foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ37
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ελλάδα, Super League 2: Preview, 2021

Previews Πρωταθλημάτων | 02 Σεπ 2021 15:48
Super-League-2-Preview.jpg

Το δεύτερο τη τάξει ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας μας, η Super League 2, η οποία ταλαιπωρήθηκε αρκετά την περασμένη σεζόν και ουσιαστικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, είναι επιτέλους… μπροστά στις οθόνες μας! Για να συμβεί κάτι τέτοιο βέβαια, χρειάστηκε να γίνουν αφιερώματα ακόμα και σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, καθώς είναι το μοναδικό πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας που δεν έχει ξεκινήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη! Κάλλιο αργά, παρά ποτέ βέβαια, αλλά μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις. Παίζεται η δεύτερη κατηγορία παντού στην Ευρώπη και δεν έχει ξεκινήσει καν στην Ελλάδα… Βέβαια, δεν πρωτοπορεί μόνο για την καθυστέρηση, αλλά και για το ότι παραμονές της έναρξης η συμμετοχή της Δόξας Δράμας (κυρίως) και της Παναχαϊκής (τυπικό το θέμα της) ήταν στον… αέρα, τελικά οι Πατρινοί πήραν την Τρίτη (12/1) το πιστοποιητικό συμμετοχής, ενώ οι Δραμινοί αποφασίστηκε να ξεκινήσουν στο πρωτάθλημα και… βλέπουμε, περιμένοντας την έκβαση του δικαστηρίου στις 21/1 που θα κρίνει το μέλλον τους. Δώδεκα ομάδες, όσες ακριβώς και πέρυσι, είναι στην αφετηρία ενός πρωταθλήματος που παραδοσιακά είναι δύσκολο, αλλά συνήθως ένας τουλάχιστον ξεχωρίζει σημαντικά από τους υπόλοιπους. Πέρυσι κάτι τέτοιο πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ φέτος, στη θεωρία τουλάχιστον, τον ίδιο ρόλο φαίνεται ότι θα τον έχει η Ξάνθη.

Στη δωδεκάδα υπάρχει μόνο μια ομάδα από το λεκανοπέδιο (Ιωνικός) και καμία από τη Θεσσαλονίκη, ενώ τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση την έχει η νησιωτική Ελλάδα, με τρεις ομάδες από την Κρήτη (Εργοτέλης, Ιεράπετρα, Χανιά) και μία από τη Ρόδο (ο νεοφώτιστος  Διαγόρας). Η ιστορική Παναχαϊκή είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Πελοποννήσου, όπως και ο Καραϊσκάκης της Ηπείρου, ο Λεβαδειακός, στη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του στην κατηγορία, εκπροσωπεί τη Στερεά Ελλάδα, ο Απόλλων Λάρισας και τα νεοφώτιστα Τρίκαλα τη Θεσσαλία, ενώ η, επίσης, ιστορική Δόξα Δράμας εκπροσωπεί ολόκληρη τη Μακεδονία. Η Ξάνθη είναι ομάδα της Θράκης, φυσικά, και όπως προαναφέραμε θεωρείται φαβορί για το απευθείας εισιτήριο της ανόδου. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ-3.

Σύστημα Διεξαγωγής

Εφόσον όλα πάνε καλά θα διεξαχθεί μια κανονική περίοδος 22 αγωνιστικών. Οι έξι πρώτες ομάδες θα παίξουν play offs, με τον πρώτο  να κερδίζει την απευθείας άνοδο στη Super League 1. Η ομάδα που θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση θα παίξει διπλούς αγώνες μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει στη 13η θέση της Super League 1 με έπαθλο μια θέση στη μεγάλη κατηγορία. Θυμίζουμε ότι την περασμένη σεζόν το συγκεκριμένο έπαθλο το κέρδισε ο Απόλλωνας Σμύρνης, νικώντας και στους δύο αγώνες μπαράζ την αποδεκατισμένη Ξάνθη.

Πέρα από τα play offs, φέτος θα έχουμε και play out (πέρυσι ακυρώθηκε η διεξαγωγή τους λόγω της πανδημίας), στα οποία θα συμμετέχουν οι ομάδες από τις θέσεις 7 έως 12. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν στη Football League.
Τόσο τα play offs, όσο και τα play out θα διεξαχθούν σε πέντε μονές αγωνιστικές, καθώς «κόπηκε» ο δεύτερος γύρος για να βγει ημερολογιακά το πρόγραμμα. Ο 1ος της κανονικής περιόδου θα υποδεχθεί στο γήπεδο του τον 2ο, 3ο, 4ο και θα παίξει εκτός έδρας τον 5ο και τον 6ο. Αντίστοιχα: Ο 2ος παίζει εντός με τους 3ο, 4ο, 5ο και εκτός έδρας με τον 1ο και τον 6ο. Ο 3oς παίζει εντός με 4ο, 5ο, 6ο και εκτός με 1ο και 2ο. Ο 4ος παίζει εντός με 5ο και 6ο και εκτός με 1ο, 2ο, 3ο. Ο 5ος παίζει εντός με 1ο και 6ο και εκτός με 2ο, 3ο, 4ο. Ο 6ος παίζει εντός με 1ο και 2ο και εκτός με 3ο, 4ο και 5ο. Για τα play out και τα πέντε έξτρα μονά ματς της αποφυγής του υποβιβασμού 1ος θεωρείται ο 7ος και αντιστοίχως 2ος ο 8ος, 3ος ο 9ος, 4ος ο 10ος, 5ος ο 11ος και 6ος ο 12ος της κατάταξης στην κανονική περίοδο.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τα εξής κριτήρια: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, 2) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, 3) καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια, 4) καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια, 5) συνολική διαφορά τερμάτων, 6) συνολικά καλύτερη επίθεση, 7) συνολικά καλύτερη άμυνα, 8) αγώνας μπαράζ, 9) κλήρωση.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Ξάνθη 2. Λεβαδειακός 3. Χανιά 4. Απόλλων Λάρισας
5. Ιωνικός 6. Παναχαϊκή 7. Δόξα Δράμας 8. Εργοτέλης
9. Ιεράπετρα 10. Τρίκαλα 11. Καραϊσκάκης 12. Διαγόρας

