foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αγγλία, Premier League: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 08 Σεπ 2020 15:35
Αγγλία-Premier-League-Preview-σεζόν-2020-21.jpg

Η Λίβερπουλ περίμενε 30 χρόνια για να στεφθεί ξανά Πρωταθλήτρια Αγγλίας. Το πέτυχε, για πρώτη φορά μετά το 1990, σε μία σεζόν που θα μείνει χαραγμένη σε όλο τον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο, λόγω της πανδημίας. Σε μία Premier League, η οποία διεκόπη όπως όλα τα Πρωταθλήματα και ολοκληρώθηκε κατακαλόκαιρο. Με 32 νίκες σε 38 ματς και 99 βαθμούς, στο +18 από τη 2η Μάντσεστερ Σίτι, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν το απόλυτο αφεντικό. Και αυτό φιλοδοξεί να συνεχίσει να ισχύει…

Η Κυπελλούχος και κάτοχος του Community Shield, Άρσεναλ, βρήκε διέξοδο ευρωπαϊκής συμμετοχής μέσω της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης στο Νησί αφού τερμάτισε 8η στο Πρωτάθλημα. Η Μάντσεστερ Σίτι αρκέστηκε στο League Cup και θα εκπροσωπήσει την Αγγλία στο Champions League μαζί με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3η) και Τσέλσι (4η). Λέστερ (5η) και Τότεναμ (6η) θα αγωνιστούν με τους «κανονιέρηδες» στο Europa League. Υποβιβάστηκαν Μπόρνμουθ, Γουότφορντ και Νόριτς, τις αντικατέστησαν η Πρωταθλήτρια της Championship Λιντς, η 2η Γουέστ Μπρομ και η Φούλαμ που επικράτησε στα play off ανόδου.

Όλα τα παιχνίδια θα απολαμβάνουν την τεχνολογική υποστήριξη (VAR με γραμμή οφσάιντ, Goal Line Technology) αναφορικά με τη διαιτησία. Αρχικά δεν θα φιλοξενηθεί κόσμος στα γήπεδα (ίσως πιλοτικά σε επιλεγμένα ματς), κάτι που θα αλλάξει από τον Οκτώβριο. Με social distancing στο 1 μέτρο, θα επηρεαστούν όλες οι αρχικές χωρητικότητες των γηπέδων και θα διαμορφωθούν νέες. Μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χαρακτηριστικά, θα μπορεί να βάλει περισσότερους από 20.000 φίλους της στο γήπεδο με τα νέα δεδομένα!

Σύστημα διεξαγωγής

Η Premier League αποτελείται από 20 ομάδες και ολοκληρώνεται σε 2 γύρους με παιχνίδια μέσα - έξω και 38 αγωνιστικές. Η Πρωταθλήτρια βγαίνει στο επόμενο Champions League -απευθείας στους ομίλους- μαζί με τις ομάδες που θα καταταχθούν στις θέσεις 2 έως 4. Η 5η μαζί με τις κατόχους FA Cup και League Cup θα εκπροσωπήσουν την Αγγλία στο επόμενο Europa League. Αν οι ομάδες που θα κατακτήσουν τα αντίστοιχα τρόπαια τερματίσουν έως την 5η θέση, τότε «ανοίγουν» ως ευρωπαϊκές οι θέσεις 6 και 7. Στην Championship υποβιβάζονται οι ομάδες από τη 18η έως την 20ή της τελικής κατάταξης. Τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι τα εξής: 1) συνολική διαφορά τερμάτων, 2) καλύτερη επίθεση, 3) καλύτερη εκτός έδρας επίθεση. Τα κριτήρια ισοβαθμίας μόνο για 1η θέση, ευρωπαϊκές εξόδους και υποβιβασμό είναι τα εξής: 1) επί μέρους βαθμοί στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν, 2) επί μέρους διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν, 3) καλύτερη επίθεση στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν, 4) καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν, 5) αγώνας διαβάθμισης.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης


































1. Μάντσεστερ Σίτι2. Τσέλσι3. Λίβερπουλ4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
5. Τότεναμ6. Άρσεναλ7. Έβερτον8. Λέστερ
9. Λιντς10. Γουλβς11. Σαουθάμπτον12. Γουέστ Χαμ
13. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ14. Μπέρνλι15. Γουέστ Μπρομ16. Άστον Βίλα
17. Φούλαμ18. Νιούκαστλ19. Κρίσταλ Πάλας20. Μπράιτον

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές






































































ΠαίκτηςΘέσηΑπόΣε
ΧάβερτςΜεσοεπιθετικόςΛεβερκούζενΤσέλσι
ΒέρνερΕπιθετικόςΛειψίαΤσέλσι
ΤσίλγουελΑμυντικόςΛέστερΤσέλσι
ΆκεΑμυντικόςΜπόρνμουθΜάντσεστερ Σίτι
ΤόρεςΜεσοεπιθετικόςΒαλένθιαΜάντσεστερ Σίτι
Φαν ντε ΜπέικΜέσοςΆγιαξΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ
ΡοδρίγοΕπιθετικόςΒαλένθιαΛιντς
ΖιγέχΜεσοεπιθετικόςΆγιαξΤσέλσι
Φάμπιο ΣίλβαΕπιθετικόςΠόρτοΓουλβς
ΆλανΜέσοςΝάπολιΈβερτον


Τι παίζουμε

Παρά την απώλεια του τίτλου -και με εμφατικό τρόπο υπέρ της Λίβερπουλ- η Μάντσεστερ Σίτι δικαίως είναι το φαβορί, ώστε να επιστρέψει στη θέση της Πρωταθλήτριας μετά το 2019. Ωστόσο η απόδοση που τη συνοδεύει δεν λέει τίποτα για αναμονή τόσων μηνών! Αντίθετα, η Τσέλσι αναμένεται άκρως ανταγωνιστική. Εξαιρετικές μεταγραφές και ηρεμία με τον Λάμπαρντ στο τιμόνι. Θα «χτυπήσει» στα ίσα τη Λίβερπουλ. Πληρώνει 10.00 για να κατακτήσει τον τίτλο, κάτι που σημαίνει πώς θα πρέπει να ξεπεράσει και τους «πολίτες». Είναι δύσκολο, αλλά το ποντάρισμα επάνω της έχει αγωνιστικό ρεαλισμό και στοιχηματική αξία. Η Έβερτον διαθέτει στον πάγκο της έναν πολύ έμπειρο προπονητή, με θητεία στην Premier League. O κόουτς Αντσελότι μπορεί να ανεβάσει τα «ζαχαρωτά» πίσω από τις 6 κορυφαίες ομάδες στο Νησί (Σίτι, Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ). Από εκεί και πέρα οριακά αποδεκτός σε απόδοση κρίνεται ο ενδεχόμενος υποβιβασμός της Νιούκαστλ, που αναμένεται ξανά προβληματική αν δεν αλλάξει κάτι προς το καλύτερο διοικητικά -συνεπώς και αγωνιστικά- παρά τις πρόσφατες προσθήκες που τη δυνάμωσαν κάπως.

➡Τσέλσι: Νικήτρια διοργάνωσης (10.00) - (Παίξε Νόμιμα |21+| MGA)

➡Έβερτον: Νικήτρια διοργάνωσης χωρίς τους μεγάλους 6 (5.50) - (Παίξε νόμιμα | 21+)

➡Νιούκαστλ: Ομάδα που θα υποβιβαστεί (3.25) - (Παίξε νόμιμα | 21+)


Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ


Λίβερπουλ

Τι έκανε πέρυσι: Αγωνιστικά κατέκτησε πανάξια το Πρωτάθλημα στην Αγγλία, για πρώτη φορά μετά το 1990. Ήταν η καλύτερη ομάδα και το +18 από τη 2η θέση το αποδεικνύει. Η πανδημία δημιούργησε, κάποια στιγμή σε πρώιμο στάδιο, αμφιβολίες για το αν και το πώς θα τελείωνε η σεζόν! Τελικά όλα κύλησαν ομαλά για τους «κόκκινους», των οποίων η επιτυχία δεν επηρεάστηκε από το υγειονομικό ζήτημα. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε εκτός από τον 5ο γύρο, πριν την καραντίνα, με θύτη την Τσέλσι (2-0). Στο League Cup αποκλείστηκε, στο Μπέρμιγχαμ, με το εμφατικό 5-0 από την Άστον Βίλα. Εκεί χρησιμοποίησε ρεζέρβες. Έτσι έμεινε εκτός από τα προημιτελικά. Στους «16» χαιρέτησε από το Champions League, με την Ατλέτικο να την πετά έξω (ήττα 1-0 στη Μαδρίτη και 3-2 εντός) και να της αφαιρεί το στέμμα που κατέκτησε το 2019.

Προπονητής: Γιούργκεν Κλοπ (53 ετών, από 8/10/2015). O Γερμανός θα γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου. «Έσπασε» την κακοδαιμονία της Λίβερπουλ, επιστρέφοντας και ο ίδιος στα εγχώρια Πρωταθλήματα μετά το 2012 και την ίδια διάκριση με την Ντόρτμουντ στην πατρίδα του. Με την Μπορούσια, τότε, είχε πάρει 2 σερί (2011, 2012). Μπορεί να επαναληφθεί κάτι τέτοιο στην απαιτητική Premier League; Στο χέρι του είναι όλα… Έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024.

Έδρα: Anfield (54.074, 14.710 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Σημαντικότερη προσθήκη για τους «κόκκινους» αυτή του αριστερού μπακ Τσιμίκα από τον Ολυμπιακό αντί 13 εκατ. ευρώ. Επέστρεψαν 6 δανεικοί, με τον επιθετικό Μπρούστερ να τα πηγαίνει εξαιρετικά στα φιλικά επί αυστριακού εδάφους και τον κεντρικό χαφ Ετζάρια να πωλείται στη Ρέντινγκ όπου ήταν δανεικός. Ελεύθερος έμεινε ο δεξιός μπακ Κλάιν, στην Μπράιτον συνεχίζει με ελεύθερη μεταγραφή ο μεσοεπιθετικός Λαλάνα, στη Ζενίτ αντί 12 εκατ. ευρώ πωλήθηκε ο στόπερ Λόβρεν (185 συμμ., 8 γκολ, 5 ασίστ με τη Λίβερπουλ).

