foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Κολομβία, Apertura: Preview σεζόν 2021

Previews Πρωταθλημάτων | 15 Ιαν 2021 16:41
Κολομβία-Liga-Aguila-Preview-Apertura-2020.jpg

Έπειτα από μόλις δύο εβδομάδες υπάρχει και πάλι δράση στην A' Κολομβίας, έτσι όπως τα έφερε η πανδημία πλέον έχει χαθεί η έννοια της ξεκούρασης και των διακοπών και έτσι όλες οι ομάδες καλούνται στα καπάκια να τρέξουν έναν ακόμη μαραθώνιο. Θα πρέπει σε γρήγορους ρυθμούς να διεξαχθούν τόσο το Απερτούρα που εκκινεί τώρα αλλά και το Κλαουσούρα που ακολουθεί το καλοκαίρι, ενώ συν τις άλλοις στη μέση υπάρχουν πάντα το περσινό κύπελλο που θα ολοκληρωθεί μέσα στον Γενάρη, το κύπελλο του 2021 που ακόμα δεν έχει ημερομηνία έναρξης αλλά και οι διεθνείς διοργανώσεις των ομάδων αφού οκτώ από αυτές θα αγωνιστούν σε Λιμπερταδόρες (4) και Σουνταμερικάνα (4). Συνεπώς πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα για τις ομάδες αλλά και για εμάς τους παίκτες στοιχήματος που θα δυσκολευτούμε αρκετά να καταλάβουμε τις συμπεριφορές των ομάδων!

Σύστημα διεξαγωγής

Επιστροφή σε πρωτάθλημα με δύο τουρνουά, Απερτούρα και Κλαουσούρα. Εκκίνηση κανονικά με το Απερτούρα το οποίο θα διεξαχθεί όπως και πέρυσι. Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας οι πρώτες οκτώ οδηγούνται σε διαδικασία πλέι οφ και διπλά ματς από τον προημιτελικό μέχρι και τα τελικά της διαδικασίας. Ο νικητής κατακτά το Απερτούρα, ένα εισιτήριο για το Λιμπερταδόρες αλλά και την παρουσία στο Σούπερ Kαπ που θα γίνει του χρόνου.

Από την στιγμή που δεν υπήρξε υποβιβασμός πέρυσι, μιας και διεξήχθη μόνο ένα τουρνουά, θα υπάρξει φέτος κανονικά μέσω της ειδικής βαθμολογίας. Ωστόσο θα υποβιβαστεί μονάχα μια ομάδα αφού η Κούκουτα αποβλήθηκε πέρυσι από το πρωτάθλημα αφού έχασε την αθλητική άδεια, πράγμα που σημαίνει πως το Απερτούρα θα διεξαχθεί με 19 ομάδες και έτσι μια ομάδα ανά αγωνιστική θα έχει ρεπό.

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Γκουαρίν Μέσος Βάσκο Μιγιονάριος
Άλβες Επιθετικός Μπαρτσελόνα Γ. Ατλ. Νασιονάλ
Σαμπουέσα Μεσοεπιθετικός Σάντα Φε Τζούνιορ
Μιέρ Μεσοεπιθετικός Εκιδάδ Ιντ. Μεντεγίν
Μαντίγια Μεσοεπιθετικός Πατριότας Εκιδάδ

Τι παίζουμε

Είναι δύσκολο εν μέσω της πανδημίας να προβούμε σε κάποια μακροχρόνια πρόβλεψη, ειδικά από την στιγμή που υπάρχει και η απρόβλεπτη διαδικασία των πλέι οφ στη μέση. Πέρυσι καταλήξαμε στην Ατλέτικο Νασιονάλ η οποία επηρεάστηκε από τη μεγάλη διακοπή στην καραντίνα αλλά και στα πλέι οφ επλήγη από μαζικά κρούσματα covid-19.

Φέτος μπαίνει αρκετά δυναμικά η Σάντα Φε η οποία εμφανώς πικράθηκε πέρυσι από την απώλεια του τίτλου κόντρα στην κατώτερη Αμέρικα στους τελικούς και έτσι έχει αποκτήσει σοβαρές λύσεις στο ήδη εξαιρετικό ρόστερ. Από εκεί και πέρα αξιόλογο πρότζεκτ δείχνει και η Τζούνιορ που διαθέτει κατά πολλούς το δυνατότερο σύνολο στην κατηγορία ενώ μια από τα ίδια ισχύουν και για την Ατλέτικο Νασιονάλ. Σε μια από αυτές τις τρεις θεωρούμε πως μπορεί να καταλήξει ο τίτλος, ενώ μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό αποτελεί δικαίως η εντελώς αδύναμη Τσίκο.

Οι ομάδες της Liga Aguila

Αμέρικα Ντε Κάλι

Τι έκανε πέρσι: Καθόλου πειστική, ωστόσο μπήκε στα πλέι οφ και εκμεταλλευόμενη τα πολλαπλά κρούσματα των Νασιονάλ (1-2 εντός, 0-3 εκτός) και Τζούνιορ (0-0, 1-2) έφτασε στον τελικό όπου το 3-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στη Σάντα Φε ήταν αρκετό να της χαρίσει το πρωτάθλημα, παρά την ήττα με 2-0 στη ρεβάνς.

