foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ37
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ιταλία, Serie Β: Preview 2018-19

Μουντιάλ ειδήσεις | 22 Αυγ 2018 13:02
Ιταλία-Serie-Β-Preview-2018-19.jpg

Η φετινή Serie B έχει μία ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις προηγούμενες. Αντί για 22 ομάδες, ως συνήθως εδώ και πολλά χρόνια, το φετινό πρωτάθλημα θα έχει 19. Ο λόγος είναι ότι οι Μπάρι και Τσεζένα δήλωσαν ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, ενώ η Αβελίνο αποβλήθηκε λίγο αργότερα λόγω οικονομικών παρατυπιών. Κατάνια, Νοβάρα και Σιένα διεκδίκησαν τις θέσεις που έμειναν κενές, ωστόσο οι Προ Βερτσέλι και Τερνάνα διαφώνησαν με αυτό και έτσι πάρθηκε οριστικά απόφαση για πρωτάθλημα 19 ομάδων. Η Φότζια ξεκινά την σεζόν με -8 λόγω οικονομικών ζητημάτων.

Σύστημα διεξαγωγής

Έτσι λοιπόν φέτος θα έχουμε 9 ζευγάρια ανά αγωνιστική και μία ομάδα θα έχει ρεπό. Συνολικά θα διεξαχθούν 38 αγωνιστικές. Οι ομάδες που θα κατακτήσουν τις δύο πρώτες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα θα κερδίσουν απευθείας άνοδο στην Serie A. Αυτές που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-8 θα συμμετάσχουν στα play offs (εκτός αν η 3η έχει τουλάχιστον 14 βαθμούς διαφορά από την 4η, οπότε ανεβαίνει απευθείας η 3η) και μία εξ αυτών στο τέλος θα κερδίσει ένα εισιτήριο ανόδου. Όσες βρεθούν στις θέσεις 15-16 θα παίξουν μπαράζ παραμονής (εκτός αν η 16η ξεπεράσει κατά 4 βαθμούς τη 17η οπότε παραμένει χωρίς μπαράζ). Οι 3 τελευταίες του πίνακα θα υποβιβαστούν στην 3η κατηγορία.

Παλέρμο Τι έκανε πέρυσι: Ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο στην 4η θέση. Στα play offs ανόδου αρχικά απέκλεισε την Βενέτσια αλλά στον διπλό τελικό επικράτησε 2-1 της Φροζινόνε και ηττήθηκε 0-2 εκτός με συνέπεια να χάσει την άνοδο. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από την Κάλιαρι στα πέναλτι.

Προπονητής: Λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο με τον Ρομπέρτο Στελόνε και ανέλαβε τα ηνία ο 54χρονος Μπρούνο Τεντίνο, ο οποίος κάθισε στον πάγκο της και στο μεγαλύτερο διάστημα της περσινής σεζόν.

Έδρα: Renzo Barbera (36.349)

Μεταγραφές: Αγόρασε τα δικαιώματα του επιθετικού Μορέο, αναπληρωματικός στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου, απέκτησε τον Ρουμάνο επιθετικό Πούσκας από την Ίντερ, ο οποίος πέρυσι έπαιξε ως δανεικός σε Μπενεβέντο και Νοβάρα. Πήρε επίσης ως δανεικό από την Μπολόνια τον Ουρουγουανό μέσο Φαγέτι.

Προετοιμασία: Έδωσε φιλικά παιχνίδια με αντιπάλους μικρής δυναμικότητας. Στον 2ο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε εντός έδρας στα πέναλτι της Βιτσέντζα Βίρτους αλλά στον 3ο γύρο ηττήθηκε 1-2 εκτός έδρας από την Κάλιαρι και αποκλείστηκε.

Εκτίμηση: Πέρυσι η διοίκηση του συλλόγου άλλαξε τον Τεντίνο στις τελευταίες αγωνιστικές αλλά το ρίσκο δεν της βγήκε και φέτος τον επανέφερε στον πάγκο. Αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να διεκδικήσει την άνοδο.

Βενέτσια Τι έκανε πέρυσι: Η πορεία της ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Κατέκτησε την 5η θέση στην κανονική περίοδο και συμμετείχε στα play offs ανόδου. Εκεί αρχικά απέκλεισε την Περούτζια αλλά στα ημιτελικά αποκλείστηκε από την Παλέρμο. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 2ο γύρο από την Αβελίνο.