Προετοιμασία: Το σημαντικότερο παιχνίδι που έδωσε στην preseason ήταν ο τελικός του Community Shield, τον οποίο έχασε από την Άρσεναλ στα πέναλτι (5-4, 1-1 κ.δ.). Νωρίτερα, στα προγραμματισμένα φιλικά, έδωσε 2 ματς στην Αυστρία. Νίκησε τη Στουτγάρδη με 3-0, έμεινε στο 2-2 με τη Σάλτσμπουργκ στο «Βαλς Ζίτσενχαϊμ». Στο «Άνφιλντ» διέλυσε την Μπλάκπουλ με 7-2, αν και βρέθηκε στο 33’ να χάνει με 2-0, στην πρόβα τζενεράλε για την εκκίνηση του Πρωταθλήματος.

Εκτίμηση: Το μεγάλο ερώτημα είναι αν μπορεί η Λίβερπουλ να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2020. Μεταγραφικά ακόμη δεν έχει ενισχυθεί, επομένως είναι πρώιμο το όποιο συμπέρασμα. Αρχίζει, φυσιολογικά, το Πρωτάθλημα ως 2ο φαβορί για τον τίτλο πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι. Παραμένει, θεωρητικά, η απόστασή της από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι. Αν και από τους «μπλε» θα έχει πίεση, διότι έχουν δυναμώσει και δικαιολογημένα κοιτάζουν ψηλά φέτος.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μάντσεστερ Σίτι

Τι έκανε πέρυσι: Δεν μπόρεσε, σε καμία στιγμή του Πρωταθλήματος, να παρακολουθήσει τη Λίβερπουλ. Ο τίτλος είχε κριθεί εναντίον της πριν την πανδημία, ωστόσο εξασφάλισε με άνεση τη 2η θέση (81β.). Πήρε το League Cup (2-1 την Άστον Βίλα), προσθέτοντας τίτλο στο παλμαρέ της που το έχει ανάγκη! Προχώρησε και στο Κύπελλο, όμως πέτυχε την Άρσεναλ τον Ιούλιο στα ημιτελικά (ηττήθηκε 2-0). Οι Λονδρέζοι διψούσαν για την κούπα, την οποία τελικά πήραν και βγήκαν στην Ευρώπη. Στις 15/8 γνώρισαν σοκαριστικό αποκλεισμό, από τη Λυών, από τους «8» του Champions League (3-1 στη Λισαβόνα), αν και απέκλεισαν νωρίτερα τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως και να έχει, αρνητικό το πρόσημο στη σούμα.

Προπονητής: Πεπ Γουαρδιόλα (49 ετών, από 1/7/2016). Μπαίνει σε σεζόν λήξης συμβολαίου (η συμφωνία του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021). Έχει αλλάξει επίπεδο τη Σίτι κι αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Αντικειμενικά, όμως, η απώλεια του τίτλου (ήταν Πρωταθλήτρια το 2018 και το 2019) υπήρξε πισωγύρισμα. Όπως και η αδυναμία των «πολιτών» να πραγματοποιήσουν μία μεγάλη πορεία στην Ευρώπη. Έστω κι αν δεν λέγεται εύκολα, διότι για τον Γουαρδιόλα μιλάμε, βρίσκεται υπό καθεστώς... κρίσης.

Έδρα: Etihad Stadium (55.097, 14.990 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Η Σίτι δεν χαμπαριάζει από απώλειες τίτλων… Από τις λίγες ομάδες παγκοσμίως που συνεχίζει να επενδύει στα όρια του Financial Fair Play. Απέκτησε τον αμυντικό Άκε από την Μπόρνμουθ αντί 45.3 εκατ. ευρώ και έδωσε 23 εκατ. στη Βαλένθια για τον δεξιό εξτρέμ Τόρες. Ψώνισε δεξιά μπακ με 10.5 εκατ. ευρώ τους Καμπορέ (παρέμεινε ως δανεικός στη Μαλίν) και Κόουτο (Κοριτίμπα). Γύρισε μία ολόκληρη… 11άδα δανεικών, οι οποίοι είτε τακτοποιήθηκαν σε άλλες ομάδες είτε έμειναν ελεύθεροι (όπως ο χαφ Άλεϊξ Γκαρσία). Με ελεύθερη μεταγραφή αποχώρησαν οι Μπράβο (Τ, Μπέτις) και Σίλβα (ΜΕ, Σοσιεδάδ), ενώ από νωρίς είχε πωληθεί ο αριστερός εξτρέμ Σανέ (135 συμμ., 39 γκολ, 45 ασίστ) στην Μπάγερν Μονάχου.

Προετοιμασία: Έως τις 15/8 αγωνιζόταν στο Champions League, όταν αποκλείστηκε από τη Λυών. Μετατοπίστηκε η προετοιμασία της, η οποία εξελίσσεται. Για τον λόγο αυτό αναβλήθηκε η πρεμιέρα με την Άστον Βίλα εντός, μια και ο κανονισμός προβλέπει ελάχιστη χρονική απόσταση 30 ημερών από την ολοκλήρωση της μίας σεζόν έως την επόμενη.

Εκτίμηση: Το περυσινό Πρωτάθλημα χάθηκε εύκολα για τη Σίτι, όμως ουδείς πιστεύει ότι αυτό θα επαναληφθεί. Ο Γουαρδιόλα και πάλι θα έχει το ποιοτικότερο υλικό στην Premier League, όπως και τα χρήματα να επενδύσει στους παίκτες που θέλει. Η ένσταση αφορά το 1.80 που δίνεται για να πάρουν οι «πολίτες» το Πρωτάθλημα. Απόδοση που δεν αξίζει να την περιμένει κάποιος τόσο μεγάλο διάστημα. Η λογική λέει, πάντως, πως θα τερματίσει 1η ή 2η.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρυσι: Η εποχή μετά τον Φέργκιουσον είναι δύσκολη και θα είναι δύσκολη μέχρι να βρεθεί επάξιος αντικαταστάτης. Πέρυσι αρκέστηκε στην 3η θέση (66β.), στην απευθείας έξοδο στους ομίλους του Champions League κερδίζοντας -για το γόητρο γίνεται η αναφορά- στο νήμα και στην ισοβαθμία την Τσέλσι. Από τους «μπλε» του Λονδίνου έμεινε εκτός Κυπέλλου στα ημιτελικά (3-1), με το ίδιο σκορ εντός (είχε νικήσει ως φιλοξενούμενη με 1-0) έμεινε εκτός τελικού στο League Cup από τη μετέπειτα νικήτρια Σίτι. Στις 16/8 βρέθηκε εκτός τελικού Europa League, χάνοντας στην Κολωνία από τη Σεβίλλη (που πήρε το τρόπαιο) με 2-1. Ίσως η μόνη πορεία πέρυσι που θύμισε κανονική Γιουνάιτεντ!

Προπονητής: Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (49 ετών, από 28/3/2019): Ο Νορβηγός είχε την πίστωση χρόνου από τον κόσμο της Γιουνάιτεντ να σουλουπώσει την κατάσταση και να επαναφέρει σε υψηλές πτήσεις την ομάδα που τίμησε ως παίκτης. Κάπου τα κατάφερε, αλλού όχι. Σεζόν που τελειώνει δίχως τίτλο είναι μία κακή σεζόν για τη Γιουνάιτεντ. Με μεγαλύτερη ηρεμία και σωστή δουλειά σε τακτική και ψυχολογία, έχει το εκτόπισμα πλέον να πάει βήματα παραπέρα τους «κόκκινους διαβόλους».

Έδρα: Old Trafford (75.653, 20.590 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Η προσθήκη που έκανε αίσθηση είναι αυτή του 23χρονου κεντρικού χαφ Ντόνι Φαν Ντε Μπέικ από τον Άγιαξ. Έδωσε 39 εκατ. ευρώ, από εκεί και πέρα όμως τίποτα το ιδιαίτερο. Συνεχίζει στην Ίντερ, μετά τον δανεισμό του, ο μεσοεπιθετικός Σάντσες. Οι στόπερ Σμόλινγκ και Ρόχο επέστρεψαν από Ρόμα και Εστουδιάντες αντίστοιχα, ο φορ Ίγκαλο θα είναι έως τον Ιανουάριο του 2021 δανεικός στην κινέζικη Σένχουα.

Προετοιμασία: Αγωνίστηκε έως τις 16/8 στο Europa League, όταν και αποκλείστηκε από τη Σεβίλλη. Αναβλήθηκε, όπως συνέβη και με τη συμπολίτισσά της Σίτι, η πρεμιέρα με την Μπέρνλι εκτός. Βρίσκεται, ουσιαστικά, στη μέση της προετοιμασίας της εν όψει της επόμενης σεζόν! Αναστατώθηκε εσωτερικά με την υπόθεση ξυλοδαρμού, με θύτη τον Μαγκουάιρ, στη Μύκονο.

Εκτίμηση: Βρίσκεται στην κορυφή της δεύτερης ταχύτητας της Premier League μαζί με την Τσέλσι. Σίτι και Λίβερπουλ φαίνονται να βρίσκονται πιο μπροστά για τον τίτλο, για τη Μάντσεστερ στόχος είναι η πορεία στην Ευρώπη ακόμη ψηλότερα σε σχέση με πέρυσι και η διατήρηση μίας θέσης στην 4άδα.

Τσέλσι

Τι έκανε πέρυσι: Εξασφάλισε την 4η θέση και τους ομίλους του Champions League, χάνοντας την ισοβαθμία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 66 βαθμούς. Απειλήθηκε, κυρίως από τη Λέστερ, αλλά άντεξε. Έχασε σπουδαία ευκαιρία για τον τίτλο στο FA Cup, αλλά ηττήθηκε από την Άρσεναλ με 2-1 αν και προηγήθηκε πολύ νωρίς στον τελικό του «Γουέμπλεϊ». Στο Champions League πέτυχε τη σεληνιασμένη Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν και αποκλείστηκε με 2 ήττες και συνολικό σκορ 7-1 (0-3 εντός, 4-1 εκτός στις 8/8) από τους «16». Έμεινε εκτός από τους «16» του League Cup, γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-2) τον περασμένο Οκτώβριο. Μία χρονιά, δηλαδή, που ολοκληρώθηκε με τους «μπλε» να κάνουν τα απολύτως απαραίτητα.

