foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ220
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ποδόσφαιρο στα χρόνια της πανδημίας

Μποζιονέλος | 23 Δεκ 2020 08:36
1soccer-covid.jpg

Ζούμε αδιανόητες, πρωτόγνωρες στιγμές. Θα διπλώσει χρόνος σε λίγο, σε κάθε χώρα οι νεκροί είναι αμέτρητοι και ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει ότι, το φθινόπωρο το 2020, οι κυβερνήσεις των μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης επέλεξαν να σώσουν την οικονομία και όχι τους πολίτες τους: με τοπικά lockdowns και όχι ολική καραντίνα.

Μια, κατά την ταπεινή μου άποψη, εγκληματική απόφαση που θα κριθεί συν τω χρόνω.

Και φυσικά το ίδιο γίνεται και στη χώρα μας αλλά δίχως το κριτήριο των «κόκκινων περιοχών». Αλλά από τη στιγμή που εφαρμόζεται κάτι, έστω και (κατ' εμέ) λανθασμένα, γιατί να περιορίζονται τα πάντα σε μια περιοχή όταν τα κρούσματα είναι σχεδόν μηδενικά ημερησίως, όπως φερ’ ειπείν στα μέρη μου, στην Αργολίδα; Ή κάνεις τοπικό lockdown, τοπικά, ή δεν κάνεις.

Τέσπα (sic), το χειρότερο μετά την ανθρώπινη απώλεια, φυσικά, που θα αφήσει όλο αυτό, στα έγκλειστα εδώ και μήνες παιδιά αλλά και σε μένα, σε σένα, σε όλους, θα κληθούμε να το διαχειριστούμε ψύχραιμα. Μέσα μας. Το ψυχολογικό το πράγματος.

Τούτα τα Χριστούγεννα είναι οι γιορτές… του εμβολίου. Το οποίο ούτε εγγυάται 100% αποτελεσματικότητα, ούτε υπάρχει απόλυτη γνώση των επιστημόνων για τυχόν παρενέργειες. Οι περιβόητες φάσεις 1 και 2 αφορούν τις δοκιμές: αρχικά σε 10 άτομα και κατόπιν σε 100 ή 200, διαδικασία που κρατά, μαζί, τουλάχιστον 18 μήνες. Και άλλα 1-2 χρόνια κρατά η φάση 3: δοκιμές σε 1.000 ως 4.000 άτομα. Κι όμως, η επιστημονική κοινότητα έφτιαξε, λέει, εμβόλιο μέσα σε… 65 ημέρες και αρχίζει να το πουλάει. Δεν είμαι γιατρός, θα κάνω το εμβόλιο (εννοείται), απλά εκφράζω σκέψεις και προβληματισμούς.


Ναι, μεγαλύτερη ασπίδα προστασίας από το εμβόλιο δεν υπάρχει. Διότι, σύμφωνα πάντα με τις μελέτες, όταν εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού, τότε αρχίζει να μπαίνει μπροστά η, πασίγνωστη πια, «ανοσία της αγέλης». Στα καθ’ ημάς, από ό,τι διαβάζω, η Ελλάδα δεν πρόκειται να έχει λάβει πάνω από 2 εκατ. εμβόλια ως την άνοιξη, ήτοι (μιας και είναι διπλό) ως τότε θα έχει εμβολιαστεί 1 στους 10 Έλληνες. Κοντολογίς, ξεχάστε Πάσχα, ξεχάστε καλοκαίρι και, καλά να είμαστε τα Χριστούγεννα του 2021.

Ωστόσο, αν τα αντισώματα που προκαλούνται στον οργανισμό για να αντισταθεί στη λοίμωξη, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανοσία, είναι ακόμη νωρίς για να απαντηθεί. Σε κάθε περίπτωση το εμβόλιο θα συμβάλλει καταρχήν σε μια πρώτη ανακούφιση της κατάστασης διότι είναι άγνωστο και το πόσο διαρκεί η ανοσία.


