foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ46
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ιαπωνία, J1 League: Preview 2021

Previews Πρωταθλημάτων | 24 Φεβ 2021 21:58
Ιαπωνία-J1-League-Preview-2021.jpg

Σέντρα την Παρασκευή σε ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα του κόσμου, την A' Ιαπωνίας. Εκεί που δεν υπάρχει παρασκήνιο και γίνονται αρκετά διαιτητικά λάθη, παρά την τεχνολογία του VAR. Θεωρούνται όμως ανθρώπινα και δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες από καμία ομάδα. Η περσινή πρωταθλήτρια Καβασάκι δείχνει να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για να διατηρήσει τα κεκτημένα, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις είναι ανοιχτές. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας που μαστίζει τη χώρα δεν γινόταν να αφήσει ανεπηρέαστους τους συλλόγους. Υπήρξαν κρούσματα σε ποδοσφαιριστές, ενώ η προετοιμασία κύλησε κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα.

Σύστημα διεξαγωγής

Οι 20 ομάδες που στελεχώνουν την κατηγορία θα αναμετρηθούν σε 38 αγωνιστικές, με τις τέσσερις τελευταίες να υποβιβάζονται αυτομάτως. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη τριάδα μαζί με την Κυπελλούχο παίρνουν τα εισιτήρια για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρωταθλητής θα συμμετάσχει στο ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Καβασάκι 2. Γκάμπα Οσάκα 3. Κασίμα 4. Βίσελ Κόμπε
5. Γιοκοχάμα Μαρίνος 6. Τόκυο 7. Κασίβα 8. Χιροσίμα
9. Τσερέζο Οσάκα 10. Ουράβα 11. Ναγκόγια 12. Σαπόρο
13. Όιτα 14. Σιμίζου 15. Φουκουόκα 16. Γιοκοχάμα
17. Τόσου 18. Τοκουσίμα 19. Σόναν 20. Σεντάι

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Λίνκολν Επιθετικός Φλαμένγκο Βίσελ Κόμπε
Πιτούκα Μέσος Σάντος Κασίμα
Ιβίνι Αμυντικός Ελεύθερος Τόκυο
Γκόντα Τερματοφύλακας Πορτιμονένσε Σιμίζου
Τιάγκο Επιθετικός Σάντα Κλάρα Σιμίζου
Λ. Περέιρα Επιθετικός Χιροσίμα Γκάμπα Οσάκα
Τάγκαρτ Επιθετικός Σουγόν Τσερέζο Οσάκα
Τζ. Σάντος Επιθετικός Γιοκοχάμα Μαρ. Χιροσίμα
Μπρούνο Μέντες Επιθετικός Τσερέζο Οσάκα Φουκουόκα
Κακά Αμυντικός Κρουζέιρο Τοκουσίμα

Οι ομάδες της Interwetten J1 League

Καβασάκι

Τι έκανε πέρυσι: Σε γενικές γραμμές έπαιξε «διαστημικό» σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. Το παράδοξο είναι ότι δεν σταμάτησε να βγάζει ενέργεια, παρότι η σεζόν ξεκίνησε ουσιαστικά τον Ιούλιο και έδωσε πάνω σαράντα παιχνίδια μέσα σε διάστημα 5,5 μηνών. Η πρώτη θέση ήρθε δικαίως, ενώ αν μένει κάποιο μελανό σημείο είναι ότι δεν κατάφερε να κάνει το «τρεμπλ» γνωρίζοντας οδυνηρό εντός έδρας αποκλεισμό στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ από την Τόκυο. Ευνοήθηκε και από το γεγονός ότι δεν είχε υποχρεώσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Προπονητής: Η διοίκηση είχε στηρίξει τον Τορού Ονίκι μετά την προηγούμενη απογοητευτική σεζόν με την τέταρτη θέση και δικαιώθηκε. Ο 46χρόνος τεχνικός οδήγησε στον σύλλογο στο 3ο του πρωτάθλημα την τελευταία τετραετία και δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώνει ότι θέλει ακόμα περισσότερα τρόπαια.

Έδρα: Τοdoroki Stadium (26.232)

Μεταγραφές: Στην ουσία δεν άλλαξε τίποτα στο ρόστερ. Μοναδική απώλεια ο μέσος Μορίτα (32/1), που προτίμησε να κυνηγήσει το όνειρο του στην Πορτιμονένσε. Ο εξτρέμ Σάιτο (25/1) αποτελούσε καλή ρεζέρβα, αλλά έφυγε για τη Ναγκόγια. Από τις αφίξεις ξεχωρίζουν ο Βραζιλιάνος μέσος Σμιντ (24/1 πέρυσι με Ναγκόγια) και ο εξτρέμ Κοζούκα (8/1, 1 ασίστ πέρυσι με Όιτα).

Προετοιμασία: Κέρδισε όλα τα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε με σημαντικότερη τη νίκη απέναντι στη Σαπόρο και έδειξε να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Στο Σούπερ Καπ το περασμένο Σάββατο έβγαλε αδυναμίες στην άμυνα, αλλά επιθετικά φάνηκε ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Εκτίμηση: Θεωρούμε ότι και φέτος είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού τίτλου. Η σεζόν ξεκίνησε ιδανικά με ακόμα ένα τρόπαιο και το μόνο που χρειάζεται είναι να βελτιωθεί στην άμυνα. Μένει να φανεί το πόσο μακριά θα φτάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Γκάμπα Οσάκα

Τι έκανε πέρυσι: Για τα δεδομένα της πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία με την κατάληψη της δεύτερης θέσης και η σεζόν κρίνεται επιτυχημένη. Ήταν η καλύτερη επίδοση της τελευταίας πενταετίας, αλλά το εμπόδιο της Καβασάκι αποδείχτηκε ανυπέρβλητο για να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω. Στον τελικό του Κυπέλλου παρουσιάστηκε μία ταχύτητα πιο κάτω από τους πρωταθλητές χάνοντας πανεύκολα 1-0.

