foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Το… φιλικό στη σκιά του τείχους και το ντέρμπι ενός πύργου

Μποζιονέλος | 02 Νοε 2019 11:34
51054294_303.jpg

Καλή. Πολύ καλή (Θαναηλάκης speaking) η Παρασκευή. Ξεκινώντας με τα λιμά, η Ζενίτ πλησίασε την ΤΣΣΚΑ αλλά την… τσάντισε, 4.46 πλέρωνε το 6-10 πόντοι της τσσκίστικης νίκης. O Εμπαπές το εκάρφωσεν νωρίς με τους Ντιζονουά, δεν αρκούσε, θέλαμε και δεύτερο από το καλικάρι και η ΠουΣουΖου κατόρθωσε και ηττήθηκε από την ουραγό, του – ουάν. Στο δε Μπάρνσλι - Μπρίστολ Σίτι, έφεραν ξανά 2-2, χαμένο ήταν ήδη και που μπήκε εις το τέλον.

Ο Δαυίδ ο Νέρες, του Αίαντος, σκόραρε στο 20’ επί των Τσβολαίων και πλέρωσε το ωραιότατο 2.05 και από νωρίς (όχι πάντως τόσο νωρίς όσο ο Ροδρίγο της Ρεάλ, την Τετάρτη). Pas mal.

Πάμε και στα… καλά. Η Ζάλγκιρις κάνει τρομερή ανατροπή στο τελευταίο λεπτό, υποχρεώνει κοτζάμ Φενέρ σε πέμπτη ήττα επί συνόλω έξι αγώνων (!) αλλά πιασμένο ήταν, είχαμε αέρα +6,5 πόντων για το 2.43. Κι ακολούθησε κι άλλη πέλα*, της Αρμάνι, η οποία έκανε σκορ 31-12 στην 4η περίοδο με την άναυδη, και αήττητη ως… χθες, Μπαρτσελόνα, 2.44 η νίκη των Λομβαρδών με χάντικαπ 2,5 πόντων, θαρραλέο. Και, τα δυο τους, πλέρωσαν μια ωραιότατη δυαδούλα στο 5.929.

Η βραδιά έκλεισε… μακαμπίστικα, «φώναζε», εξ ου και πονταρίστηκε με χάντικαπ 2,5 πόντων στο 2.35, ο Ολυμπιακός είχε χρόνια να κάνει τέτοια ήττα στο ΣΕΦ. Και θα έρθουν κι άλλες, δυστυχώς.  

*ανατροπή -> ανατροπέλα -> πέλα 😂

Λείπει η ισοπαλία


🇬🇷 Μόλις μια φορά, τα τελευταία 12 χρόνια και επί συνόλω εννέα αγώνων, έφεραν ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη Πανιώνιος και Αρης (6-1-2 ο απολογισμός), η κατάσταση στους γηπεδούχους είναι βέβαια κακή και επί δικαίω φαβοριτίζονται οι Θεσσαλονικείς.


Ωστόσο δεν υποτιμώ τους «κυανέρυθρους» σε ματς που, έστω και πρόωρα, παίζουν την… ύπαρξή τους στην κατηγορία… 31-120-10 η συνολική τους παράδοση, για το πρωτάθλημα, στη Νέα Σμύρνη, επιμέρους 4-0-1 στα τελευταία πέντε.

🦊 Ναι, φαβορί ο Αρης αλλά κάτι μου λέει πως θα βγάλει αντίδραση ο… Πανθηρώνιος. Πόση, θα φανεί. Σε ματς που λογικά δύο γκολ τα έχει, με combo X2 νομίζω καλυπτόμαστε.