Προπονητής: Χουάν Ρεάλ (44 ετών, από τον Ιούλιο του 2020). Ήρθε πέρυσι, δεν έπεισε πάντως η Αμέρικα υπό τις οδηγίες του, σήκωσε αρκετή γκρίνια και ακούστηκε μέχρι και για απόλυση. Τα συμμάζεψε όλα με την κατάκτηση του τίτλου και έτσι συνεχίζει και φέτος.

Έδρα: Pascual Guerrero (38.648)

Μεταγραφές: Αποδυναμώθηκε στα μπακ αφού έχασε τρεις παίκτες από εκεί, επιπλέον έχασε τον στόπερ Σεγόβια αλλά και τον γκολκίπερ Τσαούξ. Καλές οι προσθήκες στα στόπερ Καμπέσας (Ροσάριο Σεντράλ) και Μαλαγκόν (Πάστο).

Προετοιμασία: Τελευταίο της επίσημο, η ρεβάνς του τελικού με τη Σάντα Φε, πολύ μέτριο πρόσωπο τότε, ωστόσο ηττήθηκε οριακά με 2-0 και έτσι μπόρεσε να κατακτήσει το δεύτερο σερί πρωτάθλημα της.

Εκτίμηση: Δεν έπεισε πέρυσι παρ’ ότι κατέκτησε το πρωτάθλημα, πράγμα που σημαίνει πως ο κόουτς Ρεάλ θα κριθεί με το παραμικρό. Δύσκολα θα φτάσει σε ανάλογη πορεία, βέβαια μπορεί να κερδίσει την είσοδο στα πλέι οφ.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σάντα Φε

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια. Στα πλέι οφ ζορίστηκε στα εκτός, αλλά κατάφερε με όπλο την έδρα να φτάσει στον τελικό. Στους «8» απέκλεισε την Πάστο (1-0, 2-0), στα ημιτελικά την Εκιδάδ (1-1, 2-1). Στον τελικό το πάλεψε εντός κόντρα στην Αμέρικα, νικώντας με 2-0, δεν μπόρεσε να ανατρέψει το 3-0 του πρώτου αγώνα.

Προπονητής: Χάρολντ Ριβέρα (50 ετών, από τον Αύγουστο του 2019). Από την στιγμή που έφτασε την ομάδα μέχρι τον τελικό και την επανέφερε στο Λιμπερταδόρες μετά από τρία χρόνια, λογικό η διοίκηση να συνεχίζει τη συνεργασία μαζί του.

Έδρα: El Campín (37.000)

Μεταγραφές: Ιδιαίτερα ζωηρή, έως τώρα έχει αποκτήσει εννέα παίκτες, όλοι από το πάνω ράφι, με τους φορ Ρανχέλ (Τζούνιορ), Καμπαγιέρο (Μπουκαραμάνγκα) αλλά και τον μεσοεπιθετικό Κάρδενας (Τζούνιορ) να ξεχωρίζουν. Σίγουρα οδυνηρή η απώλεια του μεσοεπιθετικού Σαμπουέσα.

Προετοιμασία: Καλή παρουσία κόντρα στην Αμέρικα στο πιο πρόσφατο, ωστόσο το 2-0 δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει τη βαριά ήττα και την κακή εμφάνιση που έκανε στο πρώτο ματς στο Κάλι που γνώρισε την ήττα με 3-0.

Εκτίμηση: Πικράθηκε από την απώλεια του τίτλου αφού με βάση τη συνολική εικόνα της σεζόν, το άξιζε. Έχει βγάλει πείσμα και αυτό φαίνεται από τις δυνατές προσθήκες. Μπορεί να πρωταγωνιστήσει πάλι, φαίνεται ικανή να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά των πλέι οφ.

Τολίμα

Τι έκανε πέρσι: Από τις σταθερότερες ομάδες στην κανονική διάρκεια, τερμάτισε δεύτερη στο -3 από τη Σάντα Φε. Όχι ανάλογη πορεία όμως στα πλέι οφ όπου αποχαιρέτησε μόλις στον πρώτο γύρο, στα προημιτελικά με δύο ήττες από την Τζούνιορ με το ίδιο σκορ, 0-1.

Προπονητής: Ερνάν Τόρες (59 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2019). Αποτέλεσε για αρκετά χρόνια παίκτης της, ενώ ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα από την Τολίμα. Καλός κόουτς αλλά του λείπουν οι τίτλοι. Όπως και πέρυσι τα πήγε καλά δεν έφτασε στην πηγή όμως.

Έδρα: Manuel Murillo Toro (38.000)

Μεταγραφές: Με εξαίρεση τον δεξιό μπακ Μαρουλάνδα, δεν πονάει ιδιαίτερα στις απώλειες. Προσεγμένες οι προσθήκες, δείχνει πολύ καλή επιλογή ο Παραγουανός φορ Ραμίρες από τη Μονάρκας καλή λύση και ο μπακ Ανγκούλο από την Τζούνιορ.

Προετοιμασία: Έχει να αγωνιστεί από τα τέλη του Νοέμβρη όπου με δύο μέτριες προς κακές εμφανίσεις γνώρισε δίκαια ήττες με 1-0 από την Τζούνιορ στα προημιτελικά των πλέι οφ.