Προπονητής: Ο Τσουνεγιάσου Μιγιαμότο είναι ο άνθρωπος που πιστώνεται τις τελευταίες επιτυχίες. Έκανε πολύ καλή δουλειά και έχοντας βγει από τις ακαδημίες του συλλόγου γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Φέτος καλείται να δουλέψει ακόμα περισσότερο, καθώς έχει σαν στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έδρα: Panasonic Stadium Suita (39.694)

Μεταγραφές: Ξεκάθαρα ανέβηκε επίπεδο με τις κινήσεις που έκανε. Ξεχωρίζουν ο διεθνής Νοτιοκορεάτης μέσος Τζου Σε –Τζογνκ, ο οποίος θα αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι. Στην επίθεση περιμένει να κάνει τη διαφορά ο φορ Λεάντρο Περέιρα (26/15, 4 ασίστ πέρυσι με Χιροσίμα), ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο άλλοτε περιζήτητος φορ της Ασίας Τιάγκο Άλβες (13/3 πέρυσι με Τόσου). Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του άλλοτε σούπερ ταλαντούχου Βραζιλιάνου εξτρέμ της Άρσεναλ, Ουέλινγκτον, αλλά κολλάει στις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα λόγω της πανδημίας.

Προετοιμασία: Δεν μπορούν να βγουν σοβαρά συμπεράσματα από τα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε, καθώς όλα ήταν με ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών παίζοντας αρκετά 45λέπτα. Στο σοβαρό τεστ που έδωσε στο Σούπερ Καπ δεν ήταν καλύτερη από την Καβασάκι, αλλά αν κρατάει κάτι είναι ότι επέστρεψε ενώ ήταν πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά.

Εκτίμηση: Περιμένουμε να φανεί και φέτος το ίδιο ανταγωνιστική. Ενισχύθηκε με εξαιρετικές κινήσεις για τα δεδομένα της κατηγορίας, όμως ακόμα δεν μπορεί να κοντράρει την Καβασάκι. Βλέπουμε πάντως να έχει προβάδισμα για τη δεύτερη θέση. Είναι ένα θέμα ότι θα έχει να διαχειριστεί και τα διαδοχικά ματς από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ναγκόγια

Τι έκανε πέρυσι: Επέστρεψε στο προσκήνιο η πρωταθλήτρια του 2010 δίνοντας απαντήσεις. Ήταν σταθερά καλή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και δικαίως τερμάτισε στην 3η θέση εξασφαλίζοντας ένα απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Βασίστηκε κυρίως στο «σπίτι» της για να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει, αν και στις τελευταίες αγωνιστικές έδειξε τάσεις «αυτοχειρίας».

Προπονητής: Ο Ιταλός Μάσιμο Φικαντέντι ανέλαβε τον σύλλογο πριν δύο χρόνια στην επάνοδο του στη μεγάλη κατηγορία. Νωρίτερα είχε δώσει θετικά δείγματα δουλειάς στον πάγκο της Τόσου και η παρουσία του δείχνει ότι θα υπάρχει και φέτος η ανάλογη σοβαρότητα στα «δελφίνια».

Έδρα: Toyota Stadium (45.000)

Μεταγραφές: Ουσιαστικά δεν έχασε κανένα βασικό γρανάζι. Δεν υπήρχε και λόγος για κάτι τέτοιο άλλωστε, ενώ ο Βραζιλιάνος μέσος Σμιντ (25/1 πέρυσι) που αποχώρησε δεν χωρούσε στο σύστημα του Φικαντέντι. Πολύ καλή προσθήκη ο εξτρέμ Σάιτο (25/1 πέρυσι με Καβασάκι), που θα βοηθήσει σε μία θέση που «πονούσε» πέρυσι. Το βάρος θα κληθεί να σηκώσει και πάλι ο Αυστραλός κίπερ Μίτσελ Λάνγκερακ, ο οποίος προέρχεται από σπουδαία σεζόν.

Προετοιμασία: Έδωσε φιλικά προετοιμασίας με ομάδες χαμηλότερου επίπεδου και αναμενόμενα κέρδισε σε όλα. Σε ένα από αυτά κέρδισε 4-1 την Κιτακάτσου σε αγώνα διάρκειας τριών 45λέπτων. Ο Φικαντέντι πάντως δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα των παικτών του.

Εκτίμηση: Θα δούμε την ομάδα της περσινής σεζόν, η οποία θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να μην επιτρέπει πολλές φάσεις μπροστά από τα καρέ της. Θα είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβει αντίστοιχη πορεία, καθώς οι γηγενείς δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Τσερέζο Οσάκα

Τι έκανε πέρυσι: Μέχρι και τα 2/3 του πρωταθλήματος έδειχνε ως το πρώτο φαβορί για να τερματίσει πίσω από την Καβασάκι. Στο τελευταίο κομμάτι όμως ξέμεινε από δυνάμεις και παραλίγο να μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά σώθηκε από το γεγονός ότι βρέθηκαν στον τελικό Καβασάκι και Γκάμπα Οσάκα. Σε γενικές γραμμές το πρόσημο ήταν θετικό βάσει των δυνατοτήτων της.

Προπονητής: Ο Άνχελ Λοτίνα «πλήρωσε» το γεγονός ότι έπαιζε συντηρητικό ποδόσφαιρο. Έκανε εξαιρετική δουλειά τις προηγούμενες χρονιές, αλλά η διοίκηση προτίμησε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του. Στη θέση του ανέλαβε ο Βραζιλιάνος Λέβιρ Κούλπι, ο οποίος επιστρέφει για τέταρτη φορά στον σύλλογο χωρίς να έχει κατακτήσει τίποτα στο παρελθόν και παίζει φουλ επίθεση. Μία επιλογή που θα φανεί με τον καιρό αν θα πετύχει.

Έδρα: Yanmar Stadium (47.853)

Μεταγραφές: Μεταγραφικά έγινε μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ. Σημαντικότερες ήταν οι αποχωρήσεις του στόπερ Τζόντζιτς (34/2), του αμυντικού Κιμότο (28/0), του φορ Μέντες (26/9) και του χαφ Ντεσαμπάτο (26/0). Από αυτούς που ήρθαν ξεχωρίζουν ο διεθνής Αυστραλός επιθετικός Τάγκαρτ (18/5 με Σουγόν πέρυσι στη Νότιος Κορέα) και ο Βραζιλιάνος στόπερ Ντάνκλερ (21/3 πέρυσι με Κόμπε).

