foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ61
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ισπανία, La Liga: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 08 Σεπ 2020 09:37
Ισπανία-La-Liga-Preview-σεζόν-2020-21.jpg

Έτοιμη να πάρει εκκίνηση είναι και η La Liga ή Πριμέρα Ντιβιζιόν, σαφώς όμως επηρεασμένη από τις επιπτώσεις λόγω του υγειονομικού προβλήματος. Πολλοί είναι οι παράγοντες που θα επηρεάσουν, άγνωστο πως, την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Αρκετοί παίκτες είχαν λίγες μέρες ξεκούρασης, ιδίως των ομάδων που είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τον Αύγουστο αλλά και της Έλτσε που ανέβηκε μέσω μπαράζ τέλη Αυγούστου. Οι ημέρες προετοιμασίας των ομάδων (όλες εντός Ισπανίας) ήταν ουσιαστικά ελάχιστες, έγιναν μετ’ εμποδίων λόγω των αλλεπάλληλων κρουσμάτων που υποχρέωσαν την εφαρμογή των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ οι μεταγραφές (έως τις 4 Οκτωβρίου) είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη, συνεπώς τα ρόστερ δεν έχουν διαμορφωθεί. Αν συνυπολογίσουμε και το ότι οι αγώνες θα συνεχίσουν να διεξάγονται (μέχρι νεωτέρας) χωρίς θεατές, αναμφίβολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως και πάλι έχουμε ένα πρωτάθλημα (συμπιεσμένο ημερολογιακά) ειδικών συνθηκών.

Πέραν της διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα πρέπει να διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου της περασμένης σεζόν (στις 20 Δεκέμβρη ανάμεσα σε Ρεάλ Σοσιεδάδ - Αθλέτικ Μπιλπάο), έχουμε την διεξαγωγή του θεσμού του κυπέλλου της νέας περιόδου (θεωρητικά ξεκινάει στις 11 Νοεμβρίου με τον τελικό στις 17 Απριλίου) αλλά και το Σούπερ Καπ (μάλλον τον Γενάρη) με συμμετέχουσες τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Αθλέτικ Μπιλπάο. Πάντως, την ποδοσφαιρική επικαιρότητα στη χώρα, μονοπώλησε αυτές τις μέρες το σήριαλ με το Μέσι που έχει προκαλέσει τεράστια ανακατωσούρα στην Μπαρτσελόνα.

Σύστημα διεξαγωγής

Εξακολουθεί να ισχύει ό,τι γνωρίζουμε. Είκοσι ομάδες, οι 17 πρώτες του περσινού πρωταθλήματος και οι τρεις που ανέβηκαν από τη Σεγούντα, μετέχουν στο πρωτάθλημα που θα ολοκληρωθεί μετά από 38 αγωνιστικές. Η τελευταία αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 23 Μάιου 2021. Οι τέσσερις πρώτοι της βαθμολογίας εξασφαλίζουν απευθείας θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2021-22. Η ομάδα που θα τερματίσει στην 5η θέση, θα κερδίσει εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, η 6η θα μπει στα play-off του Γιουρόπα Κόνφερενς, ενώ θέση στο Γιουρόπα Λιγκ προβλέπεται και για την κάτοχο του Κυπέλλου της χώρας. Οι τρεις τελευταίες του βαθμολογικού πίνακα θα υποβιβαστούν. Σε περίπτωση ισοβαθμιών τα κριτήρια είναι: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους ματς, 2) Διαφορά τερμάτων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, 3) Συνολική διαφορά τερμάτων, 4) Συνολικό ενεργητικό τερμάτων, 5) Βαθμοί στο ειδικό ranking του Fair-Play, 6) Αγώνας μπαράζ.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης


































1. Ρεάλ2. Ατλέτικο3. Μπαρτσελόνα4. Σεβίλλη
5. Βιγιαρεάλ6. Σοσιεδάδ7. Μπιλμπάο8. Χετάφε
9. Βαλένθια10. Βαγιαδολίδ11. Μπέτις12. Γρανάδα
13. Οσασούνα14. Λεβάντε15. Θέλτα16. Αλαβές
17. Εϊμπάρ18. Ουέσκα19. Κάντιθ20. Έλτσε

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές








































ΠαίκτηςΘέσηΑπόΣε
ΠιάνιτςΜέσοςΓιουβέντουςΜπαρτσελόνα
ΤρινκάοΕπιθετικόςΜπράγκαΜπαρτσελόνα
ΣούσοΜεσοεπιθετικόςΜίλανΣεβίλλη
Όσκαρ ΡοντρίγκεθΜέσοςΡεάλΣεβίλλη
ΟυνάλΕπιθετικόςΒιγιαρεάλΧετάφε


Τι παίζουμε


Η νυν πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης φαντάζει εκ νέου το ακλόνητο φαβορί για την πρωτιά από τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα είναι περιπλεγμένη στη καταστρεπτική δύνη του Μέσι. «Ανυποψίαστη» όμως δείχνει η Βιγιαρεάλ που άλλαξε προπονητή (πήρε τον Έμερι), που ενισχύθηκε με παίκτες όπως οι Κοκελίν, Παρέχο, Κουμπό και λογικά έχει τη δυνατότητα να μπει στη πρώτη εξάδα. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο προσφέρεται στο 1.75.

➡Βιγιαρεάλ: Να τερματίσει στους 6 πρώτους στην Πριμέρα (1.75) (Παίξε Νόμιμα |21+| MGA)


Οι ομάδες της Α' Ισπανίας


Ρεάλ Μαδρίτης

Τι έκανε πέρσι: Επέστρεψε στο θρόνο του πρωταθλητή μετά από 3 χρόνια. Σχεδόν η μόνη ανεπηρέαστη ομάδα της Ισπανίας μετά την επανέναρξη, έκανε ένα εκπληκτικό σερί (10-1-0) και σε συνδυασμό με την πολύ μέτρια κατάσταση της Μπαρτσελόνα, έφτασε δίκαια το τίτλο. Διαθέτοντας εκπληκτική άμυνα (25 γκολ παθητικό σε σχέση με τα 46 πρόπερσι) και τεράστια αποτελεσματικότητα, κοίταξε μόνο την ουσία και όχι το θέαμα.

Προπονητής: Ζινεντίν Ζιντάν ο πρωταθλητής. Ήρθε ως η απέλπιδα λύση πρόπερσι για να μπορέσει η Ρεάλ να επανέλθει στους τίτλους. Τα κατάφερε κατακτώντας το πρωτάθλημα και φυσικά παρέμεινε στην ομάδα ακλόνητος. Στόχος όμως φέτος εκτός από το πρωτάθλημα είναι και το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι απαιτήσεις και η πίεση γι' αυτόν αυξάνουν.