Εκτίμηση: Έχει κρατήσει τον κύριο κορμό και με σοβαρές προσθήκες, δείχνει και πάλι ένα σοβαρό σύνολο για να διεκδικήσει πράγματα. Προφανώς μπαίνει στα πλέι οφ, στοίχημα τα διπλά ματς με τους «μεγάλους», για το αν θα πάει παραπέρα.

Ατλ. Νασιονάλ

Τι έκανε πέρσι: Παρ’ ότι ήταν από τα φαβορί, ζορίστηκε αρκετά, τρίτη στην κανονική διάρκεια. Επηρεάστηκε από αλλαγές προπονητών, στα πλέι οφ και στα προημιτελικά, νίκησε εκτός στο πρώτο την Αμέρικα (1-2), μαζικά κρούσματα covid-19 εν συνεχεία και έτσι στο δεύτερο ήττα-αποκλεισμός με 0-3.

Προπονητής: Αλεξάντερ Γκιμαράες (61 ετών, νέος). Οδήγησε την Αμέρικα στην κατάκτηση του τίτλου, προ δύο σεζόν, απολύθηκε αναίτια από εκεί, μια καλή λύση που τράβηξε τα βλέμματα της Νασιονάλ η οποία δεν θέλησε να συνεχίσει με τον υπηρεσιακό Ρεστρέπο.

Έδρα: Atanasio Girardot (45.943)

Μεταγραφές: Παρελθόν ο δεξιός μπακ Παλάσιος, ήρθε όμως στη θέση του, ο Μαρουλάνδα με καλή σεζόν στην Τολίμα. Επιπλέον καλές προσθήκες ο φορ Άλβες αλλά και ο μέσος Τσακόν. Από εκεί και πέρα δεν έχει χάσει βασικά γρανάζια του κορμού της.

Προετοιμασία: Με αρκετές απουσίες παρατάχτηκε στο τελευταίο επίσημο ελέω μαζικών κρουσμάτων covid-19 και γνώρισε τη βαριά ήττα με 0-3 από την Αμέρικα και αποκλείστηκε παρά τη νίκη με 2-1 στο πρώτο ματς.

Εκτίμηση: Δεν εκπλήρωσε τους στόχους της πέρυσι, φέτος και πάλι με ένα δυνατό ρόστερ αλλά και έναν σοβαρό προπονητή στον πάγκο, βάζει πλώρη για την κατάκτηση του Απερτούρα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι από τις ομάδες που θα βρεθούν τουλάχιστον στην τετράδα των ημιτελικών.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ντεπ. Κάλι

Τι έκανε πέρσι: Από τις ομάδες που ξεχώρισαν, τέταρτη στην κανονική διάρκεια. Δεν επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί στα πλέ οφ, έπεσε θύμα έκπληξης από την Εκιδάδ (1-1, 0-1). Χρειάστηκε έναν τελικό με τη Μιγιονάριος που πήρε στα πέναλτι, ώστε να σφραγίσει το τελευταίο εισιτήριο του Σουνταμερικάνα.

Προπονητής: Αλφρέδο Άριας (62 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2019). Μπορεί να ολοκλήρωσε άσχημα τη σεζόν, ωστόσο η εικόνα που έδειξε η Κάλι σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, ήταν ικανή για να τον κρατήσει για ακόμα μια χρονιά στον πάγκο.

Έδρα: Deportivo Cali (52.000)

Μεταγραφές: Σε κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, ίσα-ίσα να καλύψει τα κενά και να ανεβάσει επίπεδο. Δείχνουν βοηθητικές προσθήκες ο στόπερ Άριας από την Ολίμπια (Παραγουάη) και ο φορ Πέρες. Με αρκετούς νεαρούς θα πορευτεί και φέτος.

Προετοιμασία: Δεν έκλεισε καλά, εφτά σερί δίχως νίκη, πριν σφραγίσει το εισιτήριο του Σουνταμερικάνα κόντρα στη Μιγιονάριος στα πέναλτι, είχε δεχτεί βαριά ήττα στο Σουνταμερικάνα με 1-5 εντός από τη Βέλες.

Εκτίμηση: Ο Άριας είναι μια πολύ δυναμική παρουσία στον πάγκο, το γεγονός ότι υπάρχει όμως αρκετή απειρία στο ρόστερ την εμποδίζει να φτάσει μακριά. Θεωρούμε πως ταβάνι της θα αποτελέσει η είσοδος στα πλέι οφ και μέχρι εκεί.

Πάστο

Τι έκανε πέρσι: Με όπλο την καλή αμυντική λειτουργία πραγματοποίησε καλή πορεία, τερματίζοντας πέμπτη στην κανονική διάρκεια. Στα πλέι όφ όμως έμεινε άμεσα εκτός, στον πρώτο γύρο αφού παρ’ ότι νίκησε εντός με 1-0 τη Σάντα Φε, ηττήθηκε στον επαναληπτικό με 2-0.

Προπονητής: Ντιέγκο Κορεδόρ (39 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2019). Νέος και ελπιδοφόρος, έδειξε πράγματα στην Πατριότας για μια διετία, τα πήγε εξαιρετικά με το απαιτητικό τεστ στην Πάστο και εν συνεπεία συνεχίζει για δεύτερη σερί σεζόν.

