foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Το Classique της κοινωνικής αντιπαλότητας και ο «πεταινισμός»

Μποζιονέλος | 13 Ιαν 2021 13:16
Το-Classique-της-κοινωνικής-αντιπαλότητας-και-ο-«πεταινισμός».jpg

🦊 Πλήρωσαν 2.37 το combo της Εβερτον στο Γούλβερχαμπτον, 2.10 η διπλή ευκαιρία της Ρότσντεϊλ στην Τσάρλτον, 2.00 το αβάτζο του Μπίνγκνταο στο σνούκερ ενώ επεστράφη η μίζα από το Μπέρνλι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρη στο ασιατικό.

🦊 Στη μετριότητα χθες, με χασούρα έκλεισε, πρακτικά η Euroleague έκανε τη ζημιά (δεν υπήρχε η Μπασκόνια, παλικάρι ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ). Οι ρισκοfunbetιές δεν βγήκαν (τύπου combo Σεβίλλης ή Εμεν).

🦊 Το χειρότερο ήταν χθες η Αϊντραχτ, η οποία παρατάχθηκε αιφνιδίως με αλλαγές στο Λέβερκουζεν. Συνέβαινε και παλιότερα, μια στο τόσο, όταν μελετούσες (οποιονδήποτε αγώνα) αλλά τείνει να γίνει κανόνας εν μέσω πανδημίας. Και στο τέλος εκτίθεται ο μινάρας που αναλύει και προτείνει αγώνες… Ας είναι.


📷 Στη φωτό, η μεγαλύτερη ομάδα της Λατινικής Αμερικής, ξανά σε κοπαλιμπερταδορίστικο τελικό για πρώτη φορά μετά το 2000. Το κοκαλάκι της νυχτερίδας έχει ο Αμπέλ Φερέιρα…

Ο άρχοντας και ο πελάτης


🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇨🇳 Με εκπλήξεις και αποκλεισμούς φαβορί εκκίνησε το Masters του σνούκερ στη «Marshall Arena» του Μίλτον Κινς της Αγγλίας. Εξω, χθες, ο Μαρκ Σέλμπι, έξω και ο Νιλ Ρόμπερτσον (5-6 από 4-3, από τον Γιαν Μπίνγκνταο), να περιμένει ανάλογη μοίρα και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Ρόνι Ο’Σάλιβαν;


Ο 45χρονος Rocket (Νο. 3 στο world ranking) αντιμετωπίζει τον… προστατευόμενό του, 33χρονο Κινέζο Ντινγκ Γιουνχούι (Νο. 9), τον οποίο εδώ και χρόνια έχει βοηθήσει πολύ μαθαίνοντάς του τα μυστικά του αθλήματος. Και στα άλλα τρία φετινά τους νίκησε ο «άρχοντας» Ρόνι, με κορυφαίο το 13-10 στο Παγκόσμιο τον Αύγουστο, γενικώς ο Ντινγκ δεν διάγει καλή περίοδο. Αλλά ο Ρόνι σε άλλα έξι, λιγότερης… λάμψης, τουρνουά φέτος, μούσκεμα τα έκανε: λε πουλέ. Δεν πήρε κανένα.

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Όποιος περάσει, στα προημιτελικά θα παίξει με τον νικητή του αποψινού, είτε τον 45χρονο Σκωτσέζο Τζον Χίγκινς (Νο. 6) είτε τον 34χρονο Βορειοϊρλανδό Μαρκ Αλεν (Νο. 10). Τον γερο-Τζον και για κατάκτηση τον βλέπω (στο 12.50 τιμάται) αλλά ας περάσει ο 1ος γύρος και βλέπουμε, αφήστε που άλλες τέσσερις φορές έπαιξε με τον Αλεν σε Masters και αποκλείστηκε… σε όλες.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Τι ποντάρουμε; Και τα δύο είναι απρόβλεπτα. Κράτησα την απλή νίκη του Χίγκινς το βράδυ και, στο μεσημεριανό, να γίνουν τουλάχιστον 10 frames (ήτοι από 6-4 και πάνω). Θυμίζω, best of 11 frames τα ματς.



