foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ενας κωμικός τίτλος, ένα αστείο γήπεδο και μια πρόκριση

Μποζιονέλος | 18 Ιουλ 2019 02:35
reintzers-ntinamo-mosxas-1972.jpeg

Επαναληπτικοί για το Europa League απόψε στο μενού, στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα όποιος ασχοληθεί. Στοιχηματικά πάντα. Λίγο… χτένισμα έριξα, όχι ότι υπάρχει κάτι που βγάζει μάτι. Στη σούμα… τέσσερα και σε ένα πρόγραμμα όπου βρίσκεις και μερικές, παλιές δυνάμεις…

Όπως η Ρέιντζερς, η ομάδα των ρεκόρ, ο σύλλογος των τίτλων. Αδιαμφισβήτητο. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει 54 εγχώρια πρωταθλήματα, καμιά άλλη δεν αριθμεί 119 τίτλους συνολικά. Και είναι, αν μη τι άλλο, παράδοξο ότι έχει κατακτήσει μόλις έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Κι αυτόν περνώντας από… χίλια κύματα σε μια σεζόν που είχε από νωρίς μείνει πίσω στην κούρσα των τίτλων από τη Σέλτικ του Τζοκ Στιν και των εννέα σερί πρωταθλημάτων. Απέκλεισε αρχικώς τη Ρεν και κατόπιν έπαιξε με τη Σπόρτινγκ στην πιο τρελή εξέλιξη στην ιστορία, σε διπλά ματς.

Τότε λοιπόν οι «τζερς» νίκησαν με 3-2 κατάμεστο «Αϊμπροξ», σε ματς που είχαν προηγηθεί με τρία γκολ στο ημίχρονο, σκόραραν δις υπό τις φωνές 60.000 Πορτογάλων στη ρεβάνς της Λισσαβώνας αλλά στο 87’ ο Πέδρο Γκόμες έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί οι δύο ομάδες σκόραραν από μία φορά, έληξε 4-3, οδηγήθηκαν στα πέναλτι, οι Σκωτσέζοι αστόχησαν σε τέσσερα σουτ και το «Ζοσέ Αλβαλάδε» πανηγύριζε την πρόκριση.

Φευ! Σε μια από τις απίθανες και απίστευτες στιγμές στην ιστορία της UEFA, ο κόουτς Γουίλι Γουόντελ κυνηγάει τον Ολλανδό διαιτητή κρατώντας ανά χείρας το βιβλιαράκι των κανονισμών, φωνάζοντας του ότι έχει κάνει λάθος! Και όντως, η γκάφα ήταν ασύλληπτη. Διότι από εκείνη τη σεζόν τα εκτός έδρας γκολ που έμπαιναν στην παράταση, μετρούσαν κανονικά, άρα είχαν προκριθεί οι Σκωτσέζοι. Κάτι που έγινε γνωστό και επικυρώθηκε, κατόπιν συσκέψεων, δύο ώρες αργότερα.


Έγινε κι αυτό. Η Ρέιντζερς μπήκε στα προημιτελικά, απέκλεισε την Τορίνο και στα ημιτελικά την περίμενε η μεγάλη Μπάγερν των Μπεκενμπάουερ, Χένες, Μπράιτνερ, Μάιερ και Γκερντ Μίλερ αλλά Σκωτσέζοι χάρη στην τρομερή φυσική τους κατάσταση, έφυγαν με 1-1 από το Μόναχο και στη ρεβάνς «καθάρισαν» με 2-0 από τ0… 20λεπτο. Και στον τελικό της Βαρκελώνης αντιμετώπισαν την πρώτη σοβιετική ομάδα που έφτασε ποτέ σε τελικό, την Ντινάμο Μόσχας. Οι «τζερς» νίκησαν με 3-2, ως το 49’ ήταν μπροστά με τρία γκολ και το σκορ μειώθηκε στο τέλος αλλά το ματς διεκόπη πολλές φορές ελέω εισβολής μερικών από τους 25.000 οπαδούς της που είχαν ταξιδέψει στην Ισπανία.

https://www.youtube.com/watch?v=VVLU9T7F94I

Το ματς έληξε στο 102’ και λόγω της τεταμένης κατάστασης, κι αφού ο αγωνιστικός χώρος είχε εξελιχθεί σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε Σκωτσέζους οπαδούς και Ισπανούς αστυνομικούς, οι άνθρωποι της UEFA αποφασίζουν να γίνει η απονομή στα… αποδυτήρια! Οι Σοβιετικοί αντέδρασαν, κατέθεσαν ένσταση, η Ρέιντζερς διατήρησε τον (ιστορικό, και συνάμα… κωμικό) τίτλο της αλλά τιμωρήθηκε με μονοετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό…

