foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ224
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Superleague is back: Τι αξίζει για ποντάρισμα by Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αφιερώματα | 05 Ιουν 2020 12:00
που-και-τι-superleague.jpg

Η Super League 1 ανοίγει την αγωνιστική της πύλη μετά από 96 ημέρες, λόγω της πανδημίας. Το Πρωτάθλημα ολοκλήρωσε την κανονική του περίοδο την 1η Μαρτίου, με τη διεξαγωγή της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής. Το Σάββατο 6 Ιουνίου αρχίζει η διαδικασία των play off και play out, με χαρακτηριστικό τα πολλά ανοικτά μέτωπα. Όχι τόσο από πλευράς κατάταξης, αλλά εξαιτίας: α) της υπόθεσης συνιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, β) της εισήγησης για υποβιβασμό Ολυμπιακού και Ατρόμητου από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ (σύμφωνα με το άρθρο 27 περί προκαθορισμένου αποτελέσματος για στοιχηματικούς λόγους), γ) του ban της FIFA στον Άρη, δ) της απειροελάχιστης πιθανότητας να αρθεί η ευρωπαϊκή τιμωρία του Παναθηναϊκού και ε) της αβεβαιότητας που υπάρχει στη Super League 2 για τη συνέχισή της ή όχι. Παίζουν όλα τα σενάρια, επανέναρξης ή όχι, ακόμη και αυτό της αναδιάρθρωσης για τη 2η τη τάξει κατηγορία.


Πως θα γίνουν τα play off και play out;



Με τα υπάρχοντα δεδομένα, οι ομάδες των play out κατεβαίνουν με μέλημα την αποφυγή της 14ης θέσης που οδηγεί στον υποβιβασμό αλλά και της 13ης η οποία καταλήγει σε αγώνα διαβάθμισης με τη 2η της βαθμολογίας της Super League 2. Στα play off, με τον Παναθηναϊκό τιμωρημένο από την Ευρώπη, οι υπόλοιπες 5 ομάδες θα είναι αυτές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στα Κύπελλα Ευρώπης τη σεζόν 2020/2021 (υπάρχει ο αστερίσκος στην υπόθεση του Άρη και οι προαναφερθείσες ιδιαίτερες υποθέσεις δικαστικής φύσης).

Η επανεκκίνηση της Super League 1 θα γίνει δίχως κόσμο στα γήπεδα, εκτός αν αλλάξει κάτι -με βάση την πρόταση του ΟΦΗ για παρουσία φιλάθλων στο 20% χωρητικότητας της κάθε έδρας- στη σύσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Πρόεδρο της Λίγκας Μηνά Λυσάνδρου την Τετάρτη (3/6). Κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα 5 αλλαγών και κατάρτιση 20μελούς αποστολής αντί 18άδας. Θα υπάρχουν παύσεις ανάκτησης δυνάμεων σε όλα τα παιχνίδια (cooling breaks), υγειονομικό πρωτόκολλο που θα τηρείται για όλους τους συμμετέχοντες -έμμεσα ή άμεσα- σε κάθε αναμέτρηση, ενώ θα τροποποιηθούν όλα τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Θα εφαρμοστεί, δηλαδή, το ειδικό θεσμικό πλαίσιο που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ.

Καθεμία από τις 6 ομάδες των play off θα δώσει 10 αγώνες (με 5 αντιπάλους εντός και εκτός). Μόνο στα play off υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι διαθέσιμη η γραμμή οφσάιντ στο VAR, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί άμεσα. Καθεμία από τις 8 ομάδες ομάδα των play out θα δώσει 7 μονούς αγώνες με τους υπόλοιπους αντιπάλους. Δεν θα αγωνιστούν, δηλαδή, όλοι με όλους μέσα - έξω, αλλά όπως προέκυψε στην κλήρωση που έγινε. Τέσσερα εντός έδρας ματς θα δώσουν οι ομάδες από τις θέσεις 7 έως 11 (Ατρόμητος, ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, Βόλος) και 3 εκτός. Τρία εντός έδρας ματς θα δώσουν οι ομάδες από τις θέσεις 12 έως 14 (Ξάνθη, Παναιτωλικός, Πανιώνιος) και 4 εκτός. Διατηρούνται και στα 2 γκρουπ οι βαθμοί της κανονικής περιόδου.

