foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες
Formula-1-Preview-2017-Αφιέρωμα-Φόρμουλα-2017.png

Preview: Πρωτάθλημα Formula 1 2017

F1Addict

Η αναμονή τελείωσε. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα αρχίζει το 68ο πρωτάθλημα της Formula 1 και ο F1Addict θα σας ξεναγήσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον μαγικό της κόσμο. Την Κυριακή που έρχεται τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα στην πρώτη μάχη, που και φέτος θα διεξαχθεί στο Albert Park της Μελβούρνης στην Αυστραλία.

Τέταρτη χρονιά μαζί, με δυνατά και ψαγμένα σημεία, με στήλες για δοκιμαστικά και αγώνες και ελπίζουμε με κέρδη από το στοίχημα Formula 1 για όλη την παρέα. Το φετινό ταξίδι θα είναι μακρύ, αφού ξεκινάμε στις 26 Μαρτίου και θα διαρκέσει 9 μήνες, έως της 26 Νοεμβρίου που θα πέσει η αυλαία στην Yas Marina του Abu Dhabi.

Το 2016 που προηγήθηκε, αποτέλεσε από άποψη ανταγωνισμού μία μέτρια χρονιά, αφού μία ομάδα κέρδισε σχεδόν όλους τους αγώνες. Η Mercedes κέρδισε τους 19 από τους συνολικά 21 αγώνες, κατακτώντας με μεγάλη ευκολία το πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Στο πρωτάθλημα οδηγών τα πράγματα εξελίχτηκαν διαφορετικά, αφού είδαμε μεγάλη μάχη μεταξύ των δύο οδηγών των Ασημένιων Βελών, με τελικό νικητή τον Nico Rosberg.

Το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς οι σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς φαίνεται να έχουν κλείσει την ψαλίδα, με την Ferrari και Red Bull να θέλουν να ανταγωνιστούν στα ίσια την πρωταθλήτρια Mercedes. Ελπίζουμε να δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολύ θέαμα και μονομαχίες τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων για το 2017:

Το φετινό καλεντάρι περιλαμβάνει 20 αγώνες, μετά την αφαίρεση του Γερμανικού Grand Prix.

Γύρος Grand Prix Πίστα Ημερομηνία
1 Αυστραλίας Melbourne Grand Prix Circuit, Melbourne 26 Μαρτίου
2 Κίνας Bahrain Shanghai International Circuit, Shanghai 9 Απριλίου
3 Μπαχρέιν Russia Bahrain International Circuit, Sakhir 16 Απριλίου
4 Ρωσία Spain Sochi Autodrom, Sochi 30 Απριλίου
5 Ισπανία Monaco Circuit de Barcelona-Catalunya, Barcelona 14 Μαΐου
6 Μονακό Azerbaijan  Circuit de Monaco, Monte Carlo 28 Μαΐου
7 Καναδάς Austria Circuit Gilles Villeneuve, Montreal 11 Ιουνίου
8 Αζερμπαϊτζάν United Kingdom Baku City Circuit, Baku 25 Ιουνίου
9 Αυστρία Hungary Red Bull Ring, Spielberg 9 Ιουλίου
10 Μεγάλη Βρετανία Belgium Silverstone Circuit, Silverstone 16 Ιουλίου
11 Ουγγαρία Italy Hungaroring, Budapest 30 Ιουλίου
12 Βέλγιο Singapore Circuit de Spa-Francorchamps, Stavelot 27 Αυγούστου
13 Ιταλία Japan Autodromo Nazionale Monza, Monza 3 Σεπτεμβρίου
14 Σιγκαπούρη United States Marina Bay Street Circuit, Singapore 17 Σεπτεμβρίου
15 Μαλαισία Mexico Sepang International Circuit, Kuala Lumpur 1 Οκτωβρίου
16 Ιαπωνία Brazil Suzuka International Racing Course, Suzuka 8 Οκτωβρίου
17 Η.Π.Α United Arab Emirates Circuit of the Americas, Austin, Texas 22 Οκτωβρίου
18 Μεξικό archio-lipsis Autódromo Hermanos Rodríguez, Mexico City 29 Oκτωβρίου
19 Βραζιλία o-daniel-ricciardo-stin-parousiasi-tis-red-bull-racing Autódromo José Carlos Pace, São Paulo 12 Νοεμβρίου
20 Η.Α.Ε 16991658_1579481828748102_4276690194945665066_o Yas Marina Circuit, Abu Dhabi 26 Nοεμβρίου

Αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς:

Μετά από 3 χρόνια σχετικής σταθερότητας στους τεχνικούς κανονισμούς η Formula 1 θα προχωρήσει φέτος σε σημαντικές αλλαγές. Καταρχάς, η Φόρμουλα 1 μπαίνει σε μία νέα εποχή, όσον αφορά το διοικητικό κομμάτι. Ένας μεγάλος κύκλος 40 ετών κλείνει, με την αποχώρηση του Bernie Ecclestone, του ανθρώπου που σημάδεψε-συνέδεσε όσο κανείς άλλος το όνομά του με την Formula 1. Η Liberty Media, η νέα ιδιοκτήτρια της F1 που ολοκλήρωσε την εξαγορά ύψους 8 δισ. δολαρίων, αντικατέστησε τον Ecclestone με τον Chase Carey.

Ο Carey, εκτός από CEO, αναλαμβάνει και την θέση του Προέδρου της F1, με τον Sean Bratches, πρώην στέλεχος του τηλεοπτικού δικτύου ESPN να αναλαμβάνει το εμπορικό κομμάτι της F1, συμπεριλαμβανομένου των χορηγιών, του τμήματος μάρκετινγκ αλλά και των δικαιωμάτων των μέσων ενημέρωσης.

Τέλος, ο Ross Brawn, αναλαμβάνει τον ρόλο του managing director, δηλαδή θα είναι αρμόδιος για τις σχέσεις με τις ομάδες από την αθλητική και την τεχνική πλευρά.

Παρακάτω θα δούμε τις πιο σημαντικές αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς για το 2017:

  • Η μπροστινή αεροτομή παίρνει τριγωνική μορφή και το μήκος της θα αυξηθεί, από 1650mm σε 1800mm. Επίσης αυξάνεται και το πλάτος των εμπρός ελαστικών, από 245mm σε 305mm.
  • Μεγάλη διαφορά θα έχουμε στο μέγεθος των Barge Boards, που θα έχουν όπως παλιά και πάλι αυτό το μεγάλο ορθογώνιο σχήμα. Επίσης θα έχουμε και πιο μεγάλα Sidepods.
  • Επίσης θα δούμε και φαρδύτερα μονοθέσια, κάτι που έχει να συμβεί αρκετά χρόνια και είμαι σίγουρος ότι θα είναι και πιο όμορφα στο μάτι. Το πλάτος των μονοθεσίων αυξάνεται, από 1.800 mm σε 2.000 mm. Αυτό έχει ως συνέπεια και την αύξηση του πατώματος του μονοθεσίου, από 1.400 mm σε 1.600 mm.
  • Τα πίσω ελαστικά θα αλλάξουν και από 325 mm, θα πάνε στα 405 mm. Εντελώς διαφορετική θα είναι και η πίσω αεροτομή, με το πλάτος της να φτάνει τα 950 mm, από τα 750 mm και το ύψος της να είναι μικρότερο, κατά 150 mm(800 mm τώρα 950 mm το 2016).
  • Μικρές αλλαγές θα έχουμε και στους διαχύτες των μονοθεσίων. Οι αλλαγές αυτές κρίθηκαν αναγκαίες, έπειτα και από την αύξηση του πλάτους των μονοθεσίων. Συνεπώς ο νέος διαχύτης θα έχει μεγαλύτερο ύψος, κατά 50mm(175mm το 2017, 125mm το 2016).
  • Οι τεχνικές αλλαγές έγιναν, με σκοπό να γίνουν τα μονοθέσια ταχύτερα, αλλά και πιο επιθετικά στην όψη. Τα μονοθέσια του 2017, υπολογίζονται ότι θα είναι 3-3,5 δευτερόλεπτα ταχύτερα, από αυτά του 2016. Τέλος υπολογίζεται, ότι οι οδηγοί φέτος θα δέχονται κατά μέσο όρο 1 G επιπλέον, αφού τα μονοθέσια θα είναι πιο δυσκολα στην οδήγηση.

