foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ124
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Stats, picks (έως 14.40!) και σερί για το Superclásico Sudamericano

Μποζιονέλος | 02 Ιουλ 2019 12:10
Onze-Mondial-Issue-31-August-1991-11.jpg

Τα είπαμε, τα αναλύσαμε και, θαρρώ, τα συμφωνήσαμε στο χθεσινό άρθρο για τις επικείμενες εκλογές. Ήδη μάλιστα παρατήρησα αλλαγές στις αποδόσεις, όσο πλησιάζουμε την Κυριακή τούτο είναι… προβλεπέ.

Ορισμένες ιστορικές αναφορές όμως, ως είδα σε μηνύματά σάς, είτε προβλημάτισαν είτε ξένισαν, όπως το εκλογικό σύστημα του 1956 (όπου το πρώτο κόμμα σε ψήφους… δεν βγήκε πρώτο) είτε του 1958 που ανέδειξε δεύτερη δύναμη την αριστερή ΕΔΑ.

Χρειάζεται… βιβλίο για να καταπιαστεί κανείς με, μιας και είναι επίκαιρο, τα εκλογικά συστήματα από… καταβολής ελληνικού έθνους και γενικώς με την εκλογική ιστορία. Το ξέρατε, φερ’ επείν, πώς κάποτε επί Βενιζέλου είχαν ψηφίσει η κάτοικοι της ανατολικής Θράκης καίτοι δεν ήταν, και εντέλει δεν έγινε ποτέ, μέρος της ελληνικής επικράτειας; Και πολλά άλλα…

 

Superclásico Sudamericano, Νο 105

Το αποψινό Βραζιλία – Αργεντινή στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε είναι ιδιαίτερο κι ας πρόκειται για συνολικά το 105ο παιχνίδι μεταξύ τους. Η επίσημη καταμέτρηση της FIFA… αγνοεί έξι παιχνίδια που ήταν πιο άσημα κι από φιλικά. Στα άλλα 104, για να έχουμε και μια άλφα… επισημότητα στο μέτρημα, η Βραζιλία έχει 42 νίκες, η Αργεντινή 37 και άλλα 25 έληξαν ισόπαλα.

Εξ αυτών τα 55 ήταν φιλικά (25-12-18 για τη «σελεσάο»), τα οκτώ για τα προκριματικά του Μουντιάλ (4-2-2 η Βραζιλία), ένα καρέ αγώνων στο Μουντιάλ (2-1-1), άλλα τέσσερα σε διάφορα τουρνουά, ένα για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και 32 για το Copa America, με την «αλμπισελέστε» να υπερέχει με 15-8-9.

Οι αριθμοί λοιπόν, ως γνωστόν, δεν ψεύδονται για το Superclásico Sudamericano:

➜ Η τελευταία ήττα της Βραζιλίας από την Αργεντινή σε επίσημο παιχνίδι ήταν το 2005, με 3-1 για τα προκριματικά του Μουντιάλ, στο Μπουένος Αϊρες, με δύο γκολ του Κρέσπο κι ένα του Ρικέλμε, είχε μειώσει ο Ρομπέρτο Κάρλος. Εκτοτε η «σελεσάο» έχει 4-2-0.

➜ Η τελευταία ήττα της Βραζιλίας από την Αργεντινή επί βραζιλιάνικου εδάφους (σε επίσημα ματς, πάντα) δεν… υπάρχει. Ουδέποτε συνέβη: 8-2-0 μετρούν οι «καριόκας». Αν προστεθούν και τα φιλικά, η τελευταία νίκη της Αργεντινής στη Βραζιλία ήταν στις 4 Μαρτίου 1970 (2-0) στο Πόρτο Αλέγρε.

➜ Απόψε είναι ο πρώτος μεταξύ τους ημιτελικός στην ιστορία τους! Εχουν ανταμώσει σε φάση των «16», προημιτελικά, τελικούς αλλά ουδέποτε στην τετράδα.