Προετοιμασία: Έδωσε φιλικά προπονητικού χαρακτήρα και δεν μπορούν να βγουν σοβαρά συμπεράσματα, αλλά φάνηκε ότι θα κάνει ροντέο όλα τα παιχνίδια της. Στα δύο σημαντικότερα κέρδισε 2-1 τη νεοφώτιστη Τοκουσίμα και αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με τη Ζέλβια, που αγωνίζεται μία κατηγορία πιο κάτω.

Εκτίμηση: Θεωρούμε λανθασμένη την κίνηση με την αντικατάσταση του Λοτίνα από τον Κούλπι, ο οποίος μπήκε στα 68 και είναι άγνωστο αν έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του ποδοσφαίρου. Θέλει να παίξει φουλ επίθεση εν αντιθέσει με τον προκάτοχο του, αλλά το ρόστερ δεν… λέει και πολλά. Παράλληλα θα έχει να διαχειριστεί τις υποχρεώσεις για το Τσάμπιονς και δεν βλέπουμε με τίποτα να επαναλαμβάνει την περσινή πορεία.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Κασίμα

Τι έκανε πέρυσι: Αποτυχημένη θεωρείται η περσινή σεζόν για τα «ελάφια» με την 5η θέση. Στην ουσία «πλήρωσε» το γεγονός ότι είχε νέο προπονητή τον Βραζιλιάνο Κάρλος Ζάγκο και άργησε να βρει ρυθμό. Στο τέλος είχε την ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στις καθυστερήσεις του «τελικού» με την Τσερέζο Οσάκα το δοκάρι δεν της έκανε τη χάρη. Η πρωταθλήτρια Ασίας του 2018 στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση γνώρισε ντροπιαστικό αποκλεισμό στα προκριματικά από τη Μέλμπουρν Βίκτορι (0-1 εντός).

Προπονητής: Παραμένει στον πάγκο ο Κάρλος Ζάγκο, ο οποίος μετά το τραγικό ξεκίνημα φάνηκε ότι κάνει πολύ καλή δουλειά. Με τον καιρό παρουσίασε ένα σύνολο που έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο και έδωσε πολλές ευκαιρίες σε αρκετούς νεαρούς παίκτες.

Έδρα: Kashima Soccer Stadium (40.728)

Μεταγραφές: Θεωρείται εξαιρετική κίνηση η απόκτηση του μέσου Πιτούκα (123/6) από τη Σάντος, ο οποίος ξεκάθαρα την ανεβάζει επίπεδο. Περιμένει πολλά και από τον Βραζιλιάνο επιθετικό Κάικε (24/4 πέρυσι με Κρουζέιρο, που έμεινε ελεύθερος από την Αλ Σαμπάμπ της Σαουδικής Αραβίας. Θεωρείται μεγάλη επιτυχία και η παραμονή του «κανονιέρη» Εβεράλντο (33/18), που είχε αρκετές προτάσεις από ομάδες της Κίνας.

Προετοιμασία: Στο σημαντικότερο φιλικό που έδωσε αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Όιτα σε αγώνα διάρκειας τριών 45λέπτων. Στο τελευταίο τεστ πριν από λίγες μέρες έπαιξε με βασική ενδεκάδα και κέρδισε 2-1 τη Μίτο, που αγωνίζεται μία κατηγορία πιο κάτω.

Εκτίμηση: Περιμένουμε να πάει καλύτερα από ότι την περσινή σεζόν και να παλέψει όσο μπορεί για την κατάκτηση του τίτλου. Έκανε εξαιρετικές κινήσεις και παράλληλα δεν έχασε κάποιον βασικό παίκτη, ενώ υπάρχει σταθερότητα στον πάγκο.

Τόκυο

Τι έκανε πέρυσι: Μέχρι και τα 3/5 του πρωταθλήματος ήταν μέσα στη μάχη για τη δεύτερη θέση, αλλά κάπου εκεί ξεκίνησε ο αγωνιστικός κατήφορος. Είχε να διαχειριστεί και το ταξίδι στην Ντόχα για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έφτασε μέχρι τους «16» της διοργάνωσης. Σε γενικές γραμμές η σεζόν θεωρείται παταγώδης αποτυχία, αν εξαιρέσει κανείς την κατάκτηση του Λιγκ Καπ.

Προπονητής: Η διοίκηση έδειξε εμπράκτως την εμπιστοσύνη του στον προπονητή Κέντα Χασεγκάβα, ο οποίος διατηρήθηκε για τέταρτη διαδοχική χρονιά στον πάγκο. Ο Ιάπωνας τεχνικός έχει οδηγήσει στο παρελθόν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος την Γκάμπα Οσάκα και αναμένουμε φέτος χωρίς το βάρος του Τσάμπιονς Λιγκ να παρουσιάσει κάτι καλύτερο.

Έδρα: Αjinomoto Stadium (49.970)

Μεταγραφές: Κινήθηκε «αθόρυβα» κάνοντας πολύ καλές κινήσεις σε θέσεις, που είχε τεράστιο πρόβλημα. Πρώτη και καλύτερη μεταγραφή είναι αυτή του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού Μπρούνο Ιβίνι, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Περιμένει πολλά και από τον μέσο Αόκι (21/0 πέρυσι με Ουράβα), ενώ διατήρησε όλα τα «όπλα» της στην επίθεση.

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά φιλικά με ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών και δεν μπορούν σοβαρά συμπεράσματα. Σε ένα από αυτά διάρκειας τεσσάρων 45λέπτων έχασε 6-2 από την Κιότο, που παίζει στη Β’ εθνική.

Εκτίμηση: Το ρόστερ είναι αρκετά καλό και ενισχύθηκε «αθόρυβα» σε θέσεις που πέρυσι εμφάνισε πολλά. Πολλά θα εξαρτηθούν από το κοουτσάρισμα του Χασεγκάβα, αλλά θεωρούμε ότι θα δώσει μάχη για ένα εισιτήριο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Κασίβα

Τι έκανε πέρυσι: Τα πήγε αρκετά καλά στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία τερματίζοντας στην 7η θέση. Σε κάποιο σημείο είχε θέση ακόμα και τον στόχο της 3ης θέσης, αλλά αναμενόμενα δεν μπόρεσε να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς κάνοντας κακό δεύτερο γύρο. Είχε την ευκαιρία να κλείσει ιδανικά τη χρονιά με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, όμως έχασε 3-1 από την Τόκυο στον τελικό.