Αλλαγές στους οδηγούς:

  • Ο Kevin Magnussen έφυγε από την Renault και θα πάει στην Haas F1 Team. Το κενό του θα καλύψει ο Nico Hulkenberg ως πρώτος οδηγός.
  • Ο Esteban Ocon θα πάει στην Force India ως δεύτερος οδηγός, στη θέση του Nico Hulkenberg .
  • Ο Stoffel Vandoorne θα πάρει τη θέση του Jenson Button, ο οποίος θα μείνει στη McLaren ως τρίτος οδηγός.
  • Ο Lans Stroll θα αντικαταστήσει τον Valtteri Bottas στη Williams.
  • Ο Valtteri Bottas θα καλύψει το κενό στην Mercedes, μετά την απόσυρση του πρωταθλητή του 2016 Nico Rosberg.

Εγκαταλείπουν την Formula 1:

  • Ο Felippe Massa αρχικά εγκατέλειψε μετά από 16 χρόνια την Formula 1, ωστόσο θα επιστρέψει στη Williams για το 2017, ώστε να καλύψει το κενό του Valtteri Bottas, ο οποίος πήγε στην Mercedes AMG Petronas, στην θέση του Nico Rosberg, που κατέκτησε τον τίτλο και αμέσως δήλωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση.
  • Ο Jenson Button εγκατέλειψε την Formula 1 ύστερα από 17 χρόνια, με μια μικρή πιθανότητα να επιστρέψει το 2018.
  • Ο Esteban Gutierrez μετά από άλλη μια ανεπιτυχή σεζόν στην Formula 1, φεύγει για δεύτερη φορά από το σπορ, ελπίζοντας να βρει κάποια θέση το 2018.

Παρουσίαση των ομάδων - Εκτιμήσεις

archio-lipsis-2Mercedes AMG Petronas F1

Προετοιμασία-Χειμερινές δοκιμές: Άλλος ένας εξαιρετικός χειμώνας για την γερμανική ομάδα. Έγραψε τα περισσότερα χιλιόμετρα από όλες τις ομάδες, δίνοντας βάση κυρίως στην αξιοπιστία. Το μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας δείχνει αξιόπιστο, και σίγουρα θα είναι μέσα στους διεκδικητές του τίτλου. Η αποχώρηση του Paddy Lowe και του Nico Rosberg μπορεί να επηρεάσει τους πρωταθλητές αρχικά, αλλά οι James Allison και Valtteri Bottas έχουν την εμπειρία να αντεπεξέλθουν και να βοηθήσουν την ομάδα στη συνέχεια. Άλλες αλλαγές δεν έχουν γίνει στους πρωταθλητές, που στοχεύουν στο τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημα.

Οδηγικό δίδυμο: O Nico Rosberg μετά την κατάκτηση του παρθενικού του τίτλου, ανακοίνωσε την αποχώρηση του. Ύστερα από διαπραγματεύσεις με την ομάδα της Williams, ο Valtteri Bottas συμφώνησε με τα Ασημί Βέλη για ένα χρόνο και θα βρίσκεται στο πλευρό του Lewis Hamilton. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την ενδοοικογενειακή μάχη των δυο τους. Θυμίζουμε ότι το συμβόλαιο του Βρετανού λήγει το 2018.

Τι έκανε πέρυσι: Κυριάρχησε για τρίτη σερί σεζόν, κερδίζοντας τους 19 από τους 21 αγώνες.

Εκτίμηση: Σίγουρα έχουν ένα πολύ καλό και αξιόπιστο μονοθέσιο. Είναι το φαβορί, αλλά φέτος φαίνεται πως θα ιδρώσουν αρκετά για να εξασφαλίσουν και τους δύο τίτλους. (Θέση 1η-2η).

newego_large_t_77761_340996Red Bull Racing

Προετοιμασία-Χειμερινές δοκιμές: Δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στους ταύρους. Oι δοκιμές πήγαν καλά, με λίγα προβλήματα αξιοπιστίας, όμως το μονοθέσιο φαίνεται πως θέλει ακόμα δουλειά για να μπορεί να παλέψει για νίκες. Πολλά θα εξαρτηθούν και από την ισχύ του κινητήρα της Renault, το οποίο και φέτος θα φέρει το όνομα της Tag Heuer. Ο Adrian Newey δήλωσε πως με τους νέους κανονισμούς, η ομάδα μπορεί να κλείσει την ψαλίδα και να διεκδικήσει στα ίσια το πρωτάθλημα. Θα πρέπει όμως να έχει και το βλέμμα της και στη Ferrari  που δείχνει ιδιαίτερα ισχυρή φέτος.

