Θέμα πολιτικής βούλησης η ανάκτηση απολεσθέντων ποσών από τον ΟΠΑΠ στην Κύπρο

Κύπρος: Θέμα πολιτικής βούλησης η ανάκτηση απολεσθέντων ποσών από τον ΟΠΑΠ

Ως εσφαλμένο χαρακτηρίζει τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας του Κυπριακού κράτος με τον ΟΠΑΠ στη γνωμάτευσή του ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

Ο ίδιος αναφέρει επίσης ότι τα επόμενα βήματα ως προς το ενδεχόμενο ανάκτησης απολεσθέντων ποσών είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Συγκεκριμένα, η ενεργοποίηση των απαραίτητων μηχανισμών είναι θέμα του κράτους, ενώ παράλληλα αναφέρει στη γνωμάτευσή του πως η Νομική Υπηρεσία είναι έτοιμη να συνδράμει στην οποία απόφαση λάβει η Κυβέρνηση επί του θέματος.

Θυμίζουμε πως ο Γ.Ε. Κώστας Κληρίδης απάντησε στην επιστολή του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά στην κατάργηση της διακρατικής συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ και ζήτησε σαφείς οδηγίες και νομικές συμβουλές για τα επόμενα βήματα από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Με επιστολή του ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρει πως παρά τα όποια νέα στοιχεία έχουν υποβληθεί, η Νομική Υπηρεσία εξακολουθεί να διατηρεί την άποψη περί εσφαλμένου τρόπου εφαρμογής της συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ Κύπρου. Χαρακτηριστικά ο κύριος Κληρίδης απαντά στην επιστολή του Υπουργού Οικονομικών:

«Ως προς την παράκληση σας για παροχή συμβουλής για τα επόμενα βήματα και ενδεχόμενες ενέργειες της κυπριακής Δημοκρατίας, θα πρέπει να παρατηρήσω ότι το θέμα τούτο επαφίεται στην πολιτική σας βούληση και σε ανάλογες οδηγίες. Αν εσείς θεωρείτε ότι ο τρόπος τούτος έχει προκαλέσει σοβαρή οικονομική απώλεια στη Δημοκρατία και εάν ναι, επιθυμείτε να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για ανάκτηση απολεσθέντων ποσών, ή για τερματισμό της συμφωνίας κλπ, επαφίεται σε σας να το κρίνετε και να μας δώσετε οδηγίες».

Σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύεται η λέξη «λογίζονται» που περιλαμβάνεται στη συμφωνία με την ΟΠΑΠ Α.Ε., σε ότι αφορά τα έξοδα της, ο Γενικός Εισαγγελέας παραπέμπει στο λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη, υποδεικνύοντας ότι η λέξη «λογίζομαι» σημαίνει «θεωρούμαι», και συνεχίζει:

«Επομένως κάτι που ‘λογίζεται’ είναι κάτι θεωρούμενο, εκλαμβανόμενο για σκοπούς μιας συμφωνίας ή ενός νόμου και όχι κάτι το θεωρητικό, μη πραγματικό», επισημαίνει διαφωνώντας με τον τρόπο επεξήγησης της ερμηνείας της συμφωνίας, από το γενικό λογιστήριο».

Μετά την απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα, ο Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χάρης Γεωργιάδης προχώρησε σε δηλώσεις στο κανάλι «ΡΙΚ», τονίζοντας ότι θα μελετήσει τη γνωμάτευση του Κώστα Κληρίδη και ότι θα λάβει αποφάσεις εντός της εβδομάδας. Πρόσθεσε ότι το κράτος πρέπει να απαλλαγεί από τη διακρατική συμφωνία και το θέμα της παροχής τυχερών παιχνιδιών στην Κύπρο, οφείλει να ρυθμιστεί με το νομοσχέδιο που βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο ενώπιον της Κυπριακής Βουλής.

Δηλώσεις έκανε επίσης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, Ζαχαρίας Κουλίας, ο οποίος τόνισε ότι το ζήτημα θα κατατίθεται κάθε 15 ημέρες για συζήτηση την Επιτροπή, μέχρι η Δημοκρατία να λάβει το ποσό που φαίνεται πως έχει απολεσθεί.

Σημειώνεται πως όλη αυτή η διαδικασία έχει εκκινηθεί με αφορμή τον τρόπο υπολογισμού των δαπανών του ΟΠΑΠ και κατά συνέπεια τα κέρδη που αυτός δίνει στο κράτος.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας

Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.