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Έμπερτ Μεσοεπιθετικός Ντιν. Δρέσδης Ξάνθη
Ίζο Τερματοφύλακας Αδελαΐδα Ξάνθη
Τάτος Μεσοεπιθετικός Αλτάι Ξάνθη
Βέρκερ Αμυντικός Ρόντα Ξάνθη
Δημούτσος Μέσος Λαμία Ξάνθη
Περντόμο Επιθετικός Μπενγκολούρου Λεβαδειακός
Κόρμπος Μέσος Πανιώνιος Ιωνικός
Αραβίδης Επιθετικός Λαμία Παναχαϊκή
Κουτσιανικούλης Επιθετικός Ολυμπιακός Β. Δόξα Δράμας
Πλιάτσικας Αμυντικός Λαμία Παναχαϊκή

Τι παίζουμε

 

Η Ξάνθη, με νέο ιδιοκτήτη και με πολλές αξιόλογες μεταγραφές, φαντάζει ως το πρώτο φαβορί για την άνοδο. Κάτι που έχουν καταλάβει και οι μπουκ, με αποτέλεσμα η σχετική απόδοση να είναι στο 1.50… Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να κυνηγήσει κανείς το 11.00* που πληρώνει ο Λεβαδειακός για νικητής διοργάνωσης ή το 20.00* των Χανίων, ενώ ακόμα προτιμότερο είναι να περιμένει να ξεκινήσουν τα παιχνίδια, ώστε να υπάρχουν πιο ασφαλή δεδομένα στη διάθεση όλων μας. Εμείς τουλάχιστον αυτό θα κάνουμε…

Σημαντικό tip: Τα υψηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας τα έχουν κατά σειρά η Ξάνθη (σ.σ. με διαφορά από τους υπόλοιπους μάλιστα…), τα Χανιά, ο Λεβαδειακός, η Παναχαϊκή, ο Ιωνικός και ο Απόλλων Λάρισας, ενώ τα χαμηλότερα ο Διαγόρας, τα Τρίκαλα, η Ιεράπετρα και ο Καραϊσκάκης…

Οι ομάδες της Super League 2

Ξάνθη

Τι έκανε πέρσι: Πλήρωσε το σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ και της αφαιρέθηκαν εφτά βαθμοί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπλέξει στην περιπέτεια των play out, όπου δεν κατάφερε να αποφύγει την προτελευταία θέση της βαθμολογίας της Super League 1 κι έτσι αναγκάστηκε να παίξει διπλούς αγώνες μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Το εκπληκτικό είναι ότι η προηγούμενη ιδιοκτησία, αν και είχε ήδη συμφωνήσει να μεταβιβάσει το μετοχικό πακέτο της ΠΑΕ σε νέο ιδιοκτήτη (Μπιλ Πάπας), έλυσε σχεδόν όλα τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών κι έτσι κατέβηκε στα μπαράζ με μια ομάδα που απάρτιζαν κυρίως παιδιά της Κ19 και της Κ17. Έκανε δυο ήττες από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και μετά από 31 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία υποβιβάστηκε.

Προπονητής: Ελληνοαυστραλός είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Ξάνθης Μπιλ Πάπας κι έτσι προσέλαβε έναν προπονητή που τον γνώριζε από τη χώρα των καγκουρό. Ο λόγος για τον 47χρονο Αυστραλό με κροατικές ρίζες Τόνι Πόποβιτς, ο οποίος έχει πολύ πλούσιο βιογραφικό. Έχει περάσει ακόμα κι από την Premier League, όπου δούλεψε ως βοηθός προπονητή στην Κρίσταλ Πάλας, στην οποία υπήρξε και παίκτης. Ως προπονητής έχει κατακτήσει πρωταθλήματα Αυστραλίας με τους Σίδνεϊ Γουόντερερς και με την Περθ Γκλόρι, ενώ με την ομάδα του Σίδνεϊ κατέκτησε και το Πανασιατικό Κύπελλο! Πριν από τρία χρόνια είχε κάτσει και στον πάγκο της Καραμπούκσπορ στην Τουρκία.

Γήπεδο: Ξάνθη Αρίνα (7.651)

Μεταγραφές: Πρόκειται ουσιαστικά για μια εντελώς νέα ομάδα, καθώς από το περσινό ρόστερ παρέμεινε μόνο ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Μπέντο, συν κάποια νέα παιδιά που προωθήθηκαν από τις υποδομές της Ξάνθης. Κατά τα άλλα προχώρησε σε 23 μεταγραφές και κάποιες απ’ αυτές, μάλιστα, είναι αρκετά δυνατές για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Ας τις δούμε αναλυτικά: Πολ Ίζο (τερματοφύλας από Αδελαϊδα), Βέλιτς (τερματοφύλας από Μλάντοστ), Ζούρμαν (αμυντικός, Σίδνεϊ), Βέρκερ (αμυντικός, Ρόντα), Τσαμούρης (αμυντικός, Πλατανιάς), Τάσος Παπάζογλου (αμυντικός, Ζίρα), Παντελιάδης (αριστερό μπακ, Λεβαδειακός), Γκαρσία (αριστερό μπακ, Παναιτωλικός), Στάθης (δεξί μπακ, Αιγάλεω), Έλιοτ (δεξί μπακ, Ουέλιγκτον), Βαλμάς (δεξί μπακ, Αναγέννηση Δερύνιας), Πόποβιτς (αμυντικό χαφ, Περθ Γκλόρι), Δημούτσος (αμυντικό χαφ, Λαμία), Τέσλα (μέσος, Σπαρτάκ Τιράνων), Έμπερτ (μεσοεπιθετικός, Ντιναμό Δρέσδης), Τάτος (μεσοεπιθετικός, Αλτάι), Σιατραβάνης (εξτρέμ), Βόλτερς (εξτρέμ, Ναϊμέγκεν), Σουλεϊμάν (εξτρέμ, Καβάλα), Φασίδης (εξτρέμ, δανεικός από ΠΑΟΚ), Ντίνας (εξτρέμ, ΟΦΗ), Βασίλιεφ (επιθετικός, Άρντα), Θανάσης Παπάζογλου (επιθετικός, Λάρισα).

