foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ20
ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΠΑΣΧΑ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Euroleague Basket: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 23 Σεπ 2020 15:11
Euroleague-Basket-Preview-σεζόν-2020-21.jpg

Σχεδόν επτά μήνες μετά τη διακοπή της προηγούμενης σεζόν λόγω της πανδημίας η Euroleague επιστρέφει. Ή καλύτερα θα προσπαθήσει να επιστρέψει από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου με τους πρώτους αγώνες της σεζόν. Μιας πολύ περίεργης και ιδιαίτερης σεζόν με τις ίδιες 18 ομάδες που... δεν ολοκλήρωσαν την προηγούμενη, με περιορισμούς από πολλές χώρες όσον αφορά στην παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, με περιορισμούς ακόμη και στα ταξίδια ανά χώρα (το Ισραήλ, η Ρωσία, η Τουρκία είναι… απαγορευμένοι προορισμοί).

Στα παραπάνω προσθέστε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού δεν είναι δυνατόν να αποφευχθούν για τις ομάδες (παίκτες, προπονητές, μέλη του team), οπότε κάθε εβδομάδα εκτός από το δελτίο τραυματισμών θα υπάρχει και δελτίο… κορωνοϊού, όσο κι αν οι ομάδες δεν είναι υποχρεωμένες να ανακοινώνουν τους παίκτες που κόλλησαν.

Παρά πάντως την μίνι οικονομική καταστροφή όσον αφορά στα έσοδα των ομάδων την προηγούμενη σεζόν, η αγορά κινήθηκε ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Μιλουτίνοβ και Σενγκέλια στην ΤΣΣΚΑ, Καλάθης στη Μπαρτσελόνα, Σλούκας στον Ολυμπιακό, Χάινς, Ντιλέινι και Ντατόμε στην Αρμάνι, Ζίζιτς στη Μακάμπι ήταν μόνο μερικές από τις πολλές ηχηρές μεταγραφές, με τις ισορροπίες να αλλάζουν σε αρκετές ομάδες. Στις επόμενες σχεδόν... 6.000 λέξεις θα βρείτε τα πάντα για τους 18 μονομάχους, τα ρόστερ, τις αλλαγές, τους προπονητές και -φυσικά- τις στοιχηματικές μας προτάσεις για τη σεζόν (παρουσιάζονται στο τέλος του αφιερώματος).

Σύστημα διεξαγωγής

Οι 18 ομάδες, αν δεν αλλάξει κάτι λόγω πανδημίας, θα δώσουν εντός και εκτός έδρας αγώνες μέχρι τις αρχές Απριλίου. Οι 8 πρώτες ομάδες της κατάταξης προκρίνονται στα πλέι-οφ με τις 4 πρώτες να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας. Τα ζευγάρια των πλέι-οφ (στις 3 νίκες) θα είναι 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 με τις 4 νικήτριες ομάδες να προκρίνονται στο φάιναλ-φορ που θα διεξαχθεί τέλη Μαίου στην Κολωνία. Να σημειωθεί ότι δεν μετράνε τα τελικά αποτελέσματα αγώνων που έχουν παράταση αλλά το σκορ στην κανονική διάρκεια όσον αφορά στις πιθανές ισοβαθμίες.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Νικ Καλάθης Πλέι Μέικερ Παναθηναϊκός Μπαρτσελόνα
Σενγκέλια Πάουερ Φόργουορντ Μπασκόνια ΤΣΣΚΑ Μ.
Σλούκας Πλέι Μέικερ Φενέρμπαχτσε Ολυμπιακός
Μιλουτίνοβ Σέντερ Ολυμπιακός ΤΣΣΚΑ Μ.
Ντιλέινι Γκαρντ Μπαρτσελόνα Μιλάνο
Ζίζιτς Σέντερ Καβαλίερς Μακάμπι Τ. Α.
Γκιεντράιτις Γκαρντ Άλμπα Μπασκόνια
Ντατόμε Φόργουορντ Φενέρμπαχτσε Μιλάνο
Πρέπελιτς Γκαρντ Μπανταλόνα Βαλένθια
Χάινς Σέντερ ΤΣΣΚΑ Μ. Μιλάνο

Οι ομάδες της Euroleague

Παναθηναϊκός

Τι έκανε πέρυσι: Με γκρίνια, με τρεις διαφορετικούς προπονητές στον πάγκο, με αμφισβήτηση ακόμη και εκ των έσω και ο Παναθηναϊκός ήταν εντός 8άδας, άρα και πλέι-οφ, τη στιγμή της περσινής διακοπής με ρεκόρ 14-14. Μπορεί να μην έθελξε με το μπάσκετ του, μπορεί να είχε μεγάλες νίκες (όπως επί της ΤΣΣΚΑ στη Ρωσία) και ήττες που πόνεσαν (από την Άλμπα στο ΟΑΚΑ που προκάλεσε την απόλυση Πεδουλάκη), όμως Καλάθης και βαριά φανέλα έκαναν τη διαφορά.

Μεταγραφές: Σχεδόν μία νέα ομάδα έχτισε για φέτος ο Παναθηναϊκός. Η αποχώρηση του Καλάθη για την Μπαρτσελόνα, αλλά και η φυγή του Φρεντέτ των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, έδωσε την ευκαιρία να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για στοχευμένες μεταγραφές παρά τη σημαντική (κατά 50%) μείωση του μπάτζετ. Ο έμπειρος, ταλαντούχος αλλά προβληματικός λόγω συνεχών τραυματισμών Σέρβος γκαρντ Νέντοβιτς θα είναι ο ηγέτης (και… κλοπή της σεζόν αν μείνει υγιής), ο Σαντ-Ρος από την ΤΣΣΚΑ προορίζεται για… λίμπερο σε άμυνα και επίθεση, ενώ στοιχήματα είναι ο σκόρερ Φόστερ (από τη Χάποελ Χολόν) και ο Ουάιτ που απογοήτευσε πέρυσι σε Μιλάνο και Τενερίφη. Ο γκαρντ Πίερ Τζάκσον δεν μπορεί με τίποτα να μπει στα παπούτσια (ούτε στο ένα…) του Καλάθη, ενώ οι Όγκαστ (επέστρεψε από τη Γαλατασαράι), Μποχωρίδης (επέστρεψε από τον Άρη), Καλαϊτζίδης (επέστρεψε από τη Νεβέζις), με τους Κασελάκη και Δίπλαρο θα έχουν περισσότερο βοηθητικό ρόλο (οι τελευταίοι στην Α1).

Προπονητής – Ρόστερ: Ο Γιώργος Βόβορας αυτή τη φορά δεν αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό υπηρεσιακά, όπως τις τρεις προηγούμενες φορές (αντί του Πασκουάλ η μία, αντί του Πεδουλάκη οι άλλες δύο) και θα σηκώσει (;) όλο το βάρος της κριτικής από τους καλομαθημένους και απαιτητικούς φιλάθλους και οπαδούς του «εξάστερου». Θα τα καταφέρει; Δύσκολο αλλά η παρουσία των Διαμαντίδη-Αλβέρτη μετά την οικειοθελή απομάκρυνση (και ουχί αποχώρηση) από τα κοινά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου εγγυάται ότι δεν θα παρθούν βιαστικές αποφάσεις τη δύσκολη στιγμή. Από το περσινό ρόστερ παραμένουν μόνο ο αρχηγός Παπαπέτρου και οι ψηλοί Παπαγιάννης και Μπεντίλ, ενώ την τελευταία στιγμή προστέθηκε και ο Βουγιούκας που είχε αποδεσμευτεί στις 16 Ιουλίου κι επέστρεψε δύο μήνες αργότερα λόγω της ένδειας ποιότητας στη ρακέτα.

