foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Το πρώτο πρωτάθλημα δεν είχε… πρωταθλήτρια (ελέω «Caso Allemandi»)

Μποζιονέλος | 09 Απρ 2020 11:47
1927-Tifone-short.png

Ίσως πέρασε στα ψιλά χθες αλλά βγήκε και μια ποδοσφαιρική, σημαντική είδηση. Η ιστορική Σταντάρ Λιέγης δεν κατάφερε να πάρει το… πράσινο φως από την Επιτροπή Αδειοδότησης του Βελγίου και, πρωτοδίκως, υποβιβάζεται (και, μάλιστα, στη δ’ κατηγορίας)!, όπως και ακόμα δύο ομάδες της πρώτης κατηγορίας (Οστάνδη και Μουσκρόν), αλλά και άλλες τέσσερις από τη β’ κατηγορία (η ιστορική Λόκερεν, η Ρόζελαρε η Βιτρόν και η Λόμελ) οι φάκελοι των οποίων δεν κρίθηκαν ικανοποιητικοί για να εξασφαλίσουν αδειοδότηση.

Απασες προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο του Βελγίου, που θα εξετάσει την υπόθεση στις 10 Μαΐου και το οποίο στο παρελθόν έχει ανατρέψει ανάλογες αποφάσεις.

Ωστόσο, η κρίση είναι τέτοια που το σενάριο της BeNeLiga αρχίζει να αναβιώνει, ήτοι της συγχώνευσης Βελγίου και Ολλανδίας σε μια κατηγορία, ενιαία. Ως ιδέα προσωπικά μου αρέσει, δεν αρέσει βέβαια στην UEFA αλλά ίσως βρεθεί προ τετελεσμένων. Άλλωστε, μπασκετικά οι δύο χώρες ήδη ενώθηκαν κι από τη νέα σεζόν θα πάρει σάρκα και οστά η BeNe League, κατηγορία που ήδη υπάρχει στο ποδόσφαιρο γυναικών αλλά και στο χόκεϊ επί πάγου!

Vistabet
Βαθμολογία
8.9/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
24/7 support στα ελληνικά 
check_3c
Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


🦊 Στα… πινγκπόνγκια δεν πήγε καλά χθες το πράμα. Ο Σίρσχοφ νίκησε ξανά τον Πάντουρ (με 3-2 και κάσαρα κάτι ψιλά στο 2-2) και, στη δυάδα, πέρασε ο Χαϊρούλιν με τον Ρεντένκοφ, όχι όμως και ο Μενσίκοφ καθώς τον έχει κάνει πελάτη ο Κούζμιν…

⚽🏆 Οι… αναδρομές σε μεγάλα, σήμερα, πρωταθλήματα που δεν ολοκληρώθηκαν ή διεκόπησαν, συνεχίζονται. Μετά την Αγγλία και τη Γερμανία αλλά και τα πρώτα της Ιταλίας (θα τα βρείτε στο αρχείο της στήλης), συνεχίζονται τα… ευτράπελα στο calcio.

Το πρώτο scudetto δεν είχε… πρωταθλήτρια


Τα… ευτράπελα του ιταλικού ποδοσφαίρου δεν έχουν τελειωμό (μέρος τρίτο σήμερα, ακολουθεί και… τέταρτο). Η Serie Α έλαβε το όνομα από το 1929-30 ωστόσο, ως ενιαία (δίχως γεωγραφικούς διαχωρισμούς) λίγκα, ξεκίνησε από το 1926-27: η Divisione Nazionale. Και το πρώτο πρωτάθλημα Ιταλίας δεν έμελλε να το κατακτήσει… κανείς. Το πήρε βέβαια η Τορίνο και σε μια υπόθεση που παραμένει «άλυτη» ως σήμερα.

Την εποχή εκείνη μεσουρανούσε στην ιταλική ζωή ο Μπενίτο Μουσολίνι, έχοντας οδηγήσει το 1922 40.000 (άλλοι λένε 100.000) Μελανοχίτωνες στη διαβόητη πορεία προς τη Ρώμη και καταλαμβάνοντας την εξουσία. Και το ποδόσφαιρο αποτελούσε, ως γνωστόν, το όπιο του λαού. Ο «Ντούτσε» ανέθεσε στον Λεάντρο Αρπινάτι να κάνει αναδιάρθρωση στο πρωτάθλημα, ως και έγινε, καταργώντας τον διαχωρισμό Βορρά και Νότου, άνθρωπος της Μπολόνια ο εν λόγω παράγοντας. Τα… κουκιά έβγαλαν 44 ομάδες για την Divisione Nazionale 1926-27, χωρισμένες σε δύο ομίλους των δέκα και με μερικές να μένουν εκτός από τα προκριματικά ενώ οι τρεις πρώτες έπαιρναν την πρόκριση για την τελική εξάδα, σε μίνι πρωτάθλημα.