Έδρα: Γίνεται ανακατασκευή στο Estadio Santiago Bernabéu (85.450), μέχρι να ολοκληρωθεί η Ρεάλ θα αγωνίζεται στο Estadio Alfredo Di Stéfano (5.000), όπως έκανε και πέρσι μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Μεταγραφές: Προς ώρας η Ρεάλ δεν έχει κάνει μεταγραφές. Έχει αρκεστεί στις επιστροφές των δανεικών της, προεξάρχοντος του Όντεγκααρντ που είχε δοθεί στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και όπως όλα δείχνουν έχει της εμπιστοσύνης του Ζιντάν, αλλά και του δεξιού οπισθοφύλακα Άλβαρο Οντριοθόλα (Μπάγερν). Προς πώληση είναι οι Μπέιλ, Μαριάνο Ντίαθ, Μπόρχα Μαγιοράλ και Σέρχιο Ρεγκιλόν ενώ ήδη αποτελούν παρελθόν οι Ασράφ Χακίμι (με 40 εκατ. ευρώ στην Ίντερ), Αλμπέρτο Σόρο (στην Γρανάδα με 2,5), Όσκαρ Ροδρίγεθ (στην Σεβίλλη με 13,5), Χάβι Σάντσεθ (στην Βαγιαδολίδ με 3), Χόρχε ντε Φρούτος και Ντάνι Γόμεθ στην Λεβάντε (από 2,5 εκατ. ευρώ έκαστος). Δανεικοί έφυγαν επίσης οι Τακεφούσα Κούμπο (στην Βιγιαρεάλ με 2.5 εκ.), Ντάνι Θεμπάγιος (Άρσεναλ), Χεσούς Βαγέχο (Γρανάδα), Μπραΐμ Ντίαθ (Μίλαν) και Ρεϊνιέρ (Ντόρτμουντ). Στο ταμείο ήδη μπήκαν 70 εκ. ευρώ.

Προετοιμασία: Δεν είχε καμία σχέση ή σύγκριση η φετινή προετοιμασία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι «γαλαξιακοί» προπονήθηκαν εντός Ισπανίας χωρίς να δώσουν ακόμα φιλικά. Θα δώσουν, πάντως, δύο με Ράγιο Βαγιεκάνο και Χετάφε στις 9 και 15 του μηνός αντίστοιχα. Συνεπώς ο τελευταίος αγώνας τους είναι αυτός για το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μαντσεστερ Σίτι, στις 7 Αυγούστου, που έχασαν με 2-1 και αποκλείστηκαν.

Εκτίμηση: Αποτελεί το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Διαθέτει ουσιαστικά την ίδια ομάδα με την περυσινή σεζόν, έχοντας το μέγα πλεονέκτημα της ομοιογένειας. Η Μπαρτσελόνα είναι βυθισμένη στην εσωστρέφεια ενώ οι άλλες ομάδες δεν δείχνουν ικανές να την απειλήσουν.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Μπαρτσελόνα

Τι έκανε πέρσι: Απογοήτευσε σε όλα τα επίπεδα αρκούμενη στη 2η θέση. Μέτρια, κουραστική, προβλέψιμη, χωρίς φλόγα και ζέση, κρατήθηκε οριακά ζωντανή λόγω του ατομικού ταλέντου των παικτών της. Διάβηκε μία από τις χειρότερες σεζόν της τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τον διασυρμό της στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπάγερν με 8-2, που άνοιξε... τους ασκούς του Αιόλου.

Προπονητής: Τα αποδυτήρια της Μπάρτσα, τα οποία εξουσιάζει καθεστωτικά ο Μέσι με τα προνόμιά του, ήρθε να συμμαζέψει και να αλλάξει (;) ο Ρόναλντ Κούμαν που πήρε τη θέση του λίγου Κίκε Σετιέν. Ήδη η παρουσία του έχει αμφισβητηθεί (τον θεωρούν μεταβατικό) από το μπλοκ της «αντιπολίτευσης» προς το πρόεδρο Μπερτομέου. Μένει να φανεί η διάθεση των παικτών απέναντί του.

Έδρα: Camp Nou (99.800)

Μεταγραφές: Ο Μέσι τελικά αποφάσισε να παραμείνει. Οι Πιάνιτς (μέσος, Γιουβέντους) και Τρινκάο (επιθετικός, Μπράγκα) είναι τα νέα αξιόλογα αποκτήματα. Ακούγεται ότι ο Μέμφις Ντεπάι της Λυών έκλεισε με 40 εκ., χωρίς κάτι επίσημο. Από 'κει και πέρα όμως τα πάντα είναι στον αέρα. Πολύ μεγάλο πλήθος παικτών είναι προς απομάκρυνση ενώ μόλις 5-6 είναι δεδομένο ότι θα παραμείνουν. Με μόλις 1,5 εκ. αναχώρησε ήδη για Σεβίλλη ο Ράκιτιτς και ετοιμάζονται για Ιταλία οι Σουάρες (Γιουβέντους), Βιδάλ και Ουμτιτί.

Προετοιμασία: Οι τουριστικές ατραξιόν των προηγούμενων ετών σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη για να ενισχυθεί το ταμείο και το brand name του συλλόγου, φέτος δεν πραγματοποιήθηκαν. Αρχές Σεπτέμβρη ξεκίνησε εντός των τειχών η προετοιμασία, επηρεασμένη όμως από την υπόθεση Μέσι. Το ρόστερ είναι σε ρευστή κατάσταση αφού ουδείς γνωρίζει ποιος θα μείνει και ποιος θα αποχωρήσει.

Εκτίμηση: Στην Μπάρτσα είναι ολοφάνερο πως έκλεισε ένας κύκλος. Μένει να φανούν οι συνέπειες μέχρι να ανοίξει ο επόμενος. Το ότι έμεινε ο Μέσι στην ομάδα, με τον τρόπο που έμεινε, ίσως δεν αλλάζει και πολλά πλέον. Δε παύει πάντως η «Μπάρτσα» να παραμένει μία κραταιά δύναμη αλλά όχι για να διεκδικήσει φέτος το πρωτάθλημα.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Ατλέτικο Μαδρίτης

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε 3η και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη καθώς το δίπολο Ρεάλ, Μπάρτσα δεν ήταν εύκολο να σπάσει. Στηρίχτηκε και πάλι στην άμυνά της, έφερε τις περισσότερες ισοπαλίες (16) στο σύνολο μαζί με τη Θέλτα αλλά και τις περισσότερες από κάθε άλλη εκτός έδρας (10), καθώς επιθετικά αντιμετώπισε πολλαπλά προβλήματα.

Προπονητής: Ακλόνητος ο Ντιέγο Σιμεόνε. Ανά διαστήματα μπορεί να αμφισβητήθηκε για το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα του, αλλά η κατάκτηση της 3ης θέσης έκλεισε όλα τα στόματα. Ουσιαστικά έχτισε νέα ομάδα με επιτυχία καθώς πέρυσι αποχώρησαν πολλοί βασικοί (Γκριεζμάν, Γκοδίν, Χουανφράν, Ερνάντεθ, Ρόδρι, Φελίπε Λουίς).

Έδρα: Estadio Wanda Metropolitano (68.000)

Μεταγραφές: Τίποτα το ιδιαίτερο. Ενεργοποίησε το buyout του Μοράτα και πλήρωσε σύνολο 56 εκ. ευρώ στη Τσέλσι, ενώ πήρε και τον πορτιέρε Ίβο Γκρμπιτς από την Λοκομοτίβα του Ζάγκρεπ. Η μόνη αξιόλογη απώλεια για να αναφερθεί αφορά τον Γιανίκ Καράσκο (Μ, 15/1), του οποίου έληξε ο δανεισμός και ίσως ανανεωθεί.

