Ελλάδα-Super-League-1-Preview-σεζόν-2019-20

Πρωτάθλημα Super League 2019-2020 – Οδηγός διεξαγωγής Playoffs & Playouts

Το φετινό Πρωτάθλημα Super League έχει μια καινοτομία σε σύγκριση με προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, τη διεξαγωγή αγώνων κατάταξης, τόσο για τον τίτλο του Πρωταθλητή και τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, όσο και για την παραμονή στη Super League.

Για αυτό άλλωστε, η Super League είχε εκδώσει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ήθελε να ενημερώσει την φίλαθλη κοινή γνώμη για τα όσα ισχύουν. Το «ρεζουμέ» έχει να κάνει με το ότι οι ομάδες που θα συμμετέχουν στα Playoffs και Playouts, θα «κουβαλάνε» τους βαθμούς της κανονικής περιόδου. Επίσης, στο γκρουπ των Playouts θα υπάρχει ένας μοναδικός γύρος, κατά τον οποίο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν έναντι όλων των άλλων, βάσει κλήρωσης. (τελ. ενημέρωση: 14/6/20)

Τι ισχύει με τα Playoffs

Τα Playoffs θα διεξαχθούν σε δέκα (10) αγωνιστικές ημέρες ήτοι σε δύο (2) γύρους των πέντε (5) αγωνιστικών έκαστος όπου σε κάθε γύρο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν έναντι όλων των άλλων, βάσει κλήρωσης.

Πρωταθλήτρια θα ανακηρύσσεται η ομάδα (εξ αυτών που συμμετείχαν στα Playoffs) που μετά την ολοκλήρωση των Playoffs θα έχει την υψηλότερη βαθμολογία (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs αθροιστικά).

Πρόγραμμα Superleague playoffs και playouts | 3η αγωνιστική

Σάββατο 20/6

  • ΠΑΟΚ – ΟΦΗ (20:30)
  • ΑΕΚ – Άρης (21:30)

Κυριακή 21/6

  • Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος (19:15)
  • Ξάνθη – Παναιτωλικός (19:30)
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (21:30)

Δευτέρα 22/6

  • ΑΕΛ – Βόλος (19:30)
  • Λαμία – Πανιώνιος (20:00)

Τι ισχύει με τα Playouts

Τα Playouts θα διεξαχθούν σε επτά (7) αγωνιστικές ημέρες ήτοι σε ένα ένα (1) μοναδικό γύρο κατά τον οποίο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν έναντι όλων των άλλων, βάσει κλήρωσης.

Ο Ατρόμητος με 32 βαθμούς, οι ΑΕΛ και Αστέρας Τρίπολης με 30 βαθμούς και η Λαμία με 27 (δηλαδή οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7, 8, 9 και 10 της Κανονικής Περιόδου) θα αγωνιστούν σε τέσσερις (4) εντός έδρας και τρεις (3) εκτός έδρας αγώνες στα Playouts ενώ οι λοιπές ομάδες θα αγωνιστούν σε τρεις (3) εντός έδρας αγώνες και τέσσερις (4) εκτός έδρας αγώνες στα Playouts, βάσει κλήρωσης. 

Οι θέσεις 7 έως 14 θα προσδιορίζονται από το σύνολο των βαθμών που οι ομάδες που συμμετείχαν στα Playouts κατέλαβαν σωρευτικά κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playouts αθροιστικά.

Για τη βαθμολόγηση των ομάδων, ισχύουν όσα προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις του Κ.Α.Π., με σύστημα βαθμολογίας τρεις (3) βαθμοί για τη νίκη, ένας (1) βαθμός για την ισοπαλία και μηδέν (0) βαθμοί για την ήττα. Η εν λόγω πρόβλεψη ισχύει και για τα Playoffs και Playouts. Η κατάταξη των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα και η επικύρωσή του από το Δ.Σ. της “Super League Ελλάδα” θα γίνεται σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Κ.Α.Π.

👉Όλες οι αναλύσεις👈

Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν μετά την ολοκλήρωση της Κανονικής Περιόδου του Πρωταθλήματος, θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα κριτήρια που ορίζει ο Κ.Α.Π.

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της Φάσης των Playoffs και Playouts (Β΄Φάση), θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

i. Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

ii. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

iii. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας

Περισσότερα

Comments