cache

Η κατάρα του Τόκιο και τα βαφτίσια της «Μολότοφ»

Καραντίνα, ημέρα… 15η. Ως γράφει και η φίλη μου η Εύα από την Πάντοβα, «άτιμο πράγμα η καραντίνα παιδιά αλλά είναι και κάποιες μέρες που χαμογελάς, έστω και κάτω από τη μάσκα…».

Οι μέρες για την πλειονότητα του πληθυσμού κυλούν εσώκλειστα, και όχι και εύκολο αν μένεις σε διαμέρισμα, εξ ου νιώθω τυχερός που είμαι σόλο, σε… χωριό (διότι τέτοιο είναι η Λούτσα), το ίδιο το σπίτι ή η αυλή ή ο κήπος σου δίνουν την ευκαιρία να ξεχαστείς λίγο.

🦊 Πάμε και στα δικά μας. Κάτι ψίχουλα, ποδοσφαιρικά, υπάρχουν για το… ΠΣΚ, για σήμερα τα απαξίωσα, ίσως βγει κάτι για αύριο. Σε καμιά 10αριά μέρες ξεκινούν άλλωστε μερικά ασιατικά πρωταθλήματα.

Οσο έχει πινγκ πονγκ άλλωστε (διότι ήδη συζητούν κι εκεί για αναβολή), κάτι υπάρχει να γράψεις – και να ποντάρεις. Προχθές, πέρασαν δύο, το ένα κασαρίστηκε και χάθηκε η δυάδα: επιβεβαιώθηκαν ο Μοζόροφ στο 2.65 με τον Περούνοφ, ο Εφίμοφ στο 2.75 με τον Ταρούτιν και κασαρίστηκε ο Ογκάι με τον Μιάγκοφ μόλις έκανε το 2-0 (και, ορθώς, διότι ηττήθηκε με 3-2).

 Η Ολυμπιακή κατάρα του Τόκιο

Η ΔΟΕ έκανε το προφανές, έτσι κι αν αρκετοί θεωρούν ότι άργησε πολύ. Σε συνεργασία με την ιαπωνική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση της αναβολής των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων λόγω των εξελίξεων στις περισσότερες χώρες.

Συνάμα οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή των Αγώνων στο Τόκιο το 2021, αλλά αποφάσισαν ακόμη να διατηρήσουν την ονομασία «Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες 2020», η Ολυμπιακή Φλόγα θα μείνει στην Ιαπωνία ως φάρος ελπίδας, ενώ του χρόνου οι Αγώνες θα γίνουν πριν από το καλοκαίρι, πιθανότατα Μάιο ή Απρίλιο.

Η Ολυμπιακή κατάρα του Τόκιο, λοιπόν. Οπως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί στις αρχές του 2020 ότι ο ιός της Κίνας θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, έτσι και στις 7 Ιουλίου 1937, κανείς δεν μπορούσε να δει τον Β’ Σινοϊαπωνικό Πόλεμο, που μόλις είχε ξεσπάσει, ως απειλή για τη διοργάνωση του 1940. Δεν τέθηκε όμως καν θέμα διεξαγωγής τους, μετά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου τον Σεπτέμβριο του 1939 στην Ευρώπη, με την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην Πολωνία, και την κλιμάκωσή του λίγους μήνες αργότερα σε όλο τον πλανήτη. Αρχικώς πάντως η ΔΟΕ, όταν η Αυτοκρατορία της Ιαπωνίας μπήκε στον πόλεμο στο πλευρό των Γερμανών, σκόπευε απλώς να αλλάξει την έδρα διεξαγωγής και εξέταζε το Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Όπως και εντέλει αποφάσισε, το ‘38. Μάλιστα, ακόμη και το φθινόπωρο του 1939, η ΔΟΕ διέρρεε πως οι Αγώνες στο Ελσίνκι θα γίνονταν κανονικά, με την παρουσία αθλητών από ουδέτερες χώρες, συν των ΗΠΑ (που ακόμη δεν είχε μπει στον πόλεμο). Το φινλανδικό πλάνο της ΔΟΕ τερματίστηκε οριστικά με την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στη Φινλανδία, στις 30 Νοεμβρίου 1939.

