foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ27
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Οι δύο… Ολυμπιακοί, το σκάνδαλο του ’71 και ο πεναλτάκιας

Μποζιονέλος | 01 Δεκ 2020 13:13
la-partita-della-lattina-1971-inter.jpg

Ολυμπιακός εναντίον… Ολυμπιακού απόψε στη Μασσαλία καθώς το πλήρες όνομα του συλλόγου είναι Olympique de Marseille και στην περιοχή υπήρχε ακμάζουσα ελληνική παροικία παλαιότερα. Ιδρύθηκε στις 31 Αυγούστου 1899 από τον νεαρό Ρενέ Ντιφόρ ντε Μονμιράλ και με την ονομασία αποτιόταν φόρος τιμής στους Φωκαείς, τους Ελληνες αποίκους από τη Φώκαια της Μικράς Ασίας, που ίδρυσαν τη Μασσαλία πριν από περίπου 27 αιώνες.

Και επιλέχθηκε το «Ολιμπίκ» παραπέμποντας στο… νεογέννητο τότε ολυμπιακό κίνημα και στον απόηχο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που είχαν γίνει τρία χρόνια νωρίτερα στην Αθήνα. Τα σημερινά nicknames της Μαρσέιγ παραμένουν στην ίδρυσή της άλλωστε: Φωκαείς (σ.σ. Les Phocéens) και Ολυμπιακοί (Les Olympiens).

Σύμφωνα με τον μύθο και με θρύλους ο Πρωτέας είχε φύγει από την πατρίδα του Φώκαια, έτσι ώστε να ανακαλύψει στη Μεσόγειο θέσεις κατάλληλες για να φτιάξει εμπορικούς κόμβους. Εκεί, στις ακτές της Γαλατίας, ίδρυσε μια από τις πιο δυνατές και σημαντικότερες αποικίες, τη Μασσαλία ενώ και τα χρώματα της ομάδας, το άσπρο και το γαλάζιο, παραπέμπουν στις ελληνικές της ρίζες.

Ευλόγως, ως συμβαίνει σε πολλές χώρες, οι κάτοικοι της περιοχές θεωρούν τον εαυτό τους περισσότερο… ντόπιο παρά πολίτη της χώρας (όπως στη Βαρκελώνη, στη Νάπολη και ούτω καθεξής).


Όπως κι η πόλη της, έτσι κι η ομάδα της δεν είναι μια τυχαία ομάδα: ή την αγαπάς ή τη μισείς. Και διαρκώς περνάει από την επιτυχία στην αυτοκαστροφή σε χρόνο dt, από σεζόν με τίτλο κάλλιστα την επόμενη σεζόν μπορεί να κινδυνέψει με υποβιβασμό. Και φυσικά έχοντας σκάνδαλα, δωροδοκίες, οπαδούς που η γνώμη τους καθορίζει την πολιτική και καλτ μορφές στη διοίκηση, θυμίζει, ναι, ελληνική ομάδα. Πολύ.

Για ένα κουτάκι αναψυκτικού…


Εμεινε στην ιστορία ως «Partita della lattina», ήτοι σε ελεύθερη μετάφραση «ο αγώνας με το κουτάκι του αναψυκτικού». Γκλάντμπαχ και Ιντερ τον Οκτώβριο του 1971 συνέθεσαν ένα ζευγάρι που έγραψε ιστορία, αλλά για λανθασμένους λόγους. Και την εποχή εκείνη αμφότερες ήταν πανίσχυρες στην Ευρώπη και εντός συνόρων. Από τη μια τα «πουλάρια» του Χένες Βάισβαϊλερ και από την άλλη οι Οριάλι, Φακέτι, Κόρσο, Ματσόλα, Μπονισένια των «ιντερίστι» του Τζοβάνι Ινβερνίτσι.


