foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Σκωτία, League 1: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 16 Οκτ 2020 16:58
Σκωτία-League-1-Preview-σεζόν-2020-21.jpg

Η Λιγκ 1 Σκωτίας τρίτη κατηγορία στην ποδοσφαιρική πυραμίδα της χώρας, είναι και από τις πιο δύσκολες, σε καμία άλλη οι ομάδες δεν εναλλάσσονται τόσο συχνά. Τη σεζόν 2018-19 είχε 12 τοπικά ντέρμπι, κάτι που είχε να συμβεί 25 χρόνια, πέρυσι τερματίστηκε πρόωρα -όπως όλες οι κατηγορίες άλλωστε- εξαιτίας της πανδημίας. Ευνοήθηκε η Ρέιθ Ρόβερς που πήρε το τίτλο και την απευθείας άνοδο, μεγάλη αδικημένη η Φόλκερκ που ήταν μόλις ένα βαθμό πίσω της, αφού δεν είχε τη δυνατότητα να παλέψει μέχρι τέλους για την πρωτιά. Πέντε από τις 10 ομάδες της στήριξαν την πρόταση αναδιάρθρωσης κατηγοριών που έπεσε όμως στο κενό.

Σύστημα διεξαγωγής

Αντί για το πρωτάθλημα 4 γύρων και 36 αγωνιστικών που διεξαγόταν συνήθως, οι ομάδες συμφώνησαν να γίνουν μόνο 3 γύροι και 27 αγωνιστικές. Ήταν μια προσπάθεια περιορισμού της ζημιάς που έκανε η πανδημία στα ταμεία, ενώ αποφασίστηκε να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα στις 17 Οκτωβρίου, με την κρυφή ελπίδα ότι θα είχε επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. H πρωταθλήτρια κερδίζει την απευθείας άνοδο στην Τσάμπιονσιπ, oι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 2-4 παίζουν στα πλέι-οφ μαζί με την ομάδα που τερμάτισε στην 9η θέση της Τσάμπιονσιπ. Η 4η της Λιγκ 1 παίζει με την 9η της Τσάμπιονσιπ, ενώ η 2η και η 3η της Λιγκ 1 είναι αντιμέτωπες στον άλλο ημιτελικό. Αν στον τελικό επικρατήσει η ομάδα της Τσάμπιονσιπ παραμένει στην κατηγορία, σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει άνοδος για την ομάδα της Λιγκ 1 που θα κερδίσει τον τελικό.
Κριτήρια ισοβαθμίας: α) διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) μεταξύ τους ματς.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Πάρτικ Θιστλ 2. Φόλκερκ 3. Κοβ Ρέιντζερς 4. Πίτερχεντ
5. Ερντριόνιανς 6. Μοντρόουζ 7. Ιστ Φάιφ 8. Κλάιντ
9. Νταμπάρτον 10. Φόρφαρ

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Ρ. Φόστερ Αμυντικός Ρος Κάουντι Πάρτικ Θιστλ
Άλστον Μέσος Χάμιλτον Φόλκερκ
Ρίτσι Μέσος Χαρτς Ερντριόνιανς
Λ. ΜάκΙντος Επιθετικός Ρέξαμ Κοβ Ρέιντζερς
Σουάνσον Μέσος Σεντ Τζόνστον Ιστ Φάιφ

 

Τι παίζουμε

 

Αναμένεται μάχη ανάμεσα στην Πάρτικ Θιστλ και την Φόλκερκ, με την Κοβ Ρέιντζερς να είναι το μεγάλο αουτσάιντερ. Σε όσους αρέσουν τα ρίσκα το 7.00 που συνοδεύει την Κοβ για κατάκτηση πρωταθλήματος είναι πειρασμός, πιο σίγουρο δείχνει πάντως το 2.37 της Πάρτικ Θιστλ.

