άουτ, ενώ ξεκίνησε 3 βαθμούς πίσω από τη Μπρνο, κατάφερε να την προσπεράσει μαζεύοντας 9 βαθμούς και νικώντας τη στην έδρα της. Πήρε «με το σπαθί της» τη 14η θέση και στα μπαράζ επικράτησε της Πρίμπραμ από τη 2η κατηγορία.

Η παρουσία του Κόβατς στον πάγκο τη βοηθά να είναι επιλογή νέων ποδοσφαιριστών που γνωρίζουν ότι του αρέσει να αναδεικνύει παίκτες. Έτσι ήρθε ο επιτελικός Νταρμοβζάλ και ο φορ Κρόμποτ της Μλάντα, ο εξτρέμ Πατράκ της Σπάρτα, αλλά και ο εμπειρότερος μπακ Σούρζυν της Γιάμπλονετς. Η πώληση του κεντρικού μέσου Γιάνοσεκ στη Μπρέντα θα κοστίσει, αλλά με τα χρήματα της μεταγραφής ο Κόβατς θα αποκτήσει 1-2 στόπερ, για τα οποία φωνάζει από νωρίς.

ΖΛΙΝ

Συντελέστηκε ένα μικρό θαύμα για να μείνει στην κατηγορία, για το οποίο όμως έκανε, έστω και αργά, ό,τι μπορούσε. Μπήκε στα πλέι άουτ στο -5 από τη Μπρνο. Όσο εκείνη έχανε σωρηδόν βαθμούς, η Ζλιν μάζεψε επτά, έτσι το τελευταίο ματς στην έδρα της Mπρνο έγινε θρίλερ. Χρειαζόταν μη ήττα, το τελικό 0-0 πανηγυρίστηκε σαν τίτλος, πέρασε εκείνη στα μπαράζ όπου κράτησε τη Βίσκοφ στο μηδέν στα 2 ματς, το γκολ στην έδρα της έφτασε για να είναι και φέτος στη Fortuna Liga.

Ο κόουτς Βρμπο που συνεχίζει, είδε τον Τσατουρισβίλι (Μ) να πηγαίνει στη Γιάμπλονετς και τον καλό χαφ Χρούμπι να αναχωρεί για τη Μποέμιανς, αυτό όμως που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η αντικατάσταση του σέντερ φορ Κόζακ. Ο Σενεγαλέζος Εντιαγιέ που αποκτήθηκε δείχνει ως τώρα περισσότερο 2ος επιθετικός, καλή προσθήκη ο δεξιός χαφ Ρέιτερ της Οστράβα

ΚΑΡΒΙΝΑ

Η πρωταθλήτρια της 2ης κατηγορίας Κάρβινα είναι η μία και μοναδική αλλαγή στη σύνθεση της Fortuna Liga, κατέλαβε τη θέση της Μπρνο που υποβιβάστηκε απευθείας. Παρ’ ότι μέχρι τη χειμωνιάτικη διακοπή είχε αρκετές βαθμολογικές απώλειες, την άνοιξη πήγε «τρένο» και κράτησε τη διαφορά από τη 2η Βίσκοφ ως το τέλος.

Ο κόουτς Χέτζουσεκ ξεκίνησε την προετοιμασία χωρίς μεταγραφές, αφού είχε συγκεκριμένες απαιτήσεις για παίκτες με ύψος και ταχύτητα. Στην πορεία έφτασαν ενισχύσεις, όπως οι μέσοι Μπουντίνσκι και Μπούχατς από την Οστράβα, ο σέντερ φορ Ντολεζάλ από την πολωνική Ζάγκλεμπιε με γεμάτο βιογραφικό στην κατηγορία και ο μπακ Κούρμα από την Σπάρτακ Τρναβα. «Κρέμασε τα παπούτσια» ο ομογενής σκόρερ Μ. Παπαδόπουλος, ο Νιγηριανός βασικός φορ Ντουροσίμι πωλήθηκε στην Πλζεν με μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της ομάδας.

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση