foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ292
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ο «Λάζαρος» Νορβηγός, η Ιντερ του Κούπερ και η «γενιά του ‘92»

Μποζιονέλος | 10 Αυγ 2020 07:09
1EesIhMOWAAEshlb.jpg

Final-8 λοιπόν. Μια παράξενη μορφή, αλλά εκτιμώ όταν αν αποδώσει, μην αποκλείετε μελλοντικά να το δούμε να… καθιερώνεται σε Champions League, Europa League μα και στο νεοσύστατο Europa Conference League που… έρχεται.

Και έρχεται, και… συνηθίστε το διότι από το 2021 οι ελληνικές ομάδες εκεί θα παίζουν, με τρεις στον 2ο προκριματικό, ήτοι έξι ματς πριν τους ομίλους. Ο δε πρωταθλητής θα ξεκινά πλέον από τον 1ο προκριματικό του Champions League, άρα θα πρέπει να δώσει οκτώ ματς για να μπει στους ομίλους (!) ενώ καμία ελληνική ομάδα δεν θα μετέχει στο Europa League!

Ω, ναι, επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο πήγε εκεί που του αρμόζει. Στον πάτο.

Από απόψε ξεκινά το Final-8, σε γερμανικά γήπεδα, του Europa League. Μια διοργάνωση με, βάσει τιμών, ένα γκραν φαβορί και δύο γκραν αουτσάιντερ, ωστόσο και μόνο ότι τα ματς διεξάγονται σε άδεια, ουδέτερα γήπεδα και υπό τη μορφή των νοκ άουτ αγώνων, αλλάζει τα πάντα. Τα πάντα όμως. Ο τελικός νικητής θα έχει δώσει τρεις «τελικούς», όχι έναν.

Κοντολογίς, ΟΚ, Γιουνάιτεντ πρώτο φαβορί. Αλλά, ποια… Γιουνάιτεντ; Διότι πρόσφατα ήταν ο ημιτελικός Κυπέλλου ενάντια στην Τσέλσι - και ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Στο 2.75 λοιπόν για κατάκτηση η Γιουνάιτεντ στο Pamestoixima.gr έναντι 4.00 της Ιντερ, 6.00 της Σεβίλλης, 6.25 της Λέβερκουζεν, 7 της Γουλβς, 12.00 της Σαχτάρ, 30.00 της Βασιλείας και 50.00 της Κοπεγχάγης. Τα πάντα, βεβαίως, είναι θέμα… σταυρωμάτων. Διότι στα ημιτελικά…:


  • Σαχτάρ ή Βασιλεία – Ιντερ ή Λέβερκουζεν

  • Γιουνάιτεντ ή Κοπεγχάγη - Γουλβς ή Σεβίλλη


Ας πούμε, Σαχτάρ – Ίντερ ο ένας ημιτελικός, με τη λογική. Εγγυάται κανείς την παρουσία στον τελικό των Λομβαρδών ενάντια σε αυτή τη, διαχρονικά, πολύ καλή ομάδα; Ή ότι η Γιουνάιτεντ θα περάσει τη Σεβίλλη, κι αν αυτή αποκλείσει τη Γουλβς (για το οποίο διόλου βέβαιος είμαι). Ο ένας ημιτελικός πάντως, θα γίνει γνωστός απόψε…

Μόνο μακροχρόνιο προ της σέντρας του Final 4, κι ας είμαι Interista, η Σαχτάρ στον τελικό. Και μη σας πω, εκεί, με τη Γουλβς… Άλλο αν θέλω ή αν βλέπω Ιντερ. Καθαρά στοιχηματικά… τετραπλασιάζει.


Βέβαια, δεν έχει πάει ιταλική ομάδα καν στον τελικό της διοργάνωσης από το 1999 και το Πάρμα – Μαρσέιγ 3-0 στη Μόσχα. Την Πάρμα, ναι, του (μετέπειτα τεχνικού του Παναθηναϊκού) Αλμπέρτο Μαλεζάνι, του Ενρίκο Κιέζα του Ερνάν Κρέσπο, του Αλέν Μπογκοσιάν, του Ρομπέρτο Σενσίνι, του Λιλιάν Τιράμ, του Φάμπιο Καναβάρο, του Χουάν Βερόν και, φυσικά, του Τζίζι Μπουφόν.