👉 Διάβασε αναλυτικά τον οδηγό διεξαγωγής 👈

Η επιστροφή στις προπονήσεις σε γκρουπ έγινε στις 4 Μαΐου και στις ομαδικές στις 18 Μαΐου. Ουσιαστικά οι αθλητές έμειναν 52 ημέρες εκτός προπονητικών κέντρων, από την εκκίνηση των μέτρων προστασίας για τον ιό έως τις 4 Μαΐου, και γυμνάζονται σε εντατικούς ρυθμούς γυρίζοντας στην κανονικότητα σχεδόν 4 εβδομάδες πριν από τη σέντρα. Μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα σε γηγενή ή ξένο ποδοσφαιριστή κάποιας ομάδας. Πριν την αναλυτική καταγραφή της κατάστασης καθεμιάς από τις 14 ομάδες της Super League 1, απαραίτητη η υπενθύμιση του έως τώρα ποινολογίου: ΠΑΟΚ -7 βαθμοί και Ξάνθη -12 βαθμοί λόγω της υπόθεσης συνιδιοκτησίας, και Πανιώνιος -6 βαθμοί εξαιτίας της μη αδειοδότησής του πριν την εκκίνηση της περιόδου 2019/2020.


Οι ομάδες της Super League 1 (Play off)



Ολυμπιακός

Ύστερα από 2 χρόνια, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Διατηρεί το αήττητο (20-6-0), ενώ διαθέτει την καλύτερη άμυνα και επίθεση στη Super League 1 μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος. Έτσι κι αλλιώς η διαφορά των 7 βαθμών έδινε στους «ερυθρόλευκους» ένα σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά μετά την τιμωρία του ΠΑΟΚ για την πολυ-ιδιοκτησία με την Ξάνθη, η διαφορά των 14 βαθμών δύσκολα χάνεται με 10 αγώνες να απομένουν. Οι Πειραιώτες ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Πέδρο Μαρτίνς για την επόμενη διετία, διπλασιάζοντας τις ετήσιες απολαβές του Πορτογάλου προπονητή. Συνάπτοντας, μάλιστα, και ρήτρα αποδέσμευσης. Ο 50χρονος τεχνικός επέστησε την προσοχή στους παίκτες του όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να παραμείνουν συγκεντρωμένοι, καθώς ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να διεκδικεί και τους τρεις στόχους του αφού επίκειται και η ρεβάνς με τη Γουλβς για το Europa League μέσα στο καλοκαίρι.

ΠΑΟΚ

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης περισσότερο αναμένει την εκδίκαση του CAS, επί της αρχής και ουσίας, για την υπόθεση κοινής ιδιοκτησίας με την Ξάνθη. Δίχως την αφαίρεση των 7 βαθμών ο ΠΑΟΚ θα είχε και περισσότερες πιθανότητες για τη διεκδίκηση του τίτλου (το υπάρχον -14 από τον Ολυμπιακό, θα ήταν -7) και δεν θα υπήρχε κίνδυνος για την απώλεια της 2ης θέσης του Champions League μια και πλέον η ΑΕΚ βρίσκεται στο -1! Πρωταγωνιστούν οι Πρωταθλητές ήδη σε μεταγραφικά σενάρια εν όψει καλοκαιριού, πλήγμα ο τραυματισμός του χρήσιμου χαφ Αουγκούστο που δεν θα παίξει ξανά έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Επίκειται αντικατάσταση του τεχνικού διευθυντή Μάριο Μπράνκο από τον Όλαφ Ρέμπε, με τον οποίο φέρεται να υπάρχει προφορική συμφωνία. Ο Ρέμπε υπήρξε ο άνθρωπος των μεγάλων αποφάσεων και του υψηλού προϋπολογισμού, πρόσφατα, στη Βόλφσμπουργκ. Εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί θα θέσει εν αμφιβόλω τη θέση του κόουτς Φερέιρα! Οι παίκτες ήρθαν σε συμφωνία με τη διοίκηση για περικοπές, λόγω ιού, στο 12% των ετήσιων συμβολαίων τους.