Ο αγώνας στο παλιό, «Μπέκελμπεργκ», εκείνο με τις ξύλινες εξέδρες ακόμη στο Μένχενγκλαντμπαχ, ήταν ήδη 1-1 στο 20λεπτο όταν ο Μπονισένια έπεσε κρατώντας το κεφάλι του και ο Ινβερνίτσι έτρεξε στον παρατηρητή και του έδωσε ένα κουτάκι Coca Cola. Ο Μπονισένια όμως δεν μπορούσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε, με την Γκλάντμπαχ έκτοτε να… οργιάζει, κλείνοντας το σκορ στο 7-1 με τους 20χρονους Χάινκες και Νέτσερ να κάνουν μια απίστευτη ποδοσφαιρική παράσταση.

Ωστόσο, ο αγώνας έμελλε να ακυρωθεί. Ο Πεπίνο Πρίσκο, αντιπρόεδρος της Ιντερ που ήταν και δικηγόρος, κατέθεσε ένσταση κατά της εγκυρότητας του αγώνα, θεωρώντας ότι έπρεπε η Γκλάντμπαχ να μηδενιστεί. Έως ότου βγει η απόφαση, ακολούθησε η ρεβάνς στο παιχνίδι στο «Τζιουζέπε Μεάτσα που έληξε με νίκη των Λομβαρδών με 4-2 και με την Μπορούσια, κακά τα ψέματα, αγωνιζόμενη με την εκτίμηση ότι είχε προκριθεί. Φευ.


Η απόφαση ήταν σκάνδαλο κι από τις δύο πλευρές και δόθηκε μια σολομώντειος λύση: ούτε η Γκλάντμπαχ μηδενίστηκε, ως ζητούσε η Ιντερ, ούτε απορρίφθηκε η ένσταση ως ζητούσαν οι Γερμανοί. Και μάλιστα ο αγώνας, πρώτος τύποις αλλά… επαναληπτικός χρονικά, ορίστηκε στο Βερολίνο και όχι στο «Μπέκελμπεργκ» με τον ιντερίστα πορτιέρε Ιβάνο Μπορντόν να κατεβάζει τα ρολά, αποκρούοντας ως και πέναλτι και κρατώντας το 0-0. Η Ιντερ προκρίθηκε, έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, αλλά ηττήθηκε με 1-0 από τον Αγιαξ στο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ.

Εκτοτε γράφτηκαν πολλά για τον αγώνα, ο Ολλανδός διαιτητής Ντόρπμανς ουδέποτε τοποθετήθηκε δημόσια. Οι Γερμανοί επέμεναν ότι ο Μπονισένια έκανε… θέατρο και το κουτάκι δεν τον χτύπησε, οι Ιταλοί απαντούσαν πως και να μη συνέβη αυτό, ο αγώνας είχε ακυρωθεί ελέω «άσκησης ψυχολογικής βίας» και, πρακτικά, ρόλο στην απόφαση έπαιξε ο τότε παρατηρητής της UEFA που δεν ήταν άλλος από τον σερ Ματ Μπάσμπι, τον εμβληματικό τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Απολογισμός


🦊 Στοιχηματικά, το κακό Σάββατο έδωσε τη θέση του σε μια εξαιρετική Κυριακή. Που (σ.σ. κλασικός ανικανοποίητος) θα είχε πάει ακόμη καλύτερα αν στο Τσέλσι – Τότεναμ ο ρυθμός ήταν καλύτερος ή αν ο Καβάνι δεν έβαζε γκολ στις καθυστερήσεις του Σαουθάμπτον – Γιουνάιτεντ.

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


🦊 Πλήρωσαν λοιπόν το 2.78 του combo άσου με no goal στο Μπολόνια – Κροτότε, το 2.01 του combo του να προηγηθεί ο ΟΦΗ και να μην ηττηθεί από τον ΠΑΣ, η δυάδα του 3.05 με το ασιατικό γκολ στο Αστέρας – ΑΕΚ και το combo του ΠΑΟΚ στη Λαμία, το 2.05 της Θέλτα επί της Γρανάδας και, peak, το 4.10 το triplecombo με Χ2, αμφίτερμα και κάρτες στο Φενέρμπαχτσε – Μπεσίκτας. Lovely.