➜ Η τελευταία ήττα της «σελεσάο» σε Copa America ήταν το… 1991 και έκτοτε έχει 2-3-0, με δύο βραζιλιάνικες νίκες στα πέναλτι στις ισοπαλίες και μία αργεντίνικη.

➜ Ο απολογισμός της Βραζιλίας στο «Μινεϊράο» με αντίπαλο την Αργεντινή είναι 4-1-0, ναι στο ίδιο γήπεδο που συνετρίβη με 7-1 από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Μουντιάλ το 2014…

➜ Σε Μουντιάλ αντάμωσαν τρεις φορές στο πλαίσιο της β’ φάσης των ομίλων που ίσχυε τότε και μια φορά στους «16». Το 1974 η Βραζιλία νίκησε 2-1 με Ριβελίνο και Ζαϊρζίνιο, το 1978 ήρθαν 0-0 (αλλά, στο επόμενο, η Αργεντινή έστησε το ματς με το Περού και πήγε στον τελικό, κατακτώντας το) και το 1982 η «σελεσάο» νίκησε 3-1 με Ζίκο, Σερζίνιο και Ζούνιορ.


https://www.youtube.com/watch?v=u9Ti5AmJg7Y

➜ Η τελευταία τους, ως σήμερα, μουντιαλική συνάντηση συνδυάστηκε και με τη μόνη αργεντίνικη νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο: 1-0 για τους «16», στο «Ντέλε Αλπι» το 1990, με γκολ του Κανίχια στο 81’ ύστερα από τρομερή ασίστ του Μαραντόνα.

➜ Μπορεί οι δύο χώρες να μην έχουν συναντηθεί ποτέ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχουν όμως μια κόντρα για κάτι… ωσάν μουντιαλικό. Το 2005, στη Γερμανία, αντάμωσαν στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, με τη Βραζιλία (παρουσία Ζιλμπέρτο Σίλβα) να αντιμετωπίζει την Αργεντινή (των… γνωστών μας Γκαλέτι, Καμπιάσο, Σαβιόλα, Φιγουερόα) και να τη συνθλίβει με 4-1 με Αντριάνο (11’ και 63’), Κακά (16’) και Ροναλντίνιο (47’), είχε μειώσει ο Αϊμάρ (65’).

➜ Οι δύο χώρες έχουν αναμετρηθεί συνολικά επτά φορές σε νοκ άουτ, τα έξι έληξαν είτε στο 90λεπτο είτε στα πέναλτι, στην παράταση κρίθηκε μόνο ο τελικός του Copa America το 1937, στο Μπουένος Αϊρες, με την Αργεντινή να νικά με 2-0 με ισάριθμα τέρματα του Βισέντε Ντε λα Μάρα. Εκείνο το ματς δεν… προβλεπόταν μάλιστα, απλώς οι δύο χώρες ισοβάθμησαν στην κορυφή του ομίλου, επειδή η «αλμπισελέστε» νίκησε 1-0 τη «σελεσάο» στην τελευταία αγωνιστική, και χρειάστηκε… τελικός-μπαράζ.

Πελατειακή σχέση… 26 ετών

Τόσο μεγάλο σερί, λοιπόν, στο Copa America; Ναι.

⇒ Το 1993 στο Εκουαδόρ ο προημιτελικός έληξε 1-1 (37’ Μίλερ / 69’ Λέο Ροντρίγκες) με την Αργεντινή να περνάει στα πέναλτι.

⇒ Το 1995 στην Ουρουγουάη, ξανά στους «8», ξανά ισοπαλία αλλά αυτή τη φορά με 2-2 (9’ Εντμούντο, 81’ Τούλιο / 2’ Μπάλμπο, 29’ Μπατιστούτα) και τη Βραζιλία να περνάει στα πέναλτι χάρη στο άστοχο σουτ του Ντιέγο Σιμεόνε.