Προπονητής: Ο Φίλιπο Ιντζάγκι συνεχίζει στην Μπολόνια και φέτος θα πορευθεί υπό τις οδηγίες του 47χρονου Στέφανο Βέκι, τον οποίο τα τελευταία χρόνια γνωρίσαμε ως υπηρεσιακό τεχνικό της Ίντερ σε κάποιες περιπτώσεις.

Έδρα: Pierluigi Penzo (7.450)

Μεταγραφές: Αγόρασε τα δικαιώματα του χρήσιμου πέρυσι επιθετικού Ζιγκόνι από την Μίλαν, πήρε ως δανεικούς τον αμυντικό Κοπολάρο από την Ουντινέζε, τον επιθετικό Βριόνι από την Σαμπντόρια, ανανέωσε τον δανεισμό του μέσου Πινάτο από την Σασουόλο, έφερε ως δανεικό από την Φροζινόνε τον επιθετικό Τσίτρο. Πούλησε στην Πάρμα τον βασικό πέρυσι Σλοβένο μεσοεπιθετικό Στούλατς.

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 1-0 των Φιορεντίνα και Τρέντο και ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Πορντενόνε. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 2ο γύρο από την Σίντιρολ με εντός έδρας ήττα 0-1.

Εκτίμηση: Χωρίς τον Ιντζάγκι στον πάγκο δεν θα είναι εύκολο να επαναλάβει την περσινή πορεία, εκτός κι αν της βγουν όλοι οι δανεικοί ποδοσφαιριστές που πήρε. Υπολογίζεται πλέον περισσότερο από τις αντιπάλους.

Τσιταντέλα Τι έκανε πέρυσι: Χάρη στην παραγωγική επίθεσή της τερμάτισε στην 6η θέση στην κανονική διάρκεια και συμμετείχε στα play offs. Εκεί αρχικά προκρίθηκε επί της Μπάρι αλλά στην συνέχεια αποκλείστηκε από την Φροζινόνε. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των 16 από την Λάτσιο.

Προπονητής: Ο 55χρονος Ρομπέρτο Βεντουράτο θα βρίσκεται στον πάγκο της για 4η διαδοχική σεζόν.

Έδρα: Pier Cesare Tombolato (7.623)

Μεταγραφές: Έφερε ως δανεικό από την Τζένοα τον επιθετικό Πανίκο και από την Σπαλ τον επιθετικό Φινότο. Τελευταίο απόκτημα ως ελεύθερος ο επιθετικός Μαλκόρε που πέρυσι αγωνίστηκε με την φανέλα της Κάρπι. Σημαντική η απώλεια του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού Λούκας Σιαρέτι που συνεχίζει στην Φότζια και του Ιβοριανού επιθετικού Κουαμέ που πήγε στην Τζένοα.

Προετοιμασία: Στο πιο σημαντικό φιλικό παιχνίδι ηττήθηκε 0-1 από την Κιέβο. Για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 1-0 της Μονόπολι και για τον τρίτο επιβλήθηκε 3-0 εκτός έδρας της Έμπολι.

Εκτίμηση: Ανανεωμένη η Τσιταντέλα, ειδικότερα στην επιθετική γραμμή της, και απομένει να φανεί αν μπορεί μέσα από το σκοράρισμα να έχει και φέτος ανάλογη βαθμολογική συγκομιδή. Σίγουρα αποτελεί πλεονέκτημα ότι διαθέτει τον μακροβιότερο σε πάγκο της Serie B προπονητή.

Περούτζια Τι έκανε πέρυσι: Κάποια στιγμή έδειξε ικανή να διεκδικήσει ακόμα και την 2η θέση αλλά είχε κακό φίνις με συνέπεια να περιοριστεί στην 8η θέση και να ηττηθεί στα play offs από την Βενέτσια. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των 16 από την Ουντινέζε με το σκορ της χρονιάς, 3-8 εκτός έδρας!

Προπονητής: Ο Αλεσάντρο Νέστα μάζεψε εμπειρίες στο αμερικάνικο πρωτάθλημα και επιστρέφει στην πατρίδα του για να αναλάβει πρώτη φορά την τεχνική ηγεσία κάποιου συλλόγου.