Στο top-6 πέρασαν Γιουβέντους, Ιντερ, Τζένοα, Τορίνο, Μπολόνια και Μίλαν διεκδικώντας το πρώτο scudetto, με την «γκρανάτα» να είναι πανίσχυρη τότε και να κατακτά το πρωτάθλημα νικώντας με 2-1 τη Γιουβέντους στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής και, φυσικά, στο ντέρμπι της πόλης, με τη «βέκια σινιόρα» να μένει 3 βαθμούς πίσω και την (εξίσου ισχυρή τα χρόνια εκείνα) Μπολόνια στη 2η θέση.

Ωστόσο οι πανηγυρισμοί στο… μισό Τορίνο κράτησαν παρά μονάχα τρεις ημέρες καθώς η Λίγκα ενημέρωσε τους ανθρώπους της «γκρανάτα» για αναφορά του διαιτητή του αγώνα Τορίνο - Μπολόνια (1-0) ένα μήνα πριν, αναγνωρίζοντας (με μεγάλη καθυστέρηση) ότι είχε κάνει λάθος, ακυρώνοντας το γκολ της ισοφάρισης των «ροσομπλού» και, μάλιστα, όριζε επανάληψη του αγώνα! Το σοκ ήταν, αν μη τι άλλο, μεγάλο.

Η επανάληψη και το «Caso Allemandi»


Όντως, ξανάπαιξαν και η Τορίνο νίκησε ξανά με 1-0, παρουσία του ίδιου διαιτητή που έδωσε ένα σκανδαλώδες πέναλτι υπέρ της. Ωστόσο εκ νέου η χαρά (της 3ης Ιουλίου) δεν κράτησε για… πάντα αφού τον Νοέμβριο ο δημοσιογράφος Ρενάτο Φαρινέλι της ρωμαϊκής εφημερίδας «Il Tifone» κατήγγειλε στην ομοσπονδία ότι ήταν αυτήκοος μάρτυρας σε συνομιλία παράγοντα της Τορίνο, του Γκουίντο Νάνι, και του παίκτη της Γιουβέντους, Λουίτζι Αλεμάντι, προσφέροντάς του 25.000 λιρέτες για να έχει μειωμένη απόδοση (αλλά ο Αλεμάντι ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου) στο μεταξύ τους ματς!

Η νέα καταγγελία για το «Caso Allemandi», ως έμεινε στην ιστορία, έκανε άνω κάτω το calcio και η απόφαση ήταν στη διακριτική ευχέρεια της λίγκας, δηλαδή του Αρπινάτι. Ο οποίος αποφάσισε όχι μόνο η Τορίνο δεν θα έπαιρνε το πρωτάθλημα αλλά ούτε και η Μπολόνια, για να μη κατηγορηθεί για εύνοια προς την ομάδα που είχε υπηρετήσει νωρίτερα από διάφορες θέσεις! Εξ ου και το πρώτο πρωτάθλημα της Ιταλίας δεν έμελλε να έχει πρωταθλητή.

Χρόνια αργότερα και λίγο πριν φύγει από τη ζωή, το 1976 ο Αλεμάντι παραδέχθηκε ότι «έγιναν περίεργα πράγματα τότε, αλλά όχι από εμένα και όχι από την Τορίνο. Της στέρησαν αδίκως τον τίτλο». Το ’26 ο Αλεμάντι είχε τιμωρηθεί μάλιστα με δια βίου αποκλεισμό από τα γήπεδα αλλά εντέλει η τιμωρία κράτησε μονάχα για μια σεζόν. Επέστρεψε στη δράση ως ποδοσφαιριστής της Ιντερ και το 1934 αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου με τη «σκουάντρα ατζούρα»!

Αντίθετα ο τότε πρόεδρος της Τορίνο, Ενρίκο Μαρόνε, ο αντιπρόεδρος Εουτζένιο Βολιότι, ο γραμματέας Πιέτρο Τζανοντσέλι, ο Νάνι κι άλλα 17 μέλη του συμβουλίου της, τιμωρήθηκαν με εφ’ όρου ζωής αποκλεισμό.

Η πρώτη Serie A και η «Αμπροσιάνα» Ιντερ


Η Divisione Nazionale συνεχίστηκε για ακόμη δύο χρόνια, με την Τορίνο και την Μπολόνια να κατακτούν τα πρωταθλήματα το ’28 και το ’29 αντίστοιχα και κάθε σεζόν να έχει διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής: δύο 11άρηδες ομίλους και top-8 στη δεύτερή της σεζόν, δύο 16άρηδες (!) ομίλους στην τρίτη με τους πρώτους σε διπλούς τελικούς: Μπολόνια και Τορίνο φυσικά. Η Serie A έκανε τα πρώτα της, δειλά βήματα το 1929-30 με έναν όμιλο 18 ομάδων που, μάλιστα, έδινε και δύο… ευρωπαϊκά εισιτήρια στο περιβόητο Mitropa Cup, μια διοργάνωση των χωρών της κεντρικής Ευρώπης που κράτησε μάλιστα ως το 1992.

