foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ37
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αγγλία, Championship: Preview σεζόν 2017-18

Previews Πρωταθλημάτων | 03 Αυγ 2017 16:18
Αγγλία-Championship-2017-18.jpg

Μία ακόμη σεζόν γεμάτη ανατροπές και μεγάλες συγκινήσεις είναι έτοιμο να προσφέρει το αγγλικό ποδόσφαιρο, με ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα του κόσμου να ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή. Η EFL Championship είναι για δεύτερη φορά κοντά μας με αυτό το όνομα και 25η με αυτήν την δομή, και οι ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει να ψάχνονται ποιο από τα πολλά φαβορί θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο, γνωρίζοντας πως στο μυαλό του κάθε αντιπάλου αποτελούν και οι ίδιοι φόβητρο.

Φαβορί για την άνοδο λογίζονται η Μίντλεσμπρο που έπεσε πέρυσι, αλλά και η Άστον Βίλα. Μαζί τους και οι Φούλαμ Σέφιλντ Γουένσντεϊ, οι οποίες έφτασαν κοντά πέρυσι και θα ξανά προσπαθήσουν φέτος.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Δεν έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο με τον οποίο τρέχει η Championship, που στέλνει τις δύο πρώτες της βαθμολογίας απευθείας στην Πρέμιερ Λιγκ και αυτές που βρίσκονται στις θέσεις από 3 έως 6 σε μίνι διοργάνωση πλέι οφ για να προκύψει ο νικητής “του ακριβότερου παιχνιδιού στον κόσμο” μέσω δύο ημιτελικών και ενός τελικού στο “Γουέμπλεϊ”. Πέφτουν κατευθείαν στην League 1 οι τρεις τελευταίες της βαθμολογίας. Στις ισοβαθμίες πρώτο κριτήριο -μετά τους βαθμούς βεβαίως- είναι η συνολική διαφορά τερμάτων και μετά τα υπέρ γκολ.

Φυσικά, οι αγωνιστικές είναι 46, με την κάθε πλευρά να κοντράρει όλες τις άλλες μία εντός και μία εκτός έδρας.

 

Οι ομάδες της Championship Αγγλίας

Μίντλεσμπρο

Τι έκανε πέρυσι: Ό,τι και να δοκίμασε πέρυσι δεν δούλεψε. Ο Αϊτόρ Καράνκα αποχαιρέτησε κάπου στα μισά αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε με τον Άγκνιου στον πάγκο, για να πάρει μοιραία τον δρόμο προς τα κάτω ως προτελευταία πίσω από την καταϊδρωμένη Σάντερλαντ. Η πρώτη της χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ μετά την επιστροφή της σε αυτή ήταν και η τελευταία της, αλλά πλέον λογίζεται φαβορί να ξανά κάνει (και πάλι από την ανάποδη) το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Προπονητής: Έμπειρος στην Πρέμιερ Λιγκ, έμπειρος και στην Τσάμπιονσιπ ο Γκάρι Μονκ, που έκανε παπάδες με την Λιντς αλλά δεν έμεινε εκεί αποφασίζοντας να μην ενεργοποιήσει την οψιόν για παραμονή ακόμη ενός έτους. Ανακοινώθηκε στις αρχές του Ιούνη και θέλει να επιστρέψει στα “σαλόνια” μετά το επιτυχημένο σε γενικές γραμμές πέρασμά του από την Σουόνσι.

Έδρα: Riverside Stadium (34.000)

Μεταγραφές: Δεν χαρίστηκε στα λεφτά και επένδυσε περίπου 40 εκατομμύρια για να καλύψει τα κενά της και να πάει όσο καλύτερα μπορεί για την επίτευξη του στόχου. Πολλά τα σημαντικά ονόματα, όπως ο πρώην πλέον επιθετικός της Τουλούζ, Μπρέθγουεϊτ, ο επίσης επιθετικός Ασομπαλόνγκα, ο μέσος Χόσον, ο τερματοφύλακας Ράντολφ, ο πολλά υποσχόμενος στράικερ Άσλεϊ Φλέτσερ και ο ιδανικός δεξιός μπακ Σάιρους Κρίστι. Σημαντικές και οι αποχωρήσεις της, με παίκτες όπως ο επιθετικός Νεγρέδο, ο τερματοφύλακας Γκούζαν και ο επίσης τερματοφύλακας Βίκτορ Βαλντές να λένε αντίο.

Φιλικά: Έδωσε πέντε φιλικά και έχασε μόνο το ένα, με αντίπαλο την Ρότσντεϊλ (2-0). Στα άλλα τα πήγε αρκετά καλά, με τον Μονκ να βγάζει κι αυτός τα συμπεράσματά του.

Εκτίμηση: Θεωρείται από τα φαβορί για τον τίτλο κι αν σκεφτούμε τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, φαντάζει απολύτως λογικό. Δυνατό γκρουπ παικτών, προπονητής που πρόσφατα έκανε πλάκα στην λίγκα, γενικά καλές πιθανότητες. Τουλάχιστον πλέι οφ. Τουλάχιστον!

 

Άστον Βίλα

Τι έκανε πέρυσι: Τι να της κάνει κι ο Στιβ Μπρους, που ανέλαβε την τύχη της και άρχισε να την μεταμορφώνει σταδιακά, όταν με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο είχε απομακρυνθεί κακήν-κακώς εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων. Τερμάτισε 13η με 62η βαθμούς, αλλά φέτος κι αυτή είναι ανάμεσα στα φαβορί.

Προπονητής: Ο πολύπειρος Μπρους δεν... έχει ανάγκη. Όταν πήγε στους “χωριάτες” εκείνοι είχαν να κερδίσουν 11 σερί παιχνίδια και μάλιστα να πανηγυρίσουν εκτός έδρας νίκη για 14 μήνες. Ο Άγγλους κόουτς έχει εργαστεί σε πολλά μέρη τόσα χρόνια, όλα εντός συνόρων.

Έδρα: Villa Park (42.660)

Μεταγραφές: Η μεταγραφή που ξεχωρίζει είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού Τζον Τέρι, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Τσέλσι έπειτα από μια ζωή εκεί και θα συνεχίσει την καριέρα του στην δεύτερη κατηγορία. Τεράστιο το μέγεθος του ονόματός του, κάτι που το αναγνώρισαν και τον έχρισαν αρχηγό της ομάδας. Δεν είναι η μοναδική προσθήκη, με τον αμυντικό μέσο Γουέλαν, τον μέσο Ελμοχαμάντι και τον επίσης μέσο Τσιμπόλα να αποκτούνται με κανονική μεταγραφή. Ομοίως και ο πρώην αμυντικός του Παναθηναικού, Κρίστοφερ Σαμπά, δανεικός για ακόμη μία σεζόν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο νεαρός κίπερ Τζόνστοουν.

Φιλικά: Τρία παιχνίδια έδωσε όλα κι όλα, που ηττήθηκε από την Σριούσμπερι και είδε να μην ανοίγει ρουθούνι σε αυτά με Γουόλσολ και Γουότφορντ (0-0).

Εκτίμηση: Είναι ιστορικός σύλλογος και ίσως να έχει έρθει η ώρα για επιστροφή του στην Πρέμιερ Λιγκ. Έχει τα φόντα για να το κάνει και ομοίως με την Μίντλεμσπρο η λογική λέει πως τουλάχιστον τα πλέι οφ τα έχει. Για να δούμε και στην πράξη.

 

Φούλαμ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε 6η στην κανονική διάρκεια και αυτό την έβαλε στα πλέι οφ ανόδου να διεκδικήσει το τελευταίο εισιτήριο. Αντίπαλός της ήταν η Ρέντινγκ, που πέρασε στην επόμενη φάση. Πολύ καλή στο επιθετικό κομμάτι, προβληματική στην άμυνα γενικά καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν.