Προπονητής: Φρανκ Λάμπαρντ (42 ετών, από 4/7/2019): Ο πρώην αρχηγός των «μπλε», έχοντας κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική στην ομάδα Νέων της Τσέλσι και στην Ντέρμπι, ανέλαβε το βαρύ φορτίο να συνεισφέρει στην πρόοδο των Λονδρέζων από τη θέση του προπονητή. Στην πρώτη του χρονιά κράτησε υψηλό επίπεδο, αν και θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αν οδηγούσε τους «μπλε» στο Κύπελλο.

Έδρα: Stamford Bridge (41.798, 11.370 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Πολύ καλό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, με σπουδαίες και δαπανηρές προσθήκες για τους «μπλε». Έδωσαν 80 εκατ. ευρώ για τον μεσοεπιθετικό Χάβερτς (150 συμμ., 46 γκολ, 31 ασίστ) από τη Λεβερκούζεν, έχοντας πληρώσει νωρίτερα 53 εκατ. στη Λειψία ώστε να ενισχύσουν την επίθεση με τον Βέρνερ (159 συμμ., 95 γκολ, 40 ασίστ). Η Τσέλσι συμφώνησε με τη Λέστερ στα 50.2 εκατ. για τον αριστερό μπακ Τσίλγουελ και στα 40 εκατ. στον Άγιαξ για τον δεξιό εξτρέμ Ζιγιέχ. Οι Σαρ και Τιάγκο Σίλβα ήρθαν ελεύθεροι από Νις και Παρί αντίστοιχα. Οι εξτρέμ Πέδρο (Ρόμα) και Γουίλιαν (Άρσεναλ) έμειναν ελεύθεροι. Ο Μοράτα συνεχίζει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, φέρνοντας στους Λονδρέζους 56 εκατ. ευρώ, με τον κεντρικό χαφ Πάσαλιτς να αποφέρει 15 εκατ. με την πώλησή του στην Αταλάντα. Στην Ατλέτικο Μινέιρο πωλήθηκε ο εξτρέμ Νάθαν, αντί 3 εκατ.

Προετοιμασία: Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στις 8/8, στον αποκλεισμό από την Μπάγερν, και για μία εβδομάδα ουσιαστικά δεν είχε το δικαίωμα να ζητήσει αναβολή της πρεμιέρας της. Έπαιξε φιλικό με την Μπράιτον (1-1), όπου δέχτηκε την ισοφάριση με πέναλτι στο 90’. Σκόραρε ο νέος της γκολτζής Βέρνερ στο 4’.

Εκτίμηση: Γενικά δίνεται 3ο φαβορί για την κατάκτηση της Premier League, σε απόδοση με αξία πάντως. Αν ο Λάμπαρντ μπορέσει και δέσει το ρόστερ που έχει, θα είναι ευθέως ανταγωνιστική η Τσέλσι. Έστω για να «σπάσει» το δίπολο Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι, αν όχι για τον τίτλο! Το 10.00 ως απόδοση για το Πρωτάθλημα σίγουρα ποντάρεται ως μακρόχρονο bet.

Λέστερ

Τι έκανε πέρυσι: Σχετικά εύκολα εξασφάλισε την ευρωπαϊκή της παρουσία στο Europa League, ως 5η (62β.). Στο κρίσιμο σημείο, μετά την καραντίνα και τη διακοπή, ήταν πιο σταθερή από την Τότεναμ. Έχασε το εισιτήριο για το Champions League από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, όμως και πάλι δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτό το πλασάρισμα αποτυχία από τη στιγμή που επέστρεψε στην Ευρώπη. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, για να αποκλειστεί εντός από τη φιναλίστ Τσέλσι (0-1 στις 28/6). Στους διπλούς ημιτελικούς του League Cup έμεινε έξω, στις λεπτομέρειες, από τη φιναλίστ Άστον Βίλα (ήττα 3-2 στο Μπέρμιγχαμ, 1-1 στο Λέστερ) και έτσι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει έστω έναν τελικό στις εγχώριες διοργανώσεις.

Προπονητής: Μπρένταν Ρότζερς (47 ετών, από 27/2/2019). Με 335 παιχνίδια στους πάγκους των Λίβερπουλ και Σέλτικ ήταν δεδομένο ότι ο Ρότζερς θα είχε άμεση επιρροή στη Λέστερ. Ξέρει το Πρωτάθλημα, διαθέτει πλέον την εμπειρία να γίνει πιο προσαρμοστικός. «Τρέχει» πολυετές συμβόλαιο με τις «αλεπούδες», με υψηλότερους στόχους από ό,τι πέτυχε πέρυσι. Στοίχημα και το… καρπούζι της Ευρώπης, το οποίο προστίθεται στις υποχρεώσεις της Λέστερ.

Έδρα: King Power Stadium (32.312, 8.790 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα μέχρι στιγμής. Επέστρεψαν οι δανεικοί της, έγιναν ορισμένες αποχωρήσεις, με το ταμείο της έως τώρα να είναι συν μόνο οικονομικά αφού η πώληση του Τσίλγουελ στην Τσέλσι έφερε 50.2 εκατ. στο κλαμπ. Αποκτήθηκε ο 24χρονος δεξιός μπακ Καστάν από την Αταλάντα, έναντι 21 εκατ. ευρώ.

Προετοιμασία: Προτίμησε να μην μετατοπιστεί το προπαρασκευαστικό διάστημα της σεζόν εκτός Νησιού, λόγω συνθηκών. Έδωσε φιλικά με αγγλικές ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Νίκησε με 2-0 την Μπέρμιγχαμ, στην ισοπαλία 0-0 έμεινε με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και στο 1-1 με την Μπλάκμπερν, που έγινε και στο γήπεδό της, ως πρόβα τζενεράλε.

Εκτίμηση: Το καλό είναι πώς διατήρησε τον κορμό της, αλλά βήμα παραπάνω μάλλον δεν υπάρχει. Σχεδόν αδύνατο να σπάσει την 4άδα. Αν αυτό γίνει, δεν θα είναι από τη Λέστερ. Απόλυτος στόχος η εξασφάλιση της ευρωπαϊκής συμμετοχής ξανά και μία καλή πορεία φέτος στο Europa League.

Τότεναμ

Τι έκανε πέρυσι: Εξασφάλισε θέση στο επόμενο Europa League, στην ισοβαθμία με τη Γουλβς (59β.), δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την προσπάθεια για την 4η θέση και το Champions League και κατέληξε 6η. «Έπεσε» με κάτω τα χέρια από τους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, χωρίς να σκοράρει καν με τη Λειψία (ήττα με 3-0 στη Γερμανία και 1-0 στο Λονδίνο πριν την καραντίνα). Στο Κύπελλο αποκλείστηκε, στην πρωτεύουσα, από τη Νόριτς (1-1 κ.δ. και παράταση, 2-3 στα πέναλτι) στον 5ο γύρο του Μαρτίου. Στο League Cup το… τερμάτισε, μένοντας έξω στο Κόλτσεστερ (0-0 κ.δ., 4-3 στα πέναλτι) τον περασμένο Σεπτέμβριο στον 3ο, μόλις, γύρο!

Προπονητής: Ζοσέ Μουρίνιο (57 ετών, από 20/11/2019): Έχει άλλοθι ότι παρέλαβε μία ομάδα με μηδαμινή ενίσχυση, όταν διαδέχθηκε τον κόουτς Ποσετίνο. Ο Αργεντινός δεν ευθύνεται για αυτό, μια και υπήρξε συγκεκριμένη διοικητική απόφαση για λόγους οικονομικούς και εξαιτίας της κατασκευής του νέου γηπέδου. Έχει συμβόλαιο έως το 2023 και πλέον καλείται, μετά από πολλές μέτριες προσωπικές χρονιές στις προηγούμενες ομάδες του, να αρχίσει να παράγει έργο. Διότι, παρά τις δυσκολίες της σεζόν που ολοκληρώθηκε, δεν το έκανε και ειδικά στην Ευρώπη. Έχοντας το μίνι άλλοθι ενός ρόστερ που δεν ήταν δικό του, τη στιγμή που «χτυπήθηκε» από τραυματισμούς σε κρίσιμα ματς.

Έδρα: Tottenham Hotspur Stadium (62.303, 16.890 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Με σαφώς λιγότερα οικονομικά διαθέσιμα, ο Μουρίνιο καλείται να φτιάξει ομάδα 4άδας. Ομολογουμένως αρκετά δύσκολο, όσο θετική κι αν είναι η παρουσία του κεντρικού χαφ Λο Σέλσο (37 συμμ., 2 γκολ, 3 ασίστ) στο ρόστερ που απέφερε στην Μπέτις τελικά 32 εκατ. ευρώ. Mε τον παίκτη να έχει καταθέσει διαπιστευτήρια, ως δανεικός, στους Λονδρέζους. Πολύ χρήσιμες οι προσθήκες των Ντόχερτι (δεξιός μπακ, Γουλβς) και Χόιμπεργκ (κεντρικός χαφ, Σαουθάμπτον) που κόστισαν μαζί 34.4 εκατ. ευρώ. Ποιοτική μεταγραφή, ως ελεύθερος, ο τερματοφύλακας Χαρτ (από Μπέρνλι). Ως ελεύθερος στην Μπενφίκα συνεχίζει ο στόπερ Βερτόνγκεν, που πληγωμένος από τραυματισμούς δεν έκανε τη διαφορά τελευταία. Στη Σαουθάμπτον πωλήθηκε αντί 13.3 εκατ. ο δεξιός μπακ Γουόκερ-Πίτερς.

Προετοιμασία: Αν εξαιρεθεί η πρόβα τζενεράλε (ήττα, με 2-1, από τη Γουότφορντ), η υπόλοιπη προετοιμασία των «spurs» κύλησε με νικηφόρα φιλικά απέναντι σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Η Τότεναμ επικράτησε, κατά σειρά, των Ίπσουιτς (3-0), Ρέντινγκ (4-1) και Μπέρμιγχαμ (1-0). Μετά την αρχή στην Premier League εκκινεί στο Europa League από το Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, με την τοπική Λοκομοτίβ, στις 17/9.

