foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Σερί, παραδόσεις… γάμοι και παιχνίδι ως 4.40

Μποζιονέλος | 06 Σεπ 2019 17:49
ept_sports_oly_experts-641173633-1218700310.jpg

"Παρασπονδία" για τη σημερινή εισαγωγή του άρθρου αλλά είναι και η (καλή)… αιτία που ανέβηκε από Παρασκευή απόγευμα. Μια ατάκα μέσα μου, εδώ και ημέρες, προτού κατευθυνθώ απόψε στο γάμο της Λιάνας με τον Μάριο. «Μεγαλώνουμε, γαμώτη». Κρίση ηλικίας μάλλον (χεχε), λίγο καιρό προτού αλλάξω δεκαετία ηλικιακά. Θυμάμαι επακριβώς πότε γνωριστήκαμε, επειδή όταν συνδυάζεις κάτι με την… μπάλα, βρίσκεται εύκολα η επακριβής ημερομηνία: 12 Ιουνίου 2006. Μουντιάλ είχε τότε. Καλεσμένος σε party γάμου στην Κακιά Θάλασσα, θυμάμαι σαν χθες άπαντες να χορεύουν γύρω μου και εγώ, με τον μπάρμαν μέρα μεσημέρι, κολλημένοι στην οθόνη για να το γυρίσει η Αυστραλία με την Ιαπωνία μετά το γκολ του Νακαμούρα από νωρίς. Εγινε, με την ισοφάριση στο 84’ από τον Κέιχιλ (σ.σ. καταλάβατε τι αδυναμία του είχα και από πρόσφατη αναφορά της στήλης), έβαλε και δεύτερο και το τρίτο ήρθε από τον Τζον Αλοΐζι στις καθυστερήσεις. Εκτοτε παρασύρθηκα από το… πλήθος, δεν θυμάμαι πολλά, παρά μόνο ότι είχαμε βρει τότε σε μια ξένη την αυστραλιανή νίκη στο 3.60 ενώ κυκλοφορούσε στο 2.50. Άλλες εποχές, χωρίς ίντερνετ παντού, χωρίς smart phones… Στη φωτό, η κολλητή μου η Λιάνα, #10yearschallenge διότι τραβήχτηκε πριν δέκα χρόνια παρά… κάτι στο παλιό μου σπίτι, στο Παγκράτι. Δεν βάζαμε τότε κώλο κάτω, διαρκώς έξω. Άλλες εποχές, χωρίς μνημόνια. Λίγο καιρό μετά κατέληξε το παρεάκι σε «μαγαζί» με Σαμπρίνα και Ελένη Καρουσάκη (μυθικό δίδυμο), το βράδυ που ο Γιάννης έφερε μαζί τον Μάριο. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι, οπότε έρχονται απόψε τα… ρύζια.

Φιλία είναι ο έρωτας δίχως τα φτερά του, αφιερωμένο στη Λιάνα από τον Γέροντα Μποζιοπαΐσιο… Να ζήσετε, φιλαράκια μου.

🦊 Και πάμε και στα… δικά μας. Η Εθνική κακή δεν ήταν χθες στη Φινλανδία αλλά… δεν βλεπόμαστε, παιδιά. Φιλότιμο υπάρχει, όρεξη υπάρχει, παίκτες δεν έχουμε. Δεν βγάζουμε πλέον. Είναι εμφανές. Οι funbetιές με διπλό αλλά και γκολ Κουλούρη ούτε καν ακούμπησαν, όπως και η μπασκετική δυάδα που είχε χαθεί από νωρίς ελέω της ανταγωνιστικότητας της Αυστραλίας που… ορέγεται (και επί δικαίω) μετάλλιο στην Κίνα. Αντιθέτως, βγήκε η δυάδα του 2.97 με το combo της Ισπανίας στο Βουκουρέστι και τη μη ήττα της Ιρλανδίας με την Ελβετία. Επρεπε…

 

Η Παρασκευή της… σκέψης

Δεν πολυπρόλαβα να τηράξω (sic) και πολύ τα αποψινά, Παρασκευής, των προκριματικών του Euro 2020, επαναλαμβάνω ότι «ζεστός» για πονταρίσματα σε εθνικές ομάδες σε τέτοια τουρνουά, δεν είμαι. Κι ας βγήκε χθες η δυάδα.