Προπονητής: Ο προπονητής των μεγαλύτερων επιτυχιών στην ιστορία του συλλόγου, Νελσίνιο Μπαπτίστα επέστρεψε πριν από δύο χρόνια αναλαμβάνοντας μετά τον απρόσμενο υποβιβασμό. Δείχνει ότι μπορεί να βάλει πάλι την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών, παρότι έχει κλείσει τα 70 του φέτος θα κυνηγήσει ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.

Έδρα: Hitachi Kashiwa Stadium (15.900)

Μεταγραφές: Αποτελεί πλήγμα η αποχώρηση του περσινού MVP του πρωταθλήματος Μίκαελ Ολούνγκα (66/55), αλλά ήταν δύσκολο να αρνηθεί τα 6,5 εκ. ευρώ της Αλ Ντουχαΐλ από το Κατάρ και ουσιαστικά δεν έχασε κάποιον άλλον χρήσιμο παίκτη. Προσπάθησε να καλύψει το κενό του με τον Πέδρο Ραούλ από την Μποταφόγκο, ενώ απέκτησε και ακόμα δύο Βραζιλιάνους με τον μέσο Ντόντι (19/1 με Φλουμινένσε) να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο.

Προετοιμασία: Προβλημάτισε στο 0-0 με την Μιγιαζάκι, η οποία αγωνίζεται στη Γ’ κατηγορία. Στο τελευταίο φιλικό τεστ κέρδισε 2-1 την Τσίμπα στο «ντερμπάκι» της πόλης, αλλά σοβαρά συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν.

Εκτίμηση: Αποτελεί ερωτηματικό το κατά πόσο θα μπορέσει να καλύψει το κενό που άφησε στην επίθεση ο Ολούνγκα (66/55). Αν το καταφέρει έχει τη δυνατότητα να παλέψει για την είσοδο στην πεντάδα, καθώς έκανε καλές μεταγραφικές κινήσεις και η παρουσία του Νελσίνιο στον πάγκο αποτελεί εγγύηση.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Χιροσίμα

Τι έκανε πέρυσι: Απογοητευτική ήταν η περσινή χρονιά για τα δεδομένα της Χιροσίμα. Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να διεκδικήσει τον τερματισμό στην πρώτη τριάδα και σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο ότι δεν είχε διάρκεια στην απόδοση της. Πέτυχε αρκετές μεγάλες νίκες, ωστόσο στα θεωρητικά εύκολα ματς τα έκανε μαντάρα.

Προπονητής: Φέρει μεγάλη ευθύνη για την εικόνα που παρουσίασε ο προπονητής Χιρόσι Τζοφούκου. Επέμεινε σε ένα 4-2-3-1 χωρίς να του βγαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν σώθηκε η θέση του είναι κυρίως γιατί προ τριετίας στην πρώτη του σεζόν με τον σύλλογο τον οδήγησε στη δεύτερη θέση. Είναι άγνωστο αν θα παραμείνει σε περίπτωση, που δεν ξεκινήσει καλά.

Έδρα: Εdion Stadium (36.894)

Μεταγραφές: Δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα στο ρόστερ. Μοναδική σημαντική αλλαγή η αποχώρηση του επιθετικού Λεάντρο Περέιρα (26/15, 4 ασίστ), καθώς στη θέση του προτιμήθηκε να αποκτηθεί ο Τζούνιορ Σάντος (23/13), που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Γιοκοχάμα Μαρίνος.

Προετοιμασία: Πέτυχε αρκετές νίκες με ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Σημαντικότερα αποτελέσματα ήταν αυτά με τη Γιαμαγκάντα (4-0) και με τη Γιαμάγκα (8-1) σε αγώνα, που κράτησε τέσσερα 40λέπτα ημίχρονα.

Εκτίμηση: Δεν θεωρούμε ότι έχει τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει. Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις ο Τζοφούκου προσανατολίζεται να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό σχήμα, αλλά με αυτό το ρόστερ δύσκολα θα μπει μέσα στην εξάδα.

Γιοκοχάμα Μαρίνος

Τι έκανε πέρυσι: Σε κανένα σημείο της σεζόν δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Από νωρίς φάνηκε ότι δεν θα είναι καλά τα πράγματα και ουσιαστικά μετά το τέλος του α’ γύρου τέθηκε εκτός στόχων. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έδειχνε ότι είναι ικανή να φτάσει μέχρι τον τελικό και βάσει αποδόσεων έγινε από τα φαβορί για το τρόπαιο, εντούτοις στη φάση των «16» έπεσε θύμα έκπληξης χάνοντας με ανατροπή 3-1 από τη Σουγόν.

Προπονητής: Δεν τέθηκε θέμα απομάκρυνσης του Άγγελου Ποστέκογλου, που συνεχίζει στον πάγκο για τέταρτη διαδοχική χρονιά. Ο ομογενής τεχνικός πιστώνεται το γεγονός ότι παίζει η ομάδα του επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά ανασταλτικά έχει να κάνει πολύ δουλειά.

Έδρα: Nissan Stadium (72.327)

Μεταγραφές: Άλλαξε σχεδόν όλα τα πρόσωπα στην επίθεση. Παρελθόν αποτελούν ο Τζούνιορ Σάντος (23/13), ο Εντιγκάρ Τζούνιο (32/14) και ο Έρικ (29/13). Αποκτήθηκαν οι Έλμπερ (152/18 με Μπαΐα) και Λέο Σεάρα (26/13 με Βιτόρια). Αμφότεροι θεωρούνται ποιοτικοί παίκτες για τα δεδομένα της κατηγορίας και μένει να προσαρμοστούν. Παραδόξως δεν ήταν αντίστοιχου επιπέδου οι μεταγραφικές κινήσεις στην άμυνα.

Προετοιμασία: Σημείωσε αρκετές νίκες στα φιλικά, αλλά όλα ήταν κόντρα σε ομάδες χαμηλότερες δυναμικής και δεν μπορούν να βγουν σοβαρά συμπεράσματα.