UPDATE: Λόγω επέμβασης του τερματοφύλακα Ιζο, ο οποίος θα μείνει περίπου δυο μήνες εκτός δράσης, η Ξάνθη είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Κροάτη Ιβάν Κέλεβα, ενώ κινείται και για σέντερ φορ! Επίσης έλυσε το συμβόλαιο του Βασίλη Φασίδη και έδωσε δανεικό τον Μανώλη Ρουσάκη στη βουλγαρική Άρντα.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε σχετικά αργά την προετοιμασία της (σ.σ. μετά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου), καθώς μέσα στον Αύγουστο είχε τα μπαράζ με τον Απόλλωνα. Έχει δώσει αρκετά φιλικά προετοιμασίας με την Κ19, αλλά και ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών της περιοχής, ώστε ο Πόποβιτς να μοντάρει μια εντελώς νέα ομάδα, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι. Σε δύο δυνατά φιλικά που έδωσε αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με την Καβάλα και 0-0 με τη Δόξα Δράμας.

Εκτίμηση: Είναι μια ομάδα στην οποία έπεσαν αρκετά χρήματα και έγιναν δυνατές μεταγραφές, ώστε να επιστρέψει αμέσως στην Super League 1. Αν δεν τα καταφέρει θα πρόκειται για μεγάλη αποτυχία.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Χανιά

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στην τρίτη θέση (σ.σ. ισοβάθμησε με τον Λεβαδειακό, αλλά είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων) και θεώρησε εαυτόν αδικημένο με τη διακοπή του πρωταθλήματος, εκτιμώντας ότι μπορούσε να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση και την άνοδο. Έκανε 11 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες, με 32 γκολ ενεργητικό και 10 παθητικό. Αν είχε αποφύγει τις τρεις εντός έδρας ήττες που γνώρισε σε κρίσιμα ματς, ίσως να τα είχε πάει ακόμα καλύτερα.

Προπονητής: Στον πάγκο των Χανίων παρέμεινε ο 59χρονος Αλέκος Βοσνιάδης, του οποίου το έργο την τελευταία διετία κρίνεται επιτυχημένο. Στο παρελθόν έχει εργαστεί επίσης σε ομάδες όπως η Κέρκυρα, τα Τρίκαλα, η Βέροια, ο Απόλλωνας Σμύρνης, η Λάρισα και η Νίκη Βόλου, ενώ είχε ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα το 2005 από την ΑΕ Πολυκάστρου.

Γήπεδο: Γήπεδο Περιβολίων (4.000)

Μεταγραφές: Δεν έκανε πολλές προσθήκες, αλλά αυτές που έκανε θεωρούνται πολύ καλές. Πήρε τους ακραίους μπακ Καμαρά και Νίκολιτς, δανεικούς από τον Ολυμπιακό, τον επίσης ακραίο μπακ Λάμτζε (Σίνκα), τους μέσους Μπέρτιο (Πλατανιά), Πλέγγα (Δόξα Δράμας) και Αναστασόπουλο (Ιεράπετρα), τους επιθετικούς χαφ Μπραντίγια (Δόξα Κακωτοπιάς) και Φέκκα (δανεικός από Ολυμπιακό), αλλά και τον σέντερ φορ Διαμαντόπουλο από τον Άρη. Αποχώρησαν οι Κουσκουνάς και Πάνος για την Παναχαϊκή και οι Μουμίν, Αρναρέλλης για τη Ρόδο.

Προετοιμασία: Το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας της το έκανε στην Πτολεμαΐδα, ώστε να αποφύγει την έντονη ζέστη της Κρήτης τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Εκεί έδωσε και τέσσερα φιλικά εντελώς προπονητικού χαρακτήρα. Επιστρέφοντας στην Κρήτη το πιο σημαντικό φιλικό το έδωσε με τον ΟΦΗ, το οποίο έληξε 1-1.

Εκτίμηση: Είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν άνοδο. Έχει σταθερή διοίκηση, ίδιο προπονητή εδώ και δυο χρόνια, αλλά και πολύ καλό ρόστερ.

Λεβαδειακός

Τι έκανε πέρσι: Είναι μεταξύ των δύο ομάδων που ήθελαν να ολοκληρωθεί το περσινό πρωτάθλημα μήπως και προλάβουν τη δεύτερη θέση, αλλά δεν τους έγινε η χάρη. Οι Βοιωτοί ισοβάθμησαν στην 3η θέση με τα Χανιά, αλλά τυπικά ήταν 4οι καθώς υστερούσαν στην ισοβαθμία. Ο απολογισμός τους ήταν 11 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες. Οι ισοπαλίες με τα Χανιά και τον Απόλλωνα Λάρισας στην τελευταία πεντάδα αγώνων στέρησαν από τον Λεβαδειακό πολλές από τις ελπίδες ανόδου που διατηρούσε.

Προπονητής: Στον πάγκο του Λεβαδειακού παρέμεινε ο Σωτήρης Αντωνίου. Ο Θεσσαλός τεχνικός ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τα Τρίκαλα, ενώ έχει περάσει επίσης από την ΑΕΛ και τη Λαμία, πριν αναλάβει τον περασμένο Οκτώβρη τον Λεβαδειακό. Αξιόλογος προπονητής, που θα κάνει τα πάντα για να ανεβάσει τον Λεβαδειακό.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς (5.915)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν κάποιοι σημαντικοί παίκτες όπως ο επιθετικός Ιωαννίδης που πήγε στον Παναθηναϊκό, ο έμπειρος Μάντζιος (ΠΑΟ Ρουφ), ο αμυντικός Ανγκούα, ο μέσος Κοζορώνης και αριστερός μπακ Παντελιάδης (Ξάνθη), αλλά έκανε και 12 προσθήκες. Πιο συγκεκριμένα απέκτησε τους τερματοφύλακες Στογιάνοβιτς (Ραντνίσκι) και Γκέκα (Απόλλων Λάρισας), τον αριστερό μπακ Παναγιώτου (Καραϊσκάκης), τους αμυντικούς χαφ Θεοχάρη και Μανιώτη, ως δανεικούς από ΠΑΟ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, τον επιθετικό Περντόμο (Μπενγκολούρου), τους εξτρέμ Κάκο (Ασπρόπυργος), Πολέτο (Ξάνθη) και Μαρίνο (δανεικός από Ολυμπιακό), αλλά και τους φορ Γαϊτανίδη (δανεικός από ΠΑΟΚ), Μυτίδη (Παναχαϊκή) και Τζιόρα (Χανιά).

