foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αργεντινή, η πελάτισσα της Βραζιλίας. Οι αριθμοί δεν ψεύδονται

Μποζιονέλος | 12 Νοε 2019 14:56
maradona-brazil.jpg
Είναι το απόλυτο ντέρμπι εθνικών ομάδων. Το αποκαλούν Superclásico de las Américas και Superclásico Sudamericano ή, απλά, Βραζιλία – Αργεντινή. Οι δύο γίγαντες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δίνουν φιλικό, την προσεχή Παρασκευή στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, ματς που θα είναι (συνολικά, σε όλα) το 106ο μεταξύ τους εκ των οποίων τα 55 ήταν φιλικά. Στα άλλα 105, η Βραζιλία έχει 43 νίκες, η Αργεντινή 37 και άλλα 25 έληξαν ισόπαλα.

Στα 55 φιλικά η «σελεσάο» έχει 25-12-18), τα οκτώ ήταν για τα προκριματικά του Μουντιάλ (4-2-2 η Βραζιλία), ένα καρέ αγώνων έδωσαν σε τελική φάση Μουντιάλ (2-1-1), άλλα τέσσερα σε διάφορα τουρνουά, ένα για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και 332 για το Copa America, με την «αλμπισελέστε» να υπερέχει με 15-8-10.

18 χρόνια χωρίς «φιλική» ισοπαλία


Επί των φιλικών, η καταμέτρηση (ειδικά τα τελευταία χρόνια) αφορά και σε αναμετρήσεις που έγιναν εκτός βραζιλιάνικου ή αργεντίκου εδάφους, για λόγους χορηγιών (όπως το επικείμενο, πετροδολάρια γαρ).



25-12-18 για τη Βραζιλία λοιπόν ο απολογισμός και 4-0-3 μετά την τελευταία τους ισοπαλία σε φιλικό: 0-0 τον Σεπτέμβριο του 2011 σε ματς που είχε διεξαχθεί στην Κόρδοβα της Αργεντινής και με τις δύο ομάδες να παίζουν με αλλαγές. Η «αλμπισελέστε» είχε Νρεσαμπάτο, Πάπα, Σελάι, Χιλιότι και η «σελεσάο» Ρέβερ, Ραλφ και Ροδόλφο. Σχεδόν με… τα δεύτερα αμφότερες.

«Πελάτισσα» εδώ και 15 χρόνια στα επίσημα


Κατά τα λοιπά η «σελεσάο», η αλήθεια είναι, έχει πάρει τον… αέρα της «αλμπισελέστε» τα τελευταία χρόνια. Η τελευταία ήττα της Βραζιλίας από την Αργεντινή σε επίσημο παιχνίδι ήταν το… 2005, με 3-1 για τα προκριματικά του Μουντιάλ, στο Μπουένος Αϊρες, με δύο γκολ του Κρέσπο κι ένα του Ρικέλμε, είχε μειώσει ο Ρομπέρτο Κάρλος. Εκτοτε η «σελεσάο» έχει 5-2-0, έσχατη επικράτησή της βεβαίως ήταν το 2-0 στον ημιτελικό του φετινού Copa America.



Η δε τελευταία ήττα της Βραζιλίας από την Αργεντινή... εντός Βραζιλίας (σε επίσημα, πάντα) δεν υπάρχει. Ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο! 9-2-0 μετρούν οι «καριόκας». Αν προστεθούν και τα φιλικά, η τελευταία νίκη της Αργεντινής επί βραζιλιάνικου εδάφους ήταν στις 4 Μαρτίου 1970 (2-0)!

Οι πέντε αποβολές…


Η δε τελευταία ήττα της «σελεσάο» σε Copa America ήταν το… 1991 και έκτοτε 3-3-0 ο απολογισμός της. Εκείνο το, προ 28ετίας παιχνίδι μάλιστα ήταν το απόλυτο… latin derbi με πέντε αποβολές.



Ελαβε χώρα στη Χιλή, με τελικό όμιλο τεσσάρων ομάδων (χωρίς ημιτελικά και τελικό) και οι δυο τους αναμετρήθηκαν στην πρεμιέρα του. Η «αλμπισελέστε» του Αλφιο Μπαζίλε νίκησε με 3-2 με γκολ των Χαβιέ Φράνκο (1’ και 39’) και Μπατιστούτα (46’), για τη «σελεσάο» είχαν σκοράρει οι Μπράνκο (5’), Ζοάο Πάουλο (52’). Ποιοι αποβλήθηκαν; Στο 31’ οι Κανίχια και Μαζίνιο επειδή… μαλλιοτραβήχτηκαν, στο 61’ συνεπλάκησαν άπαντες και οι Κάρλος Ενρίκε και Μάρσιο έφυγαν πρόωρα για τα αποδυτήρια, με τελευταία αποβολή του Μπιάνκες στο 78’, δύο λεπτά αφότου είχε μπει στο γήπεδο! Η νίκη της Αργεντινής αποδείχτηκε κομβική αφού τελικά κατάφερε και κατέκτησε τον τίτλο.