ΑΕΚ

Ο Μάσιμο Καρέρα μπορεί να παρουσίασε μία πιο κυνική ΑΕΚ από τις 10 Μαρτίου που ανέλαβε, ωστόσο κατάφερε να την κρατήσει μέσα στο Κύπελλο και να την κάνει αποτελεσματική. Με συνέπεια να υπάρχουν, λόγω και της εξέλιξης με τον ΠΑΟΚ, σοβαρές πιθανότητες για την κατάληψη της 2ης θέσης του επόμενου Champions League. Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν με την παραμονή του έως και το καλοκαίρι του 2021. Οι αθλητές της ομάδας συμφώνησαν σε περικοπές 12.5% στα ετήσια συμβόλαιά τους, εξαιτίας της πανδημίας. Η βαριά θλάση του Σέρχιο Αραούχο βρέθηκε στην κορυφή του ιατρικού δελτίου της ΑΕΚ, όμως ο Αργεντινός επιθετικός προπονήθηκε κανονικά στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας και δίνει αγώνα δρόμου ώστε να είναι έστω στον πάγκο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 1η αγωνιστική των play off. Ποδοσφαιριστές της έχουν ήδη πρωταγωνιστήσει σε μεταγραφικά σενάρια (Μπάρκας για Σέλτικ, Μάνταλος για Μπεσίκτας), όμως τη δεδομένη στιγμή ο κόουτς Καρέρα προσπαθεί να κρατήσει άπαντες συγκεντρωμένους στην επανεκκίνηση της σεζόν.


 

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παναθηναϊκός

Η πιο... ταλαιπωρημένη ομάδα των play off! Ενώ παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, μετά τις πρώτες αγωνιστικές, και μπήκε άνετα στην 4άδα της βαθμολογίας, ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να απασχολεί την επικαιρότητα για τους λάθος λόγους. Στη διάρκεια της πανδημίας ο τεχνικός διευθυντής Τσάβι Ρόκα (αντικατέστησε τον Νταμπίζα τον Οκτώβριο του 2019) βρισκόταν στην Ισπανία. Με την επιστροφή του ανέκυψε το ζήτημα παραμονής ή όχι του Γιώργου Δώνη στον πάγκο, που είχε θέσει ο έμπειρος τεχνικός στις 20 Φεβρουαρίου (δηλώσεις στο συνδρομητικό για διαφορά φιλοσοφίας με τη διοίκηση). Την Παρασκευή (29/5) διέρρευσε επιστολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου, στον Δώνη για επιθυμία λύσης της συνεργασίας τους μετά το τέλος των play off. Το ιδιαίτερο timing, παραμονές της επανέναρξης του Πρωταθλήματος, καλλιέργησε την πιθανότητα να κατέβει στα 10 ματς των play off με υπηρεσιακό προπονητή ο Παναθηναϊκός και να διακοπεί άμεσα το συμβόλαιο του Δώνη. Αυτό το σενάριο χάνει καθημερινά πιθανότητες, με το επικρατέστερο να είναι η παραμονή του αρχικά για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και... βλέπουμε! Παράλληλα εξελίσσεται έρευνα αγοράς και συνεχείς επαφές για τον διάδοχό του, με τον Ντάνι Πογιάτος (της ομάδας Νέων της Ρεάλ Μαδρίτης) να θεωρείται το μεγάλο φαβορί ανάμεσα σε μία μεγάλη σειρά ονομάτων. Από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια έληγαν, παρελθόν θα είναι από το καλοκαίρι οι Αποστολάκης (ΑΠΟΕΛ) και Βαγιαννίδης (Ίντερ). Τον ίδιο δρόμο, εκτός ομάδας, αναμένεται να ακολουθήσουν οι Γιόχανσον, Ινσούα, Χρ. Δώνης και οι δανεικοί Ζαχίντ (ΑΠΟΕΛ), Ανουάρ (Βαγιαδολίδ) και Νατζ (Λέγκια, υπάρχουν κάποιες πιθανότητες παραμονής). Ο, προς πώληση, Μακέντα έχει θέμα στη μέση, ο βασικός στόπερ Πούγγουρας πρόβλημα στον προσαγωγό και ο χρήσιμος επιθετικός Περέα θα μείνει 1 μήνα εκτός δράσης λόγω θλάσης 2ου βαθμού. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αρνήθηκαν 2 φορές την πρόταση μείωσης στο 40% της τελευταίας δόσης συμβολαίου (συνολικά το 10% των ετήσιων απολαβών τους), με την ΠΑΕ να προσανατολίζεται σε μονομερή μείωση λόγω απώλειας εσόδων από τον ιό.