Προετοιμασία: Επέστρεψε στη ρουτίνα των προπονήσεων στις 3 Σεπτέμβρη μετ΄εμποδίων, διότι στο μεταξύ οι Ντιέγο Κόστα και Αρίας είχαν τεθεί σε καραντίνα λόγω ίωσης. Η προετοιμασία έγινε στο ειδυλλιακό και δροσερό «Λος Άντζελες δε Σαν Ραφαέλ» της Σεγκόβια, το καλοκαίρι (από 13-20 βαθμούς).

Εκτίμηση: Ο Σιμεόνε έχει φτιάξει ένα ομοιογενές σύνολο που έχει κύριο όπλο την άμυνα. Δεν αποκτήθηκε κάποιος παίκτης προς την κατεύθυνση της επίλυσης του επιθετικού προβλήματος. Αυτό σημαίνει πως περιμένουμε μία παραπλήσια Ατλέτικο. Μόνο ζητούμενο αν είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τα θέματα της Μπάρτσα και να... τρυπώσει ως 2η.

Σεβίλλη

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε 4η στο πρωτάθλημα αλλά παράλληλα έσωσε και το γόητρο όλης της ποδοσφαιρικής Ισπανίας (που απέτυχε παταγωδώς στην Ευρώπη) κατακτώντας και πάλι το Γιουρόπα Λιγκ. Προφανώς η πορεία της κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη.

Προπονητής: Δεν υπήρχε ο παραμικρός λόγος για να μην συνεχίσει ο Τζούλεν Λοπετέγκι. Μπορεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης να έφυγε ως αποτυχημένος, όμως στη Σεβίλλη διέπρεψε. Έχτισε μία πολυεθνική ομάδα (18 μη Ισπανοί) που σήκωσε το -καθιερωμένο για τη Σεβίλλη- ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Έδρα: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (48.650)

Μεταγραφές: Τέσσερις οι επίσημες προσθήκες της ως τώρα. Ήρθε ο επιθετικός μέσος Όσκαρ Ροντρίγκεθ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από 6 χρόνια επέστρεψε ο μέσος Ράκιτιτς από την Μπαρτσελόνα, ενώ παρέμεινε με τετραετές συμβόλαιο ο πορτιέρε Μπόνο (ήταν δανεικός από Τζιρόνα) και ο επιθετικός μέσος Σούσο, για τον οποίον πληρώθηκε το buyout στη Μίλαν (21 εκ. ευρώ). Αποχώρησε με... ελευθέρας ο Μπανέγα (Μ, 33/3).

Προετοιμασία: Δεν θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα όπως οι περισσότερες ομάδες, λόγω της συμμετοχής της στο τελικό του Γιουρόπα. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, ενόψει και του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με την Μπάγερν στις 24 του μηνός στη Βουδαπέστη, θα γίνει στο Σαν Πέδρο δελ Πινάταρ στη Μούρθια, όπου θα δώσει τρία φιλικά.

Εκτίμηση: Για να πάνε καλύτερα οι «Ισπαλένσες» θα πρέπει αφενός μεν να κινηθούν σε υψηλά στάνταρ όπως πέρυσι αλλά παράλληλα, που είναι και το βασικότερο, να μπορέσουν να κερδίσουν επιτέλους ένα ντέρμπι απέναντι στις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο και Βιγιαρεάλ που δεν έκαναν πέρυσι. Αλλιώς και πάλι κάπου στη 4η θέση.

Βιγιαρεάλ

Τι έκανε πέρσι: Κέρδισε άξια την 5η θέση και σαφώς ήταν από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος, αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι τερμάτισε 14η. Εξαιρετική μετά την επανέναρξη σημείωσε 7 νίκες σε 11 αγώνες, παίζοντας αναμφίβολα όμορφο ποδόσφαιρο.

Προπονητής: Αλλαγή φρουράς στο πάγκο. Παρά την καλή θέση και την έξοδο στην Ευρώπη απομακρύνθηκε ο Χάβι Καγιέχα, ως αποκλειστικά υπεύθυνος για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Μιραντές, που κατά τους διοικούντες του συλλόγου προκάλεσε τεράστια ζημιά. Στη θέση του ήρθε ο Ουνάι Έμερι για 3 χρόνια, ο οποίος είχε απολυθεί από την Άρσεναλ πέρυσι το Νοέμβριο.

Έδρα: Estadio de la Cerámica (24.500)

Μεταγραφές: Ως τώρα πήρε τα τέως «μαύρα πρόβατα» της Βαλένθια, τον Κοκελίν (Μ, 26/0) και τον Παρέχο (Μ, 35/8), αλλά και τον Κουμπό (Μ, 36/4) από τη Ρεάλ Μαδρίτης, που αγωνιζόταν ως δανεικός στη Μαγιόρκα. Έφυγε με 9 εκ. ευρώ για τη Χετάφε ο Ουνάλ (Ε, 35/9, ήταν στη Βαγιαδολίδ), ως ελεύθερος ο Καθόρλα για την Αλ Σαντ, ενώ ο Εκαμπί, που είχε δοθεί δανεικός το Γενάρη στη Λυών, πουλήθηκε τελικά στους Γάλλους αντί 11,5 εκ. ευρώ.

Προετοιμασία: Καθυστέρησε λίγο η έναρξη, λόγω δύο κρουσμάτων covid-19 που εντοπίστηκαν στην ομάδα στα μέσα Αυγούστου. Από 'κει και μετά συνεχίστηκε χωρίς άλλα απρόοπτα. Έδωσε και φιλικά στα οποία νίκησε μία ελλιπέστατη Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-0 και την Καρταχένα με 3-1, ενώ έχασε από Βαλένθια (με 2-1), Λεβάντε (με 2-1)  και Τενερίφε (με 3-2).

Εκτίμηση: Η έλευση του έμπειρου κόουτς Έμερι, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρήκε μία στρωμένη ομάδα που πρόλαβε ως τώρα κι έκανε 2-3 πολύ καλές προσθήκες, την χρίζουν φαβορί για την πρώτη εξάδα.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Ρεάλ Σοσιεδάδ

Τι έκανε πέρσι: Αρκέστηκε στην 6η θέση μετά το κάκιστο πρόσωπο που έδειξε μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Χάρμα ιδέσθαι η ομάδα του Ιμανόλ Αλκγουαθίλ ως τη διακοπή του Μαρτίου έπαιξε ελκυστικότατο ποδόσφαιρο. Ένα έκτρωμα όμως από τον Ιούνιο και ως το τέλος της σεζόν, που σημείωσε οριακά δύο νίκες σε 11 ματς. Τουλάχιστον, είχε προλάβει να κερδίσει την συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην Αθλέτικ.