Προετοιμασία: Είναι από τις ομάδες που παρέμειναν με τον ίδιο προπονητή και ξεκίνησαν έγκαιρα την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν. Στα σημαντικότερα φιλικά ματς που έδωσε νίκησε 3-1 εκτός έδρας τα Γιάννενα, ενώ έχασε δύσκολα 1-0 (με πέναλτι) από τον Παναθηναϊκό στο «Ελ Πάσο».

Εκτίμηση: Παρέμεινε για δεύτερη σεζόν στη Super League 2. Φέτος είναι βέβαιο ότι θα παλέψει ακόμα περισσότερο για την άνοδο, καθώς αυτός είναι ο βασικός στόχος.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Καραϊσκάκης

Τι έκανε πέρσι: Η ομάδα της Άρτας είχε αρκετά καλή πορεία στο περσινό πρωτάθλημα της Super League 2 και τερμάτισε στην 5η θέση, με απολογισμό 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 7 ήττες. Στηρίχθηκε κυρίως στην έδρα της (6-3-1), αλλά και μακριά απ’ αυτήν έκανε ζημιές. Αντιμετώπισε, πάντως, αμυντικά προβλήματα (29 γκολ παθητικό), που καλό θα είναι να τα αποφύγει φέτος αν δεν θέλει να μπλέξει.

Προπονητής: Στα τέλη Αυγούστου ανακοινώθηκε ότι τεχνικός της ομάδας για τη νέα σεζόν θα είναι ο Βασίλης Αργυρίου, ο οποίος είναι κάτοχος UEFA PRO, αλλά στο παρελθόν έχει δουλέψει κυρίως ως γυμναστής. Πέρυσι ήταν στην Τρίγλια Χαλκιδικής, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε περάσει από τα τεχνικά τιμ της ΑΕΛ, του Απόλλωνα Λάρισας, αλλά κι από τις ακαδημίες του Αριστοτέλη Νάουσας.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγίων Αναργύρων (1.900)

Μεταγραφές: Διαφοροποίησε αρκετά το ρόστερ της η ομάδα της Άρτας. Έφυγαν παίκτες όπως ο γκολκίπερ Μέλκας, οι αμυντικοί Παναγιώτου και Καψάλης, ο μέσος Ψιανός και ο επιθετικός Κούστα και προχώρησε σε 18 συνολικά προσθήκες! Οι πιο σημαντικές απ’ αυτές ήταν ο αμυντικός χαφ Δερμιτζάκης από τον Αλμυρό, ο επιθετικός Δούντσιος από τον Πανιώνιο, ο αμυντικός Λόβριτς από την Όφενμπαχ, ο γκολκίπερ Σταματόπουλος από το Αιγάλεω και ο εξτρέμ Φελίπε από την Πελότας. Σημαντική επίσης μεταγραφή κι αυτή του Ολλανδού στόπερ Βαν Ιπερέν από την Γκόου Αχέντ Ίγκλς.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε προετοιμασία μέσα στον Αύγουστο και στο σημαντικότερο φιλικό παιχνίδι που έδωσε μέσα στον Σεπτέμβριο ηττήθηκε 1-0 από τα γειτονικά Γιάννενα. Λόγω κορωνοϊού τόσο η ομάδα της Άρτας, όσο και οι άλλοι σύλλογοι της κατηγορίας, έδωσαν κυρίως φιλικά προπονητικού χαρακτήρα, με ομάδες τοπικών κατηγοριών από τις περιοχές τους, στα οποία ούτε σκορ δεν κρατήθηκε στις περισσότερες περιπτώσεις.

Εκτίμηση: Την περασμένη σεζόν πήγε καλύτερα του αναμενομένου και τερμάτισε ψηλά. Φέτος ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας είναι να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις.

Απόλλων Λάρισας

Τι έκανε πέρσι: Στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν ήταν κοντά στις πρώτες θέσεις, αλλά τελικά κατέληξε 6ος με απολογισμό 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 8 ήττες. Στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές (από τις 20 που έγιναν, καθώς το πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε) γνώρισε τρεις ήττες με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στη βαθμολογία. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέτυχε 27 γκολ και δέχθηκε 25.

Προπονητής: Νέος προπονητής της ομάδας της Φιλιππούπολης είναι ο Γιάννης Μάγγος. Ο 38χρονος τεχνικός από τη Καρδίτσα την περασμένη αγωνιστική περίοδο βρισκόταν στο πάγκο της Ιεράπετρας, ενώ τελείωσε τη σεζόν στη τεχνική ηγεσία της Τρίγλιας στο πρωτάθλημα της Football League. Για τον Γιάννη Μάγγο αποτελεί επιστροφή σε γνώριμα λημέρια, καθώς έχει περάσει και στο παρελθόν από τον πάγκο του Απόλλωνα.

Γήπεδο: ΑEL FC ARENA (16.811)

Μεταγραφές: Έκανε συνολικά 20 μεταγραφές! Πήρε τους τερματοφύλακες Γλύκο, Πρίφτι, Αστρά και Τάλισον, τους αμυντικούς Μόρα, Γκόλια, Χατζιτέρζογλου, Καλούση και Μπούση, τους μέσους Μπάλα, Λουκά, Μπάμπη και Παυλή, αλλά και τους επιθετικούς Αθανασιάδη, Μπαλογιάννη, Μπαστιάνο, Ενγκό, Μαρτίν, Τζιοβάρα και Σούλκε. Πιο σημαντικές προσθήκες αυτές των Μόρα, Γκόλια και Μπάλα που έμειναν ελεύθεροι από τη Λάρισα, του Αθανασιάδη και του Γλύκου, αλλά και του Ισπανού επιθετικού Μαρτίν που ήρθε από τη σουηδική Έστερσουντ. Πιο σημαντικές αποχωρήσεις αυτές των Καρατάσιου, Μπαστακού, Μπαλοτέλι, Κωστούλα και Βασιλειάδη.