12-2-0 από το 2012


🇬🇷 42-11-7 έχει συνολικά ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την Ξάνθη και 19-4-7 στην ακριτική πόλη. Εξ αυτών των νικών οι τέσσερις έγιναν το 1990-95, όταν πρωτοεμφανίστηκε, ως… Skoda τότε, στην κατηγορία η Ξάνθη και έκτοτε έκανε μόλις τρεις σε 23 χρόνια ενώ δεν έχει καμία από το 1-0, με γκολ του Βλαχοδήμου, από τον Γενάρη του 2012, 12-2-0 έκτοτε για τον Ολυμπιακό αλλά στις τελευταίες δύο, συν μια στο Κύπελλο, δε νίκησε: έφερε ισοπαλίες.

🦊 Επιλογή goalbetting, το ασιατικό over 2.25 με επιστροφή μισής μίζας σε ακριβώς δύο γκολ και πληρωμή σε 3+. Όχι και too much, η Ξάνθη παίζει ωραία μπαλίτσα, ο Ολυμπιακός σκοράρει εύκολα

Οι φιλικές σχέσεις της ανατολικής Ουνιόν και της δυτικής Χέρτα


⏳📜📖 Επρεπε να περάσουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 43 χρόνια για να διεξαχθεί αγώνας, ντέρμπι δηλαδή, ανάμεσα σε δύο ομάδες του Βερολίνου για την Bundesliga! Τότε, 1976-77, το Τένις Μπορούσια – Χέρτα, σήμερα το Ουνιόν – Χέρτα. Καμία από τις τρεις όμως δεν έχει διακριθεί διεθνώς όσο η Ντινάμο, η ομάδα της Στάζι η οποία ήταν στα ημιτελικά του Κυπελλούχων το ’72. Υπάρχει βεβαίως και η Βικτόρια Βερολίνου…


Ντέρμπι κατ’ ευφημισμόν βεβαίως βεβαίως αφού Ουνιόν και Χέρτα έχουν άριστες σχέσεις, ωστόσο εδρεύουν στην ανατολική και στη δυτική πλευρά της πόλης, τις οποίες χώριζε από το 1961 ως το 1989 το περιβόητο τείχος του Βερολίνου, τα ίχνη του οποίου συναντά κανείς στην πόλη ακόμη και σήμερα. «Το τείχος πρέπει να πέσει...» φώναζαν κάθε φορά που η ομάδα τους κέρδιζε φάουλ και η αντίπαλος έστηνε αμυντικό τείχος για την εκτέλεσή του. Οταν από τις αρχές ασφαλείας τους ρωτούσαν τι εννοούν, έλεγαν με απλοϊκότητα: «Να περάσει η μπάλα το τείχος και να μπει γκολ…».

Το τείχος γκρεμίστηκε, σηματοδοτώντας παράλληλα και το τέλος μιας ιστορικής εποχής ψυχρού πολέμου, τέτοιες ημέρες το 1989, παράλληλα με την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης, την οποία δεν μπορούσε να αποτρέψει και πρακτικά την… επιδίωξε ο Μιχαΐλ Γκορμπατσόφ. Είχε άλλωστε επιτρέψει στις χώρες του Συμφώνου της Βαρσωβίας να επιλέξουν ελεύθερα το δρόμο που θα ακολουθούσε κάθε μία στην εσωτερική και διεθνή πολιτική. Η Ανατολική Γερμανία όμως, ελέω της αντίδρασης του γηραιού και υπερσυντηρητικού ηγέτη της Εριχ Χόνεκερ, δεν συμμετείχε στις εξελίξεις, ο κόσμος ξεσηκώθηκε και η πτώση του τείχους και, αργότερα, η ένωση με τη Γερμανία ήταν νομοτέλεια.

Δύο μήνες μετά, οι (πάντα φίλοι) οπαδοί της δυτικογερμανικής Χέρτα και της ανατολικογερμανικής Ουνιόν έδωσαν συμβολικό φιλικό για να εορταστεί η ένωση της πόλης, το ενδεικτικό πανό γράφει «όταν Χέρτα και Ουνιόν αγωνίζονται, όλη η Γερμανία γιορτάζει».