Έδρα: Renato Curi (23.125)

Μεταγραφές: Πήρε ως δανεικούς τον επιθετικό Βίντο από την Αταλάντα, τον αμυντικό Φελιτσιόλι από την Μίλαν, τον μέσο Βέρε από την Σαμπντόρια και τον Μαροκινό αμυντικό ΕΛ Γιαμίκ από την Τζένοα. Απόκτησε ως ελεύθερους τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα Γκάμπριελ που πέρυσι αγωνίστηκε στην Έμπολι, τον Σλοβάκο αμυντικό Γκιομπέρ που πέρυσι αγωνίστηκε στην Μπάρι και τον νεαρό Ρουμάνο μέσο Ντράγκομιρ που άνηκε στην Άρσεναλ. Πούλησε στην Γιουβέντους τον βασικό στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν αμυντικό Μανιάνι, έφυγε ο έμπειρος αλλά αναπληρωματικός επιθετικός Αλεσάντρο Ντιαμάντι και ο έμπειρος τερματοφύλακας Ροζάτι.

Προετοιμασία: Στο πιο δυνατό φιλικό παιχνίδι ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ με αντίπαλο την Σπαλ. Για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ηττήθηκε 1-3 εντός έδρας από την Νοβάρα και αποκλείστηκε.

Εκτίμηση: Έκανε κάποιες καλές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι και ξεκινά την σεζόν με φιλοδοξίες. Ο Νέστα στον πάγκο της είναι ένα πείραμα αλλά η ισχυρή προσωπικότητά του αναμένεται να διαδραματίσει θετικό ρόλο στην πορεία της.

Φότζια Τι έκανε πέρυσι: Αν και νεοφώτιστη πέρυσι, εντυπωσίασε με το επιθετικό στυλ της και λίγο έλειψε να βρεθεί στα play offs ανόδου, τερματίζοντας τελικά στην 9η θέση. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από την Σαμπντόρια.

Προπονητής: Αλλαγή στον πάγκο έπειτα από δύο σεζόν με τον Τζιανλούκα Γκρασαντόνια, πρώην της Προ Βερτσέλι, να αντικαθιστά τον Τζιοβάνι Στρόπα.

Έδρα: Pino Zaccheria (16.798)

Μεταγραφές: Αγόρασε από την Μπενεβέντο τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι αμυντικού Καμπορέζε και από την Πεσκάρα τα αντίστοιχα του βασικού πέρυσι επιθετικού Νικάστρο. Ήρθε ως ελεύθερος ο έμπειρος τερματοφύλακας Μπιζάρι, πήρε ως δανεικούς τον επιθετικό Γκαλάνο από την Πάρμα, τον μέσο Ρίζο από την Μπολόνια και τον Αργεντινό μέσο Μανκούσκο από την Βελέζ Σάρσφιλντ μεταξύ άλλων.

Προετοιμασία: Έδωσε φιλικά παιχνίδια με αντιπάλους χαμηλής δυναμικότητας. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν ηττήθηκε 1-3 εντός έδρας από την Κατάνια για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου και αποκλείστηκε.

Εκτίμηση: Και μόνο το γεγονός ότι ξεκινά την σεζόν με -8 την καθιστά ανάμεσα στα φαβορί για υποβιβασμό, αν και στην Serie B έχουμε δει διάφορες ποινές να δίνονται σε συλλόγους μεσούσης της περιόδου. Όσο πιο γρήγορα αποβάλλει από πάνω της το μείον (τιμωρία), τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχει να αποφύγει τα δυσάρεστα.

Σπέτσια Τι έκανε πέρυσι: Κινήθηκε στην μετριότητα σε όλη την διάρκεια της σεζόν και τελικά κατέλαβε την 10η θέση. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από την Σασουόλο.

Προπονητής: Ο 56χρονος Πασκουάλε Μαρίνο με θητεία σε πολλούς ιστορικούς ιταλικούς συλλόγους αντικαθιστά τον Φάμπιο Γκάλο.

Έδρα: Alberto Picco (10.290)

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι ελλείψη ρευστού. Ήρθε ως ελεύθερος ο Βούλγαρος επιθετικός Γκαλαμπίνοβ που πέρυσι αγωνίστηκε στην Τζένοα και επίσης ως ελεύθερος ο Μαροκινός επιθετικός Μπινταούι έπειτα από μία διετία στην Αβελίνο. Πήρε ως δανεικούς τον αμυντικό Καπραντόσι από την Ρόμα και τον μέσο Κρίμι από την Βίρτους Εντέλα.