Εκτίμηση: Ο Μουρίνιο είχε τον χρόνο να δημιουργήσει μία Τότεναμ πιο κοντά στη δική του οπτική γωνία. Όχι τα χρήματα, όμως, να φέρει τους ποδοσφαιριστές που συνήθως αποτελούν επιλογές του. Όσοι ήρθαν είναι χρήσιμα εργαλεία, αλλά ως εκεί. Μεγάλο στοίχημα η επιστροφή των Λονδρέζων στο Champions League, μία καλή πορεία στο Europa League και το Κύπελλο Αγγλίας. Αν κάποια ομάδα «σπάσει» την 4άδα, ίσως να είναι οι Λονδρέζοι. Κυρίως γιατί έχουν το ειδικό βάρος στον πάγκο να το πετύχουν!

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Γουλβς

Τι έκανε πέρυσι: Η ατυχία για τη Γουλβς ήρθε από την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Άρσεναλ, που την άφησε εκτός Ευρώπης! Τερμάτισε 7η (59β.), έχασε στην ισοβαθμία την 6η θέση από την Τότεναμ, ολοκληρώνοντας την Premier League με μόλις 9 ήττες (όσες είχε η 2η Μάντσεστερ Σίτι!). Στην Ευρώπη προχώρησε, μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού, φτάνοντας έως τους προημιτελικούς στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Εκεί λύγισε στο 88’ (0-1) από τη μετέπειτα Πρωταθλήτρια του Europa League Σεβίλλη. Αποδείχτηκε λανθασμένη η τακτική στα εγχώρια Κύπελλα (πολλές αλλαγές). Αποκλείστηκε στους «16» στο League Cup, από τη μετέπειτα φιναλίστ Άστον Βίλα (2-1 εκτός). Στο Κύπελλο έμεινε έξω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-0 εντός, ήττα 1-0 εκτός) στον 3ο γύρο του Ιανουαρίου.

Προπονητής: Νούνο Εσπίριτο Σάντο (46 ετών, από 1/7/2017): Ο Πορτογάλος μπαίνει σε χρονιά λήξης συμβολαίου με τους Γουόντερερς, έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στη μεγέθυνση του κλαμπ. Ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού έκανε δουλειά και στη Ρίο Άβε, αλλά και στις Βαλένθια, Πόρτο. Στην Αγγλία έχει εκτοξεύσει τις μετοχές του, έβαλε ξανά τη Γουλβς στο ευρωπαϊκό στερέωμα, δημιουργώντας μία ομάδα που για να την κερδίσεις πρέπει να… φτύσεις αίμα! Φέτος δίχως Ευρώπη ίσως αλλάξει την αντιμετώπισή του στα εγχώρια Κύπελλα.

Έδρα: Molineux (31.700, 8.620 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Έκανε την υπέρβαση, δαπανώντας το ποσό ρεκόρ των 40 εκατ. ευρώ για να φέρει στο «Μολινό» τον 18χρονο επιθετικό της Πόρτο, Φάμπιο Σίλβα (21 συμμ., 2 γκολ, 3 ασίστ). Είχε 5 γκολ και 4 ασίστ σε 9 ματς με την U19 των «δράκων», ο κόουτς Σάντο ξέρει την αγορά και έπεισε τη διοίκηση να ολοκληρώσει αυτήν την επένδυση. Εντάχθηκε στο δυναμικό των «λύκων» ο Μάρσαλ (αριστερός μπακ, Λυών), πωλήθηκε ο δεξιός εξτρέμ Κόστα στη Λιντς (17.7 εκατ. ευρώ) και ο δεξιός μπακ Ντόχερτι στην Τότεναμ (16.8 εκατ.). Λίαν συντόμως θα ολοκληρωθεί ο δανεισμός του 20χρονου Βίτορ Φερέιρα (χαφ), γνωστού ως Βιτίνια, από την Πόρτο με οψιόν αγοράς στα 20 εκατ. ευρώ.

Προετοιμασία: Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στις 11/8, στον αποκλεισμό από τη Σεβίλλη στο Europa League. Μόλις 1 μήνα μετά και με ελάχιστο χρόνο ως προπαρασκευαστικό διάστημα, μετά την άδεια των ποδοσφαιριστών για το καλοκαίρι, θα κληθεί να μπει στις υποχρεώσεις της Premier League.

Εκτίμηση: Η θέση της στο Πρωτάθλημα θα εξαρτηθεί από την πορεία των ομάδων που πέρυσι τερμάτισαν πίσω της (πχ Άρσεναλ). Σίγουρα θα βρει μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Ο σταθερός κορμός και ο αγωνιστικός κυνισμός του προπονητή της αποτελούν μεγάλα ατού. Αρχικός στόχος η 10άδα, στη συνέχεια ένα πλασάρισμα κοντά στις ευρωπαϊκές θέσεις είναι εφικτό.

Άρσεναλ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε 8η (56β.) στην Premier League, στη χειρότερη χρονιά Πρωταθλήματος της σύγχρονης ιστορίας της. Μόνο η 12η θέση το 1995 μπορεί να συγκριθεί με τα περσινά. Τότε απολύθηκε ο προπονητής Τζορτζ Γκρέιαμ, μετά από 29 αγώνες, για παράνομο χρηματισμό σε μεταγραφή και όταν έφυγε ο βοηθός του Στιούαρτ Χιούστον δεν μπορούσε να γυρίσει την κατάσταση! Υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά» ωστόσο… Κατέκτησε το Κύπελλο, στον τελικό με την Τσέλσι (2-1), βγαίνοντας τελικά στην Ευρώπη. Πήρε και το Community Shield απέναντι στη Λίβερπουλ (1-1 κ.δ., 5-4 στα πέναλτι), οπότε «έγραψε» και δεύτερη κούπα! Ρεφάροντας και τον αποκλεισμό της από τους «κόκκινους» στο League Cup, στο εντυπωσιακό 5-5 στις 30/10/2019 (αποκλεισμός, με 5-4, στα πέναλτι από τους «16»). Ευρωπαϊκά «πόνεσε» ο αποκλεισμός από τους «32» του Europa League από τον Ολυμπιακό, έχοντας νικήσει με 1-0 στο Φάληρο. Το γκολ του Ελ Αραμπί στο 119’ της παράτασης διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ των «ερυθρόλευκων» και έκοψε τα όνειρά της για κάτι περισσότερο.

Προπονητής: Μικέλ Αρτέτα (38 ετών, από 22/12/2019). Ο Ουνάι Έμερι δεν πέτυχε, ο υπηρεσιακός Λιούνγκμπεργκ δεν στέριωσε κι έτσι ο Ισπανός, πρώην σταρ των Λονδρέζων, ανέλαβε το δύσκολο έργο στα μέσα της σεζόν να βγάλει το κάρο από τη λάσπη. Τα κατάφερε ξεκάθαρα, με 2 τρόπαια σε λίγους μήνες και εξασφάλιση ευρωπαϊκής παρουσίας και του χρόνου για την Άρσεναλ. Φαίνεται να υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, με τον νεαρότερο προπονητή της κατηγορίας να έχει υπογράψει πολυετές συμβόλαιο.

Έδρα: Emirates Stadium (55.097, 14.990 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Η άμυνα ήταν το μεγάλο θέμα των «κανονιέρηδων», εκεί λόκαρε και έδωσε χρήμα η Άρσεναλ για να ενισχυθεί. Πλήρωσε 34 εκατ. ευρώ για τους Γκάμπριελ (Λιλ) και Μάρι (Φλαμένγκο). Σοάρες (δεξιός μπακ, Σαουθάμπτον) και Γουίλιαν (δεξιός εξτρέμ, Τσέλσι) τη γεμίζουν ποιότητα στην πλευρά, παρελθόν αποτελεί ο μεσοεπιθετικός Μχιταριάν (ήταν ήδη δανεικός στη Ρόμα). Στη Στουτγάρδη, ως δανεικός, συνεχίζει ο στόπερ Μαυροπάνος.

Προετοιμασία: Ανάμεσα στον νικηφόρο τελικό Κυπέλλου με την Τσέλσι και το τρόπαιο του Community Shield απέναντι στη Λίβερπουλ, οι Λονδρέζοι επικράτησαν σε φιλικό της Μίλτον Κέινς Ντονς με 4-1 (25/8). Στη γενική πρόβα, εν όψει σέντρας, ηττήθηκαν από την Άστον Βίλα με 3-2.

Εκτίμηση: Η Άρσεναλ μπορεί να προέρχεται από κακή σεζόν, ωστόσο οι κούπες είναι κούπες και δεν τις κατέκτησαν ανώτερες ομάδες από τους «gunners». Δείχνουν ότι με ορισμένες ακόμη προσθήκες (είναι κομβικό να τελειώσει το θέμα επέκτασης του Ομπαμεγιάνγκ) η Άρσεναλ μπορεί να επιστρέψει στην πρώτη εξάδα και να κοιτάξει ακόμη πιο ψηλά.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρυσι: Από τη League One το 2017 και μετά από 2 σεζόν στην Championship, η Σέφιλντ επέστρεψε στην Premier League και τερμάτισε 9η (54β.). Καθόλου άσχημα, αν σκεφτεί κανείς ότι κατέληξε, μόλις, στο -5 από την 6η Τότεναμ. Έμεινε εκτός League Cup από τον περασμένο Σεπτέμβριο (0-1 από τη Σάντερλαντ), στο Κύπελλο προχώρησε έως τα προημιτελικά αλλά αποκλείστηκε εντός από τη μετέπειτα τροπαιούχο Άρσεναλ (28/6, 1-2).

Προπονητής: Κρις Γουάιλντερ (52 ετών, από 12/5/2016). Ζει τις μεγαλύτερες στιγμές στην προπονητική του καριέρα, μια και μετά από τη Νορθάμπτον ανέλαβε τον ρόλο να «ξεβαλτώσει» τις «λεπίδες» και το πέτυχε. «Δεμένος» μέχρι το 2024 στο Σέφιλντ, έχει δημιουργήσει ένα πολύ σφιχτό σύνολο με έμφαση στην άμυνα (τακτική με 3 στόπερ). Μεγάλο, προσωπικό του, στοίχημα να μπορέσει φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω.

