foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ225
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Το… «ναι» του Μεταξά, το «όχι» στα φαβορί…

Μποζιονέλος | 28 Οκτ 2020 13:39
oxi.jpg

Καλημέρα και χρόνια πολλά στη μοναδική χώρα που γιορτάζει την έναρξη των πολέμων (28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου) και όχι τη λήξη αυτών, όπως σε όλα τα υπόλοιπα κράτη. Γιατί;

Η Ιταλία γιορτάζει το τέλος του φασισμού στις 25 Απριλίου, η Ολλανδία στις 5 Μαΐου, η Γαλλία στις 8 Μαΐου τη νίκη εναντίον της Γερμανίας που αποτελεί πλέον πανευρωπαϊκή γιορτή… πλην Ρωσίας, η οποία γιορτάζει στις 9 Μαΐου μιας και η παράδοση των ναζί στην ΕΣΣΔ υπεγράφη στις 23:11 στις 8/5/1945 κι ενώ η ώρα στη χώρα είχε αλλάξει!

Μια εξήγηση είναι ότι και στα δύο, και στην Επανάσταση του ’21 και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα είτε χρειάστηκε τη βοήθεια των ξένων για να απελευθερωθεί (Ναβαρίνο) είτε η κατοχή τερματίστηκε λόγω ήττας του Γ’ Ράιχ (1944). Σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη οι εθνικές εορτές αφορούν την ανεξαρτησία ενός κράτους, την απελευθέρωσή του ή τη δημιουργία του: για το τελευταίο κρατήσαμε την 25η Μαρτίου, που και αυτή δεν είναι ακριβής ημερομηνία (ο Αγώνας ξεκίνησε τότε γύρω στον Φεβρουάριο, ωστόσο σε μια θρησκόληπτη χώρα συνδυάστηκε με τη γιορτή του Ευαγγελισμού).

Για την 28η Οκτωβρίου υπάρχει ο μύθος του «όχι» και η δημιουργία ενός ήρωα που μόνο ήρωας δεν ήταν: του Ιωάννη Μεταξά. Ο Μεταξάς δεν ήταν πρωθυπουργός: δικτάτορας ήταν. Και όχι… πράος, έκανε διώξεις, φυλάκισε κόσμο, επέβαλλε αυταρχικά μέτρα, ακόμη και τον φασιστικό χαιρετισμό των μελανοχιτώνων του Μουσολίνι, που κόπιαρε αργότερα ο Χίτλερ.

Μύθος το «όχι»; Φυσικά! Στις 03:00 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 η ιταλική κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο, μέσω του πρέσβη Εμανουέλε Γκράτσι, ο οποίος και το επέδωσε ιδιόχειρα στον Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του δικτάτορα στην Κηφισιά. Ο Μπενίτο Μουσολίνι απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού από την ελληνοαλβανική μεθόριο. Ο Μεταξάς ουδέποτε είπε το περιβόητο «όχι» στον Ιταλό πρέσβη αλλά, στα γαλλικά (η διεθνής διπλωματική γλώσσα της εποχής) του απάντησε: «Alors, c'est la guerre», που θα πει «Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο», εκδηλώνοντας έτσι την αρνητική θέση επί των –ιταμών- ιταλικών αιτημάτων.

Πόθεν λοιπόν προέκυψε το «ΟΧΙ»; Παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά ως τίτλος στο κύριο άρθρο της εφημερίδας «Ελληνικό Μέλλον» του Δεξιού, φιλοβασιλικού Νίκου Ευστρατίου στις 30 Οκτωβρίου του 1940.

Ο Μεταξάς ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει αρνητικά στο τελεσίγραφο της Ιταλίας. Δεν ήταν επιθυμία ή επιλογή του.

Και, χωρίς πλάκα, λίγες ώρες αργότερα έστειλε τελεσίγραφο στον Ουίνστον Τσόρτσιλ αναγράφοντας μέσα τη λέξη «ΝΑΙ»: ναι, η Ελλάδα είναι πλέον στο πλευρό των συμμάχων. Αστείο λίγο διότι σήμερα γιορτάζουμε μια λέξη που ουδέποτε ελέχθη: το «ΟΧΙ».