Προετοιμασία: Στο πιο δυνατό φιλικό παιχνίδι ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Έμπολι. Στον 2ο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Σαμπενεντετέζε αλλά στον 3ο γύρο ηττήθηκε 0-1 εντός έδρας από την Σπαλ και αποκλείστηκε.

Εκτίμηση: Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν και η φετινή σεζόν εξελιχθεί σε «άνοστη σούπα» αφού το ρόστερ είναι περιορισμένων δυνατοτήτων.

Κάρπι Τι έκανε πέρυσι: Παρότι ολοκλήρωσε την σεζόν με μόλις 32 γκολ ενεργητικό, χειρότερη επίδοση της κατηγορίας, κατάφερε να βρεθεί στην 11η θέση χάρη στην κυνικότητα που διέκρινε το παιχνίδι της. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των 16 από την Τορίνο.

Προπονητής: Ο Αντόνιο Καλάμπρο ολοκλήρωσε την μονοετή θητεία του και στην θέση του ήρθε ο άπειρος Μαρτσέλο Τσέζι.

Έδρα: Sandro Cabassi (5.510)

Μεταγραφές: Περιορίστηκε στους δανεισμούς των μέσου Φαντάτσι από Έμπολι, αμυντικού Μπουοντζιόρνο από Τορίνο, Γάλλου μέσου Μακά από Νάπολι, αμυντικού Σουάγκερ από Αταλάντα και μέσου Ντι Νόια από Κιέβο.

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια ηττήθηκε 1-5 από την Νάπολι και 0-1 από την Φερμάνα. Για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου ηττήθηκε 0-2 από την Τερνάνα και αποκλείστηκε.

Εκτίμηση: Δεν πάει πουθενά με αυτό το ρόστερ και ειδικότερα από την στιγμή που δεν φρόντισε να ενισχυθεί σημαντικά στο επιθετικό κομμάτι. Κάπου στην μέση, όπως και πέρυσι...

Σαλερνιτάνα Τι έκανε πέρυσι: Είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και η συνολική εικόνα που άφησε ήταν ότι μπορούσε κάτι καλύτερο από την 12η θέση. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από την Κάρπι στα πέναλτι.

Προπονητής: Ο 55χρονος Στέφανο Κολαντουόνο ήρθε στην Σαλερνιτάνα τον περσινό Δεκέμβριο, έπεισε την διοίκηση με το έργο του και φέτος ανέλαβε και την προετοιμασία της ομάδας.

Έδρα: Arechi (31.300)

Μεταγραφές: Ο κορυφαίος πέρυσι ποδοσφαιριστής της, μεσοεπιθετικός Σπροκάτι, πουλήθηκε στην Λάτσιο. Από τους Ρωμαίους έφερε ως δανεικούς τον Βραζιλιάνο επιθετικό Αντρέ Άντερσον, τον Ολλανδό αμυντικό Άντερσον και τον μέσο Ντι Τζενάρο. Πήρε ως ελεύθερο τον αμυντικό Μιλιορίνι που πέρυσι αγωνίστηκε στην Αβελίνο, τον επιθετικό από την Γκάμπια, Τζάλοου, που πέρυσι έκανε πολύ καλή σεζόν με την φανέλα της Τσεζένα και τον Βόσνιο επιθετικό Τζούριτς, έπειτα από μία διετία στην Μπρίστολ Σίτι.

Προετοιμασία: Σε φιλικό αγώνα επικράτησε 2-1 της Ρετζίνα. Για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου συνέτριψε 6-1 εντός έδρας την Ρετσάτο αλλά στον 3ο γύρο ηττήθηκε 0-2 εκτός έδρας από την Βίρτους Εντέλα και αποκλείστηκε.

Εκτίμηση: Έκανε καλές κινήσεις και δικαιούται να ονειρεύεται καλύτερη πορεία από την περσινή και να διεκδικήσει μία θέση στα play offs ανόδου.

Κρεμονέζε Τι έκανε πέρυσι: Είχε ως βασικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία και αυτό το πέτυχε σχετικά άνετα, αν αναλογιστεί κάποιος ότι από τον Φεβρουάριο και μετά πέτυχε μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα! Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από την Μπάρι.