Προπονητής: Στο πόστο του παρέμεινε ο Σλάβισα Γιοκάνοβιτς, με την διοίκηση να δείχνει ικανοποιημένη από την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ετοιμάζεται για σχεδόν την τρίτη του σεζόν στο “Κότατζ” και λέμε σχεδόν μιας και είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο του 2015. Λίγο πάνω από το 40% το ποσοστό επιτυχίας του.

Έδρα: Craven Cottage (25.700)

Μεταγραφές: Δεν έγινε κάποια κίνηση για τον μέσο Θάνο Πέτσο που ήταν δανεικός από την Βέρντερ Βρέμης, σε ένα καλοκαίρι που γενικά δεν επεφύλασσε κάποια μεγάλη αποχώρηση από το ρόστερ. Εξαιρείται ο αριστερός μπακ Μαλόουν, που αποδέχθηκε πρόταση της Χάντερσφιλντ να την... ακολουθήσει στην Πρέμιερ Λιγκ. Ήρθε ο κεντρικός επιθετικός Αμπουμπακάρ Καμαρά από την Αμιάν, ο πολύ εργατικός Ιμπραχίμα Σισέ (αμυντικός μέσος/δεξί μπακ) από την Σταντάρ και τον στόπερ Τζαλό από την Λούγκο. Δανεικός από την Τσέλσι ο αμυντικός Κάλας.

Φιλικά: Πέντε ματς, μια νίκη και ανάμεικτες ισοπαλίες-ήττες για την Φούλαμ, που ακόμη ψάχνει τα πατήματά της. Δεν ήταν καθόλου εύκολα τα ματς, με Γουέστ Χαμ (2-1 ήττα), Ντάρμσταντ (2-2) και Βόλφσμπουργκ (3-0 ήττα) να αποτελούν τις ομάδες που βρέθηκα στον δρόμο των “κότατζερς” πριν τα επίσημα.

Εκτίμηση: Αν φτιάξει λίγο την στόφα της μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Έχει διατηρήσει το ρόστερ, έκανε λίγες και καλές προσθήκες και δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχίσει να χτίζει σε ό,τι έχει ήδη μπετώσει. Κοντά στα πλέι οφ και αν είναι σοβαρή, γιατί όχι παραπάνω.

 

Σέφιλντ Γουένσντεϊ

Τι έκανε πέρυσι: Είχε την ατυχία να παίξει με την Χάντερσφιλντ το πρώτο ματς για τα πλέι οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ. Γενικά αρκούντως ικανοποιητική η αγωνιστική της περίοδος με 60-45 γκολ και σύνολο 81 βαθμών στην κανονική περίοδο (4η).

Προπονητής: Ο Κάρλος Καρβαλιάλ δεν μας συνηθίζει να κάθεται τόσο πολύ στον πάγκο μιας ομάδας, αλλά όπως φαίνεται εκεί βρήκε την υγειά του. Βρίσκεται εκεί από το 2015, όταν επέστρεψε στους πάγκους έπειτα από τρία χρόνια διακοπής.

Έδρα: Hillsborough (39.732)

Μεταγραφές: Κοντά στα 12 εκατομμύρια για τον επιθετικό Τζόρνταν Ρόουντς θέλησε να δώσει ο σύλλογος και με τόσα τον απέκτησε από την Μίντλεσμπρο, που θα είναι αντίπαλος στην κατηγορία. Ελεύθερος έφυγε ο πρώην του Ολυμπιακού, Κλοντ Ντιελνά (μπακ), Εμάνιουελσον (φουλ μπακ) και Μέλο (μέσος) έφυγαν επίσης ελεύθεροι.

Φιλικά: Έδωσε αρκετά φιλικά με πορτογαλικές ομάδες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της  παίρνοντας θετικά αποτελέσματα και κυρίως αρκετές θετικές εντυπώσεις. Η πρόβα τζενεράλε της έγινε πριν από μία εβδομάδα συγκριτικά με την έναρξη της λίγκας, κατά την οποία ηττήθηκε 2-0 από την Ρέιντζερς.

Εκτίμηση: Με την Γουένσντεϊ κλείνει ο πρώτος κύκλος των φαβορί για τους book μιας και όλοι την περιμένουν ακόμη πιο σοβαρή φέτος για να πιέσει και να ολοκληρώσει αυτό που δεν μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν έχει κάνει σχεδόν καμία προσθήκη και ίσως της κοστίσει πως οι υπόλοιπες φρεσκαρίστηκαν αρκετά.

 

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες 

Νόριτς

Τι έκανε πέρυσι: Προσπάθησε να κάνει ένα ντεμαράζ και η προσπάθειά της κρίθηκε ικανοποιητική, αλλά όχι τόσο μιας και δεν μπήκε πλέι οφ. Ήταν πολύ μακρινός ο δρόμος για να καλυφθεί και η αστάθεια που την χαρακτήριζε δεν... έπαιζε να μην της σταθεί εμπόδιο για κάτι παραπάνω. Στους δέκα βαθμούς ήταν η διαφορά από την εξάδα, απόσταση... τίποτα αν σκεφτεί κανείς πως η Νόριτς είχε κερδίσει μόλις δύο ματς σε σύνολο δέκα από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάρτιο.

Προπονητής: Δυο μήνες μετά (σ.σ Μάιο) ανακοινώθηκε ο προπονητής που θα διαδεχθεί τον Άλεξ Νιλ. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντάνιελ Φάρκε, που μέχρι πρότινος εργαζόταν ως προπονητής στην δεύτερη ομάδα τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Στο παρελθόν είχε μείνει μια εξαετία στην Λίπσταντ.

Έδρα: Carrow Road (27.244)

Μεταγραφές: Αρκετές οι προσθήκες της, με τον κίπερ Άγκνους Γκαν από την Σίτι να είναι ο πρώτος που ανακοινώνεται, για να πάρουν σειρά ο μέσος Βράντσιτς αππό την Ντάρμσταντ, ο πολύ καλός μέσος Ριντ από την Σαουθάμπτον και ο επίσης καλής ποιότητας (και αρκετά μικρής ηλικίας) αριστερός μπακ Τζέιμς Χάζμπαντ. Τελευταία προσθήκη της ο αμυντικός Φράνκε από την Γκρόιτερ Φιρτ.

Φιλικά: Ήθελε να δοκιμάσει πράγματα ο Φράνκε και γι’ αυτό η ομάδα του έδωσε οκτώ φιλικούς αγώνες. Συνολικά γνώρισε μια ήττα από την Σάτον Γιουνάιτεντ με σκορ 3-2, για να κλείσει τα άλλα με νίκες και χωρίς να δεχθεί γκολ.

Εκτίμηση: Τα τελευταία χρόνια είναι πότε μία πάνω πότε μία κάτω. Φέτος η Νόριτς αναγκάζεται να παίξει ξανά στην Τσάμπιονσιπ και το βλέπει αυτό ως ακόμη έναν λόγο για να πιέσει καταστάσεις και να προσπαθήσει να μπει έστω στα πλέι οφ.  Σύμφωνα με όσα βγαίνουν προς τα έξω η αισιοδοξία είναι αρκετή και άπαντες περιμένουν την έναρξη. Το θέμα είναι, μπορεί να γίνει Βάγκνερ (Χάντερσφιλντ) ο Φάρκε;

 

Ρέντινγκ

Τι έκανε πέρυσι: Από τις θέσεις που θα της έδιναν απευθείας άνοδο ήταν μακριά, όμως η πολύ καλή πορεία της και η τρίτη θέση στην βαθμολογία της έδωσαν το δικαίωμα να παίξει στα πλέι οφ. Πρόκειται για σύνολο σκοπιμότητας, σύνολο που ξέρει να παίρνει παιχνίδια, όμως κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε στον τελικό του Γουέμπλεϊ, όπου μετά το απαράλλαχτο 0-0 έπειτα από 120’ ήρθαν τα πέναλτι για να ανέβει η Χάντερσφιλντ.

