foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ53
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Προγνωστικά και lines κομμάτων με… τζούρες εκλογικής ιστορίας

Μποζιονέλος | 01 Ιουλ 2019 11:16
karamanlis-papandreou-photo.jpg

H χώρα σε έξι και… σήμερα οδηγείται εκ νέου σε εκλογές, αυτή τη φορά για να αναδείξει νέα, ως όλα δείχνουν (και ως θα γίνει), κυβέρνηση. Και είναι τόσο δεδομένη η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας που η πολιτική κουβέντα εσχάτως αναλώνεται στα περί αυτοδυναμίας.

Λογικό. Αν τυχόν η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αυτοδυναμία, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές, με απλή αναλογική, ήτοι χωρίς μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα. Αρα για να αναδείξει, σε αυτή την περίπτωση, κυβέρνηση θα πρέπει να γίνουμε… Ευρώπη: συνεργασία δύο, τριών ή και παραπάνω, κομμάτων.

Προσωπικά δεν το θεωρώ κακό, τόσο ώστε να το ακούμε, από νεοδημοκράτικα στελέχη, ωσάν έχουμε να κάνουμε με τον… Γκοτζίλα. Είναι και αυτό μέρος της αντιπαλότητας Αριστεράς και Δεξιάς.

Αριστερά και Δεξιά


Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς… γεννήθηκε η εν λόγω αντιπαλότητα;

Προ αιώνων λοιπόν, στην επαναστατημένη Γαλλία συζητήθηκαν πολλά. Μετά την πιο έντονη συνέλευση και την ψηφοφορία οι δύο παρατάξεις, στις 11 Σεπτεμβρίου του 1789, κατέλαβαν τα έδρανα, στα οποία κάθονταν και την προηγουμένη: στα δεξιά της αίθουσας οι οπαδοί του βασιλιά και της γερουσίας και στ’ αριστερά οι επαναστάτες και οι εμπνευστές του συντάγματος. Εντέλει συν τω χρόνω δημιουργήθηκαν τα πολιτικά ρεύματα:


  • το Κέντρο, που υποστηριζόταν από τους μετριοπαθείς, οι οποίοι απέβλεπαν στην εγκαθίδρυση βασιλικού πολιτεύματος με δύο Βουλές, σύμφωνα με το αγγλικό παράδειγμα.

  • η Αριστερά, που εξέφραζε κάθε προχωρημένη άποψη. Τη συγκροτούσαν οι «πατριώτες», οι οποίοι επεδίωκαν τον περιορισμό της βασιλικής εξουσίας και την ενίσχυση της συνέλευσης.

  • η Δεξιά, που εξέφραζε κάθε διατήρηση και συνέχεια με την πραγματοποίηση μικρών βημάτων. Την αποτελούσαν ευγενείς, οι οποίοι απέρριπταν κάθε μεταβολή του ισχύοντος καθεστώτος.


«Εκ δεξιών του βασιλιά» δεν λέμε; Και έγινε όταν ο Λουδοβίκος ΙΣΤ’ ξανάνοιξε την αίθουσα και κάθισε ο ίδιος στο κέντρο.

Προς τι αυτή κόντρα Αριστεράς και Δεξιάς εν Ελλάδι;


Για τους Αριστερούς, ανάγεται στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου, στον γενικότερο φόβο, τότε, που ξεκινούσε από τις ΗΠΑ για καθετί κομμουνιστικό ελέω Στάλιν και ΕΣΣΔ. Γενικότερα αν το δεις οι Μπολσεβίκοι ήταν το πρώτο επαναστατικό κίνημα που έφτασε να εκτελέσει βασιλική οικογένεια ή να προχωρήσει στην εγκαθίδρυση δικτατορικών καθεστώτων στις χώρες του πάλαι ποτέ ανατολικού μπλοκ.