➡ Πάρτικ Θιστλ: Κατάκτηση πρωταθλήματος (2.37) 

Οι ομάδες της League One Σκωτίας

Πάρτικ Θιστλ

Τι έκανε πέρσι: Από τις αδικημένες ομάδες της σεζόν που τελείωσε, η διακοπή τη βρήκε στην τελευταία θέση, ήταν μόλις δύο βαθμούς πίσω από την προτελευταία Koυίν οφ Σάουθ, έχοντας και ματς στο χέρι. Η μέθοδος «μέσος όρος βαθμών ανά αγώνα» που χρησιμοποιήθηκε για να βγει η τελική βαθμολογία την άφησε εκεί. Μπήκε στο γκρουπ που κυνήγησε την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, προσπάθησε στη συνέχεια να κινηθεί νομικά, δεν μπορούσε όμως να αντέξει το κόστος. Συγκλονιστική η στήριξη των οπαδών της, μόνο 64 από τους 1.800 κατόχους εισιτηρίων διαρκείας ζήτησαν αποζημίωση, αυτό σημαίνει ότι το συνολικό κόστους επιστροφής χρημάτων ήταν κάτι λιγότερο από 5.000 λίρες, αν όλοι οι κάτοχοι των διαρκείας ζητούσαν αποζημίωση το κόστος θα ξεπερνούσε τις 80.000 λίρες.

Προπονητής: Ίαν ΜακΚόλ (56 ετών). Έχει μεγάλη εμπειρία στις μικρές κατηγορίες, το 2003 ήταν για μια διετία στον πάγκο της Νταντί Γιουνάιτεντ. Ήταν για μια τετραετία στην Πάρτικ Θιστλ, ακολούθησε μια εξαιρετική τετραετία στον πάγκο της Έιρ, για να επιστρέψει στους «Τζαγκς» τον Σεπτέμβριο του 2019. Φάνηκε ότι μπορούσε να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία, η διακοπή όμως γύρισε τα δεδομένα εναντίον του.

Έδρα: Firhill Stadium (13.079)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν 11 παίκτες, οι 4 ήταν δανεικοί. Πήρε τον 34χρονο μπακ Φόστερ από τη Ρος Κάουντι, τον 27χρονο μέσο Ντόχερτι που είχε φύγει από την Έιρ, τον επιθετικό μέσο Κόνορ Μάρεϊ και τον αμυντικό Μπράουνλι που έπαιζαν στην Κουίν οφ Σάουθ, τον αμυντικό ΜακΚένα και τον 18χρονο μέσου Ρέιλι που έφυγαν από τη Χάμιλτον.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε με δύο δυνατά φιλικά, έφερε 2-2 με την Έιρ  κι έχασε 2-0 από τη Χαρτς, για να έρθουν οι επίσημες υποχρεώσεις με το Λιγκ Καπ. Έχασε 4-1 από τη Σεντ Μίρεν της Πρέμιερσιπ, νίκησε 2-0 την Κουίνς Παρκ κι έφερε 0-0 με την Κουίν οφ Σάουθ για να πάρει στα πέναλτι τον έξτρα βαθμό.

Εκτίμηση: Από τα φαβορί για την άνοδο, μεγάλο ατού η παρουσία του ΜακΚόλ στον πάγκο, πλήγμα η απουσία οπαδών από τα γήπεδα, μιας και το κοινό της τη στηρίζει πολύ, και δεν σταματά να το δείχνει. Θα παλέψει με τη Φόλκερκ για την άνοδο.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Φόλκερκ

Τι έκανε πέρσι: Ήταν το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα και την απευθείας άνοδο, παρότι έδειχνε τάσεις υπεροψίας στη διάρκεια της σεζόν, η διακοπή ήταν πολύ σκληρή γι αυτήν. Βρισκόταν μόλις ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Ρέιθ Ρόβερς, η κατάσταση δεν άλλαξε με τη μέθοδο «μέσος όρος βαθμών ανά αγώνα» όχι μόνο έχασε την απευθείας άνοδο, αλλά και τη δυνατότητα να τη διεκδικήσει μέσω των πλει οφ. Έξαλλος ο πρόεδρος της, Γκάρι Ντινς μίλησε για «απόλυτο χάος» στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο και κατηγόρησε για εγωισμό τις ομάδες της Πρέμιερσιπ που ψήφισαν κατά της αναδιάρθρωσης κατηγοριών.