Vistabet
Βαθμολογία
8.9/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
24/7 support στα ελληνικά 
check_3c
Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


🦊 Not so good, χθες. Τι πλήρωσε; Ο… Αγιαξ στο 3.62, ελέω «πρώιμης» (σε όσες την προσφέρουν) και το Χ2 του με 1.89 στη δυάδα με το ασιατικό over 2 του Πόρτο – Ολυμπιακός, που «έσβησε» σε μονάδα ενώ πήραμε πίσω τα λεφτά του Σανέ της Μπάγερν που δεν έπαιξε στη Μόσχα.

Αντίθετα ο καλός μας Γιούργκεν έβαλε αλλαγή τον Ζότα (δύο γκολ θέλαμε), έβαλε το πρώτο και ως εκεί (γκρρρ). Και, κατά τα λοιπά, μάπα το καρπούζι στο Σαχτάρ – Ιντερ για τη funbetιά του 5.50, δεν δόθηκε πέναλτι στο Πόρτο, ενώ ο Ζιζού έβαλε τον Μόντριτς στο 70’, ίσα ίσα για να δέσει το πικρό, χθεσινό γλυκό.


🦊 Οσο για τον Ολυμπιακό; Ο Σισέ έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Πέδρο Μαρτίνς, ο Εμβιλά είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης με υψηλό ποσοστό εύστοχων πασών, ενώ ο Πορτογάλος προπονητής… δικαιώθηκε εκ νέου με τον Φορτούνη: όσο έπαιζαν μαζί με τον Βαλμπουενά, η μαγιά της ομάδας χάλασε και οι εξτρέμ που άρχισαν (Μασούρας, Ρανγκέλοβιτς) δεν μπορούν να τρυπήσουν την αντίπαλη άμυνα από τα πλάγια, εξ ου και ο Ελ Αραμπί παίζει στο όριο και βγαίνει συχνά οφσάιντ.

Γαβ, γαβ…


Μπασάκσεχιρ – Παρί Σεν Ζερμέν. To ματς έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα ελέω των τραγικών δηλώσεων Τούρκων και Γάλλων, ως και ο Μακρόν με τον Ερντογάν χρησιμοποίησαν βαριά, σκληρή γλώσσα τα τελευταία 24ωρα, ενώ χθες ο Σερντάμ Τσαμ, υπουργός Πολιτισμού του Ρετσέπ, χαρακτήρισε «μπάσταρδους» και «γιους σκύλας» (!) τους Γάλλους μετά το τελευταίο σκίτσο του «Charlie Hebdo», που σατιρίζει τον… σουλτάνο. Καλά του έκαναν, μεταξύ μας. Η Μπασάκ είναι, γνωστό, δημιούργημα του Ερντογάν και φίλων του, επιχειρηματιών.

Ποδοσφαιρικά, πλάκα πλάκα, 20 χρόνια έχει να ηττηθεί επί τουρκικού εδάφους η ΠΣΖ, ως το 2000 είχε 3/3 ήττες και έκτοτε, σε μόνο δύο επισκέψεις, νίκησε την Καϊσερίσπορ και, πέρυσι, τη Γαλατά. Η Μπασάκ δεν παίζει άσχημα τελευταία, πρωταθλήτρια είναι, καλό ρόστερ έχει, μπορεί να… χτυπήσει το καμάρι των Αράβων; Ή θα χάσει, ξανά μετά την ήττα από τη Γιουνάιτεντ, βαθμούς η φιναλίστ του τελικού; Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Ντι Μαρία μπροστά, Ερέρα, Μαρκίνιος, Ραφίνια στο κέντρο ελλείψει Βεράτι.

Τι κράτησα; Ένα τούρκικο γκολ, σε τιμούλα για να διπλωθεί σε δυάδα, και ένα ρίσκο… κάλυψης: ασιατικό +1,5 με πληρωμή αν δεν ηττηθεί η Μπασάκ αλλά και αν ηττηθεί ως ένα γκολ διαφορά. Σε παραπάνω, φιλιά από Αβάνα.



