foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ57
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Προημιτελικός με θύμησες Πέτζα, Ντέκι και… Πιτσίλκα

Μποζιονέλος | 10 Σεπ 2019 10:23
tbXPMwlNEUy3hXaw_dKPcA.jpg

Αν υπάρχει ένα ματς που θυμάμαι… σαν χθες, και ίσως στα μάτια μου να είναι ο κορυφαίος σε Mundobasket, ήταν ο τελικός στην Ιντιανάπολις το 2002 με ένα φάουλ που δόθηκε, ένα άλλο που δεν δόθηκε ποτέ, δύο χαμένες βολές που παραλίγο να κοστίσουν έναν τίτλο κι ένα μεγάλο απόντα.

Το 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ του 2002 έλαβε χώρα στις ΗΠΑ και, παραδόξως, δεν το κατέκτησαν οι Αμερικανοί, αλλά οι Γιουγκοσλάβοι στην τελευταία τους… διαπλανητική παρουσία, έχοντας αποκλείσει τους διοργανωτές στα προημιτελικά. Η παρέα των Πέτζα Στογιάκοβιτς, Βλάντε Ντίβατς και Ντέγιαν Μποντιρόγκα ήταν εξαιρετική καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και στον τελικό, έπειτα από ένα παιχνίδι για πολύ γερά νεύρα, κατάφερε να πάρει τη νίκη και να σηκώσει το πέμπτο της τρόπαιο νικώντας την Αργεντινή με 84-77 στην παράταση με αρχισκόρερ τον «Ντέκι» που σταμάτησε στους 27 πόντους και τον ακολούθησε ο Πέτζα με 26. Για την «αλμπισελέστε» κορυφαίος ήταν ο Φαμπρίτσιο Ομπέρτο με 28 πόντους, ενώ ο μετέπειτα σταρ του NBA και θρύλος του μπάσκετ της χώρας του ταγκό, Μανού Τζινόμπιλι, έμεινε άποντος…

Οι διοργανωτές Αμερικανοί είχαν κατέβει εκ νέου χωρίς τα μεγάλα τους αστέρια αλλά ήταν, ως και φέτος, το πρώτο φαβορί ενώ το χάλκινο κατέληξε στη Γερμανία του μεγάλου (και MVP του τουρνουά) Ντιρκ Νοβίτσκι, η οποία επικράτησε στον μικρό τελικό της (μεγάλης έκπληξης) Νέας Ζηλανδίας, με 117-94. Οι Γερμανοί είχαν αποκλειστεί στον ημιτελικό από τους αήττητους Αργεντινούς που ωστόσο στο εν λόγω ματς έχασαν τον Μανού Τζινόμπιλι με τραυματισμό και προκάλεσε προβληματισμό στον προπονητή Ρούμπεν Μανιάνο ενόψει τελικού. Η Γιουγκοσλαβία του Σβέτισλαβ Πέσιτς παρατασσόταν πάνοπλη στον τελικό και με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει τέσσερα χρόνια νωρίτερα στην Αθήνα, κόντρα στους Ρώσους, αν και είχαν ήδη κάνει δύο ήττες, από Ισπανία και Πουέρτο Ρίκο.

https://www.youtube.com/watch?v=BRIEa7OiQNQ

Η παρέα των Ομπέρτο, Τζινόμπιλι, Λουίς Σκόλα έχανε, οριακά, στο πρώτο ημίχρονο αλλά με σερί 14-2 στο τρίτο δεκάλεπτο πέρασε μπροστά με 57-52 στο 30’ και με τον Μανιάνο να αποφασίζει τη χρησιμοποίηση του Τζινόμπιλι, τη στιγμή που ο Σκόλα είχε φορτωθεί με φάουλ, με τον Πέπε Σάντσες με τρίποντο να κάνει το 69-61 στα 04:10 πριν από το φινάλε. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Μποντιρόγκα, ο οποίος είχε κρατήσει όρθια τη Γιουγκοσλαβία μέχρι εκείνο το σημείο με άξιο συμπαραστάτη τον Στογιάκοβιτς. Ο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού πήρε τη σκυτάλη, σημείωσε τους τελευταίους 9 πόντους μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας αλλά πριν το τέλος ο Σκόλα κλέβει την μπάλα και ο Νίκος Πιτσίλκας καταλογίζει φάουλ και βολές… υπέρ της Γιουγκοσλαβίας, υπό χορό αποδοκιμασιών 17.000 φιλάθλων.