Προπονητές: Ντέιβιντ ΜακΚράκεν (38 ετών) και Λι Μίλερ (37 ετών). Προπονητικό δίδυμο που ανέλαβε προσωρινά μετά την απόλυση του Ρέι ΜακΚίνον στα τέλη του περσινού Νοεμβρίου. Ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στις απαιτήσεις και κατάφεραν να κερδίσουν και τους παίκτες (σ.σ. πολλοί από αυτούς δεν είχαν δει με καλό μάτι την απομάκρυνση ΜακΚίνον). Από προσωρινοί τεχνικοί πήραν μόνιμα τη δουλειά, η διακοπή τους εμπόδισε να δείξουν αν θα κατάφερναν να οδηγήσουν τη Φόλκερ στην άνοδο, έχουν την ευκαιρία να το κάνουν φέτος.

Έδρα: Falkirk Stadium (9.008), συνθετικός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Ο ερχομός του μέσου Άλστον που έπαιζε πέρυσι στη Χάμιλτον σκόρπισε ενθουσιασμό στους οπαδούς της ομάδας. Είχε παίξει στη Φόλκερκ από το 2010 μέχρι το 2016 κι είναι ιδιαίτερα αγαπητός, μαζί του ήρθε ο επιθετικός Κίνα από την Χάρτλπουλ και ο μέσος Μόρισον από τη Χαρτς, 6 συνολικά οι προσθήκες. Μόλις 5 οι αποχωρήσεις, 9 μαζί με τους παίκτες που έληξε ο δανεισμός τους.

Προετοιμασία: Δεν τα πήγε άσχημα στο Λιγκ Καπ, πήρε άνευ αγώνα το ματς με την Κιλμάρνοκ (εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού δεν μπορούσε να κατεβάσει ενδεκάδα η ομάδα της Πρέμιερσιπ), έχασε στη συνέχεια με 2-0 από την Ντανφέρμλιν για να κερδίσει μετά με 2-1 την Κλάιντ.

Εκτίμηση: Θα προσπαθήσει να καταφέρει ότι την εμπόδισε να κάνει πέρυσι η διακοπή, να πάρει την άνοδο. Είναι μαζί με την Πάρτικ Θιστλ τα μεγάλα φαβορί, η έλλειψη εμπειρίας του προπονητικού της διδύμου μπορεί να της κοστίσει.

Ερντριόνιανς

Τι έκανε πέρσι: Δεν την… πάει τελευταία, την προπέρσινη σεζόν έχασε για τρεις βαθμούς τα πλέι-οφ, πέρυσι ήταν συνεχώς μέσα στην τριάδα, τερμάτισε τελικά στην 3η θέση μετά την πρόωρη διακοπή, όμως –εξαιτίας της πανδημίας- αυτή τη φορά δεν έγιναν πλέι-οφ.

Προπονητής: Ίαν Μάρεϊ (39 ετών). Πέρυσι ήταν ο νεαρότερος τεχνικός στη Λιγκ 1, είναι στην Ερντριόνιανς από τον Οκτώβριο του 2018. Ξεκίνησε ως παίκτης προπονητής στη Νταμπάρτον το 2012 για να πάει μετά στη Σεντ Μίρεν, ενώ έχει περάσει και από την Άσκερ της Νορβηγίας ως βοηθός.

Έδρα: Penny Cars Stadium (10.171)

Μεταγραφές: Μεγάλες ανακατατάξεις καθώς αποχώρησαν 19 παίκτες, οι τρεις ήταν δανεικοί. Καλή επιλογή ο 19χρονος επιθετικός Κόνελ που ήρθε -με τη μορφή δανεισμού μέχρι τον Ιανουάριο- από την Κιλμάρνοκ. Πήρε τον γκολκίπερ Κάρι από την Στρανράερ, τον μεσοεπιθετικό Ρόμπερτς από την Μονπελιέ, τον μέσο Ρίτσι από τη Χαρτς, τον επιθετικό Στόουκς από την Κορκ της Ιρλανδίας. Επτά συνολικά οι προσθήκες δείχνουν καλές επιλογές.