Παίκτες ανά θέση
PG: Τζάκσον, Καλαϊτζάκης, Μποχωρίδης, Δίπλαρος
SG: Νέντοβιτς, Φόστερ, Περσίδης
SF: Παπαπέτρου, Σαντ-Ρος, Κασελάκης
PF: Ουάιτ, Μήτογλου, Μπεντίλ
C: Παπαγιάννης, Όγκαστ, Βουγιούκας

Εκτίμηση: Η 8άδα και η παρουσία στα πλέι-οφ, χωρίς Καλάθη, χωρίς τη δύναμη της έδρας που δίνει το ΟΑΚΑ, απουσία φιλάθλων, είναι το ταβάνι για τον Παναθηναϊκό, που δείχνει ευάλωτος αμυντικά. Στοιχηματικά θα ποντάρω στο over 14,5 μέσο όρο του Νεμάνια Νέντοβιτς που θα είναι το πρώτο βιολί επιθετικά (απόδοση 1.87).

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ολυμπιακός

Τι έκανε πέρυσι: Με τρεις διαφορετικούς προπονητές, με συνεχείς αλλαγές ξένων, με το κλίμα κάτι παραπάνω από άσχημο μέχρι τα μισά της κανονικής περιόδου, ότι ο Ολυμπιακός θεωρητικά διατηρούσε ελπίδες για την 8άδα μέχρι τη διακοπή, έχοντας ρεκόρ 12-16 και όντας στην 11η θέση, το λες και... θαύμα.

Μεταγραφές: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κρατώντας κάποιες από τις διορθωτικές κινήσεις που είχε κάνει όταν ανέλαβε τον περασμένο Γενάρη, δηλαδή τους ΜακΚίσικ και Έλις, έφτιαξε μία πιο αθλητική και γρήγορη ομάδα αν κρίνουμε ειδικά από τις προσθήκες του Χάρισον (από τη Γαλατασαράι) στα γκαρντ και των Μάρτιν (από την Μπούντουτσνοστ) και Ζαν-Σαρλ (από τη Βιλερμπάν). Ο Τζένκινς (από τον Ερυθρό Αστέρα) θα είναι άνθρωπος ειδικών αποστολών, ο Λαρεντζάκης δίνει βάθος στα γκαρντ αλλά η μεγάλη μεταγραφή δεν ήταν άλλη από την επιστροφή του Κώστα Σλούκα, που ήρθε πιο ώριμος και έτοιμος προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα ηγέτη.

Προπονητής – Ρόστερ: Χρονιά επιστροφών το 2020 στον Ολυμπιακό με τον Μπαρτζώκα (που αντικατέστησε τον Κεμζούρα που είχε αντικαταστήσει τον ασθενή Μπλατ) να δίνει τη σκυτάλη στον Σλούκα. Οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν να έχουν έναν μεγάλο ελληνικό κορμό με εμπειρία (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Βεζένκοβ) και ταλέντο (Κόνιαρης, Λαρεντζάκης, Νικολαϊδης, Χρηστίδης), αρχίζοντας σιγά-σιγά να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα που ο Σπανούλης και μετά ο Πρίντεζης κρεμάσουν τα παπούτσια τους.

Παίκτες ανά θέση
PG: Σλούκας, Σπανούλης, Κόνιαρης, Νικολαϊδης
SG: Τζένκινς, Χάρισον, Λαρεντζάκης
SF: Παπανικολάου, Χαραλαμπόπουλος, ΜακΚίσικ
PF: Ζαν-Σαρλ, Πρίντεζης, Βεζένκοβ, Ποκουσέβσκι
C: Έλις, Μάρτιν, Χρηστίδης

Εκτίμηση: Αφού πέρυσι με… κάτι σαν ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν έφτασε στο σημείο να διεκδικεί από το πουθενά την 8άδα, φέτος είναι ο πρώτος εφικτός στόχος. Όχι εύκολος αλλά θα το παλέψει. Στοιχηματικά μου αρέσει το under 10,8 πόντοι (1.87) του ΜακΚίσικ, που δεν θα είναι δα και από τα πρώτα επιθετικά βιολιά σε κάθε ματς αλλά και το over 6,5 ασίστ του Κώστα Σλούκα (στο 1.87), αφού ο έμπειρος γκαρντ είναι αυτός που θα φτιάχνει παιχνίδι για τους συμπαίκτες του.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Άλμπα

Τι έκανε πέρυσι: Η χρονιά της επιστροφής στα σαλόνια της Ευρωλίγκα ήταν αναμενόμενα μέτρια για τους Βερολινέζους. Έκαναν μεγάλες εκτός έδρας νίκες σε ΟΑΚΑ και Πόλη επί της Φενέρ αλλά εντός δεν είχαν την απαιτούμενη σταθερότητα και αποτελεσματικότητα, απόρροια της απειρίας παικτών και ομάδας. Μέχρι τη διακοπή ήταν 16η με ρεκόρ 9-19.

Μεταγραφές: Λίγα νέα πρόσωπα θα έχει φέτος η ομάδα του Ρενέσες. Έχασε μεν τον σκόρερ Γκιεντράιτις που πήγε στην Μπασκόνια και ουσιαστικά δεν τον αντικατέστησε επάξια. Ενίσχυσε τη γραμμή των πλέι-μέικερ με τον βετεράνο Ουρουγουανό γκαρντ Γκρέιντζερ που έπαιζε στην Μπασκόνια και τον διεθνή Γερμανό Μαόντο Λο της Μπάγερν Μονάχου. Όσο για τη ρακέτα, ο λευκός Αμερικανός ψηλός Λάμερς (από τη Μπιλμπάο) θα αντικαταστήσει τον φευγάτο Νοκό. Να σημειωθεί ότι η Άλμπα καπάρωσε και τον διεθνή ισραηλινό πλέι-μέικερ Ταμίρ Μπλατ, τον οποίο όμως άφησε δανεικό στη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Προπονητής: Ο γερόλυκος Ισπανός Αϊτο Γκαρσία Ρενέσες ανανέωσε το καλοκαίρι το συμβόλαιό του, με τη γερμανική ομάδα να τον εμπιστεύεται τυφλά αφού του έχει δώσει το ελεύθερο και για το στυλ και για το να βάζει πιτσιρικάδες στη φωτιά, όπως κάνει σχεδόν κάθε χρόνο. Θεωρητικά το ρόστερ της συνολικά μοιάζει πιο αποδυναμωμένο με τη φυγή των Γκιεντράιτις και Νοκό. Φέτος προβλέπουμε να είναι η χρονιά του Σίκμα, που του χρόνου θα πάρει μεταγραφή σε ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό.

Παίκτες ανά θέση
PG: Γκρέιντζερ, Λο, Σίβα
SG: Μάτισεκ, Έρικσον
SF: Τζιφάι, Φοντέκιο
PF: Σίκμα, Ολίντε, Τίεμαν
C: Λάμερς, Σνάιντερ, Νίκιτς

Εκτίμηση: Δεν είναι ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό, ούτε καν θα διεκδικήσει είσοδο στα πλέι-οφ. Όποιος όμως την υποτιμήσει ή καλύτερα όποιος της δώσει το δικαίωμα να κάνει το παιχνίδι της σε ξέφρενο ρυθμό, θα το πληρώσει ακριβά. Θα ποντάριζα στο 1ος σκόρερ ομάδας ο Σουηδός Έρικσον (3.25) αλλά και στο ότι ο βετεράνος -και επιρρεπής στους τραυματισμούς- Ουρουγουανός γκαρντ Γκρέιντζερ θα έχει Under 10 πόντους μέσο όρο (1.87).

Αναντολού Εφές

Τι έκανε πέρυσι: Στην Εφές θέλουν να… ξεχάσουν το ότι η προηγούμενη σεζόν δεν τελείωσε. Κι αυτό γιατί ένα χρόνο μετά την παρουσία τους στον τελικό του φάιναλ-φορ της Βιτόρια κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ήταν το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Η ομάδα πήγαινε τρένο στην κανονική περίοδο, ο Λάρκιν βρισκόταν σε δαιμονισμένη φόρμα αλλά ο κορωνοϊός διέλυσε τα όνειρά της.