Προπονητής: Πρώτη φορά προπονητής και τα πήγε εξαιρετικά. Ο Γιαπ Σταμ μπήκε στην ζωή των “ρόγιαλς” από πουθενά και κατάφερε να τους κάνει ένα πλήρως αξιόλογο σύνολο που -όπως προαναφέρθηκε- έχει τις ικανότητες να κάνει πολύ εύκολα δικό του έναν αγώνα. Φυσικά ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει κανονικά στο τιμόνι.

Έδρα: Madejski Stadium (24.161)

Μεταγραφές: Πήρε τον Βίτο Μανόνε από την Σάντερλαντ για να αντικαταστήσει τον Αλ Χάμπσι κάτω από την εστία, σε ένα γενικά ήσυχο μεταγραφικό παζάρι για την ίδια, κάτι που στην πορεία να αποδειχθεί αχίλλειος πτέρνα της μιας και από τη μία οι αντίπαλοι ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν και από την άλλη ενδέχεται να δημιουργηθεί θέμα τραυματισμού/κάρτας.

Φιλικά: Δοκιμάζει πράγματα ο Σταμ όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια, με τον νέο στο επάγγελμα κόουτς να βλέπει τους παίκτες του να μένουν σε ισοπαλίες με Γκεντσλερμπιρλίγκι (2-2), Σπάρτα Ρότερνταμ (0-0) και Σερκλ Μπριζ (1-1). Την ήττα γνώρισε από την Κορτράικ και την Φίτεσε με 1-0 και 3-2 αντιστοίχως.

Εκτίμηση: Το έκανε το μπαμ πέρυσι και ίσως το μετανιώσει που δεν πιέστηκε λίγο παραπάνω για να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ. Φέτος δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι αυτό πιθανό, με τις υπόλοιπες ενδιαφερόμενες να έχουν κάνει βήματα παραπάνω προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Λιντς

Τι έκανε πέρυσι: Αν υπήρχε μια ομάδα που περιμέναμε να δούμε στα πλέι οφ ανόδου αυτήν ήταν σίγουρα η Λιντς, που έβαλε τα χεράκια της και έβγαλε τα ματάκια της κατά το φινάλε της σεζόν, μένοντας πέντε βαθμούς πίσω από την εξάδα, στην οποία όχι μόνο βρίσκονταν αλλά είχε και διαφορά ασφαλείας. Άλλαξε χέρια και πέρασε στον Αντρέα Ραντριτσάνι πολύ πρόσφατα, κάτι που απομάκρυνε τον Γκάρι Μονκ από την τεχνική ηγεσία σε μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε “σοκ”.

Προπονητής: Το άλμα στην καριέρα του έκανε μέσω της Κύπρου ο Τόμας Κρίστιανσεν, που ικανοποίησε με τις παρουσίες του στον πάγκο και μετά την ΑΕΚ Λάρνακας και τον ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται να προπονήσει ως πρώτος και σε ακόμη μία χώρα.

Έδρα: Elland Road (37.890)

Μεταγραφές: Είναι πολύ ενεργή στο μεταγραφικό παζάρι καθώς έχει ήδη ολοκληρώσει ένα τσουβάλι μετακινήσεις παικτών. Στις πιο σημαντικές από αυτές ξεχωρίζουν ο αμυντικός μέσος Βέρνον Ανίτα , ο κεντρικός μέσος Ματέουζ Κλιχ, ο αμυντικός Μάθιου Πένινγκτον που προέρχεται από την Έβερτον και ο αρκετά έμπειρος και σίγουρα δυνατός Πόντους Γιάνσον (κεντρικός αμυντικός) που αγοράστηκε από την Τορίνο.

Φιλικά: Στα ματς που χρίζουν ανάλυσης η Λιντς έμεινε ισόπαλη 1-1 με την Γκλάντμπαχ, ηττήθηκε από την Έιμπαρ 4-2 και επικράτησε της Όξφορντ στην τελευταία υποχρέωση πριν την πρώτη αγωνιστική.

Εκτίμηση: Έχει ικανό προπονητή και σύνολο αρκετά μεγάλο για μια δύσκολη σεζόν όπως αυτή που έρχεται. Χωρίς αμφιβολία θα προσπαθήσει να είναι ανάμεσα σε αυτές που θα ανέβουν με τη μία (ιδανικά) ή που θα πρέπει να ξανά παίξουν για μάθουν εάν θα συμμετάσχουν στην Πρέμιερ Λιγκ.

 

Ντέρμπι

Τι έκανε πέρυσι: Από εκεί ξεκινάνε οι αδιάφορες θέσεις της βαθμολογίας, με την Ντέρμπι να τερματίζει στους 67 βαθμούς και την 9η θέση χωρίς να κυνηγάει τίποτα ουσιαστικό. Αποδείχθηκε πως ο Στιβ ΜακΚλάρεν δεν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για την στιγμή, παίρνοντας κι αυτός τον δρόμο που πήραν πρόσφατα ο Νάιτζελ Πίρσον και ο υπηρεσιακός Ντάρεν Γουόσολ.

Προπονητής: Τελικά ο σύλλογος θα στηριχτεί στον Γκάρι Ρόουετ για να εξαντληθούν οι πιθανότητες ανόδου, με τον Άγγλο τεχνικό να έχει αρκετή εμπειρία από την λίγκα, από τις δύο θητείες του διάρκειας δύο ετών έκαστη  σε Μπέρτον και Μπέρμιγχαμ. Από την δεύτερη είχε απολυθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο χωρίς ουσιαστική εξήγηση και ενώ η ομάδα ήταν σε πολύ καλή θέση.

Έδρα: Pride Park Stadium (33.597)

Μεταγραφές: Δύο παίκτες από την Χαλ πήραν τα “κριάρια”, που έδωσαν τα χέρια με τον αμυντικό μέσο Χάντλστοουν και τον στόπερ Κέρτις Ντέιβις, με αμφότερους να είναι αρκετά... παλιοί στο ποδόσφαιρο της χώρας. Ενίσχυση και στα άκρα με τον δεξιό μπακ Αντρέ Γουίζντομ να αποκτάται επίσης με κανονική μεταγραφή. Ωστόσο έχασε δύο πολύτιμα γρανάζια της μηχανής, τον Τομ Ινς (επιθετικός) και τον Γουίλ Χιουζ (μέσος) που σίγουρα θα της λείψουν και σίγουρα για την ώρα δεν έχουν αντικατασταθεί.

Φιλικά: Ξεκίνησε με νίκες απέναντι σε Κιντερμίνστερ και Μάκλεσφιλντ στα πιο χαλαρά φιλικά της για να γίνει και το απαραίτητο ξεμούδιασμα, για να πάρει σειρά η νίκη 2-0 επί της Κάιζερσλάουτεν. Στα δύο τελευταία με Νορθάμπτον και Χόφενχαϊμ γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0 και 2-1.

Εκτίμηση: Η Ντέρμπι θα μπορούσε να απασχολήσει θετικά φέτος, αρκεί να εκμεταλλευτεί τις δυνάμεις της στο έπακρο. Δεν τίθεται θέμα για το εάν θα κινδυνεύσει, αλλά για το πόσο κοντά στην άνοδο θα βρίσκεται μέχρι το τέλος της σεζόν. Έχει πιθανότητες, τις αποδείξεις πρέπει να τις δείξει το χορτάρι.

 

Μπρέντφορντ

Τι έκανε πέρυσι: Ακριβώς στην μέση της βαθμολογίας τερμάτισε η Μπρέντφορντ, με την δεκάδα να εξασφαλίζεται αρκετά άνετα παρά το ασόβαρο πρόσωπο που έδειχνε ανά διαστήματα.

Προπονητής: Συνεχίζει κανονικά από το 2015 και μετά ο Ντιν Σμιθ που χαίρει της εκτίμησης της διοίκησης και πάει για τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου που υπέγραψε όταν ανακοινώθηκε από τον σύλλογο. Το ρεκόρ του παραμονής σε μια ομάδα, την μοναδική άλλη που έχει εργαστεί -την Γουόλσολ.

