Καταγγελία στοιχηματικής εταιρείας στην αρχή αδειοδότησης

Καταγγελία στοιχηματικής εταιρείαςΌταν επιλέγετε σε ποιά εταιρία θα παίξετε είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε όσα περισσότερα στοιχεία γι’αυτήν. Βασικά κριτήρια για να επιλέξει ένας παίκτης μία εταιρία είναι οι αποδόσεις, οι στοιχηματικές αγορές/επιλογές, οι προσφορές, η ποιότητα εξυπηρέτησης και βέβαια η ασφάλεια στις πληρωμές.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, είναι σημαντικό για την ασφάλεια sας πριν ξεκινήσετε να παίζετε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ταυτοποίησης. Αναμφίβολα είναι μια βαρετή και χρονοβόρα πολλές φορές διαδικασία, όμως έχοντας επιβεβαιώσει το λογαριασμό σας θα γνωρίζετε ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορείτε να κάνετε ανάληψη των χρημάτων σας και θα αποφύγετε μελλοντική ταλαιπωρία. Αφιερώστε επομένως λίγο χρόνο μεσοβδόμαδα πριν τοποθετήσετε τα στοιχήματα του Σαββατοκύριακου.

Το επίκεντρο του σημερινού άρθρου είναι η διαφωνία με τις εταιρίες στοιχήματος. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που ένας παίκτης διαφωνεί με την εταιρία είναι οι εξής:

  • Mπόνους εγγραφής/ προσφορές
  • Διαδικασία ταυτοποίησης
  • Ακύρωση στοιχημάτων
  • Kαθυστέρηση ανάληψης/μη πληρωμή

Είναι πολύ σημαντικό πριν ανοίξετε λογαριασμό ή συμμετέχετε σε μία προσφορά (εκτός από την ταυτοποίηση) να διαβάσετε τους όρους και προϋποθέσεις. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η εταιρία είναι καλυμμένη. Ακόμα και αν θεωρείτε πολλές φορές ότι οι όροι δεν είναι δίκαιοι, τους αποδεχτήκατε, άρα η εταιρία δεν έπραξε αυθαίρετα.

Πώς όμως πρέπει να κινηθούμε εάν η εταιρία δεν έχει πράξει σωστά ή καθυστερεί την ανάληψη μας;

1) Eίναι σημαντικό όπως αναφέρουμε και παραπάνω να διαβάσετε και να κατανοήσετε τους όρους και προϋποθέσεις.

2) Η επικοινωνία σας με την εταιρία ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ. Τα email είναι το πιο δυνατό σας όπλο και θα τα χρειαστείτε ως αποδεικτικό στοιχείο εάν καταφύγετε στην αδειοδοτούσα αρχή ή αποφασίσετε να  δημοσιοποιήσετεε την υπόθεση σε κάποιο φόρουμ/σελίδα για να ασκήσετε πιέση στην εταιρία. Καλό θα είναι να αποφύγετε και το τσατ. Ο υπάλληλος που σας εξυπηρετεί δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα και υπό την πίεση χρόνου μπορεί να σας απαντήσει λανθασμένα. Πολλές αποφάσεις λαμβάνονται από άλλα τμήματα ή υπαλλήλους και απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα για να επιλυθούν.
O προτιμότερος τρόπος επομένως είναι η ουσιαστική επικοινωνία να γίνεται μέσω email. Ακόμα και αν επικοινωνήσετε τηλεφωνικά θα πρέπει να ζητάτε να σας σταλεί η απάντηση και μέσω email. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε το τσατ και το τηλέφωνο για ενημερώνεστε γα την εξέλιξη της υπόθεσης ή να ασκείτε πίεση προς επίλυση του ζητήματος.