Εκτίμηση: Περιμένουμε να δούμε ένα φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο από την τέως πρωταθλήτρια και θεωρούμε ότι είναι σε θέση να αφήσει πίσω της την τραγική περσινή χρονιά. Αν βρει λύσεις στην άμυνα είναι ικανή να πάρει ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ουράβα

Τι έκανε πέρυσι: Μόνο θλίψη προκαλεί η εικόνα της λαοφιλέστερης ομάδας της χώρας. Για τέταρτη διαδοχική χρονιά πραγματοποίησε τραγική πορεία τερματίζοντας στη δέκατη θέση. Με εξαίρεση κάποιες αναλαμπές δεν έθελξε με την απόδοση της και δεν μπόρεσε να διακριθεί ούτε σε Κύπελλο ή Λιγκ Καπ.

Προπονητής: Ο Τσουγιόσι Οτσούκι αποτέλεσε παρελθόν μετά από 1,5 χρόνο, παρότι είχε οδηγήσει τον σύλλογο μία ανάσα από την κορυφή της Ασίας. Στη θέση του ανέλαβε ο 46χρόνος Ισπανός Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, ο οποίος πέρυσι έκανε σπουδαία δουλειά στην Τοκουσίμα κατακτώντας το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Έδρα: Saitama Stadium 2002 (63.700)

Μεταγραφές: Αντιμετώπισε πολλά οικονομικά προβλήματα από την απώλεια των εσόδων λόγω της πανδημίας και δεν ενισχύθηκε σχεδόν καθόλου. Παράλληλα έχασε σημαντικούς παίκτες όπως τον φορ Λεονάρντο (28/11), τον βασικό μέσο Μαρτίνους (23/4), τον χαφ Εβέρτον (29/2) και τον μέσο Αόκι (21/0).

Προετοιμασία: Κάθε άλλο παρά έπεισε με τις εμφανίσεις της. Στο σημαντικότερο τεστ ηττήθηκε 4-1 από τη Σαπόρο σε ματς, που είχε διάρκεια τριών ημιχρόνων και αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Τόσου. Υπήρξαν και κάποια κρούσματα απειθαρχίας με δύο παίκτες να σπάνε την καραντίνα από το προπονητικό κέντρο. Γενικά η προετοιμασία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Εκτίμηση: Ο Ροντρίγκεζ θα προσπαθήσει να χτίσει ένα σύνολο που θα βασιστεί κυρίως στους γηγενείς. Αυτή ήταν και η «συνταγή» που του έδωσε τις περσινές σπουδαίες επιτυχίες στην Τοκουσίμα, αλλά είναι άγνωστο αν θα πετύχει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Βλέπουμε να τερματίζει το μάξιμουμ στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Όιτα

Τι έκανε πέρυσι: Δεν θεωρείται επιτυχημένη η χρονιά βάσει των στόχων που είχε θέσει, αλλά δεν θα μπορούσε να καταφέρει και κάτι καλύτερο βάσει του ρόστερ της. Δεν υπήρχε και ο ενθουσιασμός της ανόδου, που έδωσε την 5η θέση προ διετίας.

Προπονητής: Ο Τομοχίρο Κατανοσάκα όπως είναι λογικό συνεχίζει για έκτη σεζόν. Είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε τον σύλλογο από τη Γ’ κατηγορία και έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης. Είναι προπονητής που δουλεύει πάνω στις αδυναμίες της ομάδας του και πολύ δύσκολα θα επιστρέψει να κινδυνέψει.

Έδρα: Showa Denko Dome Oita (40.000)

Μεταγραφές: Σημαντικές οι αποχωρήσεις του στόπερ Ιβάτα (30/2), του μεσοεπιθετικού Τανάκα (33/0) και του εξτρέμ Κοζούκα (8/1). Άπαντες πήραν μεταγραφή σε μεγάλους συλλόγους της χώρας. Θεωρείται καλή η προσθήκη του στόπερ Σακά (19/1 με Σόναν πέρυσι), ενώ προχώρησε και στην απόκτηση του Βραζιλιάνου χαφ Ματέους και του συμπατριώτη του Τρεβιζάν. Πέρυσι δεν υπήρχαν ξένοι στο ρόστερ, οπότε φέτος δείχνει να είναι ενισχυμένη.

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά προπονητικά διπλά. Σε ένα από τα σημαντικότερα αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Κασίμα σε αγώνα, που είχε διάρκεια τριών 45λέπτων.

Εκτίμηση: Θεωρούμε ότι θα κάνει μία πορεία περίπου αντίστοιχη της περσινής. Ο Κατανοσάκα δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά στο πλάνο του, όταν ανέλαβε τον σύλλογο στη Γ’ κατηγορία. Μεταγραφικά δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές, οπότε λογικά θα εξασφαλίσει εύκολα την παραμονή.

Σαπόρο

Τι έκανε πέρυσι: Για ακόμα μία σεζόν απογοήτευσε η Σαπόρο, η οποία είχε θέσει υψηλούς στόχους με την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικά έμεινε από πολύ νωρίς εκτός τετράδας, ενώ δεν μπόρεσε να φτάσει μακριά ούτε στις υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις. Ο βασικός λόγος της αποτυχίας ήταν ότι δεν βρήκε λύσεις στην τραγική ανασταλτική της λειτουργία.

Προπονητής: Ο Μιχαΐλο Πέτροβιτς στο παρελθόν έχει κάνει καλή δουλειά σε Χιροσίμα και Ουράβα. Η διοίκηση ξεκαθάρισε από πέρυσι ότι τον στηρίζει ανανεώνοντας το συμβόλαιο του. Αυτή θα είναι η τέταρτη του χρονιά με τον σύλλογο, ενώ έγινε ο πρώτος ξένος προπονητής στην κατηγορία που φτάνει τις 200 νίκες.

Έδρα: Sapporo Dome (41.484), Sapporo Atsubetsou Stadium (20.861)

Μεταγραφές: Κανείς από αυτούς που αποχώρησαν δεν θα της λείψει. Περιμένει πολλά από τον διεθνή Νιγηριανό επιθετικό Γκάμπριελ Οκετσουκούου για τον οποίο ξόδεψε περίπου ένα εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Γουιντάντ του Μαρόκου. Επέστρεψε στα 41 του ο άλλοτε διεθνής μέσος των Μπόχουμ και Φέγενορντ, Σίντζι Όνο που πέρυσι αγωνιζόταν στη Β’ κατηγορία και μπορεί να προσφέρει κάποια ποιοτικά λεπτά.