Το dna της άλλοτε ανατολικογερμανικής Ουνιόν βίωσε τα γεγονότα, είναι άλλωστε μια ομάδα του… λαού. Ενδεικτικό ότι όταν το 2009 το στάδιο «Αν ντερ Αλτεν Φερστερέι» στερήθηκε τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί αρκετές κερκίδες ελέω προβλήματος στατικότητας, προσφέρθηκαν 2.500 οπαδοί να δουλέψουν 140.000 ώρες εθελοντικά για να κάνουν τις απαραίτητες επισκευές!

Και, μόλις τελείωσαν τα έργα, έγινε φιλικό με τη Χέρτα με τους οπαδούς που συνέβαλαν στο χτίσιμο -από τα θεμέλια σχεδόν- να φέρουν τα κόκκινα κράνη που φορούσαν στη διάρκεια των εργασιών, σε κλίμα συγκίνησης.

🇩🇪 Μόλις τέσσερις φορές αντάμωσαν πάλι, όλες στην Zweite Liga, 2-2-0 για τη Χέρτα ο απολογισμός (την τριετία 2010-13). Η Ουνιόν κέρδισε δις μέσα σε δέκα ημέρες τη Φράιμπουργκ, έσχατη στο Κύπελλο όπου έγινε και ροτέισον στην ενδεκάδα, η Χέρτα απέκλεισε την Ντινάμο Δρέσδης στα πέναλτι με πέντε αλλαγές βασικών και σε τρίτο σερί ματς σκόραρε ο Λουκεμπάκιο. Ιστορικό το ματς, χωρίς αντιπαλότητα συλλόγων μεν αλλά με μεγάλο κίνητρο για αποτέλεσμα

🦊 Ενα… κλικ προς την έδρα η εκτίμηση, με κάλυψη όμως… Πάθος εναντίον αποτελεσματικότητας, το ματς.

Πριν τη Σίτι...


🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Αστον Βίλα και Λίβερπουλ έχουν να φέρουν ισοπαλία, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, στο Μπέρμιγχαμ από το 0-0 του Αυγούστου του 2008, με δοκάρια από Ντιρκ Κάιτ και Ρόμπι Κιν για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ που είχε χάσει με τραυματισμό από το 31’ τον άμπαλο τον Φερνάντο Τόρες (για να μπει ο εξίσου άμπαλος Νταβίντ Ενγκόγκ).

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Επιμέρους στο πρωτάθλημα στο «Βίλα Παρκ» είναι 38-20-32 για τη Βίλα αλλά με μόλις μια νίκη εδώ και 21 χρόνια (12-5-1 η Λίβερπουλ): 1-0 τον Μάη του ’11, αδιάφορη τελευταία αγωνιστική, το γκολ ο Ντάουγινγκ για την ομάδα του… Ζεράρ Ουγιέ, παρακαλώ, σε εμάς καθόταν στον πάγκο ο Κένι Νταλγκλίς.

🦊 Δεν είναι κακή ομάδα η Βίλα, το παλεύει, είναι δύσκολο το ματς για τη Λίβερπουλ και ακολουθούν Γκενκ και… Μάντσεστερ Σίτι. Δεν είναι για γκέλα, σήμερα… Διαιτητής ο Τζόναθαν Μος, από τους πεναλτάκηδες της κατηγορίας (65 σε 206 ματς).

Το ντέρμπι του... πύργου


⏳📜📖 Το αποκαλούν στην Ιταλία «Derby della Mole» και είναι το αρχαιότερο ματς αντιπαλότητας στη γείτονα. Το όνομα προέκυψε από τον πύργο Mole Antonelliana, σύμβολο της πρωτεύουσας του Πιεμόντε που ξεκίνησε να χτίζεται το 1863.


Aρχικά προοριζόταν για συναγωγή, η οποία τελικά δημιουργήθηκε αλλού, και εντέλει προέκυψε πύργος που αφιερώθηκε στον τότε βασιλιά της χώρας, Βιτόριο Εμανουέλε Β’. Οφείλει το όνομά της στον αρχιτέκτονα Αλεσάντρο Αντονέλι που τη σχεδίασε και την έχτιζε ως το θάνατό του, οπότε τη σκυτάλη πήρε ο γιός του Κοστάντζο και χρησιμοποιήθηκε μάλιστα στο λογότυπο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο του 2006 ενώ απεικονίζεται και στο ιταλικό νόμισμα των 2 λεπτών.