Οδηγικό δίδυμο: Ο Daniel Ricciardo και Max Verstappen θα είναι και φέτος μαζί. Αποτελούν σίγουρα το πιο δυνατό δίδυμο πιλότων και η μάχη μεταξύ τους αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα είναι δύσκολο για τους ιθύνοντες της ομάδας να διαχειριστούν την εσωτερική τους μονομαχία, ιδιαίτερα αν το μονοθέσιο τους είναι ικανό για νίκες και τίτλους.

Τι έκανε πέρυσι: Καλή σεζόν για τους ταύρους, τηρουμένων των αναλογιών. Πανηγύρισαν 2 νίκες, ενώ κατέκτησαν την δεύτερη θέση στους κατασκευαστές. Η μοναδική ομάδα που κόντραρε ορισμένες φορές τα Ασημί Βέλη.

Εκτίμηση: Για να πούμε την αλήθεια, περιμέναμε στις χειμερινές δοκιμές να δείξει καλύτερη εικόνα. Ωστόσο φαίνεται ότι κάτι κρύβουν και πρέπει να περιμένουμε την Μελβούρνη για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Οι περισσότεροι την βλέπουν τρίτη δύναμη, αλλά μην σας εκπλήξει αν είναι μέσα στη μάχη του τίτλου. Μην ξεχνάτε άλλωστε και την ικανότητα των ταύρων να εξελίσσουν συνεχώς το μονοθέσιο τους (Θέση 1η-3η).

mclaren_mcl32_driversScuderia Ferrari

Προετοιμασία-Χειμερινές δοκιμές: Οι άνθρωποι από το Maranello αισθάνονται πολύ περήφανοι για το τελευταίο τους δημιούργημα που δείχνει βελτιωμένο σε όλους τους τομείς. O κινητήρας πλησιάζει τους 900 ίππους, ενώ και η σχεδίαση του δείχνει πολύ λεπτομερειακή. Οι δοκιμές κύλησαν αρκετά καλά για την Scuderia, που είδε τους οδηγούς της να γράφουν τον ταχύτερο χρόνο τις περισσότερες μέρες. Αντιμετώπισαν λίγα προβλήματα αξιοπιστίας – με τον Raikkonen κυρίως στο τιμόνι – και έδειξαν καλό ρυθμό και στα μεγάλα stint και στον ένα γρήγορο γύρο. Φαίνονται κοντά στη Mercedes, αν όχι μπροστά της.

Οδηγικό δίδυμο: Ο Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen θα είναι και φέτος το οδηγικό δίδυμο της Scuderia.  Το συμβόλαιο του Vettel τελειώνει φέτος και πολλά θα κριθούν από την απόδοση του ίδιου και του μονοθεσίου του όσον αφορά την ανανέωση, ενώ ο Raikkonen διανύει ίσως την τελευταία του χρονιά στη Formula 1. Μάλιστα πέρυσι ο Φινλανδός κέρδισε στα δοκιμαστικά τον Γερμανό, ενώ μόλις στους τελευταίους αγώνες ο Vettel κατάφερε να μαζέψει περισσότερους βαθμούς.

Τι έκανε πέρυσι: Μία πολύ μέτρια χρονιά για τους κόκκινους. Καμία νίκη και τρίτη θέση στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Εκτίμηση: Έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση στις χειμερινές δοκιμές. Το νέο μονοθέσιο δείχνει φοβερά γρήγορο και αξιόπιστο. Σίγουρα θα διεκδικήσει νίκες στην αρχή του πρωταθλήματος, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη μέσα στην σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι θα πέσουν κεφάλια σε περίπτωση που δεν καταφέρει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα (Θέση 2η-3η).

archio-lipsis-4Sahara Force India

Προετοιμασία-Χειμερινές δοκιμές: Οι χειμερινές δοκιμές κύλησαν ομαλά για την Ινδική ομάδα. Το νέο μονοθέσιο VJM10 έχει βαφεί σε ροζ χρώμα και δείχνει ότι μπορεί να παλέψει για καλά πλασαρίσματα. Ο κινητήρας της Mercedes θα αποτελέσει και φέτος ένα από τα όπλα της ομάδας, μαζί βέβαια με την εμπειρία και την ικανότητα του Perez να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που του δίνεται. H oμάδα θέλει να διατηρήσει το καλό momentum που έχει από το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν.

