foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ116
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Κάποτε… εθνική, πλέον ερασιτεχνική (και σε ημιτελικό)! 🇩🇪

Μποζιονέλος | 09 Ιουν 2020 11:51
412039_1eec96018fc5fe149743e79f64cbcb1d_800re0.jpg

Σε αυτή την παράξενη, και παράδοξη, αθλητική κανονικότητα που βιώνουμε εν μέσω των πρωτόγνωρων που ζήσαμε, και ζούμε, ως πλανήτης, η προσαρμογή και η πρωτοπορία είναι επιβεβλημένες. Για να το κάνω λιανά, οι κεκλεισμένων των θυρών αγώνες… δεν βλέπονται, από τον καναπέ του σπιτιού σου, ειδικά αν ο σπίκερ είναι λίγο… μαμούχαλος. Σε παίρνει ο ύπνος, πώς να το κάνουμε…

Και στο Νησί, οι πάντα φλεγματικοί αλλά και ρηξικέλευθοι Αγγλοι, προχωρούν σε κάτι που έχω προσέξει ότι άρχισε να καθιερώνεται στα ματς της K-League 1 στη Νότια Κορέα: τεχνητός ήχος φιλάθλων. Οι Ασιάτες βέβαια τον μεταδίδουν μέσω των μεγαφώνων του γηπέδου και τον ακούν και οι παίκτες. Στην Premier League όμως, η οποία εδώ και πολλά χρόνια έχει συνεργασία με την EA Sports, μεσολάβησαν για συνομιλίες με το Sky Sports ώστε η… βουή και ο θόρυβος των φιλάθλων να ακούγεται στα αυτιά των τηλεθεατών. Όπως ακριβώς σαν να παίζεις… FIFA στο Playstation. Βεβαίως, θα υπάρχει η δυνατότητα στους τηλεθεατές να παρακολουθούν το παιχνίδι και χωρίς τη βοή του κόσμου. «Εμπειρία θέασης», το λένε στην τηλεοπτική διάλεκτο. Ας το σκεφτούν ορισμένοι, ακόμη και εν Ελλάδι. Το περιμένω με αδημονία.

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Η Κυριακή, στοιχηματικά, ήταν μια από τις καλύτερες ημέρες της σεζόν – και, αν μη τι άλλο, ενθαρρυντικό ενόψει της επανέναρξης κι άλλων πρωταθλημάτων.

🦊 Πλήρωσε 2.25 το combo X2 με over 1,5 της Σάλκε στο Βερολίνο με την Ουνιόν (όχι όμως το fun bet του να προηγείται η Σάλκε ως το 15:00…).

🦊 Πλήρωσε 2.72 το anytime σκορ 1-1 στη Βίσλα – Λέγκια, ωραιότατα (και ωραιότατο ματς, για όσους το παρακολούθησαν).

🦊 Πλήρωσε 3.60 ως anytime σκόρερ ο Μοντέστ στο Αουγκσμπουργκ – Κολωνία: μπήκε στο 82’, το έβαλε στο 86’ ο γίγαντας.

🦊 Πλήρωσε 2.15 το να μπουν περισσότερα γκολ στο β’ ημίχρονο του ΑΕΚ – Παναθηναϊκός.


🦊 Πλήρωσε 2.25 το να μπει γκολ από το 75:00 ως το λήξη στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και το έβαλε ο Λιβάια ακριβώς στο 74:59! Στη Netbet, που το είχα ποντάρει, πλήρωσε πάντως κανονικά (μια ημέρα μετά, πάντως…), από μηνύματά σας είδα ότι σε άλλη, όχι. Συμβαίνει…

🦊 Τι χάθηκε προχθές; Το πέναλτι στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, δεν έγινε καν φάση ώστε… γκρινιάζουμε λίγο, και η δυάδα των goal/goal αφού δεν σκόραρε ούτε η Ενερχέτικ (με τη Σακχτιόρ Σάλιχορσκ), ούτε η Στουρμ (με τη Ραπίντ).

Η… πέλα και η «σερνάμενη»


🇵🇱 Λέχια εναντίον Κρακόβια στο άδειο, ελέω πανδημίας, «Ενέρχα» του Γκντανσκ για την πολωνική Ekstraklasa.