Ούτε καν σε τελικό, τρομερό…

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και τα 18 χρόνια χωρίς ημιτελικό


Ιντερ εναντίον Λέβερκουζεν στο Ντίσελντορφ με ρέφερι τον Ισπανό Κάρλος ντελ Σέρο. Η Ιντερ στο 2-0 με τη Χετάφε «έφαγε» αρκετές φάσεις, γλίτωσε την ισοφάριση στο 75’ από πέναλτι, προτού ο (εξαιρετικός) Έρικσεν κλείσει το σκορ. Ωστόσο το κλίμα μόνο καλό δεν είναι, ο Αντόνιο Κόντε έβαλλε δημόσια κατά της ιδιοκτησίας για την πολιτική της στις μεταγραφές, ίσως και να άνοιγε δρόμο… προς τη Γιουβέντους (αλλά τον πρόλαβε ο Αντρέα Πίρλο), ενώ δημοσιεύματα φέρνουν ante portas τον Μαξ Αλέγκρι (από τον Άννα στον Καϊάφα, αυτή η ομάδα). Και ο… Αννας επαναφέρει βασικό τον πρώην ποδοσφαιριστή Γοδίν αντί του φιλότιμου Σκρίνιαρ στα στόπερ, μπροστά, κλασικά, οι Λαουτάρο και Λουκάκου, 47/51 επίσημα σκόραρε φέτος η Ιντεράρα!

Η Μπάγερ νίκησε και στο δεύτερο ματς τη Ρέιντζερς, σε ματς που ήταν κεφάτη αλλά σκόραρε μόνο μια φορά, με τον Ντιαμπί, πρώτο επίσημο από τις 4 Ιουλίου, 18 νίκες σε 25 επίσημα έχει μέσα στο 2020 (και αήττητη σε εννέα ματς στο Europa, 6-3-0) αλλά με προβληματική άμυνα. Συν ότι ο εξαιρετικός χαφ Αράνχις είναι τιμωρημένος, με 4-2-3-1 κι απόψε με Μπέιλι, Χάβερτς, Ντιαμπί πίσω από τον Φόλαντ. Διεκδικεί τον πρώτο της ημιτελικό από το 2002, όταν απέκλεισε τη Γιουνάιτεντ και πήγε στον τελικό με τη Ρεάλ.

Ο Ζιντάν, ο Καλόν και η Ιντερ του Κούπερ


Ιντερ και Λέβερκουζεν έχουν… προηγούμενα από το 2002-03, εποχή που δεν υπήρχε στο Champions League φάση των «16» αλλά β’ φάση ομίλων. Σε όμιλο μαζί με Μπαρτσελόνα (η οποία έκανε 5/6 νίκες) και Νιούκαστλ, οι Λομβαρδοί του Εκτορ Ραούλ Κούπερ σημείωσαν νίκες… μέσα έξω επί των Λέβερκουζεν. 3-2 στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» με δύο γκολ του Τζίτζι ντι Μπιάτζιο και αυτογκόλ του Γερμανού κίπερ Χανς Γιοργκ Μπουτ, είχαν μειώσει οι Μπόρις Ζίφκοβιτς και Φράνσια για την ομάδα του Κλάους Τόπμελερ, η οποία μερικούς μήνες νωρίτερα ήταν στον τελικό, στη Γλασκώβη, χάνοντας από τη Ρεάλ με εκείνο το καταπληκτικό γκολ του Ζινεντίν Ζιντάν.

Ήταν η εποχή των latin, των μακρυμάλληδων και… των Τούρκων για τις δύο ομάδες αλλά και γνώριμών μας. Ο Ουρουγουανός εξτρέμ Αλβάρο Ρεκόμπα (Πανιώνιος 2008-10), ο Παραγουανός στόπερ Κάρλος Γκαμάρα (ΑΕΚ 2001-02), ο… Σιεραλεονέζος εξτρέμ Μοχάμεντ Καλόν (ΑΕΚ 2007-08) και ο Πορτογάλος μέσος Σέρτζιο Κονσεϊσάο (ΠΑΟΚ 2007-10) έπαιζαν τότε για την Ιντερ του Κούπερ, ο οποίος είχε στα χαφ τον Τούρκο Εμρέ και μπροστά τους Ερνάν Κρέσπο και Μπόμπο Βιέρι.


Στην Ιντερ έπαιζε τότε και ο Οκάν Μπουρούκ, νυν πρωταθλητής Τουρκίας ως τεχνικός της Μπασάκσεχιρ. Βασικός φορ στην Μπάγερ ήταν ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (ΠΑΟΚ 2015-16), είχε και Τούρκο, τον Γιλντιράι Μπαστούρκ (τρομερός μέσος εκείνη την εποχή). Στο, δε, ματς της «Μπάι Αρίνα» η Ιντερ είχε επιβληθεί με 2-0, με γκολ από τον Ομπαφέμι Μάρτινς και τον Εμρέ.