Προπονητής: Ο 58χρονος Αντρέα Μαντορλίνι ήρθε στην Κρεμονέζε τον περσινό Απρίλιο, έκανε την δουλειά του σωστά και φέτος ανέλαβε και την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας.

Έδρα: Giovanni Zini (20.641)

Μεταγραφές: Χωρίς πολλές προσθαφαιρέσεις το ρόστερ αναλογικά με τα δεδομένα της κατηγορίας. Πήρε ως δανεικούς τον Βραζιλιάνο μέσο Εσπέτο από την Σπαλ, τον μέσο Πίκι από την Έμπολι, τον αμυντικό Ντελ Φάμπρο από την Γιουβέντους, τον Σέρβο τερματοφύλακα Ραντούνοβιτς από την Αταλάντα και τον Βέλγο μέσο Έμερς από την Ίντερ.

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια ηττήθηκε 0-1 από την Κάλιαρι και επικράτησε 4-0 της Όλτρεπο Βόγκερα. Για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου ηττήθηκε στα πέναλτι από την Πίζα και αποκλείστηκε.

Εκτίμηση: Δεν έχει υψηλούς στόχους και όπως και πέρυσι θα επιδιώξει να μαζέψει γρήγορα αρκετούς βαθμούς ώστε να φύγει το άγχος.

Μπρέσια Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε με όνειρα αλλά βρέθηκε να παλεύει για την παραμονή. Τελικά ολοκλήρωσε την σεζόν στην 16η θέση. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από την Πεσκάρα.

Προπονητής: Η διοίκηση έκανε την έκπληξη και έδωσε τα κλειδιά στον άπειρο Νταβίντ Σουάζο από την Ονδούρα, ο οποίος ουσιαστικά τώρα ξεκινά την προπονητική καριέρα του!

Έδρα: Mario Rigamonti (16.743)

Μεταγραφές: Αγόρασε από την Βερόνα τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι επιθετικού Τορεγκρόσα, πήρε ως δανεικούς τον αμυντικό Καρίγιο από την Τζένοα, τον αμυντικό Ρομανιόλι από την Έμπολι, τον Αργεντινό επιθετικό Φεράρι από την Τζένοα και τον Τσέχο αμυντικό Ματέγιου από την Μπράιτον.

Προετοιμασία: Έδωσε φιλικά παιχνίδια με αντιπάλους χαμηλής δυναμικότητας. Για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε στα πέναλτι της Προ Βερτσέλι αλλά για τον τρίτο ηττήθηκε με τον ίδιο τρόπο από την Νοβάρα.

Εκτίμηση: Χειρότερα από την περσινή σεζόν μάλλον δεν γίνεται. Θεωρητικά είναι από τις ισχυρές ομάδες της κατηγορίας αλλά έχει άπειρο προπονητή και δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε για την άνοδο.

Άσκολι Τι έκανε πέρυσι: Με πολλές ισοπαλίες στις τελευταίες αγωνιστικές απέφυγε τον απευθείας υποβιβασμό και έπαιξε στα play out με την Βίρτους Εντέλα, με την οποία έφερε δύο λευκές ισοπαλίες αλλά υπερίσχυσε λόγω καλύτερης θέσης στην κανονική περίοδο. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από την Κιέβο.

Προπονητής: O ιδιόρρυθμος Σέρζε Κόσμι αποτελεί παρελθόν και νέος τεχνικός ορίστηκε ο 51χρονος Βιτσέντζο Βιβαρίνι, ο οποίος πέρυσι ήταν για ένα διάστημα στον πάγκο της Έμπολι.

Έδρα: Cino e Lillo Del Duca (10.887)

Μεταγραφές: Ο νεαρός επιθετικός Φαβίλι πουλήθηκε στην Γιουβέντους αλλά τα χρήματα δεν επενδύθηκαν σε μεταγραφές. Ήρθαν ως δανεικοί ο Ιβοριανός μέσος Ζέμπλι από την Γκενκ, ο μέσος Καζαρίνι από την Νοβάρα και ο αμυντικός Ινγκρόσο από την Πίζα. Αποκτήθηκε ως ελεύθερος ο Σέρβος μεσοεπιθετικός Νίνκοβιτς που πέρυσι αγωνίστηκε στην Κιέβο.