Τον καιρό εκείνο, τέλη δεκαετίας ’40, και μετά τον εμφύλιο εν Ελλάδι εγκαθιδρύθηκε το περιβόητο «παρακράτος» της δεξιάς που οδήγησε, εντέλει, στην πιο ακραία και πιο φασιστική εκδοχή του, στην επταετή δικτατορία. Σε αυτή την 20ετία οι χωροφύλακες έως τους τελευταίους δημόσιους υπαλλήλους ασπάστηκαν ή προήλθαν από τη λογική των δεξιών κυβερνήσεων της ΕΡΕ ενώ το εκλογικό σύστημα άλλαζε… κατά το δοκούν ώστε να μη δυναμώσει περαιτέρω η αριστερή παράταξη που, με το ΚΚΕ στην… παρανομία, ήταν τότε η ΕΔΑ.

Το 1958 μάλιστα η Ενωμένη Δημοκρατική Αριστερά, καίτοι το εκλογικό σύστημα είχε προβλεφθεί να ενισχύσει τα πρώτα δύο κόμματα (ήτοι η ΕΡΕ υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και οι Φιλελεύθεροι των Σοφοκλή Βενιζέλου και Γεωργίου Παπανδρέου), βγήκε δεύτερη με 24,42% και το κέντρο καταποντίστηκε, λαμβάνοντας ποσοστό 20,67%.

Θα βρείτε, αν ψάξετε, κι άλλες εκλογές που σήμερα προκαλούν τον γέλωτα. Όχι μόνο οι περιβόητες «βίας και νοθείας» του 1961 όπου ψήφισαν… οι νεκροί αλλά και τα δέντρα. Ευτράπελα έγιναν και το 1956 όταν η ΕΡΕ του Καραμανλή με 47,38% έβγαλε 165 έδρες και ο συνασπισμός των κομμάτων του Κέντρου και της Αριστεράς με επικεφαλής τον Γεώργιο Παπανδρέου με 48,15% έβγαλε… 132 έδρες.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Πώς έγινε αυτό; Το τότε εκλογικό σύστημα, που έγινε από τη κυβέρνηση Καραμανλή, είχε σκοπό τον περιορισμό της δύναμης της άλλης παράταξης, άρα στις εκλογικές περιφέρειες όπου η ΕΡΕ ήταν αδύναμη (κυρίως στα αστικά κέντρα) ίσχυε η απλή αναλογική ενώ στην επαρχία (όπου η ΕΡΕ είχε σημαντική δύναμη) ίσχυε το πλειοψηφικό!

Επενδύοντας… στον φόβο


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως κλασικός αρχηγός της δεξιάς παράταξης, επενδύει στον φόβο: ψηφίστε με, λέει, για να μην έχουμε ακυβερνησία. Μα, τυχάρπαστε οπαδέ της Λίβερπουλ, και η κυβέρνηση συνεργασίας… κυβέρνηση είναι. Δεν ξέρω πώς στα είπε η οικογένειά σου κι αν έμαθες ότι η δεξιά παράταξη κάνει μόνο αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Ο αείμνηστος, και διόλου γουρλής, μπαμπάς σου μέχρι και με το ΚΚΕ συνεργάστηκε κάποτε, τότε στο «βρώμικο ‘89», για να κάτσει στην καρέκλα.

Ο δε Αλέξης Τσίπρας επενδύει σε… ακριβώς αυτό. Τη μη αυτοδυναμία, άρα είτε νέες εκλογές είτε κυβέρνηση συνεργασίας. Ό,τι καλύτερο θα ήταν, για τον ΣΥΡΙΖΑ, να είναι αντιπολίτευση με συγκυβέρνηση ΝΔ – Κιν.Αλ. (aka ΠΑΣΟΚ) ώστε να αποκτήσει επιχειρήματα και να… έχει να λέει. Διότι, μετά τις Ευρωεκλογές ο Αλ6ς μας στερείται πολιτικής κουβέντας. Το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ επενδύει επίσης στον… φόβο. Τον φόβο της Δεξιάς. Σαν το παιδάκι, που έκανε ζημιά αλλά λέει στη μαμά του ότι και αδερφός του ζημιά έκανε

