foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ292
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ο Αναστό, το «Μαρακανά» και μια… Κόλος

Μποζιονέλος | 30 Ιουλ 2019 08:36
5771068a807e3_p.jpg

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε με 0-0 από το Πλζεν και το… παράδοξο είναι ότι στην ευρωπαϊκή του ιστορία, από το 1959, μόλις τρεις φορές μπήκε σε διαδικασία διπλών, νοκ άουτ αγώνων ξεκινώντας με ισοπαλία εκτός έδρας. Και προκρίθηκε και τις τρεις φορές.

Με 0-0 οι «ερυθρόλευκοι» εκτός έδρας, και με τη ρεβάνς επί ελληνικού εδάφους, συνέβη πάλι προ 36 ετών. Εχοντας κατακτήσει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του, ο Ολυμπιακός είχε «προβληματική» προετοιμασία μιας και ο Νίκος Αναστόπουλος και ο Τάσος Μητρόπουλος, λόγω διαφωνίας με τον Σταύρο Νταϊφά (σχετικά με τα πριμ, φυσικά…) άργησαν να ενταχθούν στην προετοιμασία ενώ αντικαταστάτης του πετυχημένου Καζίμιερζ Γκόρσκι ήταν ο Χάιντς Χέερ που τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και νωρίτερα στον Εθνικό, είχε δείξει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε λοιπόν απέναντι στον Αγιαξ, στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, τον Αγιαξ που δεν είχε πια τον Γιόχαν Κρόιφ αφού ο Ααντ ντε Μος έκρινε ότι ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» προσέφερε ό,τι μπορούσε και δεν του… έκανε. Ως γνωστόν πήγε στη Φέγενορντ, η οποία μάλιστα συνετρίβη αργότερα με 8-2 στο Αμστερνταμ αλλά στο τέλος πήρε το νταμπλ στην Ολλανδία (!). Το ματς στο «Ντε Μέερ» ενάντια σε Φαν Μπάστεν, Κούμαν, Φάνενμπουρχ, Ράικαρντ, Γέσπερ Ολσεν και Μέλμπι ήταν επιτυχία για τους Πειραιώτες και το ΟΑΚΑ γέμισε από 73.537 κόσμου για τη ρεβάνς. Εκεί που για πρώτη φορά στην ιστορία μια ελληνική ομάδα απέκλεισε ολλανδική, με τον επανακάμψαντα Νίκο Αναστόπουλο να σκοράρει δις, στην παράταση (μετά το 0-0 του 90λεπτο) και τους Λεμονή, Κουσουλάκη, Νόιμαν και, φυσικά, Σαργκάνη να κάνουν… ματσάρα. 


https://www.youtube.com/watch?v=9Gp81_lSqqQ

Αλλες δύο φορές ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ισοπαλία εκτός έδρας, όχι με 0-0 όμως. Τον Σεπτέμβρη του ’74, για τον 1ο γύρο του Πρωταθλητριών, πήρε 1-1 στη Γλασκώβη από τη Σέλτικ προηγούμενος με τον Βιέρα στο 36’, στο 75’ όμως ο σκόρερ αποβλήθηκε και στο 77’ ισοφάρισε ο Γουίλσον. Τότε μάλιστα η Σέλτικ κρατούσε το εκπληκτικό αήττητο εντός έδρας στην Ευρώπη, επί 40 ματς, σερί που διήρκησε τελικά ως το ’83 όταν λύγισε από την πανίσχυρη Νότιγχαμ Φόρεστ. Στη ρεβάνς, ενώπιον 42.000 οπαδών του στο «Γ. Καραϊσκάκης», επικράτησε 2-0 με κεφαλιά του Κρητικόπουλου στο 3’ και φάουλ του Σταυρόπουλου στο 23’.

