foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ75
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Meistriliiga, 80 ημέρες μετά, με picks ημιχρόνων

Μποζιονέλος | 19 Μαι 2020 11:36
1151_1349437022.jpg

Ήταν ένα ωραίο… ΣΚΔ. Κατ’ αρχάς, επέστρεψε η μπάλα και η Bundesliga έγινε αυτό που ήθελαν εξ αρχής οι Γερμανοί βάζοντας την επανέναρξη τόσο γρήγορα: top trend, που λένε και στο (άλλο) χωριό μου, το μαγευτικό Στράτφορντ του Καναδά. Πρώτο θέμα. Επί τριημέρου. Μετράει. Και μετράει τόσο που άρον άρον χθες η Amazon έσπευσε να αποκτήσει (για live streaming) το Βέρντερ – Λέβερκουζεν, ώστε να παρακολουθήσουν παραπάνω εκατομμύρια τα χάλια μας.

🦊 Τέτοια χάλια που δεν πανηγύρισα το combo X2 με over 2,5 στη Βρέμη, απόδοσης 2.07 από το πρωί της Κυριακής, χθες είχε πέσει στο 1.75. Ε, από το ξερό διπλό με over 2,5 στέρησα 0,3 μονάδες στην απόδοση υπό τη σκέψη μήπως η Μπάγερν πιαστεί αδιάβαστη – αλλά φευ.

🦊 Πληρωμή, ξανά, και από τα Νησιά Φερόε. Ομολογώ ότι ουδέποτε είχα μπει στη διαδικασία μελέτης των… ψαράδων, ποδοσφαιρικά, και η διαπίστωση είναι πως υπάρχουν τρανταχτά λάθη στις τιμές: όπως το 2.25 στο over 1,5 του πρώτου ημιχρόνου στο Εμπ Στρέιμπουρ – Ρούναβικ, που πλήρωσε εύκολα.

🦊 Τα, δε, μονά και δυαδούλα της Κυριακής, απόδοσης 5.08, έφεραν πίσω ψίχουλα – αλλά μετράει το να μην ηττάσαι. Το δεύτερο γκολ της Μπάγερν με την Ουνιόν έφερε πίσω το μισό ποντάρισμα ενώ η ισοπαλία της Σμαλιαβίτσι στο Μπρεστ με τη Ρουκχ πλήρωσε μισά.

Στο ενσταντανέ, πλαστικές… κούκλες αντί θεατών σε αγώνα της Σεούλ. Βρήκαν, ως βλέπετε, κι άλλη χρήση – σημεία των καιρών.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


⚽ Αρχίζει και ρολάρει το πράμα σταδιακά. Ηδη ξεκίνησαν οι Γερμανοί, από σήμερα οι Εσθονοί, ξανά τσουλάει το τόπι στην Κόστα Ρίκα και το Μπουρούντι και από το Σάββατο 23 Μαΐου θα παίζουν ξανά μπαλίτσα σε Τσεχία, Αρμενία, Ουγγαρία, Βιετνάμ.

«Eesti Vabariik»…


…αποκαλούν οι ντόπιοι την Δημοκρατία της Εσθονίας, ως ονομάζεται επίσημα, μια χώρα που κατά τα 3/4 περιβάλλεται από θάλασσα, συνορεύει εδαφικά με τη Λετονία και τη Ρωσία, έχει μόλις 1,4 εκατ. κατοίκους και διαθέτει πάνω από 1.400 λίμνες, η πλειονότητα των οποίων είναι μικρές, αλλά και 2.355 νησιά (μαζί με αυτά των λιμνών). Ενας μικρός Καναδάς…

Οι Εσθονοί προήλθαν κυρίως από Φινλανδούς και Ούγγρους, είχαν στους αιώνες γερμανική, δανικής, σουηδική και σοβιετική κυριαρχία και κήρυξαν την ανεξαρτησία τους από τον Τσάρο στις 24 Φεβρουαρίου 1918. Το 1944 πανηγύριζαν μεν την απελευθέρωσή τους από τους ναζί αλλά αποδείχθηκε ότι η ΕΣΣΔ ήρθε για… να μείνει στη χώρα και, όντως, ο Γιόζεφ Στάλιν τη μετέτρεψε σε σοβιετική επαρχία, status quo που παρέμεινε ως και τη διάλυση της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών το 1991.