Ηταν το πέμπτο φάουλ για τον Σκόλα που αποβάλλεται, ο πάγκος της Αργεντινής διαμαρτύρεται, ενώ ο Ντίβατς έχει την ευκαιρία να τελειώσει καθώς απομένουν μόλις 5,9 δευτερόλεπτα. Ο Βλάντε Ντίβατς, όμως, αστοχεί και στις δύο βολές, ο Τζινόμπιλι παίρνει το ριμπάουντ και δίνει τη μπάλα στον Ούγκο Σκονοκίνι, ο οποίος επιχειρεί διείσδυση, αλλά τον σταματά ο Μάρκο Γιάριτς, πιθανώς με φάουλ, το οποίο ο Πιτσίλκας δεν καταλογίζει. Εντέλει ο τίτλος θα κριθεί στην παράταση για δεύτερη φορά στην ιστορία μετά το 1978, όταν η Γιουγκοσλαβία είχε επικρατήσει 82-81 της Σοβιετικής Ενωσης. Μια παράταση όπου η αποκαρδιωμένη Αργεντινή σημειώνει μόλις 2 πόντους από ισάριθμες βολές του Ουμπέρτο και φυσιολογικά υποτάσσεται με σκορ 84-77.

Δύο χρόνια αργότερα η Αργεντινή κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας όπου αποκαταστάθηκε η αδικία που είχε υποστεί σε εκείνον τον φοβερό τελικό του 2002…

Η τελευταία τους συνάντηση σε Mundobasket ήταν το 2010 στην Τουρκία, με τους Σέρβους να νικούν 84-82 στο τελευταίο ματς του ομίλου και ο νικητής… απέφευγε τις ΗΠΑ στα νοκ άουτ. Ωστόσο οι Αργεντινοί αποκλείστηκαν στον προημιτελικό από τους Λιθουανούς και οι Σέρβοι στον ημιτελικό από τους διοργανωτές.

 

Αβάτζο και χάντικαπ

🦊🇦🇷🇷🇸 Κακά τα ψέματα, η παρέα του αγέραστου Σκόλα παίζει σταθερά καλά, είναι αήττητη και έχει καλή ψυχολογία απέναντι στους Σέρβους οι οποίοι… αμαύρωσαν την εικόνα τους με την ήττα 81-69 από μια εξαιρετική, και παραπάνω, Ισπανία, ένα αποτέλεσμα που τους έριξε στο… διάβα των Αμερικανών, αν προκριθούν. Κακώς τόσο φαβορί οι «πλάβι» του Τζόρτζεβιτς, πιο οριακό το αναμένω.

🦊🇪🇸🇵🇱 Η Ισπανία έχει, φυσικά, μόνο νίκες (4/4) επί των Πολωνών σε μεγάλα τουρνουά, όλα σε Eurobasket, (απ)έδειξε ότι είναι φαβορί ακόμη και για το χρυσό αν παίξει όπως με τους Σέρβους αλλά δεν παύει να αποτελεί τροχοπέδη η ηλικία των παικτών της. Η «ρόχα» δεν έχει δεχθεί ως τώρα άνω των 69 πόντων, κι αυτούς από τους «πλάβι».