🇩🇪🇳🇱 Αν ντε και καλά πόνταρα κάτι, και ίσως το πράξω πριν τη σέντρα, είναι το 2.89 (στην Betshop) που πληρώνει το draw no bet της Ολλανδίας στη Γερμανία. Η… σούμα λέει: 16 για τη (Δυτική ή ενωμένη) Γερμανία, 16 ισοπαλίες και 11 για την Ολλανδία επί συνόλου 43 αγώνων, σε επίσημα και φιλικά. Επιμέρους, επί γερμανού εδάφους η παράδοση είναι μοιρασμένη: 5-7-5 σε όλα, εκ των οποίων όμως επίσημα ήταν μόνο δύο.

Ενα 0-0 στις 18 Οκτωβρίου 1988 για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ιταλίας, με τον (νυν εκλέκτορα) Ρόναλντ Κούμαν να φορά το περιβραχιόνιο ηγούμενος της ολλανδικής άμυνας και, το περσινό 2-2 για το πρωτοεμφανιζόμενο Nations League, Βέρνερ και Σανέ σημείωσαν ως το 2ολεπτο τα γερμανικά γκολ και ισοφάρισαν στο τελευταίο 5λεπτο (!) οι Πρόμες και Φαν Ντάικ.

Στη φωτό ο Κούμαν... σκουπίζεται με τη φανέλα του Ολαφ Τον της Δυτικής Γερμανίας στο Euro 1988...

🦊 Εναλλακτικά, η διπλή ευκαιρία της Ολλανδίας στο 1.93 συνδυαστικά με το 1Χ της διπλής ευκαιρίας στο Σκωτία – Ρωσία στο 1.59, η δυαδούλα πληρώνει 3.06 στην Betshop. [mega-cta id="3031"]

 

 14 ματς αήττητοι, 70 θέσεις στο ranking

🇽🇰🇨🇿 Οι Κοσοβάροι, σε όμιλο με Αγγλία, Τσεχία, το Μαυροβούνιο αλλά και τη διαρκώς απογοητευτική Βουλγαρία, δεν έχουν και πολλές ελπίδες για την πρώτη δυάδα. Ωστόσο μέσα σε τρία χρόνια ανέβηκαν… 70 θέσεις στο ranking της FIFA (ήδη στο 120) και προσλαμβάνοντας τον Ελβετοκοσοβάρο Μπέρναρντ Σαλάντ (νυν σκάουτερ της Βασιλείας!) στον πάγκο, κάνουν ανταγωνιστικό τουρνουά. Σε δύο ματς με τη Βουλγαρία πήραν 4 βαθμούς, με… διπλό μάλιστα στη Σόφια, πήραν και 1-1 στην Ποντγκόριτσα από το Μαυροβούνιο σε ματς κεκλεισμένων των θυρών και υποδέχονται μια Τσεχία που δεν ενθουσιάζει. Θυμάστε την 5άρα που έφαγαν από την Αγγλία τον Μάρτιο, στην πρεμιέρα του ομίλου; Εκτοτε νίκησαν δύσκολα 2-1 τη Βουλγαρία στην Πράγα και εύκολα το Μαυροβούνιο στο Ολομουτς.

Γενικώς το Κόσοβο «τρέχει» αήττητο 14 αγώνων σε επίσημα και φιλικά (9-5-0), το πρόβλημα είναι ότι οι μέσοι Ζένελι (Ρεμς), Κόλολι (Ζυρίχη) και ο εξτρέμ Ράσιτσα (Βέρντερ) δεν κλήθηκαν ελέω τραυματισμών. 5-0-3 ο αντίστοιχος απολογισμός των Τσέχων επί ημερών Γιάροσλαβ Σλίχαβι στον πάγκο.

🦊  Δεν είναι για αουτσάιντερ ο άσος, μη τρελαθούμε. Με… γιουγκοσλάβικη μαγιά το κοσοβάρικο ποδόσφαιρο, ολοένα και ανεβαίνει σε συλλογικό, μα κυρίως εθνικό, επίπεδο.