Μονό 🎱


🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇨🇳 15:00 Ρόνι ΟΣάλιβαν 🆚 Ντινγκ Γιουνχούι Over 9,5 frames 🦊 2.07. (Stoiximan)

Μονό 🎱


🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 21:00 Τζον Χίγκινς 🆚 Μαρκ Αλεν 1 🦊 1.90. (Bet365)

Ποτέ στη Μόσχα


🇷🇺🇱🇹 Με έξι σερί νίκες τη Ζάλγκιρις (11-7) δεν την υποτιμάς, ιντριγκαδόρικο λίγο (ειδικά για τούτη τη στήλη που αρέσκεται σε ρίσκα, ειδικά, κυνήγι ελεφάντων και αναστάσεις νεκρών – αμήν) ότι δεν έχει ποτέ, ναι ποτέ, νικήσει στη Μόσχα (αδερφές μου, στη Μόσχα). Το πρόβλημα είναι ότι το αήττητο σερί 12 αγώνων η ΤΣΣΚΑ (14-4) το έχασε στη Βιτόρια από την Μπασκόνια, μεθαύριο υποδέχεται την Μπαρτσελόνα.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με 6/8 νίκες εκτός Κάουνας φέτος, τα Λιθουανά δεν τα υποτιμάς: τα ποντάρεις, και με αβάτζο, εκτός κι αν στη Μόσκοβα τους περιμένουν για ξέσπασμα. Μόνο Μπασκόνια και Αλμπα έβαλαν πάνω από 73 φέτος στο άντρο του Βλαντίμιρ Πούτιν, το ανεβάζεις λίγο και ιδού η Ρόδος, ιδού και το combo.

🇷🇺🇱🇹 Η Μπάγερν (11-7) έβαλε 77 πόντους πέρυσι στη Ζενίτ, και τη νίκησε στο Μόναχο, της έβαλε 75 και έχασε στο game του πρώτου γύρου (στις 16/12, μόλις). Στο ΣΕΦ έπαιξε με τρεις ελλείψεις και έχασε για ένα καλάθι και με εχθρική διαιτησία, ως παραδέχθηκε με ανακοίνωσή της (μετά Χριστόν και κατόπιν εορτής) η διοργανώτρια, δεν έχει όμως τη μενταλιτέ που τη διέκρινε νωρίτερα.

4-4 ρεκόρ έχει φέτος στο Μόναχο και υποδέχεται μια Ζενίτ (11-5) που μετρά 8-2 (!) εκτός Αγιοπετρούπολης: μόνο σε Μόσχα και Μαδρίτη λύγισε φέτος η αρμάδα του Τσάβι Πασκουάλ(αρου), στο τελευταίο έκανε περίπατο στο ΟΑΚΑ. Ισως χαμηλό το line στους λιθουανικούς πόντους, για να ανέβει λίγο συνδυάζεται με αβάτζο.

 

Μονό 🏀

 

🇷🇺🇱🇹 19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας 🆚 Ζάλγκιρις 2 (+10,5) & Ζάλγκρις under 79,5 🦊 3.10. (Bet365)

Μονό 🏀

 

🇩🇪🇷🇺 20:30 Μπάγερν 🆚 Ζενίτ 2 (+5,5) & Ζενίτ over 72,5 🦊 2.00. (Bet365)

Η διοργάνωση και το repeat του 2010

🇫🇷🏆 Trophée des Champions ονομάζουν το Σούπερ Καπ τους οι Γάλλοι, θεσμός που ξεκίνησε μεν το 1949 αλλά διεκόπη δύο φορές: το 1950-55 και το 1987-94. Από το 2009 διεξαγόταν εκτός συνόρων (σε Τυνησία, ΗΠΑ, Κίνα, Καναδά, Μαρόκο, μόνο στη Γουαδελούπη δεν το έστειλαν) αλλά η πανδημία το επανέφερε εντός αυτών εφέτος: στη Λανς.

Πρώτη σε τίτλους, φυσικά, η Παρί Σεν Ζερμέν με 9, έπεται η Λιόν με 8, από 5 κουπάκια έχουν Ρεμς και Σεντ Ετιέν και 3, όσα δηλαδή και Ναντ, Μπορντό, η αποψινή αντίπαλος των Παριζιάνων, Μαρσέιγ. Η οποία όταν πήρε το τελευταίο, εν έτει 2011 (5-4 τη Λιλ στην Ταγγέρη του Μαρόκου) η ΠΣΖ ήταν ακόμη στα δύο τρόπαια. Και από το 2019 πήρε επτά συνεχόμενα. Όλα στο 90λεπτο, σε όλα σκόραρε τουλάχιστον δύο φορές.

Το τελευταίο γαλλικό Σούπερ Καπ που κρίθηκε στα πέναλτι ήταν το 2012 ανάμεσα σε Λιόν και Μονπελιέ στις ΗΠΑ και ουδέποτε κρίθηκε στην παράταση, πλέον δεν υπάρχει παράταση: απευθείας πέναλτι σε ισοπαλία.

Και η μόνη φορά που το classique της χώρας, Ολιμπίκ Μαρσέιγ και Παρί Σεν Ζερμέν, αντάμωσε σε Σούπερ Καπ ήταν το 2010, στην Τύνιδα και το πήρε η ΟΜ στα πέναλτι, το 90λεπτο είχε λήξει χωρίς γκολ.