Έδρα: Bramall Lane (32.702, 8.900 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Δεν θα έμπαινε στη διαδικασία φοβερών μεταγραφικών κινήσεων. Δαπανηρών δηλαδή… Εξαίρεση η «ένεση» στη θέση του τερματοφύλακα, με τον ποιοτικό και ανερχόμενο 22χρονο Άαρον Ράμσντεϊλ (20.5 εκατ. ευρώ από την Μπόρνμουθ). Ως ελεύθερος από τη Ρέιντζερς ήρθε ο πιο έμπειρος Φοντέρινγχαμ (Τ.), αποδεσμεύτηκαν παίκτες εκτός πλάνων. Στην καλή του προσωπική σχέση με τον κόουτς Λάμπαρντ της Τσέλσι απέδωσε ο Γουάιλντερ τον δανεισμό του Ουαλού διεθνή Αμπάντου (στόπερ) από την Τσέλσι. Ήρθαν από την Ντέρμπι οι Μπογκλ (δεξιός μπακ) και Λόου (αριστερός μπακ). Στη Φλίτγουντ συνεχίζει, ως ελεύθερος, ο δεξιός χαφ Ντάφι.

Προετοιμασία: Το προπαρασκευαστικό διάστημα άρχισε με διακοπή του φιλικού με την Νταντί Γιουνάιτεντ, λόγω καιρού κι ενώ νικούσε με 1-0. Στη συνέχεια επικράτησε της Χαρτς με 1-0, μέσα στον Σεπτέμβριο νίκησε με 2-0 την Ντέρμπι Κάουντι κι έμεινε στο 2-2 απέναντι στην Πρέστον στο «Μπράμαλ Λέιν».

Εκτίμηση: Εδώ και 3 χρόνια βρίσκεται σε διαρκώς ανοδική πορεία, με ανόδους και σούπερ πλασάρισμα στην Premier League πέρυσι. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτό μπορεί να συνεχιστεί. Εφόσον δεν ενισχύθηκε σημαντικά, η απάντηση -μάλλον- είναι «όχι»! Τεράστια επιτυχία αν μπει ξανά στην 10άδα.

Μπέρνλι

Τι έκανε πέρυσι: Από τις ευχάριστες παρουσίες της σεζόν που ολοκληρώθηκε, 10η (54β.) στη βαθμολογία και στο -5 από την 6η θέση Ευρώπης! Σταθερή, αν και έκανε βήματα πίσω διότι το 2018 έφτασε να παίζει έως και στο Europa League για πρώτη φορά μετά από 51 χρόνια. Σημαίνει ότι άλλαξε επίπεδο ξεκάθαρα. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από τη Νόριτς (1-2) στον 4ο γύρο. Στο League Cup δεν μακροημέρευσε, μια και έμεινε εκτός από τη Σάντερλαντ (1-3) πέρυσι τον Αύγουστο. Μείον που δεν κυνήγησε τα εγχώρια Κύπελλα, ώστε να πιστοποιήσει την ανοδική της πορεία.

Προπονητής: Σον Ντάιτς (49 ετών, από 30/12/2002): Κλείνει 8 χρόνια στον πάγκο των «clarets», έχοντας αποδείξει ότι είναι αυτός που τους άλλαξε επίπεδο. Η ευρωπαϊκή συμμετοχή μετά από μισό αιώνα και βάλε αποτελεί το μέγιστο επίτευγμά του, σκοπός είναι να το επαναλάβει. Σε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022, σίγουρα καθοριστική σεζόν για να καθίσει στο τραπέζι της επέκτασης!

Έδρα: Turf Moor (21.401, 5.820 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Το απόλυτο τίποτα. Ολοκληρώθηκαν ορισμένοι δανεισμοί, προστέθηκε στο ρόστερ ο 27χρονος τερματοφύλακας Νόρις (Γουλβς). Έμειναν ελεύθεροι οι Χέντρικ (κεντρικός χαφ, Νιούκαστλ), Χαρτ (τερματοφύλακας, Τότεναμ), Λένον (δεξιός εξτρέμ, Καϊσερίσπορ).

Προετοιμασία: Βρίσκεται ακόμη σε περίοδο δουλειάς και δεσίματος εν όψει της νέας σεζόν, αφού δεν θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την 1/9 έδωσε φιλικό με την Πρέστον, το οποίο έληξε 0-0. Στις 5/9 έδωσε 2 φιλικά την ίδια ημέρα, με διαφορετικούς παίκτες να αγωνίζονται σε αυτά. Αμφότερα νικηφόρα (4-2 τη Μάνσφιλντ, 4-1 τη Χαρτς)!

Εκτίμηση: Κανείς δεν αντιλέγει ότι ο Ντάιτς έχει δημιουργήσει ένα σύνολο ομοιογενές, με στοχευμένη τακτική και βρετανικό προσανατολισμό (4-4-2). Αυτό κρατά ψηλά την Μπέρνλι, που πρέπει να ενισχυθεί, όμως, για να μπορέσει να βρεθεί ξανά στη 10άδα. Αρκετές ομάδες πίσω της, σύμφωνα με την περυσινή βαθμολογία, θα είναι ανεβασμένες κι αυτό θα της δημιουργήσει πρόβλημα.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Σαουθάμπτον

Τι έκανε πέρυσι: Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας… 11η (52β.), αρκετά μακριά -και με αγωνιστικά κριτήρια- από την Ευρώπη, σίγουρα μακριά από περιπέτειες υποβιβασμού. Από τις 7, μόλις, ισοπαλίες της με απλή ανάγνωση των στατιστικών (15 νίκες, 16 ήττες) προκύπτει η αστάθειά της. Στο Κύπελλο δυσκόλεψε την Τότεναμ (1-1 εντός, ήττα 3-2 στο Λονδίνο), όμως αποκλείστηκε στον επαναληπτικό του 4ου γύρου. Στο League Cup έφτασε στους «16», ωστόσο έπεσε στη μετέπειτα κάτοχο Μάντσεστερ Σίτι (3-1) κι αποκλείστηκε.

Προπονητής: Ραλφ Χάζενχιτλ (53 ετών, από 6/12/2018). Από τις «μικρές» Γερμανίες, στην ανερχόμενη Λειψία και μετά στην Premier League. Ο Αυστριακός είναι καλός προπονητής, ωστόσο τη διαφορά μέχρι στιγμής στους «Άγιους» δεν την έχει κάνει. Ναι, έχει σταθεροποιήσει το status. Τίποτα περισσότερο, έχοντας σε 69 παιχνίδια 1.35 μέσο όρο βαθμών (όταν στη Λειψία, από το 2016 έως το 2018 είχε 1.69 αντίστοιχα). Δεσμεύεται με πολυετές συμβόλαιο, αλλά φέτος πρέπει να κάνει ομάδα που θα πάει βήματα εμπρός.

Έδρα: St Mary’s Stadium (32.505, 8.840 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Δεν υπάρχει μεταγραφική περίοδος που οι «Άγιοι» να μην βάλουν το χέρι στην τσέπη, στον βαθμό που μπορούν. Ενίσχυσαν την άμυνά τους με τον Γουόκερ-Πίτερς (δεξιός μπακ, Τότεναμ, 13.3 εκατ. ευρώ) και τον Σαλίσου (στόπερ, Βαγιαδολίδ, 12 εκατ.). Έδωσαν στους «spurs» τον Χόιμπεργκ (χαφ, 16.6 εκατ.) και στη Φούλαμ τους αμυντικούς χαφ Λεμινά (δανεικός), Ριντ (9 εκατ.). Δεν υπολογίζονταν και απελευθέρωσαν το ρόστερ, μετά τους δανεισμούς τους, οι Γιοσίντα (στόπερ, Σαμπντόρια), Σοάρες (δεξιός μπακ, Άρσεναλ).

Προετοιμασία: Στις 29/8 διέλυσε σε φιλικό ματς τη Σουόνσι με 7-1, σε αρκετά δυνατό τεστ που έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό μονοπάτι. Αρκετοί παίκτες της, οι νεαρότεροι ηλικιακά, πήραν λεπτά συμμετοχής στα πολλά φιλικά που έδωσε η U23 τον Αύγουστο.

Εκτίμηση: Από τις μικρομεσαίες ομάδες της Premier League, με υποσχόμενο προπονητή. Ο Χάζενχιτλ αναμένεται να παρουσιάσει ανταγωνιστικό σύνολο, πλέον με μεγαλύτερη συνοχή και πιο κοντά στη σφιχτή ομάδα που επιθυμεί ο ίδιος. Κάτι που δεν συνέβη επί των ημερών του, όπου ήρθαν ορισμένες βαριές ήττες. Πορεία στα εγχώρια Κύπελλα και 10άδα ο στόχος των «Αγίων», αφού πρώτα εξασφαλίσουν πώς δεν έχουν καμία σχέση με ομάδες… ουράς!

Έβερτον

Τι έκανε πέρυσι: Μαθημένη στη μετριότητα, η Έβερτον δεν ξέφυγε ούτε την περασμένη σεζόν από αυτήν. Τερμάτισε 12η (49β.), μακριά από κάθε ενδεχόμενο διάκρισης. Θα μπορούσε να βρει διέξοδο στο FA Cup, αλλά έπεσε στη μισητή της Λίβερπουλ και έμεινε εκτός από τον 3ο γύρο (ήττα, με 1-0, εκτός). Στο League Cup έφτασε έως τους «8», ωστόσο η Λέστερ την απέκλεισε (2-2 κ.δ., 2-4 στα πέναλτι). Σεζόν μίας κλασικής… άνοστης Έβερτον.

Προπονητής: Κάρλο Αντσελότι (61 ετών, από 22/12/2019). Ίσως η μεγάλη ελπίδα της Έβερτον να γίνει ξανά αξιοπρόσεκτη. Χωρίς να πιάνεται ο υπηρεσιακός Ντάνκαν Φέργκιουσον, ο Αντσελόντι αντικατέστησε τον Μάρκο Σίλβα που πέρασε και δεν ακούμπησε από τα «ζαχαρωτά». Τώρα θα αποκτήσει η ομάδα τα δικά του χαρακτηριστικά, έχει τεράστια καριέρα πίσω του και γνώση στο Νησί όντας Νταμπλούχος Αγγλίας το 2010 με την Τσέλσι.