 

Τότε με βασικό τον Ντεσάν…

🇫🇷🇦🇱 5-1-1 η συνολική παράδοση για Γαλλία και Αλβανία σε επίσημα και φιλικά, μόνη αποτυχία των «μπλε» η ήττα σε φιλικό το ’15 στο Ελμπασάν. Σε επίσημα, αμφότερα για τα προκριματικά Euro, ενόψει ’92 και Σουηδίας είχαν λήξει 5-0 (δύο γκολ ο Ζαν Πιέρ Παπέν) και 1-0 (με Μπαζίλ Μπολί), βασικός τότε στα Τίρανα για την ομάδα του Μισέλ Πλατινί ήταν ο νυν εκλέκτορας, Ντιντιέ Ντεσάν. Και, ενόψει Euro ‘2012, 3-0 στο Παρίσι με Μαλουντά, Ρεμί και Ρεβεγιέρ και 2-1 στα Τίρανα με Μπενζεμά και Μ’Βιλά, και τεχνικό τον Λοράν Μπλαν.

Το πρόβλημα ενόψει του σαββατιάτικου μεταξύ τους στο Παρίσι είναι ότι ο Ντεσάν δεν έχει τους τραυματίες Λαπόρτ, Πογκμπά, Καντέ, Ντεμπελέ, Εμπαπέ ενώ δεν κλήθηκαν ξανά Μανταντά, Λακαζέτ. Ακριβώς ελέω των εν λόγω απουσιών κλήθηκε για πρώτη φορά και ίσως θα ξεκινήσει ο τρομερός πιτσιρικάς Ματέο Γκεντουζί της Αρσεναλ, αουτσάιντερ πάντως αυτή η πιθανότητα, ο ΝΝ δεν είναι άνθρωπος των αλλαγών και η λογική ορίζει Ματουιντί, Σισοκό στα χαφ, με Γκριζμάν, Κομάν ή Μπεν Γεντέρ και Λεμάρ ή Ικονέ πίσω από τον Ζιρού.

ΟΚ, σκεφτόμουν Γκεντουζί. Αν ξεκινήσει (δείτε ως, ως Κυριακή βράδυ…) πληρώνει πολύ για any time σκόρερ (7.00 στην Bwin), λογικό αφού στη συλλογική του καριέρα έχει, σε 103 ματς με Λοριάν και Αρσεναλ, σημειώσει μόνο… ένα γκολ, πέρυσι στο Μπακού με την Καραμπάχ. Χμ…[mega-cta id="81008"]

🦊 Οι περισσότεροι… προφανείς Γάλλοι πληρώνουν λίγα για any time σκόρερ, εναλλακτική να ψάξεις είναι το πρώτο γκολ στο ματς και ο Γκριζμάν δεν δίνει δα και λίγα….

 

Παράδοση 3/3 και… συνεχίζει

🇦🇲🇧🇦 Αλλη μια φορά αντάμωσαν σε προκριματικά Αρμένιοι και Βόσνιοι, ήταν για το Μουντιάλ του 2010: 2-0 στο Ερεβάν (και γκολ του Ιμπρισιτς και του γνωστού μας Μουσλίμοβιτς) και 4-1 στο Σεράγεβο με Σπάχιτς, Ντζέκο και δύο του «Μούσλι». Για τον δε α’ γύρο της τρέχουσας προκριματικής φάσης έπαιξαν ήδη, τον Μάρτη, στο Σεράγεβο και έληξε 2-1 (με Κρούνιτς και Μιλόσεβιτς).

Οι Βόσνιοι… τρέχουν ελέω της Εθνική μας, καθώς η Φινλανδία πήγε ήδη στους 12 βαθμούς σε πέντε ματς ενώ έχουν 7 οι ίδιοι. Αν δεν νικήσουν στο Ερεβάν, η πρόκριση θα είναι απίθανη, ενώ θα περιμένουν και τα… μαντάτα από το Φινλανδία – Ιταλία.

🦊 Σε τιμές διπλασιασμού οι Βόσνιοι, νομίζω δύσκολα ή εύκολα θα το πάρουν και αυτή τη φορά.