🟢 🆚 🔴 Η Λέχια μπήκε στην επανέναρξη με δύο ματς… ροντέο: 4-3 την Αρκα στο Γκντανσκ με δύο γκολ μετά το 87’ σε μια τρομερή… πέλα, και 2-2 με την Γκόρνικ στο Ζάμπρζε ισοφαρίζοντας από το 79’ ως τέλους. Αν μη τι άλλο δείχνει χαρακτήρα θυμίζοντας τη φόρμα που είχε, την άνοιξη, και πέρυσι και πρόπερσι, αλλά συνεχίζει να… μπάζει πίσω η ομάδα του Στοκόβιετς, δεχόμενη γκολ στις 9/10 τελευταίες αγωνιστικές. Γυρίζει ο χαφ Κουμπίτσκι. Σε ελεύθερη πτώση η Κρακόβια, υπέκυψε 1-0 από την Πόγκον στο Στσέτσιν, έκτη συνεχόμενη ήττα συνολικά, 1-1-7 στις τελευταίες 9 εξορμήσεις της αλλά έχει να «φωνάζει» για κακώς ακυρωθέν γκολ στο 51’. Εμφανής ήταν η απουσία του γκολτζή εξτρέμ Χάνκα, που εξέτισε, τιμωρημένος ο στόπερ Χέλικ, υπό πίεση ο άλλοτε τεχνικός του Αρη, Μίχαλ Προμπίερζ.

🏟️ Μόνο μια ισοπαλία μεταξύ τους στα τελευταία 16 ανεξαρτήτως έδρας (5-1-10), είναι 6-2-2 στα τελευταία 10 τους στο Γκντανσκ (no goal τα 7/10).

🦊 Ευπαθής αμυντικά αλλά με τρομερή ψυχολογία η Λέχια, «σέρνεται» η Κρακόβια που κινδυνεύει να μείνει εκτός 8άδας αλλά η επάνοδος του Χάνκα είναι κομβική. Επιλογή το ασιατικό over 2: πληρωμή σε 3+ γκολ, μονάδα σε ακριβώς 2 γκολ. Δύο αγωνιστικές απέμειναν, για να μπει στην 8άδα από απόψε η Κρακόβια, με ένα βαθμό θα είναι κατά 99% «μέσα».

Με παράδοση η Αντμίρα


🇦🇹 Ζανκτ Πόλτεν εναντίον Αντμίρα Βάκερ στην άδεια, ελέω πανδημίας, «NV Αρένα» για τα play out της αυστριακής Bundesliga.

🟡 🆚 🔴 Η Ζανκτ Πόλτεν αδικείται από το 1-1 με την Αούστρια, κυνηγούσε το σκορ από το 3’, ισοφάρισε στο 74’ και επέτρεψε ελάχιστες φάσεις, είχε προηγηθεί το 5-0 επί της Τιρόλ (aka Βάτενς) στο Ινσμπρουκ, υποδεχόμενη την οποία στις 9 Νοεμβρίου νίκησε για τελευταία φορά εντός (έκτοτε (0-2-3). Τιμωρημένος ο χαφ Λιούμπισιτς, χτύπησε και χάνει τη συνέχεια της σεζόν ο βασικός φορ Πακ. Η, ουραγός πλέον, Αντμίρα ήταν άτυχη υποδεχόμενη τη Μάτερσμπουργκ, δεχόμενη δύο γκολ ως το 40’ σε ισάριθμες φάσεις. Μια νίκη έχει στα τελευταία επτά (1-2-4), ήταν εμφανής η απουσία του τιμωρημένου αρχισκόρερ Μπάκις (11 γκολ σε 20 ματς) που εξέτισε. Εχει πίστη πάντως για τη σωτηρία ο Ζβόνιμιρ Σόλντο.

Vistabet
Βαθμολογία
8.9/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
24/7 support στα ελληνικά 
check_3c
Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

🏟️ Ισόπαλα τα άλλα δύο φετινά τους (1-1 και 2-2). Αήττητη η Αντμίρα στο τελευταίο καρέ μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας (1-3-0) και αήττητη στις τελευταίες 5 επισκέψεις της στο Ζανκτ Πόλτεν (1-4-0).

🦊 Προς τα… δεξιά η εκτίμηση, λείπει και η ρέντα εσχάτως στην Αντμίρα αλλά δεν είναι για ουραγός, υπάρχουν και χειρότερες. Και έχει καλή παράδοση εκεί.