Κοντολογίς, έχουμε κάνει μεγάλη υπομονή, άπαντες, θα χρειαστεί να κάνουμε άλλη τόση. Και να ανεχτούμε τα απανωτά λάθη των εχόντων την εξουσία. Ένα στα τρία καταστήματα που έκλεισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν πρόκειται να ανοίξουν πάλι και ουδείς ενδιαφέρεται…

Πανδημία και ποδόσφαιρο


Ένας από τους χώρους που επηρεάστηκαν παγκοσμίως σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία ήταν και αυτός του ποδοσφαίρου. Επηρεάστηκε τόσο από τις αποφάσεις των περισσότερων εθνικών κυβερνήσεων να επιβάλουν περιορισμούς στις δημόσιες εκδηλώσεις και τις μαζικές συναθροίσεις, όσο και από τις απαγορεύσεις και περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια και τις μετακινήσεις. Απόρροια τούτου, να υποχωρήσει το συνολικό εισόδημα που παράγεται από το ποδόσφαιρο και γύρω από το ποδόσφαιρο.

Πρόσφατα η έκθεση «Covid-19 Resilience and Impact on Global Football» από τους διεθνείς συμβουλευτικούς οργανισμούς LTT Sports και Club Affairs, ανέδειξε το πρόβλημα που επηρέασε και ποδοσφαιρικά κάθε γωνιά του πλανήτη. Στα συμβόλαια των ομάδων έγιναν μειώσεις στους παίκτες, τα έσοδα κατέρρευσαν, όχι μόνο απουσία εισιτηρίων αλλά και τα τηλεοπτικά, ειδικά των μεγάλων πρωταθλημάτων.


Το, μακράν, πιο σημαντικό όμως ήταν ότι αποδείχτηκε ότι τα επίπεδα μισθών και αμοιβών προ πανδημίας είναι σήμερα μη βιώσιμα. Άρα αποτελούσαν μια… φούσκα που, εντέλει, έσκασε. Η έκθεση δείχνει ότι η πανδημία δημιουργεί και ευκαιρίες, όπως σε νεότερους και ντόπιους παίκτες να σταδιοδρομήσουν, αλλά και τη σημασία μιας μεγάλης οπαδικής βάσης που να μπορεί να στηρίξει τις ομάδες σε κρίσιμες φάσεις.

Από την άλλη, ενδεικτικά, η συνολική αγοραία αξία των 500 πιο πολύτιμων ποδοσφαιριστών, έχει μειωθεί κατά 15,3% από την εμφάνιση της πανδημίας. Ευλόγως, η καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά χαρακτηρίστηκε από μειωμένο όγκο κορυφαίων μεταγραφών, ενώ αντίθετα, κυριάρχησε μεγάλος αριθμός μικρότερων συμφωνιών, ή δανεικών με μελλοντικές επιλογές αγοράς.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Και, στη σούμα, οι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι απώλεσαν έσοδα σχεδόν 5 δισ. ευρώ από τη μάστιγα του κορωνοϊού μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου 2020 – από τα τακτικά τους έσοδα. Και οι οικονομικές συνέπειες δεν σταματούν όταν επαναρχίζει το παιχνίδι, αντιθέτως θα συνεχιστούν και σε τούτη και στην επόμενη σεζόν.

Προγνωστικά Τετάρτης



🦊 Εβερτον εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προημιτελικός Λιγκ Καπ με απευθείας πέναλτι σε τυχόν ισοπαλία. Σε άλλα τρία τους στο Λιγκ Καπ (1976, 1984, 1993) νίκησε ο φιλοξενούμενος, δις η Έβερτον και μια η Γιουνάιτεντ, μαζί με άλλα δύο Σούπερ Καπ και 12 στο Κύπελλο μετρούν 17 νοκ άουτ αγώνες και μόνο ένας κρίθηκε στα πέναλτι (ο ημιτελικός του FA Cup το 2009, υπέρ της Εβερτον στο «Ολντ Τράφορντ» - στη φωτό, δεξιά ο… Μακέντα του Παναθηναϊκού). Στα, δε, τελευταία 6/10 τους, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, εμφανίστηκε το anytime score 1-1. Funbetικα, ισοπαλία με γκολ, κατέληξα.