Προετοιμασία: Σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις της η νίκη 4-1, απέναντι στην Ουράβα. Στο έτερο σημαντικότερο φιλικό τεστ που έδωσε αναμενόμενα έχασε από την Καβασάκι. Γενικά έδειξε ότι έχει τα περσινά στοιχεία με το εύκολο γκολ, αλλά και τα προβλήματα στην άμυνα.

Εκτίμηση: Ο στόχος και φέτος είναι να παλέψει για την είσοδο στην τετράδα, αλλά δεν θεωρούμε ότι είναι σε θέση να τα καταφέρει. Ίσως αν βρει λύσεις στα μετόπισθεν να φτάσει μέχρι την εξάδα. Το βάρος θα πέσει πάλι στο να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της σε Κύπελλο ή Λιγκ Καπ.

Τόσου

Τι έκανε πέρυσι: Αποτελεί υπέρβαση για την Τόσου ο τερματισμός στην 13η θέση, καθώς έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Στο α’ γύρο έκανε κάκιστη πορεία και ήταν ουραγός, αλλά μετά τις διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο παίρνοντας αποτελέσματα από τους λεγόμενους «μεγάλους».

Προπονητής: Ο 39χρόνος Κιμ Μγιουνγκ – Χουι έκανε εξαιρετική δουλειά βάσει του υλικού που είχε στα χέρια, αλλά και του ότι δεν μπορούσε να αποκτήσει κάποιον ποιοτικό ξένο. Η φετινή θα είναι η 3η του σεζόν στον σύλλογο, αλλά και η πιο δύσκολη για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Έδρα: Ekimae Stadium (24.130)

Μεταγραφές: Σημαντικές ήταν οι αποχωρήσεις του επιθετικού Τιάγκο Άλβες (13/3 πέρυσι), του μπακ Μορισίτα (33/3), του αμυντικού μέσου Χάρα (28/0) και του μεσοεπιθετικού Χαρακάουα (28/3), ενώ άφησε ελεύθερο τον βετεράνο αμυντικό Τσο Ντονγκ (14/3). Αναμενόμενα κινήθηκε πολύ «σφιχτά» με μοναδικές αξιοσημείωτες προσθήκες του Κενυάτη φορ Ντούνγκα από την Αλβανική Βλάζνια και του στόπερ Χουάνγκ Σέοκ (19/2 πέρυσι με Σιμίζου).

Προετοιμασία: Αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Ουράβα, ενώ κέρδισε 5-0 τη Μίτο και έχασε 2-1 από τη Ναγκασάκι, που αγωνίζονται στη Β’ κατηγορία. Όλα τα φιλικά ήταν προπονητικού χαρακτήρα και δεν μπορούν να βγουν σοβαρά συμπεράσματα.

Εκτίμηση: Η φετινή σεζόν προμηνύεται πολύ δύσκολη. Δεν έχει ενισχυθεί σχεδόν καθόλου και θα πρέπει να δώσει μάχη για να μην τερματίσει στην τελευταία τετράδα. Θεωρούμε ότι είναι από τα μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα, που τη μαστίζουν.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Βίσελ Κόμπε

Τι έκανε πέρυσι: Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν την τραγική εντός συνόρων πορεία για την Κόμπε. Για ακόμα μία φορά είχε κάνει μεγάλες επενδύσεις ξοδεύοντας χρήματα για ξένους εγνωσμένης αξία, ενώ είχε ξεκινήσει ιδανικά με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έσωσε κάπως την κατάσταση, αλλά στα ημιτελικά ηττήθηκε 2-1 με ανατροπή στην παράταση από την Ουλσάν.

Προπονητής: Ο Ατσουχίρο Μιούρα κλήθηκε μεσούσης της σεζόν να μαζέψει τα ασυμμάζευτα που άφησε ο Γερμανός προκάτοχος του Τόρστεν Φινκ. Σε γενικές γραμμές τα πήγε εξαιρετικά αν αναλογιστεί κανείς την πορεία στην πρώτη της συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις.

Έδρα: Noevir Stadium (30.132)

Μεταγραφές: Ανέβηκε επίπεδο με την προσθήκη του ταλαντούχου επιθετικού Λίνκολν από τη Φλαμένγκο με την αξία του να υπολογίζεται στα 5,4 εκ. ευρώ. Στην ουσία αυτή ήταν και η μοναδική σημαντική προσθήκη. Άφησε ελεύθερο τον αμυντικό Ντάνκλερ (20/3) και τον βασικό μπακ Νίσι (26/1), ενώ δεν επηρεάζει ούτε η αποχώρηση του φορ Ογκάβα (27/1).

Προετοιμασία: Κέρδισε όλα τα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε, αλλά ήταν κόντρα σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών και δεν μπορούν να βγουν σοβαρά συμπεράσματα. Το σημαντικότερο ήταν ότι η ολόκληρη η προετοιμασία έγινε χωρίς την παρουσία του τραυματία Αντρές Ινιέστα.

Εκτίμηση: Απαλλαγμένη από το βάρος του Τσάμπιονς Λιγκ περιμένουμε να πρωταγωνιστήσει και να παλέψει μέχρι τέλους για ένα εισιτήριο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Είναι ένα θέμα το πως θα καλύψει το κενό του Αντρές Ινιέστα στα πρώτα παιχνίδια, εντούτοις διαθέτει εξαιρετικές μονάδες στο ρόστερ.

Γιοκοχάμα FC

Τι έκανε πέρυσι: Είναι η ομάδα που ευνοήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από τις συνθήκες της πανδημίας. Στην επάνοδο της στη μεγάλη κατηγορία ήταν το πρώτο φαβορί βάσει ρόστερ για να τερματίσει στην τελευταία θέση. Από την στιγμή που ανακοινώθηκε όμως ότι δεν θα υπάρξει υποβιβασμός, απελευθερώθηκε και έπαιξε ανοιχτά χωρίς σκοπιμότητες.

Προπονητής: Συνεχίζει κανονικά ο Τακαχίρο Σιμοταΐρα με τον οποίο κέρδισε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας πριν από δύο χρόνια. Ξέρει να προσαρμόζεται στις συνθήκες κάθε αγώνα και μέχρι στιγμής μόνο θετικά δείγματα έχει δείξει στην καριέρα του.

