foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ37
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ισπανία, Liga Endesa (ACB): Preview σεζόν 2020-2021

Previews Πρωταθλημάτων | 16 Σεπ 2020 16:43
ACB-Preview-2020-21.jpg

Το Σαββατοκύριακο 19-20/9 έχουμε τζάμπολ στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την ισπανική ACB και το foxbet.gr σας βάζει στο κλίμα με ένα πληρέστατο αφιέρωμα για τις 19 ομάδες που ρίχνονται στη μάχη. Στο σύστημα διεξαγωγής δεν έχουμε κάποια μεγάλη αλλαγή, παρά μόνο στον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν, που ανέβηκε στις 19. Ο μονός αριθμός, που μεταφράζεται σε ρεπό για μια ομάδα σε κάθε αγωνιστική, οφείλεται στο γεγονός ότι από τις δύο ομάδες που κέρδισαν την άνοδο από τη LEB Oro, μόνο η Χιπουσκόα πληροί τα κριτήρια συμμετοχής στη Liga Endesa. Δεν αλλάζει κάτι στον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται, καθώς θα πέσουν αυτές που θα τερματίσουν στη 18η και τη 19η θέση. Οι 8 πρώτες ομάδες στον πρώτο γύρο προκρίνονται στο Copa Del Rey, που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ οι 8 πρώτες ομάδες στο τέλος του πρωταθλήματος θα παίξουν στα playoffs, μέσω των οποίων θα αναδειχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα. Όσον αφορά τιε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στην Euroleague συμμετέχουν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Βαλένθια, στο Eurocup οι Μπανταλόνα, Γκραν Κανάρια, Ανδόρα, Μάλαγα και στο Basketball Champions League οι Σαραγόσα, Μπούργος, Τενερίφη, Μπιλμπάο

Τι παίζουμε - Μακροχρόνια Bets

 

Η «Dream Team» που έχει χτίσει η Μπαρτσελόνα πρέπει να κερδίσει κάτι κάποια στιγμή και νομίζω ότι φέτος μπορεί να το πετύχει. Ειδικά στην περίπτωση που φύγει ο Καμπάτσο από τη Ρεάλ, όπως φημολογείται, το προβάδισμα των Καταλανών για τον τίτλο γίνεται ξεκάθαρο. Πέρυσι, η Μπούργος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της τελικής φάσης και φέτος, που είναι ενισχυμένη με ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες, θεωρώ ότι έχει την οχτάδα στο… τσεπάκι. Το 1.60 μοιάζει μικρό, ωστόσο θεωρώ ότι η Μπέτις, όχι μόνο δεν θα κινδυνέψει, αλλά βάσει ρόστερ είναι έτοιμη να διεκδικήσει μια θέση στο πρώτο μισό της κατάταξης.

➡ Μπαρτσελόνα: Κατάκτηση πρωταθλήματος (2.15)

➡ Μπούργος: Είσοδος στα play offs (1.75)

➡ Μπέτις: Αποφυγή υποβιβασμού (1.60) 

Οι ομάδες της Liga ACB

Ρεάλ Μαδρίτης

Τι έκανε πέρυσι: Η χρονιά δεν ολοκληρώθηκε καλά, καθώς αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων της τελικής φάσης της ACB, μένοντας δηλαδή εκτός τετράδας. Νωρίτερα, πάντως, είχε προλάβει να κατακτήσει το Supercopa και το Copa Del Rey, ενώ όταν διακόπηκε η  Euroleague ήταν 2η στην κατάταξη με ρεκόρ 22-6.

Μεταγραφές: Δεν άλλαξαν πολλά στο ρόστερ της ομάδας. Αποκτήθηκε με αγορά ο Αλμπέρτο Αλμπάλδε (SF - Βαλένθια, 9 π. - 3.5 ρ.) και επέστρεψε από τον δανεισμό ο Κάρλος Αλοθέν (PG - Σαραγόσα, 7.3 π. - 3.4 α.). Από τις λίγες αποχωρήσεις, πιο σημαντική είναι αυτή του Τζόρνταν Μίκι (PF/C), ενώ έφυγε και ο Σαλάχ Μεϊρί (C).

Προπονητής - Ρόστερ: Ο ακλόνητος Πάμπλο Λάσο ετοιμάζεται για τη 10η σεζόν του στην ομάδα. Η ομάδα είναι από τις πληρέστερες στην Ευρώπη, αν και πολλά μπορεί να αλλάξουν από την οριστική απόφαση που θα πάρει σε 1-2 μήνες ο Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ και περιμένει τη free agency. Από εκεί και πέρα, κομβικός είναι ο Βάλτερ Ταβάρες και οι έμπειροι Σέρχιο Γιουλ και Ρούντι Φερνάντεθ.

 Παίκτες ανά θέση:

PG: Καμπάτσο, Λαπροβίτολα, Αλοθέν

SG: Γιουλ, Τέιλορ, Κάρολ

SF: Φερνάντεθ, Αλμπάλδε, Κοζέρ

PF: Ράντολφ, Ντεκ, Τόμπκινς

C: Ταβάρες, Γκαρούμπα, Ρέγες

Εκτίμηση: Το ότι είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου σε ACB και  Euroleague είναι δεδομένο. Τα ζήτημα, όμως, είναι το τι θα κάνει ο Καμπάτσο και κατά πόσο θα την επηρεάσει ενδεχόμενη αποχώρησή του. Στα μάτια μας είναι το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, πίσω από την πιο διψασμένη Μπαρτσελόνα.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



 Μπαρτσελόνα

 Τι έκανε πέρυσι: Έχασε στον τελικό της τελικής φάσης της ACB από την Μπασκόνια, ενώ στο Copa Del Rey αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Βαλένθια. Όταν διακόπηκε η  Euroleague, ήταν στην 3η θέση με ρεκόρ 22-6.

Μεταγραφές: Η μοναδική της προσθήκη ήταν αυτή του Νικ Καλάθη (PG - Παναθηναϊκός, 13.3 π. - 9.1 α.), η οποία όμως είναι ικανή να αναβαθμίσει όλο το ρόστερ. Έφυγε μετά από αρκετά χρόνια ο Άντε Τόμιτς (C), ο οποίος πήγε μαζί με τον Πάου Ρίμπας (G) στην Μπανταλόνα, ενώ οι Μάλκολμ Ντιλέινι (G) και Κέβιν Πάνγκος (PG) θα συνεχίσουν σε Μιλάνο και Ζενίτ, αντίστοιχα.