Ασιατικό


🇹🇷🇫🇷 19:55 Μπασάκσεχιρ 🆚 Παρί Σεν Ζερμέν 1 +1,5 Α.Η. 🦊 2.33. (Betshop )

Από τον Ρεμπρόφ στον Μπλαχίν


Φερεντσβάρος – Ντινάμο Κιέβου. Κεντρικό πρόσωπο φυσικά ο Ουκρανός προπονητής των Ούγγρων, Σερχέι Ρεμπρόφ, που θα κοντραριστεί με την ομάδα της… ζωής του. Ως παίκτης φόρεσε τη φανέλα της DK για 11 χρόνια (1992-2000, 2005-08) ενώ διετέλεσε προπονητής της από το 2014 έως το 2017, και σε 137 αγώνες. Οι Μαγυάροι εκκίνησαν με 5άρα στη Βαρκελώνη, οι Ουκρανοί με ήττα στην υποδοχή της Γιουβέντους, οι τιμές φαβοριτίζουν την Ντινάμο αισθητά. Όχι δίκαια όμως.


Άλλη μια φορά αντάμωσαν Φερεντσβάρος και Ντινάμο και, δη, σε τελικό: το 1975 στου Κυπελλούχων, στη Βασιλεία. Οι – τότε- Σοβιετικοί δεν παίζονταν εκείνα τα χρόνια και πήραν το τρόπαιο με 3-0 με δύο γκολ του Βολοντίμιρ Ονιντσένκο κι ένα του Ολεγκ Μπλαχίν, μετέπειτα προπονητής του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, αλλά και της ΑΕΚ.

Αν και ίσως αποδειχθεί αουτσάιντερ με αξία η ουγγρική ομάδα, κράτησα το… πιο απλό: να βάλει ένα γκολ. 



Δυάδα (απόδοσης 2.58)


🇹🇷🇫🇷 19:55 Μπασάκσεχιρ 🆚 Παρί Σεν Ζερμέν Μπασάκ over 0,5 🦊 1.71. (Novibet)

🇭🇺🇺🇦 22:00 Φερεντσβάρος 🆚 Ντινάμο Κιέβου Φερεντσβάρος over 0,5 🦊 1.51. (Novibet)

Ο Τοτσέ του Νησιού


Κρασνόνταρ – Τσέλσι. Χωρίς Μπεργκ, Καμπελά, Βάντερσον, Κλάεσον, ως όλα δείχνουν (διότι τα ρώσικα ρεπορτάζ μόνο φερέγγυα δεν είναι) η Κράσνονταρ στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ever στη διοργάνωση, ερώτημα η ενδεκάδα της Τσέλσι καθώς ο Φρανκ Λάμπαρντ ανακατεύει την τράπουλα ύστερα από τα 0-0 με Σεβίλλη και «Ολντ Τράφορντ», αν πάει σε 4-2-3-1 μάλλον ξεκινά ο Εϊμπραχαμ και όχι ο Βέρνερ – που εμμένω, θα εξελιχθεί στον Τοτσέ του Νησιού.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Οι Ρώσοι έχουν αρκετά φάουλ στα παιχνίδια τους, αν το ματσάλι σκληρύνει, και με ρέφερι τον σχετικά άπειρο διεθνώς Αλί Παπαμπιγίκ, ίσως βγουν άνω του line. Ο Τούρκος είναι πεναλτάκιας εντός συνόρων (56 πέναλτι σε 145 ματς στη SuperLig) αλλά στα ευρωπαϊκά δεν θα δίνει εύκολα.

19 χρόνια αήττητη με Γερμανούς…


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λειψία. Μπερδεμένο. Η Γιουνάιτεντ νίκησε (και) φέτος στο Παρίσι, βρίσκει λύσεις αμυντικά παρά τη μόνιμη απουσία του Μπαϊγί, ως έδειξε και στο 0-0 με την Τσέλσι, η ενδεκάδα ελάχιστα αλλάζει, δεν έχει δα και πολλές λύσεις ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ. Η Λειψία ήταν ημιφιναλίστ του Champions League τον Αύγουστο, έχει αλλάξει η μενταλιτέ της προς τα πάνω, με την Μπασάκσεχιρ είχε καθαρίσει το ματς πριν καν την ανάπαυλα (2-0), δεν έχει κάτι να χάσει απόψε.