Προετοιμασία: Έδωσε φιλικά παιχνίδια με ασήμαντους συλλόγους. Για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ηττήθηκε 0-4 εντός έδρας από την Βιτερμέζε Καστρένσε και αποκλείστηκε.

Εκτίμηση: Αναμένεται δύσκολη σεζόν για την Άσκολι. Φτωχό ρόστερ και λιγότερες ομάδες στην κατηγορία, οπότε αυτόματα τίθεται ως εκ των φαβορί για υποβιβασμό.

Μπενεβέντο Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η χειρότερη ομάδα στην περσινή Serie A, τερμάτισε δίκαια στην τελευταία θέση και οι 21 βαθμοί που κατέκτησε ήρθαν ουσιαστικά όταν όλα είχαν κριθεί. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από την Περούτζια.

Προπονητής: Ο Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι άφησε την Μπενεβέντο για την Σασουόλο και στην θέση του ήρθε ο 41χρονος Κρίστιαν Μπούτσι, ο οποίος με την σειρά του πέρυσι πέρασε από τον πάγκο της Σασουόλο ενώ νωρίτερα είχε δουλέψει για την Περούτζια.

Έδρα: Ciro Vigorito (17.554)

Μεταγραφές: Αγόρασε από την Σασουόλο τα δικαιώματα του βασικού στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου επιθετικού Ιεμέλο αλλά τον έδωσε δανεικό στην Φότζια. Από την ίδια ομάδα αγόρασε και τα δικαιώματα του βασικού στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου αμυντικού Αντέι, έκανε δικό της από την Πεσκάρα και τον επίσης βασικό στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου Αλβανό μέσο Μεμουσάι. Πήρε ως δανεικούς τον επιθετικό Μπουναϊούτο από την Περούτζια, τον Ισπανό επιθετικό Ασένσιο που πέρυσι έπαιξε ως δανεικός στην Αβελίνο και τον Ιταλό επιθετικό Ρομπέρτο Ινσίνιε από την Νάπολι που πέρυσι αγωνίστηκε στην Πάρμα. Πούλησε στην Σασουόλο τον συνήθως βασικό πέρυσι επιθετικό Μπρινόλα.

Προετοιμασία: Δεν έδωσε δυνατά φιλικά παιχνίδια. Για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 3-1 εντός έδρας της Ιμολέζε και για τον 3ο γύρο επικράτησε 2-1 εκτός έδρας στην παράταση της Ουντινέζε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Με την εμπειρία που κουβαλά πλέον από την Serie A και με κάποιες καλές προσθήκες που έκανε θα πρέπει να είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν μία θέση στα play offs ανόδου.

Βερόνα Τι έκανε πέρυσι: Κακή σεζόν, προτελευταία θέση στην Serie A και υποβιβασμός. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι και τους 16, όπου αποκλείστηκε από την Μίλαν.

Προπονητής: Ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον Φάμπιο Πέκια και νέος τεχνικός είναι ο 40χρονος Φάμπιο Γκρόσο, ο οποίος ουσιαστικά βρίσκεται στο ξεκίνημα της προπονητικής καριέρας του, έπειτα από την περσινή θητεία του στην Μπάρι.

Έδρα: Marc'Antonio Bentegodi (38.402)

Μεταγραφές: Μοναδική αγορά παίκτη, αυτή του αμυντικού Κρεσέντσι από την Πεσκάρα. Πήρε ως δανεικούς τον μέσο Μαρόνε από την Γιουβέντους που πέρυσι αγωνίστηκε στην Μπάρι, τον Πολωνό αμυντικό Νταβίντοβιτς που πέρυσι αγωνίστηκε στην Παλέρμο και τον Αργεντινό μέσο Κολομπάτο που πέρυσι αγωνίστηκε στην Περούτζια. Ήρθαν ως ελεύθεροι ο Σκωτσέζος μέσος Χέντερσον που πέρυσι αγωνίστηκε στην Μπάρι και ο Σλοβέβος αμυντικός Μπάλκοβετς, επίσης πέρυσι παίκτης της Μπάρι.

Προετοιμασία: Στο σημαντικότερο φιλικό παιχνίδι ηττήθηκε 1-2 από την Φιορεντίνα. Για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 4-1 εντός έδρας της Γιούβε Στάμπια αλλά για τον 3ο γύρο ηττήθηκε 0-2 εκτός έδρας από την Κατάνια.