Έδρα: Goodison Park (39.571, 10.770 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Παραμονές εκκίνησης της Premier League και ο Αντσελότι άρχισε να «μιλά» μεταγραφικά. Πλήρωσε 25 εκατ. ευρώ για τον Χάμες Ροντρίγκες (μεσοεπιθετικός) από τη Ρεάλ Μαδρίτης και κλείνει τον Ντουκουρέ (κεντρικός χαφ) από τη Γουότφορντ. Ποιοτική προσθήκη ο Άλαν (κεντρικός χαφ, Νάπολι, 25 εκατ. ευρώ). Επένδυση για το μέλλον ο αριστερός μπακ Ενκουνκού (270 χιλ. ευρώ από τη Μαρσέιγ Β), πωλήθηκε στη Νις ο στόπερ Σναϊντερλέν (2.2 εκατ. ευρώ). Ως ελεύθερος συνεχίζει στον Άγιαξ ο τερματοφύλακας Στεκέλενμπουργκ. Στα 35 ολοκλήρωσε την καριέρα του ο εμβληματικός αριστερός μπακ Μπέινς, ενώ έμειναν ελεύθεροι ο δεξιός μπακ Μαρτίνα, ο φορ Νιάς και ο αριστερός μπακ Γκάρμπατ.

Προετοιμασία: Κάκιστη η εμφάνισή της και αποκαρδιωτική στο 3-0 από την Μπλάκμπερν την 1/9. Νωρίτερα έφερε 3-3 με την Μπλάκπουλ, ενώ στις 5/9 νίκησε με 2-0 την Πρέστον, στην πρόβα τζενεράλε εν όψει της εκκίνησης με την Τότεναμ στο Λονδίνο.

Εκτίμηση: Ο μπαρουτοκαπνισμένος Αντσελότι σίγουρα δεν έχει «μιλήσει» μεταγραφικά ακόμη, πλην Χάμες. Αποκλείεται να παρουσιάσει χειρότερη Έβερτον από τον προκάτοχό του Σίλβα, οι «μπλε» θα βρίσκονται στη 10άδα και θα χτυπήσουν στα ίσα ευρωπαϊκή έξοδο. Η επιστροφή της Έβερτον αναμένεται…

Νιούκαστλ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε 13η στην Premier League, στο +10 από τον υποβιβασμό. Ολοκλήρωσε μία σεζόν με σημαντικό επιθετικό πρόβλημα (38 γκολ σημείωσε), ούσα από τις πλέον αδιάφορες αγωνιστικά ομάδες. Έμφαση στις υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις δεν έδωσε! Πέρυσι τον Αύγουστο έμεινε εκτός League Cup (1-1 κ.δ., 2-4 πέναλτι από τη Λέστερ). Στο Κύπελλο, αντίθετα, αφού χρειάστηκε επαναληπτικούς αγώνες στις αρχικές φάσεις για να περάσει ομάδες μικρότερων κατηγοριών, πέτυχε στα προημιτελικά τη Μάντσεστερ Σίτι από την οποία αποκλείστηκε (0-2 στις 28/6).

Προπονητής: Στιβ Μπρους (59 ετών, από 17/7/2019): Ο έμπειρος Άγγλος τεχνικός σαν να... τραβάει στην καριέρα του όλες τις προβληματικές ομάδες. Πρόχειρα έρχονται στο μυαλό οι Άστον Βίλα, Σάντερλαντ, Γουίγκαν, Μπέρμιγχαμ μεταξύ άλλων. Όλες τις πέτυχε σε περίεργη φάση. Η πρώτη του χρονιά στις «καρακάξες» δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ωστόσο καλείται να εργαστεί σε ένα τοξικό περιβάλλον με τον κόσμο να περιμένει πώς και πώς την αλλαγή διοίκησης.

Έδρα: St James’ Park (52.338, 14.240 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Ζόρια μεγάλα, από τη στιγμή που χάλασε το deal με τις Σαουδαραβικές Capital Partners και Reuben Brothers για την εξαγορά από τον ιδιοκτήτη Άσλεϊ, ο οποίος πουλάει από το 2017 και ακόμη στη Νιούκαστλ βρίσκεται! Οι «καρακάξες» πήραν, την τρέχουσα εβδομάδα, εμπρός μεταγραφικά με την προσθήκη του Κάλουμ Γουίλσον (187 συμμ., 67 γκολ, 30 ασίστ), με τον πρώην επιθετικό της Μπόρνμουθ να είναι η 3η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του κλαμπ (23.5 εκατ. Ευρώ). Αμέσως υπέγραψε και ο Σκωτσέζος διεθνής Φρέιζερ (πρώην Μπόρνμουθ), τη στιγμή που «έκλεισε» και ο αριστερός μπακ Λιούς (Νόριτς, 15 εκ. ευρώ). Αποκτήθηκαν και οι Γκιλέσπι (Τ., Μάδεργουελ), Χέντρικ (χαφ, Μπέρνλι) ως ελεύθεροι. Έγινε μία σημαντική εκκαθάριση στο ρόστερ, σημαντικότερη η φυγή με ελευθέρας του αμυντικού χαφ Κόλμπακ (Νότιγχαμ).

Προετοιμασία: Από τις ομάδες που έκαναν κανονική θερινή προετοιμασία, με αρκετά φιλικά. Νίκησε κατά σειρά τις Κρου (3-0) και Μπάρνσλεϊ (2-1). Ηττήθηκε από τη Μίντλεσμπρο με 5-1 και στην πρόβα τζενεράλε, από τη Στόουκ με 1-0, στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Εκτίμηση: Ουδείς γνωρίζει τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Νιούκαστλ έως το τέλος των μεταγραφών. Όαση, σίγουρα, αποτελεί η προσθήκη των Γουίλσον και Φρέιζερ! Αν η κατάσταση αδιαφορίας της διοίκησης Άσλεϊ, πάντως, συνεχιστεί, τότε οι «καρακάξες» θα δώσουν μάχη για να μείνουν στην κατηγορία. Ενδεικτικό πώς μπορούν να προσελκύσουν παίκτες μόνο από ομάδες που υποβιβάστηκαν...

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Κρίσταλ Πάλας

Τι έκανε πέρυσι: Η 14η θέση για τους Λονδρέζους είναι ως κατάληξη ούτε κρύο, ούτε ζέστη! Με 43 βαθμούς δεν απειλήθηκαν με χειρότερα, έμειναν μακριά από τη 10άδα όμως. Με το League Cup δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα η Πάλας, αν και θα έπρεπε. Έμεινε εκτός στον 2ο γύρο, χάνοντας από την Κόλτσεστερ εντός στα πέναλτι (4-5, 0-0 κ.δ.). Τον Αύγουστο του 2019 αυτό! Από τον 3ο γύρο άφησε το Κύπελλο, τον Ιανουάριο, μένοντας εκτός από την Ντέρμπι Κάουντι (0-1).

Προπονητής: Ρόι Χότζσον (73 ετών, από 12.9.2017): Με την εκκίνηση της νέας Premier League, ο πολύπειρος Άγγλος τεχνικός κλείνει 3 χρόνια στους «αετούς» του Λονδίνου όντας ο γηραιότερος προπονητής της Premier League αυτή τη στιγμή. Μπαίνει σε χρονιά λήξης συμβολαίου, μεγαλώνει και ηλικιακά, σίγουρα θα έχει στόχο μία άνετη παραμονή και… βλέπουμε! Προσπαθεί να διατηρήσει στην Κρίσταλ Πάλας τον χαρακτήρα μίας τυπικής αγγλικής ομάδας του 4-4-2. Ωστόσο, θα μπορούσε σε Κύπελλο και League Cup να παρουσιάζει σύνολο με διαφορετική συμπεριφορά.

Έδρα: Selhurst Park (26.074, 7.090 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Ο Χότζσον δεν δείχνει, έως τώρα, διάθεση για ακραίες αλλαγές στο ρόστερ. Ούτε η διοίκηση των «αετών» του Λονδίνου να βάλει το χέρι στην τσέπη. Δόθηκαν 17.8 εκατ. ευρώ για τον επιτελικό χαφ Εζέ (22 ετών, ΚΠΡ). Ως ελεύθερος αποκτήθηκε ο δεξιός μπακ Φέργκιουσον (19 ετών, Γουέστ Μπρομ), ενώ έληξε το συμβόλαιο του 32χρονου τερματοφύλακα Χέντερσον.

Προετοιμασία: Από τις 26/7 στις διακοπές, η Κρίσταλ Πάλας έκανε γεμάτη προετοιμασία με φιλικά παιχνίδια στη διάρκειά της. Νίκησε τις Όξφορντ (2-1), Τσάρλτον (3-0), Μίλγουολ (0-1). Έμεινε στην ισοπαλία, στην πρόβα τζενεράλε, με τη δανέζικη Μπρόντμπι (1-1) στο «Σέλχαρστ Παρκ».

Εκτίμηση: Χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση, μέχρι στιγμής, η Πάλας θα πρέπει να τσεκάρει αρχικά ότι δεν θα κινδυνέψει με υποβιβασμό και στη συνέχεια να ανοίξει το βλέμμα πιο ψηλά. Με τα τώρα δεδομένα, η χρονιά στην Premier League αναμένεται πιο δύσκολη από την περυσινή.

Μπράιτον

Τι έκανε πέρυσι: Η 15η θέση δεν μπορεί να θεωρηθεί κακή εξέλιξη για ένα σύλλογο που ανέβηκε το 2017 και για 3η σεζόν... επέπλευσε στα βαθιά νερά της Premier League. Συγκέντρωσε 41 βαθμούς, σώθηκε άνετα λόγω της δυναμικής εκκίνησης στο Πρωτάθλημα. Κατάφερε να μην χάσει, απλώς, ορισμένα σημαντικά ματς κι αυτό την ανέβασε. Οι 14 ισοπαλίες (καμία δεν είχε περισσότερες) έκαναν δουλίτσα… Στο League Cup έμεινε εκτός από τη μετέπειτα φιναλίστ του τελικού Άστον Βίλα (1-3) στον 3ο γύρο. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε τον Ιανουάριο από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ εντός (0-1).

Προπονητής: Γκρέιαμ Πότερ (45 ετών, από 20/5/2019): Με… αγροτικό στο γυναικείο ποδόσφαιρο και τη σουηδική Έστερσουντ (!) και με σεζόν… γνωριμίας στη Σουόνσι, ο Πότερ έχει αναλάβει το μακρόπνοο πλάνο ανάπτυξης της Μπράιτον. Με συμβόλαιο έως το 2025 είναι προφανές πώς η διοίκηση της Άλμπιον τον εμπιστεύεται. Δουλεύει πολύ με 3 στόπερ στην τακτική του, με μέλημα να δομήσει σύνολο που δεν θα χάνει εύκολα. Όσο η Μπράιτον αρκείται να μένει στους μεγάλους του Νησιού, ο Πότερ θα κάνει καλά τη δουλειά του.