ΟΦΗ

Με την εντός έδρας νίκη επί της Λαμίας (3-0), την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ο ΟΦΗ εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα play off και στοχεύει στο καλύτερο δυνατό από εδώ και πέρα. Στην 1η του σεζόν ως επικεφαλής προπονητής στη μεγάλη κατηγορία, ο Γιώργος Σίμος παρουσίασε μία ελκυστική ομάδα, αλλά με αφέλεια στην άμυνα. Αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ποιότητας στα μετόπισθεν, συγκριτικά με το κέντρο και την επίθεση όπου οι Κρητικοί εμφάνισαν προτερήματα. Πλήγμα αποτελεί ο τραυματισμός του Κοσμά Τσιλιανίδη, ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στην προπόνηση, με συνέπεια να τεθεί εκτός δράσης για το επόμενο εξάμηνο.

Άρης

Ο Μίκαελ Ένινγκ στέριωσε ως 3ος προπονητής που καθοδηγεί τον Άρη αυτή τη σεζόν. Μετά τους Παντελίδη και Τερζή ο Γερμανός επιβιώνει, παρουσιάζοντας μία ελκυστική επιθετικά ομάδα που έχει φτάσει έως τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Εξελίσσονται διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα για τους Θεσσαλονικείς. Μετά την επίτευξη συμφωνίας με τον Ένινγκ για παραμονή έως τον Ιούνιο του 2021, γίνεται συζήτηση με τους παίκτες για αναπροσαρμογή συμβολαίων και ταυτόχρονη αξιολόγηση ποδοσφαιριστών που θα πουληθούν ή θα φύγουν (ήδη ο στόπερ Βέλεθ έχει υπογράψει στον Παναθηναϊκό). Όλα αυτά είναι... σταγόνα στον ωκεανό, όμως, εμπρός στο πραγματικό πρόβλημα του Άρη. Το ban από τη FIFA για χρέη του παρελθόντος απειλεί από την ευρωπαϊκή έξοδο της νέας σεζόν έως την επάνδρωση του ρόστερ για το 2020/2021. Μέχρι και επιστολή στη FIFA απέστειλε η Κυβέρνηση για άρση της τιμωρίας, έχοντας διαπιστώσει ότι η ΠΑΕ Άρης είναι απολύτως σύννομη! Ο Θεόδωρος Καρυπίδης εκφράζει τη σιγουριά του για την αλλαγή της απόφασης. Μόνο τότε θα υπάρξει ηρεμία σε μία ομάδα που λήγουν 14 συμβόλαια το καλοκαίρι. Πέραν του ευρωπαϊκού αποκλεισμού, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνει δίχως παίκτες και να προκύψει πρόβλημα, αγωνιστικό αυτή τη φορά, και του χρόνου...