Προπονητής - Ρόστερ: Η περσινή αποτυχία οδήγησε τον Σβέτισλαβ Πέσιτς στην πόρτα της εξόδου, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να εμφανίζεται στη Βαρκελώνη ως προπονητής, για να πετύχει αυτό που έκανε και ως παίκτης: Να την οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης. Η ομάδα έχει πολύ μεγάλη ποιότητα σε όλες τις θέσεις, αν και αριθμητικά, ίσως υπάρχει μια λειψανδρία στην περιφέρεια, καθώς μπορεί να αποκτήθηκε ο Καλάθης, αλλά έφυγαν τρεις γκαρντ. Ηγέτης παραμένει ο Νίκολα Μίροτιτς, ενώ πολύ σημαντική θα είναι και η παρουσία του Μπράντον Ντέιβις, ειδικά μετά την αποχώρηση του Άντε Τόμιτς.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Καλάθης, Ερτέλ, Μπολμάρο

SG: Χίγκις, Κούριτς

SF: Χάνγκα, Αμπρίνες, Μαρτίνεθ

PF: Μίροτιτς, Κλαβέρ, Σμιτς

C: Ντέιβις, Οριόλα, Πουστόβι

 Εκτίμηση: Η προσθήκη του Νικ Καλάθη ανεβάζει επίπεδο την ομάδα, καθώς ξέρουμε ότι ο διεθνής γκαρντ μπορεί να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους. Η «Dream Team» που έχει μαζευτεί από πέρυσι στην Καταλονία πρέπει να αρχίσει να μαζεύει και τίτλους, πιστεύουμε ότι μπορεί να το κάνει από φέτος. Σε ένα δελτίο με μακροχρόνιες επιλογές χωράει το 2.15 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «μπλαουγκράνα».

Βαλένθια

Τι έκανε πέρυσι: Αποκλείστηκε στον ημιτελικό της τελικής φάσης που διοργάνωσε, χάνοντας από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Μπασκόνια. Στο Copa Del Rey έμεινε εκτός στα ημιτελικά από την μετέπειτα Κυπελλούχο Ρεάλ, ενώ όταν διακόπηκε η  Euroleague ήταν 10η με ρεκόρ 12-16.

Μεταγραφές: Οι «πορτοκαλί» είναι μάλλον οι πρωταθλητές των φετινών μεταγραφών, καθώς προχώρησαν σε τέσσερις κινήσεις που προκάλεσαν πολύ μεγάλο ντόρο σε όλη την Ευρώπη. Έκαναν δικό τους τον πρώτο σκόρερ της περσινής ACB, Κλέμεν Πρέπελιτς (G - Μπανταλόνα, 21.7 π.), τον ποιοτικό γκαρντ της Άλμπα Βερολίνου, Μάρτιν Χέρμανσον (10.9 π., 4.8 α.) και τους Νίκολα Κάλινιτς (F, 6.6 π.) και Ντέρικ Γουίλιαμς (PF, 11.3 π.) από τη Φενέρμπαχτσε. Από τις αποχωρήσεις, ξεχωρίζει αυτή του Αλμπέρτο Αμπάλδε (SF) για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έφυγαν και οι Άαρον Ντούνερκαμπ (F), Τζόρνταν Λόιντ (G) και Μπρόκ Μότουμ (PF).

Προπονητής - Ρόστερ: Στο τιμόνι της ομάδας παραμένει ο Χάουμε Πονσαρνάου, ο οποίος έχει τον ρόλο του πρώτου προπονητή της ομάδας από το 2018 και φέτος θα έχει στα χέρια του το πιο πλήρες ρόστερ στην ιστορία της ομάδας, το οποίο στα χαρτιά τουλάχιστον, μπορεί να τα βγάλει πέρα σε δύο διοργανώσεις. Πέρα από τις προσθήκες, ηγετική παραμένει η φυσιογνωμία του Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Χέρμανσον, Βαν Ρόσομ, Κόλομ

SG: Πρέπελιτς, Βίβες, Μαρίνκοβιτς

SF: Κάλινιτς, Σάστρε, Σαν Εμετέριο

PF: Γουίλιαμς, Λαμπεϊρί, Πραντίγια

C: Ντούμπλιεβιτς, Τόμπεϊ

Εκτίμηση: Μετά τις πραγματικά εντυπωσιακές μεταγραφές, το ρόστερ της Βαλένθια είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογο. Προφανώς, όμως, είναι ακόμα ένα σκαλί πίσω από τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Είναι το πιο ισχυρό αουτσάιντερ, αλλά θα πρέπει να γίνουν θαύματα για να φτάσει στον τίτλο (10.00) ή ακόμα και στους τελικούς (3.30).

 Μπασκόνια

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε την έκπληξη και κατέκτησε τον τίτλο στην τελική φάση της ACB, νικώντας στον τελικό την Μπαρτσελόνα. Δεν είχε πάρει μέρος στο Copa Del Rey, ενώ όταν διακόπηκε η  Euroleague ήταν 13η με ρεκόρ 12-16.

Μεταγραφές: Από τις προσθήκες, ξεχωρίζει αυτή του Ρόκας Γκιερντάιτις (F, 13.8 π.), ο οποίος εντυπωσίασε πέρυσι με την Άλμπα Βερολίνου, αλλά και αυτές των Τόνιε Γιεκιρί (C - Βιλερμπάν, 8.7 π., 7.5 ρ.) και Άλεκ Πίτερς (PF - Εφές, 4.2 π.). Από τις αποχωρήσεις, η πιο σημαντική είναι, φυσικά, αυτή του Τόρνικε Σενγκέλια (PF), ο οποίος θα συνεχίσει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μαζί με τον Γιόχαν Βόιγκτμαν (C). Έφυγαν ακόμα, μεταξύ άλλων, οι Τζέισον Γρέιντζερ (G) και Σέιβον Σιλντς (G/F).

Προπονητής - Ρόστερ: Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς επέστρεψε στη Βιτόρια από την Μπεσίκτας τον περασμένο Δεκέμβριο και από το… πουθενά την οδήγησε στον τίτλο, οπότε δεν θα μπορούσε να μη συνεχίσει. Στα «χαρτιά», το ρόστερ μοιάζει χειρότερο από πέρυσι, καθώς η ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία ανοικοδόμησης, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκκρεμεί η απόκτηση ενός ακόμα περιφερειακού. Ο Βιλτνόζα θα πάρει ηγετικό ρόλο, ενώ οι Βάσκοι περιμένουν πολλά και από τον νεοφερμένο Γκιερντάιτις.

