foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ46
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

ΗΠΑ, MLS: Preview σεζόν 2017

Previews Πρωταθλημάτων | 01 Μάρ 2017 22:48
USA-MLS-2017.png

Το πρωτάθλημα των ΗΠΑ (Major League Soccer) ξεκινάει και αναμένεται για ακόμα μία χρονιά, να προσφέρει πλούσιο θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις σε όσους το παρακολουθούν. Η λίγκα περιλαμβάνει ομάδες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, με τους Seattle Sounders  να είναι η πρωταθλήτρια ομάδα και θα προσπαθήσουν, να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Η ομοσπονδία αποφάσισε την αύξηση των ομάδων από 20, που ήταν την περσινή χρονιά, σε 22, με σκοπό την προώθηση του αθλήματος σε περισσότερες πόλεις. Η Atlanta United και η Minnesota United είναι οι δύο ομάδες, που θα συμμετέχουν για πρώτη φορά, ενώ υπάρχει πλάνο για αύξηση των ομάδων σε 28 μέχρι το 2022. Το μεγάλο μπάσιμο των Κινέζων στην ποδοσφαιρική αγορά, έχει "χτυπήσει" το αμερικανικό ποδόσφαιρο, όμως μεγάλα ονόματα συνεχίζουν, να αγωνίζονται και να κοσμούν το πρωτάθλημα.

Σύστημα Διεξαγωγής

Η κανονική περίοδος της MLS εκτείνεται από τον Μάρτιο ως τον Οκτώβριο, με τις 22 ομάδες της να δίνουν 34 αγώνες. Οι ομάδες είναι χωρισμένες σε Ανατολική και Δυτική Περιφέρεια και δίνουν 23 αγώνες με ομάδες της περιφέρεια τους και 11 με ομάδες από την άλλη περιφέρεια. Η κάθε περιφέρεια περιλαμβάνει 11 ομάδες. Με το τέλος της κανονικής περιόδου, η ομάδα με το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών κερδίζει το Supporters' Shield. Στα playoffs, συμμετέχουν 12 ομάδες, 6 από κάθε περιφέρεια, με τους νικητές να κοντράρονται μεταξύ τους με φόντο τον τίτλο του πρωταθλητή.

Το MLS έχει, αυτόματα, πέντε θέσεις για εκπροσώπους του στο CONCACAF Τσάμπιονς Λιγκ. Οι νικητές κάθε περιφέρειας εξασφαλίζουν το εισιτήριο, όπως και η ομάδα, που θα κατακτήσει το κύπελλο. Η τέταρτη θέση εξασφαλίζεται μέσω του US Open Cup, ενώ η τελευταία θέση ανήκει στην καναδική ομάδα, που θα κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα. Είναι ένα από τα λίγα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στον κόσμο δεν χρησιμοποιούν το σύστημα ανόδου-υποβιβασμού, καθώς δεν υπάρχει άλλη κατηγορία.

Οι ομάδες του MLS

Ανατολική περιφέρεια

Ατλάντα Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρυσι: Η Ατλάντα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα στα πλαίσια της ανάπτυξης της Λίγκας.

Προπονητής: Χεράρντο (Τάτα) Μαρτίνο. Ο Αργεντινός έγινε γνωστός από τη θητεία του στην Μπαρσελόνα και στην εθνική ομάδα της χώρας του χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Αναλαμβάνει την ομάδα με στόχο, να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να διεκδικήσει είσοδο στα playoffs.

Έδρα: Στα πρώτα οκτώ εντός έδρας παιχνίδια της σεζόν θα αγωνιστεί στο  Bobby Dodd Stadium, ενώ μετά θα μετακομίσει στο νέο της γήπεδο, που θα ονομάζεται Mercedes-Benz Stadium και θα έχει χωρητικότητα 40.000 θεατών

Μεταγραφές: Η ομάδα είναι καινούργια και στηρίζεται κυρίως σε γηγενείς ποδοσφαιριστές. Αστέρι της ομάδας είναι ο Παραγουανός μέσος, Μιγκέλ Αλμιρόν, ενώ ξεχωρίζουν ο μέσος Καρμόνα και ο εξτρέμ Ασάντ. Αξίζει, να αναφέρουμε, ότι στο ρόστερ της ομάδας υπάρχει και ο Έλληνας τερματοφύλακας, Αλέξανδρος Ταμπάκης.