⇒ Το 1999 στην Παραγουάη, ξανά προημιτελικός, 2-1 οι «καριόκας» και… άνετα (32’ Ριβάλντο, 48’ Ρονάλντο / 10’ Σορίν).


https://www.youtube.com/watch?v=Gf6nhN0O_U8

⇒ Το 2004 στο Περού συναντήθηκαν στον τελικό, έφεραν 2-2 (45’ Λουιζάο, 93’ Αντριάνο / 20’ πέν. Κίλι Γκονζάλες, 87’ Ντελγάδο) και με τη Βραζιλία του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα να το κατακτά στα πέναλτι ελέω της αστοχίας των Χάιντσε και Ντ’ Αλεσάντρο.

⇒ Το 2007 στη Βενεζουέλα η «σελεσάο» του Κάρλος Ντούνγκα έκανε περίπατο… σηκώνοντάς το με 3-0 (4’ Μπαπτίστα, 40’ αυτ. Αγιάλα, 69’ Ντάνι Αλβες).

Τελευταία νίκη, όταν... έπεφτε ο Γκορμπατσόφ

Εκείνη τη χρονιά έπεφτε η Σοβιετική Ενωση, διχοτομούνταν η Τσεχοσλοβακία και το www κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως δημοσίως διαθέσιμη υπηρεσία στο διαδίκτυο, από τότε έχει η Αργεντινή να νικήσει τη Βραζιλία σε Copa America: 1991, με εκείνο το απόλυτο… latin derbi με πέντε αποβολές.

Ελαβε χώρα στη Χιλή, με τελικό όμιλο τεσσάρων ομάδων (χωρίς ημιτελικά και τελικό) και οι δυο τους αναμετρήθηκαν στην πρεμιέρα του. Η «αλμπισελέστε» του Αλφιο Μπαζίλε νίκησε με 3-2 με γκολ των Χαβιέ Φράνκο (1’ και 39’) και Μπατιστούτα (46’), για τη «σελεσάο» είχαν σκοράρει οι Μπράνκο (5’), Ζοάο Πάουλο (52’). Ποιοι αποβλήθηκαν; Στο 31’ οι Κανίχια και Μαζίνιο επειδή… μαλλιοτραβήχτηκαν, στο 61’ συνεπλάκησαν άπαντες και οι Κάρλος Ενρίκε και Μάρσιο έφυγαν πρόωρα για τα αποδυτήρια, με τελευταία αποβολή του Μπιάνκες στο 78’, δύο λεπτά αφότου είχε μπει στο γήπεδο! Η νίκη της Αργεντινής αποδείχτηκε κομβική αφού τελικά κατάφερε και κατέκτησε τον τίτλο.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Η Βραζιλία δεν έχει δεχθεί γκολ ακόμη στο τουρνουά αλλά σε καρέ αγώνων έφερε δύο 0-0. Δεν είναι τόσο η απουσία του Νεϊμάρ όσο η λογική της στο γήπεδο, όπου δεν βλέπεις ομοιογένεια παρά μόνο ατομικές εξάρσεις. Συν ότι για απόψε ο Τίτε έχει αμφίβολους τον αριστερό μπακ Φιλίπε Λουίς, τον παιχταρά μέσο Φερναντίνιο και τον εξτρέμ Ρισάρλισον, πάει για 4-3-3 με Ζέσους, Φιρμίνο και Εβέρτον. Τουλάχιστον γυρίζει ο Κασεμίρο. Πάλι θα πονέσουν τα ματάκια μας, ο Ζέσους είναι φορ περιοχής και χάνεται στα άκρα, ο Εβέρτον είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης της Βραζιλία στο τουρνουά και θα μπορούσε να παίξει και στην κορυφή. Τέσπα.