Σήμερα ο Μάρτινς, υποτίθεται 35 ετών, παίζει στην Κίνα…

Και τότε, στα ημιτελικά


Μπαρτσελόνα και Ιντερ πέρασαν τότε, ως πρώτες του ομίλου, στα προημιτελικά, οι Καταλανοί αποκλείστηκαν στη ρεβάνς του «Καμπ Νου», στην παράταση, από γκολ του Μαρσέλο Σαλαγέτα, ενώ η Ιντερ απέκλεισε την… αγαπημένη του Αργεντινού προπονητή της, Βαλένθια, με γκολ του Βιέρι στο Μιλάνο (1-0) αλλά και στο «Μεστάγια» (2-1), δεν αρκούσαν τα τέρματα από Πάμπλο Αϊμάρ και Ρούμπεν Μπαράχα για τους Λεβαντίνους του Ράφα Μπενίτεθ.

Η πορεία των «νερατζούρι» ανεκόπη, τότε, στα ημιτελικά, όπου αντάμωσαν με τη… συμπολίτισσα και συγκάτοικο, στο γήπεδο, Μίλαν: 0-0 στο πρώτο, 1-1 στην επεισοδιακή ρεβάνς με γκολ από Αντρέι Σεφτσένκο και Μάρτινς. Η Μίλαν πήγε στον τελικό του Μάντσεστερ και κατέκτησε το τρόπαιο, στα πέναλτι, ενάντια στη Γιουβέντους, σε μια αλήστου μνήμης σεζόν με τρεις ιταλικές ομάδες, συν τη Ρεάλ, στα ημιτελικά του Champions League!

Συνηγορεί άλλη μια «γερμανική» ισοπαλία


Σε πτώση η απόδοση της Ιντερ, όχι (κατ’ εμέ) απολύτως δικαιολογημένα. Εχει όνομα, φανέλα, ιστορία αλλά… τη χάρη; Δεν με έχει πείσει απόλυτα μετά τη διακοπή και στηρίζεται, ειδικά στην Ευρώπη, στον οίστρο του εκπληκτικού Ρομέλου Λουκάκου. Έχω την αίσθηση ότι ξεκινά από το 1-1 το ματς και… ίσως μείνει εκεί, μονάχα στο 1.60 βέβαια κινείται το αμφίτερμα.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Συνηγορεί σε πιθανή μοιρασιά ότι η Ιντερ στα τελευταία 16 της στη διοργάνωση μια ισοπαλία έφερε, κι αυτή… με Γερμανούς, 0-0 με την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη τον Μάρτιο του ’19).

Κοντολογίς, μια ριξιά στο 1-1 ως σκορ σε οποιαδήποτε στιγμή στο ματς και μετά, ας βγάλουν τα ματάκια τους. Με την ευχή να πεταχτούν πιο έξω της Λέβερκουζεν, μπας και χαρούμε κι εμείς… η Ιντερ λίγο. Και, σε πιο ειδικό, να μη νικά η Ιντερ στο ημίχρονο και να μην ηττάται… στο τέλος. Με δεδομένη τη διαφορά στη φυσική τους κατάσταση αλλά και την αφερέγγυα «νερατζούρο» άμυνα, έχει λογική.

Ο Νορβηγός που νίκησε τον θάνατο


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει την Κοπεγχάγη στην Κολωνία, οι Αγγλοι ρεπόρτερ εξεπλάγησαν καθώς περίμεναν την Μπασάκσεχιρ, πρωταθλήτρια Τουρκίας γαρ, στον αποψινό προημιτελικό. Κεντρικό… θέμα οι Νορβηγοί προπονητές, Ολε Γκούναρ Σόλκσιερ και Στόλε Σολμπάκεν, συμπαίκτες στην εθνική Νορβηγίας προ ετών (1995-00) και αντίπαλοι συλλογικά, στο ενσταντανέ σε ματς της Λίλεστρομ με τη Μόλντε.


Ο Σολμπάκεν είναι μια σπάνια περίπτωση ανθρώπου που… πέθανε και γύρισε από το υπερπέραν. Σοβαρά. Στις 13 Μαρτίου 2001, όντας ακόμη παίκτης (στη νυν ομάδα του, Κοπεγχάγη), στα 33 του, κατέρρευσε στην προπόνηση και ο γιατρός της ομάδας Φρανκ Οντγκααρντ διαπίστωσε σοβαρό καρδιακό επεισόδιο. Οκτώ λεπτά αργότερα αφίχθη το ασθενοφόρο και, κατά τη διάρκεια της διακομιδής του, η καρδιά του Σολμπάκεν έπαψε να χτυπά. Βγήκε «κλινικά νεκρός» από το ασθενοφόρο και, ως εκ θαύματος, 7 λεπτά μετά, ο σφυγμός επανήλθε!