Έδρα: Amex Stadium (30.750, 8.360 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Ελάχιστη η μεταγραφική ενεργοποίηση της Μπράιτον, έως τώρα, με τον στόπερ Φέλτμαν (Άγιαξ, 1 εκατ. ευρώ) και τον κεντρικό χαφ Γουάιρ (Γουίγκαν, 550 χιλ.) να εντάσσονται στο ρόστερ της. Ως ελεύθερος αποκτήθηκε ο μεσοεπιθετικός Λαλάνα (Λίβερπουλ). Αντίθετα, πέραν των Σελότο (δεξιός μπακ) και Καγιάλ (χαφ) των οποίων τα συμβόλαια λύθηκαν, στην Μπέτις συνεχίζει ο δεξιός μπακ Μοντόγια ως ελεύθερος, ενώ εκταμιεύθηκαν 19.9 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις των Νόκερτ (δεξιός εξτρέμ, Φούλαμ), Μούι (χαφ, Σανγκάη SIPG), Μπάτον (Τ, Γουέστ Μπρομ) και τον δανεισμό του στόπερ Ντάφι στη Σέλτικ.

Προετοιμασία: Δεν είχε άλλο δρόμο από αυτόν της ξεκούρασης των παικτών της, μετά το τέλος των υποχρεώσεών της στις 26/7. Στα τελευταία της φιλικά έμεινε στην ισοπαλία με Τσέλσι (1-1) και Γουέστ Μπρομ (0-0).

Εκτίμηση: Στον 2ο γύρο εμφάνισε σημάδια κόπωσης και πλην ορισμένων εκλάμψεων (πχ νίκη με Άρσεναλ 2-1 στις 20/6) έκανε συντήρηση για να φτάσει στο κεκτημένο της παραμονής. Χωρίς ουσιαστική ενίσχυση, αν δεν αρχίσει καλά το Πρωτάθλημα και δεν πάρει βαθμούς με αντιπάλους ίδιας δυναμικής και στόχων θα έχει τεράστιο πρόβλημα.

Γουέστ Χαμ

Τι έκανε πέρυσι: Αντί να μεγαλώνει αλλάζοντας έδρα, συμβαίνει το αντίθετο. Συγκέντρωσε 39 βαθμούς, έσωσε την κατηγορία τερματίζοντας στο +5 από Μπόρνμουθ και Γουότφορντ, αλλά για τα «σφυριά» δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Δεν υποφέρονται χαμηλές πτήσεις (16η θέση) από το απαιτητικό κοινό της. Από το League Cup έμεινε έξω τον περασμένο Σεπτέμβριο, γνωρίζοντας ταπεινωτικό αποκλεισμό από την Όξφορντ εκτός (4-0). Στο Κύπελλο, τον Ιανουάριο, ηττήθηκε εντός με 1-0 από τη Γουέστ Μπρομ και δεν μπόρεσε να συνεχίσει από τον 4ο γύρο.

Προπονητής: Ντέιβιντ Μόγιες (57 ετών, από 29/12/2019): O Σκωτσέζος έχει μία ευκαιρία ακόμη στην Premier League. Ανέλαβε πριν τελειώσει το 2019 αντικαθιστώντας τον κόουτς Πελεγκρίνι, μετά έκατσε η πανδημία και δεν μπόρεσε να δουλέψει όπως θα ήθελε. Έχοντας μεγάλη εμπειρία στο Πρωτάθλημα με καλές στιγμές (Έβερτον) και κακές (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ο Μόγιες καλείται να κάνει ξανά τη Γουέστ Χαμ ομάδα 10άδας έστω! Το ερχόμενο καλοκαίρι, άλλωστε, λήγει το συμβόλαιό του.

Έδρα: London Stadium (60.000, 16.330, λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Η μόνη -και αρκετά σημαντική και ψαγμένη- κίνησή της έως τώρα είναι η μονιμοποίηση του αμυντικού χαφ Σούτσεκ (13 συμμ., 3 γκολ με τη Γουέστ Χαμ / 158 συμμ., 40 γκολ, 14 ασίστ στη Σλάβια Πράγας) αντί 16.2 εκατ. ευρώ. Περισσότερο άδειασε το ρόστερ της με τις πωλήσεις των Ντιανγκανά (αριστερός εξτρέμ, Γουέστ Μπρομ, 13.5 εκατ. ευρώ), Αγιέτι (φορ, Σέλτικ, 5.5 εκατ.), Χάγκιλ (φορ, Νόριτς, 3.3 εκατ.) και τις ελευθέρας των Ρομπέρτο (Τ.), Σαμπαλέτα (δεξιός μπακ), Σάντσες (χαφ).

Προετοιμασία: Πήγε πολύ καλά στα φιλικά, επιδεικνύοντας σημαντική παραγωγικότητα. Προσεκτικός και ο σχεδιασμός τους, μια και μόνο αυτό με τη Ρέντινγκ αναβλήθηκε (1/9). Νίκησε, κατά σειρά, τις Ίπσουιτς (1-4), Γουίκομ (1-5), Μπρέντφορντ (2-1) και ηττήθηκε από την Μπόρνμουθ (3-5), στην πρόβα τζενεράλε εν όψει πρεμιέρας.

Εκτίμηση: Χωρίς κινήσεις που να τη μεγαλώνουν και να τη δυναμώνουν, το μεγαλύτερο γήπεδο που χρησιμοποιεί εσχάτως δεν θα της κάνει διαφορά. Ο Μόγιες ξέρει τις απαιτήσεις της κατηγορίας καλύτερα από τον καθένα, αλλά χρειάζεται βοήθεια. Έχει το εκτόπισμα να μην μπει σε περιπέτειες, όμως όλα θα φανούν στο γήπεδο για το αν μπορεί να το πετύχει όσο το συντομότερο γίνεται στη σεζόν.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Άστον Βίλα

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στη 17η θέση (35β.) της βαθμολογίας, εξασφαλίζοντας την παραμονή της για 1 βαθμό. Γλίτωσε την επιστροφή στην Championship κι αυτό αποτελεί αιτία πανηγυρισμών! Έφτασε στον τελικό του League Cup και υπήρξε αρκετά ανταγωνιστική απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Ηττήθηκε με 2-1, αλλά τούτο ήταν το highlight της σεζόν για τους «χωριάτες». Στο FA Cup έμεινε εκτός από τον Ιανουάριο και τον 3ο γύρο, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Φούλαμ στο Λονδίνο (2-1).

Προπονητής: Ντιν Σμιθ (49 ετών, από 1/10/2018): Αναμορφωτής του συλλόγου, ίσως, είναι πρόωρο να θεωρηθεί. Σίγουρα ο Άγγλος προπονητής παρέλαβε μία ομάδα με ψυχολογία ράκος, που νικούσε σπάνια, την έφερε πάλι στην Premier League, την κράτησε κατηγορία και την πήγε τελικό League Cup. Ο κόσμος της μπορεί να έχει μεγαλύτερες βλέψεις για την ομάδα από το Μπέρμιγχαμ. Η τακτική και η σοβαρότητα του Σμιθ, η έμφαση που δίνει αριθμητικά (4-5-1) και ποιοτικά στα χαφ κάνουν δουλειά. Η Άστον Βίλα είναι ξανά υπολογίσιμη.

Έδρα: Villa Park (42.660, 11.610, λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Ο Σμιθ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες της ομάδας του, ωστόσο όταν η μόνη μεταγραφή είναι ο μπακ Κας από τη Νότιγχαμ (15.8 εκατ. ευρώ) μόνο ενίσχυση δεν είναι αυτό για το κλαμπ του Μπέρμιγχαμ. Έμειναν ελεύθεροι οι Χέπμπερν-Μέρφι (φορ, Πάφος), Σάρκιτς (Τ., Γουλβς), Τσέστερ (μπακ, Στόουκ), Γκριν (εξτρέμ), Μπαστόν (φορ, Λεγανιές).

Προετοιμασία: Η Βίλα είναι από τις ομάδες που δεν θα αγωνιστούν στην πρεμιέρα, λόγω των αναβολών αγώνων των ομάδων με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις έως τα μέσα Αυγούστου (αναβλήθηκε το εκτός με τη Μάντσεστερ Σίτι). Οπότε έως τα μέσα του μήνα που θα μπει στον... χορό, έχει λίγο χρόνο ακόμη για μοντάρισμα. Στα φιλικά επικράτησε της Μπρίστολ Σίτι με 1-0, στις 29/8 νίκησε εύκολα τη Γουίκομ με 5-2 και στις 5/9 την Άρσεναλ με 3-2, στο πιο εντυπωσιακό της αποτέλεσμα.

Εκτίμηση: Δεν αλλάζει ο στόχος και δεν θα μπορούσε να γίνει τούτο, δίχως την κατάλληλη επένδυση όσο σοβαρός κόουτς και αν είναι ο Σμιθ. Η παραμονή στην Premier League, πιθανότατα, θα κριθεί -υπέρ της ή εναντίον- στη... λεπτομέρεια, για μία ακόμη χρονιά.

Λιντς

Τι έκανε πέρυσι: Πρωταθλήτρια στην Championship (93β.), με 28 νίκες σε 46 ματς εξασφάλισε την απευθείας άνοδο στην Premier League και την επιστροφή της μετά από 16 χρόνια. Δεν δυσκολεύτηκε, τερμάτισε στο +10 από τη 2η Γουέστ Μπρομ και στο +12 από τις θέσεις play off. Με το League Cup δεν… πολυασχολήθηκε, μένοντας έξω από τον Αύγουστο του 2019 (2-2 κ.δ., 4-5 στα πέναλτι με τη Στόουκ εντός). Στο FA Cup είχε την ατυχία να βρει εμπρός της την Άρσεναλ, στο Λονδίνο, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό (ήττα με 1-0) από τη μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου.

Προπονητής: Μαρσέλο Μπιέλσα (65 ετών, 1/7/2018). Ο φανταστικός Αργεντινός κόουτς το έβγαλε το ψωμάκι του και στη δύσκολη Championship. Δημιούργησε μία άριστη, τακτικά, ομάδα με κύριο χαρακτηριστικό την αντοχή στον μαραθώνιο αυτό. Το φοβερό είναι πώς το συμβόλαιό του έχει λήξει και δεν έχει επεκταθεί. Βέβαια, αυτό αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών, ωστόσο ο Μπιέλσα είναι εκρηκτικός. Δεν πέρασαν παρά μόνο 4 χρόνια όταν παραιτήθηκε από τη Λάτσιο μετά από 48 ώρες, διότι δεν έλαβε μεταγραφικές εξασφαλίσεις! Αν δεν συμβεί κάτι... αντίστοιχο, έως την πρεμιέρα θα έχουν πέσει οι υπογραφές.