Μεταγραφές: Η τουρκική ομάδα ακολούθησε πιστά το ρητό «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει». Έτσι, δεν έκανε ουσιαστικά καμία μεταγραφή. Κράτησε όμως όλο τον περσινό κορμό της με εξαίρεση τον Γάλλο διεθνή φόργουορντ Άλεκ Πίτερς που αποχώρησε και πήρε 1-2 Τούρκους.

Προπονητής: Ο… λατρεμένος Εργκίν Αταμάν παραμένει φυσικά στον πάγκο της Εφές, αφού η τρίτη θητεία του στην εν λόγω ομάδα είναι και η πιο επιτυχημένη. Στον τελικό το 2018-19, στην 1η θέση μέχρι τη διακοπή το 2019-20 παίζοντας μάλιστα πολύ όμορφο μπάσκετ. Όσο για το ρόστερ, όπως προαναφέραμε παραμένει ίδιο, αναλλοίωτο και έτοιμο να ολοκληρώσει αυτό που έμεινε μισό πέρυσι.

Παίκτες ανά θέση
PG: Λάρκιν, Μίτσιτς, Μπαλμπάι
SG: Μπομπουά, Άντερσον, Κουρτουλντούμ, Τουντσέρ
SF: Σίμον, Μοερμάν, Σαϊμπίρ
PF: Σίνγκλετον, Γκετσίμ, Σανλί
C: Ντάνστον, Πλάις, Γκαζί

Εκτίμηση: Δεν μπορεί παρά να διεκδικήσει και φέτος αυτό που της στέρησε η ΤΣΣΚΑ το 2019 και ο κορωνοϊός το 2020. Ομάδα φτιαγμένη για να πρωταγωνιστεί, με βάθος, εμπειρία και κυρίως τον κορυφαίο παίκτη που παίζει στη «γηραιά ήπειρο», τον σκόρερ και πασέρ Σέιν Λάρκιν, για τον οποίο το over 4,2 ασίστ προσφέρεται στο 1.87.

Αρμάνι Μιλάνο

Τι έκανε πέρυσι: Οι απαιτήσεις και οι φιλοδοξίες ήταν πολύ μεγαλύτερες του τελικού ρεκόρ 12-16 που είχε η ιταλική ομάδα τη στιγμή της διακοπής, ευρισκόμενη στη 12η θέση και μακριά από τα πλέι-οφ. Η έλευση του Μεσίνα δεν ήταν πανάκια στα χρόνια προβλήματα της Αρμάνι (αστάθεια, έλλειψη ποιότητας) και την… έσωσε η διακοπή της σεζόν.

Μεταγραφές: Το πάθημα της περσινής σεζόν (μαζί με όλων των προηγούμενων φυσικά) έκανε τον Έτορε Μεσίνα να αλλάξει ρότα και να «χτυπήσει» παίκτες έμπειρους, μπαρουτοκαπνισμένους, με τίτλους και διακρίσεις. Η τετράδα των Ντατόμε (από Φενέρμπαχτσε), Ντιλέινι (από Μπαρτσελόνα), Πάντερ (από Ερυθρό Αστέρα μέσω Ολυμπιακού) και φυσικά το τετράκις πρωταθλητή Ευρωλίγκας, Κάιλ Χάινς, είναι μακράν της δεύτερης η πιο ηχηρή όσον αφορά στις προσθήκες των ομάδων της διοργάνωσης. Παράλληλα επένδυσε στο μέλλον με τον γιο του Πάολο Μορέτι, Ντάβιντε, ο οποίος έπαιζε στο NCAA με το Τέξας Τεκ. Τέλος, με τους ΛεΝτέι (από Ζαλγκίρις) και Σιλντς (από Μπασκόνια) γέμισε το ρόστερ της με ταλέντο.

Προπονητής: Για δεύτερη σεζόν ο «Έκτορας» του ιταλικού μπάσκετ Έτορε θα προσπαθήσει να βγάλει από το τέλμα την Αρμάνι και να την οδηγήσει αρχικά στα πλέι-οφ (όπου έχει παίξει όλη κι όλη μία φορά το 2014) και αν μπορεί και στο φάιναλ-φορ, που είναι και ο απώτερος στόχος. Αυτό έλλειπε, με τέτοιες σπουδαίες μεταγραφές που έκανε να συμβιβαζόταν με κάτι λιγότερο.

Παίκτες ανά θέση
PG: Ροντρίγκες, Ντιλέινι, Τσιντσιαρίνι
SG: Μίτσοβ, Πάντερ, Μορέτι, Μορασκίνι
SF: Ντατόμε, Ρολ, Σιλντς
PF: ΛεΝτέι, Μπιλίνγκα, Μπρουκς
C: Χάινς, Ταρζιούσκι

Εκτίμηση: Κατ’ αρχήν οτιδήποτε άλλο από την παρουσία της στα πλέι-οφ, δηλαδή στην 8άδα της βαθμολογίας θα είναι τεράστια αποτυχία με τις ηχηρές μεταγραφές που έκανε και τα χρήματα που έριξε ξανά. Θεωρώ ότι θα μπει και εύκολα στην 8άδα (αξίζει το 4.00 να είναι στο Top-4 στην κανονική περίοδο) και θα διεκδικήσει παρουσία στο φάιναλ-φορ που «πληρώνει» 3.30.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ερυθρός Αστέρας

Τι έκανε πέρυσι: Με τρεις αλλαγές προπονητών, με μπόλικη εσωτερική γκρίνια και πάλι καλά που πέτυχε και 11 νίκες μέχρι τη διακοπή που τον βρήκε στην 14η θέση. Κάποια στιγμή φλέρταρε με την 8άδα, αλλά δεν ήταν για παραπάνω από τη 12η θέση.

Μεταγραφές: Στοχευμένες μεταγραφές έκανε ο Αστέρας που ουσιαστικά κάλυψε την αποχώρηση του Λορένζο Μπράουν για τη Φενέρμπαχτσε με έναν ίδιου στυλ παίκτη, τον Λόιντ από την ισπανική Βαλένθια. Για τον γνώριμό μας από τη θητεία του στον Προμηθέα, Πάτρας Λάνγκστον Χολ, η φετινή σεζόν είναι η ευκαιρία του να δείξει τι… ψάρια πιάνει στην Ευρωλίγκα, ενώ επέστρεψε ο βετεράνος ψηλός Σιμόνοβιτς για την 4η του θητεία στην ομάδα του Βελιγραδίου και αποκτήθηκε και ο φόργουορντ/σέντερ Τέρι, που έπαιζε στην Χάποελ Ιερουσαλήμ. Πέραν αυτών το ρόστερ γέμισαν και οι νεαροί Ουσκόκοβιτς, Ραντάνοβ και ο αφρικανός Ριθ από τη θυγατρική FMP.

Προπονητής: Μετά από πολλά χρόνια καριέρας στο εξωτερικό και κυρίως σε Γερμανία (με την Άλμπα Βερολίνου) και Γαλλία (με τη Μονακό) ο Σάσα Ομπράντοβιτς επιστρέφει στην ομάδα της… καρδιάς του, την οποία είχε υπηρετήσει και ως παίκτης πριν από δύο δεκαετίες. Ελπίζει, δε, να μην έχει την ίδια τύχη με τους προκατόχους του, Τόμιτς, Γκαβρίλοβιτς και Σάκοτα που έβγαλαν από 1/3 της σεζόν έκαστος...

Παίκτες ανά θέση
PG: Ουόλντεν, Ουσκόκοβιτς, Λάζιτς
SG: Λόιντ, Χολ
SF: Σιμόνοβιτς, Ντόμπριτς, Ραντάνοβ
PF: Γιάγκοντιτς-Κούριτζα, Νταβίντοβατς, Σίμανιτς
C: Τέρι, Γιοβάνοβιτς, Ριθ

Εκτίμηση: Η παρουσία νέου προπονητή (Ομπράντοβιτς) έφερε αέρα αισιοδοξίας αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να πετύχει κάτι περισσότερο από μία θέση στη 12άδα, αφού μέχρι νεοτέρας δεν θα έχει και τη δύναμη που του δίνει ο κόσμος του. Ταβάνι οι 14 νίκες, θα πόνταρα στο 5.00 του Κόρεϊ Ουόλντεν πρώτος σκόρερ ομάδας.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τι έκανε πέρυσι: Η περσινή χρονιά ξεκίνησε με ένα τεράστιο πλήγμα για τους -ακόμη και σήμερα- πρωταθλητές Euroleague από το φάιναλ-φορ της Βιτόρια. Τον σοβαρό τραυματισμό του Ουίλ Κλάιμπερν, ενός παίκτη ορχήστρα που έκοψε την ομάδα στα δύο. Οι 19 νίκες μέχρι τη διακοπή ήταν πολύ καλός απολογισμός αναλογικά των προβλημάτων της.