Σύμφωνα με την προπαγανδιστική επιχειρηματολογία του Στάλιν, επειδή οι Εσθονοί πολέμησαν στο πλευρό των ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τους εκδικήθηκε. Δεν ισχύει, βέβαια: δεκάδες χιλιάδες Εσθονοί πολέμησαν στο πλευρό των γερμανικών δυνάμεων επειδή υποχρεώθηκαν να το κάνουν – και όχι εθελοντικά. Με την κατάληψη της χώρας από τον Κόκκινο Στρατό το φθινόπωρο του 1944, περί των 200.000 Εσθονών έγιναν μετανάστες σε Σουηδία, Φινλανδία και Γερμανία.

Είναι, συνάμα, η λιγότερο θρησκευόμενη χώρα του κόσμου, αφού μόνο το 16% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του 2015 ανέφερε ότι η θρησκεία είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής τους, σε σύγκριση με το 27% των Βρετανών και το 65% των Αμερικανών. Στην Εσθονία, δε, οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άντρες: για κάθε 100 γυναίκες, υπάρχουν 84 άντρες. Μετακομίζουμε;

Εθνοτικά ετερογενής χώρα


Η Εσθονία είναι ανάμεσα στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με υψηλότατο βαθμό σε μετρήσεις οικονομικής ελευθερίας, πολιτικών ελευθεριών και ελευθερίας του Τύπου ενώ οι Εσθονοί μαθητές γυμνασίου είναι τρίτοι σε τεστ PISA παγκοσμίως, πίσω από τη Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία ενώ είναι από τις πλέον προχωρημένες ψηφιακά κοινωνίες παγκοσμίως: το 2005 έγινε μάλιστα η πρώτη χώρα στην ιστορία που διεξήγαγε εκλογές μέσω… διαδικτύου.


Σήμερα, ούτε το 70% της χώρας δεν είναι Εσθονοι καθώς το 25% είναι Ρώσοι ενώ υπάρχουν και Ουκρανοί, και Φινλανδοί. Πριν το 1941 όμως οι Εσθονοί αποτελούσαν το 93% του πληθυσμού, και οι εθνικές μειονότητες αποτελούσαν το υπόλοιπο 7%, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν Εβραίοι που εξολοθρεύτηκαν από τους Γερμανούς ναζί με απανωτά πογκρόμ διώξεων και δολοφονιών.

Και ως και την πτώση της ΕΣΣΔ το 1991 μόλις 6 στους 10 ήταν Εσθονοί στη χώρα, απόρροια του σοβιετικού προγράμματος προώθησης της μαζικής μετανάστευσης αστικών βιομηχανικών εργατών από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, καθώς και τις μαζικές απελάσεις του Στάλιν. Όταν οι Εσθονοί αντιλήφθηκαν τη δημογραφική τους αλλαγή, την έκριναν ως «εθνική καταστροφή» και, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, έδωσαν κίνητρα αποχώρησης μεταναστών και πριμοδότησαν τις γεννήσεις – έχουν κι ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στον κόσμο. Δωρεάν φυσικά.