 Παίκτες ανά θέση:

PG: Χένρι, Βιλντόζα

SG: Ντράγκιτς, Κούρουκς

SF: Γκιερντάιτις, Σεντερέσκις, Ραϊέστε

PF: Πίτερς, Πολονάρα

C: Γιεκιρί, Ντιόπ, Φολ

Εκτίμηση: Όσο ποιοτικός κι αν είναι ο γκαρντ που θα αποκτηθεί στη θέση του Καντίμ Κάρινγκτον, ο οποίος αποχώρησε σύντομα, η Μπασκόνια δύσκολα θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα σε δύο διοργανώσεις. Έχει ενδιαφέρον το 10.00 για να μείνει εκτός playoffs στην ACB, αν και η λογική λέει ότι θα τα καταφέρει.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Ουνικάχα Μάλαγα

 Τι έκανε πέρυσι: Αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων της τελικής φάσης της ACB, έφτασε ως τον τελικό του Copa Del Rey, όπου έχασε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν στα προημιτελικά του Eurocup, όταν αυτό διακόπηκε.

Μεταγραφές: Προχώρησε σε δύο σημαντικές μεταγραφές, παίρνοντας τον Τιμ Αμπρομάιτις (PF - Ζενίτ, 7.5 π.) και τον Γκαλ Μεκέλ (PG - Ρέτζιο Εμίλια, 12.1 π.), ο οποίος είχε αποκτηθεί από τον Μάρτιο, πριν την τελική φάση της ACB. Έφυγαν αρκετοί, μα πιο πολύ θα λείψουν ο Τζος Άνταμς (PG) και σε μικρότερο βαθμό οι ΑξέλΤουπάν (SF) και Φρανκ Έλεγκαρ (C).

Προπονητής - Ρόστερ: Ο Λουίς Κασιμίρο είναι στον πάγκο της ομάδας από το 2018 και θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά. Το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αφού εκκρεμεί η απόκτηση ενός γκαρντ και σε περίπτωση που αυτή προσθήκη είναι από το πάνω ράφι, τότε και οι Ανδαλουσιάνοι θα μπορούν να κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία. Για την ώρα, ξεχωρίζουν οι Ντάριο Μπριθουέλα και Αξέλ Μπρουτέιγ.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Μέκελ, Ντίαθ

SG: Μπριθουέλα, Αλόνσο

SF: Μπρουτέιγ, Βατσίνσκι, Μιλοσάβλιεβιτς

PF: Αμπρομάιτις, Τόμπσον, Σουάρεθ

C: Γκέρουν, Γκερέρο

Εκτίμηση: Αν δεν πάρει γκαρντ, δεν μπορεί να φτάσει και πολύ ψηλά. Μία προσθήκη, τουλάχιστον, θα την κάνει, οπότε λογικά θα είναι και φέτος μία από τις υπολογίσιμες ομάδες της ACB, που θα τερματίσει κάπου μεταξύ της 5ης και της 10ης θέσης.

Τενερίφη

 Τι έκανε πέρυσι: Αποκλείστηκε με κάτω τα χέρια από την φάση των ομίλων της ACB, έμεινε εκτός από τα προημιτελικά του Copa Del Rey και ήταν στα προημιτελικά του Basketball Champions League όταν διακόπηκε, οπότε θα πάρει μέρος σε λίγες μέρες στο Final-8 της Αθήνας.

 Μεταγραφές: Βγήκε ενισχυμένη από το μεταγραφικό παζάρι, καθώς έκανε δικό της τον Άαρον Ντούρνεκαμπ (F - Βαλένθια, 5.5 π.), Τάιλερ Καβάνο (F/C - Άλμπα, 6.4 π.), Μπρούνο Φιτιπάλντο (PG - Μπούργκος, 7.8 π.) και Ντέγιαν Τοντόροβιτς (SF - Ανδόρα, 9.6 π.), με τον τελευταίο να τραυματίζεται σοβαρά στην προετοιμασία και να χάνει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζουν αυτές των Αάρον Γουάιτ (PF) και Γκάμπριελ Λιούντμπεργκ (G/F).

Προπονητής - Ρόστερ: Με εξαίρεση τη σεζόν 2017-2018, ο Τσους Βιντορέτα είναι στον πάγκο της αγαπημένης του Τενερίφης και θα συνεχίσει να είναι μέχρι το 2022, καθώς έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του τον περασμένο Ιούνιο. Η ομάδα έχει μεγαλύτερο βάθος μετά τις προσθήκες που έκανε, έχοντας πάντα ως σταθερές τους Μαρσελίνιο Χουέρτας και Γκιόρκι Σερμαντίνι.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Χουέρτας, Φιτιπάλντο

SG: Σαλίν, Λόπεθ

SF: Ντίεθ, Γιούστα, Τοντόροβιτς

PF: Καβάνο, Ντούρνεκαμπ, Σουλεϊμάνοβιτς

C: Σερμαντίνι, Μπόγρης, Γκέρα

Εκτίμηση: Οι προσθήκες της έδωσαν μεγαλύτερο βάθος. Έχει δυνατή έδρα, καλό προπονητή και έμπειρους παίκτες, οπότε δεν βρίσκουμε λόγο να μην διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Ανδόρα

 Τι έκανε πέρυσι: Έδειξε καλό πρόσωπο, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά της τελικής φάσης της ACB, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Copa Del Rey. Στην Ευρώπη, αποκλείστηκε στο TOP 16 του Eurocup.

 Μεταγραφές: Πέρα από τον γνώριμο μας, Μαλίκ Ντάιμ (C, 8.5 π.) ο οποίος ήταν πέρυσι στο Λαύριο, ενισχύθηκε μεταξύ άλλων με τους Χαουκούρ Πάλσον (SF - Ούνικς, 5.9 π,), Τσάρλον Κλουφ (G - Όρμανσπορ, 9.6 π.), Σέρχι Γκαρσία (PG - Μπασκόνια, 1.9 π.), ενώ αντίθετα αποχώρησαν οι Ντέγιαν Τοντόροβιτς (SF), Φραντζ Μάσενατ (G).