Μεταγραφές: Και μόνο η παράθεση των ονομάτων Νικόλα Μιλουτίνοβ και Τόρνικε Σενγκέλια αρκεί για να δείξει το μέγεθος της ενίσχυσης της ομάδας του Ιτούδη. Πρόκειται για τον κορυφαίο σέντερ και τον κορυφαίο πάουερ φόργουορντ της διοργάνωσης, με τον Γεωργιανό να είναι και ο MVP της τελικής φάσης της ισπανικής λίγκας, στην οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής με τηn Μπασκόνια και τον Σέρβο να είναι πλέον έτοιμος μετά από πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο.

Προπονητής: Ο Δημήτρης Ιτούδης αφού ξεπέρασε το πρόβλημα όταν προσβλήθηκε με τον κορωνοϊό μέσα στον Αύγουστο, είναι έτοιμος να οδηγήσει ξανά την ΤΣΣΚΑ σε επιτυχίες. Μην ξεχνάμε ότι η ρωσική ομάδα παραμένει η τελευταία πρωταθλήτρια της διοργάνωσης και πάντα μα πάντα μία από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν, με τις περισσότερες παρουσίες σε πλέι-οφ και φάιναλ-φορ από κάθε άλλη.

Παίκτες ανά θέση
PG: Τζέιμς, Χάκετ, Ούκχοβ
SG: Στρέλνιεκς, Χίλιαρντ, Χομένκο,
SF: Κλάιμπερν, Αντόνοβ, Κουρμπάνοβ
PF: Σενγκέλια, Φόιχτμαν
C: Μιλουτίνοβ, Μπολομπόι, Λοπάτιν

Εκτίμηση: Η ΤΣΣΚΑ είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί και θα το κάνει και φέτος. Η παρουσία των Σενγκέλια – Μιλουτίνοβ στη ρακέτα της ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων μαζί με την επιστροφή του Κλάιμπερν. Στην κανονική περίοδο οτιδήποτε άλλο από μία θέση στην 4άδα θα είναι αποτυχία (στο 3.50 να πάρει την 1η θέση, όχι κι άσχημο). Υπό κανονικές συνθήκες αναμένεται να φτάσει στο φάιναλ-φορ.

Μπαρτσελόνα

Τι έκανε πέρυσι: Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια όπου βολόδερνε οριακά στην 8άδα, πέρυσι ήταν σταθερά στην πρώτη 4άδα δείχνοντας σταθερότητα. Τελείωσε με ρεκόρ 22 νίκες σε 28 ματς μέχρι τη διακοπή, ούσα στην 3η θέση κοντά σε Εφές και Ρεάλ.

Μεταγραφές: Οι πληθυντικός είναι περιττός αφού η Μπάρτσα έκανε μία (και καλή) προσθήκη. Αυτή του Νικ Καλάθη, του κορυφαίου πασέρ και κλέφτη της διοργάνωσης την προηγούμενη διετία συνολικά. Ουσιαστικά ο διεθνής Έλληνας γκαρντ θα πάρει τη θέση του Ντιλέϊνι προσφέροντας περισσότερο ομαδικό παιχνίδι και δημιουργία για τους συμπαίκτες του από τον Αμερικανό.

Προπονητής - Ρόστερ: Άλλος προπονητής, ίδιο ρόστερ. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες μετά την απώλεια του πρωταθλήματος στην τελική φάση της λίγκας ACB τον περασμένο Ιούνιο όπου οι Καταλανοί έχασαν τον τίτλο στην τελευταία φάση του τελικού από την Μπασκόνια. Ο Γιασικεβίτσιους που προτίμησε την κοσμοπολίτικη Βαρκελώνη από την πολύβουη Πόλη θα φέρει έναν άλλο πιο… νεανικό αέρα έχοντας κουμανταδόρο στην ομάδα τον, μέχρι πριν λίγα χρόνια συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Καλάθη. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν από την περσινή σεζόν με ερωτηματικό τον Κούριτς ο οποίος υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση στο κεφάλι (καρκίνος) και είναι άγνωστο αν και πότε θα επιστρέψει.

Παίκτες ανά θέση
PG: Καλάθης, Ερτέλ, Μπολμαρό
SG: Αμπρίνες, Χίγκινς, Κούριτς
SF: Χάνγκα, Μαρτίνεθ
PF: Μίροτιτς, Κλαβέρ, Σμιτς
C: Ντέιβις, Οριόλα, Πουστόβι

Εκτίμηση: Πατώντας στην περσινή συνταγή αλλά με νέο προπονητή (Γιασικεβίτσιους) και μαέστρο (Καλάθης) η Μπαρτσελόνα θεωρητικά θα είναι καλύτερη. Την 4άδα στην κανονική περίοδο την έχει στο τσεπάκι και αν δεν τα κάνει θάλασσα στα δύσκολα θα φτάσει και στο φάιναλ-φορ. Θα ποντάριζα λόγω κακής παράδοσης στο 2.50 του Ρεάλ στο head to head Μπαρτσελόνα-Ρεάλ.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μπάγερν Μονάχου

Τι έκανε πέρυσι: Πως είναι η ποδοσφαιρική Μπάγερν; Ε, καμία σχέση. Η μπασκετική τα έκανε… μαντάρα την προηγούμενη σεζόν και γλίτωσε (λόγω της άπειρης και τελευταίας Ζενίτ) με τη 17η θέση και ρεκόρ 8 νίκες και 20 ήττες. Η υπέρβασή της ήταν που νίκησε τη Μακάμπι εντός και μέχρι εκεί. Ομάδα χωρίς προσωπικότητα και προσανατολισμό.

Μεταγραφές: Έχασε τον διεθνή γκαρντ Λο που πήρε στην Άλμπα και έκανε μεταγραφές μόνο made in USA με πέντε νέα πρόσωπα. Έμπειρος από Ευρωλίγκα αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων πλέον ο φόργουορντ Τόμας, ο Μπόλντγουιν από τον Ολυμπιακό ίσως βρει πεδίο δράσης, ο Ρέινολντς από τη Μακάμπι είναι ρολίστας, ο γκαρντ Μπαμπ άπειρος από τις απαιτήσεις της διοργάνωσης, ενώ η πιο ιντριγκαδόρικη προσθήκη ήταν αυτή του ΤζαΤζουάν Τζόνσον, ενός παίκτη που ίσως αποτελέσει την «κλοπή» της σεζόν.

Προπονητής - Ρόστερ: Οι αλλαγές της προηγούμενης σεζόν στον πάγκο ίσως σταματήσουν από τον γνώριμο στα γήπεδα της Γερμανίας και της Ευρωλίγκα Ιταλό τεχνικό Αντρέα Τρινκιέρι που ήταν στη σερβική Παρτιζάν. Ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, με προϋπηρεσία στην Καντού και την Μπάμπεργκ, έχει ιδιαίτερες μεθόδους και θα χρειαστεί μπόλικη δουλειά για να κάνει ομάδα την Μπάγερν. Η παραμονή του ταλαντούχου γκαρντ Μπρέι, του έμπειρου διεθνή Βόσνιου Τζέντοβιτς, του πρώην ΝΒΑερ Τσίπσερ και του υπερχρήσιμου Σέρβου πάουερ φόργουορντ Λούτσιτς, είναι ο κορμός στον οποίο θα στηριχθεί.