Προετοιμασία: Έδωσε δύο φιλικά με την Άλμπιον Ρόβερς (νίκησε 3-2 το ένα, έφερε 1-1 στο άλλο), κέρδισε την Κουίν οφ Σάουθ 1-0, έφερε 1-1 με την Κέλτι Χαρτς. Στο Λιγκ Καπ έχασε 2-0 στην έδρα της από την Αλόα και νίκησε με το ίδιο σκορ εκτός έδρας την Στενχάουσμιουρ.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για να μπει στην τετράδα, αν θα τα καταφέρει θα είναι οριακά. Αναμένεται να είναι πάλι ανταγωνιστική, δεν πρόκειται να κινδυνέψει, οφείλει όμως να βρει σταθερότητα για το κάτι παραπάνω.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μοντρόουζ

Τι έκανε πέρσι: Εξαιρετικά σταθερή και αξιόμαχη, τερμάτισε στην 4η θέση, αυτή που είχε πάρει και την προηγούμενη σεζόν όταν ήταν νεοφώτιστη στην κατηγορία. Αυτή τη φορά δεν έγιναν πλέι-οφ για να διεκδικήσει την άνοδο.

Προπονητής: Στιούαρτ Πέτρι (50 ετών). Το μεγάλο ατού της ομάδας του Άνγκους. Από τον Δεκέμβριο του 2016 στον πάγκο της, την έδωσε την άνοδο στη Λιγκ 1 μετά από 22 χρόνια και την είχε στις θέσεις των πλέι-οφ και τις δύο επόμενες σεζόν. Η άμυνα είναι το όπλο του και σε αυτήν στηρίζεται.

Έδρα: Links Park (4.936), τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Μόλις δύο προσθήκες, ο επιθετικός Μάρτιν Ρένι -που είχε αφήσει τη Μοντρόουζ τον περασμένο Γενάρη για να πάει στη Σεντ Πάτρικς- και ο μέσος Μπάλανταϊν που ήρθε με τη μορφή δανεισμού από την Σεντ Τζόνστον. Έφυγαν μόνο τρεις παίκτες που έληξε ο δανεισμός τους, η ομοιογένεια είναι από τα φετινά ατού της Μοντρόουζ.

Προετοιμασία: Έδειξε τα δόντια της στο Λιγκ Καπ, στο 3-3 με τη Ρος Κάουντι της Πρέμιερσιπ για να χάσει στα πέναλτι τον έξτρα βαθμό. Έχασε όμως τα δύο επόμενα ματς, 3-1 από την Άρμπροουθ και 2-0 από την Έλγκιν.

Εκτίμηση: Η Μοντρόουζ είναι ουσιαστικά η ίδια ομάδα κι αναμένεται να έχει την ίδια συμπεριφορά. Δεν πρόκειται να κινδυνέψει, θα κάνει δύσκολη τη ζωή πολλών ομάδων, ακόμα δυσκολότερα όμως θα μπορέσει να βρεθεί για τρίτη σερί σεζόν στις θέσεις των πλέι-οφ.

Ιστ Φάιφ

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στην 5η θέση, πάλευε να μπει στην τετράδα, σε μια σεζόν που έδειχνε πολλά υποσχόμενη, η πρόωρη λήξη της τη μετέτρεψε σε ζημιογόνο. Μεγάλο το οικονομικό κόστος από την απώλεια εισιτηρίων, η σεζόν που θα ξεκινήσει θα είναι χωρίς θεατές, γεγονός που την κάνει ακόμα πιο δύσκολη.

Προπονητής: Ντάρεν Γιάνγκ (41 ετών). Η σεζόν που θα ξεκινήσει θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη στον πάγκο της Ιστ Φάιφ. Ξεκίνησε την προπονητική από τον πάγκο της Άλμπιον Ρόβερς το 2014 και βελτιώνεται συνεχώς.