Έδρα: Griffin Park (12.573)

Μεταγραφές: Εξαιρουμένων των Λουκ Ντάνιελς (τερματοφύλακας), Χένρικ Ντάλσγκααρντ (δεξιός μπακ) και Κομοχέλο Μοκοτζό (αμυντικός μέσος) οι υπόλοιποι είναι κοντά στα 20 χρόνια τους, με τον επιθετικό Γουάτκινς, τον επιθετικό Μοπέι και τον επίσης επιθετικό Σαϊμπού να ετοιμάζονται να προσφέρουν λύσεις με τους δικούς τους τρόπους.

Φιλικά: Έδειξε αρκετά καλά στοιχεία κατά την προετοιμασία της, χωρίς μάλιστα να χάσει ούτε ένα από τα φιλικά που έδωσε, επικρατώντας μεταξύ άλλων της Θέλτα 2-1 και μένοντας λόγου χάρη στο 2-2 με την Σαουθάμπτον. Στο σύνολο έξι τα παιχνίδια τους, τέσσερις οι νίκες, δύο οι ισοπαλίες.

Εκτίμηση: Πρέπει να κάνει την έκπληξη για να βρεθεί πλέι οφ, όμως με την ηρεμία να έχει ζητηθεί ήδη, το κλίμα αναμένεται βελτιωμένο σε σύγκριση με τον πανικό που ενδεχομένως επικρατούσε πέρυσι, προς το φινάλε της σεζόν. Πάντως δεν θα ήταν άσχημο ένα πολύ μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα.

 

Πρέστον

Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια σεζόν για την Πρέστον που τερμάτισε οριακά εκτός δεκάδας, και παρά το ότι βρέθηκε σχετικά κοντά στον υποβιβασμό, δεν κινδύνευσε ουσιαστικά για να συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό φάνηκε και από την κακή αγωνιστική της εικόνα κατά τις τελευταίες υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα, στο οποίο δεν πήρε νίκη για έξι αγωνιστικές μέχρι να ρίξει αυλαία.

Προπονητής: Έχει νέο προπονητή τον Άλεξ Νιλ, που έφυγε από τη Νόριτς, και όλα δείχνουν να είναι διαφορετικά τόσο στο κλίμα όσο και στην οργάνωση. “Ο σύλλογος έχει κάνει πρόοδο και θέλω να είμαι μέρος της. Το απόλυτο για έναν σύλλογο της Τσάμπιονσιπ είναι κάποια στιγμή να ανέβει. Δεν ξέρω αν θα γίνει μέσα στου χρόνου ή μέσα σε δύο μέρες.

Έδρα: Deepdale (23.404)

Μεταγραφές: Πήρε τον αμυντικό Ντάρνελ Φίσερ από την Ρόδεραμ, ενώ έπεισε την Κορκ να της στείλει πακέτο τον Σον Μαγκουάιρ (επιθετικός) και τον Κέιβν Ο’ Κόνορ (αμυντικός), σε μια σεζόν που διατήρησε κυρίως τον κορμό για να γίνει πρώτα η ουσιαστική αξιολόγηση και ύστερα να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Φιλικά: Έπαιξε με αγγλικές ομάδες και είχε πολύ καλή εικόνα, επικρατώντας των Μόρκαμ, Άκρινγκτον και Φλίτγουντ σε φιλικό. Με την περσινή πρωταθλήτρια Νιούκαστλ έμεινε στο 1-1 ενώ με την Μπέρνλι της Πρέμιερ Λιγκ ο πίνακας έγραψε ήττα 2-1 για το σύνολο του Νιλ.

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάτι καλό. Στόχος είναι να δέσει η ομάδα και λογικά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη. Λογικά θα φιγουράρει ξανά κάπου στην μέση της βαθμολογίας.

 

Κάρντιφ

Τι έκανε πέρυσι: Δεν είναι επιτυχία η 12η θέση για την Κάρντιφ, που δεν έχει καταφέρει ακόμη από τότε που αποχαιρέτησε την Πρέμιερ Λιγκ έστω και να πλησιάσει σε επιστροφή της. Οι Ουαλοί δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν την φόρμουλα που θα τους δώσει διάρκεια στην σεζόν, κάτι που θα σταματούσε αυτά τα νεκρά βαθμολογικά διαστήματα στο πινακάκι και σίγουρα θα τους έβαζε σίγουρα σε πλεονεκτικότερη θέση.

Προπονητής: Έχει φτάσει κοντά 70 ο Νιλ Γουόρνοκ και δεν λέει να σταματήσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ο έμπειρος Άγγλος κόουτς έχει βρεθεί σε πάρα πολλές ομάδες στην καριέρα του και γι’ αυτήν που διαχειρίζεται τώρα προφανώς και θέλει το καλύτερο δυνατό, και κοιτάει να το περάσει και στους ποδοσφαιριστές του.

Έδρα: Cardiff City Stadium (33.280)

Μεταγραφές: Δεν χαρίστηκε ο Γουόρνοκ και έκοψε αρκετούς που δεν του κάλυπταν ανάγκες και απλώς του έτρωγαν χρόνο, ενώ προχώρησε και σε κάποιες αρκετά σημαντικές προσθήκες. Πήρε Καμπ για την εστία και τον επιθετικό Γουόρντ από την Ρόδεραμ, ενώ στην πιο σημαντική προσθήκη της, με την απόκτηση του Λι Τόμλιν κερδίζει κάτι διαφορετικό στην μεσοεπιθετική της γραμμή.

Φιλικά: Γενικά έχει χάσει μόλις ένα παιχνίδι από αυτά που έδωσε για την καλοκαιρινή προετοιμασία, αλλά για του λόγου του αληθές είναι αρκετά αμελητέα η δυναμική των αντιπάλων. Στα δύο πιο σοβαρά, επικράτησε της Πλίμουθ 1-0 και σε αυτό με την Σριούσμπερι γνώρισε την μία ήττα που προαναφέρθηκε (2-1).

Εκτίμηση: Είπαμε, θέλει να τα αλλάξει ριζικά ο Γουόρνοκ και όταν είναι να κλείσει και αυτό το κεφάλαιο να το κάνει με θετικό πρόσημο. Ωστόσο το πράγμα λίγο-πολύ δείχνει να είναι ίδιο, με τους “δράκους”... άντε να κάνουν και καμία υπέρβαση και να βελτιώσουν λίγο το στάτους τους στην λίγκα.

 

Μπάρνσλεϊ

Τι έκανε πέρυσι: Στην 14η θέση έκλεισε το πρωτάθλημα η Μπάρνσλεϊ, που ήταν από τις ομάδες που συμπλήρωναν την λίγκα κι όχι πρωταγωνιστούν σε αυτή. Για εκείνη είναι τεράστιο επίτευγμα φυσικά το ότι έμεινε στην κατηγορία, και αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος της και τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Υπάρχει ενθουσιασμός που δεν κρύβεται στο αγγλικό σύνολο και τώρα είναι η ώρα να βρεθεί και η χημεία.

Προπονητής: Δεν το κουνάει ο Πολ Χέκινγκμποτομ από την άκρη του πάγκου της, στον οποίο ανακοινώθηκε πως μπορεί να συνεχίσει απερίσπαστος αυτό που θέλει να κάνει. Είναι άλλωστε νωπές οι μνήμες από τότε που ο  Χέκινγκμποτομ ανέλαβε ως... συμβασιούχος για 12 μήνες και εν συνεχεία έγινε μόνιμος. Γενικά ο 40χρονος ήταν πάντα εκεί όταν το ζήτησε ο σύλλογος.