Φιλικά: Η ομάδα συμμετείχε σε διάφορα τουρνουά και έδωσε αρκετά φιλικά για την προετοιμασία της. Η νίκη επί των πρωταθλητών Σιάτλ Σάουντερς με 4-2 αποτελεί το καλύτερο παιχνίδι της Ατλάντα και μάλιστα, αποδίδοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

Εκτίμηση: Η ομάδα του Μαρτίνο συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, όμως έχει μεγάλα όνειρα για τη σεζόν, που ακολουθεί. Το ρόστερ της ομάδας δεν περιλαμβάνει κάποιο πολύ μεγάλο όνομα, όμως όπως έδειξε στα φιλικά θα αποτελεί πολύ δύσκολο αντίπαλο. Η είσοδο στα playoffs αποτελεί τον μεγάλο στόχο για την ομάδα και θα δώσει μεγάλη μάχη, για να τον πετύχει.

 

Σικάγο Φάιρ

Τι έκανε πέρυσι: Τραγική αποδείχτηκε η χρονιά για το Σικάγο, καθώς τερμάτισε στην τελευταία θέση της ανατολικής περιφέρειας με 7 νίκες, 10 ισοπαλίες και 17 ήττες. Η ομάδα παρουσίασε μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα, ενώ το μεγάλο "αγκάθι" ήταν οι εκτός έδρας αναμετρήσεις, όπου σημείωσε μόλις 1 νίκη και μέτρησε 14 ήττες σε σύνολο 17 αγώνων.

Προπονητής: Βέλικο Παούνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το Νοέμβριο του 2015 χωρίς  να έχει επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο.

Έδρα: Toyota Park (20,000)

Μεταγραφές: Κινήθηκε αρκετά στο μεταγραφικό παζάρι. Ο πρώην επιθετικός της Λέγκια Βαρσοβίας, Νεμάνια Νίκολιτς, αποτελεί την μεγάλη μεταγραφή της ομάδας και καλείται, να δώσει λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα της περασμένης σεζόν. Απέκτησε ακόμα τους ποιοτικούς μέσους ΜακΚάρθι (Red Bull New York) και Ζουνίνιο (Τιχουάνα).

Φιλικά: Η πορεία της ομάδας στα φιλικά είναι εξαιρετική, καθώς μετράει μόνο νίκες στα τελευταία 5 φιλικά, με το 5-2 επί του Μαϊάμι, να ξεχωρίζει.

Εκτίμηση: Πιο κάτω δεν πάει για την ομάδα του Παούνοβιτς, η οποία τερμάτισε στην τελευταία θέση την περσινή σεζόν. Η απόκτηση του Νίκολιτς θα δώσει πολλές λύσεις στην επίθεση και ο στόχος είναι, να παρουσιάσουν ανταγωνιστική εικόνα κυρίως στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

 

Κολόμπους Κρου

Τι έκανε πέρυσι: Κακή πορεία πραγματοποίησε την περσινή σεζόν, τερματίζοντας στην ένατη θέση της ανατολικής περιφέρειας.

Προπονητής: Γκρεγκ Μπερχόλτερ. Βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας από το 2013.

Έδρα: Mapfre Stadium (19,968)

Μεταγραφές: Πραγματοποίησε σημαντικές κινήσεις, με στόχο την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας, με την απόκτηση του μέσου Μενσά από την Ανζί, να ξεχωρίζει. Απέκτησε ακόμα τον  αμυντικό χαφ Αρτούρ (Σάο Πάολο), τον μέσο Μοχάμεντ Άμπου (Στρομγκόντσετ) και τον αριστερό  μπακ Γιούκα Ραϊτάλα (Σόγκνταλ).

Φιλικά: Νίκησε με 2-1 την Ατλάντα και έφερε  ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Τσάρλεστον Μπάτερι.

Εκτίμηση: Το Κολοράντο δεν έχει μεγάλες προσδοκίες για τη φετινή χρονιά. Δύσκολα θα καταφέρει, να μπει στα playoffs και περιμένω, να τερματίσει σε μία από τις τελευταίες θέσεις.

 

Ντι Σι Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην τέταρτη θέση και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα playoffs. Στα προημιτελικά αποκλείστηκε από το Μόντρεαλ, καθώς ηττήθηκε με 2-4.

Προπονητής:Μπεν Όλσεν. Ξεκίνησε ως βοηθός προπονητή το 2010 και μετέπειτα έγινε πρώτος προπονητής στην ομάδα.

Έδρα: Robert F. Kennedy Memorial Stadium (20,000)

Μεταγραφές:  Απέκτησε τον κεντρικό επιθετικό Χοσέ Γκιγιέρμο Ορτίθ από τη Χερεντιάνο.

Φιλικά: Δεν έδωσε κάποιο σημαντικό φιλικό προετοιμασίας.