Προπονητής - Ρόστερ: Ο Ιμπόν Ναβάρο παραμένει στον πάγκο της για 3η διαδοχική σεζόν και για πολλούς είναι ένας από τους προπονητές που στα επόμενα χρόνια θα πάρουν την ευκαιρία τους σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Η ομάδα μοιάζει ελαφρώς αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι, καθώς έφυγε ο κομβικός Τοντόροβιτς και αποκτήθηκαν ρολίστες.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Χάνα, Γκαρσία, Κόλομ

SG: Γέλινεκ, Κλουφ

SF: Σι, Πάλσον, Πάουλι

PF: Λόβετ, Πέρεθ

C: Ντιανέ, Ντάιμ, Ολουμουγίβα

Εκτίμηση: Δεν μας γεμίζει το μάτι, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι θα παίζει παράλληλα και φέτος στο απαιτητικό Eurocup. Θα είναι στο μεταίχμιο των θέσεων για τα Play Οffs, ίσως αξίζει το 2.00 στο να μείνει εκτός οχτάδας.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Γκραν Κανάρια

 Τι έκανε πέρυσι: Ήταν ανταγωνιστική στην τελική φάση της ACB, αλλά δεν πέρασε στα ημιτελικά, ενώ δεν πήρε μέρος και στο Copa Del Rey.

 Μεταγραφές: Ήταν από τις πιο δραστήριες ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς πήρε παίκτες με ποιότητα. Έκανε δικό της τον Φράνκι Φεράρι (PG - Μανρέσα, 14.7 π.), ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στην ACB εντυπωσίασε, αλλά είχε αρκετούς τραυματισμούς, τον Τζέικομπ Γουάιλι (C, 5.4 π) από τον Παναθηναϊκό, τον Έι Τζέι Σλότερ (SG - Μπέτις, 13.3 π.), που έπαιζε παλιότερα στον Παναθηναϊκό και τους… Ευρωλιγκάτους Άντριου Αλμπισί (PG - Ζενίτ, 6.6 π.) και Αμεντέο Ντέλα Βάλε (SG - Μιλάνο, 6.2 π.). Από τις αποχωρήσεις, ξεχωρίζουν αυτές των Ομάρ Κουκ (PG), Γιάννη Μπουρούση (C) και Νικόλα Ραντίσεβιτς (G).

Προπονητής - Ρόστερ: Τη θέση του δικού μας Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος αποχώρησε με επεισοδιακό τρόπο, πήρε ο προπονητής της Σαραγόσα, της ομάδας έκπληξη της περσινής σεζόν, Πορφίριο Φισάκ. Το ρόστερ ήταν ποιοτικό και μετά τις μεταγραφικές κινήσεις είναι ξεκάθαρο ότι έχει αναβαθμιστεί. Ο Σταν Οκόγιε μπορεί να ηγηθεί, ενώ πολλά μπορούν να δώσουν οι Ντελά Βάλε και Φεράρι.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Αλμπισί, Φεράρι, Σαντάνα

SG: Ντελά Βάλε, Σλότερ

SF: Οκόγιε, Μπεϊράν

PF: Σούρνα, Μπουργιανάτζε

C: Γουάιλι, Κοστέλο, Μπαλτσερόφσκι

Εκτίμηση: Θα της πάρει λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στο γεγονός ότι φέτος θα έχει και Ευρώπη, καθώς θα παίζει στο Eurocup. Ξεχειλίζει από ποιότητα πάντως, οπότε το 1.75 της οχτάδας έχει λογική.

Σαραγόσα

 Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η ομάδα-έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος, καθώς όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα ήταν στην 3η θέση της κατάταξης. Στην τελική φάση της ACB, πάντως, δεν τα πήγε καλά και έμεινε εκτός τετράδας. Αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Copa Del Rey από τη Μάλαγα και έφτασε μέχρι την οχτάδα του Basketball Champions League, οπότε θα παίξει στο Final-8 της Αθήνας.

Μεταγραφές: Στην περιφέρεια, πήρε τον Ρασίντ Σουλαϊμόν (G - Ντιζόν, 12.5 π.) από τη Γαλλία και τον Αλέιξ Φοντ (G/F – Ομπραντ

όιρο, 3.4 π.), ενώ στις θέσεις των φόργουορντ ενισχύθηκε με τους Σαγκαμπά Κονατέ (F - Raptors 4.3 π.) και τους Χάιμε Φερνάντεθ (F - Μπαρτσελόνα Β΄, 6.2 π.). Έχασε σημαντικούς παίκτες, όπως ο Κάρλος Αλοθέν (G) που επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Νεμάνια Ράντοβιτς (PF/C), που πήγε στην Μούρθια και ο Φραν Βάσκεθ (C), ο οποίος αποσύρθηκε.

Προπονητής - Ρόστερ: Ο Πορφίριο Φισάκ έφυγε για την Γκραν Κανάρια και τη θέση του πήρε ο Ντιέγκο Οκάμπο, ο οποίος ήταν τα δύο προηγούμενα χρόνια στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα και παλιότερα σε Μούρθια, Εστουδιάντες και Μπανταλόνα. Θεωρητικά είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι, αν και οι περισσότεροι παίκτες του κορμού της παρέμειναν. Σίγουρα, πάντως, δεν είναι ενισχυμένη. Οι Ρόμπιν Μπένζινγκ, Ντίλαν Ένις και Ντι Τζέι Σίλεϊ αναμένεται να σηκώσουν το βάρος.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Ένις, Σαν Μιγκέλ, Γκαρσία

SG: Σουλαϊμόν, Σίλεϊ, Κρεϊτσι

SF: Μπρουσίνο, Μπαρέιρο, Κονατέ

PF: Μπένζινγκ, Τόμπσον, Φερνάντεθ

C: Χούστιθ, Χλίνασον

Εκτίμηση: Θεωρώ ότι η αποχώρηση του Φισάκ θα της κοστίσει και δύσκολα θα παρουσιαστεί το ίδιο καλή με πέρυσι. Θα διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη οχτάδα, αλλά δύσκολα θα είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας όπως πέρυσι.

Σαν Πάμπλο Μπούργος

Τι έκανε πέρυσι: Έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της τελικής φάσης της ACB, όπου αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα, ενώ είχε φτάσει μέχρι τους «8» του Basketball Champions League, οπότε θα πάρει μέρος και στο Final-8, που θα γίνει σε λίγες μέρες στο ΟΑΚΑ.