Ακατανόητο να φαβοριτίζεται


🇫🇷🇬🇷 Κακά τα ψέματα, η Μαρσέιγ δεν βλέπεται. Καλά καλά δεν έχει σκοράρει, η μόνη στο φετινό Champions League μετά από καρέ αγωνιστικών, με την επιθετική της τριάδα (Παγέτ, Μπενεντέτο, Τοβέν) όσο… ηχηρή κι αν ακούγεται, άλλο τόσο να παίρνει κάτω της βάσης ως τώρα. Και, όχι τυχαίο, μετρά 13 σερί ήττες στον θεσμό.


Ο Ολυμπιακός δεν πήρε τίποτε από τα δύο με τη Σίτι, το Σάββατο νίκησε τον Αρη βρίσκοντας γκολ από τον Μπουχαλάκη μιας και ο ανακάμψαντας Ελ Αραμπί ήταν εμφανώς εκτός τόπου και χρόνου και δοκιμάζεται σε μια χώρα που έχει νικήσει κι άλλες φορές: 4-1-9 ο απολογισμός και 15-3-11 συνολικά. Τα κατάφερε το ’92 στο Μονακό (1-0, Βαΐτσης), το ’05 στη Σοσό (1-0, Στολτίδης), το ’11 στη Μασσαλία με τη Μαρσέιγ (1-0, Φετφατζίδης) και το ’12 στη Μονπελιέ (2-1, Τοροσίδης και Μήτρογλου). Κοινή συνισταμένη των επιτυχιών, ότι σε όλα σκόραρε στο β’ ημίχρονο, και σε όλα από το 67’ και μετά!


Ευκαιρία λοιπόν απόψε, όχι μόνο για νίκη διασφάλισης του Europa και ελπίδας για πρόκριση στους «16», ευκαιρία και να τερματιστεί το σερί των εννέα ηττών εκτός έδρας σε φάση ομίλων, έσχατη μη ήττα η νίκη στο Ζάγκρεμπ με την Ντινάμο, τον Οκτώβριο του ’15, ήτοι 61 μήνες χωρίς επιτυχία εκτός Καραϊσκάκη! Too much.

Πρώτη επιλογή το διπλό μεν, αλλά με κάλυψη, ακατανόητο να προβάλει φαβορί η Μαρσέιγ, έστω και πέριξ του 2.50, έτερη και στηριζόμενος στις επιτυχίες του επί γαλλικού εδάφους, late goal.

Το… ΠΡΟ-ΠΟ και η παράδοση


🇪🇸🇩🇪 Κατά τα λοιπά, η Μπάγερν έχει καθαρίσει, πήγε στη Μαδρίτη χωρίς Λεβαντόφσκι, Νόιερ, Γκορέτσκα, Τολισό, όπως και τους τραυματίες Κίμιχ και Ντέιβις, γενικώς η ενδεκάδα της θα είναι εναλλακτική ενάντια σε μια Ατλέτικο που και κίνητρο έχει, και παράδοση: 2/2 νίκες υποδεχόμενη τους Βαυαρούς, 15-3-3 υποδεχόμενη γερμανικές με τελευταία ήττα το ’96 από την Ντόρτμουντ και έκτοτε 8-2-0.


Μάλιστα σε εκείνο το 0-1 από την Ντόρτμουντ ήταν και πάλι παρών ο Ντιέγο Σιμεόνε, βασικός για την Ατλέτι, μαζί με Κίκο, Εσνάιντερ, Πάντιτς και τα άλλα παιδιά. Βεβαίως, η Μπάγερν των 15 σερί νικών στον θεσμό και των 18 αγώνων χωρίς ήττα εκτός Μονάχου (15-3-0) στη διοργάνωση, δεν υποτιμάται. Κράτησα τον παίκτη που σκοράρει στα μεγάλα ματς της Ατλέτι, τον Σαούλ, για να σκοράρει.