Εκτίμηση: Η ομάδα αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές στο πρωτάθλημα του MLS και έχει την ικανότητα, να μπει στα playoffs, χωρίς μεγάλες βλέψεις για ψηλότερα.

 

Μόντρεαλ Ίμπακτ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην πέμπτη θέση της περιφέρειας και εξασφάλισε την είσοδο στα playoffs. Έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από το Τορόντο με συνολικό σκορ 5-7.

Προπονητής: Μάουρο Μπιέλο. Βρέθηκε στην ομάδα ως βοηθός το 2012 και από το 2015 βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία.

Έδρα: Saputo Stadium (20,801)

Μεταγραφές: Έκανε μεγάλο μπάσιμο στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας τον επιτελικό μέσο Μπλερίμ Τζεμαϊλί από την Μπολόγια, τον μέσο Ερνάν Μπερναρντέλλο (Αλαβές), τον αμυντικό μέσο αριστερό μπακ Αντριάν Αρέγκι (Τεμπερλέι), Αμαντού Ντιά (Κάνσας) και τον δεξιό μπακ Κρις Ντουβάλ (Μινεσσότα).

Φιλικά: Η ομάδα δεν έδωσε δυνατά φιλικά προετοιμασίας.

Εκτίμηση: Το Μόντρεαλ στηρίζεται στην ομοιογένεια και την ισχυρή του έδρα. Θα παλέψει για να μπει στα playoffs, όμως δεν πιστεύω ότι έχει την ικανότητα να φτάσει και πάλι, μέχρι τον τελικό.

 

Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην έβδομη θέση της ανατολικής περιφέρειας και δεν κατάφερε, να εξασφαλίσει εισιτήριο για τα playoffs του MLS.

Προπονητής: Τζέι Χιπς. Αγωνίστηκε στη Νιου Ίνγκλαντ ως παίκτης από το 2001 έως το 2009. Αποφάσισε, να ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα από την ομάδα, που αγάπησε και αγαπήθηκε και από το 2011 είναι την τεχνική ηγεσία.

Έδρα: Gillette Stadium (20.000)

Μεταγραφές:  Απέκτησε τον επιθετικό Φεμί Χόλλιντζερ-Γιάνζεν (Μινεσότα), τον αμυντικό χαφ Χαβιέ Κουασσί (Σιόν) και τον κεντρικό αμυντικό Μπεντζαμίν Ανγκουά (Γκινγκάμπ).

Φιλικά: Ξεκίνημα με ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Μινεσότα, ενώ στη συνέχεια επικράτησε 2-0 της Ρεντ Μπουλ και 2-1 του Κάνσας. Ακολούθησαν 2 ήττες από Χιούστον Ντινάμο με 2-0 και Κολοράντο με 3-1 και το πρόγραμμα έκλεισε με την επιβλητική νίκη με σκορ 6-2 επί του Κάνσας.

Εκτίμηση: Η Νιου Ίνγκλαντ δεν ενισχύθηκε όσο χρειαζόταν. Το ρόστερ της ομάδας έχει μικρό ταβάνι και πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάτι καλύτερο από την περσινή σεζόν.

 

Νέα Υόρκη FC

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στη δεύτερη θέση της ανατολικής περιφέρειας και έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση των playoffs, όπου αποκλείστηκε από το Τορόντο με συνολικό σκορ 7-0.

Προπονητής: Πατρίκ Βιεϊρά. Ο παλαίμαχος μέσος κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα στο αμερικανικό πρωτάθλημα και ευελπιστεί, να έχει ανάλογες επιτυχίες με αυτές, που είχε ως ποδοσφαιριστής.

Έδρα: Yankee Stadium (49,469)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον δεξιό χαφ Αλεξάντερ Ρινγκ (Καϊζερσλάουτερν), τον αριστερό μπακ Ρόντνι Ουάλας (Σπορτ Ρεσίφε), τον επιτελικό χαφ Τζον Στερτζέρ (Σολτ Λέικ), τον επιθετικό Σιν Οκολί (Σινσινάτι), τον αριστερό μπακ Μπεν Σουίτ (Ρόουντις) και τον κεντρικό αμυντικό Αλεξάντερ Κάλενς (Νουμάνθια).

Φιλικά: Η ομάδα πραγματοποίησε αρκετά φιλικά προετοιμασίας για την έναρξη της περιόδου, με τη νίκη επί του Κάνσας με 1-0, να ξεχωρίζει.