Το δε 1989, στον 2ο γύρο του Κυπέλλου UEFA, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Φερστ Βιέννης. Στην Αυστρία η ομάδα του Ιμρε Κόμορα απέσπασε 2-2 με τον Τσαλουχίδη να ισοφαρίζει στο 37’, στο 70’ τον Αλεξίου να της δίνει προβάδισμα και τον Χάιντεν να ισοφαρίζει στο 85’. Η ρεβάνς έληξε ισόπαλη με «ερυθρόλευκη» πρόκριση, 1-1 με τον Λάγιος Ντέταρι να ανοίγει το σκορ στο 52’ και τον Γένις να ισοφαρίζει στο 54’.

Η Βικτόρια Πλζεν άλλες δύο φορές ξεκίνησε με ισοπαλία εντός έδρας και τη μια προκρίθηκε. Ηταν το ’16 στα προκριματικά του Champions League όταν παραχώρησε 0-0 στην Καραμπάχ αλλά απέσπασε 1-1 στη ρεβάνς. Νωρίτερα, το ’10 ξανά στα προκριματικά είχε παραχωρήσει 1-1 στην Μπεσίκτας για να ηττηθεί με 3-0 στην Κωνσταντινούπολη. Σημειωτέον ότι τελευταία νίκη της Βικτόρια σε διαδικασία προκριματικών του Champions League καταγράφεται στις 28 Ιουλίου 2015, όταν έφυγε με το «διπλό» από το Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι (2-12), η οποία πάντως νίκησε με 2-0 στην Τσεχία και την απέκλεισε. Εκτοτε μετράει πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες ενώ, επιμέρους, εκτός έδρας έκανε 0-2-1.

Στα… φετινά, ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει αλλαγές εν συγκρίσει με την περασμένη Τρίτη: Μεριά και Καμαρά θα παίξουν αντί των Αβραάμ και Μπουχαλάκη ενώ ίσως ο Ελ Αραμπί ξεκινήσει αντί του Γκερέρο με τη σκέψη ότι μπορεί να βγάλει 60-65 λεπτά. Με αλλαγές και η Πλζεν αφού λείπουν ο αρχηγός στόπερ Χούμπνικ και ο επιτελικός Τσέρμακ.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 Η Πλζεν έχει εξαιρετική εκτός έδρας παρουσία σε προκριματικά και play offs του θεσμού, στο Πλζεν τα… κάνει μαντάρα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, γκολ πιθανώς θα βρει απόψε, δεν σημαίνει όμως ότι θα προκριθεί. Κοιτώντας το… κέρμα ανάποδα, ο Ολυμπιακός θα αποκλειστεί αν εμφανιστεί όπως πριν από επτά βράδια.

Το momentum προς τα δεξιά

Το γκολ του (αλγερινής καταγωγής) Γάλλου φορ Μπιλέλ Ομρανί χάρισε στην Κλουζ τη νίκη με 1-0 στο πρώτο, επί της Μακάμπι. Μια Μακάμπι που άλλες πέντε φορές στην ιστορία της ξεκίνησε σε διπλά ματς με εκτός έδρας ήττα με αυτό το σκορ και, τις τέσσερις εξ αυτών αποκλείστηκε με ισοπαλίες: 1-1 με τη Ζίλινα το ’03, 2-2 με τον ΑΠΟΕΛ το ’05, 3-3 με τη Βασιλεία το ’13 και 2-2 με τη Μάριμπορ το ’14! Η μόνη της νίκη ήταν επί της ανδοριανής Σάντα Κολόμα το ’07 (4-0).

Τούτο βέβαια δεν… λέει και πολλά ενόψει του αποψινού στη Νετάνια, όπου παίζει η «ομάδα του λαού» εδώ και τρία χρόνια αφού το «Μπλούμφιλντ» ανακατασκευάζεται. Επιπροσθέτως τέθηκε νοκ άουτ και ο αρχηγός στόπερ Γεϊνί, αμφίβολος είναι ο φορ Οφοεντού ενώ λείπουν σταθερά αρκετοί.