Προπονητής: Δεν υπήρξε μεταβολή στην τεχνική ηγεσία με τον Ιμανόλ Αλκγουαθίλ να συνεχίζει. Παρά την κακή πορεία από την επανέναρξη και μετά, οι διοικούντες έμειναν πεπεισμένοι πως το έργο του επηρεάστηκε αποκλειστικά και μόνον από τη διακοπή. Σαφώς βέβαια του πιστώθηκε και η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου.

Έδρα: Estadio Municipal de Anoeta (32.100)

Μεταγραφές: Ως τώρα ήρθε ως ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι ο 34χρονος πλέον μέσος Νταβίδ Σίλβα, ενώ ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Όντεγκααρντ (Μ, 31/4), γύρισε στη Ρεάλ Μαδρίτης και θεωρείται σημαντική απώλεια.

Προετοιμασία: Ταλαιπωρείται από τα κρούσματα με την ίωση (4), ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες που στερούν αυτή τη στιγμή 13 παίκτες στο σύνολο. Οι Νταβίδ Σίλβα, Ελουστόνδ και Ογιαρθάμπαλ βρέθηκαν θετικοί, ενώ μεταξύ άλλων οι Θαλδούα, Μερκελάνθ, Γκεβάρα, Σανγάλι, Γκουρίδι, Σόλα, Γιανουζάι χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες για τραυματισμούς. Κάτι σαν Ρεάλ Σοσιεδάδ έπαιξε ένα φιλικό με τη Βιγιαρεάλ και έχασε με 2-0, στάθηκε πιο τυχερή με τις Λογρονιές και Οσασούνα (νίκησε και στα δύο με 1-0), ενώ με την Αλαβές αρκέστηκε στο 2-2.

Εκτίμηση: Η δυναμική της δείχνει πως θα πραγματοποιήσει μία χρονιά παρόμοια με την προηγούμενη αρκεί να μην συμβεί νέα διακοπή. Σαφώς και είναι εφικτή η είσοδος στην πρώτη εξάδα.

Γρανάδα

Τι έκανε πέρσι: Αναμφίβολα η τεράστια ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς. Δύο χρόνια μετά την άνοδο στην Πριμέρα, τερμάτισε στην 7η θέση κερδίζοντας ευρωπαϊκή συμμετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία της και ξεπερνώντας παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας.

Προπονητής: Φυσικό επακόλουθο και αναμενόμενο να συνεχίσει στο πάγκο της ο απόλυτα πετυχημένος 39χρονος Ντιέγο Μαρτίνεθ. Μετά την περυσινή άνοδο, έφτιαξε μία ομάδα με «γρανιτένια» άμυνα, τρομερά δυνατή στην έδρα της.

Έδρα: Nuevo Los Carmenes (22.500)

Μεταγραφές: Ήρθε από την Τενερίφε ο μέσος Λουίς Μίγια αντί 5 εκ. ευρώ (η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της), ενώ αγοράστηκαν τα δικαιώματα του μέσου Φουλκιέρ από τη Γουότφορντ έναντι 2 εκ. ευρώ, οπότε συνεχίζει στους «Ναθαρίες». Παρέμεινε με αντίστοιχο τρόπο και ο Γκοναλόν (από τη Ρόμα αντί 4,5 εκ. ευρώ), για να αποκτηθεί με 2.5 εκ. ευρώ ο μέσος Σόρο (36/4 με Σαραγόσα), από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ως ελεύθερος ήρθε ο γερόλυκος Μολίνα (Ε, 34/5 με Χετάφε). Η σημαντικότερη απώλεια ήταν ο δανεικός επιθετικός Κάρλος Φερνάντεθ (34/10), που γύρισε στη Σεβίλλη.

Προετοιμασία: Στις 12 Αυγούστου ξεκίνησε προετοιμασία και σχεδόν ταυτόχρονα άρχισαν τα κρούσματα με την ίωση. Οι Γκοναλόν, Ετέκι, Ματσίς και Μολίνα βρέθηκαν θετικοί. Πολύ μέτρια στα φιλικά έχασε από τη Βαγιαδολίδ με 3-0, από την Μπέτις με 3-2, ενώ έφερε 0-0 με τη Μάλαγα.

Εκτίμηση: Για την πορεία της πολλά θα εξαρτηθούν σε συνάρτηση με το αν καταφέρει να συνεχίσει στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να επαναλάβει την ίδια πορεία στο πρωτάθλημα. Περίπου στη μέση και λίγο παρακάτω είναι το πιθανότερο.

Χετάφε

Τι έκανε πέρσι: Έχτιζε με πολύ κόπο και ιδρώτα ως τη διακοπή τον περασμένο Μάρτιο όπου ήταν στη πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Αλλά μετά την επανέναρξη τα γκρέμισε όλα μονομιάς τερματίζοντας οριακά 8η, χάνοντας και την Ευρώπη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Λεβάντε

Προπονητής: Παρά τις φήμες αποχώρησης (όπως κάθε χρόνο) ο υποτιμημένος Χοσέ Μπορδαλάς θα είναι στο πάγκο της και τη νέα χρονιά. Επί τρία σερί χρόνια έχει μετατρέψει τη Χετάφε σε μία δυνατή και καθιερωμένη πλέον ομάδα στην κατηγορία.

Έδρα: Coliseum Alfonso Pérez (17.400)

Μεταγραφές: Πλήρωσε 10 εκ. στην Μπαρτσελόνα και κράτησε τον Κουκουρέγια (Α, 37/1), ήρθε με 9 εκ. ο επιθετικός Ουνάλ από τη Βιγιαρεάλ, ενώ πήρε δανεικό από τη Γουότφορντ τον Κολομβιανό επιθετικό Κούτσο Ερνάντες, γνώστη του ισπανικού ποδοσφαίρου, καθώς τα 3 τελευταία χρόνια ήταν σε Ουέσκα και Μαγιόρκα.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε προετοιμασία στις 25 Αυγούστου. Δεν θα πάρει εκκίνηση όπως οι άλλες ομάδες, λόγω της πρόσφατης συμμετοχής της στο Γιουρόπα Λιγκ τον Αύγουστο (έχασε 2-0 από την Ίντερ στις 5 Αυγούστου). Μόνη περίπτωση κρούσματος που αντιμετωπίστηκε χωρίς συνέπειες ήταν ο Νταμιάν Σουάρεθ (Α, 30/1). Θα δώσει ένα φιλικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 15 του μηνός.

Εκτίμηση: Η ομάδα του Μπορδαλάς πρόσθεσε στις μεταγραφές και λίγη ποιότητα, οπότε απαλλαγμένη από το Γιουρόπα Λιγκ, θα παίξει και πάλι δυνατά για την κατάληψη μίας θέσης στην Ευρώπη. Από 8η έως 6η στην καλύτερη...

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Βαλένθια

Τι έκανε πέρσι: Καταστροφική χρονιά για τους «Τσε» που τερμάτισαν στην 9η θέση μακριά από την ευρωπαϊκή έξοδο. Τα πάμπολλα προβλήματα τόσο στο διοικητικό-ιδιοκτησιακό καθεστώς, όσο και στα αποδυτήρια, όπου «χάθηκε» η μπάλα, δεν επέτρεψαν κάτι καλύτερο.