Εκτίμηση: Η Νέα Υόρκη διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ όχι μόνο της περιφέρεια, αλλά και του πρωταθλήματος. Η αίγλη του Βιεϊρά στον πάγκο συμπληρώνεται από τον Ιταλό μαέστρο, Αντρέα Πίρλο, ο οποίος δημιουργεί όλο το παιχνίδι της ομάδας. Στην επίθεση δεσπόζει ο Νταβίντ Βίγια, που είναι ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ της λίγκας. Η ομάδα θα μπει στα playoffs και θα παλέψει για καλύτερη πορεία από ότι πέρυσι.

 

Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην πρώτη θέση της ανατολικής περιφέρειας, εξασφαλίζοντας θέση στα ημιτελικά , όπου ηττήθηκε από το Μόντρεαλ με συνολικό σκορ 3-1.

Προπονητής: Τζέσε Μαρς. Βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από τον Ιανουάριο του 2015 και έχει στόχο, να την οδηγήσει στην κορυφή.

Έδρα: Red Bull Arena (25.000)

Μεταγραφές: Έκανε δικό της τον τερματοφύλακα Έβαν Λούρο (Μίσιγκαν), τον επιθετικό Ομέρ Νταμαρί (Λειψία), τον μέσο Αρούν Μπασούλιεβιτς (Χογιάς), τον αριστερό εξτρέμ Ντάνιελ Ρόγιερ (Μίντιλαντ) και τον κεντρικό αμυντικό Χασάν Ενταμ (Ρέινμποου).

Φιλικά: Ξεκίνησαν με νίκη 2-0 στην έδρα του Πόρτλαντ, ενώ ηττήθηκαν από το Σολτ Λέικ εντός έδρας. Στη συνέχεια, πήραν δύο σερί νίκες με 2-0 επί της Νιου Ίνγκλαντ και της Νέας Υόρκης και δέχθηκαν την εντός έδρας συντριβή από το Κάνσας με 0-3. Τέλος, η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με δύο εντός έδρας ισοπαλίες με 2-2 κόντρα στην Χιούστον Ντινάμο και 1-1 απέναντι στο Βανκούβερ.

Εκτίμηση: Η Ρεντ Μπουλ διαθέτει μία από τις καλύτερες ομάδες της περιφέρειας και με τον Μπράντλι Ράιτ Φίλιπς ηγέτη, θα παλέψει και τη φετινή χρονιά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο προπονητής της ομάδας κάνει εξαιρετική δουλειά και η Ρεντ Μπουλ είναι από τις πλέον θεαματικές ομάδες του MLS.

 

Ορλάντο Σίτι

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα και δεν κατάφερε, να πάρει την πρόκριση για τα playoffs.

Προπονητής: Τζέισον Κρις. Από τον Ιούλιο του 2016 βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας και ευελπιστεί, να την οδηγήσει στην είσοδο στα playoffs.

Έδρα: Orlando City Stadium (25,500)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον κεντρικό αμυντικό Χοσέ Αγιά (Νασιονάλ), τον μέσο Ουίλ Τζόνσον (Τορόντο), τον αριστερό μπακ Τόνι Τόια (Ατλάντα), τον τερματοφύλακα Τζός Σάουντερς (Νέα Υόρκη) και τον δεξιό μπακ Τζόναθαν Σπέκτορ (Μπέρμιγχαμ).

Φιλικά: Η ομάδα δεν πραγματοποίησε δυνατά φιλικά προετοιμασίας ενόψει της αγωνιστικής περιόδου.

Εκτίμηση: Με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ Κακά, να ξεχωρίζει και τον Αντόνιο Νοτσερίνο, να δεσπόζει στη μεσαία γραμμή, το Ορλάντο φιλοδοξεί σε καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρυσι. Θα δώσει μάχη, για να μπει στα playoffs και έχει αρκετές πιθανότητες, να το πετύχει.

 

Φιλαδέλφεια

Τι έκανε πέρυσι: Κατέλαβε την έκτη θέση στην ανατολική περιφέρεια και έφτασε έως την προημιτελική φάση, όπου αποκλείστηκε από το Τορόντο με 3-1.

Προπονητής: Τζιμ Κέρτιν. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός στη Φιλαδέλφεια και από το 2014 αποτελεί τον προπονητή της ομάδας. Αξίζει, να αναφέρουμε, ότι είναι ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του συλλόγου.

Έδρα:  Talen Energy Stadium (18,500)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον επιτελικό μέσο Αλεχάντρο Μπεντόγια (Ναντ), τον χαφ Άνταμ Ναγιέμ (Ακρόν), τον επιθετικό Τσάρλι Ντέιβις (Ρεβολούσιον) και τον κεντρικό μέσο Κέβιν Κρατζ (Ατλάντα).