🦊 Η Λιόν έχει βρει ρυθμό, βατό το αποψινό της με τη Ναντ, η αξία σε σκόρερ, αν και θα βρει σαφώς πιο καλή άμυνα από ό,τι στο 4-1 με τη Νις. Ο Ντεπάι παίρνει και τα στημένα, ο Αουάρ προωθείται, αρχισκόρερ είναι ο Τοκό-Εκαμπί αλλά το άστρο του Καντεβερέ λάμπει φέτος (έχει ήδη βάλει 4 γκολ).

🦊 Η Μάιντζ εσχάτως είναι δύστοκη επιθετικά, τόσο που το πληρώνει, όπως το Σάββατο με τη Βέρντερ χάνοντας με γκολ στο 90’. Δεν είναι εύκολο το ματς Κυπέλλου στο Παλατινάτο με την Μπόχουμ που έχει πλάνο φέτος, είναι καλοδουλεμένη και με καλή άμυνα. Νοκ άουτ το ματς, με παράταση και πέναλτι σε ισοπαλία.

🦊 Χωρίς τον τιμωρημένο κομβικό Κεσί, τους τραυματίες στόπερ Γκάμπια, Κιάερ, τον χαφ Μπενασέρ και τον σταρ Ιμπραχίμοβιτς απόψε η Μίλαν, με αμφίβολος τον χαφ Τονάλι και τον φορ Ρέμπιτς, υποδέχεται μια Λάτσιο που άνοιξε το σκορ στα 5/6 φετινά της εκτός Ρώμης και έρχεται από το άνετο 2-0 επί της Νάπολι.

🦊 Πιθανή έκπληξη «κύκλωσα» από μέρες για το ματς του «Φρίουλι» ανάμεσα στην αήττητη στα τελευταία έξι, Ουντινέζε και τη ριζικά μεταμορφωμένη αμυντικά (3 γκολ παθητικό στα τελευταία 6 και… 20 στα πρώτα 7!) Μπενεβέντο. Μια αντεπίθεση, όλο το ματς.

🦊 Και μια αφρικάνικη επιλογή, πρώτα ματς για τον 2ο γύρο του Champions League, οι ρεβάνς τις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Στο Μπαμάκο του Μάλι το ματς ανάμεσα στην ντόπια Σταντ Μαλιέν και την Γουιντάντ Καζαμπλάνκα, κακώς τόσο κάτω το διπλό.

 

Μονό

 

🇲🇱🇹🇳 18:00 Σταντ Μαλιέν 🆚 WAC Καζαμπλάνκα 1 dnb 🦊 2.21. (Stoiximan)

Special bet

 

🇩🇪 21:45 Μάιντζ 🆚 Μπόχουμ Πρόκριση Μπόχουμ 🦊 2.17. (Netbet) 

Scorebetting

 

🇮🇹 21:45 Μίλαν 🆚 Λάτσιο 1ο γκολ Λάτσιο 🦊 2.25. (Stoiximan) 

Ρίσκο

 

🇮🇹 21:45 Ουντινέζε 🆚 Μπενεβέντο 2 dnb 🦊 3.45. (Betshop)

Σκόρερ

 

🇫🇷 22:00 Λιόν 🆚 Ναντ Γκολ Καντεβερέ 🦊 2.30. (Pamestoixima.gr)

Fun bet

 

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 22:00 Εβερτον 🆚 Μάντσεστερ Γ. Χ & goal/goal 🦊 4.75. (Bet365)

Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα σε όλους σας. Ας είναι τα τελευταία για όσους από εμάς υποχρεώνονται να τα περάσουν μακριά από γονείς και αδέρφια, μακριά από φίλους. Άλλες φορές, τέτοιες ημέρες η... σύσταση ήταν να μείνετε μακριά από τα κινητά και τα social media και να περάσετε χρόνο με τους δικούς σας. Πολύτιμο χρόνο. Πλέον, εξελίχθηκαν στο εργαλείο επικοινωνίας και επαφής...

Επόμενη στήλη, το Σάββατο με Boxing Day.


Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