Εκτίμηση: Έχει βαριά φανέλα, έκανε κάποιες σημαντικές προσθήκες και αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αν και η παρουσία του Γκρόσο στον πάγκο αποτελεί ρίσκο.

Κροτόνε Τι έκανε πέρυσι: Το πάλεψε όσο μπορούσε για την παραμονή, λύγισε ωστόσο στις τελευταίες αγωνιστικές και βρέθηκε στην 18η θέση. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των 16 από την Τζένοα.

Προπονητής: Λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο με τον Βάλτερ Τζένγκα και την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο 50χρονος Τζιοβάνι Στρόπα, ο οποίος την τελευταία διετία ήταν στην Φότζια.

Έδρα: Ezio Scida (16.547)

Μεταγραφές: Αγόρασε τα δικαιώματα του Λίβυου μέσου Μπενάλι από την Πεσκάρα και του Κροάτη επιθετικού Μπούντιμιρ από την Σαμπντόρια. Ήρθαν ως δανεικοί ο Φινλανδός αμυντικός Βαϊσάνες από την Σπαλ και από την Τζένοα ο Αργεντινός επιθετικός Σπινέλι, ο συμπατριώτης του αμυντικός Κουράδο και ο Ιταλός αμυντικός Βαλιέτι.

Προετοιμασία: Στο πιο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι ηττήθηκε 1-2 από την Ρέντε. Για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 4-0 εντός έδρας της Τζιάνα Ερμίνιο και για τον 3ο 1-0 εκτός έδρας της Λιβόρνο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Διακρίνεται παραδοσιακά για το μαχητικό πνεύμα της, έχει εμπειρία από Serie A και θα επιδιώξει να επιστρέψει άμεσα. Λογικά θα βρίσκεται στην πρώτη 6άδα.

Πάντοβα Τι έκανε πέρυσι: Πήρε την 1η θέση στον 2ο όμιλο της 3ης κατηγορίας αλλά και την αντίστοιχη στο μίνι γκρουπ των πρωτοπόρων με Λιβόρνο και Λέτσε και έτσι ήρθε στην Serie B ως πρωταθλήτρια. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 2ο γύρο από την Μπρέσια.

Προπονητής: Ο 51χρονος Πιερπάολο Μπιζόλι την επανέφερε στην Serie B και δικαιωματικά θα την οδηγήσει και φέτος στην νέα κατηγορία.

Έδρα: Euganeo (19.740)

Μεταγραφές: Κράτησε τον βασικό κορμό της και πήρε ως δανεικούς τον τερματοφύλακα Περίζαν από την Ουντινέζε, τον επιθετικο Μπονατσόλι από την Σαμπντόρια, τον Γάλλο μέσο Μπρο και τον επιθετικό Τσίσκο από την Σασουόλο και τους Κλεμένζα (μέσος) και Βόλιακο (αμυντικός) από την Γιουβέντους.

Προετοιμασία: Σε φιλικό παιχνίδι ηττήθηκε 0-1 από την Σαμπντόρια. Για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Μόντσα αλλά για τον 3ο γύρο ηττήθηκε 0-2 εκτός έδρας από την Μπολόνια και αποκλείστηκε.

Εκτίμηση: Θα μπει στην νέα κατηγορία με ενθουσιασμό αλλά σύντομα αναμένεται να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να παλέψει για την παραμονή.

Κοζέντσα Τι έκανε πέρυσι: Κατετάγη μόλις 5η στον 3ο όμιλο της 3ης κατηγορίας αλλά στην συνέχεια πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις σε play offs και νοκ άουτ και πανηγύρισε την άνοδο αφού πρώτα επικράτησε των Τραπάνι, Σίκουλα Λεόνζιο, Σαμπενεντετέζε, Σίντιρολ και Ρόμπουρ Σιένα! Στο Κύπελλο αποκλείσηκε στον πρώτο γύρο από την Αλεσάντρια.

Προπονητής: Ο 63χρονος Πιέρο Μπράλια ήρθε στα τέλη του περσινού Σεπτεμβρίου, έφερε την αποστολή εις πέρας και συνεχίζει στον πάγκο της.