Οδηγικό δίδυμο: Ο Nico Hulkenberg αποχώρησε για την Renault. Ο Sergio Perez θα έχει για ομόσταυλο του φέτος τον Esteban Ocon. Ο Γάλλος είναι προστατευόμενος της Mercedes και δίπλα σε ένα έμπειρο πιλότο όπως ο Perez, πρέπει να δείξει αν αξίζει στο μέλλον να βρεθεί στα Ασημί Βέλη.

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 4η θέση, ξεπερνώντας τις προσδοκίες. Ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο και είχε γενικά μια πολύ καλή σεζόν, την καλύτερη της ιστορίας της.

Εκτίμηση: Θα είναι δύσκολο να επαναλάβουν την περσινή εξαιρετική σεζόν τους. Η πέμπτη θέση μοιάζει να είναι η οροφή τους για φέτος. Πολλά θα εξαρτηθούν και από την βαθμολογική συνεισφορά που θα έχει ο Esteban Ocon (Θέση 5η-7η).

archio-lipsis-5Williams Martini Racing

Προετοιμασία-Χειμερινές δοκιμές: Η ομάδα του Grove τα πήγε αρκετά καλά στις χειμερινές δοκιμές και έδειξε να είναι η τέταρτη δύναμη. H προσθήκη του πολύπειρου Paddy Lowe ως τεχνικού διευθυντή θα βοηθήσει την βρετανική ομάδα σε πολλά επίπεδα. Ο κινητήρας της Mercedes θα είναι ένα ατού και την φετινή χρονιά. Δύσκολα θα πάρει κάποια νίκη, αλλά με καλή στρατηγική και εκμετάλλευση των λαθών των αντιπάλων της, μπορεί να βρεθεί στο βάθρο.

Οδηγικό δίδυμο: Η μετακίνηση του Valtteri Bottas στην Mercedes, έφερε ξανά στην ομάδα τον Felippe Massa. Η εμπειρία του Βραζιλιάνου θα είναι χρήσιμη και δεν αποκλείεται αν τα πάει καλά να ανανεώσει και για του χρόνου. Φέτος θα κάνει το ντεμπούτο του ο νεαρός Καναδός Lance Stroll, που έχει δείξει πολύ καλά δείγματα στην έως τώρα καριέρα του.

Τι έκανε πέρυσι: Παρά τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν, η ομάδα δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 5η θέση στους Κατασκευαστές. Ένα βάθρο και γενικά μια χρονιά που θα θέλουν να ξεχάσουν.

Εκτιμησή: Δεν θα μπορέσει να χτυπήσει τις τρεις κορυφαίες ομάδες, ωστόσο δείχνει αρκετά γρήγορη και φαβορί για την 4η θέση στους κατασκευαστές. Μειονέκτημα της το οδηγικό της δίδυμο, που δεν είναι στα επίπεδα των ανταγωνιστών της (Θέση 4η-6η).

slb8284Mclaren-Honda

Προετοιμασία-Χειμερινές δοκιμές: Πολύ κακός χειμώνας για την Mclaren-Honda, που πάλι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το μονοθέσιο και κυρίως τον κινητήρα της Honda.  Η αξιοπιστία σίγουρα θα αποτελέσει και φέτος θέμα, ελπίζουμε όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο πέρυσι. Στους πρώτους αγώνες τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Oι ιθύνοντες της ομάδας έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με την Honda και να καλοβλέπουν την επιστροφή παροχής κινητήριας μονάδας από την Mercedes. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και στην Μελβούρνη, αλλά μια τόσο μεγάλη ομάδα δεν θα είναι εύκολο να αντέξει να παλεύει για να μπει στην βαθμολογούμενη δεκάδα για άλλη μια χρονιά. Το ίδιο ισχύει για τον πιο ολοκληρωμένο οδηγό του Grid, που δεν του αξίζει να μονομαχεί στις τελευταίες θέσεις. Ας ελπίσουμε και για τους δύο, ομάδα και οδηγό, τα πράγματα να εξελιχτούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Οδηγικό δίδυμο: O Fernando Alonso θα έχει στο πλευρό του τον νεαρό Βέλγο Stoffel Vandoorne. Ο Vandoorne έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι στο Grand Prix του Mπαχρέιν και μάλιστα πήρε ένα βαθμό. Είχε αντικαταστήσει τον Alonso μετά το ατύχημα που είχε στην Αυστραλία. Ο Jenson Button αποχωρεί από την ενεργό δράση μετά από 17 χρόνια καριέρας και ένα παγκόσμιο τίτλο.

