State Treaty Γερμανία και Ε.Ε. μαλώνουν

Γερμανία: Εγκρίθηκε η 2η State Treaty για το online στοίχημα

Γερμανία Ε.Ε. 2η State Treaty - online στοίχημαΑπ’ ότι φαίνεται στη Γερμανία διαφωνούν κάθετα με την Κομισιόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού απέρριψαν τον χαρακτηρισμό του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για το στοίχημα (State Treaty) ως «μη βιώσιμο» από τη δεύτερη. Μάλιστα η Κάτω Βουλή στη Γερμανία (Bundestag) προχώρησε στην έγκριση της 2ης State Treaty για το στοίχημα με όνομα Glücksspieländerungsstaatsvertrag. Η νέα State Treaty θα είναι στην ουσία ένα μεταβατικό νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στις στοιχηματικές εταιρείες να συνεχίσουν να προσφέρουν online στοίχημα, ενώ το 2018 αναμένεται να καταρτιστεί και να ψηφιστεί ο νόμος για το στοίχημα που θα ισχύσει σε ολόκληρη τη χώρα.

Η 2η State Treaty είχε κατατεθεί τον περασμένο Οκτώβριο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε μια προσπάθεια να εγκριθούν τα προσωρινά (όπως χαρακτηρίστηκαν) μέτρα που αφορούν το αθλητικό στοίχημα στη χώρα. Οι αρμόδιοι υπουργοί στη Γερμανία, μετά από πιέσεις που είχαν δεχθεί από διάφορους αθλητικούς φορείς της χώρας, θέλησαν να «διορθώσουν» κάπως το υφιστάμενο πλαίσιο που επέτρεπε την χορήγηση μόλις 20 αδειών λειτουργίας για αθλητικό στοίχημα στη Γερμανία. Η Κομισιόν δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και επικοινώνησε απευθείας με την γερμανική Κυβέρνηση σχετικά με τη 2η State Treaty την οποία και απέρριψε. Και αυτή η λύση χαρακτηρίστηκε από την Κομισιόν ως «μη λειτουργική» και «μη συμβατή» με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για την επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη.

Παρόλα αυτά, την περασμένη Πέμπτη δόθηκε το πράσινο φως για την εφαρμογή της 2ης State Treaty, ανεβάζοντας το όριο των αδειών λειτουργίας για αθλητικό στοίχημα στις 35. Στη 2η State Treaty αναφέρθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Mybet, Markus Peuler, ο οποίος δήλωσε πως η δική του εταιρεία υποστήριζε τη νέα ρύθμιση. Για τη Mybet η προσωρινή άδεια λειτουργίας έχει το ίδιο αποτέλεσμα με μία μόνιμη άδεια λειτουργίας. Επίσης, ανέφερε πως στις 21 Μαρτίου ξεκινάει η πλήρης λειτουργία της ολοκαίνουριας πλατφόρμας της εταιρείας και με την προσωρινή αδειοδότηση που προβλέπει η 2η State Treaty, έχουν και νομοθετική κάλυψη για να συνεχίσουν να προσφέρουν αθλητικό στοίχημα στη γερμανική αγορά για την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Το σίγουρο είναι πως οι εμπλεκόμενοι στην γερμανική αγορά αθλητικού στοιχήματος θα ικανοποιηθούν (έστω και προσωρινά) με τη ρύθμιση που φέρνει η νέα συνθήκη State Treaty. Από την άλλη πλευρά βέβαια, η γερμανική Κυβέρνηση και οι υπουργοί της θα ερωτηθούν από την Κομισιόν γιατί ενέκριναν το σχετικό νομοσχέδιο, ενώ είχε τεθεί βέτο από την Ε.Ε. Να σημειώσουμε εδώ, πως σε έξι μήνες από τώρα θα λάβουν χώρα οι εθνικές εκλογές στη Γερμανία. Γι’ αυτό και αναλυτές της στοιχηματικής αγοράς στη χώρα αναρωτιούνται, αν θα έχει η τωρινή Κυβέρνηση τον απαραίτητο χρόνο να μεταρρυθμίσει το νομοθετικό καθεστώς για το στοίχημα ή όχι.

Agios
            Ακολουθήστε με στο Twitter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας

Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη

Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.

Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση

Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.

Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία

Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide

Οδηγοί για το στοίχημα

Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.

Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα

Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.

Σύγκριση εταιριών και εργαλεία

Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.

Bonus και προσφορές

Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.
Netbet Skin left
Netbet 400x1000 R