Παίκτες ανά θέση
PG: Μπόλντγουιν, Μπρέι, Τζέντοβιτς
SG: Γουέιλερ-Μπαμπ, Αμάιζε, Φλακαντόρι
SF: Κινγκ, Τζορτζ, Γκραντ, Τσίπσερ, Γκραβτ
PF: Ρέινολντς, Λούτσιτς, Ρουντάν
C: Τζόνσον, Τόμας, Ραντόσεβιτς

Εκτίμηση: Δεν έχω καλό προαίσθημα για τους Βαυαρούς. Καθόλου καλό. Αν έχουν υπομονή ίσως αποφύγουν την τελευταία θέση αλλά από τα φιλικά προετοιμασίας έδειξαν ομάδα χωρίς προσωπικότητα και σημείο αναφοράς. Αν δεν διαψευσθώ, το 6.00 του να είναι ουραγός στην κανονική περίοδο πληρώνει καλά.

Φενέρμπαχτσε

Τι έκανε πέρυσι: Αν σκεφτεί κανείς ότι στο πρώτο μισό φλέρταρε με την τελευταία θέση έχοντας σερί άσχημα αποτελέσματα και παίζοντας άθλιο μπάσκετ, το ότι τη στιγμή της διακοπής ήταν 8η με ρεκόρ 13-15 το λες και τεράστια επιτυχία. Στον 2ο γύρο ανέβασε στροφές στο μάξιμουμ αλλά στον 1ο ήταν φριχτή.

Μεταγραφές: Η αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφερε αλλαγή και στον τρόπο επιλογής των ξένων. Ο νεοφερμένος Ιγκόρ Κοκόσκοβ θα ποντάρει σε τρεις ξένους χωρίς προϋπηρεσία στην Ευρωλίγκα. Τον γκαρντ Έντι, τον φόργουορντ Πίερ και τον σέντερ Χάμιλτον. Πιο σημαντική προσθήκη ήταν αυτή του Μπράουν από τον Ερυθρό Αστέρα, ενός πρώην ΝΒΑερ που έδειξε πέρυσι ότι «κολλάει» στην Ευρωλίγκα. Οι Ουλάνοβας και Μπαρτέλ από Ζαλγκίρις και Μπάγερν, αντίστοιχα, θα είναι πολύτιμοι ρολίστες.

Προπονητής - Ρόστερ: Και μόνο το ότι φέτος δεν θα υπάρχει Ομπράντοβιτς για τον πάγκο της Φενέρ αρκεί για να δείξει την τεράστια αλλαγή. Ο Ιγκόρ Κοκόσκοβ είναι προπονητάρα σε θεωρητικό επίπεδο αλλά χωρίς εμπειρία από την Ευρωλίγκα και τις απαιτήσεις της, οπότε θα μπει κατευθείαν στα βαθιά. Οι αποχωρήσεις των βετεράνων Ντατόμε και κυρίως του Σλούκα θα είναι δύσκολο να καλυφθούν. Η παραμονή του έμπειρου Γάλλου σκόρερ Ντε Κολό είναι στα συν, ενώ ερωτηματικό θα είναι ο Τσέχος σέντερ Βέσελι μετά από μία περίεργη χρονιά με τραυματισμούς.

Παίκτες ανά θέση
PG: Μπράουν, Βέστερμαν, Σιπάι
SG: Ντε Κολό, Ντίξον, Μαμούτολου,
SF: Πίερ, Έντι, Μπιμπέροβιτς
PF: Ονάν, Ουλάνοβας, Καραμπιλέν, Τσαντάν
C: Χάμιλτον, Βέσελι, Ντουβερίολου

Εκτίμηση: Κάτι η απουσία Ομπράντοβιτς, κάτι τα πολλά νέα πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά δεν αφήνουν και μεγάλη αισιοδοξία για την τουρκική ομάδα. Δεν πιστεύω ότι θα αντέξει σε βάθος χρόνου να μπει στην 8άδα των πλέι-οφ (2.50 το να μην μπει), ενώ πιστεύω ότι ο Αμερικανός σκόρερ Λορένζο Μπράουν θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι της ξεπερνώντας σε μέσο όρο τους 10,8 πόντους (1.87).

Χίμκι

Τι έκανε πέρυσι: Την ευκαιρία να μπει (ξανά) στα πλέι-οφ για 2η σερί χρονιά έχασε λόγω της διακοπής η Χίμκι πέρυσι. Με 13 νίκες (15 ήττες) ήταν στην 7η θέση και σε τροχιά οκτάδας έχοντας και βατό πρόγραμμα αλλά την πρόλαβε ο κορωνοϊός.

Μεταγραφές: Από τη στιγμή που η περσινή κουτσουρεμένη σεζόν ήταν μέχρι τη διακοπή επιτυχημένη, η Χίμκι απλά έκανε διορθωτικές κινήσεις για την ενίσχυσή της. Η επιστροφή του Αμερικανού ψηλού Τζόρνταν Μίκι και η προσθήκη του πρώην ΝΒΑερ (πέρυσι στην Μπάγερν Μονάχου) Μονρό γεμίζουν τη ρακέτα της, ενώ ο γκαρντ Βορονόβ από τη Ζενίτ θα προσθέσει εμπειρία. Όσο για την οργάνωση, μαζί με τους Σβεντ και Γιόβιτς θα είναι ο βετεράνος Έρικ ΜακΚόλουμ (παλαιότερα σε Απόλλωνα Πάτρας και Πανιώνιο).

Προπονητής - Ρόστερ: Ο Λιθουανός τεχνικός Ρίμας Κουρτινάιτις στη 2η θητεία του στη Χίμκι δείχνει να τα πηγαίνει αρκετά καλά. Και μόνο που τα… βρίσκει με τον Σβεντ αρκεί. Το ρόστερ της ρωσικής ομάδας είναι πιο γεμάτο από κάθε άλλη χρονιά πλην όμως θα παραμείνει η ομάδα που θα εξαρτάται από τις ορέξεις του 1ου σκόρερ Αλεξέι Σβεντ. Όταν ο Ρώσος γκαρντ παίζει ομαδικά το επίπεδό της ανεβαίνει κατακόρυφα. Άλλωστε, η παραμονή του Σουηδού φόργουορντ Τζέρεμπκο και του... τριποντάκια Γιάνις Τίμα της προσθέτει μπόλικες επιθετικές λύσεις.

Παίκτες ανά θέση
PG: Σβεντ, ΜακΚόλουμ, Γιόβιτς
SG: Μπερτάνς, Βορονόβ, Ζάιτσεβ, Βιάλτσεβ
SF: Τίμα, Καράσεβ, Μόνια
PF: Τζέρεμπκο, Μίκι, Μπούκερ
C: Μονρό, Ντεσιατνίκοβ, Μοζγκόβ

Εκτίμηση: Αφού πέρυσι μέχρι τη διακοπή ήταν σε τροχιά 8άδας γιατί να μην το κάνει και φέτος; Η Χίμκι έχει ένα από τα υψηλότερα μπάτζετ της διοργάνωσης, διατηρεί βάθος στο ρόστερ και μπόλικους σκόρερ και είναι ικανή στην καλή της μέρα να νικήσει κάθε αντίπαλο. Το να είναι στην 8άδα στο τέλος της κανονικής περιόδου στο 2.25 είναι καλή επιλογή.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Βιλερμπάν

Τι έκανε πέρυσι: Για πρώτη χρονιά μετά από χρόνια στην Ευρωλίγκα δεν τα πήγε και άσχημα η Βιλερμπάν που με ρεκόρ 10 νίκες 18 ήττες ήταν στην 15η θέση τη στιγμή της διακοπής της σεζόν. Ξεκίνησε πολύ δυνατά με 4 μεγάλες εντός έδρας νίκες επί των δύο δικών μας «αιώνιων», αλλά και Μπασκόνια, ΤΣΣΚΑ, όμως... ξεφούσκωσε στη συνέχεια.