Έδρα: Mitsuzawa Stadium (15.046)

Μεταγραφές: Μπήκαν πάνω 2 εκ. ευρώ στα ταμεία της από την πώληση του ταλαντούχου εξτρέμ Κόκι Σάιτο (32/3) στη Βελγική Λόμελ. Έκανε πολύ καλές προσθήκες στην επίθεση με τους Κλέμπερ, Ίτο, Ογκάβα και Ζερμέν. Μεταγραφικά βγαίνει σίγουρα κερδισμένη, καθώς το ρόστερ είναι κατά πολύ ενισχυμένο σε σχέση με πέρυσι. Ανανέωσε για ένα ακόμα χρόνο το συμβόλαιο του 54χρόνου επιθετικού Μιούρα (4/0 πέρυσι), ενώ συνεχίζει και ο Σουνσούκε Νακαμούρα (10/0 πέρυσι).

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά φιλικά που ήταν προπονητικού χαρακτήρα. Στα σημαντικότερα από αυτά κόντρα σε Σεντάι και Τσερέζο Οσάκα έκανε θετικές εμφανίσεις. Υπήρξαν δύο κρούσματα του ιού στις τάξεις της, αλλά σε γενικές γραμμές και σύμφωνα με τον προπονητή της η προετοιμασία κύλησε ιδανικά.

Εκτίμηση: Αποτελεί ερωτηματικό αν θα προσαρμοστούν άμεσα τα μεταγραφικά αποκτήματα. Θα έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο για να παραμείνει στην κατηγορία και θα δώσει μάχη μέχρι τέλους.

Σιμίζου

Τι έκανε πέρυσι: Κατέγραψε πολλά αρνητικά ρεκόρ. Θεωρείται επιτυχία ότι δεν τερμάτισε στην τελευταία θέση, ενώ είχε και τη χειρότερη άμυνα με 70 γκολ παθητικό. Πραγματοποίησε διαδοχικές τραγικές εμφανίσεις και αν υπάρχει κάτι θετικό είναι ότι έπαιξε χωρίς σκοπιμότητες.

Προπονητής: Ο Χιροάκι Χιραόκα ανέλαβε πέρυσι στο τελευταίο 1/3 του πρωταθλήματος στη θέση του Αυστραλού Πίτερ Κλαμόφσκι. Σε γενικές γραμμές τα πήγε πολύ καλά και ήταν ο βασικός λόγος της αγωνιστικής ανάκαμψης, αλλά δεν μπορούσε να αποτελέσει μόνιμη λύση. Η διοίκηση έκανε σπουδαία κίνηση δίνοντας τα «κλειδιά» στον Άνχελ Λοτίνα, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά την προηγούμενη διετία στην Τσερέζο Οσάκα.

Έδρα: ΙΑΙ Stadium (20.339)

Μεταγραφές: Πραγματοποίησε γερό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ και έκανε εξαιρετικές μεταγραφές, που την ανεβάζουν επίπεδο. Πρώτη και καλύτερη αυτή του Βραζιλιάνου επιθετικού Τιάγκο Σαντάνα από τη Σάντα Κλάρα (85/30). Ο διεθνής γκολκίπερ Γκόντα αποκτήθηκε ως δανεικός από την Πορτιμονένσε και ο αριστερός μπακ Γουίλιαμ Ματέους έχει παραστάσεις στην καριέρα του από τη Γαλλία, ενώ ο δεξιός μπακ Καταγιάμα ήταν πέρυσι βασικός στην Τσερέζο Οσάκα (32/1). Στην ουσία άλλαξε όλα τα πρόσωπα στα μετόπισθεν και επιθετικά ούτως ή άλλως δεν είχε θέματα.

Προετοιμασία: Στα δύο σημαντικότερα φιλικά προπονητικού χαρακτήρα αναδείχτηκε ισόπαλη 4-4 με τη Ματσουμότο και έφερε 1-1 με τη Γιούμπιλο στο ντερμπάκι της πόλης. Αμφότερες αγωνίζονται μία κατηγορία πιο κάτω.

Εκτίμηση: Η παρουσία και μόνο του Άνχελ Λοτίνα είναι ικανή να της δώσει την παραμονή. Παράλληλα άλλαξε όλα τα πρόσωπα στα μετόπισθεν, που αποτέλεσε πέρυσι την «αχίλλειος πτέρνα». Θεωρούμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει να κερδίσει την παραμονή.

Σεντάι

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε τη χειρότερη πορεία της τελευταίας δεκαετίας, αλλά σώθηκε από το γεγονός ότι δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα. Έπαιξε κακό ποδόσφαιρο και αναμενόμενα ήρθε η προτελευταία θέση.

Προπονητής: Αποτέλεσε παρελθόν ο Τακάσι Κιγιάμα, ο οποίος δεν έδειξε τίποτα απολύτως στην πρώτη του χρονιά με την ομάδα. Στη θέση του ανέλαβε ο Μακότο Τεγκουραμόρι, που στο παρελθόν έχει κάτσει πέντε χρόνια στον πάγκο του συλλόγου (2008 – 2013). Πάντως θεωρήθηκε αποτυχία ότι δεν κέρδισε πέρυσι την άνοδο με τη Ναγκασάκι στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής.

Έδρα: Yurtec Stadium Sendai (19.694)

Μεταγραφές: Με εξαίρεση τον χαφ Μαρτίνους όλες οι υπόλοιπες προσθήκες είναι από το κάτω ράφι και αμφιβόλου ποιότητας. Παράλληλα έχασε σχεδόν όλους τους ποιοτικούς επιθετικούς που είχε πέρυσι και δεν κάλυψε επάξια τα κενά τους. Τρανό παράδειγμα η απόκτηση του Γκανέζου εξτρέμ Εσιγκμπά, ο οποίος πέρυσι έπαιξε μόλις τρεις παιχνίδια με τη Μαντούρα Γιουνάιτεντ στην… Ινδονησία.

Προετοιμασία: Λόγω της πανδημίας κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με όλες τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας δίνοντας φιλικά προπονητικού χαρακτήρα. Άφησε θετικές εμφανίσεις σε αυτό με τη Γιοκοχάμα με τους νέους παίκτες να δείχνουν ότι προσαρμόζονται άμεσα.