Προπονητής: Ο Χάβι Γκράθια ήρθε να τρέξει το νέο πρότζεκτ των «Τσε» καθώς ο υπηρεσιακός Βόρο αποτελεί φυσικά παρελθόν. Το έργο του δείχνει εξαιρετικά δύσκολο διότι οι ιδιοκτήτες τον άφησαν χωρίς μεταγραφές.

Έδρα: Estadio de Mestalla (65.000)

Μεταγραφές: Μηδέν εις το πηλίκο από ενίσχυση. Στον αντίποδα έφυγαν οι Φεράν Τόρες (με 23 εκ. ευρώ για Μάντσεστερ Σίτι), Ροντρίγο (Ε, 27/4 με 35 εκ. ευρώ πήγε στη Λιντς), Παρέχο (Μ, 35/8), Κοκελίν (Μ, 26/0, με 6,5 εκ. ευρώ για Βιγιαρεάλ), δεν ανανέωσε ως τώρα ο αμυντικός Εθεκιέλ Γκαράι, ενώ άγνωστη είναι η τύχη του Σολέρ (Μ, 28/2) που έχει προπονηθεί μόλις δύο φορές ως τώρα.

Προετοιμασία: Οι μαζεμένες απουσίες είτε λόγω της ίωσης (δύο παίκτες), είτε λόγω των βασικών που έφυγαν, είτε λόγω των Ενικών, σε συνδυασμό με τις μηδενικές μεταγραφές, υποχρέωσαν τον κόουτς Γκράθια να κάνει προετοιμασία με αρκετούς από τις υποδομές, αλλά και με όσους επέστρεψαν επειδή τελείωσε ο δανεισμός τους. Στα φιλικά, νίκησε τη Βιγιαρεάλ με 2-1, την Καρταχένα με 3-1 και ήρθε 0-0 με τη Λεβάντε.

Εκτίμηση: Πρακτικά αδύνατον να διεκδικήσει κάτι το ουσιαστικό με την αποδυνάμωση που υπέστη. Αν ο κόουτς Γκράθια διαθέτει μαγικό ραβδί θα φανεί, αλλά ως τώρα υπάρχει σοβαρός προβληματισμός. Ενδεικτικό ότι μόλις των 15% των διαρκείας έχει ανανεωθεί. Ίσως πάει χειρότερα από πέρυσι.

Οσασούνα

Τι έκανε πέρσι: Όχι μόνο κατάφερε να μείνει στην κατηγορία αλλά τερμάτισε στη 10η θέση. Ισορροπημένη συνολικά εντός και εκτός έδρας μάζεψε 28 και 25 βαθμούς αντίστοιχα, δείχνοντας ανεπηρέαστη από τη διακοπή, έχοντας επίδοση 5-3-3 μετά την επανέναρξη. Έτσι, θα εορτάσει τον ιωβηλαίο της στην Πριμέρα.

Προπονητής: Ο άνθρωπος που την ανέβασε κατηγορία και την έφερε στη 10η θέση, προφανώς κάτι καλό κάνει. Συνεπώς φυσιολογικό να συνεχίσει στο πάγκο των «ροχίγιος» ο Χαγκόμπα Αρράσατε.

Έδρα: El Sadar (8.300). Έγιναν εργασίες βελτίωσης σε όλα τα επίπεδα οι οποίες ολοκληρώθηκαν έγκαιρα.

Μεταγραφές: Ο μέσος Λούκας Τορό ήρθε από την Άιντραχτ με 3 εκ. ευρώ, ο αρ. μπακ Χουάν Κρουθ από την Έλτσε με 2,75 εκ. ευρώ, ενώ πληρώθηκε η ρήτρα των 2 εκ. ευρώ για τον επιθετικό Ένρικ Γκαγιέγο και παρέμεινε. Δεν έχασε αξιόλογες μονάδες.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε προετοιμασία στις 13 Αυγούστου (3μιση βδομάδες διακοπές είχαν οι παίκτες) χωρίς τον προπονητή της που βρέθηκε θετικός στον ιό. Ο Αρράσατε «ενσωματώθηκε» μερικές μέρες αργότερα χωρίς άλλα απρόοπτα στους «ροχίγιος». Στα φιλικά, αντιμετώπισε την Εϊμπάρ με κατάληξη το 0-0, νίκησε τη Μαγιόρκα με 2-0 και έχασε από τη Σοσιεδάδ με 1-0.

Εκτίμηση: Ξεκάθαρος στόχος πρώτα η παραμονή στην κατηγορία, όσο δυνατόν νωρίτερα. Όλα δείχνουν εφικτά με την πιθανή της κατάταξη κάπου στη μέση της βαθμολογίας.

Αθλέτικ Μπιλμπάο

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στην 11η θέση θεωρώντας τη χρονιά πετυχημένη διότι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο τελικό του κυπέλλου Ισπανίας. Κατέρρευσε στο κρίσιμο σημείο μετά την επανέναρξη, εκεί που έδειχνε πως μπορούσε να παίξει σοβαρά για θέση στην Ευρώπη.

Προπονητής: Στις 4 Δεκεμβρίου το 2018 είχε ήρθε ο Γκάιθκα Γκαριτάνο από τις υποδομές, για να αντικαταστήσει τον Μπερίθο, με στόχο να σώσει την ομάδα. Λίγους μήνες μετά όχι μόνο την έσωσε αλλά παραλίγο να την βγάλει και στο Γιουρόπα. Παρέμεινε την περυσινή σεζόν και θα... τριτώσει το καλό γι' αυτόν, καθώς θα είναι ξανά στο πάγκο των «λιονταριών». Επί των ημερών του η ομάδα έγινε πολύ δυνατή αμυντικά (4η καλύτερη).

Έδρα: San Mamés Barria (53.300)

Μεταγραφές: Μηδέν σε όλα. Ουδείς ήρθε ουδείς αποχώρησε. Οι όποιες κινήσεις ήταν σε επίπεδο δανεικών. Δεν θα ξαναδούμε τον Άριτθ Αδούριθ που κρέμασε τα παπούτσια του, έχοντας στη μνήμη το ακροβατικό γκολ της νίκης που πέτυχε με την Μπαρτσελόνα, πέρυσι τον Αύγουστο για το πρωτάθλημα.

Προετοιμασία: Χτυπήθηκε από την ίωση καθώς έξι ποδοσφαιριστές της βρέθηκαν θετικοί και οι οποίοι σταδιακά επανέκαμψαν. Ξεκίνησε προετοιμασία στις 13 Αυγούστου και έκανε 4 φιλικά με Λογκρονιές (1-3), Αλαβές (2-1), Οβιέδο (2-2) και Εϊμπάρ (2-2).

Εκτίμηση: Κράτησε δυνάμεις καθώς τα οικονομικά της δεν την υποχρέωσαν σε απώλειες παικτών. Ποντάρει στο ότι άλλες ομάδες αποδυναμώθηκαν ή έχουν προβλήματα (Βαλένθια), για να διεκδικήσει έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ έχει και τον τελικό του Κυπέλλου. Οριακά μπορεί την 7η θέση.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Λεβάντε

Τι έκανε πέρσι: Έπαιξε για να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία και τα κατάφερε πολύ άνετα τερματίζοντας στη 12η θέση. Δυνατή εντός (9-5-5) κάλυψε σε μεγάλο ποσοστό τις εκτός έδρας αδυναμίες της (5-2-12).