Μεταγραφές: Ένα αρκετά μεγάλο λίφτινγκ έκανε στο ρόστερ της η γαλλική ομάδα που έχασε τον Νιγηριανό σέντερ Τόνι Τζεκίρι (στην Μπασκόνια) αλλά τον αντικατέστησε με τον Σενεγαλέζο γίγαντα των 230 εκατοστών Φαλ που έπαιζε στην τουρκική Τουρκ Τέλεκομ. Οι Αϊμερίκ Φρίμαν και Νόρις Κόουλ (δεινός σκόρερ, έπαιξε προ διετίας στην Μπούντουτσνοστ) γέμισαν τη γραμμή των γκαρντ, ενώ ο φόργουορντ Χέις ίσως εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί. Ερωτηματικό ο πρώην ΝΒΑερ ψηλός Ουίλιαμς που δεν έχει ευρωπαϊκή εμπειρία.

Προπονητής - Ρόστερ: Ο Μαυροβούνιος Ζβέζνταν Μίτροβιτς απολύθηκε εν μέσω πανδημίας από τη Βιλερμπάν επειδή διέρρευσε (και προφανώς επιβεβαιώθηκε από τις πληροφορίες της ομάδας) ότι ενώ είχε ακόμη συμβόλαιο συζητούσε με την Μπάγερν Μονάχου. Τελικά ο Μίτροβιτς δεν πήγε στην Μπάγερν και οι διαφορές του με τη Βιλερμπάν θα λυθούν στα δικαστήρια. Το ρόστερ συνολικά δείχνει πιο γεμάτο σε σχέση με πέρυσι. Έμεινε ο πρώην ΝΒΑερ φόργουορντ Γιαμπουσέλ, που είχε αποκτηθεί λίγο πριν από τη διακοπή, αλλά και ο βετεράνος γκαρντ Λάιτι, με τον διεθνή πλέι-μέικερ Ντιό και τον διαρκώς ανερχόμενο Στραζέλ που ίσως εξελιχθεί σε αποκάλυψη της σεζόν.

Παίκτες ανά θέση
PG: Φρίμαν, Ντιό, Στράζελ
SG: Κόουλ, Λάιτι, Λακόμπ, Λομάσζ
SF: Καουντί, Νουά, Γιαμπουσέλ
PF: Χέις, Χάουαρντ
C: Φαλ, Μαρς, Μπακό

Εκτίμηση: Θα κάνει ζημιές η Βιλερμπάν σε όποιον την υποτιμήσει και ειδικά στην έδρα της έστω και απουσία φιλάθλων. Είναι πολύ αθλητική και γρήγορη ομάδα και όποιος δεν προσαρμοστεί θα το πληρώσει. Ταβάνι της η 10η-12η θέση. Προτεινόμενο ποντάρισμα το να επικρατήσει στις head to head αναμετρήσεις της με τη Μπάγερν Μονάχου (2.50).

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Τι έκανε πέρυσι: Η πρώτη πλήρης χρονιά του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο της «ομάδας του λαού» θύμισε την παλιά καλή Μακάμπι που ήταν φόβητρο για όλους. Οριακά εκτός 4άδας (5η) με ρεκόρ 19-9 αλλά κοντά στην 3η Μπαρτσελόνα και την 4η ΤΣΣΚΑ, με βλέψεις ακόμη και για φάιναλ-φορ, παρότι -όχι απλά ταλαιπωρήθηκε- αλλά αποδεκατίστηκε από τραυματισμούς τουλάχιστον 8 βασικών παικτών της!

Μεταγραφές: Στοχευμένες προσθήκες έκανε η ομάδα του Σφαιρόπουλου που πάντως ίσως χρειάζεται έναν ακόμη παίκτη στη ρακέτα και ίσως τον αποκτήσει στην πορεία. Πιο σημαντική προσθήκη ήταν φυσικά αυτή του Κροάτη σέντερ Άντε Ζίζιτς που έπαιζε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και θα είναι η «κολόνα» της ομάδας. Ο σκόρερ Τζόουνς από την Μπούρσασπορ (παλαιότερα πέρα από τον Απόλλωνα Πατρών) θα είναι αναπληρωματικός του Μπράιαντ, ενώ οι Μπλέιζερς (από Μακάμπι Ρισόν) και ο νεαρός Άλμπερτ (επέστρεψε από δανεισμό στη Νες Ζιόνα) θα παίζουν περισσότερο στο πρωτάθλημα Ισραήλ. Μία εβδομάδα πριν την έναρξη της σεζόν, απέκτησε τον Αμερικανοισραηλινό γκαρντ απόφοιτο του Σάντα Μπάρμπαρα Μακ Χέιντεγκερ που λογικά θα έχει περισσότερο ρόλο στην ισραηλινή λίγκα ενώ γέμισε τη ρακέτα της με τον πρώην ΝΒΑερ Ντράγκαν Μπέντερ, που έπαιζε σε διάφορες ομάδες και είχε περάσει τη διετία 2014-16 από τη Μακάμπι ξανά.

Προπονητής: Πριν καν ξεκινήσει η τελική φάση στο Ισραήλ, τέλη Ιουνίου, η Μακάμπι είχε κάνει ξεκαθάρισμα με την αποδέσμευση των Ουότερς, Ρέινολντς και Τζάκσον, ενώ αποχώρησε και ο ταλαντούχος Ντένι Άβντιγια που από τη νέα σεζόν θα παίζει στο ΝΒΑ, αφού αναμένεται να είναι lottery pick στο ντραφτ της 18ης Νοεμβρίου. Πάντως, παρέμειναν οι σταρ Ουίλμπεκιν, Ντόρσεϊ, Κάσπι (αρκεί να παραμείνει υγιής) και ο ταλαντούχος Ζούσμαν, ο βετεράνος σέντερ Χάντερ αλλά και τα… εργαλεία Καλοϊάρο και ΝτιΜπαρτολομέο, κλασσικοί παίκτες του προπονητή.

Παίκτες ανά θέση
PG: Ουίλμπεκιν, Ντόρσεϊ, Σαχάρ, Αλμπέρ
SG: Μπράιαντ, Τζόουνς, ΝτιΜπαρτολομέο, Χέιντεγκερ
SF: Καλοιάρο, Μπλέιζερ, Κοέν
PF: Κάσπι, Ζούσμαν, Άτιας, Μπέντερ
C: Χάντερ, Ζίζιτς

Εκτίμηση: Η Μακάμπι θα είναι και φέτος μία από τις πιο σκληρές ομάδες της λίγκας. Βέβαια ίσως επηρεαστεί από την πιθανότητα να παίξει είτε χωρίς φιλάθλους στο «Γιαντ Ελιάου» είτε ακόμη χειρότερα να υποχρεωθεί να παίζει εκτός Ισραήλ (λόγω πανδημίας) τους εντός έδρας αγώνες της. Η 8άδα είναι φυσικά ο πρώτος βασικός στόχος. Στοιχηματικά μου αρέσει το over 5,7 ριμπάουντ του Ζίζιτς στο 1.87.

Ρεάλ Μαδρίτης

Τι έκανε πέρυσι: Επιβεβαιώνοντας την ταμπέλα ενός εκ των φαβορί η Ρεάλ μέχρι τη στιγμή της διακοπής ήταν στη 2η θέση, κοντά στην Εφές, με ρεκόρ 22 νίκες και μόλις 6 ήττες χάρη στο πολύ γεμάτο και έμπειρο ρόστερ της, βάζοντας πλώρη για ένα ακόμη Final-4.

Μεταγραφές: Δοκιμασμένη συνταγή, δοκιμασμένοι παίκτες οπότε η Ρεάλ αυτό που έκανε ήταν απλά δύο κινήσεις ενίσχυσης αλλά και επένδυσης στο μέλλον με τον γκαρντ Αλοσέν (από τη Σαραγόσα) και τον φόργουορντ-αποκάλυψη της περσινής σεζόν, Αμπάλδε, από τη Βαλένθια. Βέβαια ίσως χρειαστεί κατά τον Νοέμβριο να ψάξει για… ηγέτη στην περίπτωση που ο Φακούντο Καμπάσο πάει στο ΝΒΑ, όπως φημολογείται.

