Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει θέσει ως στόχο να κλείσει ικανοποιητικά τη σεζόν και στη Σανγκάη ξεκίνησε με δύσκολη νίκη απέναντι στον Κέι Νισικόρι (7/6, 6/4). Το Μάστερς συνεχίζεται για τον Έλληνα με αντίπαλο τον Αλεξάντρ Μελέρ, Νο. 74 της παγκόσμιας κατάταξης.
Ο Γάλλος είναι ένας καλός παίκτης, χωρίς όμως κάποιο ιδιαίτερα «απειλητικό» χαρακτηριστικό. Έκανε δύο νίκες που λίγοι περίμεναν, ωστόσο τόσο με τον Νάρντι και ακόμη περισσότερο με τον Αλιασίμ ουσιαστικά αξιοποίησε τα λάθη των αντιπάλων.
Ο Μελέρ είδε τον Αλιασίμ να κάνει 21 παραπάνω αβίαστα λάθη (16-37), ενώ έκανε τα μισά λάθη και από τον Νάρντι (25-49). Είναι τενίστας που παίζει συντηρητικά, προσεκτικά και αν ο αντίπαλος του δώσει ευκαιρίες, τότε συνήθως τις αξιοποιεί. Η διαφορά ποιότητας είναι δεδομένα υπέρ του Τσιτσιπά και αν βρεθεί σε καλή μέρα θα ελέγξει τον αγώνα. Ο Μελέρ δεν έχει ούτε σταθερό σερβίς, ούτε ιδιαίτερα «βαρύ» φόρχαντ για να χαλάει διαρκώς την αντίπαλη άμυνα. Ένα αμφίρροπο σετ είναι εφικτό στον αγώνα, αλλά συνολικά δύσκολα ο Τσιτσιπάς θα μπει σε περιπέτειες.