⚽⚽ Δυάδα (απόδοσης 3.02) 🇵🇱 🇦🇹

⏩ 19:00 Λέχια Γκντανσκ – Κρακόβια: Over 2 AH 🦊 1.69. (Betshop)
⏩ 19:30 Ζανκτ Πόλτεν - Αντμίρα Βάκερ: Χ2 🦊 1.79. (Betshop)

Αξίζει για late

🇦🇹 Αούστρια εναντίον Αλταχ στο άδειο, ελέω πανδημίας, «Φραντζ Χορ» της Βιέννης για τα play out της αυστριακής Bundesliga.

🟣 🆚 ⚫ Η Αούστρια δεν ήταν καλή με τη Ζανκτ Πόλτεν προηγούμενη πάντως στο 3’, δεν απείλησε και από τύχη κράτησε ωε τέλους τον βαθμό (1-1), έβδομη ισοπαλία στα τελευταία οκτώ και αήττητη στις τελευταίες έντεκα αγωνιστικές (8-3-0) η ομάδα του Κρίστιαν Ιζλερ, πρωτοπόρος στον όμιλο των play out και με ελπίδες για το Europa League. Η Αλταχ έφερε ισοπαλία και στο δεύτερο ματς μετά την επανέναρξη, 1-1 υποδεχόμενη την Τιρόλ έχοντας κατοχή σχεδόν 70% αλλά ήταν φλύαρη, γλίτωσε από δοκάρι το δεύτερο γκολ στο 80’ και στην αντεπίθεση ισοφάρισε. Απών ο τιμωρημένος στόπερ Τσβίσενμπρούγκερ, εξέτισε ο χαφ Σράινερ.

🏟️ Μόνο 3 νίκες στα τελευταία 11 μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας, για την Αούστρια, τρία διπλά στα τελευταία επτά στη Βιέννη για την Αλταχ.

🦊 Πιο αμφίρροπο από ό,τι δείχνει, δεν αποκλείω καν το διπλό. Εναλλακτική δίνουν τα λεπτά που σκοράρουν: η Αούστρια δέχθηκε 12 από τα 37 φετινά της γκολ στο τελευταίο 15λεπτο και η Αντμίρα, αντίστοιχα, 10 από τα 46 ενώ σημείωσαν, 4 και 12 αντίστοιχα. Κοινώς, αξίζει για late

🥅 Goalbetting 🇦🇹

⏩ 19:30 Αούστρια Β. - Αλταχ: Over 0,5 στο 75:00 – λήξη 🦊 1.90. (Netbet)

Εξάποντο στη Βουδαπέστη

🇭🇺 Ουίπεστ εναντίον Ντέμπρετσενι για την ουγγρική OTP Bank Liga, με περιορισμένη προσέλευση θεατών ελέω πανδημίας. Στο τελευταίο εντός της Ουίπεστ βρέθηκαν, στο «Σζούσζα Φέρεντς Στάντιον» της Βουδαπέστης, 1.900 θεατές καθήμενοι σε απόσταση ο ένας από τον άλλο.

🟣 🆚 🔴 Η Ουίπεστ έκανε μεγάλο βήμα παραμονής επικρατώντας 1-0 της Χόνβεντ στο μεγάλο ντέρμπι, με γκολ του Νοβότνι στο 45’ και παίζοντας αρκετά προσεκτικά στο ντεμπούτο του Πρέντραγκ Ρόγκαν στον πάγκο. Πρώτη νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές (0-1-4), πρώτη εντός από τις αρχές Δεκεμβρίου (είχε 0-1-3) ενώ επανέρχονται οι μέσοι Κάικαν και Ονόβο. Η Ντέμπρετσενι απέτυχε, μένοντας στο 1-1 υποδεχόμενη την ουραγό (και υποβιβασμένη, πλέον) Κάποσβαρ, δεχόμενη την ισοφάριση στο 87’, έχει 1-1-6 στα τελευταία οκτώ. Ραγδαίες οι εξελίξεις, απολύθηκε ο τεχνικός Ζόλταν Βιτέλκι και ανέλαβε ο Ελεμερ Κόντας, για τέταρτη φορά στην καριέρα του κάθεται στον πάγκο της. Αμφίβολος ο μέσος Χάρις.

🏟️ Μόλις ένα διπλό στα τελευταία 18 μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, goal/goal τα τελευταία 6/8. Μόνο ένα διπλό στα τελευταία 11, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, στο Ουίπεστ (6-4-1).