Έδρα: Oakwell (23.009)

Μεταγραφές: Κάτι παραπάνω από 15 είναι οι αποχωρήσεις στον σύλλογο, που άλλους επέλεξε να μην τους ανανεώσει και άλλους να τους αφήσει να τραβήξουν διαφορετικό μονοπάτι. Πήρε τον αριστερό μπακ Ζέκι Φράιερς από την Κρίσταλ Πάλας, ενώ “ψώνια” έκανε και από την Σαουθάμπτον για το άλλο άκρο της άμυνας, με τον Τζέισον ΜακΚάρθι. Από τους “Αγίους” στην ουσία έφυγε και ο Λόιντ Ίσγκροβ, με την Μπάρνσλεϊ να προτείνει αποδεκτό συμβόλαιο συνεργασίας στον ταλαντούχο winger. Επένδυση στον 21χρονο Μάλαν από την Πάτρικ Θιστλ.

Φιλικά: Πολύ ανάμεικτη η κατάσταση στα φιλικά της, με τους παίκτες να παίρνουν τη νίκη δύο φορές (σ.σ από μία) ενδιάμεσα από τις φιλικές ήττες. Γκιόρι ΕΤΟ και Γκίσλεϊ ήταν αυτές που ξεμούδιασαν τους ποδοσφαιριστές, με την πρώτη τελικά να είναι εκείνη που πανηγύριζε. Ακολούθησε το ραντεβού με την Γκρίμσμπι στο οποίο ηττήθηκε επίσης, γα να ξεσπάσει με τρία γκολ πάνω στην Κόβεντρι. Οι Χάντερφιλντ/Ρόδεραμ πήραν αντιστοίχως το ματς με σκορ 1-0 και 4-0 (29/07) ενώ τέσσερις ημέρες πριν (25/07) η Μπάρνσλεϊ επικράτησε της Ρότσντεϊλ 2-0.

Εκτίμηση: Είναι πως θα της βγει στο χορτάρι. Μπορεί να κάνει μια ήρεμη πορεία, μπορεί ακόμη να μπει και σε περιπέτειες. Είναι αρκετά και θέμα ψυχολογίας και ατό θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο.

 

Γουλβς

Τι έκανε πέρυσι: Πέρυσι άλλαξε ιδιοκτησία και πολλοί θεώρησαν πως αυτό μπορεί να είναι απαρχή για κάτι πολύ καλό, αλλά τουλάχιστον μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ξεκίνησε την σεζόν με τον Βάλτερ Ζένγκα για να τον απολύσει μετά από 14 ματς πρωταθλήματος, φέρνοντας τον Πολ Λάμπερτ να συμμαζέψει την κατάσταση, κάτι που όσο περνούσε από το χέρι του, το έκανε. Τερμάτισε 15η με 58 βαθμούς και συντελεστή συνολικών τερμάτων -4.

Προπονητής: Πλέον τα ηνία έχει αναλάβει ο πρώην κόουτς της Πόρτο, Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να κάνει πιο οικείο το περιβάλλον φέρνοντας αρκετούς Πορτογάλους στο μεταγραφικό παζάρι. Όσον αφορά τον ίδιο αυτή θα είναι η τέταρτη ομάδα που θα αλλάξει.

Έδρα: Molineux Stadium (31.700)

Μεταγραφές: Η αλήθεια είναι πως έκανε μερικές καλές προσθήκες ο Σάντο, που έφερε με περίπου 18 εκατομμύρια τον Ρούμπεν Νέβες από την Πόρτο, στην κίνηση που ξεχωρίζει όχι μόνο στην ομάδα του αλλά αρκετά και στο συνολικό μεταγραφικό παζάρι. Αποκτήθηκε επίσης ο αμυντικός Ράιαν Μπένετ, γνωστός από τη Νόριτς, αλλά και οι -μεταξύ άλλων- Ροντερίκ Μιράντα από Ρίο Άβε (αμυντικός), Μπάρι Ντούκγλας από Κόνιασπορ (αμυντικός) και last but not least ο πολύ έμπειρος πορτέρο Τζον Ράντι. Όσον αφορά τους Πορτογάλους οι άλλοι δύο είναι οι Ζότα (Βαλένθια) και Μπουμπακάρ Ανέ (Πάσος Φερέιρα).

Φιλικά: Τα 4/6 έχει κάνει η Γουλβς, που δεν είχε δυνάμεις να κερδίσει την Γιαμπλόνετς 97’ ή την Σριούσμπερι (1-0, 2-0) στα μεταξύ τους ματς προετοιμασίας. Ανάμεσα στις νίκες της ξεχωρίζουν αυτές κόντρα σε Βέρντερ Βρέμης/Λέστερ (1-0 αμφότερες) και με Βικτόρια Πλζεν (2-1).

Εκτίμηση: Όπως και παραπάνω στην περίπτωση της Μπάρνσλεϊ το θέμα είναι αρχικά θέμα ψυχολογίας αλλά και ετοιμότητας μιας ομάδας που είναι κατά βάση νέα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι παίκτες της μπορούν να συνεργαστούν. Αν το μεταφέρουν τον ίδιο αέρα και στα επίσημα, τότε η δεκάδα θα μπορούσε ακόμη και να θεωρείται λίγη. Με λίγα λόγια, ίσως και να βρήκαμε το πιθανότερο dark horse μας.

 

Ίπσουιτς

Τι έκανε πέρυσι: Δεν έπεσε πέρυσι, αλλά ο κόσμος της δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος και εδώ και αρκετό καιρό ζητάει αλλαγές για να δει και πάλι την αγαπημένη του ομάδα πιο ανταγωνιστική και ορεξάτη. Οι 55 βαθμοί δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανοποιητικοί, με την επικίνδυνη ζώνη στους 51, και όλοι εκεί γνωρίζουν πως φέτος δεν θα τραβήξει μια νέα παρόμοια κατάσταση. Ειδικά από την στιγμή που πρόπερσι είχε φτάσει σχεδόν μια ανάσα από τα πλέι οφ ανόδου, και πριν τρία χρόνια στα ημιτελικά των πλέι οφ μετά από 10 χρόνια για να μείνει εκτός από τη Νόριτς.

Προπονητής: Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται φυσικά και ο Μικ ΜακΚάρθι που έχει στον σύλλογο από το 2012 και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά ανά διαστήματα. Τώρα ή πρέπει να υποστεί την μουρμούρα ή να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό.

Έδρα: Portman Road (30.311)

Μεταγραφές: Σε τρεις κινήσεις προχώρησε η Ίπσουϊτς, που απέκτησε τον μέσο Τομ Αντεγιέμι από την Κάρντιφ, τον σέντερ φορ Τζο Γκάρνερ από την Ρέιντζερς και τον αμυντικό μέσο Εμίρ Χιους από την Κάρντιφ. Από ‘κει και πέρα ήταν αρκετοί και αυτοί που έφυγαν ως ελεύθεροι γιατί δεν υπολογίζονταν. Εντός ρόστερ ομάδας βρίσκονται και οι Μπερσάντ Τσελίνα και Ντομινίκ Ιόρφα ως δανεικοί από Μάντσεστερ Σίτι και Γουλβς.

Φιλικά: Τρία νικηφόρα και δύο χαμένα φιλικά έδωσε η Ίπσουϊτς, που διέλυσε την Ντροχέντα (5-0) δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι σε Πίτερμπρο και Κόλτσεστερ (3-1, 1-0) αλλά εκτέθηκε από την Τσάρλτον που την φιλοδώρησε με έξι τέρματα (6-1).

Εκτίμηση: Κοντεύει μια 20ετία που είναι στην κατηγορία και σίγουρα δεν θα ήθελε να το δει αυτό να αλλάζει προς το χειρότερο. Ωστόσο η άνοδος δεν είναι καν για κουβέντα στην παρούσα φάση, οπότε όλοι επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους να μην πληγωθεί κι άλλο το κύρος του συλλόγου με ενδεχόμενο υποβιβασμό.

 

Μίλγουολ

Τι έκανε πέρυσι: Μπήκε για λίγο στα πλέι οφ και κατάφερε να ανέβει την κατηγορία μετά από δυο χρόνια περιπλάνησης στα γήπεδα της League One, σε μια σεζόν που της πήγε καλά γενικά μιας και έφτασε και στους 16 του Κυπέλλου Αγγλίας αποκλείοντας στον δρόμο για να το πετύχει, τρεις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.