Πρόπερσι η μία ήταν νεοφώτιστη και η άλλη πρωταθλήτρια…


Περίεργο λίγο το στόρι της ομάδας που συναντάτε προς ποντάρισμα με το όνομα Γκιόρτσε Πετρόφ. Δεν υπάρχει καμία ομάδα με τέτοιο όνομα (σ.σ. ελληνικός στρουθοκαμηλισμός). Πρόκειται για τη FK Makedonija που εδρεύει στον δήμο του Γκιόρτσε Πετρόφ της πόλης των Σκοπίων. Και ευλόγως οφείλει κάποια στιγμή να μετονομαστεί, μετά και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Θα έρθει και η ώρα του συλλόγου της Μακεντόνιγια, όπως ήρθε του ήλιου της Βεργίνας, των πινακίδων στα εστιατόρια, των ονομασιών δρόμων και ό,τι άλλο συνέδεε αυτή τη χώρα με την αρχαία Μακεδονία. Διότι η Συμφωνία των Πρεσπών, κόντρα στο… μακεδονομαχίζειν (trend της εποχής…), αυτό ακριβώς ορίζει: διαχωρίζει τη μεγαλεξανδρινή Μακεδονία και την ιστορία της με το σημερινό κράτος που ονομάζεται, πλέον, Βόρεια Μακεδονία.


Για να μη το κουράζω, όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα στοιχεία ας κλικάρει στο nbozionelos.gr.

Η Μακεντόνιγια λοιπόν ηττήθηκε με 3-1 στο πρώτο ματς από την αρμένικη Αλασχκέρτ, προπέρσινη πρωταθλήτρια και πέρυσι 10 βαθμούς πίσω από την απίθανη Αραράτ που πήρε από το… πουθενά το πρώτο της πρωτάθλημα. Την περίοδο που η Αλασχκέρτ έπαιρνε το πρωτάθλημα, 13-14 μήνες πριν, η Μακεντόνιγια έπαιρνε την άνοδο στη βορειομακεδονίτικη Prva Liga, τερματίζοντας προ μερικών εβδομάδων στην 5η θέση. Και πώς βγήκε Ευρώπη η ομάδα του Μπόμπι Στοΐκόφσκι (αντικατέστησε φέτος τον Ολεξάντρ Τανέφσκι); Επειδή η (2η της κατάταξης) Βαρντάρ χρωστάει σε όποιον μιλάει… τη γλώσσα της χώρας. Τι άλλο βλέπω; Εναν ξάδερφο ονόματι Μποζινόφσκι, ετών 38,5 και βασικό στο α’ ματς, καταλαβαίνετε για τι ρόστερ μιλάμε.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η δε Αλασχκέρτ ομίλους δεν έχει δει, και δεν πρόκειται, μια-δυο προκρίσεις τις κάνει ετησίως μέχρι να παίξει με καμιά σοβαρή ομάδα, π.χ. την Κλουζ πέρυσι ή την ΜΠΑΤΕ πρόπερσι. Ωστόσο ενάντια στη Μακεντόνιγια σαφώς υπάρχει διαφορά δυναμικότητας, φάνηκε και προ μιας εβδομάδας. Συν ότι δεν διεξάγεται στη φυσική έδρα της Μακεντόνιγια το ματς, στο 2.500 θέσεων «Γκιόρτσε Πετρόφ» (σ.σ. σκίζουν από πρωτοτυπία στις ονομασίες) αλλά στο «Petar Miloševski Training Centre» όπως ονομάζεται επίσημα, προς τιμή του παλιού διεθνούς κίπερ Πέταρ Μιλοσέφσκι ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο πριν μερικά χρόνια. Σε προπονητικό κέντρο δηλαδή, όπου συνήθως παίζουν οι μικρές εθνικές ομάδες της χώρας. Ιδού και το ενσταντανέ…:

 Προς τα… δεξιά, ως καταλάβατε, το ματς. Το 3-1 της Αρμενίας υποχρεώνει τους γηπεδούχους να παίξουν επιθετικά με το όνειρο του 2-0, πιο μπαρουτοκαπνισμένη η Αλασχκέρτ. Στο 3.10 το διπλό, πιο safe το draw no bet στο 2.25.

Υποτίμηση και ανατροπή


Η Ραντνίτσκι κάποτε, στα 80s, ήταν δύναμη στα Βαλκάνια, είχε φτάσει μάλιστα ως και τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το ’82 αλλά αποκλείστηκε από το Αμβούργο. Στη σέρβικη SuperLiga τερμάτισε 2η, πίσω από τον πανίσχυρο Ερυθρό Αστέρα αλλά άνετα μπροστά από την Παρτίζαν, κι αυτό λέει πολλά. Στον πάγκο είναι, αντί του Νέναντ Λαλάβοτιτς, εδώ κι ένα μήνα ο Σίμο Κρούνιτς, άλλοτε μέσος της ΑΕΛ και του Παναιτωλικού, από τους καλούς Σέρβους τεχνικούς. Κι έχει καλοδουλεμένο σύνολο από πέρυσι η ομάδα από τη Νις, ωστόσο στο Ταλίν δεν φάνηκε, ηττήθηκε με 2-0 από τη Φλόρα, εμφανώς επειδή οι Σέρβοι υποτίμησαν τους Εσθονούς.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Βεβαίως η Ραντνίτσκι είχε από το ’84 να μετάσχει στην Ευρώπη, παίζει κι αυτό τον ρόλο του, μόλις πέρυσι επανήλθε. Η δε Φλόρα απαρτίζεται μόνο από ντόπιους συν τον Φινλανδό αμυντικό Νούρμελα, έχει «όπλο» την ομοιογένεια αλλά… έως εκεί.