Ο Σολμπάκεν έμεινε σε κώμα για μερικές ημέρες και σταδιακά η καρδιά του άρχισε να λειτουργεί κανονικά και χωρίς μηχανική υποστήριξη. Εννοείται ότι έβαλε τέλος στην καριέρα του αλλά σύντομα έγινε προπονητής. Αφιερώνοντας όμως, ως αποκάλυψε, πολύ περισσότερο χρόνο στην πανέμορφη Ανίκεν και τα παιδιά τους.

23 χρόνια μετά


Η Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ λοιπόν, που το 2017 κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας τον Αγιαξ (και με προπονητή τον Ζοσέ Μουρίνιο), έπαιξε με αλλαγές στο 2-1 επί της LASK, ρεβάνς του 5-0 του Λιντζ. Χωρίς θέματα για απόψε, προλαβαίνει ο στόπερ Λίντελοφ, με Γκρίνγουντ, Φερνάντες, Ράσφορντ πίσω από τον Μαρσιάλ η ManUtd που μετρά 16-6-1 στα τελευταία 23 επίσημα, αλλά η ήττα… πόνεσε: από την Τσέλσι στον ημιτελικό του FA Cup.

Οι Δανοί είναι σε προημιτελικό για πρώτη φορά στην ιστορία τους και σε μια σεζόν που δεν κατέκτησαν κάτι εντός συνόρων. Είναι, δε, η πρώτη ομάδα της χώρας μετά το 1997 που φτάνει στην 8άδα μετά την παρουσία της Μπρόντμπι στα προημιτελικά του UEFA (είχε αποκλειστεί από την Τενερίφη). Χωρίς νέα προβλήματα, πάγια εκτός ο εξτρέμ Φίσερ και ο φορ Σάντος, αμφότεροι λογιζόμενοι ως βασικοί ενώ ο (γνωστός μας) Νταμέ Εντόι αρνήθηκε να επεκτείνει για λίγο το συμβόλαιό του και αποχώρησε προ ημερών.

Κι όμως, έχει χάσει από την Κοπεγχάγη…


Σεζόν 2006-07. Η Γιουνάιτεντ, που μια σεζόν νωρίτερα έχει… πατώσει στο Champions League μένοντας τελευταία σε όμιλο με Βιγιαρεάλ, Μπενφίκα και Λιλ, κληρώνεται με Σέλτικ, Κοπεγχάγη και, ξανά, Μπενφίκα. Τούτη τη φορά είναι πιο σοβαρή, βγαίνει πρώτη με 4-0-2 αλλά ηττάται και στη Γλασκώβη (1-0 από γκολ του Νακαμούρα) και στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης με 1-0 από τέρμα του Μάρκους Άλμπακ. Τους Δανούς τους νικά με 3-0 στο «Ολντ Τράφορντ» με γκολ από Σκόουλς, Ο’Σέι και Ρίτσαρντσον.

Ήταν οι μόνες τους παρελθούσες αναμετρήσεις, ως τον φετινό νοκ άουτ προημιτελικό, αλλά… με συμπτώσεις. Όπως και τότε, τεχνικός είναι ο Στόλε Σολμπάκεν (2005-10 και 2013-σήμερα στην FCK, μεσολάβησαν περάσματα από Κολωνία και Γουλβς) ενώ κομβικός για την τότε ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ήταν ο νυν προπονητής της, Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, παγκίτης όμως ως αλλαγή είτε του Κριστιάνο Ρονάλντο, είτε του Λουίς Σαχά είτε του Γουέιν Ρούνεϊ.

Η Γιουνάιτεντ, τότε, προχώρησε στα νοκ άουτ, απέκλεισε διαδοχικά τη Λιλ με δύο νίκες και τη Ρόμα με το αξέχαστο 7-1 του «Ολντ Τράφορντ», για να μείνει εκτός τελικούς από τη Μίλαν: 3-2 στο Μάντσεστερ, ήττα 3-0 στο Μιλάνο, με τους «ροσονέρι» να κατακτούν το τρόπαιο ενάντια στη Λίβερπουλ, στον τελικό της Αθήνας. Και σε μια σεζόν όπου τρεις από τις τέσσερις ομάδες των ημιτελικών ήταν αγγλικές (η Λίβερπουλ είχε αποκλείσει την Τσέλσι στα πέναλτι).