Η άγρια ομορφιά του Derby della Mole τροφοδοτείται από το ότι η Τορίνο βγήκε από τα… σπλάχνα της Γιούβε όταν, το 1906, μια ομάδα αποστατών με επικεφαλής έναν από τους ιδρυτές (και χρηματοδότες) της Γιουβέντους, τον Ελβετό Αλφρέντο Ντικ, συνέβαλλε στην ίδρυση της «γκρανάτα».

Η Γιουβέντους είναι, ως γνωστόν, η δημοφιλέστερη ομάδα της Ιταλίας. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της εφημερίδας «La Repubblica», την υποστηρίζει το 28% των φιλάθλων της χώρας (ήτοι περίπου 11.000.000), ενώ οι εκτός συνόρων οπαδοί της ξεπερνούν τα 21 εκατομμύρια. Ωστόσο, όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις (π.χ. στο Μάντσεστερ) η Γιουβέντους δεν είναι η δημοφιλέστερη ομάδα της πόλης του Τορίνο. Η κόντρα ήταν πιο δυνατή τα πρώτα χρόνια ιστορίας, αφού υπήρχε ένα ταξικό χάσμα σε αυτό το ντέρμπι μιας και η Γιούβε θεωρείται ως η ομάδα που ακολουθεί ο πλουσιότερος κόσμος, ενώ η Τορίνο έχει την υποστήριξη της εργατικής τάξης, για το λόγο αυτό άλλωστε μετρά περισσότερους φιλάθλους εντός πόλης. Σταδιακά η Γιούβε απώλεσε μεγάλο μέρος της τοπικιστικής χροιάς, έγινε ένα παγκόσμιο brand και η Τορίνο το ποδοσφαιρικό επίκεντρο της πόλης. Στη φωτό, ενσταντανέ από το 1976, ο Γκαετάνο Σιρέα κάνει τάκλιν στον Φραντσέσκο Γκρατσιάνι.


🇮🇹 Στα της παράδοσης, τα τελευταία 24 χρόνια η Τορίνο έχει, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, μόνο… μια νίκη. Η προτελευταία ήταν με 2-1 στο «Ντέλε Αλπι» τον Απρίλη του ’95 με αποβολή του Πάουλο Σόουζα στο 54’, αυτογκόλ του Μαλταγκλιάτι και δύο γκολ του Ριτζιτέλι για την ομάδα του Νέντο Σονέτι απέναντι σε Φεράρα, Τοριτσέλι, Ντεσάν, Κόντε, Ραβανέλι, Ντελ Πιέρο κ.ά. του Μαρτσέλο Λίπι. Και η τελευταία, ξανά Απρίλη αλλά του ’15, 2-1 στο «Ολίμπικο ντι Τορίνο» με 2-1 και γκολ των Νταρμιάν και Κουαλιαρέλα, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Πίρλο.

Ο απολογισμός λοιπόν από τον Απρίλη του ’95; Στο 21-6-1 για τη Γιούβε, η οποία βεβαίως εμφανώς… χωλαίνει, 1-1 με τη Λέτσε, 2-1 την Τζένοα με ανύπαρκτο πέναλτι στο 95’ αλλά πετυχαίνει την Τορίνο σε πολύ κακή φόρμα, ενδεικτικό το 4-0 από τη Λάτσιο στο τελευταίο, λογικά ο Βάλτερ Ματσάρι ετοιμάζεται για… ΟΑΕΔ.