 Καμία αξία στο 1.50 του άσου της Ραντνίτσκι φυσικά, αλλά το 2-0 δεν είναι σκορ που δεν ανατρέπεται, ειδικά σε προκριματικά και ειδικά σε αναμετρήσεις Σέρβων με Εσθονούς. Σαφέστατα υπάρχει αξία.

Μια περίεργη παρθένα…

Άλλη μια περίεργη ιστορία είναι η Σαμπαΐλ, οι περισσότεροι δεν την έχετε ακούσει πάλι – και λογικό, είναι παρθένα στην Ευρώπη. Και ένας σύλλογος με, εμφανώς, κυβερνητικές άκρες. Αναλογιστείτε πως αν από τη β’ κατηγορία στο Αζερμπαϊτζάν δεν έπαιρνε την άνοδο η πρωταθλήτρια, ή την αρνούνταν, δεν ανέβαινε καμία στην Topaz Premyer Liqası. Και το 2017 ο κανονισμός άλλαξε, η Τουράν Τοβούζ δεν είχε καλά οικονομικά, της είπαν «μείνε εκεί που είσαι» και η λίγκα άλλαξε τον κανονισμό για να πάρει την άνοδο η Σαμπαΐλ, ομάδα που ιδρύθηκε μόλις το 2016. Στην πρώτη της σεζόν τερμάτισε προτελευταία και δεν έπεσε διότι είχε βαρέσει διάλυση η χρεοκοπημένη Καπάζ. Και στο τελευταίο τερμάτισε 3η (πάντα σε λίγκα 8 ομάδων) παίρνοντας για πρώτη φορά ευρωπαϊκό εισιτήριο ενώ άρχιζε να αποκτά ξένους παίκτες που κάποτε ήταν ονόματα, όπως το έγχρωμο άτι που βλέπετε στη φωτό.

Ναι, διάολε, ο Μίκαελ Εσιέν είναι! Ο δις πρωταθλητής Γαλλίας με τη Λιόν και Αγγλίας με την Τσέλσι, σχεδόν στα 37 του, μετά τον Παναθηναϊκό έφτασε ως και την Αυστραλία να δοκιμαστεί. Εντέλει τσίμπησε ένα συμβόλαιο στην Περσίμπ Μπαντούνγκ της Ινδονησίας, μετά πάλι παρακαλετά το πήγε και κατέληξε στο Αζερμπαϊτζάν με τη Σαμπαΐλ από τον Μάρτιο. Ανέλαβε μάλιστα και προπονητής της U19 του συλλόγου ενώ ήταν βασικός στο πρώτο ματς και στην ήττα της ομάδας του με 3-2 από την Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα στο Μπακού.

Η "U" ήταν 3η πέρυσι στη regular season της ρουμάνικης Liga I και 4η μετά τα play offs, δεν είχε και πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Καλή ομάδα.

 Το ματς της Κραϊόβα δείχνει ανοιχτό αλλά δεν είναι τόσο, είναι εύλογο φαβορί η Ουνιβερσιτάτεα ενάντια στην πρωτάρα, και άπειρη, Σαμπαΐλ, που όμως βρήκε τρόπο για να σκοράρει στο πρώτο. Υπό τούτο το πρίσμα, το combo του αμφιτέρματος με over 2,5 έχει αξία.

Στο 21.00 ο άσος…

Και η funbetιά της βραδιάς έρχεται από τη μαγευτική Ανδόρα όπου η Ενγκορντάνι υποδέχεται την Ντινάμο Τιφλίδας, 6-0 είχε λήξει στη Γεωργία το πανηγυράκι. Δεν έχουν βγει και πολλά ειδησεογραφικά από Τιφλίδα μεριά, τι ενδεκάδα θα παρατάξει η Ντινάμο κλπ. Σε ανάλογη περίπτωση οι Ανδοριανοί, πέρυσι με την καζακική Καϊράτ, είχαν φάει τρία μέσα και επτά έξω.

 Και στον… ξερό άσο, με τιμή 21.00, δεν είμαι αρνητικός. Εναλλακτική το ασιατικό +2 για την Ενγκορντάνι όπου πληρώνεσαι αν χάσει μέχρι ένα γκολ διαφορά, και παίρνεις πίσω τα λεφτουδάκια του αν χάσει μέχρι δύο.

 Picks 

 

Σημείο 

 17:30 FK Μακεντόνιγια – Αλασχκέρτ: 2 (3.10, Bwin)

Combo 

 19:00 Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα – Σαμπαΐλ: Over 2,5 & goal/goal (3.00, Stoiximan)

Ασιατικό 

 20:30 Ενγκορντάνι - Ντινάμο Τιφλίδας: 1 +2 ΑΗ (2.66, Betshop)

To qualify 

 21:45 Ραντνίτσκι – Φλόρα Ταλίν: Πρόκριση Ραντνίτσκι (3.45, Netbet)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