Μεταγραφές: Ήταν αρκετά δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς προχώρησε σε αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της. Στην περιφέρεια, πήρε τον Ευρωλιγκάτο Άλεξ Ρένφρο (PG - Ζένιτ, 6 π., 4.6 α.), τους Ομάρ Κουκ (PG - Γκραν Κανάρια, 8 π., 7.2 α.) και τον Χαβιέρ Ραμπασέντα (G - Γκραν Κανάρια, 4.6 π.), στις θέσεις των φόργουορντ πρόσθεσε τον Κένεθ Χόρτον (F - Μπρέσια, 11.1 π.) και στη ρακέτα τους Ντέγιαν Κράβιτς (PF/C - Ομπραντόιρο, 13.2 ­­π.) και Τζόρνταν Σακχό (C - Μανρέσα, 5.9 π.). Φυσικά είχαμε και αποχωρήσεις, με πιο σημαντικές αυτές των Όλιβερ Στέβιτς (PF/C) και Φεράν Μπάσας (G), που θα συνεχίσουν στην Μπανταλόνα, του Μπρούνο Φιτιπάλντο (G), ο οποίος βρήκε καλύτερο συμβόλαιο στην Τενερίφη, του Αγκούστο Λίμα (C), ο οποίος επέστρεψε στη Μούρθια και του Ερλ Κλαρκ (PF) που θα βγάζει το ψωμί του στην Κορέα.

Προπονητής - Ρόστερ: Μετά την άκρως επιτυχημένη πρώτη χρονιά του στην Μπούργος, ο Χουάν Πεναρόγια παραμένει στον πάγκο της ομάδας. Το ρόστερ αναβαθμίστηκε, καθώς οι ποιοτικές προσθήκες υπερκαλύπτουν το κενό που δημιούργησαν οι αποχωρήσεις. Δεν υπάρχει λόγος να μην δούμε καλύτερη την Μπούργος φέτος. Ο Θαντ Μακ Φάντεν θα είναι ένα από τα «κλειδιά» της ομάδας, ενώ αν δέσει η δυάδα των Ρενφρό και Κουκ στον άσο, μπορεί να κάνει ωραία πράγματα.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Ρενφρό, Κουκ

SG: ΜακΦάντεν, Μπενίτε, Μπαρέρα

SF: Ραμπασέδα, Σάλβο, Κουίλι

PF: Χόρτον, Κράβιτς, Σάλβο

C: Χούσκιτς, Σακχό, Ριβέρο

Εκτίμηση: Είναι μια ομάδα που είναι πολύ δεμένη με την πόλη του Σαν Πάμπλο. Δεν είναι τυχαίο ότι τα φετινά διαρκείας ξεπούλησαν, αλλά ούτε και το γεγονός ότι πέρυσι ήταν πρώτη στα συνολικά εισιτήρια. Θεωρούμε ότι μπορεί να σταθεροποιηθεί στην πρώτη οχτάδα και το 1.75 για να τα καταφέρει αξίζει της προσοχής μας.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Μπιλμπάο

 Τι έκανε πέρυσι: Ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις στην κανονική διάρκεια, ωστόσο είχε πολλούς τραυματισμούς και ήταν κακή στην τελική φάση της ACB. Αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Copa Del Rey.

Μεταγραφές: Για άλλη μια χρονιά προχώρησε σε «ψαγμένες» μεταγραφές. Πήρε τον Άαρον Τζόουνς (F - Κράιλσχαϊμ, 11.8 π.) που έπαιζε παλιότερα στο Ρέθυμνο, τον Μόουζες Κίνγκσλεϊ (F - Περιστέρι, 8.6 π., 5.9 ρ.) και τον Γιάροσλαβ Γιανκόβσκι (SF – Ράστα Φέχτα, 14.6 π.). Αποχώρησαν οι Ράφαελ Μαρτίνεθ (G) για την Μανρέσα, ο Εμίρ Σουλεϊμάνοβιτς (PF/C) για την Τενερίφη και ο Μπαν Λάμερς (C) για την Άλμπα Βερολίνου.

Προπονητής - Ρόστερ: Ο Άλεξ Μούμπρου ανέλαβε την Μπιλμπάο το καλοκαίρι του 2018, τη βοήθησε να επιστρέφει στην ACB και να παρουσιάσει πολύ καλή εικόνα στο περσινό πρωτάθλημα, οπότε είναι απόλυτα λογικό να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας. Τα σημαντικά γρανάζια (Κουλμπόκα, Μπάλβιν) της ομάδας παρέμειναν στο ρόστερ, οπότε θεωρούμε ότι η εικόνα της ομάδας είναι και φέτος καλή, ενώ σημαντική είναι και η επιστροφή του Τζέιλον Μπράουν, ο οποίος έχασε σημαντικό μέρος της περσινής σεζόν λόγω τραυματισμού.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Ρουσέλ, Χάκανσον

SG: Μπράουν, Ρίγκο

SF: Ζικόφσκι, Σερόν, Ρέγιες

PF: Κουλμπόκα, Τζόουνς

C: Μπάλβιν, Κίνγκσλεϊ, Φελίπε

Εκτίμηση: Βάσει μπάτζετ θα ήταν από τα φαβορί για υποβιβασμό, ωστόσο πιστεύουμε ότι ο Άλεξ Μούμπρου θα βρει την άκρη του για να παρουσιάσει μια αξιοπρεπέστατη ομάδα, που δεν αποκλείεται να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη οχτάδα.

Μπανταλόνα

 Τι έκανε πέρυσι: Έμεινε εκτός των ημιτελικών στην τελική φάση της ACB, ενώ σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς δεν είχε σταθερότητα. Στην Ευρώπη, έφτασε μέχρι το TOP-16 του Eurocup.

Μεταγραφές: Πρόσθεσε εμπειρία στο ρόστερ της με κινήσεις που έκαναν εντύπωση στην Ισπανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έκανε δικούς της τους Άντε Τόμιτς (C, 9.5 π.) και Πάου Ρίμπας (G, 4.8 π.) από την Μπαρτσελόνα, τον Φεράν Μπάσας (PG, 8.5 π.) από την Σαν Πάμπλο Μπούργος και τον Βλατιμίρ Μπορτζιάνσκι (F, 12.7 π.) από την Ομπραντόιρο. Υπήρχαν, βέβαια και ηχηρές αποχωρήσεις, αφού έφυγε ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, Κλέμεν Πρέπελιτς (G) και ο βασικός ψηλός της ομάδας, Άλεν Όμιτς (C).