 

Το «διπλό» που απουσιάζει και ο «πρώην» Λάγκερμπακ

🇸🇪🇳🇴 Οι Σκανδιναβοί… τρέλαναν κόσμο στο ματς του πρώτου γύρου, τον Μάρτη στο Οσλο, με το in extremis 3-3 από ισοφάριση του Καμαρά στο 97’, οι Νορβηγοί είχαν προηγηθεί με δύο γκολ διαφορά ως το 59’, για να ισοφαρίσουν ο Κλάεσον στο 70’ και με αυτογκόλ ο Νόρντβαϊτ στο 86’, ο Κουάισον (σ.σ. που μας είχε πληρώσει αδρά για any time σκόρερ) είχε κάνει το 2-3 στο 91 αλλά… προσωρινά.

33-10-8 είναι η παράδοση επί σουηδικού εδάφους σε όλα, αλλά τα 46 εξ αυτών (!) ήταν φιλικά. 4-1-0 είναι στα επίσημα, ήτοι δεν υπάρχει σουηδική νίκη. Η δε μόνη φορά που δεν νίκησαν οι Σουηδοί ήταν στις 4/11/1962 για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης, τέσσερις σερί άσοι έκτοτε με τελευταία τους συνάντηση όμως το ’76 για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Αργεντινής (2-0).

Η Νορβηγία, σημειωτέον, έχει Σουηδό εκλέκτορα, τον 71χρονο Λαρς Λάγκερμπα που εργάστηκε επί σειρά ετών (1998-09) στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, έκτοτε πέρασε από εθνικές Νιγηρίας και Ισλανδίας προτού αναλάβει, προ διετίας, τους Νορβηγούς.

🦊 Ισχυρός ο σουηδικός φαβοριτισμός, πέριξ του διπλασιασμού και δεν με ενθουσιάζει. Λίγο η παράδοση, που κάποια στιγμή θα «σπάσει», λίγο ότι οι Νορβηγοί δείχνουν βελτιωμένοι σε εθνικό επίπεδο, και… ξερό διπλό ποντάρεται.

 

Μια νίκη, αλλά τι νίκη…

🇺🇸🇬🇷 Δεν έμπλεξα με το να διαβάσω σενάρια πρόκρισης για την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ της Κίνας διότι, αν η ομάδα δεν κάνει το καθήκον της, ήτοι να είναι ανταγωνιστική στο παρκέ, όλα τα άλλα είναι για να ‘χαμε να λέγαμε. Αν και, μεταξύ μας, αυτή η ομάδα είναι ικανή να νικήσει τους Αμερικανούς και να ηττηθεί από τους Τσέχους!

Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν αναμετρηθεί άλλες 12 φορές στο παρελθόν και η Εθνική μετρά δύο νίκες, αλλά μία μόνο σε επίσημο επίπεδο. Αφαιρώντας τα φιλικά αλλά και ένα τουρνουά που το 1975 είχε… βαπτιστεί ως Διηπειρωτικό (παίξαμε σε Αθήνα και Οχάιο, κάνοντας δύο ήττες), στα επίσημα, ήτοι σε Mundobasket αλλά και Ολυμπιακούς αγώνες, ο απολογισμός είναι 1-0-5.

Κορυφαία στιγμή βέβαια ο ημιτελικός την 1η Σεπτεμβρίου του 2006 στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας και το μυθικό 101-95 επί της Dream Team του ΛεΜπρον, του Καρμέλο και του Ντουέιν.

Τότε η «επίσημη αγαπημένη» ήταν, ως οι περισσότερες, μια ομάδα χωρίς ούτε έναν NBAer και υπέταξε μια Team USA που γνώριζες τους σταρ της με τα μικρά της ονόματα. Αύριο, στη Σενζέν, αντιμετωπίζουμε Αμερικανούς που γράφουμε και αποκαλούμε με το επώνυμο, που δεν έχουν 30-35άρηδες αλλά νεανικό σύνολο, που δεν έχουν πείσει ακόμη αφού νίκησαν από… σπόντα τους Τούρκους και με μπόλικο ιδρώτα τους Τσέχους, που δεν τρομάζουν.

Μα το πιο θετικό είναι ότι για πρώτη φορά στο τουρνουά η ομάδα θα μπει ως αουτσάιντερ στο γήπεδο και όχι ως φαβορί, ενάντια σε μια μπασκετική λογική που δεν έχει καμία σχέση με την ευρωπαϊκή, κυρίως αμυντικά.