Έδρα: Departamental Libertad (27.380)

Μεταγραφές: Ουσιαστικά ο κόουτς Κορεδόρ πάει να φτιάξει μια νέα ομάδα, ήρθαν 15 παίκτες, αποχώρησαν και κάποιοι βασικοί από πέρυσι. Ο έμπειρος φορ Ενρίκες που επαναπατρίζεται μετά από χρόνια αλλά και ο εξτρέμ Αρανγκό από την Ατλ. Νασιονάλ, δείχνουν δύο καλές προσθήκες.

Προετοιμασία: Παρ’ ότι είχε δείξει καλό πρόσωπο στην κανονική διάρκεια, στον επαναληπτικό με τη Σάντα Φε έχασε εύκολα με 2-0 ενώ αμέσως πριν, στο κύπελλο χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να αποκλείσει τη Σαν Αντρές, ομάδα δεύτερης κατηγορίας.

Εκτίμηση: Έχει τα φόντα να δείξει εκ νέου ανταγωνιστική παρά τις αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, πιθανότατα προλαβαίνει και την είσοδο στα πλέι οφ, από εκεί και πέρα όμως διαφαίνεται πολύ δύσκολη η υπέρβαση.

Τζούνιορ

Τι έκανε πέρσι: Μαζεύτηκε αρκετά προς το φινάλε της κανονικής διάρκειας, πρόλαβε τα πλέι οφ τερματίζοντας 6η. Απέκλεισε την Τολίμα με δύο νίκες (1-0) στα προημιτελικά, στους «4» όμως κόντρα στην Αμέρικα, τα πολλαπλά κρούσματα covid-19 την εμπόδισαν να πάρει εισιτήριο για τα τελικά (0-0, 1-2).

Προπονητής: Λουίς Περέα (41 ετών, από τον Σεπτέμβριο του 2020). Ανέλαβε πέρυσι προς το φινάλε ως υπηρεσιακός, αντικαθιστώντας τον έμπειρο Κομεσάνια. Τα πήγε περίφημα και εάν δεν υπήρξε η έξαρση του covid-19 θα τα είχε πάει καλύτερα. Άρεσε στους ιθύνοντες και του δίνουν μια ακόμη ευκαιρία.

Έδρα: Roberto Meléndez (49.612)

Μεταγραφές: Κινήθηκε στην εγχώρια αγορά και πήρε παίκτες που ξεχώρισαν πέρυσι στη Liga Betplay, με κορυφαία προσθήκη εκείνη του μεσοεπιθετικού Σαμπουέσα από τη Σάντα Φε, ενώ έως τώρα έχει χάσει μονάχα αναπληρωματικούς. Σημαντικό ότι ανανέωσε τη συνεργασία της με τον φορ Μπόρχα.

Προετοιμασία: Έδωσε δύο κομβικά ματς στο διάστημα που είχαν εκδηλωθεί τα μαζικά κρούσματα στις τάξεις της και έτσι από τα προημιτελικά των πλέι οφ τίτλου αλλά και Σουνταμερικάνα, γνώρισε τον αποκλεισμό από Αμέρικα και Κοκίμπο αντίστοιχα.

Εκτίμηση: Διατήρησε τη βασική σύνθεση αλλά και τον κόουτς Περέα που έδειξε ενθαρρυντικά στοιχεία στο λίγο που έκατσε πέρυσι στον πάγκο. Πέρυσι έπρεπε να φτάσει στον τελικό, φέτος θα επιχειρήσει μια ανάλογη πορεία, αφού διαθέτει σύνολο που μπορεί άνετα να φτάσει έως την τετράδα των πλέι οφ.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εκιδάδ

Τι έκανε πέρσι: Από τις ευχάριστες εκπλήξεις, παίρνοντας εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου στους «8» απέκλεισε την Ντεπορτίβο Κάλι (1-1, 0-1). Το πάλεψε κόντρα στη Σάντα Φε αλλά αποκλείστηκε οριακά (1-1 εντός, 2-1 εκτός).

Προπονητής: Αλέξις Γκαρσία (60 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2019). Έμπειρος με μεγάλη θητεία σε αρκετές ομάδες της χώρας, άλλη μια μεγάλη στην Εκιδάδ (2006-12) πήρε και κύπελλο το 2008.Τα πήγε καλά πέρυσι, προφανώς συνεχίζει και τώρα.

Έδρα: Metropolitano de Techo (7.800)

Μεταγραφές: Μπορεί έως τώρα να έχει αποκτήσει δέκα παίκτες, ωστόσο οι απώλειες του καλύτερου της παίκτη, του μεσοεπιθετικού Μιέρ αλλά και του μέσου Νοβόα, δύσκολα θα καλυφτούν τόσο απλά.

Προετοιμασία: Επιτυχία το ότι αγωνίστηκε μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη, αφού είχε αποκλείσει την Ντεπορτίβο Κάλι στα προημιτελικά, ενώ καλά τα πήγε και στα ημιτελικά κόντρα στην πρωτοπόρο Σάντα Φε.