Ο νυν «ερυθρόλευκος» Ματιέ Βαλμπουενά είχε γίνει αλλαγή στο 61’ για τους Μασσαλούς, δεν εκτέλεσε πέναλτι, αστόχησε ο Λούτσο Γκονζάλες και για την Παρί οι Πεγκί Λουιντουλά και Λουντοβίκ Ζιουλί, όντες τότε φαβορί, έχοντας Μακελελέ, Σακό, Μποντμέρ, Κέζμαν.


Το πλούσιο Παρίσι, η εργατική Μασσαλία

📜⏳ Le Classique λοιπόν, το μεγαλύτερο ντέρμπι της Γαλλίας καθότι αναμετρώνται οι ομάδες από τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας. Από τη μια το Παρίσι, η πρωτεύουσα, το κέντρο του πολιτισμού, της μόδας και… του στυλ και από την άλλη η Μασσαλία, το μεγάλο λιμάνι της χώρας που αντικατοπτρίζει τον μόχθο της εργατικής τάξης. Από τη μια ο από αιώνων πλούσιος Βορράς, από την άλλη ο Νότος που έχει βιώσει φτώχεια και κακουχίες. Από τη μια το στολίδι της Γαλλίας, από την άλλη η βιομηχανική Μασσαλία που αποτελούσε αενάως προορισμό μεταναστών.

Ρόλο στην κοινωνική αντιπαλότητα έπαιξε και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: όταν το 1941 η ναζιστική Γερμανία εισέβαλλε και κατατρόπωσε της γαλλικές δυνάμεις, το Παρίσι έμεινε πρακτικά απείραχτο μετά την παράδοση των Γάλλων. Αντιθέτως το 35% της Μασσαλίας ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς της Luftwaffe, σκοπίμως διότι Γερμανοί πίστευαν ότι στα πυκνοκατοικημένα κτίρια κρύβονταν πολλά μέλη της αντίστασης.

Μετά τη γαλλική ήττα, η χώρα χωρίστηκε σε κατεχόμενη ζώνη στο βορρά και μη κατακτημένη περιοχή στο νότο, την «ελεύθερη» (λέμε τώρα) ζώνη που έμεινε στην ιστορία ως «η Γαλλία του Βισύ», από την ομώνυμη γαλλική πόλη που έγινε πρωτεύουσα, ενώ δωσίλογος πρωθυπουργός ανέλαβε ο Ανρί Φιλίπ Πεταίν. Ο Γάλλος στρατάρχης ήταν ήρωας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (στο Βερντέν) αλλά κατέληξε αμφιλεγόμενος με τη συνθηκολόγησή του με τη ναζιστική Γερμανία.

Στο Βισύ οι κάτοικοι υπέφεραν, όπως και οι Μασσαλοί. Ως και σήμερα ο όρος «πεταινισμός» (σ.σ. pétainisme) αναφέρεται σε απολυταρχική και αντιδραστική, παραδοσιοκρατική και θρησκευόμενη ιδεολογία.


Το ματς που γέννησε το ντέρμπι

Όχι πως Παρί και Μαρσέιγ έτρεφαν συναισθήματα αγάπης αλλά στα βιβλία της ιστορίας έχει καταγραφεί ο αγώνας που γέννησε το γαλλικό clasico. Στις 29 Μαΐου 1993 η ΟΜ του (σκανδαλιάρη) Μπερνάρ Ταπί, ενώ αναμένει τα νεότερα για τη δίωξή του για οικονομικές ατασθαλίες και φοροδιαφυγή και κυρίως δωροδοκία (σε αγώνα με τη Βαλανσιέν), νικά με 3-1 την Παρί Σεν Ζερμέν που εκείνη την εποχή αντλούσε (όχι τόσα, όπως από τους Αραβες σήμερα, αλλά πολλά) εκατομμύρια από το Canal+ που είχε τις μετοχές της.

Ρούντι Φέλερ, Μπασίλ Μπολί και Αλέν Μπόκσιτς σκοράρουν για τελευταίο τίτλο των Μασσαλών που έμεινε στην ιστορία ως c’est la folie (σ.σ. είναι μια τρέλα), κατακτούν και το Πρωταθλητριών νικώντας τη Μίλαν. Ωστόσο οι αποδείξεις για τη δωροδοκία ήταν ακλόνητες: ο τίτλος του 1992-93 αφαιρέθηκε από την ΟΜ και υποβιβάστηκε στη Ligue 2, ενώ η UEFA την απέκλεισε (προσοχή: για την πρωταθλήτρια Ευρώπης μιλάμε) από την επόμενη διοργάνωση.