…και οι δύο τελικοί


Τούτη ήταν λοιπόν η τελευταία νίκη της Αργεντινής σε Copa America επί της Βραζιλίας. Το 1993 στο Εκουαδόρ ο προημιτελικός έληξε 1-1 (37’ Μίλερ / 69’ Λέο Ροντρίγκες) με την Αργεντινή να περνάει στα πέναλτι. Το ’95 στην Ουρουγουάη, ξανά στους «8», ξανά ισοπαλία αλλά αυτή τη φορά με 2-2 (9’ Εντμούντο, 81’ Τούλιο / 2’ Μπάλμπο, 29’ Μπατιστούτα) και τη Βραζιλία να περνάει στα πέναλτι χάρη στο άστοχο σουτ του Ντιέγο Σιμεόνε. Νέος προημιτελικός το 1999 στην Παραγουάη, 2-1 οι «καριόκας» και… άνετα (32’ Ριβάλντο, 48’ Ρονάλντο / 10' Σορίν).



Ακολούθησαν δύο τελικοί. Το 2004 στη Λίμα του Περού με τον τελικό να λήγει 2-2 (45’ Λουιζάο, 93’ Αντριάνο / 20’ πέν. Κίλι Γκονζάλες, 87’ Ντελγάδο) και τη Βραζιλία του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα να το κατακτά στα πέναλτι ελέω της αστοχίας των Χάιντσε και Ντ’ Αλεσάντρο. Και το 2007 στο Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας με την ομάδα του Κάρλος Ντούνγκα να το… σηκώνει με 3-0 (4’ Μπαπτίστα, 40’ αυτ. Αγιάλα, 69’ Ντάνι Αλβες).

Και, φέτος, στον ημιτελικό, η Βραζιλία πήρε εύκολα την πρόκριση (και εν συνεχεία το τρόπαιο) με 2-0, με γκολ των Γκάμπριελ Ζέσους στο 19’ και Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 71’.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Οι κόντρες στα Παγκόσμια Κύπελλα


Οι δύο χώρες έχουν αναμετρηθεί και τέσσερις φορές σε Παγκόσμιο Κύπελλο, καμία όμως από το 1990 και, εξ αυτών, τρεις ήταν σε ομίλους και, δη στη β’ φάση που ίσχυε τότε.

Το ’74 στην, ακόμη Δυτική, Γερμανία όμιλος τεσσάρων ομάδων σε «έστελνε» σε τελικό και μικρό τελικό. Η «σελεσάο» νίκησε 2-1, με γκολ των Ριβελίνο και Ζαϊρζίνιο, την «αλμπισελέστε» αλλά η ήττα από την Ολλανδία την άφησε εκτός τελικού. Ιδιο σύστημα διεξαγωγής και το ’78 στην Αργεντινή, το μεταξύ τους έληξε 0-0 στο Ροσάριο και η «σελεσάο» έμεινε εκτός τελικού… σκανδαλωδώς. Επαιξε νωρίτερα, νίκησε 3-1 την Πολωνία και η Αργεντινή γνώριζε τι σκορ ήθελε με το Περού, για να περάσει αυτή στον τελικό. 6-0 έληξε, ως γνωστόν, με… ήρωα τον πορτιέρε Ραμόν Κιρόγα που δεν έκανε ούτε απόκρουση.

Το ’82 στην Ισπανία το σύστημα της β’ φάσης άλλαξε και προέβλεπε καρέ ομίλων των τριών ομάδων με τους νικητές στην τετράδα. Οι δύο τους μαζί με την Ιταλία ήταν στο γκρουπ και η Βραζιλία του Τέλε Σαντάνα νίκησε 3-1 με τέρματα των Ζίκο, Σερζίνιο και Ζούνιορ (είχε μείωσε ο Ντίας για την ομάδα του Λουίς Σέζαρ Μενότι που είδε τον Μαραντόνα να αποβάλλεται στο 85’) αλλά το χατ-τρικ του Πάολο Ρόσι στο Ιταλία – Βραζιλία 3-2 έστειλε τους «ατζούρι» στα ημιτελικά.



Η τελευταία τους, ως σήμερα, μουντιαλική συνάντηση συνδυάστηκε και με τη μόνη αργεντίνικη νίκη στο τουρνουά: 1-0 για τους «16», στο «Ντέλε Αλπι» το 1990, με γκολ του Κανίχια στο 81’ ύστερα από τρομερή ασίστ του Μαραντόνα.