Τι έκανε πέρυσι: Είχε μικρή βελτίωση σε σχέση με τον πρώτο χρόνο των υβριδικών μηχανών. Κανείς βεβαίως δεν περίμενε θαύματα. Η έκτη θέση στους κατασκευαστές ήταν μια βελτίωση, αλλά η ιστορική βρετανική ομάδα των 12 πρωταθλημάτων, δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένη με τίποτα άλλο, πέρα από νίκες και πρωταθλήματα.

Εκτίμηση: Δεν φαίνονται καλά τα πράγματα για την βρετανική ομάδα. Πολλά προβλήματα πάλι με τον κινητήρα της Honda και πολύ κακός ρυθμός του μονοθεσίου. Το πιθανότερο να τερματίσει σε χειρότερη θέση από πέρυσι. (Θέση 6η-8η).

sauber_c36_ferrari_1Τοro Rosso

Προετοιμασία-Χειμερινές δοκιμές: Η ιταλική ομάδα δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στις οχτώ ημέρες δοκιμών. Η απόδοση του μονοθεσίου έδειξε ότι θα παλέψει για κάποιους βαθμούς και τίποτα παραπάνω. Η αλλαγή μονάδας ισχύος από Ferrari σε Renault και πάλι λογικά θα τους βοηθήσει. Η Ferrari τους έδινε τις περσινές μονάδες ισχύος της, ενώ φέτος θα έχει τους βελτιωμένους κινητήρες της Renault. Kράτησε το ίδιο οδηγικό δίδυμο, περιμένοντας πολλά από τον ελπιδοφόρο Ισπανο, τον Sainz. Γενικά θα είναι η ίδια ομάδα με πέρυσι, χωρίς κάποιες σημαντικές αλλαγές.

Οδηγικό δίδυμο: Το ίδιο οδηγικό δίδυμο θα έχει και φέτος η ιταλική θυγατρική της Red Bull. Ο Carlos Sainz και ο Danil Kvyat θα συνεχίσουν μαζί, με τον Ισπανό να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα. Ο Ρώσος δύσκολα θα καταφέρει να είναι και του χρόνου στην Formula 1.

Τι έκανε πέρυσι: Καλή χρονιά, τηρουμένων των αναλογιών. Πάλεψε με την Mclaren για την έκτη θέση στους Κατασκευαστές και αν δεν έχανε τον Verstappen, μπορεί και να την κατακτούσε.

Εκτίμηση: Πάλι θα παλέψει για το Q2 και μερικούς βαθμούς στους αγώνες. Δεν περιμένουμε να είναι καλύτερη από πέρυσι, ούτε φυσικά η χειρότερη ομάδα. (Θέση 6η-8η).

Renault

Προετοιμασία-Χειμερινές δοκιμές: Η Renault επέστρεψε πέρυσι με δική της ομάδα και όπως ήταν φυσικό αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες. Φέτος θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν και από τις δοκιμές είδαμε ότι αυτό δεν θα είναι και τόσο εύκολο. Θα περιμένουμε βέβαια να δούμε τους πρώτους αγώνες για να μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Και οι ίδιοι άνθρωποι της ομάδας είναι ρεαλιστές και χαρακτηριστικά αναφέρουν «Σε ένα-δύο χρόνια θα είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί, ώστε να μπορούμε να διεκδικούμε αρκετές παρουσίες στο βάθρο». Οι δοκιμές κύλησαν καλά για τους Γάλλους, αφού η ομάδα ολοκλήρωσε χωρίς πολλά ευτράπελα το πρόγραμμα της. Έχουν τεράστια ιστορία στη Formula 1 και σίγουρα θα μας απασχολήσουν περισσότερο στο μέλλον.

Οδηγικό δίδυμο: O  Jolyon Palmer θα παραμείνει και φέτος στην ομάδα, μετά το πολύ καλό δεύτερο μισό που πραγματοποίησε. Δίπλα του θα έχει τον Nico Hulkenberg, που θα προσπαθήσει να βοηθήσει με το ταλέντο του την ομάδα.