Προπονητής: Τα «βατράχια» κατάφεραν και σώθηκαν άνετα επί ημερών Πάκο Λόπεθ για δεύτερη σερί χρονιά. Συνεπώς δεν υπήρχε λόγος για μεταβολή στο πάγκο της.

Έδρα: Estadio Ciudad de Valencia (25.530)

Μεταγραφές: Τίποτα ξεχωριστό. Απέκτησε τους ελπιδοφόρους Χόρχε δε Φρούτος (Μ) και Ντάνι Γκόμεθ (Ε) της Ρεάλ Μαδρίτης, για τους οποίους πλήρωσε από 2.5 εκ. ευρώ, ενώ πήρε με ελευθέρας τον Μαλσά (Μ) της Μιραντές και τον Σον (Α) της Πονφεραντίνα.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου, έχασε με τραυματισμούς τους Ροτσίνα, Ρότζερ Μαρτί για ένα περίπου μήνα, ενώ δύο ακόμα παίκτες (άγνωστο ποιοι) βρέθηκαν θετικοί, με αποτέλεσμα να αναβληθεί φιλικό με την Αλμπαθέτε. Πρόλαβε πάντως να παίξει με τη Βιγιαρεάλ και να νικήσει με 2-1.

Εκτίμηση: Μοναδικός στόχος της Λεβάντε θα είναι ξανά η παραμονή στην κατηγορία. Απέκτησε μεγαλύτερη εμπειρία, δεν έχασε δυνάμεις, διαθέτει ομοιογένεια συνεπώς μπορεί άνετα να κερδίσει την παραμονή. Αναμένουμε παρόμοια πορεία με αυτή της περυσινής σεζόν.

Βαγιαδολίδ

Τι έκανε πέρσι: Πετυχημένη κρίθηκε η σεζόν διότι ο στόχος της παραμονής στην κατηγορία επετεύχθη. Τερμάτισε στη 13η θέση (3 θέσεις παραπάνω από πέρυσι) με αρνητικό γεγονός ότι πέτυχε, όπως και πέρυσι, μόλις 32 γκολ αλλά θετικό ότι μόλις 6 ομάδες είχαν καλύτερη αμυντική επίδοση (43 γκολ παθητικό) από αυτή. Κύριο χαρακτηριστικό της, η δυσκολοκατάβλητη έδρα της (5-10-4).

Προπονητής: Παρέμεινε ο Σέρχιο Γκονθάλεθ. Παρουσίασε μία ομάδα που ναι μεν δεν έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο αλλά που σου έβγαζε τα σωθικά για να την κερδίσεις. Δεν υπήρξε ομάδα που να μην την κάνει να υποφέρει είτε μικρή είτε μεγάλη. Επιτυχία αν αναλογιστούμε πως το μπάτζετ που διαχειρίστηκε ήταν εξαιρετικά μικρό. Το στυλ του παιχνιδιού του δεν διαφέρει στη φιλοσοφία από αυτό της Χετάφε ή της Ατλέτικο.

Έδρα: Estadio Municipal José Zorrilla (26.500)

Μεταγραφές: Πραγματοποίησε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της με την απόκτηση του Ισραηλινού επιθετικού Ουέισμαν από την αυστριακή Βόλφσμπεργκερ έναντι 4 εκ. ευρώ. Πλήρωσε επίσης 3 εκ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον στόπερ Χάβι Σάντσεθ για να καλύψει το κενό του Σαλισού (31/1, με 12 εκ. στην Σάουθάμπτον). Ήρθαν επίσης -με μηδενικό κόστος- οι Ορελάνα (μέσος, Εϊμπάρ), Ραούλ Καρνέρο (Α, είχε έρθει δανεικός από Χετάφε, άρεσε και παρέμεινε ελεύθερος), Ρομπέρτο (Τ, από Γουέστ Χαμ, άλλοτε στον Ολυμπιακό), Μπρούνο (Α, από Λεβάντε) και Λουίς Πέρεθ (Α, από Τενερίφε, με 100 συμμ. τα 3 τελευταία χρόνια). Σημαντικότερη απώλεια ο δανεικός Ουνάλ (Ε, 68/12 σε δύο χρόνια), που επέστρεψε στη Χετάφε.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου στην παραθαλάσσια Μαρμπέγια (δίπλα στη Μάλαγα), με μία απώλεια λόγω της ίωσης (ο άρτι αφιχθείς Μπρούνο) και μία λόγω τραυματισμού (από καιρό ο αμυντικός Κίκο Ολίβας, 35/2). Στα φιλικά της έφερε 2-2 με την Μπράγκα, έχασε 2-1 από Σπόρτινγκ και 1-0 από Μάλαγα, ενώ κέρδισε τη Γρανάδα με 3-0.

Εκτίμηση: Έχασε μεν το Σαλισού αλλά δείχνει να απέκτησε παίκτες που θα βοηθήσουν πολύ επιθετικά. Έχει τα φόντα να σωθεί πολύ άνετα, καταλαμβάνοντας μία θέση καλύτερη από την περσινή 13η.

Εϊμπάρ

Τι έκανε πέρσι: Πέρυσι 11η , φέτος 15η σε μια διαρκή πτώση. Ξεκαθάρισε την παραμονή της σχεδόν στο φινάλε με τις νίκες κόντρα σε Εσπανιόλ και Βαγιαδολίδ. Είχε την 5η χειρότερη άμυνα (56) και την 5η χειρότερη επίθεση (39), αντίστοιχα.

Προπονητής: Δεν είχαμε αλλαγή στο πάγκο, με τον προπονητή που την κράτησε για 2η σερί χρονιά στη κατηγορία, τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, να συνεχίζει.

Έδρα: Estadio Municipal de Ipurúa (7.100)

Μεταγραφές: Αποκτήθηκε ως τώρα ο 28χρονος διεθνής Πολωνός μέσος Νταμιάν Καντζιόρ από την Ντινμο Ζάγκρεμπ, έναντι 2 εκ. ευρώ. Για την απόκτησή του μέτρησαν τα 22 γκολ και οι 21 ασίστ που έδωσε στις 77 συμμετοχές του στους Κροάτες σε δύο χρόνια. Ήρθε για να καλύψει το κενό του Ορελάνα (πήγε στη Βαγιαδολίδ). Ήρθε επίσης -αλλά δανεικός- ο μέσος Ρέθιο (46 συμμ., σε δύο χρόνια) από τη Λεγανές.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε προετοιμασία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και μόλις ένα κρούσμα της ίωσης. Νίκησε σε φιλικό τη Μιραντές με 3-0 και τη Βαγιεκάνο με 1-0, έφερε 2-2 με την Μπιλμπάο και 1-1 με την Οσασούνα, ενώ έχασε με 3-1 από τη Λεγανές.