🦊 32 βαθμούς έχει η Ουίπεστ (όσους και η Πακς), 31 η προτελευταία Ντέμπρετσενι, εννοείται όποια νικήσει θα κάνει… άλμα παραμονής με 6ποντο. Προβάδισμα στην έδρα.

Το κίνητρο κάνει τη διαφορά

🇵🇱 Ζαγκλέμπιε εναντίον Κορόνα στο άδειο, ελέω πανδημίας, «Στάντιον Ζαγκλέμπια» του Λούμπιν (σ.σ. οι Γερμανοί το αποκαλούν… Luben) για την πολωνική Ekstraklasa.

🟠 🆚 🔴🟡 Οση τύχη είχε στη… δεύτερη πρεμιέρα της σεζόν και στο 3-0 επί της Πόγκον στο Στσέτσιν, άλλο τόσο η Ζαγκλέμπιε ατύχησε στην υποδοχή της Λεχ Πόζναν: 3-3 κι ενώ στην ανάπαυλα ήταν μπροστά με 3-1, είχε πολλές φάσεις για να διευρύνει το σκορ και μετά το 76’ και τη μείωση, αγχώθηκε και το πλήρωσε στο 88’. Απίθανο πλέον να μπει στην 8άδα και στα play offs, δύο αγωνιστικές απέμειναν άλλωστε, 3-2-1 στην τελευταία 6άδα της στο Λούμπιν. Η Κορόνα είχε ούτως ή άλλως δύσκολο έργο υποδεχόμενη την πρωταθλήτρια, και ανεβασμένη, Πιάστ, προηγήθηκε στο 15’ και το κράτησε για 50 λεπτά αν και από το 27’ έπαιζε με δέκα, νομοτελειακά λύγισε στο τέλος. Κομβικές οι απώλειες, ελέω τιμωρίας, των μέσων Γκνιάτιτς και Ζουμπρόφσκι, εκ νέου εκτός ο εξτρέμ Πάσιντα.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


🏟️ Μονάχα μια ισοπαλία στα τελευταία 13 μεταξύ τους ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (6-1-6), no goal τα τελευταία 9 εξ αυτών (και τα 13/14 τελευταία). Μόνο ένας άσος στα τελευταία 5 στο Λούμπιν (1-1-3).

🦊 Συζητήσιμος ο φαβοριτισμός της Ζαγκλέμπιε, η οποία δύσκολα θα προλάβει να μπει στην 8άδα ενώ η Κορόνα έχει μεγάλο δρόμο να διαβεί για την παραμονή και θέλει βαθμούς ενόψει play out. Καλή παράδοση έχει στο Λούμπιν, δύναται αν φύγει αλώβητη απόψε. Στο 2.10 – 2.15 η διπλή της ευκαιρία, ανεβαίνει στο 3άρι το εν λόγω… σενάριο αν μπουν δύο γκολ στο ματς, κάτι εφικτό.

💣 Fun bet 🇵🇱

⏩ 21:30 ΖαγκλέμπιεΚορόνα: Χ2 & over 1,5 🦊 2.91. (Stoiximan)

Δαυίδ εναντίον Γολιάθ στον γερμανικό ημιτελικό


🇩🇪 🏆 Ζαμπρίκεν εναντίον Λέβερκουζεν σε νοκ άουτ ημιτελικό (με παράταση και πέναλτι, σε τυχόν ισοπαλία) για το Dfb Pokal, στο άδειο ελέω πανδημίας «Χέρμαν Νόιμπεργκερ» στο γειτονικό Φέλκλινγκεν, 6.800 θέσεων, φετινή της έδρα όσο το 16.000 θέσεων «Λούντβιγκσπαρκσταντιον» ανακατασκευάζεται. Στον άλλο ημιτελικό, αύριο, Μπάγερν – Αϊντραχτ.


🔵⚫ Ομάδα Regionalliga Südwest, ήτοι δ’ κατηγορίας η Ζαμπρίκεν (σ.σ. ως ορθώς προσφέρεται, με περισσότερο «γ» και λιγότερο «ρ» πάντως), το πρωτάθλημα διεκόπη οριστικά, ήταν πρώτη με διαφορά 6 βαθμών από την Ελβερσμπεργκ και εξασφάλισε την επάνοδο στην 3. Liga για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια. Και, παράλληλα, έγραψε ιστορία φέτος ως η μόνη ομάδα 4ης κατηγορίας στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου που έφτασε ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου, αποκλείοντας από δύο ομάδες της Zweite και της Bundesliga (Κολωνία και Φορτούνα). Εδωσε όλα τα ματς εντός και οι δύο τελευταίες προκρίσεις επιτεύχθηκαν στα πέναλτι, στον προημιτελικό με τη Φορτούνα ο κίπερ Μπατς έπιασε συνολικά πέντε πέναλτι, μαζί με ένα στην κανονική διάρκεια!