Επόμενο Μουντιάλ; Το 2022 στο Κατάρ, ήτοι αναμονή 22 ετών ήδη…

Ο μόνος… παγκόσμιος αγώνες


Μπορεί οι δύο χώρες να μην έχουν συναντηθεί ποτέ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχουν όμως μια κόντρα για κάτι… ωσάν μουντιαλικό. Το 2005, στη Γερμανία, αντάμωσαν στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, ένα χρόνο πριν το Μουντιάλ, παρουσία τότε μάλιστα και της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ελλάδας.

Οι εμφανίσεις τόσο της ομάδας του Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν (παρουσία των… γνωστών μας Γκαλέτι, Καμπιάσο, Σαβιόλα, Φιγουερόα καθώς και των Ζανέτι, Ρικέλμε, Τέβες, Αϊμάρ, Μιλίτο) όσο και του Κάρλος Αλμπέρτο Περέιρα (με τον μετέπειτα «πράσινο» Ζιλμπέρτο Σίλβα και τους Ροναλντίνιο, Ρομπίνιο, Αντριάνο, Κακά, Ζε Ρομπέρτο) ήταν εντυπωσιακές. Στη Φρανκφούρτη όμως η «σελεσάο» μετέτρεψε τον τελικό σε παράταση για ένα ρόλο: 4-1 με Αντριάνο (11’ και 63’), Κακά (16’) και Ροναλντίνιο (47’), είχε μειώσει ο Αϊμάρ (65’).

Ριάντ ενόψει


Οι latin εθνικές ομάδες δίνουν φιλικά μετά το Copa America, έως ότου εκκινήσει η προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, τον Μάρτιο του 2020.

Στη Βραζιλία ο Τίτε άφησε αρκετά «ονόματα» εκτός: τον κίπερ Εντερσον της Σίτι, τον 36χρονο αρχηγό Ντάνι Αλβες των 118 διεθνών συμμετοχών, τον 35άρη στόπερ Μιράντα της κινέζικης Σουνίνγκ, τον στόπερ Φελίπε Λουίζ της Φλαμένγκο, τον Μαρσέλο της Ρεάλ, τους μέσους Φερναντίνιο (Σίτι), Παουλίνιο (Εβεργκράντε), Ρενάτο Αουγκούστο (Γκουοάν), τον τραυματία Νεϊμάρ (Παρί) και τον Ντόουγκλας Κόστα της Γιουβέντους. Και κάλεσε αρκετούς που δεν έχουν ακόμη διεθνή συμμετοχή: τους κίπτε Φουσάτο (Ρόμα) και Σάντος (Ατλ. Παραναένσε), τον αμυντικό Εμερσον (Μπέτις), τον μέσο Ντόουγκλας Λουίζ (Αστον Βίλα), τον εξτρέμ Ροδρίγο (Ρεάλ) και τον ανερχόμενο Βέσλι (Αστον Βίλα), όπως επίσης και τους Φελίπε και Λόδι της Ατλέτικο και τον Πακέτα της Μίλαν.



Ο δε Λιονέλ Σκαλόνι, που συνεχίζει στην «αλμπισελέστε», δεν κάλεσε τους στόπερ Μόρι της Βιγιαρεάλ και Μερκάδο της Αλ Ραγιάν, τους μέσους Λαμέλα της Τότεναμ, Ντι Μαρία της Παρί και τους φορ Κορέα της Ατλέτικο και Ικάρντι της Παρί, καίτοι ο τελευταίος συνεχίζει να… οργιάζει στο γήπεδο. Από… πρωτάρηδες πήρε τον μπακ Πέρεζ της Φαμαλικάο και τον φορ Νίκολας Γκονζάλες της Στουτγκάρδης, κατά τα λοιπά έχει την αποστολή του Copa America, παρουσία σχεδόν όλων.

🦊 Στοιχηματικά αν το δεις, αν και… μισώ τα φιλικά, υπάρχει αξία. Η «δεξαμενή» των διεθνών της Βραζιλίας είναι μεγάλη, όσοι κι αν λείπουν αλλά οι κλήσεις δείχνουν την τάση του Τίτε να δώσει χρόνο και σε άλλους παίκτες, όχι μόνο τους γνωστούς, όπως τον 18χρονο παιχταρά Ροδρίγο της Ρεάλ. Αντίθετα, ο Σκαλόνι δεν έχει τέτοια περιθώρια, καλείται να «δέσει» μια ομάδα με, εδώ και καιρό, εσωτερικά προβλήματα, εξ ου και κάλεσε μέχρι και τον καταπονημένο Μέσι. Υπό τούτο το πρίσμα, το 3.07 της «αλμπισελέστε» έχει αξία, ως early bet, με τη σκέψη πως πιθανώς ως την Παρασκευή, οπότε διεξάγεται το ματς, η εν λόγω απόδοση να έχει αλλάξει.

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