Εκτίμηση: Αναμένουμε μία από τα ίδια. Δηλαδή να δώσει μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Η εμπειρία της ίσως την βοηθήσει να τα καταφέρει.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Μπέτις

Τι έκανε πέρσι: Πλήρης αποτυχία. Μία ομάδα που υποτίθεται φτιάχτηκε με στόχο την 6άδα απλά σώθηκε με αρκετό κόπο. Το μόνο που θα έχει να θυμάται από τη χρονιά που πέρασε, είναι ότι έμεινε αήττητη κόντρα στην πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης (2-1, 0-0). Εκείνο που πρέπει να βελτιώσει και να ξεχάσει είναι την άμυνα περίγελο (60 γκολ).

Προπονητής: Απέτυχε παταγωδώς ο Ρουμπί, που έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς Ακολούθησε ο υπηρεσιακός Τρουχίγιο ίσα ίσα να τη σώσει και τώρα ήρθε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, που αν μη τι άλλο είναι σοβαρός και πολύπειρος προπονητής.

Έδρα: Estadio Benito Villamarín (60.700)

Μεταγραφές: Ο Χιλιανός πορτιέρε Κλαούντιο Μπράβο (πρώην Μάντσεστερ Σίτι) ήρθε ως ελεύθερος, όπως ο δεξιός μπακ Μαρτίν Μοντόγια (πρώην Μπράϊτον) και ο κεντρικός αμυντικός Βίκτορ Ρουίθ  (πρώην Μπεσίκτας). Το ταμείο πάντως γέμισε με 32 εκ. ευρώ από την πώληση του κεντρικού αμυντικού Τζιοβάνι Λο Σέλσο, που ήταν ήδη στη Τότεναμ.

Προετοιμασία: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, έγινε σε δύο στάδια σε διαφορετικά μέρη εντός Ισπανίας. Είχε κι αυτή «μπλεξίματα» με την ίωση καθώς ο Λορέν Μορόν (Ε, 36/10) βρέθηκε θετικός στον ιό. Σε φιλικό με τη Γρανάδα νίκησε 3-2 και με την Αλμερία επίσης νίκησε με 2-0.

Εκτίμηση: Δεν γίνεται οι «Ελιοπολιτάνος» να τα πάνε χειρότερα παρόντος του Πελεγκρίνι. Οργανώθηκαν αμυντικά με έμπειρους παίκτες, ενώ μεσοεπιθετικά διέθεταν ήδη ταλέντο (αλλά ανεκμετάλλευτο). Κοντά στη 10η θέση οι δυνατότητές της.

Αλαβές

Τι έκανε πέρσι: Είδε το χάρο με τα μάτια της αλλά τελικά σώθηκε τερματίζοντας στη 15η θέση. Η ισοπαλία εντός έδρας με τη Χετάφε και αμέσως μετά η νίκη στην έδρα της Μπέτις, την προτελευταία αγωνιστική, την κράτησαν στην κατηγορία.

Προπονητής: Ξεκίνησε πέρυσι τη χρονιά με τον Γκαριτάνο αλλά έφτασε εκτός έδρας να δέχεται σχεδόν 2,5 γκολ κατά μέσο όρο και να βάζει σχεδόν ένα. Έφυγε για να έρθει ο Χουάν Μουνίθ που... έσωσε το σκάφος. Έφυγε όμως κι αυτός στο τέλος της σεζόν για να έρθει να τρέξει το νέο πρότζεκτ ο Πάμπλο Μαντσίν, που ήταν στη Κίνα και λατρεύει το 3-5-2.

Έδρα: Estadio de Mendizorroza (19.850)

Μεταγραφές: Σχεδόν τίποτα. Ήρθε με τη μορφή δανεισμού ο επιθετικός Ντέιβερσον (ήταν αναπληρωματικός στη Χετάφε) της Παλμέιρας και επίσης δανεικός ο μέσος Ροντρίγο Μπατάγλια από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Έφυγαν μόνο οι δανεικοί.

Προετοιμασία: Υπέστη κι αυτή τις συνέπειες της ίωσης, καθώς τρεις παίκτες της βρέθηκαν θετικοί ευτυχώς χωρίς συνέπειες. Στα φιλικά σε 4 ματς δεν σταύρωσε νίκη. Έχασε από Ουέσκα (2-1), Οσασούνα (2-1), Μπιλμπάο (2-1) κι απέσπασε 2-2 από τη Σοσιεδάδ.

Εκτίμηση: Ο μόνος ρεαλιστικός και εφικτός στόχος που υπάρχει για τους «μπαμπαθόρος» είναι η παραμονή στην κατηγορία. Θα χρειαστεί να δώσουν μεγάλη μάχη διότι πολλές ομάδες «βράζουν» στο ίδιο καζάνι.

Θέλτα

Τι έκανε πέρσι: Ένα καθαρό πέναλτι υπέρ της Λεγανές κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στα τελευταία λεπτά την τελευταία αγωνιστική, μάλλον έσωσε τη Θέλτα από τον υποβιβασμό. Τερμάτισε, όπως και πέρυσι, οριακά στη 17η θέση δείχνοντας πολλές αδυναμίες. Μετά την ουραγό Εσπανιόλ είχε τις λιγότερες νίκες (7), αλλά και τις περισσότερες ισοπαλίες (16) στο πρωτάθλημα.

Προπονητής: Αφού κατάφερε να σώσει την παρτίδα ο Όσκαρ Γκαρθία παρέμενε στο πάγκο της. Κράτησε χαμηλούς τόνους για το γεγονός πως δεν έγινε ενίσχυση στις μεταγραφές  δικαιολογώντας πως οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι.

Έδρα: Abanca-Balaídos (31.800)

Μεταγραφές: Τίποτα το ιδιαίτερο λόγω του salary limit. Πήρε με ελευθέρας τον Περουβιανό αμυντικό μέσο Ρενάτο Τάπια από τη Φέγενορτ, τον μέσο Άλβαρο Βαντίγιο από την Γρανάδα, ενώ πλήρωσε 2.5 εκ. ευρώ για να πάρει από τη Ρεάλ Μαδρίτης Β τον υποσχόμενο νεαρό Μιγκέλ Μπαέθα. Αποχώρησαν οι δανεικοί Ραφίνια (Μ, 29/4), Μπράνταριτς (Μ, 14/0), Μουρίλο (Α, 18/1) και Σμολόφ (Ε, 14/2).

Προετοιμασία: Είχε κι αυτή δύο κρούσματα της ίωσης χωρίς άλλες συνέπειες. Στα κυριότερα φιλικά της, όλα με ομάδες της Σεγούντα, έφερε 2-2 με Οβιέδο, 1-1 με Σπόρτινγκ ντε Χιχόν και νίκησε 2-0 τη Λούγο.

Εκτίμηση: Υπό κατασκευή είναι ακόμα η Θέλτα, όπως δηλώνει ο κόουτς, μόνο που αυτή η «κατασκευή» γίνεται με φτηνά υλικά. Η Θέλτα θα ζοριστεί ξανά κι επειδή δεν ενισχύθηκε θα κινδυνέψει και πάλι με υποβιβασμό.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Ουέσκα

Τι έκανε πέρσι: Μόλις ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό της κέρδισε ξανά την άνοδο, τερματίζοντας στη 1η θέση της Σεγούντα. Κατάφερε να δείξει σταθερότητα μετά την επανέναρξη (5-2-2), εκμεταλλευόμενη την αγωνιστική πτώση των ανταγωνιστών της.