Ο Ρωσοφινλανδικός πόλεμος ξεκίνησε με τη σοβιετική εισβολή στο φινλανδικό έδαφος και τελείωσε στις 13 Μαρτίου 1940 με τη συνθήκη ειρήνης της Μόσχας. Οι δυνάμεις του Στάλιν ήταν τριπλάσιες σε αριθμό έναντι των φινλανδικών, είχαν 30 φορές μεγαλύτερη αεροπορική δύναμη και εκατονταπλάσιο αριθμό τεθωρακισμένων. Οι Φινλανδοί αντιστάθηκαν όμως, όσο μπορούσαν και μάλιστα τα έβαλαν… face to face με τα τανκς: ανέπτυξαν ένα πολύ καλό όπλο, με πυρίτιδα και εκρηκτικά σε μπουκάλι που κολλούσε στις ερπύστριες, απλώς έπρεπε κάποιος να είναι κοντά στα τανκς. Ήταν τέτοια η επιτυχία της αυτοσχέδιας βόμβας που οι Φινλανδοί, για να πικάρουν τους Σοβιετικούς, τη βάφτισαν… Μολότοφ, από τον σύμβουλο του Ιωσήφ Στάλιν, Βιάτσεσλαβ Μόλοτοφ! Και… έμεινε ως τις μέρες μας.

Αναβλήθηκαν λοιπόν, δεν τελέστηκαν ποτέ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1940 στο Τόκιο, όπως και του 1944 στην Κορτίνα ντ’ Αμπρέτζο της Ιταλίας, που προπολεμικά ανατέθηκαν στο Λονδίνο. Το οποίο Λονδίνο διοργάνωσε τους πρώτους μεταπολεμικούς, το 1948. Η Ιαπωνία έχασε και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1940, στο Σαπόρο. Το 1939 η ΔΟΕ τους ανέθεσε στο Γκάρμις-Πατενκίρχεν της Γερμανίας, αλλά κι αυτοί ματαιώθηκαν λόγω του πολέμου. Εντέλει το Τόκιο διοργάνωσε Αγώνες το 1964, το Ελσίνκι το 1952 και το Σαπόρο (Χειμερινούς) το 1972.

Του ’40 και του ’44 δεν ήταν βέβαια οι μόνοι Αγώνες που δεν διοργανώθηκαν από το 1896, οπότε και αναβίωσαν στην Αθήνα. Το Βερολίνο είχε αναλάβει τη διοργάνωση του 1916 και στο πλαίσιο αυτών κατασκευάστηκε το πρώτο Ολυμπιακό Στάδιο στην πόλη, το οποίο γκρέμισε και ανακατασκεύασε ενόψει των Αγώνων του 1936 ο Αδόλφος Χίτλερ. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος όμως (1914-18) τους ακύρωσε οριστικά.

Προγνωστικά πινγκ πονγκ

Αρκετός κόσμος έχει ακούσει στην ζωή του το πινγκ πονγκ, όμως λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν εκ βαθέως αυτό το άθλημα. H συντακτική ομάδα του Foxbet.gr ετοίμασε τον απόλυτο στοιχηματικό οδηγό για το συγκεκριμένο άθλημα. Διαβάστε!

🇺🇦 🦊 Από τη Ρωσία και τη Liga Pro, ξανά στροφή στην Ουκρανία όπου συνεχίζονται οι αγώνες για το TT Cup.

Εξαμελή όμιλο συνθέτουν για σήμερα οι Ολεξέι Γκολούμπιεφ, Ολεχ Μοσίνσκι, Βαλέρι Χλάντουν, Τόμας Τορίσι, Αντον Μπόμπροφ και Μιχάιλ Πλοχότνιουκ, με τους Πλοχότνιουκ και Χλάντουν φαβορί για την πρώτη δυάδα. Ο Γκολούμπιεφ «τρέχει» σερί έντεκα ηττών το τελευταίο δεκαήμερο αλλά μια μικρή βελτίωση τη δείχνει, αν κάνει καμιά νίκη θα αποτελέσει τον ρυθμιστή στον όμιλο, όπως και ο εξίσου αδύναμος Μοσίνσκι.