Φιλικά: Ξεκίνησε με νίκη επί της Ρόουντις με 1-0, ενώ στη συνέχεια έμεινε στο 2-2 με αντίπαλο το Μόντρεάλ. Τέλος, δέχθηκε την ήττα με 3-2 από την Ντι Σι Γιουνάιτεντ.

Εκτίμηση: Ο σκληροτράχηλος Ογκούτσι Ονιέγου ξεχωρίζει στην αμυντική γραμμή της ομάδας, με τους Μεντούνιανιν και Μπεντόγια, να δίνουν ποιότητα στη μεσαία γραμμή. Η Φιλαδέλφεια διαθέτει ομοιογένεια και βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για είσοδο στα playoffs, όμως δύσκολα θα πετύχει κάτι καλύτερο από πέρυσι.

 

Τορόντο

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην τρίτη θέση της περιφέρειας και εξασφάλισε μία θέση για τα playoffs. Το Τορόντο επικράτησε του Μόντρεαλ και κατέκτησε την ανατολική περιφέρεια και έφτασε μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος, όπου ηττήθηκε στα πέναλτι από το Σιάτλ.

Προπονητής: Γκεγκ Βάνεϊ. Από το 2014 βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και μετά τον περσινό τελικό του πρωταθλήματος, ευελπιστεί, να την οδηγήσει και στην κατάκτηση του τροπαίου.

Έδρα: BMO Field (30.991)

Μεταγραφες: Συμμετείχε ενεργά στο μεταγραφικό παζαρί, καθώς απέκτησε τον αμυντικό μέσο Σέρχιο Καμάργκο (Σίρακιους), τον επιτελικό χαφ Βίκτορ Βάσκες (Κρουζ Αζούλ), τον αριστερό μπακ Κρις Μαβίνγκα (Ρούμπιν Καζάν) και τον μέσο Αρμάντο Κούπερ (Άραμπε)

Φιλικά: Έδωσε αρκετά προετοιμασίας, με την τελευταία νίκη με 3-0 κόντρα στη Μινεσσότα, να δείχνει το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Εκτίμηση: Η παρουσία του Τζιοβίνκο δίνει τεράστια ποιότητα στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Ο διεθνής Αμερικανός Γιόσι Άλντιντορ συμπληρώνει ιδανικά τον Ιταλό, ενώ ο Μπράντλεϊ κόβει και ράβει στη μεσαία γραμμή του Τορόντο. Το καμάρι του Καναδά διαθέτει εξαιρετικό σύνολο και θα παλέψει για την κατάκτηση όχι μόνο του περιφέρειας, αλλά και του τίτλου του πρωταθλητή.

 

Δυτική περιφέρεια

Κολοράντο Ράπιντς

Τι έκανε πέρυσι: Η ομάδα του Κολοράντο έφτασε μέχρι τον τελικό της δυτικής περιφέρειας,όμως δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από τους μετέπειτα πρωταθλητές του MLS, Σιάτλ Σάουντερς. Το Κολοράντο πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν και έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Προπονητής: Πάμπλο Μαστροένι. Ο Αμερικανός ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στους Ράπιντς το 2014 και παραμένει στο τιμόνι της ομάδας μέχρι σήμερα, παρουσιάζοντας βελτίωση στο πέρασμα των αγωνιστικών περιόδων.

Έδρα: Dick's Sporting Goods Park (18,061)

Μεταγραφές: Η μεταγραφή του ταλαντούχου Γκανέζου, Μπόατενγκ από την Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί την μεγάλη μεταγραφή της ομάδας. Το προπονητικό επιτελείο έδειξε εμπιστοσύνη στο ρόστερ της ομάδας και δεν πραγματοποίησε πολλές μεταγραφές.

Φιλικά: Η ομάδα έδωσε αρκετά φιλικά προετοιμασίας, με τη μεγάλη νίκη με 6-1 επί της Βεντούρα να ξεχωρίζει.

Εκτίμηση: Το Κολοράντο είναι μια δεμένη ομάδα, η οποία έχει κρατήσει το βασικό της κορμό και στηρίζει πολλά στην ομοιογένεια. Ο Τιμ Χάουαρντ προσφέρει την τεράστια εμπειρία του και καθοδηγεί τους συμπαίκτες του. Περιμένω να μπουν στα playoffs και γιατί όχι να φτάσουν και πάλι, μέχρι τον τελικό της περιφέρειας.

 

Ντάλας

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην πρώτη θέση της Δύσης και παρότι εξασφάλισε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση, ηττήθηκε από τους μετέπειτα πρωταθλητές Σιάτλ Σάουντερς με συνολικό σκορ 4-2.