Ξέρουν από άμυνα


Πάμε πάλι: προημιτελικός, νοκ άουτ, σε άδειο γήπεδο και ουδέτερο, απλά δεν ποντάρεται τόσο χαμηλά. Να περάσει η Γιουνάιτεντ είναι το λογικό. Μπορεί να τα καταφέρει και… μετά το 90λεπτο (λέμε τώρα). Πάντως η άμυνα είναι το κοινό τους σημείο: η Γιουνάιτεντ δε δέχθηκε γκολ στα τελευταία 14/21 ευρωπαϊκά της (με 15-5-1 απολογισμό), η Κοπεγχάγη επί 31 σερί ευρωπαϊκά ματς δέχθηκε κανένα ή… ένα, το πολύ, γκολ.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Σαφώς και υπάρχει διαφορά κλάσης. Αλλά οι Δανοί δεν έχουν να χάσουν κάτι. Μια σκέψη, που έμεινε σκέψη, για ισόπαλο ημίχρονο και νίκη Γιουνάιτεντ (στο 4άρι), μια άλλη για άσο με under 3,5 στο ωραιότατο 2.05, σε σενάριο μιας… τίμιας ήττας για τη FCK. Αν και κάτι, μέσα μου, δεν βλέπει τόσο νίκη της Γιουνάιτεντ, ας είναι. Ας πάει σε ημιτελικό, είτε με Γουλβς είτε με Σεβίλλη, θα… καλοπεράσει.



Europa League, μακροχρόνιο


⚽🏆 Στον τελικό ⏩ Σαχτάρ Ντόνετσκ 🦊 4.00. (Pamestoixima.gr)

Special bet


🇮🇹🇩🇪 22:00 Ιντερ 🆚 Λέβερκουζεν ⏩ Anytime σκορ 1-1 🦊 2.25. (Stoiximan)

Combo


🇮🇹🇩🇪 22:00 Ιντερ 🆚 Λέβερκουζεν ⏩ Χ2 ημίχ. / 1Χ τελ. 🦊 2.35. (Stoiximan)

Combo


🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇩🇰 22:00 Mάντσεστερ Γ. 🆚 Κοπεγχάγη ⏩ 1 & under 3,5 🦊 2.05. (Pamestoixima.gr)

World Snooker Championship 2020, day 11 (προημιτελικά)


Δευτέρα 10 Αυγούστου


  • 🎱 12:00 και 21:00 Τζαντ Τραμπ 🆚 Κάιρεν Γουίλσον

  • 🎱 12:00 και 21:00 Μαρκ Σέλμπι 🆚 Νιλ Ρόμπερτσον

  • 🎱 16:30 Κερτ Μάφλιν 🆚 Αντονι ΜακΓκιλ

  • 🎱 16:30 Μαρκ Γουίλιαμς 🆚 Ρόνι Ο’Σάλιβαν


🦊 Οριακώς… δοκάρι στα τελευταία πονταρίσματα του Παγκοσμίου του σνούκερ, όπου χάθηκαν και το fun bet του 10.50, το να γίνει 147 break στο ματς του Ντινγκ με τον Ο’Σάλιβαν, αλλά και το ρίσκο με τον Χόκινς, για να νικήσει τον Ρόμπερτσον. Τον είχε τον Αυστραλό στο 8-8 μετά τα πρώτα δύο μέρη και στο τρίτο ηττήθηκε επιμέρους 5-1, ήτοι τελικό σκορ 13-9.

🦊 Και η διαφορά των 4 frames χάλασε μια πολύ καλή δυάδα, όπου είχε επιβεβαιωθεί με άνεση η νίκη, με χάντικαπ 2,5 frames, του Γουίλσον επί του Γκουλντ (13-9, μπορούσε και πιο εύκολα).

🦊 Και, όχι, δεν κάσαρα. Αντιθέτως, παίζοντας στο ματς του ΜακΓκιλ με τον Κλαρκ από το 2-6, ακριβές σκορ 13-11 σε απόδοση 11.00, κάσαρα όταν έγινε 11-11 το σκορ (και, ομολογώ, έδωσε παραπάνω από όσα περίμενα), με τον ΜακΓκιλ να περνάει τελικά με 13-12.

Προημιτελικά από σήμερα στο θέατρο «Crucible» του Σέφιλντ, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του σνούκερ. Και αυτά τα ματς σε τρία μέρη, επίσης προκρίνεται όποιος φτάσει τα 13 frames.

Συν ότι… γύρισαν οι αποδόσεις. Πρώτο φαβορί πλέον ο Ο’Σάλιβαν (βρε, λες να ήρθε η ώρα) με 2.75, έπεται ο κάτοχος του τίτλου Τραμπ με 3.25, τρίτο φαβορί ο πολύ φορμαρισμένος φέτος Ρόμπερτσον στο 7.00, τέταρτο ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής την τελευταία 6ετία, Σέλμπι, στο 10.00. Αουτσάιντερ ο Γουίλσον, στο 12.00, πιο κάτω οι Μάφλιν (15.00), Γουίλιαμς (25.00) και ΜακΓκιλ (30.00).

Οσο για τα σταυρώματα στα ημιτελικά (10-11/8);


  • 🎱 Τραμπ ή Γουίλσον 🆚 Μάφλιν ή ΜακΓκιλ

  • 🎱 Γουίλιαμς ή Ο’Σάλιβαν 🆚 Σέλμπι ή Ρόμπερτσον


Ίδια γενιά, άλλο στυλ


🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Τζαντ Τραμπ 🆚 Κάιρεν Γουίλσον 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

🗓️ Sessions: Δευτέρα 10/11 στις 12:00 και στις 21:00, Τρίτη 11/8 στις 16:30.