Έδρα: Bayview Stadium (1.980), τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Μόλις τρεις προσθήκες, ο έμπειρος μέσος Σουάνσον που άφησε την Σεντ Τζόνστον, ο επιθετικός Κόλινς από την BSC Γλασκώβης και ο επιθετικός Χάμιλτον που ήρθε δανεικός από τη Λίβινγκστον. Τέσσερις οι αποχωρήσεις, ξεχωρίζει αυτή του μέσου Μόρισον που έληξε ο δανεισμός του από τη Χαρτς.

Προετοιμασία: Έχασε 1-0 σε ένα δυνατό φιλικό από την Ντανφέρμλιν, στο Λιγκ Καπ νίκησε 2-0 την Κάουντενμπιθ κι έχασε 2-1 στο τοπικό ντέρμπι από τη Ρέιθ Ρόβερς.

Εκτίμηση: Ο Γιανγκ κράτησε τον βασικό κορμό, η ομάδα είναι σχεδόν η ίδια με πέρυσι αναμένεται το ίδιο ανταγωνιστική. Δεν φαίνεται όμως να καταφέρνει να μπει στην τετράδα.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Νταμπάρτον

Τι έκανε πέρσι: Η πρόωρη διακοπή της σεζόν τη βρήκε στην 6η θέση, εκεί έμεινε και με την μέθοδο «μέσος όρος βαθμών ανά αγώνα». Έδειχνε πάντως ότι μπορούσε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω.

Προπονητής: Τζιμ Ντάφι (61 ετών). Εγγύηση σταθερότητας, ξέρει να κουμαντάρει το καράβι στην τρικυμία και να αναδεικνύει νέους ποδοσφαιριστές. Από τον Οκτώβριο του 2018 στους «Σονς» έχει κουμαντάρει εξαιρετικά την ομάδα.
Έδρα: The C&G Systems Stadium (2.025)

Μεταγραφές: Πήρε τον 25χρονο επιθετικό Τζόνστον από τη Φόλκερκ, ο Ντάφι, τον ξέρει καλά από τότε που ήταν και οι δυο τους στη Μόρτον. Απέκτησε δανεικό μέχρι τον Ιανουάριο από το Εδιμβούργο, τον 19χρονο αμυντικός Χάμιλτον, ενώ επέστρεψε ο γκολκίπερ Σμιθ, είχε υπερασπιστεί 10 φορές την εστία της Νταμπάρτον τη σεζόν 2018-19. Δανεικοί ο αμυντικός Χάμιλτον από τη Χαρτς και ο γκολκίπερ Νταμπρόφσκι από τη Χιμπέρνιαν. 10 αποχωρήσεις , ο Ντάφι φρόντισε να καλύψει το κενό του φορ Κουιτόνγκο.

Προετοιμασία: Ο Ντάφι έκανε αρκετές δοκιμές στα φιλικά, έχασε όμως και τα δύο επίσημα στο Λιγκ Καπ, 1-0 από την Ντανφέρμλιν και 3-2 από την Κλάιντ.

Εκτίμηση: Η σεζόν αναμένεται ζόρικη, ο Ντάφι θα δυσκολευθεί να την κρατήσει στην κατηγορία, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παλέψει.

Κλάιντ

Τι έκανε πέρσι: Εξασφάλισε σχετικά εύκολα την παραμονή της, της πήρε 9 χρόνια να ανέβει στην Λιγκ 1 και δεν υπήρχε περίπτωση να πέσει αμέσως, ειδικά όταν φορά το περιβραχιόνιο ο Γκουντγουίλι, ο επιθετικός πολυτέλεια για την κατηγορία. Ικανοποίηση για την 7η θέση που πήρε στην τελική βαθμολογία.

Προπονητής: Nτάνι Λένον (51 ετών). Δείχνει να είναι ο καταλληλότερος για τον πάγκο της. Από τον Νοέμβριο του 2017 στην ομάδα, γνωρίζει όσο λίγοι τις μικρές κατηγορίες της Σκωτίας και ξέρει να χτίζει ομάδες.