🇫🇷 Στα του σήμερα, και στο «Σταντ Μπολάρ-Ντελελί» της Λανς, διεκδικούν το Σούπερ Καπ 2020 (που διεξάγεται εν έτει 2021, αλλά και τι α καν’ς, ν’ κατ’ς α μαλώς;). Και ακριβώς επειδή έχει απευθείας πέναλτι σε ισοπαλία, έχει μια τύχη παραπάνω η ΟΜ αν και τις χωρίζει… ωκεανός, όχι απλά θάλασσα, αγωνιστικά. Funbetιά να το πάρουν οι Μασσαλοί, κάπως, με κάποιον τρόπο, πιο safe σε ασιατικό +1,25 που σε πληρώνει κατά το ήμισυ αν η καλή μας «Μαρσέγι» δεν ηττηθεί ή ηττηθεί ως ένα γκολ διαφορά.

 

Fun bet

 

🇫🇷 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν 🆚 Μαρσέιγ Κατάκτηση: Μαρσέιγ 🦊 4.25. (Novibet)

Ασιατικό

 

🇫🇷 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν 🆚 Μαρσέιγ 2 +1,25 ΑΗ 🦊 1.98. (Novibet)

Το σερί, η ρεβάνς και οι άμπαλοι

🇳🇱 Λούκας Πράτο, 33 ετών, απόκτημα από τη Ρίβερ Πλέιτ, έκανε ντεμπούτο ως βασικός στο 2-0 με τη Σπάρτα για τη Φέγενορντ, 71 λεπτά έπαιξε, καλός ήταν. Άλλη μια φορά έπαιξε Ευρώπη, το 2011-12 στην Τζένοα και γέλασαν και τα δοκάρια του «Μαράσι». Ωρίμασε όμως και σιγά την άμυνα που έχουν τα άμπαλα της Τσβόλε.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

🇬🇷 Αγωνιστικά ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δεν συγκρίνονται φέτος, μια ταχύτητα διαφορά έχουν. Το κίνητρο βέβαια, η κ@%λα αν θέλετε, είναι μεγάλο σε ντέρμπι. Ο νταμπλούχος είναι επί 17 σερί ματς αήττητος, σκοράροντας σε όλα, ήτοι από τον Ιούνιο και το 1-0… από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, αλλά και 30 σερί αήττητος εκτός έδρας, με έσχατη ήττα ξανά από τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα τον Φεβρουάριο του ’19. Το, δε, 1-1 πέρυσι στο Καραϊσκάκη είναι και η μοναδική ισοπαλία τους στα τελευταία 16, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (10-1-5 ο Ολυμπιακός). Η μη ήττα του Ολυμπιακού και τουλάχιστον δύο γκολ στο ματς είναι στον (αξιόλογο) διπλασιασμό, το κράτησα απορρίπτοντας το Χ2 αλλά με goal/goal: είναι στο 2.50, το ήθελα παραπάνω.

🇦🇷🇧🇷 Η Παλμέιρας απέκλεισε, λοιπόν, τη Ρίβερ Πλέιτ και πέρασε στον τελικό του Copa Libertadores όπου αναμένει μια εκ των Σάντος ή Μπόκα Τζούνιορς, 0-0 ο πρώτος ημιτελικός στο «Μπομπονέρα» όπου οι Βραζιλιάνοι έπαιξαν αρκετά κοτίσια, αλλά και με αυτοπεποίθηση: 7-3-1 έχουν στον θεσμό, μόνη ήττα στη ρεβάνς από τη LDU Κίτο στους «16», εντός, από το 2003 έχουν να χάσουν εντός από Αργεντίνους (4-1-0 έκτοτε, τότε 1-3 στον τελικό… από την Μπόκα). Η Μπόκα έχει από το 2012 να χάσει σε νοκ άουτ στη Βραζιλία (2-3-0 έκτοτε), ορέγεται το ρεκόρ των επτά τροπαίων της Ιντεπεντιέντε, που κρατά από το 1984, απέτυχε πέρυσι με τη Ρίβερ. Δεν αποκλείω τούτο να έχει γκολ, εν αντιθέσει με το πρώτο, καλύπτεσαι σε ασιατικό με πληρωμή σε 3+.

 

Μονό

 

🇬🇷 19:30 ΠΑΟΚ 🆚 Ολυμπιακός Χ2 & over 1,5 🦊 2.00. (Stoiximan)

Σκόρερ

 

🇳🇱 22:00 Φέγενορντ 🆚 Τσβόλε Γκολ Πράτο 🦊 2.37. (Stoiximan)

Ασιατικό

 

🇦🇷🇧🇷 00:15 Σάντος 🆚 Μπόκα Τζούνιορς Over 2 ΑΗ 🦊 1.96. (Betshop)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