Προετοιμασία: Με τόσα νέα πρόσωπα η προετοιμασία είχε μεγάλη σημασία, αλλά ευτυχώς για την ομάδα της Φιλιππούπολης κύλησε χωρίς προβλήματα. Στο τελευταίο της φιλικό πήρε εκτός έδρας ισοπαλία από τη Δόξα Δράμας (1-1). Νωρίτερα είχε νικήσει 2-0 τον Καραϊσκάκη, είχε φέρει 0-0 με τις Σέρρες και είχε χάσει 4-2 στη Λιβαδειά.

Εκτίμηση: Με τις μεταγραφές που έκανε όλα δείχνουν ότι θα είναι και φέτος στην πρώτη εξάδα και θα διεκδικήσει άνοδο. Φαντάζει δύσκολο, πάντως, να πάρει ένα από τα δύο πρώτα εισιτήρια.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Εργοτέλης

Τι έκανε πέρσι: Η ομάδα του Ηρακλείου είχε μια απολύτως ισορροπημένη πορεία την περασμένη περίοδο (9 νίκες, 2 ισοπαλίες, 9 ήττες) και τερμάτισε στην 7η θέση της βαθμολογίας. Από την αρχή του πρωταθλήματος ήταν ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να χτυπήσει άνοδο, αλλά κι ούτε θα μπλέξει σε περιπέτειες. Χαρακτηριστικό είναι ότι έκανε μόλις δύο ισοπαλίες, καθώς στα περισσότερα παιχνίδια έπαιξε ανοικτό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες.

Προπονητής: Ο 48χρονος Γιάννης Ταουσιάνης παρέμεινε στο τιμόνι του Εργοτέλη και για τη νέα περίοδο και φιλοδοξεί να τον ανεβάσει στην Super League 1, κάτι που όμως φαντάζει δύσκολο. Έχει προπονητικό παρελθόν στα τμήματα υποδομής της ομάδας, ενώ έχει εργαστεί επίσης στον Ατσαλένιο, στον Αιολικό και στην Καβάλα, αλλά και ως βοηθός του Πετράκη στα Γιάννενα.

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο (26.240)

Μεταγραφές: Ο Εργοτέλης είναι μια από τις λιγοστές ομάδες που δεν φέρνουν καραβιές από ξένους παίκτες και στηρίζονται σε Έλληνες και δη σε παιδιά από τις ακαδημίες του. Φέτος ανέβασε από την Κ19 τους αμυντικούς Θεοδωράκη, Κόλα και τους επιθετικούς Κουτάντο και Πατρινό. Απέκτησε, επίσης, τον δεξιό μπακ Ποζατζίδη (Πλατανιάς), τον αριστερό μπακ Σερβιλάκη (Θεσπρωτός), τον δεξιό μπακ χαφ Νεράλ (Χέλμοντ Σπορ), τον μέσο Αμπντουλαχί (Ντεν Μπος) και τους επιθετικούς Κωστανάσιο (δανεικός από Ολυμπιακό) και Κόνραντ (Κοζάκεν Μπόις). Έχασε τον επιθετικό Ιατρούδη που τον πήρε η ΑΕΚ, αλλά και τους Έφορντ (Μπέβερεν), Μπρους (Παναχαϊκή) και Ροβίθη (Αλκή).

Προετοιμασία: Έκανε κανονικά και χωρίς προβλήματα την προετοιμασία του, δίνοντας αρκετούς φιλικούς αγώνες με ομάδες της ευρύτερης περιοχής. Στο πιο σημαντικό φιλικό του, νίκησε εκτός έδρας τον ΟΦΗ (0-2), παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Εκτίμηση: Επειδή έχει ομοιογένεια ως ομάδα και στηρίζεται κυρίως σε Έλληνες εκτιμούμε ότι θα πάει καλά, αλλά είναι από δύσκολο έως αδύνατο να χτυπήσει άνοδο.

Παναχαϊκή

Τι έκανε πέρσι: Ακόμα μια ομάδα με πολύ βαριά φανέλα, η οποία όμως λείπει πολλά χρόνια από τη μεγάλη κατηγορία. Την τελευταία σεζόν ξεκίνησε ως συνήθως με βλέψεις, αλλά από το ξεκίνημα φάνηκε ότι δύσκολα θα διεκδικήσει άνοδο. Τελικά τερμάτισε στην 8η θέση, με 8 νίκες, 4 ισοπαλίες, 8 ήττες και 34-19 τέρματα. Ο μεγάλος αριθμός των γκολ που πέτυχε δεν πρέπει να ξεγελά κανέναν, καθώς στο τελευταίο της ματς είχε νικήσει 7-0 τον διαλυμένο Απόλλωνα Πόντου.

Προπονητής: Στα μέσα Οκτωβρίου η διοίκηση αποφάσισε να απολύσει τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ο οποίος έκανε όλη την προετοιμασία και να φέρει στη θέση του τον Νίκο Παπαδόπουλο. Ως αιτία, επισήμως τουλάχιστον, αναφέρθηκε η μέτρια απόδοση της ομάδας στα φιλικά, ωστόσο από την πλευρά του Ελευθερόπουλου και του βοηθού του, Βενετίδη, έγιναν απίστευτες καταγγελίες για μεθόδους «Βig Βrother» από την πλευρά της διοίκησης! Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει δουλέψει ξανά στην Παναχαϊκή, τη σεζόν 2013-14, ενώ πέρυσι ξεκίνησε τη σεζόν στον Απόλλωνα Σμύρνης. Έχει δουλέψει, επίσης, σε ομάδες όπως η Ξάνθη, η Καβάλα, ο ΟΦΗ, ο Ηρακλής, αλλά και ο Ολυμπιακός Λευκωσίας.