Έδρα: Broadwood Stadium (8.086)

Μεταγραφές: Ως συνήθως ο Λένον έκανε προσεκτικές κινήσεις, πήρε τον μέσο Κάνινχαμ από τη Χάμιλτον, τους αμυντικούς Ρόμπερτσον, Λανγκ και Μπέιν από Αμπερντίν, Ντανφέρμλιν και Φόρφαρ, αντίστοιχα και τον γκολκίπερ Γουίλσον από τη Σεντ Μίρεν. 10 συνολικά αποχωρήσεις, τα κενά φαίνεται να έχουν καλυφθεί.

Προετοιμασία: Άκρως ανταγωνιστική στο Λιγκ Καπ, νίκησε 3-2 την Νταμπάρτον για να χάσει 2-1 από τη Φόλκερκ.

Εκτίμηση: Η παραμονή είναι και φέτος ο στόχος και δείχνει αρκετά εφικτός, όχι όμως με την περσινή ευκολία. Με Ντάνι Λένον στ τιμόνι και Γκουντγούιλι στην επίθεση δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Πίτερχεντ

Τι έκανε πέρσι: Στόχος πέρυσι ήταν η παραμονή κι η νεοφώτιστη Πίτερχεντ τα κατάφερε τερματίζοντας στην 8η θέση. Ήταν δύο βαθμούς πάνω από την προτελευταία Φόρφαρ, είχε όμως κι ένα παιχνίδι λιγότερο πριν τη διακοπή, η θέση της δεν επηρεάστηκε ούτε από τη μέθοδο «μέσος όρος βαθμών ανά αγώνα».

Προπονητής: Τζιμ ΜακΙνάλι (56 ετών). Φέτος κλείνει δεκαετία στον πάγκο της «Μπλου Τουν» την ανέβασε ως πρωταθλήτρια στη Λιγκ 1 και την κράτησε εκεί, μετρά και δύο τίτλους στη Λιγκ 2 με την Πίτερχεντ. Από τους παίκτες-θρύλους της Νταντί Γιουνάιτεντ έχει ήδη γράψει τη δική του ιστορία ως τεχνική της Πίτερχεντ.

Έδρα: Balmoor Stadium (3.150)

Μεταγραφές: Πολλές και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ, έφυγαν 11 παίκτες, ήρθαν 7. Οι αμυντικοί ΜακΚένζι και Μπέιλι από Σεντ Μίρεν και Νάιμπεργκσουντ αντίστοιχα, ο φορ Λέιν από την Νταμπάρτον, ο γκολκίπερ Ρε από την Κάουντενμπιθ ο εξτρέμ Κίσον από τον Μπρόουτι Αθλέτικ. Με τη μορφή δανεισμού ήρθαν ο αμυντικός Φρίμαν από την Νταντί Γιουνάιτεντ και ο μέσος Μάλινγκαν από την Νταντί.

Προετοιμασία: Έκανε μια εντυπωσιακή νίκη στο Λιγκ Καπ κερδίζοντς 1-0 εκτός έδρας την Νταντί Γιουνάιτεντ, για να επικρατήσει εύκολα στη συνέχεια με 3-1 επί της Μπρέχιν, κέρδιζε 3-0 στο 24’.

Εκτίμηση: Ο ΜακΙνάλι ανακάτεψε πολύ την τράπουλα, ξέρει όμως καλά τη δουλειά του. Και φέτος ο στόχος είναι ο ίδιος, η παραμονή. Έστω και δύσκολα μπορεί να τα καταφέρει.

Φόρφαρ

Τι έκανε πέρσι: Ήρθε στα ίσα της πέρυσι, μετά την υπέρβαση της προηγούμενης σεζόν με την κατάκτηση της 2ης θέσης, τερμάτισε αυτή τη φορά στην 9η κι ήταν τυχερή που η πανδημία διέκοψε τη σεζόν και δεν έδωσε πλέι οφ ανόδου. Δεν αποκλείεται βέβαια να ξεπερνούσε την Πίτερχεντ στο φινάλε, η ουσία πάντως είναι ότι έμεινε στην κατηγορία.