🦊 Η Γιουβέντους χωλαίνει μεν αλλά φάσεις κάνει. Αστοχη είναι. Προσφέρεται η ντεφορμέ Τορίνο για μια νίκη και αυτοπεποίθησης, ενόσω η Ιντερ πιέζει στη βαθμολογία. Διαιτητής ο Ντανιέλε Ντοβέρι, από τους ρέφερι που δεν βγάζουν εύκολα κάρτες: έχει μέσο όρο 4,64 σε 150 αγώνες της Serie A, χαμηλότερος από τον αντίστοιχο της κατηγορίας. Πεναλτάκιας όμως είναι, ένα στα τρία ματς δίνει και, σε πέντε φετινά, δεν έχει καταλογίσει πέναλτι ακόμη. Παρουσία VAR, βοηθά το πράμα

Απασφάλισε ο Μαραντόνα


🇦🇷 Clásico Platense στη Λα Πλάτα ανάμεσα σε Χιμνάσια και Εστουδιάντες και με… μεγάλη παράδοση. Αφενός κρατάει από το 1931, όταν πρωτοσυναντήθηκαν (από τότε η σχετική φωτό…), αφετέρου η «λεόν» είναι αήττητη εννέα χρόνια επί της «λόμπο».


Η τελευταία νίκη, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, της Χιμνάσια, έλαβε χώρα τον Φλεβάρη του ’10 με 3-1, έπαιζε ακόμη ο Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν (που σκόραρε κιόλας, για την ηττημένη) και, έκτοτε, 8-7-0 για την Εστουδιάντες. Η Χιμνάσια διέλυσε με 4-0 τη Νιούελς και ο Ντιέγο Μαραντόνα… απασφάλισε με καθημερινές, θριαμβευτικές δηλώσεις ενώ η Εστουδιάντες του Γκάμπριελ Μιλίτο επικράτησε 3-0 της Ροσάριο, χωρίς να είναι πάντως τόσο καλή.

🦊 Οι τιμές παρασύρθηκαν από την πρόσφατη νίκη της Χιμνάσια και κατέβασαν τον άσο κάτω του 3.00, σωστά η «Εστου» στο 2.65. Δύσκολα, όχι απίθανα όμως, να έχει γκολ, επιλογή το ασιατικό over 1,75 (με μισή πληρωμή σε ακριβώς δύο γκολ).

Κάτι λέει η παράδοση... 


🇧🇷 «Περίεργο» ζευγάρωμα το Φορταλέζα – Ατλέτικο Μινέιρο. Η ομάδα του Ροζέριο Σένι έχει βελτιωθεί εσχάτως, το 3-1 επί της Αβαΐ ήταν… άλμα παραμονής ενώ η Ατλέτικο του Βάγκνερ Μανσίνι έπαιξε άθλια, και ηττήθηκε, από τη Σαπεκοένσε.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κίνητρο έχουν και οι δύο, 4-1-4 η συνολική τους παράδοση σε όλα αλλά, εξ αυτών, τα 6/9 έληξαν με… γκολ, θέαμα και τουλάχιστον over 2,5.

🦊 Με ασιατικό over 2, σε ακριβώς δύο γκολ είναι μονάδα, στα τρία πληρώνεσαι. Εκεί το όριο του ματς, νομίζω.

 

 

Picks

 

Special bet 🎁 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

➡️ 17:00 Αστον Βίλα – Λίβερπουλ: Καταλογισμός πέναλτι (2.85, Stoiximan) 

Αξία 🔝 🇩🇪

➡️ 19:30 Ουνιόν Βερ. – Χέρτα: 1 dnb (2.00, Sportingbet)

Δυάδα (απόδοσης 2.99) ⚽⚽ 🇦🇷 🇧🇷

➡️ 20:30 Χιμνάσια – Εστουδιάντες: Over 1,75 AH (1.76, Betshop)
➡️ 22:00 Φορταλέζα – Ατλέτικο Μινέιρο: Over 2 (1.70, Betshop)

Special bet 🎁 🇮🇹

➡️ 21:45 Τορίνο – Γιουβέντους: Καταλογισμός πέναλτι (3.20, Novibet)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