Προπονητής: Όσκαρ Παρέχα. Επιτέλεσε βοηθός προπονητή στο Ντάλας από το 2005-2011 και στη συνέχεια μετακόμισε για μία σεζόν στο Κολοράντο. Επέστρεψε το 2014 ως πρώτος προπονητής και έχει κατακτήσει το Supporters Shield και το  U.S. Open Cup το 2016.

Έδρα: Toyota Stadium (20,500)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον αριστερό μπακ Άνιμπαλ Χάλα (Νασιονάλ), τον αμυντικό Ρέτζι Κάνον (Μπρούινς) και τον επιτελικό μέσο Χαβιέ Μοράλες (Σολτ Λέικ).

Φιλικά: Η ομάδα επικράτησε με 4-0 της Αράμπε στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης για πρόκριση στο Κονκάκαφ, δείχνοντας τον βαθμό ετοιμότητας, που βρίσκεται ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Εκτίμηση: Το Ντάλας διαθέτει εξαιρετική ομάδα και θα είναι ένα από τα φαβορί για την κατάληψη μιας θέσης στην ημιτελική φάση των playoffs. Ο στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου και θα δώσει μάχη μέχρι τέλους.

 

Χιούστον Ντινάμο

Τι έκανε πέρυσι: Κατέλαβε την δέκατη και τελευταία θέση της βαθμολογίας της δυτικής περιφέρειας και προφανώς δεν προκρίθηκε στα playoffs.

Προπονητής: Βίλμερ Καμπρέρα. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, με στόχο τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας.

Έδρα:  BBVA Compass Stadium (22,039)

Μεταγραφές: Δεν πραγματοποίησε μεταγραφές, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Φιλικά: Εξαιρετικές εντυπώσεις έχει αφήσει στα φιλικά. Ξεκίνησε με νίκη κόντρα στην Νιου Ίνγκαντ με 2-0 και στη συνέχεια επικράτησε με 3-1 της Νέας Υόρκης. Στο τελευταίο φιλικό, η ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ρεντ Μπουλ με σκορ 2-2.

Εκτίμηση: Ο Ντε Μάρκους Μπίσλι είναι ο πλέον ποιοτικός παίκτης της ομάδας και μοιάζει, να παλεύει μόνος του. Δύσκολα τα πράγματα για το Χιούστον, που δεν περιμένω, να κάνει κάτι καλύτερο από την περσινή σεζόν, καθώς δεν ενισχύθηκε καθόλου στο μεταγραφικό παζάρι.

 

Λος Άντζελες Γκάλαξι

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην τρίτη θέση της δυτικής περιφέρειας και έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση των playoffs, όπου αποκλείστηκε από το Κολοράντο στην παράταση.

Προπονητής: Κερτ Ονάλφο. Ξεκίνησε ως βοηθός προπονητή το 20111 και έμεινε έως το 2014, όταν και ανέλαβε τη δεύτερη ομάδα των Γκάλαξι. Από τη φετινή σεζόν θα βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας ως πρώτος προπονητής.

Έδρα: StubHub Center (27.000)

Μεταγραφές: Πρωταγωνίστησε για ακόμα μία χρονιά στις μεταγραφές. Απέκτησε τον επιτελικό μέσο Ρομέν Αλεσσαντρινί (Μαρσέιγ), τον μέσο Ζοάο Πέδρο (Γκιμαράες), και τον διεθνή αμυντικό μέσο Ζερμέν Τζόουνς (Κολοράντο).

Φιλικά: Ξεκίνησαν με ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Τιχουάνα και στη συνέχεια δέχτηκαν δύο ήττες. Η πρώτη από τους Ερθκουέικς με 1-0 και η δεύτερη με 2-1 από τους Τίμπερς.

Εκτίμηση: Ο Στίβεν Τζέραρντ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ενώ και ο Ρόμπι Κιν δεν θα βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας. Η μεταγραφή του εξαιρετικού επιτελικού μέσου, Αλεσσαντρινί ενισχύει την ποιότητα της ομάδας και μαζί με τους Ζερμέν Τζόουνς, Ζιοβάνι Ντος Σαντος και Άσλει Κόουλ συνθέτουν μια εξαιρετική ομάδα, που θα παλέψει για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι Γκάλαξι θα μπουν στα playoffs και έχουν την ικανότητα, να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου.

 

Μινεσσότα Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρυσι: Συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και έχει στόχο, να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να αποδείξει, ότι αξίζει την ευκαιρία, που της δόθηκε.

Προπονητής: Άντριαν Χιθ. Ο Άγγλος προπονητής δεν τα κατάφερε την περσινή σεζόν με το Ορλάντο και φέτος, ανέλαβε τις τύχες της Μινεσσότα. Έχει πραγματοποιήσει αξιοπρόσεκτη καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ ως παίκτης, όμως σαν προπονητής δεν έχει κάνει κάτι το ιδιαίτερο.