Προπονητής: Είναι παιδί του συλλόγου ο Νιλ Χάρις, που είχε παίξει για αρκετό καιρό και δύο φορές με τη φανέλα της ομάδας, ενώ εδώ και πέντε χρόνια ασχολείται με την προπονητική μόνον εκεί. Από το πόστο του κόουτς της Κ21 έγινε υπηρεσιακός και το 2015 μόνιμος.

Έδρα: The Den (20.146)

Μεταγραφές: Δεν δαπάνησε χρήματα για να αποκτήσει ποδοσφαιριστές, στρέφοντας το ενδιαφέρον της σε προσθήκες που θα ήταν ποιοτικές (όσο θα ήταν) και χωρίς κόστος. Ανάμεσά σε αυτές βρίσκονται ο μέσος Τάνκλιφ (Φούλαμ), ο αμυντικός Τζέικ Κούπερ (Ρέντινγκ), οι Τζεντ Γουάλας και Τζορτζ Σαβίλ (Γουλβς) και ο πρώην επιθετικός της Γουίμπλεντον, Τομ Έλιοτ.

Φιλικά: Δεν μπόρεσε να κερδίσει κανένα ματς με Ντάρτφορντ, Φόλκεστοουν, Μπαρνέτ (ήττα) και Στίβενεϊτζ, για να πάει να κάνει μεγάλη νίκη κόντρα στην Γρανάδα (3-0) στο ματς πριν την πρεμιέρα.

Εκτίμηση: Είναι νεοφώτιστοι και όλοι θα θέλουν να την φάνε. Αν δεν βρει μια λύση να βελτιώσει την μέτρια γενικά ομάδα της, θα έχει τεράστιες δυσκολίες στην συνέχεια.

 

Μπέρμιγχαμ

Τι έκανε πέρυσι: Πήγαινε από το κακό στο χειρότερο με τον Τζιανφράνκο Τζόλα και όλα συγκαταλέγουν στο ότι εάν δεν άλλαζε προπονητή τώρα θα ήταν μια κατηγορία πιο χαμηλά. Τελικά την λύση την έδωσε ο Χάρι Ρέντναπ, που ως υπηρεσιακός την ανέβασε στους 53 βαθμούς και με δύο περισσότερους από το όριο πανηγύρισε μαζί της αυτήν την επιτυχία. Το συμβόλαιό του ανανεώθηκε για έναν χρόνο.

Προπονητής: Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε για τον Ρέντναπ πέραν του ότι η προσωπικότητά και το όνομά του είναι αυτά που βοήθησαν τον σύλλογο να κρατήσει το κύρος του και να μην ξεκινήσει ένα ταξίδι που ενδεχομένως να μην έχει εισιτήριο επιστροφής για το άμεσο μέλλον.

Έδρα: St Andrew's (29.409)

Μεταγραφές: Αν και δεν έχει τελειώσει ακόμη τις μεταγραφές της, η Μπέρμιγχαμ έχει προχωρήσει σε δύο αρκετά σημαντικές, με τον Γκάρντνερ (πρώην Γουέστ Μπρομ) να μπαίνει στον χώρο του άξονα και τον Στόκντεϊλ (πρώην Μπράιτον) να έρχεται να θωρακίσει την εστία. Πολύ καλή είναι και η προσθήκη των τελευταίων ωρών, Σεΐκ Εντόι από την Ανζέ ως ελεύθερο (μέσος), αλλά και εκείνη που ήταν γνωστή στους Άγγλους, του σέντερ μπακ Ρόμπερτς από την Μπάρνσλεϊ.

Φιλικά: Αρκετά φιλικά για την ομάδα του Ρέντναπ, με απολογισμό δύο νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία. Το ανησυχητικό είναι πως οι αντίπαλοι δεν τρομάζουν ιδιαιτέρως, εκτός περισσότερο της Σουόνσι.

Εκτίμηση: Πέρυσι το έσωσε, φέτος το διασφαλίζει. Δεν γίνεται να μην έμαθαν από τα περσινά τους λάθη οι άνθρωποι του συλλόγου και αυτό φάνηκε και από τις κινήσεις που έκαναν για να ανανεώσουν τον Ρέντναοπ. Λογικά πάει για κάτι καλύτερο. Το αυτό φαίνεται και από τις αποδόσεις της στα ειδικά για την επίτευξη στόχων.

 

Μπόλτον

Τι έκανε πέρυσι: Την Σέφιλντ Γουένσντεϊ δεν την έπιανε ποτέ, αλλά τουλάχιστον δεν άφησε την δεύτερη θέση να ξεφύγει από τα χέρια της. Η Μπόλτον προσπαθεί να κάνει ένα restart με τον τρόπο της και στην παρούσα φάση ίσως να μην υπήρχε καλύτερο boost από αυτό. Η δεύτερη θέση στην League One έφερε τουλάχιστον την άνοδο έστω και την εφήμερη χαρά στον κόσμο της.

Προπονητής: Με τον Φιλ Πάρκινσον έκανε πέρυσι το καλύτερο ξεκίνημα σε σεζόν μετά από 82 χρόνια, με τον Άγγλο πρώην προπονητή κυρίως της Μπράντφορντ να κάνει εξαιρετική δουλειά παρά τα προβλήματα πάσης φύσης που απασχολούν τον σύλλογο.

Έδρα: Macron Stadium (28.723)

Μεταγραφές: Δεν γίνεται να αναφερθεί ένας-ένας όσοι αποχώρησαν, με τους Wanderers να αποφασίζουν πως δεν θέλουν να ανανεώσουν συνεργασία με πολλούς. Ανάμεσα στις σημαντικές αποχωρήσεις αυτή του τερματοφύλακα Γιούσι Γιασκελάινεν, του επιθετικού Κόνορ Γουίλκινσον και του επιθετικού Τζέιμι Πρόκτορ. Ήρθαν και παίκτες, όλοι ελεύθεροι, όπως ο εξτρέμ Σάμι Αμεόμπι από τη Νιούκαστλ, ο επίσης εξτρέμ Γουίλ Μπακλεϊ από την Σάντερλαντ και ο επιθετικός Άνταμ Λε Φοντρ από την Κάρντιφ.

Φιλικά: Πολλά τα φιλικά της, λίγα αυτά που άξιζε να παρακολουθήσει κάποιος οπαδός της, ακόμη λιγότερα τα νικηφόρα. Έκανε τρεις νίκες απέναντι σε μικρότερης δυναμικής ομάδες (στα ίδια πάνω κάτω με την Νταντί) για να ακολουθήσουν αρνητικά αποτελέσματα με πλευρές που θεωρητικά ως ομάδα της Τσάμπιονσιπ... είχε. Έχασε με 2-1 πριν την έναρξη του πρωταθλήματος από την πιο ισχυρή Στόουκ.

Εκτίμηση: Είναι από αυτές που σίγουρα θα απασχολήσουν μέσα στον χρόνο, μιας και από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να “σκάσει” ακόμη ένα οικονομικό θέμα. Στο καθαρά αγωνιστικό θέλει πολλά ψωμιά ακόμη για να γίνει ικανοποιητικά ανταγωνιστική. Λογικά, όπως ήρθε...

 

Μπρίστολ Σίτι

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε καλές εμφανίσεις στα τρία από τα τελευταία παιχνίδια και παίρνοντας ισάριθμα τρίποντα κατάφερε επί της ουσίας να θέσει εαυτόν εκτός συζήτησης υποβιβασμού και όχι να περιμένει και τις υπόλοιπες. Γενικά δεν ήταν κάτι το τρομερό και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει στραβώσει το πράγμα. Δεν συνέβη.