Και είναι παρούσα σε ημιτελικό για τέταρτη φορά αλλά αποκλείστηκε ισάριθμες: το ’57 στην παράταση από την Μπάγερν, το ’58 με 4-1 από τη Στουτγκάρδη και το ’85 με 1-0 από την Ιρντινγκεν, όλα ξανά ως γηπεδούχος. Πρώτο επίσημο ματς από τις 17 Μαρτίου για την ομάδα του Λούκας Κβάζνιοκ, κλεισμένη σε ξενοδοχείο η αποστολή εδώ και μια εβδομάδα ελέω πρωτοκόλλου υγείας.

⚫🔴 Η Λέβερκουζεν είναι ενώπιον της πρώτης της πρόκρισης σε τελικό από το 2009, μόνο το 1993 κατέκτησε το τρόπαιο (απέναντι στη Χέρτα) ενώ παράλληλα πασχίζει για την 4άδα στην Bundesliga και το εισιτήριο του Champions League. «Λίγη» στο τελευταίο, το Σάββατο, υποτάχθηκε με 4-2 υποδεχόμενη την Μπάγερν που άνετα μπορούσε… διπλάσιο σκορ, απόντος του 20χρονου γκολτζή Χάβερτς. Η ομάδα του Πέτερ Μποζ βρίσκεται στην 5η θέση της Bundesliga και πρακτικά με την Γκλάντμπαχ θα παλέψει για την 4η, την ώρα που οι Μπελαράμπι και Ντιαμπί παραμένουν ντεφορμέ, εξ ου και ο κόουτς ετοιμάζει μερικές αλλαγές για απόψε: πιθανώς τον Αλάριο στην κορυφή και τον Φόλαντ στα εξτρέμ. Για 26η φορά στην ιστορία της αντιμετωπίζει στο DfB Pokal ομάδα από δ’ κατηγορία και χαμηλότερα - και δεν έχει ηττηθεί ποτέ. Αμφίβολος παραμένει ο σκόρερ 11 γκολ σε 26 ματς, Χάβερτς, πάγια εκτός ο αρχηγός μέσος Μπέντερ.


🏟️ Σε άλλες δύο σεζόν αντάμωσαν, αμφότερες για την Bundesliga: το 1985-86 με νίκες γηπεδούχων (2-0 στο Λέβερκουζεν, 3-1 στο Ζαμπρίκεν) και το 1992-93 με 1-1 στο Λέβερκουζεν και ξανά 3-1 στο Ζαμπρίκεν. Η Μπάγερ έπαιζε τότε με Βερνς, Φόντα, Σουλτζ, Τομ, Κίρστεν κ.α. - και με προπονητή τον Γιουγκοσλάβο Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς που το 19998 πέρασε για λίγο από την ΑΕΚ (στο ενσταντανέ με τον Γιώργο Δώνη, 22 χρόνια πριν…).

🦊 Το διπλό στο 1.10 – 1.15, τρεις κατηγορίες τις χωρίζουν, πρόκειται για μια ερασιτεχνική ομάδα (με πολύ ρέντα ως τώρα στο Κύπελλο) ενάντια σε ένα… θηρίο. Αλλά δεν βλέπω πολλά με λίγα, συν ότι η εμπειρία του εν λόγω γηπέδου, που θυμίζει… προπονητικό κέντρο, πιθανώς να επηρεάσει τη Μπάγερ. Από την άλλη, βέβαια, η Ζαμπρίκεν έχει τρεις μήνες να δώσει επίσημο ματς και… όπλο της αποτελούσε η έδρα, ο κόσμος – ο οποίος απουσιάζει απόψε. Επιλογή το ασιατικό +2,25 της γηπεδούχου με πληρωμή σε νίκη της, ισοπαλία ή ήττα ως ένα γκολ διαφορά, αν ηττηθεί με δύο ξανά πληρώνεσαι, αλλά τα μισά από όσα θα έπαιρνες. Αν ηττηθεί με διαφορά 3+ γκολ, τον πίνεις. Απλό;

🦊 Και μια funbetιά, να νικήσει η Λέβερκουζεν αλλά έχοντας δεχθεί πρώτη γκολ. ΟΚ… βουνό είναι, αν βγει, βγήκε.