Έδρα: Elland Road (39.460, 10.740 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Μπορεί ο Μπιέλσα να μην έχει επίσημα επεκτείνει το συμβόλαιό του, αλλά η Λιντς έκανε πραγματάκια! Μεταγραφή ρεκόρ ο Ροδρίγο (φορ, Βαλένθια, 30 εκατ. ευρώ), σούπερ ψαγμένες οι επιλογές των Κόστα (δεξιός εξτρέμ, Γουλβς, 17.7 εκατ.), Κοχ (στόπερ, Φράιμπουργκ, 13 εκατ.), Μεσλιέ (Τ., Λοριάν, 6.5 εκατ.). Κίνηση για το μέλλον ο 18χρονος δεξιός μπακ Ντράμεχ, για τον οποίο δόθηκαν 440 χιλ. (έπαιζε στην U23 της Φούλαμ). Με τη μορφή δανεισμού εντάχθηκε στο ρόστερ ο Χάρισον (αριστερός εξτρέμ, Μάντσεστερ Σίτι). Στη Ζούλτε Βάρεγκεμ του Βελγίου συνεχίζει, ως δανεικός, ο αριστερός μπακ Ντε Μποκ. Έμειναν, επίσης, ορισμένοι ελεύθεροι που δεν υπολογίζονταν (ο μπακ Μπεράρντι και ο τερματοφύλακας Χάφερ).

Προετοιμασία: Έχοντας ξεμπερδέψει με τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις από τις 22/7, η Πρωταθλήτρια της Championship ξεκουράστηκε και ολοκληρώνει κανονική προετοιμασία. Πρόσφατα, έδωσε δυνατά φιλικά με τη Στόουκ (ήττα με 3-0) και την Πάσος Φερέιρα (νίκη με 3-1), έχοντας απέναντι στους Πορτογάλους περισσότερη από μία 11άδα απουσιών λόγω διεθνών υποχρεώσεων και τραυματισμών.

Εκτίμηση: Είναι από τις ομάδες των οποίων θα καθοριστεί η πορεία από την επιρροή του προπονητή. Ο Μπιέλσα προχώρησε σε δαπανηρές και ουσιαστικές κινήσεις. Φορ σαν τον Ροδρίγο (38 γκολ, 33 ασίστ στην Primera Division) δεν έφεραν πολλές ομάδες, με κοινό στόχο την παραμονή, όπως και η Λιντς. Ικανή να εξασφαλιστεί γρήγορα και να κοιτάξει πλασάρισμα στα όρια της 10άδας.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Γουέστ Μπρομ

Τι έκανε πέρυσι: Ρεκόρ ανόδων για την Άλμπιον (5η φορά που κάνει το δρομολόγιο), η οποία επέστρεψε μετά από απουσία 2 ετών στην Premier League. Τερμάτισε 2η (83β.), στο -10 από την 1η Λιντς και στο +2 από το μπλέξιμο των μπαράζ ανόδου. Η πορεία της Γουέστ Μπρομ στο Κύπελλο σταμάτησε στον 5ο γύρο, πριν την πανδημία, στην ήττα με 3-2 εντός από τη Νιούκαστλ. Αντίθετα, στο League Cup χαιρέτησε από τον 1ο γύρο τον Αύγουστο του 2019, χάνοντας από τη Μίλγουολ στο «σπίτι» της με 2-1.

Προπονητής: Σλάβεν Μπίλιτς (51 ετών, από 1/7/2019): Ανέλαβε την Άλμπιον με στόχο την άνοδο και αμέσως παρουσίασε έργο. Η επιστροφή στην Premier League είναι σπουδαία εξέλιξη για τους «baggies», με σπουδαία προσφορά του Κροάτη στο γνώριμο, για αυτόν, αγγλικό περιβάλλον μια και πριν την Ιτιχάντ είχε περάσει για 2.5 χρόνια από τη Γουέστ Χαμ. Σε χρονιά λήξης συμβολαίου βρίσκεται, ωστόσο μία καλή αρχή θα του προσφέρει σίγουρα πρόταση επέκτασης από νωρίς.

Έδρα: Hawthorns (26.287, 7.150 λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Ο κορμός που την ανέβασε στην Premier League θα κληθεί να την κρατήσει σε αυτήν, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο… ασανσέρ. Ποιοτική προσθήκη ο Ντιανγκανά (αριστερός εξτρέμ, Γουέστ Χαμ, 13.5 εκατ. ευρώ.), όπως και ο ομόλογός του από τη δεξιά πλευρά Περέιρα (9.1 εκατ. από την Μπενφίκα). Πρόσθεσε εμπειρία κάτω από τα δοκάρια της, με τον Μπάτον (Τ., Μπράιτον, 1.1 εκατ.) και βάθος στις λύσεις άμυνας με τον Κιπρέ (23 ετών, στόπερ, Γουίγκαν, 1.1 εκατ.). Παρελθόν αποτελούν οι Λέκο (δεξιός εξτρέμ, Μπέρμιγχαμ, 1.1 εκατ.), Φέργκιουσον (δεξιός μπακ, Κρίσταλ Πάλας, ελεύθερος), οι Αλ Χάμπσι (Τ.) και Μπάρι (Μ.) που αποσύρθηκαν και οι ελεύθεροι Μπραντ (Μ.), Πελτιέρ (Α.).

Προετοιμασία: Η σεζόν της ολοκληρώθηκε στις 22/7, προτίμησε να προσφέρει κανονική άδεια στους παίκτες της ώστε να ξεκουραστούν. Έδωσε το πρώτο της φιλικό στις 25/8 με τη Νότιγχαμ Φόρεστ (ηττήθηκε με 1-0), που είχε, μάλιστα, προπονητικό χαρακτήρα. Στις 5/9 έμεινε στο 0-0 με την Μπράιτον. Στις 8/9 είναι προγραμματισμένη η πρόβα τζενεράλε με τη Γέοβιλ.

Εκτίμηση: Ο Μπίλιτς θα στηριχθεί πολύ στην ομάδα και τους παίκτες που ανέβασαν την Άλμπιον. Δεν έγιναν κινήσεις, έως τώρα, που θα αλλάξουν επίπεδο το ρόστερ της. Κύριος στόχος η παραμονή στην Premier League και τίποτα περισσότερο.

Φούλαμ

Τι έκανε πέρυσι: Δεν είναι και πολλές οι ομάδες που το καταφέρνουν! Υποβιβασμό από την Premier League και καπάκι άνοδος. Αυτό περιελάμβανε το μενού της περασμένης σεζόν για τη Φούλαμ. Τερμάτισε 4η στην κανονική περίοδο της Championship με 81 βαθμούς, ισόβαθμη με την 3η Μπρέντφορντ. Στα μπαράζ απέκλεισε αρχικά την Κάρντιφ (ήττα 2-1 εντός, νίκη με 2-0 εκτός), πραγματοποιώντας σπουδαία ανατροπή. Στη συνέχεια βρήκε ξανά την Μπρέντφορντ, στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», και με 2-1 στην παράταση (0-0 κ.δ.) πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο. Στο Κύπελλο έφτασε έως τον 4ο γύρο, όπου ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 στο Μάντσεστερ από τη Σίτι. Στο League Cup, τον περασμένο Αύγουστο, έμεινε εκτός από τον 2ο γύρο από τη Σαουθάμπτον (0-1).

Προπονητής: Σκοτ Πάρκερ (39 ετών, από 28/2/2019). Ακολούθησε όλη τη διαδικασία υποβιβασμού και ανόδου, την οποία πιστώνεται ολοκληρωτικά. Ατσάλινη ομάδα, με γερό χαρακτήρα, γύρισε πολλές φορές το φύλλο στη σεζόν για να επιστρέψει στα σαλόνια του Νησιού. Από την U18 της Τότεναμ και τη θέση βοηθού στους Λονδρέζους, σε χρόνο dt προπονητής σε κλαμπ Premier League. Η διοίκηση των «cottagers» τον εμπιστεύεται και ήδη του έχει κάνει πολυετές συμβόλαιο. Εφαρμόζει, πολύ επιθετικά, το 4-3-3.

Έδρα: Craven Cottage (25.700, 6.990, λόγω των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας)

Μεταγραφές: Μπορεί να εξασφάλισε τα σημαντικά εκατομμύρια λιρών της ανόδου, όμως είναι έμπειρη ως ομάδα που συχνά βρίσκεται σε αυτήν τη θέση! Κινήθηκε με μετρημένα οικονομικά, αποκτώντας τον δεξιό εξτρέμ Νόκερτ (Μπράιτον, 11.7 εκατ. ευρώ), τον αμυντικό χαφ Ριντ (Σαουθάμπτον, 9 εκατ.) και τον αριστερό μπακ Ρόμπινσον (Γουίγκαν, 2.1 εκατ.). Στα 2.2 εκατ. πήγε το κόστος δανεισμού του χαφ Λεμινά από τη Σαουθάμπτον. Έκανε καλό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, με κύριες τις αποχωρήσεις των Ντε Λα Τόρε (δεξιός χαφ, Χέρακλες Άλμελο) και Νόρμαν (Τ., Καρλάιλ).

Προετοιμασία: Στις 4/8 εξασφάλισε την άνοδό της, θα αρχίσει την Premier League με σκάρτες 3 εβδομάδες προετοιμασίας. Στις 29/8 έμεινε στο 2-2, σε φιλικό με τη Μίλτον Κέινς Ντονς.

Εκτίμηση: Αν διατηρήσει τον σκληρό χαρακτήρα της και συνεχίσει να μην τα παρατάει, η Φούλαμ έχει τις προϋποθέσεις να φτάσει στην παραμονή. Πέραν του στόχου αυτού, δεν υπάρχει κάποιος πιο ρεαλιστικός. Ίσως μία πορεία στα εγχώρια Κύπελλα, αλλά και πάλι μοιάζει δύσκολο να δώσει βάση εκεί.

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