🎱 Best of 25 frames (ο νικητής στα 13).

📝 Αποδόσεις: 1.38 – 3.05

Ιδρωσε αρκετά ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τζαντ Τραμπ απέναντι στον φιλότιμο, αλλά μόλις 20 ετών, Γιαν Μπινγκτάο, μέχρι να περάσει με 13-11 δείχνοντας στο τέλος την τεράστια κλάση του, αφού έκλεισε τον αγώνα με ένα εμφατικό century. Ο Κινέζος είχε προηγηθεί στο πρώτο σκέλος με 5-3, με τον Τραμπ τρομερά άστοχο, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε πίσω με 9-5 κι απλά κυνηγούσε το σκορ. Ποιότητα, ψυχή, ναι, αλλά δεν είναι ο περσινός Τραμπ. Και στον δρόμο για τον ημιτελικό συναντά τον διψασμένο για διάκριση Κάιρεν Γουίλσον. Ο 28χρονος είναι σε προημιτελικό για πέμπτη σερί σεζόν σε Παγκόσμιο ωστόσο μόνο μια φορά μπήκε στην 4άδα, παίζοντας το 2018 ενάντια στον Τζέιμι Τζόουνς: είχε βατό έργο. Χθες επίσης… ίδρωσε με τον Μάρτιν Γκουλντ, ενώ είχε προηγηθεί το Σαββατόβραδο με 11-5, εντέλει το πήρε με 13-9 επειδή ο Γκουλντ υπέπεσε σε φάουλ και πολλά λάθη σε κρίσιμες στιγμές.


Σημειωτέον ότι ο βρετανικός Τύπος έχει αρκετές φορές αναφερθεί στο ότι οι δύο τους είναι σε αντιπαλότητα, κάτι που δεν ισχύει. Κάτι έχει παιχτεί πάντως, ο Τραμπ είχε πει πρόσφατα ότι «δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι αλλά δεν πρόκειται να γίνουμε και φίλοι ποτέ».

⏳ Αναμετρώνται για 16η φορά, 8-7 νίκες μπροστά ο Τραμπ. Πρώτη φορά συναντιούνται σε Παγκόσμιο, σε αγώνα με τουλάχιστον δύο session έπαιξαν το 2015 στον τελικό του Masters της Σαγκάης (10-9 ο Γουίλσον).

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

🦊 Για τους λάτρεις του σπορ είναι… ματσάρα. Όντως. Δύο παίκτες ίδιας γενιάς, 28 και 30 ετών αντίστοιχα, αλλά που τους χωρίζουν πολλά, ειδικά στο στυλ παιχνιδιού (επιθετικό ο Τραμπ, μεθοδικός ο Γουίλσον) ενώ η περιβόητη κατάρα του Crucible, ήτοι ο κάτοχος να μην κατακτά το επόμενο, έχει… χτυπήσει 17 φορές από το 1977, αλλά μάλλον για τα μάτια του κόσμου είναι. Τέσπα (sic) το ερώτημα είναι αν ο Τραμπ είναι απλά ντεφορμέ ή σταδιακά βρίσκει ρυθμό, αγώνα με τον αγώνα, frame με το frame, ο Γουίλσον πάντως δεν θα τα παρατήσει ακόμη κι αν βλέπει το σκορ… με κυάλια (δύσκολο, αλλά λέμε). Μια χαρά το over 22,5 καθώς από 13-10 και πάνω το ‘χω κατά νου. Αλλά και funbetιά υπέρ του Γουίλσον, που περιμένει πώς και πώς τη δική του σειρά. Ίσως φέτος, ποιος ξέρει…

Δεν έχει πια winning spirit

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Μαρκ Σέλμπι 🆚 Νιλ Ρόμπερτσον 🇦🇺

🗓️ Sessions: Δευτέρα 10/11 στις 12:00 και στις 21:00, Τρίτη 11/8 στις 12:00.

🎱 Best of 25 frames (ο νικητής στα 13).