Έδρα: TCF Bank Stadium (50,805)

Μεταγραφές: Στηρίζεται κυρίως σε γηγενείς ποδοσφαιριστές. Ηγέτης της ομάδας και πλέον ποιοτικός χαφ είναι ο Βραζιλιάνος Ίμπσον.

Φιλικά: Μετρούσε 5 ισοπαλίες στα φιλικά προετοιμασίας, μέχρι που δέχτηκε την ήττα με 3-0 από το Τορόντο. Αρχικά, αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 με τις Νιου Ίνγκλαντ, Ίστρα και Βανκούβερ. Στη συνέχεια, πέτυχε ακόμα μία ισοπαλία με 2-2 με αντίπαλο τους Τίμπερς και 3-3 κόντρα στο Σολτ Λέικ.

Εκτίμηση: Η Μινεσσότα θα προσπαθήσει, να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στην παρθενική της παρουσία στο πρωτάθλημα, όμως δεν περιμένω να πετύχει κάτι παραπάνω. Δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Χιθ, που δεν θα διακριθεί τη φετινή σεζόν.

 

Πόρτλαντ Τίμπερς

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην έβδομη θέση της δυτικής περιφέρειας, πραγματοποιώντας μέτρια πορεία και δεν κατάφερε, να εξασφαλίσει θέση στα playoffs.

Προπονητής: Κάλεμπ Πόρτερ. Βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 2013 και την έχει οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2015.

Έδρα: Providence Park (22,000)

Μεταγραφές: Κράτησε τον κορμό της ομάδας, έδειξε εμπιστοσύνη στο έμψυχο δυναμικό και δεν προχώρησε σε μεταγραφικές κινήσεις.

Φιλικά: Ξεκίνησε με δύο σερί ήττες από Ρεντ Μπουλ (2-0) και Ίστρα (3-2), ενώ στη συνέχεια ήρθε ισόπαλη 3-3 με το Σολτ Λέικ και 2-2 με τη Μινεσσότα. Στις τελευταίες της αναμετρήσεις πήρε τη νίκη με 2-1 επί του Βανκούβερ και με το ίδιο σκορ στην έδρα των Γκάλαξι.

Εκτίμηση: Στηρίζει πολλά στις εμπνεύσεις των Αργεντινών, Βαλέρι και Μπλάνκο και στην εκτελεστική δεινότητα του Φανέντο Άντι. Έχει όλα τα φόντα, να κάνει καλύτερη πορεία από την περσινή και να προκριθεί στα playoffs, με την προημιτελική φάση να είναι το ταβάνι της.

 

Ρεάλ Σολτ Λέικ

Τι έκανε πέρυσι: Πήρε την έκτη θέση της περιφέρειας και εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για τα playoffs. Στα προημιτελικά ηττήθηκε από τους Γκάλαξι με 3-1 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Προπονητής: Τζεφ Κάσαρ. Ο Αμερικανός προπονητής, ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα ως βοηθός από το 2007-2013 και από το 2014 έχει αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή.

Έδρα: Rio Tinto Stadium (20.023)

Μεταγραφές: Δεν πραγματοποίησε μεταγραφικές κινήσεις και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο ρόστερ της.

Φιλικά: Προτίμησε, να μην δώσει δυνατά φιλικά ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου.

Εκτίμηση: Η ομάδα στηρίζεται στον επιθετικό Γιούρα Μοβσισιάν και στον Σλοβάκο επιτελικό Ρούσνακ. Το ρόστερ της δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και δύσκολα θα καταφέρει, να διακριθεί. Δύσκολα θα πετύχει πρόκριση στα playoffs του MLS.

 

Σαν Χοσέ Ερθκουέικς

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα και έτσι, έμεινε εκτός playoffs.

Προπονητής: Ντομινίκ Κινίρ. Ο Σκωτσέζος τεχνικός βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 2015, χωρίς να έχει πετύχει κάποια διάκριση.

Έδρα: Avaya Stadium (18,000)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον αριστερό χαφ Ταχμίρ Χίκα (Λοζάνη), τον κεντρικό αμυντικό Χάρολντ Κάμινκς (Αράμπε), τον Μάρκος Ουρένα (Μπρόντμπι), τον αμυντικό χαφ Φλόριαν Γιουνγκουίρθ (Ντάρμσταντ) και τον χαφ Ντάρουιν Σέρεν (Ορλάντο).