Γήπεδο: «Κώστας Δαβουρλής» (11.321)

Μεταγραφές: Ουσιαστικά άλλαξε όλο το ρόστερ της, με σκοπό να χτυπήσει άνοδο. Απέκτησε τους τερματοφύλακες Σούλη (Πλατανιάς), Μέρκα (Δόξα Δράμας), Κολογούρη (Ασπρόπυργο), τους κεντρικούς αμυντικούς Πλιάτσικα (Λαμία), Λαρέα (Απόλλων), Μακροπουλιώτη (Δόξα Δράμας), τα ακραία μπακ Αποστολόπουλο (Γιάννενα), Πάνο (Χανιά), Μπελεζάκη (Ατρόμητος Πατρών), τον αμυντικό χαφ Μπρους (Εργοτέλης), τους μέσους Αργυρόπουλο (Επισκοπή), Τσερούτι (Ατλέτικο Μοντερέι), Μπάτροβιτς (Σεπτέμβρι Σόφια), και τους επιθετικούς Γιούση (δανεικός από ΑΕΚ), Σκεπετάρη (Θύελλα Πατρών), Ζοάο (Βόλος), Κουσκουνά (Χανιά) και Αραβίδη (Λαμία). Οι πιο σημαντικές αποχωρήσεις ήταν αυτές των Τσελεπίδη, Σιατραβάνη, Μυτίδη και Κοτσώνη.

Προετοιμασία: Όπως προαναφέραμε έκανε προετοιμασία με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, αλλά η σεζόν θα ξεκινήσει με τον Νίκο Παπαδόπουλο στην άκρη του πάγκου. Στο τελευταίο της φιλικό νίκησε 4-2 τον Αίαντα Γαστούνης, ενώ νωρίτερα είχε ηττηθεί τόσο από τον Λεβαδειακό (0-1), όσο και από την Καλαμάτα (1-2), ενώ είχε νικήσει το Αιγάλεω (1-0).

Εκτίμηση: Πρόκειται για ομάδα με πολύ καλό ρόστερ και υψηλό μπάτζετ, που θέλει να χτυπήσει άνοδο. Θα περιμένουμε να τη δούμε για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Δόξα Δράμας

Τι έκανε πέρσι: Μαζί με την Παναχαϊκή, την Ξάνθη, τον Λεβαδειακό και τον Ιωνικό οι «μαυραετοί» της Δράμας έχουν τις βαρύτερες φανέλες της κατηγορίας, αλλά την περασμένη σεζόν δεν τα πήγαν καλά. Με απολογισμό 6 νίκες, 6 ισοπαλίες και 8 ήττες τερμάτισαν στη 10η θέση και απλά ήταν σίγουροι ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν, καθώς υπήρχαν στην κατηγορία η Κέρκυρα και ο Απόλλωνας Πόντου που τα είχαν παρατήσει. Φέτος με νέα ιδιοκτησία και πολύ καλύτερο ρόστερ στοχεύουν ψηλότερα, βέβαια τα προβλήματα ξεκίνησαν από νωρίς και η συμμετοχή της είναι στον… αέρα, καθώς εκκρεμεί το αν θα της δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Προπονητής: Νέος τεχνικός της Δόξα Δράμας είναι ο γνωστός σε όλους Θανάσης Κολιτσιδάκης. Ο «Κόναν», όπως τον αποκαλούσαν όταν αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό, λόγω του δυναμικού παιχνιδιού του, έχει δουλέψει μια φορά σε επίπεδο Super League 1 ως βοηθός τον Νίκου Νιόπλια στον Ατρόμητο. Κατά τα άλλα έχει εργαστεί κυρίως σε ομάδες της Κρήτης, όπως ο Ηρόδοτος, ο Ατσαλένιος, η Επισκοπή και το Τυμπάκι, που ήταν ο τελευταίος σταθμός του πριν ανηφορήσει στη Δράμα.

Γήπεδο: Γήπεδο Δόξας Δράμας (9.000)

Μεταγραφές: Τα τελευταία της μεταγραφικά αποκτήματα ήταν ο Σέρβος επιθετικός Βουτζακίλια και ο Ολλανδός μέσος Γιούρι Λοέν, ενώ η πιο σημαντική της εγχώρια προσθήκη ήταν αναμφίβολα ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Πήρε επίσης τον τερματοφύλακα Στεφανάκο (Καλαμάτα), τους κεντρικούς αμυντικούς Μπος (Γκόου Αχέντ Ιγκλις) και Νιμπά (Χόνβεντ), τον δεξιό μπακ Σπυρόπουλο (Αιγάλεω), τους μέσους Ιμπάνεθ (Ατλέτικο Τέμπερλεϊ), Μαρινάκη (ΟΦΗ), Κιπ (Αλμίρε Σίτι), Μπρούσελερς (Χέλμοντ Σπορ), Φυτόπουλο (δανεικός από Παναιτωλικό) και τον Μαυρία (Παναχαϊκή). Οι πιο σημαντικές αποχωρήσεις ήταν ο γκολκίπερ Μένκα (Παναχαϊκή), ο αμυντικός Καψάλης (Ρόδος), ο αμυντικός χαφ Πλέγας (Χανιά) και ο επιθετικός Ρόβας (Ταμπόρ).

Προετοιμασία: Έκανε κανονικά την προετοιμασία της υπό την καθοδήγηση του Θανάση Κολιτσιδάκη, ενώ σ’ ένα από τα πιο σημαντικά φιλικά που έδωσε μέσα στον Οκτώβριο αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) στην έδρα της Ξάνθης. Ισόπαλο έληξε και το φιλικό της με τον Απόλλωνα Λάρισας (1-1), το οποίο είχε χαρακτήρα πρόβας τζενεράλε για το πρωτάθλημα.

Εκτίμηση: Έχει «βαριά» φανέλα, αλλά και δυνατή έδρα (σ.σ. ειδικά αν επιτραπεί παρουσία κόσμου από ένα σημείο και μετά), αλλά είναι δύσκολο να χτυπήσει άνοδο. Δείχνει, πάντως, ικανή να πάει καλύτερα από πέρυσι.

Τρίκαλα

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στην πρώτη θέση της περσινής Football League και παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, πήρε δικαίως την άνοδο για τη Super League 2. Πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία με 13 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες, με 28-14 τέρματα. Ήταν η ομάδα με τις λιγότερες ήττες στο πρωτάθλημα και κατάφερε από την αρχή να ξεχωρίσει και να αποκτήσει προβάδισμα για την άνοδο.