Η Αργεντινή βοηθήθηκε από το άνοιγμα του σκορ με τη Βενεζουέλα για να πάρει την πρόκριση, δεύτερη νίκη μετά το Κατάρ αφού είχε ηττηθεί από την Κολομβία και είχε φέρει ισοπαλία με την Παραγουάη, σε ματς που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε χάσει. Ο Οταμέντι είναι η χαρά του αντίπαλου επιθετικού, Φόιτ και Ταλιαφίκο δεν έπαιζαν βασικοί ούτε στον Αστέρα Τρίπολης και την «αλμπισελέστε» σώνει η μεσοεπιθετική γραμμή και η αποτελεσματικότητα των Λαουτάρο και Αγουέρο. Αν και ο Λιονέλ Σκαλόνι σκέφτεται να βάλει βασικό, αντί του Κουν, τον Ντι Μαρία και να παίξει μόνο με τον Λαουτάρο μπροστά. Άλλος μάγειρας από εκεί…


PREVIEW: Βραζιλία vs Αργεντινή, διαβάστε την ανάλυση του αγώνα



Ακραιφνώς στοιχηματικά, αν δει κανείς τα προαναφερθέντα σερί και τα μεγάλα, ανά κατηγορία, αήττητα της Βραζιλίας, εννοείται ότι νιώθει ίντριγκα για κόντρα. Και οι αποδόσεις συμβάλουν σε αυτό, προφανώς ο φαβοριτσμός της «σελεσάο» έχει να κάνει και με το ίδιο το ματς διεξάγεται επί βραζιλιάνικου εδάφους. Αλλά, κατ’ εμέ, δεν αρκεί. Όσο κι αν, ως… άρρωστος οπαδός της Βραζιλίας, θέλω να τη δω να ρίχνει 5άρα στα αργεντίνικα κοτόπουλα, το ντέρμπι είναι για κόντρα και… μέλλον.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Και εξηγούμαι: όποια περάσει απόψε, στον τελικό της Κυριακής, είτε με τη Χιλή είτε με το Περού, θα είναι φαβορί. Και κοίτα να δεις που πάει πάλι να δούμε Αργεντινή – Χιλή για τρίτο σερί τουρνουά, ούτε μνημόνια να ήταν με τέτοια συχνότητα. Και να το χάσει, λέει, πάλι, η Αργεντινή στα πέναλτι (χεχε). Πλάκα πλάκα το προσφέρει η Novibet με απόδοση… 51.00.

Τι ποντάρω; Αργεντινή, η νίκη της είναι μεταξύ 4.50 και 4.90 όμως, ντέρμπι είναι, προτιμώ απλά την πρόκριση, από τις υψηλότερες τιμές της αγοράς το 2.90 της Bwin.

Σε πιο ειδικά, διαβάσατε πιο πάνω, στα tips, ότι μια παράταση έχουν παίξει κι αυτή πριν από… 82 χρόνια, η αργεντίνικη πρόκριση στο έξτρα ημίωρο πληρώνει… τρελά.

Σε… συνέχεια λοιπόν τούτων, το να το σηκώσει η Αργεντινή, που είναι τρίτο φαβορί πριν τη διεξαγωγή των ημιτελικών, είναι σχεδόν στον πενταπλασιασμό…

Αφρικάνικη τζούρα…

…για κλείσιμο.

Το Μπενίν είναι υποχρεωμένο να κυνηγήσει γκολ για να έχει ελπίδες πρόκρισης, το Καμερούν έχει σαφώς καλύτερη ομάδα και πάει για την πρωτιά, στο 3άρι φτάνει το over 2,5 και, νομοτελειακά, αποκτά αξία το ασιατικό over 1,75 (με μισή πληρωμή σε ακριβώς δύο γκολ).

Ανάλογο pick και στο Αγκόλα – Μάλι, κυρίως ελέω της νεανικής ομάδας του Μάλι που παίζει έως τώρα γρήγορα και αρκετά επιθετικά.

Picks

Δυάδα (με max τιμή 3.22)

➡️ 19:00 Μπενίν – Καμερούν: Over 1,75 (1.84, Betshop)
➡️ 22:00 Αγκόλα – Μάλι Over 1,75 (1.75, Betshop)

To qualify

➡️ 03:30 Βραζιλία – Αργεντινή: Πρόκριση Αργεντινής (2.90, Bwin)

Fun bet

➡️ 03:30 Βραζιλία – Αργεντινή: Πρόκριση Αργεντινής στην παράταση (14.40, Stoiximan)

Outright

➡️ 7/7 Copa America, κατάκτηση: Αργεντινή (4.45, Netbet)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