📝 Αποδόσεις: 2.30 – 1.55

Ο Μαρκ Σέλμπι τα είδε… όλα ενάντια στον Νόπο Σαενγκχάμ αλλά κατόρθωσε να προκριθεί με 13-12 κι ενώ μετά το 12-10 ο Ταϊλανδός είχε ισοφαρίσει γρήγορα. Και τον νίκησε με century στο decider frame αλλά δεν είναι ο Σέλμπι των τριών παγκόσμιων τίτλων από το 2014. Σκιά του εαυτού του, χωρίς winning spirit. Εκτός κι αν το ανακτήσει στη φετινή του πορεία – ουδείς τον υποτιμά. Απέναντι του ο αγαπημένος μου… ξανθομπάμπουρας, Νιλ Ρόμπερτσον, που στο τρίτο session πήρε εύκολα τον άστοχο και αγχωμένο Μπάρι Χόκινς (13-9). Ο Αυστραλός δεν συγχώρεσε τα λάθη του Χοκ και συνεχίζει μια σεζόν που θυμίζει κάτι από τις αρχές της δεκαετίας, όταν είχε πάρει και το Παγκόσμιο ενώ από το 2015 είχε να μπει στην 8άδα.

Αριστερά ο Σέλμπι, δεξιά ο Ρόμπερτσον (και στη μέση ο Τραμπ), σε μια φωτό από τα... μικράτα τους (και που θυμίζει Peaky Blinders).

⏳ Σε άλλα 32 τους ματς, ο Σέλμπι προηγηθεί με 18-14 νίκες αλλά ο Ρόμπερτσον νίκησε και στα έξι τελευταία τους. Σε Παγκόσμιο αντάμωσαν ξανά το 2014, στον ημιτελικό, με τον Σέλμπι να περνάει με 17-15 σε ένα απίθανο ματς με εναλλαγές στο προβάδισμα, και εντέλει να κατακτά τον πρώτο του τίτλο στο τουρνουά.

🦊 Ο Ρόμπερτσον ήταν σε φόρμα προ της διακοπής και συνεχίζει, θυμίζει τον Νιλ του 2010 που πήρε το Παγκόσμιο αλλά ο Σέλμπι σαν κάτι να αρχίζει να δείχνει, βήμα βήμα πασχίζει να επανέλθει εκεί που έμαθε για χρόνια: πρώτος. Και, κακά τα ψέματα, και ψυχολογικά να το δει κανείς, τον βολεύει να είναι αουτσάιντερ (οι αποδόσεις αυτό… λένε). Όμως, δεν είναι ο Σέλμπι που τρόμαζε και μόνο με τη θέα τους αντιπάλους του. Και, ουαί και αλίμονο, αν κάνεις λάθη ενάντια σε αυτό τον Ρόμπερτσον. Κρατώντας το τελευταίο, και διπλό και με χάντικαπ…

Ο προημιτελικός των αουτσάιντερ

🇳🇴 Κερτ Μάφλιν 🆚 Αντονι ΜακΓκιλ 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

🗓️ Sessions: Δευτέρα 10/11 στις 16:30, Τρίτη 11/8 στις 12:00 και στις 21:00.

🎱 Best of 25 frames (ο νικητής στα 13).

📝 Αποδόσεις: 1.54 – 2.50

Ας παίξει και κάνα… τζόκερ ο Κερτ Μάφλιν, ποτέ δεν ξέρεις. Ο τύπος κάνει τρομερό τουρνουά μεν αλλά και ρέντα έχει και του άνοιξε διάπλατα (και) ο δρόμος για τον ημιτελικό, στη μόλις δεύτερή του παρουσία σε Παγκόσμιο καθώς του έλαχε αντίπαλος όχι τόσο δυνατός, όσο στα άλλα ζευγάρια. Και ο Αγγλονορβηγός έρχεται από θρίαμβο, την Πέμπτη επί του –φιναλίστ των τελευταίων τριών τελικών, παρακαλώ- Τζον Χίγκινς που δεν ήταν κακός. Ίσα ίσα. Απλά ο Μάφλιν έπαιξε επιθετικά και ήταν τρομερά, τρομερά όμως, εύστοχος.

Κι απέναντί του θα βρεθεί ο Αντονι ΜακΓκιλ που έκανε μεγάλη ανατροπή επί του πρωτάρη Τζέιμι Κλαρκ: από το 2-8 γύρισε στο 13-12! Σε ματς με πολλά λάθη από αμφότερους, ο Σκωτσέζος έδειξε πυγμή στο τέλος και πέρασε στη 8άδα για πρώτη φορά από το 2015. Και έχει, εξίσου, κάθε λόγο να ονειρεύεται…

⏳ Άλλες 5 φορές έχουν παίξει, 3-2 μπροστά σε νίκες ο Μάφλιν.

🦊 Είναι και θέμα ρέντας, και φόρμας, το σνούκερ και ο Μάφλιν σε τούτο υπερέχει. Ωστόσο ο τρόπος που προκρίθηκε δίνει έξτρα ώθηση στον ΜακΓκιλ. Προς τα… δεξιά είμαι, αλλά όχι απόλυτος. Ρισκαδόρικα πήρα το υψηλό over 23,5 frames, ήτοι να φτάσουν από 13-11 και πάνω. Δύσκολο, όχι απίθανο, εξ ου και πληρώνει πολύ.