Προπονητής: Παρέμεινε -όπως ήταν αναμενόμενο- ο κόουτς Μίτσελ, ο οποίος πέτυχε δεύτερη άνοδο ομάδας στη Πριμέρα, μετά από αυτή της Ράγιο Βαγιεκάνο.

Έδρα: Estadio El Alcoraz (7.638)

Μεταγραφές: Πήρε τον τερματοφύλακα Αντρές Φερνάντεθ που αγωνιζόταν τα 4 τελευταία χρόνια στη Βιγιαρεάλ και ελεύθερο τον Ουρουγουανό αμυντικό Γκαστόν Σίλβα από την Ιντεπεντιέντε, με την οποία μπήκε σε δικαστική διαμάχη (της ζητάει 8 εκ. ευρώ). Μεταξύ άλλων, αποχώρησαν οι δανεικοί Ντατκόβιτς (Α, 17/0, ήρθε στον Άρη), Γκονζάλες (Ε, 26/5), Μιγκελόν (Α, 26/2), Ραμπά (Μ, 22/4), Σα (Α, 26/1).

Προετοιμασία: Ήταν από τις ομάδες που μπόρεσε και να ξεκουραστεί αλλά και να κάνει μία σχετικά πιο σωστή προετοιμασία. Δεν είχε πολλά απρόοπτα, αν εξαιρέσουμε δύο θετικούς στην ίωση που βρέθηκαν στις 11 Αυγούστου, την ημέρα που άρχισε η προετοιμασία. Οι παίκτες πήραν 3 εβδομάδες διακοπές και γύρισαν με κέφι για δουλειά. Σε φιλικά αντιμετώπισε και νίκησε τις Αλαβές (2-1), Σαμπαντέλ (3-0), ενώ ήρθε ισόπαλη με Εσπανιόλ (1-1) και Σοσιεδάδ (2-2).

Εκτίμηση: Προφανώς ο μοναδικός εφικτός στόχος που τέθηκε είναι η παραμονή στην κατηγορία. Η κατάσταση σε πολλές ομάδες είναι εξαιρετικά ρευστή και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Όλα μπορούν να συμβούν.

Κάντιθ

Τι έκανε πέρσι: Κατάφερε να γυρίσει στη Πριμέρα μετά από 14 χρόνια κι αφού πρώτα χρειάστηκε πολύ κόπο και αγώνα. Άριστη ως τα μέσα της σεζόν, άρχισε να κάνει «νερά» με την έναρξη του νέου έτους, για να δεινοπαθήσει μετά την επανέναρξη, κρατώντας στο όριο τη διαφορά που είχε ήδη χτίσει από την 3η θέση.

Προπονητής: Φυσικά και παρέμεινε ο Άλβαρο Θερβέρα μαζί με τον οποίον η διοίκηση έτρεξε επί σειρά ετών (από το 2016) ένα συγκεκριμένο πλάνο για να φτάσει η ομάδα να κερδίσει την κατηγορία.

Έδρα: Ramon de Carranza (25.000)

Μεταγραφές: Η Κάντιθ ήταν από τις λίγες ομάδες που πρόλαβε να κάνει αλλαγές. Ήρθε με ελευθέρας από την Αλ Νασρ ο Νεγρέδο (Ε, 36/25 τα 2 τελευταία χρόνια), ο μέσος Παναδέρο από την Αλ Ουάχντα, ο μέσος Τζόνσον από τη Κόνιασπορ, ο τερματοφύλακας Λεντέσμα από τη Ροζάριο Σεντράλ, ενώ πλήρωσε περί τα 11 εκ. ευρώ για να καλύψει τις ρήτρες των Λοθάνο (Ε, 33/0), Πόμπο (Μ, 12/0), Αλέχο (Μ, 31/1), Νάνο (Ε, 29/3), Μάλμπασιτς (Μ, 7/0) και Χιμένεθ (Ε, 13/1) και να τους διατηρήσει στο ρόστερ.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου με μόνο απρόοπτο ένα κρούσμα της ίωσης. Σε φιλικά προετοιμασίας νίκησε την Εσπανιόλ με 1-0 και την Μάλαγα με 2-1, για να χάσει από την Μπέτις με 1-0.

Εκτίμηση: Το μόνο προφανές είναι να προσπαθήσει για την παραμονή. Την περίοδο 2005-06 που ήταν στην Πριμέρα... φούνταρε αύτανδρη τερματίζοντας 19η. Σαφώς θα έχει πολλές δυσκολίες διότι δεν θα στερηθεί την συμπαράσταση του πολύ εκδηλωτικού κοινού της.

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Έλτσε

Τι έκανε πέρσι: Μέσα από την τρομερά επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ, που τράβηξαν σχεδόν ως τα τέλη Αυγούστου, κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει την άνοδο. Απέκλεισε την Τζιρόνα (0-0, 1-0) κι επέστρεψε στη «χλιδή» της Πριμέρα έπειτα από 5 χρόνια.

Προπονητής: Παρότι ο Πατσέτα την ανέβασε κατηγορία, οι διοικούντες έκριναν πως είναι λίγος για το επίπεδο της Πριμέρα. Απομακρύνθηκε καταστεναχωρημένος και στη θέση του ήρθε ο Αργεντινός Χόρχε Αλμιρόν που τελευταία έβγαζε μεροκάματο στην Αλ Σαμπάμπ της Σαουδικής Αραβίας. Περίεργη επιλογή καθώς θα είναι η πρώτη του επαφή με την ισπανική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Έδρα: Martinez Valero (33.700)

Μεταγραφές: Τρέχει να προλάβει λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου χρόνου που έχει στη διάθεσή της να φτιάξει ρόστερ για επίπεδο Πριμέρα. Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο διότι ακόμα δεν γνωρίζει το μπάτζετ που θα έχει να διαχειριστεί. Ως τώρα ουσιαστικά δεν απέκτησε τίποτα. Αποχώρησε ήδη ο Τέκιο (Α, 16/0), ο Γιόνατας (Ε, 14/7), ο Κρουθ (Α, 39/1), ο Σάνστεθ (Μ, 41/1) και έπονται κι άλλοι.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε προετοιμασία με μόλις 16 παίκτες διαθέσιμους, εντελώς καθυστερημένα, λόγω της αργοπορίας της τέλεσης των μπαράζ. Ήδη αναβλήθηκαν τα δύο πρώτα της παιχνίδια στο πρωτάθλημα με Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη.

Εκτίμηση: Εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την Έλτσε, που ίσως πληρώσει πολύ ακριβά τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ξεκινά πιο πίσω από σχεδόν όλες τις ομάδες, με στόχο το θαύμα της παραμονής. Φαντάζει πολύ δύσκολο να τα καταφέρει.

Γιώργος Ραπτάκης

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