Η δε Κλουζ έπαιξε με τον Ομρανί και… δέκα παγκίτες στο 1-0 επί της Ντινάμο Βουκουρεστίου, ο Γάλλος σκόραρε εκ νέου αλλά ίσως μείνει στον πάγκο αφού ο περσινός αρχισκόρερ Τουκουντεάν δείχνει να είναι καλά μετά το καρδιολογικό πρόβλημα που αντιμετώπισε.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 Οι Ρουμάνοι έχουν εννέα χρόνια να μετάσχουν σε ομίλους, εύκολο δεν είναι αλλά δείχνουν, αγωνιστικά, ένα… κλικ καλύτεροι από την ομάδα του Βλάντιμιρ Ιβιτς. Επιλογή η μη ήττα τους, γενικώς οι τιμές υπέρ της Κλουζ είναι καλές εν αντιθέσει με αυτή της πρόκρισης (1.40). Δεν συνάδει το ένα με το άλλο…

Το έχει ξανακάνει εκεί η Ρίβερ…

Η Ρίβερ απαριθμεί 9-11-31 επί συνόλω 51 αγώνων της επί βραζιλιάνικων εδάφους, τα τελευταία χρόνια έχει φύγει θριαμβεύτρια σε κομβικά ματς από τη χώρα της σάμπα και του καφέ όπως στον περσινό ημιτελικό με την Γκρέμιο (2-1) ή τον προημιτελικό του 2015… συμπτωματικά με την Κρουζέιρο, το 2015, 3-0 και έχοντας μάλιστα ηττηθεί με 1-0 στο πρώτο, στο Μπουένος Αϊρες.

Η αλήθεια είναι ότι η «ραπόσα» έδειξε… λίγη στο 0-0 το «Μονουμεντάλ» αλλά είχε τύχη, ενδεικτικό το χαμένο πέναλτι της Ρίβερ στις καθυστερήσεις με τον Ματίας Σουάρες να στέλνει την μπάλα στα… περιστέρια.


https://www.youtube.com/watch?v=9n7NPzfwZyA

37-74 αριθμεί η Κρουζέιρο υποδεχόμενη Αργεντινούς, τη… στοιχειώνει ακόμη η απώλεια του τίτλου από την Εστουδιάντες το 2009, αν και είχε πάρει 0-0 στη Λα Πλάτα λύγισε με 2-1 στο Μπέλο Οριζόντε, έκτοτε σε εννέα ματς ηττήθηκε μια φορά, κι αυτή από τη Ρίβερ. Γενικώς η «ραπόσα» του Μάνο Μενέζες τον τελευταίο καιρό έχει ρίξει το βάρος στο Libertadores με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στο Brasileirao ενώ η Ρίβερ έχασε ελέω καρτών τον καλό στόπερ Πινόλα ενώ ο αρχηγός μέσος Πόνσιο θα σφίξει τα δόντια για να αγωνιστεί.

 Επιλογή η καλύτερη ομάδα, που είναι η Ρίβερ. Το έχει ξανακάνει στη Βραζιλία, παίζει με τον… αέρα του περσινού τίτλου, τα εκτός έδρας γκολ μετρούν (αλλά σε συνολική ισοπαλία δεν υπάρχει παράταση, παρά απευθείας πέναλτι…), ένα νομίζω ότι το έχει.

Ξανά στο «Μαρακανά» οι «αουρινέγκρος»

Τα δύο γκολ του Κολομβιανού Χόνι Γκονζάλες χάρισαν στη Φλουμινένσε τη νίκη με 2-1 στο Μοντεβίδεο επί της Πενιαρόλ» για τους «16» του Copa Sudamericana, οι Ουρουγουανοί μείωσαν στο τέλος. Ωστόσο δεν έδειξαν τόσο μεγάλες διαφορές στο γήπεδο.

Συν τοις άλλοις, η «Φλου» συνεχίζει να βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση, το έδειξε και με την ήττα από τη Σάο Πάουλο στις καθυστερήσεις και ο Φερνάντο Ντινίζ είναι υπ’ ατμόν πια. Οι «αουρινέγκρος» παραμένουν κυρίαρχοι εντός συνόρων, νίκησαν εύκολα την Ντανούμπιο κάνοντας και rotation, δύο οι απώλειες για τον Ντιέγο Λόπεζ: ο μέσος Περέιρα και ο φορ Γκαστόν Ροντρίγκες.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 Η Πενιαρόλ νίκησε φέτος ήδη μια φορά στο «Μαρακανά» (1-0 τη Φλαμένγκο, στους ομίλους του Libertadores), δεν έχει να χάσει κάτι στο Ρίο και θαρρώ ότι δεν θα ηττηθεί. Άλλο αν περάσει, και… ξερό διπλό (στο 4.60) παίζεται