🦊🇺🇸🇫🇷 Οι ΗΠΑ το γύρισαν σε… ευρωπαϊκή λογική το παιχνίδι τους, το είδαμε και με την Ελλάδα, το είδαμε και με τη Βραζιλία, σε κανένα δεν φόρτσαρε, συνεχίζει αήττητη στο τουρνουά αλλά δίνει, ενάντια στη Γαλλία, το πιο δύσκολο παιχνίδι της έως τώρα ενάντια στην παρέα των Ντε Κολό, Φουρνιέ και Γκομπέρ, η οποία όμως ηττήθηκε στο τέλος από την Αυστραλία και την οποία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ’16 είχαν νικήσει πολύ δύσκολα (100-97). Στο 1.22 η Team USA άρα καλές τιμές στο… γαλλικό αβάτζο, επιλογή να μην ηττηθούν με διψήφιο (στο 1.75 το +9,5).

🦊🇦🇺🇨🇿 Η Αυστραλία έχει κάνει τρομερό τουρνουά, ακόμη και στα… δύσκολα με Λιθουανία και Γαλλία ήταν εξαιρετική, έστω κι αν στο πρώτο πήρε μπόλικα σφυρίγματα, ο Πάτι Μιλς «οργιάζει» στο παρκέ και, βάσει λογικής, ετοιμάζεται για τον ημιτελικό με την Ισπανία, τον πρώτο στην ιστορία της (!). Οι Τσέχοι τα έδωσαν όλα με την Ελλάδα, έπαιξαν έξυπνα, ηττήθηκαν αλλά προκρίθηκαν και, πρακτικά, ως πρωτάρηδες ο στόχος επιτεύχθηκε, το ότι δεν έχουν πλέον άγχος τους καθιστά την παρέα των Σατοράνσκι, Μπάλβιν και Μπόχατσικ πιο επικίνδυνους. Αλλά αρκεί; Δύσκολα.

 

 Στη Σαγκάη…

…συνεχίζεται το Masters του σνούκερ, non ranking tournament μεν αλλά με ενδιαφέρον και μεγάλα χρηματικά έπαθλα για τους συμμετέχοντες.

🦊🎱 Δύο φαβορί το μεσημεράκι, σήμερα (ώρα… δική μας) αν προκριθούν θα ανταμώσουν στον προημιτελικό. Ο «πολύς» Ρόνι Ο’Σάλιβαν αντιμετωπίζει τον άσημο Κινέζο Ζανγκ Γι και ο Κάιρεν Γουίλσον τον Ξιάο Γκουοντόνγκ με αποδόσεις νίκης… 1.02 και 1.33 αντίστοιχα.

🦊🎱 O Ζι απέκλεισε τον Αλι Κάρτερ με 6-3 στον προηγούμενο γύρο, ίσως… τσιμπήσει δύο frames έτσι, για το ονόρε. Ο δε Ζάο πριν μερικά χρόνια ήταν στον τελικό της Σαγκάης, στο ranking κινείται μεταξύ 20 και 30, είναι ήδη 30 ετών, στάσιμος έμεινε. Ο σοβαρός Γουίλσον θα περάσει.

Picks 10/9 

Σνούκερ, δυάδα (απόδοσης 2.95) 🎱🎱 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇨🇳 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇨🇳

➡️ 14:30 Ο’Σάλιβαν – Ζι (+4,5): 2 (1.88, Stoiximan) ➡️ 14:30 Γουίλσον (-1,5) – Ζάο: 1 (1.57, Stoiximan)

Mundobasket, μονά και δυάδα (απόδοσης 4.01) 🏀🏆 🇦🇷🇷🇸 🇪🇸🇵🇱

➡️ 14:00 Αργεντινή (+10,5) – Σερβία: 1 (2.03, Stoiximan) ➡️ 16:00 Ισπανία – Πολωνία: Πολωνία under 67,5 (1.98, Stoiximan)

Picks 11/9

Mundobasket, δυάδα (απόδοσης 3.24) 🏀🏆 🇺🇸🇫🇷 🇦🇺🇨🇿

➡️ 14:00 ΗΠΑ – Γαλλία (+9,5): 2 (1.80, Netbet) ➡️ 16:00 Αυστραλία – Τσεχία (-9,5): 1 (1.80, Netbet)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