Προπονητής: Ανέλαβε τον Φεβρουάριο ο Λι Τζόνσον, για να κάνει ένα πολύ καλό σερί και να περάσει την εντύπωση πως δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεται κανείς για υποβιβασμό. Αυτό όπως προαναφέρθηκε δεν ίσχυε, μιας και όλοι περίμεναν τις τελευταίες αγωνιστικές για να φανεί ποιος θα μείνει και ποιος θα πέσει. Εν τέλει δεν υπήρξε διακοπή στο συμβόλαιό του, το οποίο έχει ακόμη δύο χρόνια ισχύ.

Έδρα: Ashton Gate Stadium (27.000)

Μεταγραφές: Φειδωλή στις μεταγραφές της, κράτησε τον κορμό και τον εμπλούτισε με την απόκτηση του στράικερ Ντιεντιού από την Ανζέ, του δεξιού μπακ Έρος Πισάνο από την Βερόνα και του αμυντικού Νέιθαν Μπέικερ από την Άστον Βίλα. Εξαιρετικές επιλογές. Παρακάτω κοιτούν οι Μαρκ Λιτλ (δεξί μπακ, Μπόλτον) και ο κρυφός κυνηγός Λι Τόμλιν (Κάρντιφ).

Φιλικά: Καταιγιστική στα φιλικά της παιχνίδια, τα οποία δεν θέλουν όλα αναφορά μιας και έπαιξε και με ημιεπαγγελματικές ομάδες. Στα σημαντικότερα έχασε από την Τορκί 2-0 (σ.σ σημειώνεται γιατί είναι η μοναδική γκέλα της προετοιμασίας) αλλά κέρδισε τις Γιόβιλ (3-1), Τσέλτεναμ (3-0) και Τβέντε (2-0).

Εκτίμηση: Αν της... την βαρέσει, μπορεί να κάνει καμία έκπληξη και είτε να πάει για κάτι τρομερό. Αλλά λογικά θα έχει μια χαλαρή σεζόν στην οποία θα διασφαλίσει πως δεν θα υποβιβαστεί και στην συνέχεια απλώς θα απολαύσει. Έχει παίκτες για να πιέσει καταστάσεις στην αρχή της σεζόν.

 

Μπέρτον

Τι έκανε πέρυσι: Σώθηκε με έναν βαθμό περισσότερο από Νότιγχαμ Φόρεστ και Μπλάκμπερν, με την τελευταία να είναι εκείνη που αποχαιρέτησε (στο head2head με την Φόρεστ) μιας και ήθελε ένα γκολ το οποίο δεν μπήκε ποτέ. Η Μπέρτον πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερή για την εξέλιξη αυτή, μιας και τα “ρόδα” πέραν της τελευταίας αγωνιστικής θα μπορούσαν να είχαν εξασφαλίσει ακόμη ένα τρίποντο και να τις έριχναν και τις δύο. Ήταν σε φόρμα. Όπως και να ‘χει η “Πιρέλι” συνεχίζει και φέτος στην Τσάμπιονσιπ και ετοιμάζεται να ξανά παλέψει για την σωτηρία της.

Προπονητής: Από το 2015 σταθερά στο τιμόνι της βρίσκεται ο Νάιτζελ Κλαφ, επιστρέφοντας εκεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά την φυγή του Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ για λογαριασμό της ΚΠΡ.

Έδρα: Pirelli Stadium (6.912)

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα, και είναι λογικό, για μια ομάδα του βεληνεκούς της. Η Μπέρτον πήρε παίκτες, σημαντικότεροι εξ αυτών ο αμυντικός Στίφεν Γουόρνοκ από την Γουίγκαν όπου ήταν βασικός, του θηριώδους μέσου Χόουπ Άκπαν από την Μπλάκμπερν, του μέσου Τσαρλς Λουντ που εδώ και τέσσερα χρόνια ήταν στην Ρότσντεϊλ και του Τζέικ Μπάξτον με μεγάλο πέρασμα από την Ντέρμπι. Πέρυσι ήταν στην Γουίγκαν -όπως και ο Γουόρνοκ, βασικός.

Φιλικά: Άπειρα τα παιχνίδια προετοιμασίας της. Στα σημαντικότερα, ηττήθηκε από την Γουίμπλεντον με σκορ 3-0, από την Γουέστ Μπρομ 1-0, ενώ νίκησε την πρωταθλήτρια του 2016, Λέστερ (2-1).

Εκτίμηση: Εκεί χαμηλά, να παλεύει για την σωτηρία της. Αυτή μοιάζει να είναι η μοίρα της, αν και προσπάθησε να δείξει σκληροτράχηλη στα καλοκαιρινά φιλικά και ενεργή στο μεταγραφικό παζάρι. Βλέπουμε, αλλά λογικά τέτοιον καιρό του χρόνου θα ετοιμάζεται για επάνοδο.

 

Χαλ

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν τρίτη από το τέλος με το πέρας των 38 αγωνιστικών της Πρέμιερ Λιγκ και ως όφειλε είπε αντίο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Η σεζόν δεν της πήγαινε καλά μέχρι που ήρθε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, για να την ανανεώσει και να την φέρει ακόμη και ένα βήμα μακριά από την σωτηρία. Εν τέλει δεν κατάφερε να βρει την απαιτούμενη διάρκεια, κάτι που έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολο μιας και για ασυμμάζευτα, και πολλά μαζεύτηκαν...

Προπονητής: Στον πάγκο δεν κάθεται ακόμη ο Σίλβα, που πήρε... προαγωγή και έμεινε στην Πρέμιερ Λιγκ αναλαμβάνοντας την Γουότφορντ, αλλά ο Ρώσος Λεονίντ Σλούτσκι, που πιο πρόσφατα είχε αναλάβει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την εθνική Ρωσίας. Από αμφότερες τις δουλειές παραιτήθηκε!

Έδρα: KCOM Stadium (25.450)

Μεταγραφές: Έκανε καλές προσθήκες, με τον αριστερό εξτρέμ Λίαμ Έντουαρντς από την Σουόνσι, τον επιθετικό Φρέιζερ Κάμπελ από την Κρίσταλ Πάλας, τον μέσο Κέβιν Στιούαρτ από την Λίβερπουλ αλλά και τον τερματοφύλακα Κάλουμ Μπάρτον από την Σριούσμπερι. Παρέα στον προπονητή και συμπατριώτη του θα κάνει ο Ρώσος αμυντικός Οντρέι Μαζούτς που αποκτήθηκε από την Σπάρτα Πράγας. Φυσικά έφυγαν και πάρα πολλοί παίκτες όπως ο αμυντικός Μπρους, ο αμυντικός Ντέιβις, ο στόπερ Μαγκουάιρ (Λέστερ), ο κίπερ Γιακούποβιτς (Λέστερ), ο μπακ Ρόμπερτσον (Λίβερπουλ) και άλλοι.

Φιλικά: Θετικές οι εντυπώσεις από τα φιλικά, έχασε μόνο στο πρώτο από την Όξφορντ (2-1) , πήρε αυτά με Μπρίστολ Ρόβερς (2-1) και Μπενφίκα (0-1), ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Ναντ και 3-3 με τον Άγιαξ.

Εκτίμηση: Δεν είναι στα καλύτερά του ο σύλλογος και ίσως ο υποβιβασμός του χτυπήσει καμπανάκι. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα και για το καλό τους το πρώτο θα έπρεπε να είναι το αγωνιστικό. Αν... βάλουν το μυαλό τους να σκεφτεί, οι παίκτες των “τίγρεων”, μπορούν να διεκδικήσουν και άμεση επιστροφή.

 

Σάντερλαντ

Τι έκανε πέρυσι: Ό,τι χειρότερο είχε να επιδείξει η Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία χρόνια, μοιραία υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ την περασμένη σεζόν αδυνατώντας για ακόμη μία φορά να αποφύγει με τα ψέματα την εξέλιξη αυτή. Ομοίως με την Χαλ πρέπει να κάνει restart, όντας μάλιστα σύλλογος με μεγαλύτερους τριγμούς από αυτούς της προαναφερθείσας.