Προπονητής – Ρόστερ: Ο Πάμπλο Λάσο συμπλήρωσε ήδη 10ετία και συνεχίζει απτόητος να… μαζεύει τίτλους (φέτος πήρε ήδη το Σούπερ Καπ Ισπανίας). Ο Ισπανός τεχνικός των επιτυχιών και των δύο τίτλων Ευρωλίγκα στη δεκαετία ίσως χρειαστεί να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του στην περίπτωση φυγής του Καμπάσο. Γι' αυτό κράτησε τον Λαπροβίτολα (παρότι δεν τον πιστεύει). Οι υπόλοιποι παραμένουν στις… θέσεις τους. Για τελευταία χρονιά οι βετεράνοι Ρέγες και Κάρολ, οι έμπειρο Γιουλ, Ρούντι, Κοσέρ, οι Αμερικανοί Ράντολφ-Τόμπκινς και ο αφρικανός γίγαντας Ταβάρες, μαζί με τους νεαρούς Γκαρούμπα και Τίσμα.

Παίκτες ανά θέση
PG: Καμπάσο, Λαπροβίτολα, Κοσέρ
SG: Γιουλ, Κάορλ, Αλοσέν
SF: Αμπάλδε, Ρούντι, Τέιλορ
PF: Ράντολφ, Τόμπκινς, Τίσμα, Ντεκ
C: Ταβάρες, Γκαρούμπα, Ρέγες

Εκτίμηση: Το να είναι η Ρεάλ στην 4άδα της κανονικής περιόδου είναι το φυσιολογικό. Όπως και να φτάσει μέχρι το φάιναλ-φορ. Αν όμως φύγει ο Καμπάσο οι ισορροπίες αλλάζουν. Πάντως, είναι ένα από τα φαβορί για την κούπα μαζί με την ΤΣΣΚΑ και η «διπλή ευκαιρία» για νικητή διοργάνωσης ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Ρεάλ είναι στο 2.75.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μπασκόνια

Τι έκανε πέρυσι: Μία από τις πιο μέτριες (έως κακές) χρονιές των τελευταίων χρόνων ήταν η περσινή μέχρι τη διακοπή για τους Βάσκους που βρίσκονταν στην 13η θέση με ρεκόρ 12 νίκες 16 ήττες μακριά από την 8άδα και με αλλαγή προπονητή (Ιβάνοβιτς αντί Περάσοβιτς).

Μεταγραφές: Παρότι έχασε τον ηγέτη της τα τελευταία χρόνια, Τόρνικε Σενγκέλια, παρότι μάλιστα η ομάδα πήρε και αποζημίωση για την αποδέσμευσή του, έκανε τρεις προσθήκες όλες κι όλες, συν τις επιστροφές των δανεικών Κούρουκς και Σεντεκέρσκις. Ο Γκιεντράιτις από την Άλμπα Βερολίνου θα αναλάβει χρέη ηγέτη στο σκοράρισμα, ο Τζεκίρι (από τη Βιλερμπάν) θα φορτώσει τη ρακέτα, ενώ ο Πίτερς ψάχνει μία τρίτη ευκαιρία να δείξει την αξία του μετά τα μάλλον αποτυχημένα περάσματα από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Εφές.

Προπονητής – Ρόστερ: Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που επέστρεψε για τρίτη θητεία στη Μπασκόνια πέρυσι αντί του Περάσοβιτς, κέρδισε με το σπαθί του την ανανέωση του συμβολαίου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας στην τελική φάση της «φούσκας» της Βαλένθια, τέλη Ιουνίου. Η απώλεια του Σενγκέλια τον υποχρεώνει να στραφεί σε άλλο στυλ. Το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση αφού δεν έχει βάθος και 1-2 τραυματισμοί θα κόψουν στη μέση την ομάδα. Ο Βιλντόζα θα κάνει το κουμάντο στην οργάνωση μαζί με τον Χένρι, ο έμπειρος Ντράγκιτς στα γκαρντ είναι απελπιστικά μόνος, ενώ στη ρακέτα από άμυνα σκίζουν Πολονάρα, Τζεκίρι, Φαλ και Ντιόπ, αλλά από… γκολ λίγα πράγματα.

Παίκτες ανά θέση
PG: Βιλντόζα, Χένρι, Κούρουκς
SG: Ντράγκιτς, Ραιέστε
SF: Γκιεντράιτις, Πίτερς
PF: Πολονάρα, Σεντεκέρσκις
C: Τζεκίρι, Φαλ, Ντιόπ

Εκτίμηση: Η Μπασκόνια λόγω του φτωχού ρόστερ και μέχρι νεοτέρας δεν μου γεμίζει το μάτι. Δεν πιστεύω ότι θα διεκδικήσει έστω θέση στην 8άδα των πλέι-οφ όσα μαγικά κι αν κάνει ο Γκιεντράιτις. Θα ποντάρω στο under 14,5 νίκες κανονικής περιόδου στο 2.08.

Βαλένθια

Τι έκανε πέρυσι: Κάποια στιγμή είχε βρεθεί για τα καλά σε θέση 8άδας και πλέι-οφ, όμως οι συνεχείς εντός έδρας ήττες την έριξαν στην 10η θέση με ρεκόρ 12 νίκες 16 ήττες πριν από τη διακοπή, σε επαφή πάντως με τις ομάδες της 8ης θέσης.

Μεταγραφές: Οι απώλειες του Αμπάλδε και του Αμερικανού Τζόρνταν Λόιντ καλύφθηκαν άμεσα, ενώ η ομάδα απέκτησε και βάθος παρά τη φυγή και των Μότουμ, Ντοόρνεκαμπ. Στα γκαρντ ο διαρκώς ανερχόμενος Ισλανδός πλέι-μέικερ Μάρτιν Χέρμανσον και ο δεινός Σλοβένος σκόρερ Κλεμέν Πρέπελιτς (από Άλμπα Βερολίνου και Μπανταλόνα αντίστοιχα) προσθέτουν μεγάλο βάθος και ταλέντο. Στους φόργουορντ ο Σέρβος Νικόλα Κάλινιτς από τη Φενέρμπαχτσε και ο πρώην ΝΒΑερ Ντέρικ Ουίλιαμς, μετά το πέρασμά του από Μπάγερν Μονάχου και Φενέρμπαχτσε ανεβάζουν κατακόρυφα την ποιότητα.

Προπονητής – Ρόστερ: Ο Ζαουμέ Πονσαρνάου αν και ρούκι πέρυσι στην Ευρωλίγκα τα πήγε περίφημα έχοντας την ομάδα του σε επαφή με την 8άδα. Φέτος με σαφώς πιο ποιοτικό ρόστερ αλλά και βάθος μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Έμειναν στα γκαρντ ο Βέλγος Φαν Ρόσομ και ο Κολόμ, μαζί με τον έμπειρο Βιβέα και τον ταλαντούχο Σέρβο Μαρίνκοβιτς. Σαν Εμετέριο, Σάστρε και Ντούμπλιεβιτς ανεβάζουν τον βαθμό εμπειρίας, ενώ Λαμπεϊρί και Τομπέι στη ρακέτα είναι παίκτες με μπόλικο επιθετικό ταλέντο.

Παίκτες ανά θέση
PG: Χέρμανσον, Φαν Ρόσομ Κολόμ
SG: Μαρίνκοβιτς, Πρέπελιτς, Βιβές
SF: Κάλινιτς, Σαν Εμετέριο, Σάστρε
PF: Ουίλιαμς, Λαμπεϊρί, Πραντίγια
C: Ντούμπλιεβιτς, Τομπέι

Εκτίμηση: Η Βαλένθια ίσως είναι από τις εκπλήξεις της σεζόν. Την πιστεύω πολύ, ειδικά μετά τις προσθήκες που έκανε. Την πιστεύω τόσο πολύ που θα ποντάρω στο over 16,5 νίκες κανονικής περιόδου στο 1.85.