Μια πρωτάρα με όνομα (ανδρικό) όνειρο…

Δύο ματς σήμερα για την πρεμιέρα της ουκρανικής Premier League, με μια ομάδα που αν μη τι άλλο μας προκαλεί γέλιο στο άκουσμά της: FC Kolos Kovalivka. Ιδρύθηκε μόλις το 2012, σύντομα ο σύλλογος έγινε επαγγελματικός και κέρδισε για πρώτη φορά την άνοδο στα… σαλόνια. Η Κόλος (κυρίως όμως χρησιμοποιείται το Κοβαλίβκα, όταν αναφέρεται) απέκλεισε τα play offs ανόδου / παραμονής την Τσερνομόρετς προ σχεδόν δύο μηνών και σε ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε με 16 ομάδες και ολοκληρώθηκε με… 14 ελέω αποχωρήσεων, τιμωριών και χρεοκοπιών.

Από το ’14 είναι προπονητής ο Ρουσλάν Κόστισιν που δεν έχει εργαστεί σε άλλο club, γενικώς η Κόλος θεωρείται… θυγατρική της Ντινάμο Κιέβου από την οποία απέκτησε εκ νέου μερικούς δανεικούς. Επιπροσθέτως το μόλις 1.800 θέσεων γήπεδό της (φωτό) δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί σε αγώνες της κατηγορίας και θα παίζει, μέχρι νεοτέρας, στο 17.000 θέσεων «Βαλερί Λομπανόφσκι», ήτοι το παλιό, μικρό γήπεδο της Ντινάμο Κιέβου όπου αγωνίζεται και η Ολίμπικ Κιέβου, σύλλογος επίσης με… αγαστές σχέσεις με την Ντινάμο. Βασικά η Κοβαλίνκα είναι ένα χωριό 1.500 κατοίκων στην περιφέρεια του Κιέβου.

Η αγαπημένη Κόλος λοιπόν υποδέχεται σήμερα τη Μαριούπολη, ομάδα από μια πόλη που προ δύο αιώνων ήταν ελληνόφωνη (και ταταρόφωνη) και που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Ολεξάντρ Μπάμπιτς συνεχίζει από το ’17 στον πάγκο ενώ ενισχύθηκε με δύο παίκτες από την (παγκόσμια πρωταθλήτρια) U20 της χώρας, συν 2-3 άλλους αλλά έχασε, εν συγκρίσει με πέρυσι, πέντε βασικούς.

 Συμπαθής η Κόλος, και ουχί ελέω ονόματος, αλλά δεν παύει να είναι μια πρωτάρα στην κατηγορία, που δεν ενισχύθηκε δα και σημαντικά. Η Μαριούπολη ήταν 4η πέρυσι, στα play offs και ευνοούμενη στην ισοβαθμία με τη Ζόρια, δείχνει αποδυναμωμένη μεταγραφικά. Ψιλομύλος το ματς, που δεν διεξάγεται βέβαια στη φυσική… κολο-έδρα και, καίτοι οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις, το διπλό είναι fair.

 

 Picks 

 

Μονό 

 19:00 Κόλος Κοβαλίνκα – Μαριούπολη: 2 (2.50, Novibet) 

Δυάδα (απόδοσης 3.196) 

 20:00 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Κλουζ: Χ2 (1.88, Stoiximan)
 21:45 Ολυμπιακός – Πλζεν: Πλζεν over 0,5 (1.70, Stoiximan)

Μονά και δυάδα (απόδοσης 3.99) 

 01:15 Κρουζέιρο – Ρίβερ Πλέιτ: 2 dnb (1.99, Betshop)
 03:30 Φλουμινένσε – Πενιαρόλ: Χ2 (2.01, Betshop)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