Κατά τα λοιπά, για να κλείσω την αναφορά στα της παράδοσης, η Ελλάδα γνώρισε άλλες πέντε ήττες. Η πρώτη ήταν το 1990 στο Παγκόσμιο του Μπουένος Άιρες, όταν με 103-95 στην παράταση και ενάντια σε… κολεγιόπαιδα ακόμη, χωρίς να έχει πια και τον Νίκο Γκάλη.

Το ’94 στο Παγκόσμιο του Τορόντο η Εθνική ηττήθηκε με 97-58 αλλά είχε να… λέει ότι έγινε η πρώτη που κράτησε κάτω από τους 100 πόντους την Dream Team. Το ’98 στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου της Αθήνας οι ΗΠΑ, που δεν είχαν ΝΒΑers στην αποστολή, νίκησαν 84-61 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004, με 77-71 στο Ελληνικό, παρά την υπερπροσπάθεια.

 

Στοιχηματικά… γκρανγκινιολικά

🦊🇺🇸🇬🇷 Κατά 98% η Ελλάδα θα ηττηθεί από τις ΗΠΑ διότι… για πολλούς λόγους. Κυρίως επειδή δεν παίζουμε καλό μπάσκετ, δεν έχουμε ηρεμία (αλλά μπόλικο άγχος), δεν έχουμε σουτ. Και ναι, πολλά έχουμε δει από αυτή την ομάδα, εξ ου και το 2% που αφήνω. Τόσο, ώστε να ρίξω ένα fun bet. Θα έχει, θα έχουμε ελπίδες αν τους κρατήσουμε στους 82-83 πόντους και έχουμε τρομερή ευστοχία.

🦊🇧🇷🇨🇿 Οι Τσέχοι έκαναν εξαιρετικό ματς με την Τουρκία, δίκαια νίκησαν και προκρίθηκαν και, στην παρθενική τους παρουσία στο τουρνουά δεν έχουν πια να χάσουν κάτι, ο στόχος επιτεύχθηκε. Αντίθετα, το βάρος πέφτει στη Βραζιλία καθώς σε τυχόν ήττα θα… μας κάνει μεγάλο δώρο.

🦊🇱🇹🇫🇷 Λιθουανία και Γαλλία δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά μπασκετικώς ώστε να υπάρχει τέτοια απόκλιση στις αποδόσεις. Εχοντας ηττηθεί από τους Αυστραλούς, οι Λιθουανοί μόνο με νίκη θα έχουν ελπίδες πρόκρισης στην 8άδα. Κρίσιμο, οριακό, γκρανγκινιολικό…[mega-cta id="2824"]

Picks 7-8/9

Μονά και δυάδα διημέρου (απόδοσης 4.30) ⚽ ⚽  🇽🇰🇨🇿 🇦🇲🇧🇦

➡️ 7/9, 16:00 Κόσοβο – Τσεχία: 1 dnb (2.15, Netbet) ➡️ 8/9, 16:00 Αρμενία – Βοσνία: 2 (2.00, Netbet)

Σκόρερ 🥅 🇫🇷🇦🇱

➡️ 7/9, 21:45 Γαλλία – Αλβανία: Πρώτο γκολ, Γκριζμάν (3.60, Bwin)

Fun bet 💣 🇸🇪🇳🇴

➡️ 8/9, 21:45 Σουηδία – Νορβηγία: 2 (4.20, Bwin)

Mundobasket, αξία 🏀🏆 🇺🇸🇬🇷

➡️ 7/9, 15:30 ΗΠΑ – Ελλάδα: ΗΠΑ over 89,5 (2.15, Stoiximan)

Mundobasket, δυάδα (απόδοσης 2.67) 🏀🏆 🇧🇷🇨🇿 🇱🇹🇫🇷

➡️ 7/9, 11:30 Βραζιλία – Τσεχία (+7,5): 2 (1.67, Stoiximan) ➡️ 7/9, 15:00 Λιθουανία (+4,5) – Γαλλία: 1 (1.60, Stoiximan)

Mundobasket, fun bet 💣 🏀🏆 🇺🇸🇬🇷

➡️ 7/9, 15:30 ΗΠΑ – Ελλάδα: 2 (4.40, Bwin)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