Οι ομάδες της Super League 1 (Play out)

Ατρόμητος

Ο κόουτς Νταμίρ Κάναντι εξακολουθεί να βρίσκεται στο μυαλό κάθε φιλάθλου των Περιστεριωτών. Μετά τη φυγή του και την αποτυχία του πλάνου με τον Γιάννη Αναστασίου, αλλά και την πρόσληψη του Σάββα Παντελίδη που δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι, οι διοικούντες τον Ατρόμητο κοιτάζουν ήδη την επόμενη ημέρα. Σίγουρα η πορεία στα play out και η κατάληψη της 1ης θέσης στο γκρουπ είναι στόχος, όμως το διακύβευμα κρίνεται μεγαλύτερο όσον αφορά στις επιλογές της ερχόμενης ημέρας. Λήγουν 7 συμβόλαια, όλα παικτών με ρόλο (Ούμπιντες, Μανούσος, Γκάλο, Ντε Πο, Μάντσον, Μπαένα, Μέγιερι). Οι δανεισμοί των Κατράνη από Σεντ Ετιέν και Ανδρούτσου από Ολυμπιακό, επίσης. Ο Ατρόμητος αναμένεται να προβεί σε αναδόμηση και υπό αυτές τις συνθήκες θα πορευτεί στα 7 ματς που έχει εμπρός του. Κερασάκι στην τούρτα η εμπλοκή στην υπόθεση χειραγωγημένου αγώνα για στοιχηματικούς λόγους, η οποία αποτέλεσε εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ και αν καταλήξει σε δίκη και στη συνέχεια σε καταδίκη απειλεί τον σύλλογο με υποβιβασμό!

ΑΕΛ

Στο 1ο μισό της σεζόν η ΑΕΛ κοιτούσε διαρκώς προς τα επάνω, αφού βρισκόταν σε τροχιά play off ούσα αποτελεσματική σε άμυνα και επίθεση. Στον 2ο γύρο είχε μία φυσιολογική αγωνιστική «κοιλιά» με συνέπεια να τεθεί εκτός 6άδας, μετρώντας μόλις 1 νίκη στα 10 τελευταία ματς (1-5-4). Προφανώς και δεν απειλείται με υποβιβασμό, αλλά θέλει να παρουσιάσει μία σοβαρή εικόνα. Οι Αλέξης Κούγιας και Μιχάλης Γρηγορίου σχεδιάζουν την ΑΕΛ της επόμενης σεζόν, περιμένοντας ένα σημαντικό ποσό από την πώληση του Ισλανδού τερματοφύλακα Έγκμουντουρ Κρίστινσον. Λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων, ο διοικητικός ηγέτης των «βυσσινί» έθεσε εκτός ομάδας τους Αμρ Ουάρντα και Γιάννη Μασούρα, που επέστρεψαν σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Αστέρας Τρίπολης

Το πλάνο με τον άπειρο Μπόρχα Χιμένεθ εγκαταλείφθηκε νωρίς από τη διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης. Ο Ισπανός προπονητής άντεξε 12 αγωνιστικές και οι Αρκάδες αποφάσισαν να δώσουν τα ηνία σε έναν άνθρωπο που, αν και ξένος, γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Ο Μίλαν Ράσταβατς, με τη θητεία 2 ετών στην Ξάνθη, έκανε τη δουλειά και ο Αστέρας υπό τις οδηγίες του «έτρεξε» μία ικανοποιητική επίδοση (5-4-5), η οποία, όμως, δεν στάθηκε ικανή να του δώσει και τη θέση στα play off. Η ομάδα της Τρίπολης διατηρεί μία διαφορά ασφαλείας και ουσιαστικά έχει αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα της για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λαμία

Για 3η διαδοχική σεζόν πέτυχε το στόχο της παραμονής. Μάλιστα, κάποια στιγμή, είχε βλέψεις μέχρι και για τη συμμετοχή στα play off. Παρά το κακό ξεκίνημα και την άμεση αλλαγή προπονητή έπειτα από 4 αγωνιστικές (0-3-1), η Λαμία σώθηκε σχετικά εύκολα με τον Άκη Μάντζιο να πιστώνεται σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας. Μπορεί να μετράει μόλις 1 νίκη στα τελευταία 13 παιχνίδια (1-7-5), αλλά είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο Πρωτάθλημα (12 σε 26 αγωνιστικές) και βασίζεται κυρίως στην τακτική. Ο Έλληνας προπονητής δίνει προτεραιότητα στη Λαμία εν όψει της επόμενης σεζόν και το σίγουρο είναι πως οι Φθιώτες δεν θέλουν να δώσουν δικαιώματα στα play out.