Τι έκανε πέρυσι: Πέρυσι τερμάτισε στην ένατη θέση, με καλύτερο αποτέλεσμα, την έβδομη θέση του Magnussen στο Grand Prix της Ρωσίας. Γενικά στο φινάλε της σεζόν ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το κάκιστο ξεκίνημα.

Εκτίμηση: Δύσκολη θα είναι και η φετινή χρονιά για τους Γάλλους. Η εμπειρία του Hulkenberg μπορεί να τους βοηθήσει, όμως όλες οι ομάδες δείχνουν δυνατές και θα είναι δύσκολο να κανει κάποια υπέρβαση. Θα κινηθεί σίγουρα κάτω από την πρώτη τετράδα (Θέση 5η-7η).

Haas

Προετοιμασία-Χειμερινές δοκιμές: Η πρωτοεμφανιζόμενη αμερικάνικη ομάδα πέρυσι έδειξε ότι ήρθε για να μείνει. Αν πέσουν λεφτά μπορεί να απειλήσει σε μερικά χρόνια της μεγάλες ομάδες. Όσον αφορά τις χειμερινές δοκιμές, το μονοθέσιο έδειξε ότι θέλει ακόμα δουλειά και ότι του λείπει ταχύτητα. Ο περσινός κινητήρας της Ferrari δεν θα βοηθήσει, όμως είναι θετικό ότι έχει δύο οδηγούς που μπορούν να φέρουν καλά αποτελέσματα.

Οδηγικό δίδυμο: Ο Romain Grosjean θα παραμείνει και φέτος στην ομάδα. Δίπλα του θα είναι ο Kevin Magnussen που ήρθε από την Renault.

Τι έκανε πέρυσι: Tα πήγε πολύ καλά για πρώτη χρονιά. Ξεπέρασε τρεις ομάδες και βρέθηκε πολλές φορές στο Q3. Της έλειψε η αξιοπιστία.

Εκτίμηση: Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι αναμένουμε την αμερικανική ομάδα. Δεν δείχνει ικανή για παραπάνω πράγματα. (Θέση 7η-9η).

Sauber

Προετοιμασία-Χειμερινές δοκιμές: Όλοι στην ομάδα θέλουν να ξεχάσουν την περσινή απογοητευτική χρονιά. Η ομάδα μοιάζει στάσιμη, λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων. Στις χειμερινές δοκιμές έβγαλε πολλά προβλήματα και έδειξε ότι υπολείπεται από σχεδόν όλες τις ομάδες. Μόνο η Mclaren ήταν αργότερη, αλλά δεν νομίζουμε ότι οι δύο ομάδες μπορούν να συγκριθούν. Δυστυχώς φέτος η ιστορική ομάδα του Peter Sauber θα κάνει κατάληψη στις τελευταίες θέσεις. Δεν έχει ούτε ένα ατού να στηριχτεί, ο περσινός κινητήρας της Ferrari δεν θα την προσφέρει τίποτα και ελπίζουμε ότι θα καταφέρει να ολοκληρώσει την χρονιά.

Οδηγικό δίδυμο: Ο Μarcus Ericsson θα έχει φέτος ομόσταυλο, τον άλλο προστατευόμενο της Mercedes, Pascal Wehrlein. Όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στον ελπιδοφόρο Γερμανό.

Τι έκανε πέρυσι: Κάκιστη χρονιά για την Ελβετική ομάδα, που μόλις στον προτελευταίο αγώνα πήρε δύο βαθμούς και απέφυγε την τελευταία θέση στους κατασκευαστές.

Εκτίμηση: Κατά 90% θα είναι η τελευταία ομάδα του Grid. Tι άλλο να πούμε; (Θέση 10η).

Θα κλείσουμε με τα προγνωστικά Formula 1 από το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Βρήκαμε 4 σημεία, που θεωρούμε ότι θα βγουν και σε καλές αποδόσεις. Θα ξεκινήσουμε με την επιλογή μας για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2017.