Προπονητής - Ρόστερ: Ο Κάρλες Ντουράν, ανέλαβε τα ηνία της ομάδας τον Φεβρουάριο του 2018 και θα είναι στην ομάδα και τη νέα σεζόν. Στο ρόστερ, μπορεί να μην υπάρχει πλέον ο Πρέπελιτς, που πέρυσι «κουβάλησε» την ομάδα, αλλά φέτος θα δούμε ένα πιο ισορροπημένο σύνολο, καθώς εκτός των άλλων επιστρέφουν στη δράση και οι Σον Ντόσον και Σιμόν Μπιργκάντερ, οι οποίοι έχασαν μεγάλος μέρος της περσινής σεζόν λόγω τραυματισμού.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Μπάσας, Ντιμίτρίγιεβιτς, Ζάγκαρς

SG: Ρίμπας, Βεντούρα

SF: Ντόσον, Λόπες-Αροστεγκι, Πάρα

PF: Μπορτζιάνσκι, Μόργκαν

C: Τόμιτς, Μπιργκάντερ

Εκτίμηση: Εκ πρώτης όψης, δεν αποκτήθηκε παίκτης που μπορεί να δίνει το σκορ που έδινε ο Κλέμεν Πρέπελιτς. Παρ’ όλα αυτά, η φετινή ομάδα είναι πιο ορθολογικά δομημένη, ενώ υπάρχει και πλεόνασμα εμπειρίας. Αξίζει το ρίσκο το 2.80 για την είσοδο στην 8άδα.

Μούρθια

 Τι έκανε πέρυσι: Η πορεία της ήταν χειρότερη του αναμενομένου, καθώς όταν διακόπηκε η regular season, ήταν 16η με ρεκόρ 7-15.

 Μεταγραφές: Η περσινή αποκάλυψη της δικής μας Basket League, Κόνερ Φράνκαμπ (PG - Ρέθυμνο, 20.9 π.) θα είναι ο ιθύνων νους της φετινής Μούρθια, ενώ στα γκαρντ αποκτήθηκαν και οι Τζόρνταν Ντέιβις (G – Ράστα Φέχτα, 11.2 π.) και Πίτερ Τζοκ (G - Σολέ, 10.2 π.). Στις θέσεις των φόργουορντ, αποκτήθηκε ο αδερφός του «Greek Freak», Άλεξ Αντετοκούνμπο (F), o οποίος θα παίξει για πρώτη φορά επαγγελματικό μπάσκετ, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι (G/F - Ορλεάνς, 13.1 π.), ο Ντέιβιντ Ντι Λέο (F - NCAA, 14.5 π.) και στη ρακέτα οι Αυγκούστο Λίμα (C - Μπούργος, 7.8 π.) και Νεμάνια Ράντοβιτς (PF/C - Σαραγόσα, 10.4 π.). Από τις αποχωρήσεις, ξεχωρίζουν αυτές των Γιαννούλη Λαρεντζάκη (G) και Ντελρόι Τζέιμς (PF), οι οποίοι θα παίξουν στα μέρη μας με τις φανέλες του Ολυμπιακού και του Προμηθέα Πάτρας, ενώ ο Τζάρελ Έντι (G) έκανε το βήμα παραπάνω και θα παίξει στην ανανεωμένη Φενέρμπαχτσε.

Προπονητής - Ρόστερ: Ο… πολύς Σίτο Αλόνσο, που στο παρελθόν έχει περάσει από Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, παραμένει στον πάγκο της ομάδας για 3η διαδοχική χρονιά. Θα δούμε μία εντελώς ανανεωμένη ομάδα, αφού από πέρυσι έμειναν μόνο λίγοι παίκτες, οι οποίοι δεν είχαν βασικό ρόλο, όπως οι Ρόχας και οι Τάουνς.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Φράνκαμπ, Τζοκ

SG: Ντέιβις, Ρόχας, Τάουνς

SF: Στρόμπερι, Αντετοκούνμπο

PF: Ράντοβιτς, Ντι Λέο, Μαλμάνις

C: Λίμα, Κέιτ

Εκτίμηση: Θα δούμε εντελώς διαφορετική ομάδα, η οποία στα «χαρτιά» έχει ποιότητα, αλλά και αρκετά στοιχήματα για αυτό το επίπεδο. Λογικά, θα είναι καλύτερη από πέρυσι και δεν θα κινδυνέψει με υποβιβασμό, αλλά για να μπει στην οχτάδα θα πρέπει να κάνει υπέρβαση.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Μανρέσα

Τι έκανε πέρυσι: Είχε μέτρια πορεία στην ACB, κυρίως λόγω των πολλών τραυματισμών και τη στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα ήταν 13η με ρεκόρ 9-14. Στο Basketball Champions League, αποκλείστηκε με ισοβαθμία στη φάση των ομίλων.

Μεταγραφές: Ουσιαστικά άλλαξε όλο το ρόστερ της, αφού παρέμειναν μόλις τρεις παίκτες από την περσινή ομάδα. Για τα «ψώνια» της, εμπιστεύθηκε τη γερμανική αγορά, παίρνοντας τον Σκοτ Ίθερτον (F/C - Μπράουνσβαϊγκ, 17.7 π., 8.3 ρ.), ο οποίος ήταν από τους πιο συνεπείς σκόρερ την τελευταία διετία στην BBL, τον Σεθ Χάινριχς (SF - Ουλμ, 7.1 π.), αλλά και τον Μακάι Μέισον (PG - Άλμπα, 6.3 π.). Από τις άλλες προσθήκες, ξεχωρίζει αυτή του Τζόναθαν Ταμπού (PG – Λε Πορτέλ, 9.6 π.), αλλά και του έμπειρου Ράφαελ Μαρτίνεθ (G - Μπιλμπάο, 8 π.). Για να ήρθαν τόσοι, είναι λογικό να έφυγαν και αρκετοί. Έτσι, αποχώρησαν όλοι οι σημαντικοί παίκτες της περσινής ομάδας, όπως οι Φράνκι Φεράρι (G), Ντέιβιντ Κράβις (C), Λούκα Μίτροβιτς (F) και ΡάιανΤούλσον (G).

Ρόστερ - Προπονητής: Ο Πέντρο Μαρτίνεθ, που στο παρελθόν έχει κοουτσάρει και στην Ευρωλίγκα με την Μπασκόνια, είναι στον πάγκο της ομάδας από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν και συνεχίζει για δεύτερη χρονιά. Η ομάδα είναι εντελώς νέα και εκ πρώτης όψεως, το μεγαλύτερο πρόβλημα διακρίνεται στη ρακέτα. Είναι πιθανό να χρειαστούν συμπληρωματικές κινήσεις.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Ταμπού, Πέρεθ

SG: Μέισον, Μαρτίνεθ

SF: Χάινριχς, Γιου, Μούτιτς

PF: Ίθερτον, Μπάεθ, Γιόσααρ

C: Σίμα, Σάγιους

Εκτίμηση: Πολλά θα κριθούν από την προσαρμογή του Ίθερτον στο ισπανικό πρωτάθλημα, αφού στο γερμανικό, είναι σαφώς πιο εύκολο να γράψεις νούμερα. Είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι, ενώ δεν θα έχει και τον κόσμο της, που ανέκαθεν αποτελούσε μεγάλο ατού της. Θα παλέψει για την παραμονή της.