Προπονητής: Παρελθόν αποτελεί ο Περικλής Αμανατίδης και στον πάγκο των Τρικάλων θα βρίσκεται ο 52χρονος Απόστολος Χαραλαμπίδης, ο οποίος τέλειωσε την περσινή σεζόν με τον Ιωνικό. Έχει εργαστεί επίσης σε ομάδες όπως η Νίκη Βόλου, η Καβάλα, η Δόξα Δράμας, η Βέροια, ο Πανσερραϊκός και ο Καραϊσκάκης, ενώ είχε ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα από την Ιεράπετρα, πριν μετακομίσει στο Πολύκαστρο.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων (15.000)

Μεταγραφές: Πήρε πίσω το νεαρό γκολκίπερ Γάρα που είχε δανείσει στον ΑΟ Ανατολής και απέκτησε τους αμυντικούς Διαμαντόπουλο (Αγριά), Σουλιώτη (Απόλλων Λάρισας), Ζόγγο (Μπίλις), Κεχαγιά (Χανιά), Φεντουτσίνι (Ολυμπιακό Βόλου), Χατζηκωνσταντίνου (Απόλλων Πόντου), τους μέσους Λαζαρίδη (Εθνικό), Κωστίκο (Πλατανιά), Νάστο (Απόλλων Πόντου), Σκόνδρα (Ιεράπετρα), Καμπίρη (Νίκη Αγαθιάς) και τους επιθετικούς Στεφανίδη (Γιαννιτσά), Νάτερ, Κλεμέντε (Ολυμπιακός Βόλου), Λίτσιο (Νίκη Βόλου), Αλμπάνη (Αστέρας Τρίπολης), Ευθυμίου (Θεσπρωτός), Μόλα (Βόλος) και Ζησόπουλο (Άρης). Μεταξύ άλλων αποχώρησαν οι Οικονομόπουλος (Αιγάλεω), Ντούνης (Πιερικός), Ζαρόπουλος (Μετέωρα), Γιαννίτσης (Ολυμπιακός Βόλου).

Προετοιμασία: Είχε κάποια προβληματάκια στην προετοιμασία της η ομάδα λόγω κορωνοϊού, αλλά μπήκε στην τελική ευθεία με τον Χαραλαμπίδη να έχει όλο το ρόστερ στη διάθεσή του. Στα σημαντικότερα φιλικά που έδωσε μέσα στον Οκτώβριου πήρε εκτός έδρας ισοπαλία από τη Βέροια (1-1) και παραχώρησε 2-2 στον Πιερικό.

Εκτίμηση: Σύμφωνα με το transfermarkt έχει το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποβιβαστεί κιόλας, αλλά το πιθανότερο είναι να κινηθεί στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Ιωνικός

Τι έκανε πέρσι: Ο ιστορικός Ιωνικός, που ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα προηγούμενα χρόνια, κατάφερε πέρυσι να τερματίσει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της Football League και να κερδίσει το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου για τη Super League 2. Συγκέντρωσε 40 βαθμούς (σ.σ. έξι λιγότερους από τα Τρίκαλα) με 11 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ είχε 26 γκολ υπέρ και 13 κατά. Τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές έκανε δυο ήττες από Τρίγλια και Διαγόρα, που λίγο έλειψε να του στοιχίσουν, αλλά τον ευνόησε η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και κράτησε τη δεύτερη θέση.

Προπονητής: Νέος τεχνικός του Ιωνικού ανέλαβε ο Δημήτρης Σπανός, ο οποίος στο παρελθόν είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2005, όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αναγέννησης Άρτας και από εκεί και πέρα ξεκίνησε μια μακρά και επιτυχημένη πορεία. Εργάστηκε σε: Αία Σαλαμίνας, Ρόδο, Παναχαϊκή, Παναιγιάλειο, Αιολικό Μυτιλήνης, Ένωση Ερμιονίδας, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, Παναιγιάλειο, Άρη και Κέρκυρα. Με τον Άρη μάλιστα πανηγύρισε την άνοδο στη Super League 1.

Γήπεδο: Γήπεδο Νεάπολης (4.990)

Μεταγραφές: Πήρε τους τερματοφύλακες Αναγνωστόπουλο (Απόλλων Σμύρνης) και Γκίνη (δανεικός από ΑΕΚ), τους αμυντικούς Κύργια (Απόλλων Σμύρνης), Φάζο (Ολυμπιακός Βόλου), Ομάρ, τους μέσους Τζίνο (Απόλλων Σμύρνης), Κόρμπο (Πανιώνιο), Ρόλε (Κοτζάνο) και τους επιθετικούς Μπρίτο (Ακαντέμικα Κοΐμπρα), Σινγκ (Σίνκα) και Κάστρο (Ξάνθη). Αποχώρησαν οι Κρητικός (Κηφισιά) και Στεργίδης (Πανσερραϊκός), ο Σμυρλής για τον Διαγόρα και ο Πολίμος για τη Νίκη Βόλου.

Προετοιμασία: Ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία του. Τον τελευταίο καιρό έδωσε δυο πολύ δυνατά εκτός έδρας φιλικά, στα οποία γνώρισε ισάριθμες ήττες (3-0 από Λεβαδειακό, 2-0 από ΑΕΚ), αλλά ο Δημήτρης Σπανός είχε την ευκαιρία να βγάλει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Εκτίμηση: Αν και νεοφώτιστος έχει αρκετά υψηλό μπάτζετ και θέλει να πρωταγωνιστήσει. Λογικά θα είναι μέσα στην πρώτη εξάδα, καθώς διαθέτει και πολύ δυνατή (και σούπερ ανακαινισμένη) έδρα.

Διαγόρας

Τι έκανε πέρσι: Η ομάδα από το σμαραγδένιο νησί τερμάτισε στην 3η θέση του περσινού πρωταθλήματος της Football League, αλλά ανέβηκε κατηγορία επειδή αποχώρησαν από τη Super League 2 τόσο ο Πανιώνιος, όσο και ο Πλατανιάς. Πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία με 10 νίκες, 8 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ είχε 27 γκολ υπέρ και 15 κατά. Έκανε πολύ καλό φίνις στο πρωτάθλημα με τρεις συνεχόμενες νίκες, αφήνοντας πίσω του τόσο την Ιεράπετρα, όσο και τη Νίκη Βόλου. Ειδικά η νίκη που πέτυχε απέναντι στον Ιωνικό την 21η αγωνιστική ήταν πολύ σημαντική.