Πρόταση: Πρωτάθλημα Οδηγών 2017: Lewis Hamilton / 2.20

Πρόταση: Season Match Bet: Ferrari vs Red Bull: Red Bull / 2.05

Πρόταση: Lewis Hamilton Total wins: Under 9.5 /  2.05

Πρόταση: Season Match Bet: Renault vs Force India: Force India / 2.30

Πέρυσι είχαμε 1/3 στα μακροχρόνια. Ελπίζουμε φέτος να τα πάμε καλύτερα. Καλή χρονιά να έχουμε φίλοι μου, με περισσότερη δράση, μάχες και κέρδη για όλους. Περιμένουμε μάχες, νίκες για Mercedes, Ferrari και Red Bull. Θα ανεβάζουμε τις προτάσεις μας πριν από κάθε αγώνα. Μία στήλη δοκιμαστικών και μία για τον αγώνα. Σας περιμένουμε να πάμε παρέα άλλη μια χρονιά. Μια χρονιά που όπως είπαμε και προηγουμένως αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Καλό πρωτάθλημα λοιπόν και καλή δύναμη και υγεία σε όλους.

F1Addict

Προγνωστικά F1Addict
ΩΡΑ
ΑΓΩΝΑΣ
ΣΗΜΕΙΟ
STAKE
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΚΕΡΔΟΣ
ΑΠΟΔΟΣΗ/ΕΤΑΙΡΕΙΑ
26/11
15:00
Season Match Bet - Renault vs Force India Force India 30.00 Force India +39.00
2.30
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
26/11
15:00
Lewis Hamilton - Total Wins Under 9.5 25.00 11 -25.00
2.05
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
25/11
15:00
Season Match Bet - Ferrari vs Red Bull Red Bull 25.00 Ferrari -25.00
2.05
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
26/11
15:00
Πρωτάθλημα Οδηγών 2017 Lewis Hamilton 50.00 Lewis Hamilton +60.00
2.20
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Αγώνας:
Season Match Bet - Renault vs Force India
26/11 | 15:00
Stake
30.00
Result
Force India
Profit
+39.00
Σημείο:
Force India
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Αγώνας:
Lewis Hamilton - Total Wins
26/11 | 15:00
Stake
25.00
Result
11
Profit
-25.00
Σημείο:
Under 9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Αγώνας:
Season Match Bet - Ferrari vs Red Bull
25/11 | 15:00
Stake
25.00
Result
Ferrari
Profit
-25.00
Σημείο:
Red Bull
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Αγώνας:
Πρωτάθλημα Οδηγών 2017
26/11 | 15:00
Stake
50.00
Result
Lewis Hamilton
Profit
+60.00
Σημείο:
Lewis Hamilton
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Ανοιχτά Στοιχήματα
Longterm
Ανοιχτά Στοιχήματα
Longterm
ΩΡΑ
TIPSTER
ΑΓΩΝΑΣ
ΣΗΜΕΙΟ
STAKE
ΑΠΟΔΟΣΗ/ΕΤΑΙΡΕΙΑ
02/05
02:00
L-Train New York Knicks - Philadelphia 76ers Πρόκριση 76ers 12.50
1.92
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
29/04
04:00
US Lover Best Position H2H - Hossler/Ryder vs Horschel/Alexander 1 5.00
2.20
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
29/04
04:00
US Lover Finishing Position - Taylor/Hadwin To Finish Top-10 5.00
3.25
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
29/04
04:00
US Lover Finishing Position - Sigg/Hadley To Finish Top-20 5.00
3.00
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
29/04
04:00
US Lover Finishing Position - Hoge/McNealy To Finish Top-5 5.00
6.00
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
27/04
20:00
Ραπτάκης Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1 6.00
1.70
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
27/04
05:30
US Lover Los Angeles Kings - Edmonton Oilers Adrian Kempe To Score (Anytime) 5.00
2.85
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
27/04
03:10
US Lover Milwaukee Brewers - NY Yankees 2 5.00
1.80
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
26/04
20:10
US Lover Detroit Tigers - Kansas City Royals 1 5.00
1.85
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
26/04
20:00
Δούκας Άδανα Ντεμίρσπορ - Γαλατάσαραϊ 2 & Over 4,5 κίτρινες (Bet Builder) 10.00
3.40
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
26/04
17:00
Καπίρης Σεφτσένκο - Αλκαράθ 2 (-6.5 games) 7.00
2.20
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
Πρόκριση 76ers
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
To Finish Top-10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
To Finish Top-20
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
To Finish Top-5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
Adrian Kempe To Score (Anytime)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
2 & Over 4,5 κίτρινες (Bet Builder)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
2 (-6.5 games)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τελευταία Προγνωστικά Στοιχήματος