Προπονητής: Στιούαρτ Μάλκομ (41 ετών). Ήρθε τον Νοέμβριο του 2019 και την κράτησε στην κατηγορία, ακόμα μαθαίνει μιας και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2018 στην Ιστ Κιλμπράιντ. Στη Φόρφαρ είχε κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, φέτος τουλάχιστον έχει την ομάδα από την αρχή της σεζόν.

Έδρα: Station Park (6.777)

Μεταγραφές: Εννιά παίκτες έφυγαν, 12 μαζί με τους δανεικούς, 9 αποκτήθηκαν, 12 μαζί με τους δανεικούς, ούτε επίτηδες να το έκανε ο Μάλκομ. Ο έμπειρος αμυντικός Άντερσον που ήρθε από τη Σεντ Τζόνστον αναμένεται να βοηθήσει πολύ, όπως και ο φορ Σεφερντ που αποκτήθηκε από το Εδιμβούργο.

Προετοιμασία: Έδωσε τέσσερα φιλικά, στο Λιγκ Καπ όμως χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό κι έχασε άνευ αγώνα το παιχνίδι με την Νταντί, στάθηκε καλά στη συνέχεια στην εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Χιμπέρνιαν.

Εκτίμηση: Η παραμονή είναι ένας δύσκολος στόχος, ο μοναδικός σε μια σεζόν που δείχνει το ίδιο δύσκολη. Αν γλυτώσει στο τέλος θα είναι οριακά.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κοβ Ρέιντζερς

Τι έκανε πέρσι: Κατέκτησε τον τίτλο στη Λιγκ 2 και πήρε δεύτερη σερί άνοδο, έμαθε σε όλους ότι δεν υπάρχει μόνο μία ομάδα στο Αμπερντίν. Η διακοπή δεν άλλαξε κάτι, είχε αφήσει 10 βαθμούς πίσω της το 2ο Εδιμβούργο κι ήταν ασταμάτητη. Έγινε πέρυσι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που κέρδισε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της, μια πανάξια πρωταθλήτρια.

Προπονητής: Πολ Χαρτλεϊ (43 ετών). Έκανε μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής σε Χαρτς, Σέλτικ και Ρέιθ. Ως προπονητής έκανε καλή δουλειά σε Αλόα και Νταντί, πήρε τίτλο-άνοδο και με τις δύο. Με τη Φόλκερκ όμως δεν τα κατάφερε, πήγε τον Οκτώβριο του 2017 και απολύθηκε τον Αύγουστο του 2018. Τον ενθουσίασε η προοπτική της Κόουβ, ανέλαβε πέρυσι το καλοκαίρι και δικαιώθηκε για την επιλογή του.

Έδρα: Balmoral Stadium (2.602)

Μεταγραφές: Πέντε οι αποχωρήσεις, πέντε και οι προσθήκες καθώς ήρθαν από τη Μάδεργουελ ο αμυντικός Λίβινγκστον και -με τη μορφή δανεισμού- ο μεσοεπιθετικό Σέμπλ. Πήρε τον επιθετικό ΜάκΙντος από τη Ρέξαμ, τον αμυντικό Σεμπ Ρος από την Αμπερντίν και τον 19χρονο γκολκίπερ Μούλεν δανεικό από τη Σέλτικ.

Προετοιμασία: Στο δυνατότερο φιλικό της έχασε 1-0 από την Νταντί, στο Λιγκ Καπ έχασε δύσκολα με 2-1 από τη Χιμπέρνιαν κι έφερε 2-2 με την Μπρόρα Ρέιντζερς, για να πάρει στα πέναλτι τον έξτρα βαθμό.

Εκτίμηση: Δεν είναι φυσικά η συνηθισμένη νεοφώτιστη και δεν στοχεύει στην παραμονή, αλλά σε μια τρίτη σερί άνοδο! Έχουν γίνει αρκετές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να γίνονται, δεν είναι τυχαίο που το πρότζεκτ δελέασε τον Χάρτλεϊ. Αναμένεται να είναι στα πλέι-οφ ανόδου.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Επιμέλεια: Μάνος Κασσωτάκης

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