Εστουδιάντες

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 5-18 και θα έδινε μάχη μέχρι τέλους για την παραμονή, αν δεν είχε διακοπεί το πρωτάθλημα.

 Μεταγραφές: Έκανε σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την περσινή σεζόν. Στην περιφέρεια, παρέμεινε ο Ευρωλιγκάτος Έντουιν Τζάκσον (G - Βιλερμπάν, 5.8 π.), ο οποίος είχε αποκτηθεί λίγο πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά ουσιαστικά πρόλαβε να παίξει ένα ματς, ο Τζον Ρόμπερσον (G - Γαλατάσαραϊ, 10.5 π.) και στη ρακέτα οι Νεμάνια Τζούρισιτς (PF - Μπεσίκτας, 10 π.), Άλεκ Μπράουν (C - Βόννη, 10.8 π.) και Άνχελ Ντελγκάδο (PF - Χολόν, 9 π.). Έφυγαν οι Αμερικανοί Τόνι Ντάγκλας (G), Φιλ Πρέσεϊ (G) και Μέλο Τριμπλ (G), αλλά και ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς (F).

Προπονητής - Ρόστερ: Τον περασμένο Ιανουάριο ο Χαβιέρ Ζαμόρα πήρε προαγωγή μετά τη φυγή του Αλεξάνταρ Τζίκιτς και η αλήθεια είναι ότι οι «φοιτητές» έπαιξαν καλύτερο μπάσκετ, οπότε στα 35 του θα είναι και φέτος ο νεότερος προπονητής του πρωταθλήματος. Όσον αφορά το ρόστερ, θα στηριχθεί πολύ στις μεταγραφές, οι οποίες «πρέπει» να βγουν, αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα και φέτος. Ηγετικό ρόλο θα πρέπει να πάρουν οι Ρόμπερσον και Τζάκσον, ενώ πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Άνχελ Ντελγκάδο.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Ρόμπερσον, Τσβέτκοβιτς, Αρόγιο

SG: Τζάκσον, Αβράμοβιτς, Σόλα

SF: Βισέντο, Αλντερέτε

PF: Ντελγκάδο, Τζούρισιτς

C: Αρτεάγκα, Μπράουν

Εκτίμηση: Πρόπερσι σώθηκε στο τέλος και πέρυσι γλίτωσε λόγω κορωνοϊού. Φέτος; Δεν θα είναι εύκολη η χρονιά για τους «φοιτητές», οι οποίοι έχουν μεν ποιοτικούς παίκτες, αλλά δεν έχουν βάθος, ειδικά από το «3» ως το «5». Το καλό είναι ότι παραδοσιακά γίνονται προσθήκες όταν η ομάδα χρειάζεται ενισχύσεις.

Ομπραντόιρο

 Τι έκανε πέρυσι: Τη στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα ήταν στη 14η θέση με ρεκόρ 9-14. Στην πραγματικότητα είχε πάρει πολλές νίκες στον πρώτο γύρο και είχε… σώσει τη χρονιά από νωρίς.

Μεταγραφές: Δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει εντυπωσιακές τις κινήσεις της. Η πιο ηχηρή μεταγραφή ήταν αυτή του Τζέικ Κοέν (PF/C - Μακάμπι, 5.4 π.), ενώ πήρε ακόμα τον ταλαντούχο Λιθουανό σέντερ Λαυρίνας Μπιρούτις (C - Cbet, 15.2 π.), τον rookie στην Ευρώπη, Στίβεν Ένοχ (C - NCAA, 9.5 π.), τον νεαρό Τούρκο Καρτάλ Οζμιρζάκ (PG - Νταρουσάφακα, 9 π.) και τον Αλεχάντρο Σουάρεθ (PF/C - Τενερίφη, 2.7 π.). Έφυγαν οι παίκτες που την «κουβάλησαν» πέρυσι, όπως ο δικός μας, Κώστας Βασιλειάδης (G/F), ο Ντέγιαν Κράβιτς (PF/C), ο Ερλ Κάλογουεϊ (PG), ο Βλάντιμιρ Μπροτζιάνσκι (F) και ο Άλεξ Φοντ (G/F).

Προπονητής - Ρόστερ: Ο Μόντσο Φερνάντεθ είναι ο μακροβιότερος προπονητής του ισπανικού πρωταθλήματος, καθώς είναι στον πάγκο της ομάδας από το 2010. Φέτος είναι φανερά αποδυναμωμένη, καθώς το μπάτζετ έχει πέσει σε μεγάλο βαθμό και θα πρέπει ο 51χρονος προπονητής να κάνει… θαύματα για να την κρατήσει και φέτος στην κατηγορία. Οι Σεράποβιτς, Κοέν και Ντάουμ θα σηκώσουν το βάρος.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Πόθας, Όλιβερ, Οζμιρζάκ

SG: Σεράποβιτς, Μπελιάουσκας

SF: Μουνιόθ, Γκαρσία

PF: Κοέν, Ντάουμ

C: Ένοχ, Μπιρούτις

Εκτίμηση: Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς θα αποφύγει τις τελευταίες θέσεις με αυτό το ρόστερ. Ειδικά στην περιφέρεια, το έλλειμμα ποιότητας είναι πολύ μεγάλο. Αξίζει το 2.80 για να τερματίσει στις δύο τελευταίες θέσεις.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Μπέτις

Τι έκανε πέρυσι: Στη χρονιά της επιστροφής της στην ACB, είχε ρεκόρ 8-15, καθώς πήρε τις νίκες που χρειαζόταν μέσα στην έδρα της και είχε απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Μεταγραφές: Έκανε καλές και ουσιαστικές κινήσεις. Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, Τζέιμς Φελντέιν (SG - Χαποέλ, 13.4 π.) θα είναι το βαρύ πυροβολικό, ενώ στον άσο αποκτήθηκαν οι ποιοτικοί Ράιαν Χάροου (PG - Περιστέρι, 12.6 π.) και Τι Τζέι Κάμπελ (PG – Τουρκ Τέλεκομ, 8.6 π.). Από τις υπόλοιπες προσθήκες ξεχωρίζουν αυτές των Γιακούμπα Ουαταρά (G/F - Μονακό, 11 π.), του Νικ Κέι (PF - Αυστραλία, 15.8 π.) και Γιουσού Εντόι (C-Ναντέρ, 9.3 π.). Έφυγαν αρκετοί, όπως ο Έρικ Γκριν (PG) που πήγε στην Μπαχτσεσεχίρ και ο Κενάν Σιπάχι (G), που επέστρεψε στη Φενέρμπαχτσε.