Εξ αυτών λοιπόν, κράτησα τις νίκες του Τορίσι επί του Μπόμπροφ και του Χλάντουν επί του Πλοχότνιουκ, με ρίσκο το δεύτερο.

Στις γυναίκες, αξία θαρρώ έχει η αουτσάιντερ τιμή της 18χρονης Πολίνα Σουμάκοβα (φωτό), με 7-5 νίκες ως τώρα στο τουρνουά, ενάντια στην 25χρονη Λίλια Ζαΐτσεβα. Αναμετρώνται μάλιστα για πέμπτη φορά στις τελευταίες τρεις ημέρες, η Σουμάκοβα νίκησε στα τρία εξ αυτών. Το εν λόγω θα είναι, και για τις δύο, το έκτο και τελευταίο ματς της ημέρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται αναφορά με την κόπωση αλλά και το κίνητρό τους, ωστόσο η μικρή είναι γνήσιο ταλέντο και παίζει με θράσος στο τραπέζι.

🏓 Πινγκ πονγκ, επιλογές 🇺🇦

⏩ 14:00 Χλάντουν – Πλοχότνιουκ: 1 🏓 2.02. (Vistabet)

⏩ 16:30 Ζαΐτσεβα – Σουμάκοβα: 2 🏓 2.02. (Sportingbet)

⏩ 16:55 Τορίσι – Μπόμπροφ: 1 🏓 1.62. (Bwin)

Νίκος Μποζιονέλος

Comments

Γιατί στο Foxbet;
To Foxbet βρίσκεται στον αέρα από το 2011 και συνεχίζει ελεύθερο και ανεξάρτητο χάρη στη δική σας καθημερινή υποστήριξη. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας τόσο για μένα όσο και για όλη τη Foxbet-ική ομάδα η σωστή και αξιόπιστη στοιχηματική σας ενημέρωση είναι απόλυτη προτεραιότητα. Στο νέο Foxbet δώσαμε βαρύτητα στην εύκολη πλοήγηση με λίγα κλικ, σε νέες υπηρεσίες όπως εμπλουτισμένα στατιστικά ή εργαλεία και στο mobile site μας. Σας εύχομαι καλή σεζόν με πολλά κέρδη!  
previews

Αξιολόγηση Στοιχηματικών

Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών ιστοσελίδων σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε στοιχηματική πλατφόρμα συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.

Live Στοίχημα Με Ήχο

Οι live tipsters του Foxbet δίνουν καθημερινά τις προτάσεις τους, τις οποίες βλέπετε σε πραγματικό χρόνο με αυτόματη ανανέωση στην κεντρική σελίδα. Στη σελίδα Live Betting υπάρχει και ηχητική ειδοποίηση για νέα προγνωστικά.

Δωρεάν Προγνωστικά Στοιχήματος

Oι tipsters μας δίνουν τις προγνωστικά στοιχήματος δωρεάν μέσα από την προσωπική τους στήλη. Με μία απλή καταχώρηση του email σας, μπορείτε να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση για τα σημερινά προγνωστικά στοιχήματος.

Σύγκριση Στοιχηματικών

Βρείτε εύκολα την στοιχηματική που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών ιστοσελίδων με τη H2H σύγκριση. Στο Foxbet δεν προτείνουμε απλά bookmakers, αλλά σας δίνουμε όλα τα εργαλεία για να επιλέξετε την καλύτερη στοιχηματική για εσάς.

Θεωρία στοιχήματος

Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Στο Betting School θα βρείτε την πιο ψαγμένη στοιχηματική θεωρία και θα εμπλουτίσετε τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Licensed bookmakers

Στοιχηματικές με Προσφορά* Εγγραφής

Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών sites συγκεντρωμένα στη σελίδα προσφορών*. Ποιοι bookmakers δίνουν προσφορά* εγγραφής και ποιοι διαθέτουν Loyalty* πρόγραμμα, 0% ή προσφορές* επιστροφής χρημάτων;