Και στη μέση… η Φώφη. Την οποία οι δημοσκοπήσεις φέρνουν χαμένη, εν συγκρίσει με τις Ευρωεκλογές και μετά την αποπομπή του Ευάγγελου (ή Βαγγέλη) Βενιζέλου. Όσο καιρό το Κίνημα Αλλαγής πήγαινε κόντρα στη ΝΔ, κέρδιζε σε πόντους και ποσοστά. Όταν το τέκνο του αείμνηστου Γεννηματά είπε ότι ναι μωρέ, σε κάτι νομοσχέδια θα μας βρει μαζί της η ΝΔ, τα 8άρια στα γκάλοπ έγιναν 6,5άρια. Συνέχισε έτσι, Φωτεινή μου, και θα μας περάσει και ο Κουτσούμπας – με ανατροπή στο β’ ημίχρονο.

Κατά τα λοιπά, η ΧΑ χάνει διαρκώς σε ποσοστό, απόρροια όμως της ανόδου του αστείου κομματικού σχηματισμού του Βελόπουλου. Του βγάζω το καπέλο όμως: επένδυσε στους… μακεδονομάχους και επιχείρησε να βρει ψηφοφόρους που είχαν στραφεί στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δίχως όμως να είναι ακροδεξιοί ή φασίστες ή ακραίοι ή φιλοναζί. Μόλις κατάλαβαν, μετά τη δολοφονία του Φύσσα, τι ακριβώς είχαν ψηφίσει, άρχισαν να τους γυρίζουν την πλάτη.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Βελόπουλος λοιπόν το έπαιξε έξυπνα και θα είναι στη Βουλή. Η χώρα είχε ανέκαθεν μια δεξαμενή ψηφοφόρων που ονειρεύονται την Ελλάδα των πέντε ηπείρων και των δύο θαλασσών, έχουν ονειρώξεις με τον μαρμαρωμένο βασιλιά (διότι ως γνωστόν, όλα δικά μας είναι), θέλουν τη Σμύρνη, την Κύπρο, πιθανώς την Καππαδοκία, την Αλβανία αλλά απορούν, οργίζονται και διαδηλώνουν όταν μια άλλη χώρα έχει επίσης στρατόκαβλους, σαν τους ίδιους, και έχει βλέψεις προς εμάς. Μα… όλα ελληνικά δεν είναι;

Και απομένει το Μέρα25, ένα κόμμα που δεν έχω καταλάβει τι διάολο φιλοσοφία έχει. Δηλώνει… ανυπάκουο και αριστερό, έχει αρχηγό τον Γιάνη Βαρουφάκη που όμως μόνο αριστερός δεν είναι, παραλίγο να βγάλει έδρα στην Ευρωβουλή, έχει οπαδούς που πιστεύουν ότι το ’15 ο ίδιος είχε δίκιο και ο Τσίπρας όχι, γενικώς έχει τάση.

Αναλογιστείτε πάντως το εξής. Με το νυν εκλογικό σύστημα, μπαίνεις στη Βουλή αν πάρεις 3% συν μια ψήφο. Τούτο είναι το ελάχιστο. Κι αν μπεις, μπορεί να βγάλεις από 8-9 έως… 19 βουλευτές. Σε μια χώρα με συχνή κυβερνητική κρίση ελέω της μνημονιακής κατάστασης και της οικονομικής κρίσης, ένα τέτοιο κόμμα είναι εν δυνάμει… κυβερνητικό. Θυμηθείτε τον ΛΑΟΣ, θυμηθείτε ακόμη ακόμη και τη Δημ.Αρ. που είχε αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο.