Πρωταθλήτρια Ιταλίας το ’30 αναδείχθηκε η Αμπροσιάνα, όνομα που είχε υποχρεωτικά αποκτήσει η Ιντερ συγχωνευόμενη με τη Μιλανέζε, φορούσε άσπρα με κόκκινη ρίγα και αγαπήθηκε από τους φιλάθλους του Μιλάνου. Λέγεται ότι ο... διεθνής χαρακτήρας του συλλόγου είχε ενοχλήσει τον Μπενίτο Μουσολίνι, εξ ου και η υποχρεωτική συγχώνευση και μετονομασία ενώ οι οπαδοί της εξακολουθούσαν να φωνάζουν συνθήματα για την «Ιντερ» στο γήπεδο, κάτι που εξόργιζε τον «Ντούτσε». Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η τάξη αποκαταστάθηκε στο Μιλάνο, η ομάδα ξαναπήρε το αρχικό όνομά της και τις κλασικές εμφανίσεις της και συνέχισε να πρωταγωνιστεί ενώ το 1955 ο πρόεδρος Κάρλο Μασερόνι αποφάσισε να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο του σε έναν ανερχόμενο τοπικό επιχειρηματία. Τον Αντζελο Μοράτι. Και έτσι, ξεκίνησε μια νέα δυναστεία…

Προγνωστικά πινγκ πονγκ


🦊 🏓 🇷🇺 Δράση και σήμερα στη Μόσχα και στο Liga Pro του πινγκ πονγκ. Ένα league συνθέτουν το απόγευμα οι Αΐκ Λουλικιάν, Αρτέ Αρουτιουνιάν, Ανατόλι Τρούτσκιν και Εβγένι Κριτσκόφ, φαβορί για την πρώτη θέση ο Τρούσκιν και αουτσάιντερ ο Κριτσκόφ, πάντως στο ματς με τον Λουλικιάν οι αποδόσεις είναι μοιρασμένες. Πάντως η πορεία του Κριτσκόφ είναι φθίνουσα τα τελευταία χρόνια, έχει να δώσει αγώνες από τις 27/3. Ο Λουλικιάν έχει επίσης κακή πορεία τους τελευταίους μήνες αλλά στα τέλη Μαρτίου, στο Liga Pro, έκανε καλά ματς και σερί νικών, εξ ου και επιλέγεται.

Στο άλλο ματς του ομίλου, και τελευταίο χρονικά, ο Τρούσκιν δεν έχει δίκαια τον πρώτο λόγο ενάντια στον Αρουτιουνιάν, καθώς χθες αλλά και τα ξημερώματα, υπέστη ισάριθμες ήττες, όχι πως δεν είναι καλύτερός του, ως παίκτης πάντως και τον επέλεξα, ενάντια σε τούτα τα data.

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Σε άλλο league μετέχουν οι Ιβάν Πάντουρ, Αντρέι Μενσίκοφ, Βασίλι Σίρσχοφ και Σερχέι Κούζμιν, όλοι αντιμετώπισαν όλους και χθες (κάθε μέρα άλλωστε διεξάγονται πολλά ματς στο μοσχοβίτικο τουρνουά). Ο Πάντουρ σε οκτώ ματς την Τετάρτη έκανε μόνο μια νίκη, επί του Κούζμιν, ο Μενσίκοφ σε ισάριθμα έκανε τρεις. Οι δύο παίκτες αναμετρώνται σήμερα για έκτη φορά το τελευταίο τριήμερο με τον Μενσίκοφ να έχει επικρατήσει στα τέσσερα από τα προηγούμενα πέντε ωστόσο δεν έχουν τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

Αντίστοιχα οι Σίρσχοφ και Κούζμιν από τις 3/4 έπαιξαν άλλες οκτώ φορές, με τον Κούζμιν να επικρατεί στα πέντε εξ αυτών, έσχατο με 3-2 τα ξημερώματα. 12 ματς έδωσε την Τετάρτη συνολικά ο Σίρσχοφ επικρατώντας στα μισά εξ αυτών, 8/12 έκανε ο Κούζμιν που παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τα τελευταία 24ωρα.

🦊 🏓 Πινγκ πονγκ, μονό 🇷🇺

⏩ 17:00 Λουλικιάν – Κριτσκόφ: 1 1.85. (Bwin)

🦊 🏓 Πινγκ πονγκ, δυάδα 🇷🇺

⏩ 17:30 Αρουτιουνιάν – Τρούτσκιν: 2 1.53.(Vistabet)
⏩ 17:00 Κούζμιν – Σίρσχοφ: 1 1.72. (Vistabet)

🦊 🏓 Πινγκ πονγκ, ρίσκο 🇷🇺

⏩ 17:30 Πάντουρ – Μενσίκοφ: 1 2.25. (Sportingbet)

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