The class of ‘92

🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Μαρκ Γουίλιαμς 🆚 Ρόνι Ο’Σάλιβαν 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

🗓️ Sessions: Δευτέρα 10/11 στις 16:30, Τρίτη 11/8 στις 16:30 και στις 21:00.

🎱 Best of 25 frames (ο νικητής στα 13).

📝 Αποδόσεις: 5.00– 1.18

«Θα παίζω ως τα 50 μου» επαναλαμβάνει ο Μαρκ Γουίλιαμς, με τον Ουαλό να θυμίζει κάτι από την πορεία του 2018 που τον επανέφερε στους τίτλους στο Παγκόσμιο, για πρώτη φορά μετά το… 2013 και για τρίτη φορά στην καριέρα του. Ενάντια στον Στιούαρτ Μπίνγκαμ δεν ήταν τόσο καλός αλλά πείσμωσε στο τέλος, ροκάνισε τη διαφορά, ισοφάρισε σε 11-11 και το πήρε με 13-11. Ο γηραιότερος παίκτης που φτάνει στα προημιτελικά του Παγκοσμίου μετά τον 52χρονο Στιβ Ντέιβις το 2010 χάρηκε ιδιαίτερα, ως τουίταρε, που θα παίξει με τον Ο’Σάλιβαν επειδή «όταν δεν με υπολογίζει κανείς, παίζω καλά». Λογικό, θα έχει μικρότερη πίεση.

Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν, μετά το 8-8 των πρώτων δύο session, νίκησε άνετα στο τέλος με 13-10 τον Ντινγκ Τζουνχούι και μπήκε στην 8άδα του Παγκοσμίου μόλις για δεύτερη φορά την τελευταία πενταετία. Ο σταρ του σπορ θυμίζει τον καλό του εαυτό σε αυτό το τουρνουά, μπορεί όμως να διαχειριστεί τον φαβοριτισμό του; Centuries έκανε, μεγάλα breaks έκανε, αλλά το ματς με τον... ίδιας σειράς, Γουίλιαμς, δεν είναι εύκολο.

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά το… 1994 και σε συνολικά 45 παιχνίδια ως σήμερα. 31 νίκες έκανε ο Ρόνι, 11 ο Γουίλιαμς και 3 έληξαν ισόπαλα. Σε Παγκόσμιο, από το 2006 συναντιούνταν ανά διετία και για συνολικά τέσσερις φορές: 13-11 ο Ο’Σάλιβαν το 2006 στον προημιτελικό, 13-7 το 2008 στους «16», 13-10 το 2010 ξανά στους «16» και 13-6 το 2012, και πάλι στους «16», 4/4 για τον Ρόνι στο Σέφιλντ.

1999, Liverpool Victoria Charity Challenge: από αριστερά οι Μάρκο Φου, Τζον Πάροτ, Ρόνι Ο’Σάλιβαν, Αλαν ΜακΜάνους, Κεν Ντόχερτι, Ντένις Τέιλορ, Μαρκ Γουίλιαμς και Στίβεν Χέντρι. Ρετρό φωτό…

🦊 Είναι δύο (από τους τρεις, μαζί με τον Τζον Χίγκινς) παίκτες της «γενιάς του ’92», παλιοσειρές: 45χρονος ο Γουίλιαμς, 44 ο Ρόνι, γνωρίζονται καλά, ανά καιρούς οι σχέσεις τους είχαν παγώσει. Δεν είναι όσο εύκολο δείχνει το ματς για τον Ο’Σάλιβαν, αφήστε που οι παραδόσεις είναι για να… σπάνε, όπως το σερί του σε Παγκόσμιο επί του Ουαλού. Τίποτε προς ποντάρισμα από σήμερα, ας παίξουν τα πρώτα frames κι αύριο θα έχουμε κάτι παραπάνω (παίζουν μάλιστα 16:30 και 21:00 την Τρίτη, άκρως εξαντλητικό).

 

Μονά και δυάδα (απόδοσης 4.51)

 

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 12:00 Τραμπ 🆚 Γουίλσον ⏩ Over 22,5 🦊 2.10. (Pamestoixima.gr)
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🇦🇺 12:00 Σέλμπι 🆚 Ρόμπερτσον (-2,5) ⏩ 2 🦊 2.15. (Pamestoixima.gr)

Ρίσκο

 

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 12:00 Τραμπ 🆚 Γουίλσον ⏩ 2 🦊 3.05. (Stoiximan)

Fun bet

 

🇳🇴 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 16:30 Μάφλιν 🆚 ΜακΓκιλ ⏩ Over 23,5 🦊 3.25. (Pamestoixima.gr)

 

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