Lines και ποσοστά

Η λογική, οι δημοσκοπήσεις και η τάση ορίζουν ότι την Κυριακή 7 Ιουλίου οι εκλογές θα αναδείξουν πιθανώς επτακομματική Βουλή, σχεδόν σίγουρα εξακομματική και υπάρχει πάντα η (καλή) πιθανότητα να μην μπει η ΧΑ. Ένα τούτο, δεύτερον η αυτοδυναμία την οποία είχα αναλύσει πριν από λίγες ημέρες και δεν την έβλεπα. Πλήρωνε, τότε, 2.50 να μην είναι κανένα κόμμα αυτοδύναμο και ήδη έχει ανέβει (π.χ. 3.10 στην 👉 Interwetten). Δεν έχω ακόμη εκείνη τη βεβαιότητα αλλά, κακά τα ψέματα, δεν ποντάρεις δα και στα. .. ψίχουλα για να βγάλει αυτοδυναμία η ΝΔ.

Κάτωθι παρουσιάζω σε πίνακα τα lines των κομμάτων σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες, σε τι ποσοστά προσφέρουν το under / over. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι μπαίνετε από κινητό, αν δεν εμφανίζεται καλά ο πίνακας επιλέξτε την προβολή «για υπολογιστή».

Winmasters Novibet Interwetten Stoiximan
ΝΔ 38% 37.5% 38% 38%
ΣΥΡΙΖΑ 26.5% 27% 27% 26.5%
ΚΙΝΑΛ 7.25% 7.5% 7,5% 7.25%
ΚΚΕ 5,25% 5,2% 5,2% 5,25%
ΧΑ 4% 3.9% 4% 4%
ΜέΡΑ25 4% 4% 3,5% 4%
Ελ. Λύση 3,5% 3,2% 3,5% 3,5%
αποχή 39-41% - 39-41% 39-41%


*Οι αποδόσεις στο πίνακα δημοσιεύθηκαν στις 01/07/19 και ανανεώθηκαν στις 03/07/19. Ενδέχεται να αλλάξουν μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Σύμφωνα με τα lines λοιπόν, η ΝΔ φλερτάρει με το over 38% και η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει… δεδομένα διψήφια. Το Κίνημα Αλλαγής πάει για 7,5%, ίσως και παραπάνω, το ΚΚΕ είναι ζήτημα αν περάσει το 5,5% ενώ ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση μπαίνουν στη Βουλή επίσης σχεδόν σίγουρα.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν φυσικά και άλλα στοιχήματα:


➜ H Novibetβλέπει στο 10% τη διαφορά για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και προσφέρει το over της διαφοράς στο 1.75.

➜ H Interwetten φαβοριτίζει στο 1.65 το over 3,5% για τον Βαρουφάκη αλλά και το under 3,5% για τον Βελόπουλο, επίσης 1.65.

➜ H Stoiximan έχει στο 9,75% το line της διαφοράς (με το over στο 1.45) και στο 1.55 το 63,5% στο άθροισμα των ποσοστών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Στο 1.65 είναι δε η επτακομματική Βουλή…

Κόντρα, λοιπόν, στο… ρεύμα και τις τάσεις, θα εμείνω στην άποψη ότι η αυτοδυναμία είναι πολύ δύσκολη για τη Νέα Δημοκρατία και εξαρτάται, ως είχα αναφέρει, από το ποσοστό του πρώτου κόμματος σε συνάρτηση με το ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής και όχι αν η νέα Βουλή θα έχει πέντε, έξι ή επτά κόμματα. Κόντρα στο… ρεύμα, και θα περιμένουμε την Κυριακή.

Κατά τα λοιπά, τι ποντάρουμε; Ιδού:

Προγνωστικά βουλευτικών εκλογών 7ης Ιουλίου

 

Νέα Βουλή

➡️ Αριθμός κομμάτων: επτά (1.90, Winmasters)

ΣΥΡΙΖΑ

➡️ Ποσοστό: Over 26% (1.75, Stoiximan)

ΚΙΝΑΛ VS ΧΑ

➡️ Διαφορά: +2% (1.74, Winmasters)

KKE

➡️ Ποσοστό: Over 5,2% (1.90, Novibet)

ΚΙΝΑΛ

➡️ Ποσοστό: Over 7,5 (1.90, Interwetten)

*Οι αποδόσεις που βλέπετε στο πίνακα είναι σύμφωνα με την ημερομηνία δημοσίευσης του άρθρου (01/07/19)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