Εξίσου σημαντικό ότι η Εσθονία είναι μια εθνοτικά ετερογενής χώρα και αναγνωρίζει τις αυτονομίες των άλλων φυλών (από το 1925 μάλιστα). Εξ ου και μεγάλα τμήματα της χώρας αλλά και νησιά κατοικούνται κατά 70-80% από μη Εσθονούς: η επαρχία Ιντα Βίρου έχει Ρώσους κατά 65% ενώ η πόλη της Νάρβα, τρίτη μεγαλύτερη στην Εσθονία με 60.000 κατοίκους, κατοικείται ως επί το πλείστον από Ρώσους (μιας και είναι στα σύνορα): λογικό μιας και η πόλη καταστράφηκε από τους ναζί και, κατόπιν, ολοσχερώς από τους Σοβιετικούς που έδιωξαν τους ντόπιους φέρνοντας Ρώσους έποικους. Αλλωστε σχεδόν το 40% πόλης ανήκει σήμερα στη Ρωσία, υπό την ονομασία Ιβάνγκοροντ (ενώ οι Εσθονοί την αποκαλούν Γιαανίλιν).

Εισαγωγή στη Meistriliiga


H εσθονική Meistriliiga ή, ελέω χορηγίας, A. Le Coq Premium Liiga, δημιουργήθηκε το 1992 και υπάρχουν συνολικά έξι κατηγορίες: ακολουθεί η Esiliiga κι άλλες τέσσερις απόλυτα ερασιτεχνικές. Πρώτη πρωταθλήτρια ήταν η Νόρμα Ταλίν που διαλύθηκε πέντε χρόνια αργότερα, έκτοτε η Φλόρα πήρε 12 πρωταθλήματα, η Λεβάντια 9, από δύο η Νόμε Κάλιου και η Λάντανα και από ένα η TVML και η FCI Ταλίν (aka Ινφονετ, τι λέγαμε πριν για την ψηφιακή ταχύτητα της χώρας;). Την τελευταία πενταετία πήρε τρεις τίτλους η Φλόρα και στις πέντε (!) ήταν δεύτερη η Λεβάντια.

Ελέω κορωνοϊού, στη Meistriliiga διεξήχθη μόνο η πρώτη αγωνιστική, στις 7 Μαρτίου, και έκτοτε lockdown ωστόσο η κατάσταση ηρέμησε κι από σήμερα μπαίνουν ξανά στο γήπεδο – χωρίς θεατές, εννοείται πια αλλά από Ιούλιο θα επιτρέπονται έως 1.000 φίλαθλοι σε κάθε παιχνίδι (όχι ότι πάνε περισσότεροι στο γήπεδο). Βάσει αποδόσεων, ως διαβάσατε και στο εξαιρετικό αφιέρωμα του Foxbet.gr, φαβορί για τον τίτλο είναι ξανά η Φλόρα, έπεται η Λεβάντια που όμως αποδυναμώθηκε και τρίτη είναι η Νόμε.

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Ποιο το σύστημα διεξαγωγής για τις 10 ομάδες; Τρεις γύροι, ήτοι 27 αγωνιστικές και κατόπιν play offs για τις πρώτες έξι και play out για τις υπόλοιπες. Η επανέναρξη, σήμερα και αύριο με πέντε αγώνες όπου συχνά οι αποδόσεις είναι παντελώς ασύμφορες στα σημεία, εξ ου και είναι επιβεβλημένο να το ψάξεις εναλλακτικά.

Αήττητη σε 29 ματς ενάντια στους νησιώτες


🇪🇪 Το Κουρεσάαρε, γνωστό και ως Αρενσμπουργκ, είναι πόλη στο νησί Σάαρεμαα στην Εσθονία και η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τη Νόμε Κάλιου στο «Κουρεσάαρε Λίμναστααντιον».


Η Κουρεσάαρε επέστρεψε προ διετίας στην πρώτη κατηγορία και τις δύο φορές σώθηκε, ως 9η, στα μπαράζ, προέβη σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ αλλά και στον πάγκο (έφερε τον Ουκρανό Ρόμαν Κοζουκόφσκι, περσινό προπονητή της Νόμε!) και ξεκίνησε προ 80 ημερών, στην πρεμιέρα, χάνοντας 1-0 στο Ταλίν από τη Λεβάντια. Η προπέρσινη πρωταθλήτρια Νόμε τερμάτισε στην 3η θέση πέρυσι αν και έκλεισε αήττητη εκτός έδρας τη σεζόν, πλήρωσε τις 11 ισοπαλίες σε 36 αγώνες, μπήκε στη σεζόν με διπλό 1-0 επί της Τρανς στη Νάρβα στο ντεμπούτο του άλλοτε μάνατζερ της εθνικής, Μάρκο Κρίσταλ.