Εκτίμηση: Θα είναι δύσκολος αντίπαλος για όλες τις ομάδες, θεωρούμε πάντως δύσκολο να επαναλάβει ανάλογη πορεία με την περσινή, ειδικά από την στιγμή που έχασε τον πρωτεργάτη Μιέρ, δηλαδή τα 10 από τα 30 γκολ που σκόραρε.

Ριονέγκρο

Τι έκανε πέρσι: Το πάλεψε αρκετά δεν μπόρεσε όμως να εισέλθει στα πλέι οφ τίτλου, σε εκείνα του Σουνταμερικάνα, το πάλεψε αλλά βγήκε δεύτερη στον όμιλο της και έτσι έμεινε χωρίς διεθνές εισιτήριο.

Προπονητής: Ούμπερ Μποντέρτ (48 ετών, νέος). Απολύθηκε από την Όνσε Κάλδας έπειτα από 3 χρόνια, όπου δεν τα πήγε καλά πέρυσι, με τους οπαδούς να απαιτούν την αποπομπή του. Δίχως ιδιαίτερες επιτυχίες στην καριέρα του, φαίνεται όμως να ταιριάζει με το επίπεδο της Ριονέγκρο.

Έδρα: Alberto Grisales (14.000)

Μεταγραφές: Χαμηλά την μπάλα στις μεταγραφές, σίγουρα θα πονέσει η πώληση του εξτρέμ Ομπριάν με τα 13 γκολ στο MLS, δεν έχει χάσει άλλο σημαντικό, ελάχιστες και προσεγμένες οι προσθήκες έως τώρα.

Προετοιμασία: Δεν είδε σαν αγγαρεία τα πλέι οφ του Σουνταμερικάνα, έδειξε μαχητικό πρόσωπο, όπου εκεί συμπλήρωσε αήττητο σερί 12 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, νικώντας τη Μεντεγίν στο τελευταίο.

Εκτίμηση: Πάντα σκληροτράχηλη και ικανή να παλέψει για την είσοδο στα πλέι οφ, πράγμα που έκανε και πέρυσι. Δεν θα είναι εύκολο, θα το πάει μέχρι τέλους όμως.

Μιγιονάριος

Τι έκανε πέρσι: Κάκιστο πρώτο μισό, συνήλθε όμως για τα καλά στο φινάλε, οριακά δεν πήρε εισιτήριο για τα πλέι οφ. Εξαιρετική σε εκείνα του Σουνταμερικάνα, χάνοντας στον τελικό, στα πέναλτι από την Ντεπορτίβο Κάλι.

Προπονητής: Αλμπέρτο Γκαμέρο (56 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2019). Από τους καλούς προπονητές της χώρας, το απέδειξε και πέρυσι αφού με ένα πολύ μέτριο ρόστερ κατάφερε να φέρει τη Μιγιονάριος μια ανάσα από τα πλέι οφ τίτλου αλλά και το Σουνταμερικάνα μετέπειτα.

Έδρα: El Campín (37.000)

Μεταγραφές: Έχασε κομβικά κομμάτια της περσινής μηχανής, προσπαθεί να τα αντικαταστήσει επάξια, επαναπατρίζοντας τον σπουδαίο μέσο Γκουαρίν ο οποίος έστω και σε ηλικία 34 ετών μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Προετοιμασία: Μπορεί να έχασε τον τελικό από την Κάλι στα πέναλτι, ωστόσο έκλεισε τη σεζόν με 12 ματς σερί αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας αποκλειστεί πάντως από Σουνταμερικάνα και Κύπελλο.

Εκτίμηση: Πέρυσι έμεινε οριακά εκτός πλέι οφ, φέτος θα είναι ικανή να το καταφέρει, ειδικά με τον αξιόλογο Γκαμέρο στον πάγκο της αλλά και ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ παικτών που πάει να δημιουργηθεί.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όνσε Κάλδας

Τι έκανε πέρσι: Έχασε την σταθερότητα και το εκπληκτικό αήττητο σερί και με παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, αναγκάστηκε να αγωνιστεί στα πλέι οφ του Σουνταμερικάνα. Εκεί έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Μιγιονάριος.

Προπονητής: Εδουάρδο Λάρα (61 ετών, νέος). Έμπειρος με θητεία και στις τρεις εθνικές της Κολομβίας (Ανδρών, U20, U17). Όσον αφορά πάντως το συλλογικό επίπεδο δεν μετρά ιδιαίτερες επιτυχίες. Στην εμπειρία του θα ποντάρει η Όνσε Κάλδας.

Έδρα: Palogrande (42.678)

Μεταγραφές: Τίποτα το ιδιαίτερο έως τώρα στις προσθαφαιρέσεις, έχασε κάποιους πέρυσι πριν το φινάλε της σεζόν, έχει αποκτήσει κάποιους αντικαταστάτες, από μικρότερες ομάδες και ελεύθεροι όλοι.

Προετοιμασία: Έδειξε καλό πρόσωπο στα δύο τελευταία στον όμιλο των πλέι οφ του Σουνταμερικάνα. Το πάλεψε και κόντρα στη Μιγιονάριος στα ημιτελικά και παρ’ ότι δεν ηττήθηκε, λύγισε στα πέναλτι.