Ασιατικό 🇩🇪

⏩ 21:30 Ζαμπρίκεν – Λέβερκουζεν: 1 +2,25 ΑΗ 🦊 2.05. (Novibet)

💣 Fun bet 🇩🇪

⏩ 21:30 Ζαμπρίκεν – Λέβερκουζεν: 1ο γκολ Ζαμπρίκεν & 2 τελικό 🦊 6.45. (Stoiximan)

Όταν η Ζαμπρίκεν ήταν… εθνική ομάδα


⏳📜🇩🇪🇫🇷 Μια έξτρα αναφορά στη Ζαμπρίκεν, γνωστή στο κουπόνι ΟΠΑΠ ως Σάαρμπρικεν, επιβεβλημένη: ήταν η μόνη γερμανική που κάποτε αποτέλεσε… εθνική ομάδα. Η περιοχή ήταν για κάτι χρόνια ανεξάρτητη χώρα, είχε εκπρόσωπο στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και αποστολή σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Απίστευτο;


Πώς έγινε αυτό; Η περιζήτητη, μιας και παράγει άνθρακα και άλλα σημαντικά μεταλλεύματα, περιοχή όπου εδρεύει η Ζαμπρίκεν ονομάζεται Ζάρλαντ στα γερμανικά (και Σαρ στα γαλλικά) και το 1920, μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η ηττημένη Γερμανία υποχρεώθηκε (βάση της Συνθήκης των Βερσαλλιών) να παραχωρήσει την περιοχή, στο πλαίσιο των όρων παράδοσής της, στην Κοινωνία των Εθνών (σ.σ. προπομπός του ΟΗΕ) και με τη Γαλλία να ασκεί τον πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο. Κι όμως είχε κατά πλειονότητα Γερμανούς (ή Γερμανόφωνους) κατοίκους. Μερικά χρόνια αργότερα κι ενώ ο Αδόλφος Χίτλερ είχε ανέβει στην εξουσία στη Γερμανία δημιουργώντας στρατό (ενάντια στα συμφωνηθέντα της συνθήκης), έγινε δημοψήφισμα και το 1933 επανενώθηκε με τη Γερμανία, κάτι που διήρκησε ως τη νέα πολεμική ήττα της χώρας, το 1945. Τότε όμως η διαλυμένη Γαλλία δεν ζήτησε την προσάρτηση του Ζάρλαντ αλλά την ανεξαρτητοποίησή του με δικό της έλεγχο - ως και έγινε. Η περιοχή αποκόπηκε από την υπόλοιπη, συμμαχική ζώνη κατοχής στη Γερμανία και δημιουργήθηκε μια νέα χώρα που ονομαζόταν Saarprotektorat (σ.σ. Προτεκτοράτο του Σάαρλαντ). Και ως χώρα μετείχε το 1952 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι (με αποστολή 36 αθλητών!), μετείχε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1954 και δημιούργησε το δικό της πρωτάθλημα, την Amateurliga Saarland.


Ωστόσο η Ζαμπρίκεν συνέχιζε να μετέχει στο γερμανικό πρωτάθλημα, αρνούμενη να δώσει νομιμότητα σε μια λίγκα που θεωρούσε… μαριονέτα της γαλλικής πολιτικής. Και όχι μόνο αυτό αλλά το 1948 ζήτησε και έλαβε μέρος στο γαλλικό πρωτάθλημα (!), ξεκινώντας από τη Ligue 2 με το όνομα Σαρεμπρίκ, όπου τερμάτισε μάλιστα με άνεση στην πρώτη θέση! Δεν έμελλε όμως ποτέ να ανέλθει στην πρώτη κατηγορία ελέω των αντιδράσεων πολλών ομάδων που, στη ναζιστική κατοχή, είχαν υποχρεωθεί να παίξουν στο γερμανικό. Η Ζαμπρίκεν αποσύρθηκε, έμεινε για δύο σεζόν εκτός αγώνων διοργανώνοντας διεθνή τουρνουά και από το 1952-53 της επετράπη να επιστρέψει στο γερμανικό. Το 1958 και επίσημα το Ζάρλαντ επανενώθηκε με τη Γερμανία και αποτελεί σήμερα ένα από τα 16 ομόσπονδα κρατίδιά της Γερμανίας.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