🇩🇪🇮🇹 Το Γκλάντμπαχ – Ιντερ είναι… τριπλή για ΠΡΟ-ΠΟ αν λογίσει κανείς την αστάθεια των Λομβαρδών. Ωστόσο η Μπορούσια παίζει εξαιρετικά, έβαλε 10 γκολ σε δύο ματς στη Σαχτάρ, έριξε 4άρα στην (παραπαίουσα, ΟΚ) Σάλκε παίζοντας με αλλαγές, έχει 5-6-1 στα τελευταία 12 επίσημα και κλείνει τον όμιλο στη Μαδρίτη. Εκτός ο φορ Χόφμαν, λογικά και ο στόπερ Ελβέντι αλλά λύσεις υπάρχουν. Και μετρά 3-5-1 υποδεχόμενη ιταλικές με μόνη ήττα το ’17 από τη Φιορεντίνα. Πήρε ανάσες ο Λουκάκου που έλειψε από το 3-0 με τη Σασουόλο και μετρά 6 γκολ σε 7 ματς ενάντια σε γερμανικές ομάδες. Βέβαια, και να κάνει το 2/2 η Ιντερ δεν ορίζει την τύχη της ενώ λείπουν Βιδάλ, Ναϊνγκολάν, Βεσίνο. Συν ότι σφυρίζει, έχει… αποθεωθεί από τη στήλη και παλιότερα, ο πεναλτάκιας Ολλανδός ρέφερι Ντάνι Μάκελι.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

🦊 Plus, μια δυάδα κυρίως επειδή οι αποδόσεις δεν λένε την αλήθεια. Συχνά. Η Σάλτσμπουργκ ναι, εξαιρετική ομάδα, μα πώς να λυγίσεις αυτή τη μαχητική Λοκομοτίβ που έχει παίξει άριστα, τακτικά, ως τώρα στον όμιλο; Η, δε, Πόρτο, υποδέχεται τη Σίτι σε ματς που ναι, η ισοπαλία δεν χαλάει καμιά τους αλλά και να χάσει η αγγλική ομάδα, δεν θα αλλάξει κάτι. Με αλλαγές θα παίξει, δεν θα σκοτωθεί κιόλας.

 

Δυάδα (απόδοσης 4.81)

 

🇫🇷🇬🇷 22:00 Μαρσέιγ 🆚 Ολυμπιακός 2 dnb 🦊 2.21. (Betshop)

🇩🇪🇮🇹 22:00 Γκλάντμπαχ 🆚 Ιντερ 1 dnb 🦊 2.18. (Betshop) 

Special bet

 

🇫🇷🇬🇷 22:00 Μαρσέιγ 🆚 Ολυμπιακός Over 0,5 από 75:00 - λήξη 🦊 2.25. (Netbet) 

Σκόρερ

 

🇪🇸🇩🇪 22:00 Ατλέτικο Μ. 🆚 Μπάγερν Μ. Γκολ Σαούλ 🦊 5.00. (Bet365) 

Special bet

 

🇩🇪🇮🇹 22:00 Γκλάντμπαχ 🆚 Ιντερ Καταλογισμός πέναλτι 🦊 2.75. (Stoiximan)

Δυάδα (απόδοσης 5.80)

 

🇷🇺🇦🇹 19:55 Λοκομοτίβ Μ. 🆚 Σάλτσμπουργκ 1Χ 🦊 2.37. (Stoiximan)

🇵🇹 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 22:00 Πόρτο 🆚 Μάντσεστερ Σίτι 1Χ 🦊 2.45. (Stoiximan)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