Προπονητής: Ο 45χρονος Σάκης Θεοδοσιάδης ανέλαβε από τις αρχές Αυγούστου την τεχνική ηγεσία του Διαγόρα, με τη φιλοδοξία να έχει μαζί του μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα της Super League 2. Στο παρελθόν έχει περάσει από τους πάγκους της Καλαμάτας, της Βέροιας, της Σπάρτης, της Λάρισας και της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Ρόδου «Διαγόρας» (3.700)

Μεταγραφές: Πήρε τον τερματοφύλακα Μπίντση (Μακεδονικό), τους στόπερ Καρατάσιο (Απόλλων Λάρισας), Θεοδωράκη, Ρουγκάλα, Κοντοχρήστο (Πιρίν), τα ακραία μπακ Σανδραβέλη (Τρίκαλα), Δημήτρουλα (Παναθηναϊκό), τους μέσους Τσιαντούλα (Μετέωρα), Μασούρα (Καραϊσκάκης), Κωστούλα (Απόλλων Λάρισας), Νάτση (Αρης Πετρούπολης) και τους επιθετικούς Αλάεθ (Σάντα Κολόμα), Σμυρλή (Ιωνικό), Μπαστακό (Απόλλων Λάρισας). Μεταξύ άλλων αποχώρησαν οι Κασνέτσι και Πινιώτης για το Αιγάλεω, ο Αγιώτης για τον Ολυμπιακό Βόλου και ο Πατσαρούχας για τον Πόρο.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε την προετοιμασία του στη Ρόδο, αλλά πήγε και στο Πήλιο για αρκετές μέρες, ώστε οι προπονήσεις να γίνονται με πιο ιδανικές καιρικές συνθήκες. Σε δυο από τα πιο δυνατά φιλικά ματς που έδωσε αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Ιωνικό και 1-1 με τα Τρίκαλα.

Εκτίμηση: Λογικά θα βρίσκεται στη δεύτερη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα και θα παλέψει για να αποφύγει μια από τις δύο τελευταίες θέσεις στα play out.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ιεράπετρα

Τι έκανε πέρσι: Η ομάδα της πανέμορφης Ιεράπετρας ισοβάθμησε στην 4η θέση του περσινού πρωταθλήματος της Football League με τη Νίκη Βόλου, αλλά τελικά πήρε αυτή το ένα από τα δύο έξτρα εισιτήρια της ανόδου (σ.σ. επειδή αποχώρησαν από τη SL2 Πλατανιάς και Πανιώνιος) λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Έκανε 10 νίκες, 7 ισοπαλίες και 6 ήττες και 27-20 συντελεστή τερμάτων. Το διπλό που έκανε στην Καβάλα (0-1) την 23η αγωνιστική, που έμελλε να είναι και η τελευταία, ουσιαστικά έδωσε στον Ιεράπετρα την άνοδο.

Προπονητής: Ο 48χρονος Μανώλης Παπαματθαιάκης ανέλαβε από το καλοκαίρι νέος προπονητής της Ιεράπετρας. Στο παρελθόν έχει δουλέψει κυρίως σε ομάδες της Κρήτης, όπως ο Ηρόδοτος, ο Ερμής Ζωνιανών, ο Κρουσώνας και η Χερσόνησος, ενώ έχει περάσει επίσης από τον Καραϊσκάκη και τον Πανθηραϊκό. Την προπονητική του καριέρα, πάντως, από τον Ιεράπετρα την είχε ξεκινήσει.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Ιεράπετρας «Πέτρος Βουζουνεράκης» (2.000)

Μεταγραφές: Απέκτησε τους τερματοφύλακες Παπαδόπουλο (Καβάλα), Μανουσάκη (Ατσαλένιο), τους κεντρικούς αμυντικούς Μασουέρο (Γκουίλμες), Ζήση (Επισκοπή), Καπία (Καραϊσκάκης), Περδίκη (ΟΦΗ), τα ακραία μπακ Αρναούτογλου (Καβάλα), Φουάση (Πανθηραϊκό), Καψάλη (Καραϊσκάκης), Πριόνα (Ιάλυσος), τους μέσους Λεμονή (Τρίγλια), Αργκιλέσι (Φωστήρα), Σμυρλάκη (Πλατανιά), Τσακμάκη (Άγιο Νικόλαο), Μπαράτα (Εργοτέλη) και τους επιθετικούς Γκίνι (Ρόδο), Αποστολίδη (Δόξα Δράμας), Γκούφα (Περικός), Κόστα (Θεσπρωτός) και Κούστα (Καραϊσκάκης). Μεταξύ άλλων αποχώρησαν οι Τσάντι (Αιγάλεω), Κατσικοκέρης (Λεβαδειακός), Καραγκιολίδης (Πιερικός), Βογιατζής (Ρόδος).

Προετοιμασία: Έκανε εντός Κρήτης την προετοιμασία, αρχικά στα Χανιά και στη συνέχεια στα Λακώνια, ενώ έδωσε και αρκετά φιλικά παιχνίδια με ομάδες του νησιού. Στα πιο σημαντικά απ’ αυτά νίκησε 2-1 τον Πλατανιά, έφερε ισοπαλία 2-2 με τη Σαντορίνη και έχασε 2-0 από τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Εκτίμηση: Όπως και ο Διαγόρας έχει από τα πιο χαμηλά μπάτζετ της κατηγορίας και η λογική λέει ότι θα βρίσκεται στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Όσα αναφέρουμε για την προετοιμασία των ομάδων αφορούν την… κανονική προετοιμασία που είχαν κάνει το καλοκαίρι. Στη συνέχεια άπαντες αναγκάστηκαν σε σχεδόν τετράμηνη απραξία, αφού ούτε προπονήσεις δεν μπορούσαν να κάνουν! Πλέον όλες οι ομάδες έχουν ξεκινήσει προπονήσεις εδώ και δυο εβδομάδες και με αυτή τη μίνι προετοιμασία (ο Θεός να την κάνει) θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα…

Επιμέλεια: Δημήτρης Γρηγορόπουλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