Προπονητής: Μετά από τέσσερα χρόνια στην Πρέστον και μια άνοδο στην Championship, ο Σάιμον Γκρέισον υπέγραψε τριετές με τις “μαυρόγατες” και θα είναι αυτός που θα αναλάβει το προφανές, να επαναφέρει τον σύλλογο στα “σαλόνια” αλλά και να βγάλει εις πέρας την δύσκολη αποστολή του να είσαι προπονητής της ομάδας.

Έδρα: Stadium of Light (49.000)

Μεταγραφές: Ελάχιστα τα πάρε, πολλά τα δώσε της. Σημαντικότερη είναι η απώλεια του Τζερμέιν Ντεφό, που αν δεν ήταν κι αυτός θα είχε πέσει από πρόπερσι τα Χριστούγεννα. Στην Μπόρνμουθ θα συνεχίσει ο Άγγλος φορ, ενώ στην Έβερτον θα παίζει ο τερματοφύλακας Τζόνρταν Πίκφορντ και στην  Ρέντινγκ ο άλλος της θέσης, Βίτο Μανόνε. Έφυγε ο Σεμπάστιαν Λάρσον (ελεύθερος), ο Στίβεν Πίεναρ (Μπίνβεστ Γουίτς) και ο Βίκτορ Ανιτσέμπε (Μπεϊτζίν Εντερπράιζιζ).

Φιλικά: Έδωσε πάρα πολλά φιλικά στα οποία δοκιμάστηκαν αρκετά πράγματα, αλλά δεν την λες και θετική την κατάληξη μιας και έκλεισε ο κύκλος τους με την βαριά ήττα 5-0 από την Σέλτικ. Γενικά επικράτησε στα τρία από τα οκτώ ματς που έδωσε.

Εκτίμηση: Θα είναι πολύ δύσκολο να ανέβει αμέσως. Δεν ξέρει την πραγματικότητα εκεί, οι άλλες είναι πιο έτοιμες, οπότε η λογική λέει πως δεν θα κάνει ό,τι και η Νιούκαστλ μετά τον δικό της υποβιβασμό πέρυσι (σ.σ ανέβηκε ξανά κατακτώντας το πρωτάθλημα). Βέβαια οι διαφορές τους είναι τεράστιες.

 

Νότιγχαμ Φόρεστ

Τι έκανε πέρυσι: Το πως δεν έπεσε μόνο αυτή το ξέρει. Βασικά, είναι αρκετά απλό αλλά συνάμα και αρκετά εντυπωσιακό μιας και εκεί που το να κέρδιζαν τόσο αυτή όσο και η Μπλάκμπερν την ίδια αγωνιστική ήταν παράξενο, μιλώντας καθαρά αγωνιστικά. Η Φόρεστ κράτησε και δεν δέχθηκε το γκολ που θα την ισοφάριζε, οπότε κράτησε μαζί και την κατηγορία. Γενικά ήταν κάκιστη.

Προπονητής: Νέα εποχή, και νέος προπονητής. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε μαζί με τον Σωκράτη Κομινάκη (20%) τον σύλλογο και πάνε να τον βάλουν σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια συγκριτικά με τα φετινά, λόγου χάρη. Πίσω στον μάνατζερ, αυτός θα είναι ο Μαρκ Γουόρμπερτον που τις τελευταίες δύο διετίες έκατσε (από μία) στον πάγκο της Μπρέντφορντ και αυτόν της Ρέιντζερς.

Έδρα: City Ground (30.445)

Μεταγραφές: Έγιναν αρκετές προσθήκες, όπως του αμυντικού μέσου Νταρίκουα από την Μπέρνλι, του επίσης αμυντικού μέσου Τζο Κόβενι από την Μάντσεστερ Σίτι, του επιθετικού Ντάριλ Μέρφι από τη Νιούκαστλ και του δικού μας μέσου Ανδρεά Μπουχαλάκη. Πουλήθηκε στην Μίντλεσμπρο με 18 εκατομμύρια ευρώ ο Μπριτ Ασομπαλόνγκα.

Φιλικά: Πολύ καλό πρόσωπο στα φιλικά της, έσπασε μόνο αυτό με την Μπέρνλι που έληξε ισόπαλο 1-1. Κέρδισε Νοτς Κάουντι (2-0), Μάνσφιλντ (4-0) και Χιρόνα (2-1).

Εκτίμηση: Σίγουρα δεν θα είναι ίδια τα πράγματα με πέρυσι, αλλά το θέμα είναι πόσο διαφορετικά θα είναι. Η λογική λέει πως θα πάει κάπου στην μέση της βαθμολογίας για να αρχίσει σιγά-σιγά να στρώνει και να επιδιώξει... εις αύριον τα σπουδαία.

 

ΚΠΡ

Τι έκανε πέρυσι: Έτρεμε το φυλλοκάρδι της μέχρι το τέλος για να δει εάν θα παραμείνει ή όχι για να φτάσει να αποβάλει το άγχος της μόλις δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Δεν ήταν καθόλου καλή για ακόμη μία φορά στο δεύτερο πρωτάθλημα της χώρας και δεν δείχνει να επιστρέφει άμεσα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Προπονητής: Στο πόστο του προπονητή παραμένει ο Ίαν Χόλογουεϊ, που είχε αναλάβει τον περασμένο Νοέμβριο αντικαθιστώντας τον Τζίμι - Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ, που δεν κατάφερε να στεριώσει στον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά την Μπέρτον.

Έδρα: Loftus Road Stadium (18.439)

Μεταγραφές: Έγιναν αρκετές ανανεώσεις, αλλά και αγορές παικτών, όπως ο Τσάρλι Όουεν (μέσος) από την Τότεναμ και τον δεξιό εξτρέμ Τσέι Τιλτ από την Γουέστ Μπρομ. Της έφυγε ο ακραίος Τζος Μπάουλερ για λογαριασμό της Έβερτον.

Φιλικά: Δύο τα φιλικά της παιχνίδια όλα κι όλα, και σε αυτά δεν κατάφερε να πάρει κάτι απέναντι στην Λοκομοτίβ Λειψίας (2-1) και Μπόρνμουθ (1-0) παρά μια γεύση για το τι θα επακολουθήσει στην σεζόν.

Εκτίμηση: Λογικά θα είναι πάλι στην ίδια κατάσταση με πέρυσι και δεν αποκλείεται καθόλου να είναι από αυτές που εν τέλει θα πουν το αντίο.

 

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρυσι: Πρωταθλήτρια και με αέρα η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην League One, στην οποία έφτασε ακριβώς 100 βαθμούς. Δεν είχε αντίπαλο, με μόνον έξι παιχνίδια της να κλείνουν με ήττα της.

Προπονητής: Δεν είχε λόγο να αλλάξει τον Κρις Γουίντλερ, ο οποίος μετά τα κατορθώματα αυτού και των παικτών του πάνε για να χαρούνε την διοργάνωση και γιατί όχι να μείνουν σε αυτή. Στον πάγκο της βρίσκεται από το 2016.

Έδρα: Bramall Lane (32.702)

Μεταγραφές: Έδωσε αρκετά χρήματα για να ενισχυθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι τρομερό, ενώ δεν έχασε και σημαντικές μονάδες πέραν του πιο έμπειρου επιθετικού μέσου Τζέι Ο’Σέι . Στις αφίξεις ξεχωρίζει η προσθήκη του αμυντικού Ρίτσαρντ Στίρμαν από την Φούλαμ.

Φιλικά: Μόνο νίκες στα φιλικά της, με ομάδες όπως η Μάλαγα (1-0), η Τσέστερφιλντ (2-1), Ρόδεραμ (2-1) και Στόουκ (2-1).

Εκτίμηση: Είναι ακόμη πολύ νωρίς για μεγάλα λόγια, αλλά το κλίμα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου δείχνει εξαιρετικό. Η ομάδα φαίνεται να ρολάρει, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος εάν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς να μην πάρει ένα προβάδισμα ασφαλείας στην αρχή και μετά βλέπουμε.

Siafeberg

 

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