Βόλος

Με απόσταση 10 βαθμών από τη 13η θέση, ο Βόλος θα πρέπει να τα κάνει μούσκεμα στην τελευταία 7άδα αγώνων της σεζόν για να κινδυνέψει. Περίεργη σεζόν η παρθενική της ομάδας της Μαγνησίας στη Super League 1, ωστόσο η γεύση που μένει δεν είναι πικρή αφού μάλλον δεν θα προκύψει υποβιβασμός. Ο Αχιλλέας Μπέος έχει κάνει νύξη για πώληση της ομάδας -όχι ΑΦΜ σε σωματείο χαμηλότερης κατηγορίας-, τη στιγμή που είχε φουντώσει ενδιαφέρον ξένων επενδυτών προ εβδομάδων, για το οποίο, πάντως, δεν υπάρχουν νεότερα. Οι προπονητές Φεράντο και Γκαγέγκο απομακρύνθηκαν από τον πάγκο για διαφορετικούς λόγους, με τον αναμορφωτή της ομάδας να έχει θέμα υγείας στο μάτι και τον αντικαταστάτη του να μετρά απολογισμό 2 νικών σε 10 ματς για Πρωτάθλημα και Κύπελλο! Έτσι ο Στέφανος Ξηρόφωτος της Κ19 συνεχίζει ως επικεφαλής προπονητής. Στη διάρκεια της διακοπής λόγω πανδημίας εκφράστηκαν τάσεις φυγής από τους δανεικούς του ΠΑΟΚ και ορισμένους ξένους παίκτες (Μαξ, Τόρες, Ζοάο), εξαιτίας της απόφασης ένταξης στις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

Ξάνθη

Έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία και αυτό τη συντήρησε μέχρι τη διακοπή, όταν όλα άρχισαν να στραβώνουν. Ο Κίκο Ραμίρεθ έφυγε τον Νοέμβριο, έχοντας αφήσει πολύτιμους βαθμούς, όμως, παρακαταθήκη στην Ξάνθη. Ο Γιώργος Παράσχος έμεινε, στη συνέχεια, για 15 παιχνίδια στον πάγκο της με απολογισμό 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες. Αποτέλεσε παρελθόν μετά την απόφαση - βόμβα για τους Ακρίτες, λόγω της υπόθεσης κοινής ιδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ! -12 βαθμοί και πλέον θα πρέπει να δώσει μάχη, ώστε να αποφύγει τα μπαράζ παραμονής (αν γίνουν) ή τον απευθείας υποβιβασμό. Πριν τη διακοπή έφερε 1-1 με τους Θεσσαλονικείς εντός, αποτέλεσμα που θεωρήθηκε... απάντηση στην όλη ιστορία. Χωρίς Χρήστο Πανόπουλο, πλέον, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αλλά με τον Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο που επέστρεψε μετά από χρόνια σε γνώριμα λημέρια. Ο έμπειρος προπονητής έχει συνδέσει το όνομά του με την 1η ευρωπαϊκή συμμετοχή των Ακριτών και θεωρήθηκε ο κατάλληλος, ώστε να βγάλει το... κάρο από τη λάσπη.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παναιτωλικός