Έδρα: San Vito-Gigi Marulla (24.209)

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι, ξεχωρίζουν οι δανεισμοί των Βέρνα (μέσος – Πίζα), Γκαριτάνο (μέσος – Κιέβο), Μανιέρο (επιθετικός – Νοβάρα), Μπάεζ (μέσος – Φιορεντίνα) και Σκετίνο (μέσος – Φιορεντίνα). Σημαντικό ότι ανανέωσε τον δανεισμό του επιθετικού Τουτίνο από την Νάπολι.

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 5-0 της Κοριλιάνο Καλάμπρο και ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ με την Βιμπονέζε. Για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 2-1 εκτός έδρας στην παράταση της Τραπάνι αλλά για τον 3ο γύρο ηττήθηκε 0-4 εκτός έδρας από την Τορίνο.

Εκτίμηση: Το κλίμα είναι πανηγυρικό από την περσινή τρελή χρονιά αλλά το μπάτζετ μικρό και μοναδικός στόχος η παραμονή στην κατηγορία. Θα φανεί από τον πρώτο γύρο αν μπορεί να αντέξει στο φετινό δυσκολότερο επίπεδο.

Λέτσε Τι έκανε πέρυσι: Κατέλαβε την 1η θέση στον 3ο όμιλο της 3ης κατηγορίας και πανηγύρισε την επιστροφή της στην Serie B. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από την Πορντενόνε.

Προπονητής: Ο 42χρονος Φάμπιο Λιβεράνι ήρθε στα μέσα του περσινού Σεπτεμβρίου, πέτυχε στο έργο του και παρέμεινε στον πάγκο της.

Έδρα: Via del Mare (40.670)

Μεταγραφές: Ανανεώθηκε αρκετά το ρόστερ ξεχωρίζουν οι αφίξεις των Βενούτι (αμυντικός, δανεικός από Φιορεντίνα), Μεκαριέλο (αμυντικός, δανεικός από Μπρέσια), Παλόμπι (επιθετικός, δανεικός από Λάτσιο), Χάγε (Ολλανδός μέσος , πέρυσι στην Βίλεμ) και Φάλκο (μέσος, πέρυσι στην Πεσκάρα).

Προετοιμασία: Έδωσε φιλικά παιχνίδια με ασήμαντους αντιπάλους. Για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 1-0 εντός έδρας στην παράταση της Φεράλπι Σάλο αλλά στον 3ο γύρο ηττήθηκε 0-4 εκτός έδρας από Τζένοα.

Εκτίμηση: Δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε για τα δεδομένα της κατηγορίας και αναμένεται να παλέψει πρωτίστως για την παραμονή. Αν το πετύχει γρήγορα ίσως κοιτάξει και κάτι παραπάνω.

Λιβόρνο Τι έκανε πέρυσι: Κατέκτησε την 1η θέση στον 1ο όμιλο της 3ης κατηγορίας και πανηγύρισε την επιστροφή της στην Serie B. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 2ο γύρο από την Κάρπι.

Προπονητής: Λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο με τον Αντρέα Σότιλ και αντικαταστάθηκε από τον πρώην ποδοσφαιριστή της Λιβόρνο και πρώην της Κατάνια τεχνικό, Κριστιάνο Λουκαρέλι.

Έδρα: Armando Picchi (19.238)

Μεταγραφές: Εμπλούτισε το ρόστερ με τους δανεισμούς των μέσου Φάζι από Αταλάντα, Τσέχου τερματοφύλακα Ζίμα από Τζένοα, επιθετικού Τζιανέτι από Κάλιαρι και μέσου Ρόκα από Σαμπντόρια. Ήρθαν ως ελεύθεροι ο έμπειρος Τσέχος επιθετικός Κοζάκ (πέρυσι στην Μπάρι) και ο μέσος από την Γουινέα, Σουμαορό (πέρυσι στην Γκοου Αχέντ Ιγκλς).

Προετοιμασία: Στο πιο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι επικράτησε 4-1 της Βίρτους Βερόνα Για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε στα πέναλτι εντός έδρας της Καζερτάνα αλλά στον 3ο γύρο ηττήθηκε 0-1 εντός έδρας από την Κροτόνε.

Εκτίμηση: Ο βασικός στόχος είναι η παραμονή και ο κρυφός μία θέση στα play offs ανόδου. Το πιο πιθανό στο τέλος να βρεθεί κάπου ανάμεσα σε αυτά τα δύο και να διεκδικήσει απλά ένα καλό πλασάρισμα.

Λάμπρος Λυριτζής

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