Ζαλγκίρις

Τι έκανε πέρυσι: Η τελευταία σεζόν του Γιασικεβίτσιους ήταν όπως οι προηγούμενες. Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου η Ζαλγκίρις βολόδερνε στα χαμηλά αλλά στον 2ο ανέβασε στροφές και ήταν οριακά εκτός 8άδας, με ρεκόρ 12 νίκες και 16 ήττες στην 9η θέση.

Μεταγραφές: Η φυγή του Σάρας και ο ερχομός του Μάρτιν Σίλερ άλλαξε αρκετά τον προσανατολισμό της Ζαλγκίρις. Ο Αυστριακός τεχνικός προτίμησε παίκτες με εμπειρία από την Ευρωλίγκα όπως τον Ρούμπιτ από τον Ολυμπιακό, τον Γάλλο σέντερ Λοβέρν της Φενέρμπαχτσε και τον Αργεντίνο Γκαρίνο της Μπασκόνια. Επέστρεψε ο Ντίμσα που έπαιζε δανεικός στη Λιετκαμπέλις, ενώ πριν από τη φυγή Γιασικεβίτσιους είχαν κλειστεί και παρέμειναν ο Αμερικανός γκαρντ Βαστούρια από τη γερμανική Ράστα Βέχτα και ο ταλαντούχος ψηλός Μπλάζεβιτς από τη Ρίτας Βίλνιους.

Προπονητής – Ρόστερ: Ο Σίλερ μέχρι πρότινος βρισκόταν στη G-League όπου μάλιστα το 2019-20 αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς. Είναι άπειρος από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα έχει σίγουρα θέμα προσαρμογής όμως είναι προπονητής με προοπτική. Ο Αμερικανός γκαρντ Τόμας Ουόκαπ στην 3η του σεζόν στη Ζαλγκίρις θα αναλάβει πλέον ρόλο βασικού με απόλυτη ελευθερία στην οργάνωση, ενώ από πίσω ο δαίμονας Λεκάβιτσιους θα είναι μία πολύτιμη λύση. Ο Γκριγκόνις υγιής πλέον (πέρυσι είχε τραυματισμούς) θα αναλάβει σκοράρισμα με τον Βαστούρια, ενώ οι φόργουορντ Χέις, Μιλάκνις με τον Γκαρίνο είναι σκληρά καρύδια. Στη ρακέτα υπάρχει ίσως ένα κενό όσον αφορά στους backup των Ρούμπιτς και Λοβέρν.

Παίκτες ανά θέση
PG: Ουόκαπ, Λεκαβίτσιους, Γιοκουμπάιτις
SG: Βαστούρια, Γκριγκόνις, Λουκοσιούνας
SF: Γκαρίνο, Χέις, Μιλάκνις, Ντίμσα
PF: Ρούμπιτ, Μπλάζεβιτς
C: Λοβέρν, Γκέμπεν

Εκτίμηση: Η νέα χωρίς Γιασικεβίτσιους εποχή θα έχει ενδιαφέρον για μία ομάδα με μπόλικο ταλέντο και την πιο μπασκετική έδρα που θα έχει κόσμο έστω και λίγο. Μου αρέσει το over 4,5 ασίστ του Ουόκαπ στο χαμηλό όμως 1.60 και ίσως και τον Μάριους Γκριγκόνις για 1ο σκόρερ ομάδας στο 2.75.

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ζενίτ

Τι έκανε πέρυσι: Πρωτάρα ούσα πέρυσι στην Ευρωλίγκα δεν θα μπορούσε να αποφύγει την τελευταία θέση. Με ρεκόρ 8 νίκες και 20 ήττες μέχρι τη διακοπή θα μπορούσε να πάει και… χειρότερα αν δεν γινόταν η αλλαγή του Τσάβι Πασκουάλ στον Χοάν Πλάθα.

Μεταγραφές: Ο πρώην τεχνικός Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκού είχε το ελεύθερο να φτιάξει τη δική του ουσιαστικά νέα ομάδα και προτίμησε παίκτες με εμπειρία στην Ευρωλίγκα, πλην του πρωτάρη ψηλού Πόιθρες που πήρε από τη Γαλατασαράι. Ο Καναδός πλέι-μέικερ Πάνγκος από την Μπαρτσελόνα, ο τριποντάκιας του Ερυθρού Αστέρα Μπάρον, ο δοκιμασμένος σουτέρ Ρίβερς, ο βετεράνος Ρώσος Φριτζόν και ο Λιθουανός σέντερ Γκουντάιτις από την Αρμάνι Μιλάνο.

Προπονητής – Ρόστερ: Από το περσινό ρόστερ ο Πασκουάλ που ουσιαστικά έκανε… καθάρισμα κράτησε αναγκαστικά αρκετούς Ρώσους όπως τους Κβοστόβ, Τρούσκιν, Ζούμπκοβ και Πούσκοβ. Ο δοκιμασμένος διεθνής Πολωνός Ματέι Πονίτκα, όπως και ο Αμερικανός σκόρερ Χόλινς παρέμειναν στο ρόστερ από τους περσινούς ξένους κι έτσι η Ζενίτ δείχνει γεμάτη και πλήρης σε όλες τις γραμμές και αν μη τι άλλο μπορεί να τα πάει καλύτερα από πέρυσι.

Παίκτες ανά θέση
PG: Πάνγκος, Κβοστόβ
SG: Χόλινς, Μπάρον, Ζαχάροβ, Φριτζόν
SF: Ρίβερς, Πονίτκα, Βόλκιν
PF: Τόμας, Πόιθρες, Τρούσκιν
C: Γκουντάιτις, Ζούμπκοβ, Πούσκοβ

Εκτίμηση: Ότι θα πετύχει περισσότερες από τις 8 (σε 28 και όχι 34 ματς) της περσινής σεζόν είναι δεδομένο. Θα ήθελα καλύτερη απόδοση του 1.80 για το over 16,5 νίκες κανονικής περιόδου και θα προτιμήσω το under 11,3 πόντοι μέσο όρο, του Κέβιν Πάνγκος στο 1.87, αφού ο Καναδός είναι περισσότερο πασέρ παρά σκόρερ.

Τι παίζουμε

 

Η φετινή σεζόν προβλέπεται περίεργη για πολλούς λόγους. Βασικότερος η αβεβαιότητα που υπάρχει λόγω της πανδημίας αφού αν ένας παίκτης προσβληθεί από τον ιό θα μένει εκτός αγώνων για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι οι ισορροπίες θα αλλάζουν κάθε εβδομάδα ανάλογα με τις απουσίες. Προσθέστε το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες δεν επιτρέπουν ακόμη παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα συν το ότι ίσως κάποια ματς χρειαστεί να γίνουν σε ουδέτερες έδρες. Υπό κανονικές συνθήκες λοιπόν και με την ελπίδα να γίνει και να τελειώσει η σεζόν θα πόνταρα στην παρουσία της ενισχυμένης Αρμάνι Μιλάνο στην 1η τετράδα της κανονικής περιόδου και στην 1η θέση της ΤΣΣΚΑ (που πάντα κυνηγάει την πρωτιά) όπως και το να μην μπει στην 8αδα η Φενέρμπαχτσε. Ομοίως στα ειδικά παικτών τρία under σκοραρίσματος για τους ΜακΚίσικ, Γκρέιντζερ και Πάνγκος.

Στοιχήματα ομάδων
➡ Αρμάνι Μιλάνο: Top-4 κανονικής περιόδου (4.00) 
➡ ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Πρωτιά κανονικής περιόδου (3.50)
➡ Φενέρμπαχτσε: Μη πρόκριση στα πλέι-οφ (2.50) 
Ειδικά στοιχήματα παικτών
➡ Σακίλ ΜακΚίσικ: Under 10,5 πόντοι μ.ο. (1.87) 
➡ Τζέισον Γκρέιντζερ: Under 10 πόντους μ.ο. (1.87) 
➡ Κέβιν Πάνγκος: Under 11,3 πόντοι μ.ο. (1.87) 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Επιμέλεια: Γιάννης Ψαράκης

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