Και, λαβράκι: στο «Θέατρο των Ονείρων» η Γιουνάιτεντ αριθμεί 10-4-2 υποδεχόμενη γερμανικές ομάδες, έχασε μόνο από την Ντόρτμουντ στον ημιτελικό του ’97 (με 1-0 από γκολ του Λαρς Ρίκεν με τον Σόλκσιερ βασικό, δίπλα σε Ερίκ Καντονά και Αντι Κόουλ) κι από την Μπάγερν στον προημιτελικό του ’01 (ξανά με 1-0, το γκολ ο Πάουλο Σέρζιο). Ξανά βασικός εκείνο το βράδυ ο Σόλσκιερ. Γουρλής για τους Γερμανούς, μάλλον. Εκτοτε, εδώ και 19 χρόνια δηλαδή, 7-3-0. Χμ…

Ψαγμένες οι αποδόσεις, χαμηλότερα το διπλό από όσο περίμενα, η Λειψία δεν έχει κάτι να φοβηθεί, η Γιουνάιτεντ αν κληθεί να κάνει παιχνίδι θα… μπουρδουκλωθεί. Αξία βλέπω, πονταρίστηκε (ας προηγηθεί με 2-0 να πληρωθούμε κι ας φάει τρίμπαλο μετά). 



Ρίσκο


🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇩🇪 Μάντσεστερ Γ. 🆚 Λειψία 2 🦊 3.31. (Bet365)

Θα τους… Μακελέψει;


Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα. Μείωσε τη… λάμψη η απουσία του «κρουσματικού» Κριστιάνο Ρονάλντο, σε μια αναβίωση της κόντρας του με τον Λιονέλ Μέσι, βέβαια από τότε που ο CR7 έφυγε από τη Μαδρίτη για το Τορίνο, ο ένας στάζει μέλι για τον άλλο. Καλό αυτό.


Στο 5-4-4 η συνολική τους παράδοση, οριακά υπέρ της «βέκια σινιόρα», στο μόνο τους ευρωπαϊκό τελικό βέβαια, το 2015, νίκησε η Μπαρτσελόνα με 3-1, με τους «μπιανκονέρι» να εκδικούνται δύο χρόνια μετά, στα προημιτελικά (3-0 και 0-0). Επιμέρους στο Τορίνο είναι 3-3-0, ουδέποτε νίκησε η Μπάρτσα, σκόραρε στα 3/6, στο μόνο άλλο στο πλαίσιο ομίλου είχαν φέρει 0-0 (τον Νοέμβριο του ’17). Η οποία Μπάρτσα, επί ιταλικού εδάφους, έχει απολογισμό 8-13-9 και μονάχα 3 νίκες στα τελευταία 14, και οι τρεις στο… Μιλάνο.

Με τον Ρονάλντο απόντα, τον Ντε Λιχτ ανέτοιμο μετά από μακρά αποχή και τον Μπονούτσι αμφίβολο, ο Αντρέα Πίρλο θα κάνει αλχημείες ανασταλτικά, 4-4-2 με Ντεμιράλ και Ντανίλο στα στόπερ. Χωρίς τον τιμωρημένο Πικέ και τον τραυματία Κοουτίνιο η Μπάρτσα, με Αραούχο και Λενγκλέ στα στόπερ, ήτοι τα παιδιά της γκάφας. Γιατί τότε φαβορί η Μπάρτσα, και δη στο 2.40; Τέσπα, νομίζω είναι υψηλό το line στα φάουλ.

Και από τα ματς που, με τα στόπερ που κατεβάζουν και οι δύο απόψε, σηκώνει για πέναλτι, σφυρίζει άλλωστε ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι που έχει καταλογίσει 7 «εσχάτες ποινών» (sic) σε 22 ματς του θεσμού, όπως και πρόσφατα στο Ολυμπιακός – Ομόνοια. 

 

Special bet

 

🇮🇹🇪🇸 22:00 Γιουβέντους 🆚 Μπαρτσελόνα Καταλογισμός πέναλτι 🦊 2.75. (Novibet) 

Δυάδα (απόδοσης 3.06)

 

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 19:55 Κράσνονταρ 🆚 Τσέλσι Over 24,5 φάουλ 🦊 1.75. (Stoiximan)

🇮🇹🇪🇸 22:00 Γιουβέντους 🆚 Μπαρτσελόνα Under 25,5 φάουλ 🦊 1.75. (Stoiximan)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