Τρομερή η παράδοση για τη Νόμε: αήττητη σε 29 ματς ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, ενάντια στην Κουρεσάαρε, με 27-2-0, την τελευταία οκταετία δεν την έχει νικήσει με σκορ τύπου 8-3, 7-2 και 9-0.

🦊 Ούτε στο 1.20 δεν φτάνει το διπλό. Σκέφτηκα το over 1,5 ως το ημίχρονο, που πληρώνει άνω του διπλασιασμού, αλλά συχνά οι δύο τους βάζουν περισσότερα στο δεύτερο, εξ ου και κράτησα το δεύτερο… σενάριο.  

Special bet 🇪🇪

⏩ 19:00 Κουρεσάαρε - Νόμε Κάλιου: Περισσότερα γκολ στο β’ ημίχ. 🦊 1.97. (Stoiximan)

4-2, 4-0, 4-1, 6-0, 4-0


🇪🇪 Η Παΐντε υποδέχεται στην ομώνυμη πόλη την Τούλεβικ. Από το 2009 που πρωτοανέβηκε στη Meistriliiga, η Παΐντε καθιερώθηκε ως μια από τις δυνάμεις της χώρας, ωστόσο δεν έχει φτάσει ακόμη σε κάποιον τίτλο. Ε, αργά ή γρήγορα…


Πέρυσι έκανε peak ούσα στην τετράδα. Από το ’17 έχει στον πάγκο τον Βιάτσεσλαβ Ζαχοβάικο, στην πρεμιέρα διέλυσε με 8-1 εκτός έδρας την Ταλίνα Κάλεβ με τον γκολτζή φορ Κάουμπερ να επιστρέφει δυναμικά μετά από πολύμηνο τραυματισμό.

Η Βιλγιάλντι Τούλεβικ, ύστερα από σειρά ετών στη μεγάλη κατηγορία, στα 10s εξελίχθηκε σε… ασανσέρ για να επιστρέψει προ τριετίας και να βγάζει τρεις σεζόν οριακά την παραμονή. Στον πάγκο είναι ο Σάντερ Ποστ από πέρυσι, τεχνικός με διαφορετική (από της χώρας) λογική μιας και είχε αγωνιστεί, όντας αξιόλογος φορ σε Δανία, Ολλανδία και Νορβηγία. Στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί με 2-1 από την Ταμέκα.

Στο 12-3-9 η συνολική τους παράδοση υπέρ της Παΐντε, επιμέρους 7-1-4 στην εν λόγω έδρα, 7-3-0 το σερί ανεξαρτήτως έδρας μετά την τελευταία νίκη της Τούλεβικ, τον Ιούνιο του ’16 και πέντε σερί άσοι στο «Παΐντε Λίμναστααντιον» με γκολ… 22-3 στα εν λόγω! 4-2, 4-0, 4-1, 6-0 και 4-0 κατά σειρά αλλά, ως επί το πλείστον, τα γκολ έμπαιναν στο β’ ημίχρονο: μιας και κάθισα και τα μέτρησα πρωινιάτικα, τα 15 από τα 23 μπήκαν μετά την ανάπαυλα. Κάτι πίνουν στο ημίχρονο εκεί…

Vistabet
Βαθμολογία
8.9/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
24/7 support στα ελληνικά 
check_3c
Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

🦊 Τέσπα (sic), δεν ξέρω τι μαγειρεύουν αλλά το εν λόγω στατιστικό με οδήγησε στο over 1,5 του δεύτερου 45λεπτου. Κι ας βγάλουν τα μάτια τους…

Ημιχρόνου 🇪🇪

⏩ 19:00 Παΐντε – Τούλεβικ: Over 1,5 στο β’ ημίχ. 🦊 1.65. (Novibet)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