Φιλικά: Ξεκίνησε με νίκη 1-0 επί του Κάνσας, ενώ στη συνέχεια ήρθε ισόπαλη με 1-1 με το Σολτ Λέικ. Ακολούθησαν 3 νίκες με σκορ 1-0 επί του Σιάτλ, των Γκάλαξι και της Ρενό 1868.

Εκτίμηση: Δεν διαθέτει το υλικό, για να πρωταγωνιστήσει στην δυτική περιφέρεια και το πιθανότερο είναι, να ακολουθήσει ανάλογη πορεία με την περσινή.

 

Σιάτλ Σάουντερς

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην τέταρτη θέση της περιφέρειας και μπήκε στα playoffs με μειονέκτημα. Το γεγονός αυτό δεν τους πτόησε καθόλου και αφού απέκλεισαν κατά σειρά Κάνσας και Ντάλας, έφτασαν στον τελικό της περιφέρειας και επικράτησαν με συνολικό σκορ 3-1 των Ράπιντς. Στον τελικό του πρωταθλήματος κέρδισαν 5-4 στα πέναλτι το Τορόντο και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου.

Προπονητής: Μπράιαν Σμέτζερ. Ο Αμερικανός προπονητής βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας από το 2002 και την περσινή σεζόν την οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Έδρα: CenturyLink Field (39,419 )

Μεταγραφές: Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και σε αυτό το ρητό στηρίχτηκαν οι διοικούντες της ομάδας και δεν πραγματοποίησαν μεταγραφικές κινήσεις.

Φιλικά:Ξεκίνησε με δύο ισοπαλίες με σκορ 1-1 με αντίπαλο τους Τίμπερς και τους Μπάτερι και στη συνέχεια επικράτησε με 4-2 της Ατλάντα και 1-0 της Κολόμπους.

Εκτίμηση: Ο Κλιντ Ντέμσι, ο Λοδέιρο και η παρέα τους θα δώσουν μάχη για να κρατήσουν τον τίτλο και θα είναι στους διεκδικητές του πρωταθλήματος και τη φετινή σεζόν.

 

Σπόρτινγκ Κάνσας

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην πέμπτη θέση και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του πρωταθλήματος, όπου ηττήθηκε από τους μετέπειτα πρωταθλητές Σιάτλ Σάουντερς.

Προπονητής: Πίτερ Βερμς. Ο Αμερικανός προπονητής κάθεται στον πάγκο της ομάδας από το 2009 και το 2013 την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έτσι, έγινε ο πρώτος που καταφέρνει να κατακτήσει το τρόπαιο και ως παίκτης και ως προπονητής.

Έδρα: Children's Mercy Park (18,467)

Μεταγραφές: Δεν πραγματοποίησε μεταγραφικές κινήσεις.

Φιλικά: Επικράτησε με 3-0 της Ρεντ Μπουλ, όμως στη συνέχεια δέχθηκε τη συντριβή με 6-2 από τη Νιου Ίνγκλαντ και ολοκλήρωσε τα φιλικά με ήττα 1-0 από την Νέα Υόρκη.

Εκτίμηση: Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο αριστερός εξτρέμ από τη Γουινέα, Γκέρσο. Θα δώσει μάχη, για να μπει στα playoffs, όμως δεν πιστεύω, ότι έχει δυνατότητες περαιτέρω διάκρισης.

 

Βανκούβερ Ουάιτκαπς

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην όγδοη θέση της δυτικής περιφέρειας και έτσι, έμεινε εκτός playoffs.

Προπονητής: Καρλ Ρόμπινσον. Ο Ουαλός προπονητής βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 2013, χωρίς να έχει παρουσιάσει κάποια διάκριση για τους Καναδούς.

Έδρα: BC Place (22,120)

Μεταγραφές: Δεν πραγματοποίησε μεταγραφές και θα στηριχτεί στην περσινή ομάδα, με στόχο μια καλύτερη πορεία.

Φιλικά: Ξεκίνησε άσχημα τα φιλικά παιχνίδια, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από την Κάρντιφ και με 4-0 από τις Όξφορντ και Μπρίστολ Σίτι. Στη συνέχεια, απέσπασε ισοπαλία με 1-1 από την Μινεσότα και ηττήθηκε με σκορ 2-1 από τους Τίμπερς.

Εκτίμηση: Ο Φέντι Μοντέρο αποτελεί τον πιο ποιοτικό παίκτη της ομάδας και ο Κολομβιανός κινεί τα νήματα στο παιχνίδι. Δεν βλέπω τους Καναδούς, να ξεχωρίζουν τη φετινή σεζόν και δύσκολα θα καταφέρουν, να μπουν στα playoffs του MLS.

Redbet7

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