Εκτίμηση: Πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα κινηθεί, δεν αναμένεται να προλάβει το τρένο για τα πλέι οφ, παρ’ ότι διαθέτει εμπειρία σε ρόστερ και τεχνικό τιμ, υστερεί αρκετά όμως σε ποιότητα.

Ενβιγάδο

Τι έκανε πέρσι: Το ιδιαίτερα νεανικό ρόστερ που διαθέτει δεν της επέτρεψε το κάτι παραπάνω. Μέτρια και 12η στην κανονική διάρκεια, τραγική στα πλέι οφ του Σουνταμερικάνα, τερματίζοντας τελευταία στον όμιλο με έναν βαθμό!

Προπονητής: Χοσέ Αρεστέι (54 ετών, από τον Σεπτέμβριο του 2019). Δεν έπεισε με την παρουσία του πέρυσι, ωστόσο πιο πριν είχε δουλέψει στις υποδομές της ομάδας και από την στιγμή που η Ενβιγάδο δουλεύει με νεαρό ρόστερ, η διοίκηση τον κρίνει για τον καταλληλότερο.

Έδρα: Polideportivo Sur (11.000)

Μεταγραφές: Δείχνει τη διάθεση να δώσει και πάλι προτεραιότητα στο φυτώριο το οποίο την έχει βγάλει ασπροπρόσωπη όλα αυτά τα χρόνια. Ελάχιστες προσθήκες, ξεχωρίζει ο 31χρονος φορ Τολέδο που ήρθε από την Παραγουάη.

Προετοιμασία: Πήρε αψήφιστα τη διαδικασία των πλέι οφ του Σουνταμερικάνα, μετά βίας πήρε έναν βαθμό από τη Ριονέγκρο έκλεισε με δύο ήττες από Μεντεγίν (0-3) και Περέιρα (0-1), ενώ στα 10 τελευταία πανηγύρισε μονάχα ένα τρίποντο.

Εκτίμηση: Δεν έχει την ανάλογη εμπειρία για να διεκδικήσει πράγματα, δεν μπορεί για πλέι οφ, στα κυβικά της όμως η παραμονή αφού στην ειδική βαθμολογία απέχει 24 βαθμούς από την τελευταία Τσίκο.

Μπουκαραμάνγκα

Τι έκανε πέρσι: Αν και διέθετε ένα αρκετά ποιοτικό σύνολο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την κούρσα για τα πλέι οφ, αναγκάστηκε να αγωνιστεί σε εκείνα του Σουνταμερικάνα, τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της, ωστόσο στα ημιτελικά αποκλείστηκε από την Περέιρα στα πέναλτι.

Προπονητής: Γκιλιέρμο Σανγκινέτι (54 ετών, από τον Φεβρουάριο του 2020).Ουσιαστικά και οι δύο πλευρές πέρυσι συμφώνησαν με τον τερματισμό της συνεργασίας, αφού ο Ουρουγουανός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ωστόσο αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή να του δοθεί μια ακόμη ευκαιρία.

Έδρα: Alfonso López (28.000)

Μεταγραφές: Μακράν η πιο κινητική στο μεταγραφικό παζάρι, έως τώρα έχουν έρθει 18 νέοι παίκτες με τους περισσότερους από άλλα πρωταθλήματα της Νοτίου Αμερικής. Αποχώρησαν και κάποιοι από την περσινή σεζόν.

Προετοιμασία: Έμεινε αήττητη στη διαδικασία των πλέι οφ, τερματίζοντας πρώτη στον όμιλο με τέσσερις βαθμούς, ενώ δεν ηττήθηκε ούτε στον ημιτελικό κόντρα στην Περέιρα, αλλά άτυχη στα πέναλτι και γνώρισε τον αποκλεισμό.

Εκτίμηση: Οι αρκετές μεταγραφές δείχνουν διάθεση να παλέψει για τα πλέι οφ, παρ’ όλα αυτά θα της πάρει καιρό μέχρι ουσιαστικά μια νέα ομάδα να δέσει και ίσως εκεί την πατήσει. Πιστεύουμε όμως πως μπορεί να βρεθεί μέχρι τέλους στη διεκδίκηση της όγδοης θέσης.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ιντ. Μεντεγίν

Τι έκανε πέρσι: Ξεπούλησε αρκετά από τα βασικά γρανάζια της, το εγχείρημα με τους αρκετούς πιτσιρικάδες δεν της βγήκε. Προτελευταία στον όμιλο των πλέι οφ του Σουνταμερικάνα, πολύ χαμηλά και στην κανονική διάρκεια, 14η.

Προπονητής: Ερνάν Γκόμες (64 ετών, νέος). Αποτελεί τον τέταρτο που θα κάτσει σε διάστημα λίγων μηνών στον πάγκο της Μεντεγίν. Πολύπειρος κόουτς, αλλά κυρίως με θητεία σε εθνικές, έχοντας και το ρεκόρ, να οδηγήσει τρεις διαφορετικές σε τελική φάση Μουντιάλ! Δεύτερη θητεία στη Μεντεγίν, στην πρώτη (2012-13), κατέκτησε και το Κλαουσούρα.

Έδρα: Atanasio Girardot (45.943)

Μεταγραφές: Δεν θα στηριχτεί τόσο πολύ σε νεαρούς φέτος, πήρε κάποιες καλές λύσεις από διάφορα πρωταθλήματα της Νοτίου Αμερικής αλλά και κάποιους που ξεχώρισαν στην περσινή Λίγκα.