Εκτίμηση: Είναι από τα μεγάλα φαβορί για να υποβιβαστεί και θα θεωρηθεί υπέρβαση αν ανατρέψει τα προγνωστικά. Από πέρυσι ακόμα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και ενδεικτικό είναι ότι δεν ήταν καθόλου σίγουρο αν θα έπαιρνε άδεια συμμετοχής. Όλα αυτά είναι λογικό να έχουν αντίκτυπο και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σόναν

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας με μοναδικό ξένο στο ρόστερ τον απογοητευτικό Ταρίκ Ελιονούσι (20/1). Έβγαλε όμως πάθος, πίστη, θέληση και πάλεψε μέχρι τέλους σε όλα τα παιχνίδια της. Απέφυγε για δεύτερη διαδοχική χρονιά τον υποβιβασμό από καθαρή τύχη.
Προπονητής: Συνεχίζει με τον Μπιν Ουκισίμα, ο οποίος είχε αναλάβει πριν από περίπου 1,5 χρόνο και πιστώνεται την παραμονή στην πρώτη του χρόνια. Θεωρείται αρκετά καλός για τον σύλλογο και δύσκολα θα αποτελέσει παρελθόν ακόμα και σε περίπτωση υποβιβασμού.

Έδρα: BMW Stadium Hiratsuka (18.500)

Μεταγραφές: Επέστρεψε μετά από έξι χρόνια ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ουέλινγκτον, ο οποίος ήταν από τους βασικούς συντελεστές της τότε ανόδου στην Α’ κατηγορία και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά. Ερωτηματικό αποτελεί ο Ουέλιντον Τζούνιορ, που προέρχεται από κακή χρονιά με την Πορτιμονένσε. Ουσιαστικά κανείς αυτούς που έφυγαν δεν θα της λείψει.

Προετοιμασία: Δεν μπορούν να βγουν σοβαρά συμπεράσματα από τα φιλικά που έδωσε, καθώς όλα ήταν προπονητικού χαρακτήρα και η προετοιμασία δεν έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο λόγω των κρουσμάτων από τον ιό στις τάξεις.

Εκτίμηση: Ανασταλτικά πολύ δύσκολα θα τη δούμε να διασύρεται, αλλά επιθετικά έχει τεράστιο πρόβλημα. Αν βρει λύσεις στο σκοράρισμα θα παλέψει όσο μπορεί για την παραμονή. Σε διαφορετική περίπτωση δείχνει να είναι από την αρχή καταδικασμένη.

Τοκουσίμα

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε την έκπληξη κατακτώντας το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και ενώ ένα χρόνο νωρίτερα δεν τα έχει καταφέρει στα μπαράζ. Δεν είχε κάποιον ξένο αστέρα στο ρόστερ εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους διεκδικητές της ανόδου και βασίστηκε κυρίως στους γηγενείς και την ομαδικότητα. Έφτασε μία ανάσα από την υπέρβαση και στο Κύπελλο, αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Γκάμπα Οσάκα.

Προπονητής: Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών Ρικάρντο Ρονγκρίγκεζ αποτέλεσε παρελθόν έπειτα από μία τετραετία, προτιμώντας να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του στην Ουράβα. Στη θέση του ανέλαβε ο γνωστός από το πέρασμα του στον Παναθηναϊκό Ντάνι Πογιάτος.

Έδρα: Pocariweat Stadium (20.441)

Μεταγραφές: Θεωρητικά δείχνει να βγαίνει ενισχυμένη. Η απόκτηση του Βραζιλιάνου ταλαντούχου κεντρικού αμυντικού Κακά από την Κρουζέιρο λογικά θα κάνει τη διαφορά, ενώ ηγετικό ρόλο στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αναλάβει ο Ιταλός Κριστιάν Μπατότσιο, που ήρθε από την Μπρεστ. Κανείς από αυτούς που αποχώρησαν δεν θα της λείψει. Έκανε κρούση στον Φακούντο Σάντσες του Παναθηναϊκού, αλλά ο παίκτης την απέρριψε.

Προετοιμασία: Στα σημαντικότερα φιλικά που έδωσε έχασε 2-1 από την Τσερέζο Οσάκα, ενώ αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Γιαμαγκούτσι που αγωνίζεται μία κατηγορία πιο κάτω. Όλοι οι αγώνες είχαν διάρκεια πάνω από τρία 45λέπτα.

Εκτίμηση: Σε αυτό το επίπεδο πολύ δύσκολα θα κάνουν τη διαφορά μόνο οι γηγενείς, ενώ και η παρουσία του Πογιάτος κάθε άλλο παρά εμπιστοσύνη εμπνέει. Είναι από τα μεγάλα φαβορί για να αποχαιρετήσει την κατηγορία και δύσκολα θα αντιστρέψει την κατάσταση.

Φουκούοκα

Τι έκανε πέρυσι: Έδωσε μεγάλη μάχη στον «μαραθώνιο» των 42 αγωνιστικών και τελικά κατάφερε να βγει νικήτρια στο νήμα στη μονομαχία με τη Ναγκασάκι. Έτσι, επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μετά από απουσία τεσσάρων ετών και ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχε τερματίσει στην 16η θέση.

Προπονητής: Συνεχίζει με τον γηγενή Σιγκετόσι Χασέμπε, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν έδειξε εξαιρετικά δείγματα κερδίζοντας την άνοδο. Αν υπάρχει κάτι αρνητικό είναι ότι δεν έχει κοουτσάρει πότε σε επίπεδο Α’ κατηγορίας.

Έδρα: Best Denki Stadium (21.562)

Μεταγραφές: Δεν κάλυψε το κενό που άφησε κάτω από τα δοκάρια ο Ισπανός Σεράντες (26 συμ. πέρυσι), αλλά σε γενικές γραμμές έκανε πολύ καλές κινήσεις σε ξένους και γηγενείς. Ξεχωρίζουν ο επιθετικός Μπρούνο Μέντες (26/9 με Τσερέζο Οσάκα πέρυσι), ο μέσος Κάουε και ο Βέλγος εξτρέμ Κρουξ.

Προετοιμασία: Μπορεί να μην βγαίνουν σοβαρά συμπεράσματα από τα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε, αλλά σίγουρα προβληματίζει η ήττα 2-1 από τη Μιγιαζάκι που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας.

Εκτίμηση: Θα δώσει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά θεωρούμε ότι έχει τύχη για να σώσει την παρτίδα. Έκανε καλές κινήσεις σε γηγενείς και ξένους χωρίς να χαλάσει τη χημεία από την περσινή χρονιά.

Επιμέλεια: Δημήτρης Σιώρης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