Προπονητής - Ρόστερ: Ο Κούρο Σεγκούρα ήταν ο άνθρωπος που ανέβασε την ομάδα στην ACB και φέτος θα ξεκινήσει την τρίτη του σεζόν στον πάγκο της Μπέτις. Οι προσθήκες είναι πολύ ποιοτικές και το βάθος ικανοποιητικό. Προφανώς και ξεχωρίζει ο Φελντέιν, αλλά γενικά οι ξένοι που έχουν αποκτηθεί μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Κάμπελ, Χάροου, Όλιβερ, Τόρες

SG: Φελντέιν, Μποργκ

SF: Ουαταρά, Αλμαθάν

PF: Κέι, Ενεχιονίγια, Μάρτιν

C: Εντόι, Σπάιρς, Νιάνγκ

Εκτίμηση: Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει πιθανότητα να κινδυνέψει. Το ρόστερ της είναι τόσο ποιοτικό, που αν είναι λίγο τυχερή μπορεί να φλερτάρει με την πρώτη οχτάδα, ενώ αν πάει κάτι στραβά, έχει την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις. Το 1.60 για την αποφυγή των δύο τελευταίων θέσεων είναι μεγαλύτερο από όσο θα έπρεπε.

Φουενλαμπράδα

Τι έκανε πέρυσι: Τη στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα ήταν στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 5-17 και ουσιαστικά τη… γλίτωσε λόγω κορωνοϊού.

 Μεταγραφές: Στο ρόστερ υπάρχουν δύο Αμερικανοί, οι οποίοι αποκτήθηκαν αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για τον γκαρντ Μέλο Τριμπλ (G -Αυστραλία, 19.9 π.) και τον ψηλό Ρόμπερτ Άπσοου(C - Μπουγιουκτσεκμέτσε, 12.9 π.). Από εκεί και πέρα, είναι μια πολυεθνική ομάδα, καθώς πήρε τον Νιγηριανό Όμπι Εμεγκάνο (G - Λε Μαν, 13.1 π.), τον Εσθονό Σιλμ Σάντερ Βένε (SF - Βαρέζε, 10.8 π.) και τον Βραζιλιάνο Λεονάρντο Μάιντλ(SF - Σάο Πάουλο, 17.9 π.). Από την περσινή ομάδα, έφυγαν οι Άντονι Μπράουν (G/F), Πιερ Ζιλέ (PF), Εντίγιους Μοκεβίτσιους(C) και κάποιοι παίκτες χωρίς σημαντικό ρόλο.

Προπονητής - Ρόστερ: Ο Φρανσίσκο Γκαρσία ανέλαβε τα ηνία της ομάδας τον Ιανουάριο του 2020 και φέτος παίρνει την ευκαιρία του από την αρχή της σεζόν. Όσον αφορά το ρόστερ, υπάρχει ένας κορμός από πέρυσι, ωστόσο κακά τα ψέματα, αν δεν βγουν οι μεταγραφές των Τριμπλ και Άπσοου θα υπάρχει πρόβλημα, ενώ σημαντικοί θα είναι και οι Μαρκ Γκαρσία, Τόμας Μπέγιας και Βιάτσεσλαβ Μπομπρόφ.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Εμεγκάνο, Μπέγιας

SG: Τριμπλ, Ουρτασούν

SF: Γκαρσία, Βένε, Μάιντλ

PF: Μπομπρόφ, Εγιενγκά

C: Άπσοου, Εχιγκιατόρ, Γκονζάλεθ

Εκτίμηση: Το ρόστερ δεν είναι κακό. Αν εξαιρέσουμε τη θέση του σέντερ, όπου πίσω από τον Άπσοου δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση, το βάθος κρίνεται ικανοποιητικό. Θεωρούμε ότι μπορεί να αποφύγει τις 2 τελευταίες θέσεις στο 1.95.

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χιπουσκόα

Τι έκανε πέρυσι: Όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας ήταν στη 2η θέση. Αρχικά, δεν ήταν σε θέση να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα, ωστόσο μετά από μια δικαστική διαμάχη της δόθηκε το δικαίωμα να επιστρέψει στην ACB μετά από έναν χρόνο απουσίας.

Μεταγραφές: Όπως κάθε ομάδα που ανεβαίνει κατηγορία, έτσι και η Χιπουσκόα, προχώρησε σε αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Από τους νέους παίκτες, ξεχωρίζουν οι Γουίλιαμ Μαργκαρίτι (F - Μανρέσα, 6.8 π.), Ντίνο Ράντοντσιτς (PF - Μούρθια, 4.3 π.), Πέρε Τόμας (F - Μανρέσα, 5.6 π.), Γιαν Σπαν (PG - Κράιλσχαϊμ, 8.8 π.), ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι περιπτώσεις των Χαϊμέ Εχενίκ (C - NCAA, 11.3 π.), Βίνι Οκούο (C - Νεβέζις, 10.4 π.), Λούκας Φαγκιάνο (G - Μπαουρού, 14.3 π.) και Μπράντον Φράνσις (G – IowaWolves / G-League, 2.8 π.).

Προπονητής - Ρόστερ: Στον πάγκο της ομάδας είναι μια γνώριμη φυσιογνωμία, ειδικά για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για τον πρώην γκαρντ του «τριφυλλιού», Μαρτσέλο Νικόλα. Πέρα από τις μεταγραφές, οι οποίες θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας, έχει παραμείνει από πέρυσι και ο Αμερικανός περιφερειακός, Τζόνι Ντι, ο οποίος αναμένεται να είναι σημαντικός.

Παίκτες ανά θέση:

PG: Ντι, Σπαν

SG: Φαγκιάνο, Φράνσις

SF: Τόμας, Όροθ, Μότος

PF: Ράντοντσιτς, Μαργκαρίτι

C: Οκούο, Εχενίκ

Εκτίμηση: Άργησε να μάθει ότι θα παίξει στην ACB και φυσικά καθυστέρησε να κάνει μεταγραφές. Κατά συνέπεια, είναι λογικό να είναι από τα μεγάλα φαβορί για τον υποβιβασμό. Αν της βγουν, πάντως, τα στοιχήματα θα δούμε μια ενδιαφέρουσα ομάδα.

Επιμέλεια: Στέφανος Μαρολαχάκης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