Με μόλις 3 νίκες, όλες στον Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο, παρά μόνο στην παραμονή στη Super League 1. Η ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος βρήκε την ομάδα του Μάκη Χάβου στην προτελευταία θέση, που οδηγεί σε μπαράζ. Δεν δόθηκε πίστωση χρόνου στο πορτογαλικό μοντέλο (ο Λουίς Κάστρο απομακρύνθηκε έπειτα από 6 αγωνιστικές και με 1 βαθμό συγκομιδή) και ο Έλληνας προπονητής γνωρίζει πολύ καλά ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της σωτηρίας χρειάζονται βαθμοί και εκτός έδρας. Η 3η του θητεία στον Παναιτωλικό είναι και η πιο δύσκολη, αλλά η τιμωρία της Ξάνθης απλουστεύει τα πράγματα καθώς από εκεί που η απευθείας παραμονή βρισκόταν στους 10 βαθμούς, οι Αγρινιώτες απλά θέλουν να ξεπεράσουν τους Ακρίτες, που έχουν, πλέον, μόλις έναν βαθμό περισσότερο.

Πανιώνιος

Το -6, με το οποίο άρχισε το Πρωτάθλημα, αποδεικνύεται καθοριστικό στη μάχη για τη σωτηρία, καθώς ο Πανιώνιος θα ήταν τώρα ισόβαθμος με τον Παναιτωλικό και οι δύο ομάδες θα άρχιζαν τη διαδικασία των μπαράζ από την ίδια αφετηρία. Οι «κυανέρυθροι» έχουν να ανέβουν ένα βουνό, αλλά το σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη η Ξάνθη δίνει πιθανότητες στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, που ελπίζει τουλάχιστον στη διεκδίκηση της παραμονής μέσω των μπαράζ. Ο Λεωνίδας Βόκολος πρόλαβε να δώσει μόλις ένα ματς στον πάγκο, καθώς ανέλαβε τα καθήκοντα του προπονητή στις 26 Φεβρουαρίου, αλλά το πρώτο δείγμα ήταν άκρως θετικό στην εντός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΚ (1-1). Από εδώ και πέρα, όμως, χρειάζονται διαδοχικές υπερβάσεις. Πριν από τη διακοπή, όμως, η ομάδα της Νέας Σμύρνης μετρούσε μόλις μία νίκη στα 14 τελευταία παιχνίδια της στη Super League 1 (1-2-11)!

Τι παίζουμε

Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι οριακή. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος με τη συμπεριφορά της διοίκησης στον Δώνη, ο οποίος, όμως, έχει μεγάλο έρεισμα στους παίκτες. Η λογική λέει όχι άμεση αποπομπή του. Η παραμονή έως το τέλος της σεζόν σημαίνει και καλή πορεία, διότι οι ποδοσφαιριστές του θα παίξουν πολύ γι' αυτόν. Σε κάθε περίπτωση, αγώνες όπως με τον ΟΦΗ και τον Άρη κρίνονται εντός δυνατοτήτων του. Ο Παναθηναϊκός της κανονικής περιόδου, συν τοις άλλοις, υπήρξε ιδιαιτέρως ανταγωνιστικός και στα βαθμολογικά ντέρμπι. Εντός έδρας νίκησε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και δεν έχασε από τον Ολυμπιακό. Το line βαθμών του στα play off βγήκε χαμηλά στους 10.5. Τρεις νίκες θα τις κάνει, θα αποτελέσουν καλό στήριγμα για το Over στο 1.80

➡ Παναθηναϊκός - Συνολικοί Πόντοι Over 10.5 (1.80) 

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι των 10 γκολ στην κανονική περίοδο είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στη γραμμή κρούσης του ΠΑΟΚ. Ο κόουτς Φερέιρα τον εμπιστεύεται περισσότερο από τον Άκπομ, με τον Πολωνό να είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αρχίζει βασικός στα play off. Σε 26 αγωνιστικές είχε κατά μέσο όρο ένα γκολ ανά 2,6 αγώνες. Στατιστικό ενδεικτικό ότι μπορεί να σημειώσει περισσότερα των 3 στους 10 αγώνες που απομένουν. Στο 2.35 προσφέρεται το Over 3,5 γκολ του Σβιντέρσκι στα πλέι οφ.

➡ Σβιντέρσκι - Συνολικά Γκολ Over 3.5 (2.35) 

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