Προετοιμασία: Κακή εικόνα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Εξίσου τραγική και στα πλέι οφ του Σουνταμερικάνα, ολοκληρώνοντας με δύο ήττες και μόλις μια νίκη, έτσι έμεινε δίκαια εκτός ημιτελικών, τερματίζοντας τρίτη.

Εκτίμηση: Είναι αρκετά πίσω το ρόστερ της και οι έως τώρα προσθήκες, δύσκολα θα της φέρουν μια καλή σεζόν, η παρουσία του Γκόμες πάντως στον πάγκο φέρνει αισιοδοξία αλλά πολύ δύσκολα θα προλάβει εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Αλιάνσα Πετρολέρα

Τι έκανε πέρσι: Από τα πιο αδύναμα ρόστερ στην κατηγορία, σωστά χαμηλά στην κανονική διάρκεια (15η), εξ ίσου κακή παρουσία και στα πλέι οφ του Σουνταμερικάνα όπου τερμάτισε τελευταία στον όμιλο της, με μόλις έναν βαθμό.

Προπονητής: Γουίσλον Γκουτιέρες (49 ετών, νέος). Επιστρέφει στη χώρα ύστερα από εφτά χρόνια, τα είχε πάει καλά στη Σάντα Φε (2011-14) όπου κατέκτησε δύο πρωταθλήματα. Δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο, σε Βολιβία, Βενεζουέλα και Ονδούρα, θα ψάξει να αναγεννηθεί μέσω της Πετρολέρα.

Έδρα: Daniel Villa Zapata (10.400)

Μεταγραφές: Το πάει από την αρχή, αποδέσμευσε παίκτες από το περσινό ρόστερ που δεν έπεισαν, πήρε και αρκετές ποιοτικές λύσεις όμως που μπορούν να τη βοηθήσουν στους στόχους της.

Προετοιμασία: Χωρίς νίκη για μήνες στο πρωτάθλημα, τελευταία στις 20/09, έτσι και στα πλέι οφ τερμάτισε χωρίς τρίποντο με μόλις μια ισοπαλία σε έναν αρκετά βατό όμιλο με Μπουκαραμάνγκα και Τζαγκουάρες…

Εκτίμηση: Ελάχιστες δυνατότητες σαν ομάδα, σκοπός να ανατρέψει το πολύ άσχημο τελείωμα της περσινής. Στο +24 από την τελευταία Τσίκο στην ειδική βαθμολογία, με ελάχιστες νίκες μπορεί να διατηρηθεί στην κατηγορία.

Περέιρα

Τι έκανε πέρσι: Κάκιστη πορεία στην κανονική διάρκεια ωστόσο συμμάζεψε αρκετά τα πράγματα στα πλέι οφ του Σουνταμερικάνα. Τερμάτισε πρώτη στον όμιλο, στα ημιτελικά απέκλεισε την Μπουκαραμάνγκα στα πέναλτι, ηττήθηκε όμως στον τελικό από τη Μιγιονάριος.

Προπονητής: Χόρχε Αρτίγας (45 ετών, νέος). Αν και ο υπηρεσιακός Μάρκες τα πήγε καλά στα πλέι οφ, η διοίκηση επέλεξε να πάει σε νέα λύση. Ελπιδοφόρος ο Αρτίγας, έδειξε καλά στοιχεία πέρυσι στην αποδυναμωμένη Κουκουτά, το ίδιο ισχύει και στο προπονητικό του ντεμπούτο στην Ουρουγουάη.

Έδρα: Hernán Ramírez Villegas (30.297)

Μεταγραφές: Αρκετές προσθαφαιρέσεις, περισσότερες οι προσθήκες. Οι δύο επιθετικοί, ο έμπειρος Αρισάλα και ο ελπιδοφόρος Καστριγιόν από την Μπουκαραμάνγκα είναι οι δύο που ξεχωρίζουν καθώς πέρυσι είχε σημαντικό πρόβλημα στο γκολ.

Προετοιμασία: Αήττητη στη διαδικασία των πλέι οφ και πρώτη με επτά βαθμούς, δείχνοντας εντελώς διαφορετική από ότι στην κανονική διάρκεια. Έφτασε μέχρι τον τελικό όπου ηττήθηκε με το οριακό 1-0 από τη Μιγιονάριος.

Εκτίμηση: Σκοπός να συνεχίσει την καλή εικόνα των πλέι οφ. Ξεκινά δύσκολα πάντως αφού βρίσκεται μόλις στο +3 από την τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας, πράγμα που σημαίνει πως θα παλέψει σκληρά για την παραμονή.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τζαγκουάρες

Τι έκανε πέρσι: Κακό ρόστερ και μοιραία χαμηλά στην κανονική διάρκεια. Τίποτα το ιδιαίτερο και στα πλέι οφ του Σουνταμερικάνα, δεύτερη σε όμιλο τριών, χωρίς νίκη όμως, απλά με δύο ισοπαλίες κόντρα σε Πετρολέρα και Μπουκαραμάνγκα.