3) Εάν εξαντληθούν τα περιθώρια επικοινωνίας με την εταιρία και η υπόθεση δεν έχει επιλυθεί, τότε μπορείτε να προσφύγετε στην αδειοδοτούσα άρχη. Για να λάβει η αδειοδοτούσα αρχή υπ’όψιν την καταγγελία σας και να την εξετάσει, θα πρέπει να κοινοποιήσετε πρώτα την απόφαση σας στην εταιρία. Στη συνέχεια, θα πρέπει συμπληρώσετε τη φόρμα καταγγελίας της εκάστοτε αρχής.

graΑδειοδοτούσες Αρχές
Ανάλογα με του που έχει αδειοδοτηθεί η κάθε εταιρία, θα πρέπει να προσφύγετε στην αντίστοιχη αρχή. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πιο γνωστές αδειοδοτούσες αρχές και το σχετικό σύνδεσμο που μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφωνίας/καταγγελίας.

Bρετανία
Gaming Commission 
gbgaAlderney
Isle Of Man


Mάλτα
LGA
Γιβραλτάρ GRA ή Gibraltar Gambling Commissioner

Κύπρος
: Υπουργείο ΕΕΒΤ (δεν υπάρχει ανεξάρτητη αρχή)
mgaΚουρακάο: CIGA

Yπάρχουν και άλλες αδειοδοτούσες αρχές όπως στην Κόστα Ρικα, στην Αντίγκουα κλπ.

Aνεξάρτητες αρχές
Πέρα από τις επίσημες αρχές, υπάρχουν και διάφοροι ανεξάρτητοι οργανισμοί στους οποίους μπορείτε να καταφύγετε εφόσον μία εταιρία είναι μέλος τους

IBAS: Ανεξάρτητη αρχή με έδρα το Λονδίνο. Έχει δικαιοδοσία κυρίως για εταιρίες με έδρα τη Μ.Βρετανία, είναι αδειοδοτημένες δηλαδή από τη Gambling Commission, το Isle of Man ή το Alderney. Mπορείτε να δείτε όλες τις εταιρίες εδώ.
Φόρμα καταγγελίας: http://www.ibas-uk.com/adjudicationForm.php

eCOGRA: Επίσης ανεξάρτητη αρχή με έδρα το Λονδίνο. Μπορείτε να προσφύγετε εάν η εκάστοτε εταιρία είναι μέλος της (θα το δείτε στην ιστοσελίδα της στοιχηματικής εταιρίας). Ενδεικτικά κάποιες εταιρίες-μέλη είναι οι Bwin, Betoto, Expekt, Unibet κ.α.
Φόρμα καταγγελίας: http://www.ecogra.org/Disputes/PoliciesandProcedures.aspx

Λίστα των στοιχητικών εταιριών που έχουν λάβει άδεια από την ΕΕΕΠ – Που μπορείτε να προσφύγετε για κάθε εταιρία (ακριβώς από πάνω υπάρχουν όλοι οι σχετικοί σύνδεσμοι)
Προσοχή: Όσες εταιρίες έχουν διπλή αδειοδότηση σε Μ.Βρετανία και Μάλτα (πχ Sportingbet), θα πρέπει να απευθύνεστε στην LGA (μάλτα). Οι Βρετανικές αρχές αφορούν μόνο τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου σε αυτή την περίπτωση.

Bet365 – LGA
Bet8 – LGA
Betrebels – LGA
Betshop – LGA
Callbet – LGA
Casinostar777 – LGA
Championsbet  – Koυρακάο
Goalbet – Koυρακάο
Meridianbet – LGA
Mybet  – LGA
Novibet – Isle of Man, IBAS
Paddypower – Isle of Man, IBAS
Playbet –  LGA
Sportingbet – Μάλτα, Alderney, Gambling Commission, ΙΒΑS
Statusbet – Isle of Man
Stoiximan – LGA
Vistabet – Μάλτα, Alderney, Gambling Commission, ΙΒΑS

Για όσες εταιρείες δεν έχουν συμπεριληφθεί στην παραπάνω λίστα, μπορείτε να ελέγξετε που έχουν αδειοδοτηθεί και να απευνθυνθείτε στην αντίστοιχη αρχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας

Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.