Προπονητής: Χοσέ Σουάρες (59 ετών, από τον Σεπτέμβριο του 2020). Ήρθε πέρυσι ως αντικαταστάτης του Ρεάλ που πήγε στην Αμέρικα. Δίχως σοβαρές επιτυχίες στην καριέρα του, γνωρίζει πάντως καλά την Τζαγκουάρες αφού από εκεί ξεκίνησε την προπονητική.

Έδρα: Jaraguay de Montería (12.000)

Μεταγραφές: Πήρε κάμποσους παίκτες ελεύθερους και από μικρότερες ομάδες, όχι κάτι το ιδιαίτερο πάντως, όπως επίσης δεν έφυγε και κάποιο τρανταχτό κομμάτι του περσινού ρόστερ.

Προετοιμασία: Ομάδα των ισοπαλιών στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, 2/2 στα πλέι οφ, αλλά και ακόμα 5 στα τελευταία 7 της κανονικής διάρκειας, ήταν μια πρόοδος που απέφυγε την ήττα σε αυτά, αλλά και πάλι τερμάτισε χαμηλά.

Εκτίμηση: Μόλις στο +2 στην ειδική βαθμολογία από την τελευταία Τσίκο και διατηρώντας ένα ιδιαίτερα αδύναμο ρόστερ αλλά και έναν άπειρο προπονητή, θα δυσκολευτεί αισθητά. Στις λεπτομέρειες εάν αποφύγει τον υποβιβασμό.

Πατριότας

Τι έκανε πέρσι: Για αρκετό καιρό τελευταία στη βαθμολογία, ωστόσο το συμμαζεύτηκε αρκετά στο φινάλε, έδειξε μαχητικό πρόσωπο και στα πλέι οφ του Σουνταμερικάνα ωστόσο είχε πολύ δύσκολους αντιπάλους (Μιγιονάριος, Όνσε Κάλδας) και τερμάτισε τρίτη με μόλις ένα τρίποντο.

Προπονητής: Αμπέλ Σεγόβια (42 ετών, από τον Νοέμβριο του 2020). Η Πατριότας αποτελεί η πρώτη του προπονητική εμπειρία σε μεγάλη ομάδα αφού πιο πριν ήταν στις υποδομές των Μπέτις και Ταραγόνα. Προπόνησε την ομάδα πέρυσι στα πλέι οφ, έδειξε να αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο, θεωρείται ελπιδοφόρος.

Έδρα: La Independencia (20.630)

Μεταγραφές: Πήρε αρκετούς παίκτες, έχασε όμως τον πολύ σημαντικό μεσοεπιθετικό και καλύτερο της παίκτη πέρυσι Μαντίγια, πιστεύουν αρκετά στον νεαρό Σολάνο που ήρθε από την Κουκουτά, ως αντικαταστάτης του.

Προετοιμασία: Ήττες στα δύο τελευταία, παρ’ ότι έδειξε μαχητικό πρόσωπο κόντρα σε Όνσε Κάλδας και Μιγιονάριος, είχε κλείσει πολύ καλά στην κανονική διάρκεια και απέφυγε την τελευταία θέση.

Εκτίμηση: Έδειξε καλά στοιχεία, τόσο στα πλέι οφ αλλά και στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, δεν είναι όμως για να περιμένει πολλά πράγματα. Ίσως τερματίσει λίγο πιο πάνω από πέρυσι, χαμηλά και πάλι όμως, δύσκολα θα υποβιβαστεί, στο +24 στην ειδική βαθμολογία από την τελευταία θέση.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τσίκο

Τι έκανε πέρσι: Αρκετά αδύναμη με ελάχιστες λύσεις και άπειρο σύνολο, δεν ήταν καθόλου καλή, στο +1 από την τελευταία Κούκουτα που αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα. Τελευταία και στον όμιλο των πλέι οφ του Σουνταμερικάνα, χωρίς βαθμό μάλιστα.

Προπονητής: Μπέλμερ Αγκιλάρ (47 ετών, από τον Σεπτέμβριο του 2020). Ήταν βοηθός στην ομάδα από το 2018, πέρυσι του δόθηκε το χρίσμα αφού απολύθηκε ο Γκόμες. Μηδαμινή βελτίωση υπό αυτόν, χειρότερα μάλιστα πήγε η Τσίκο. Από τα πρώτα ονόματα που θα ακουστούν για απόλυση.

Έδρα: La Independencia (20.630)

Μεταγραφές: Η πλειοψηφία των παικτών ήρθαν ως ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι από μικρότερες ομάδες, δείχνοντας το χαμηλό επίπεδο στα οικονομικά. Έχασε πάντως ελάχιστους από την περσινή πορεία.

Προετοιμασία: Με έξι σερί ήττες έκλεισε τη σεζόν, στα 4 από αυτά δεν σκόραρε μάλιστα. Πάνω-κάτω ίδια εικόνα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ιδιαίτερα αδύναμη για το επίπεδο ενός τόσο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολη αφετηρία αφού ξεκινά ως τελευταία στην ειδική βαθμολογία και με το σύνολο που έχει δημιουργήσει φέτος αλλά και τον ανεπαρκή Αγκιλάρ στον πάγκο, φαντάζει ως το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

Επιμέλεια: Γιώργος Τατάκης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

 

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